Stubbin ja (Rinteen) sotilasura

upseerismies

Varsin mielenkiintoista havaita, että hallituksen kaksi kovinta jätkää ovat palvelleet perusmosureina, Stubbin sotilasarvo on korpraali ja ja Rinteen ylimatruusi. Milloinkas viimeksi meillä on ollut miespuolinen pääministeri ja valtiovarainministeri, joiden varusmiespalvelus on sujunut näin heikosti?
Olisin jotenkin kuvitellut, että nyt Stubb olisi käynyt RUK:n, mutta että ihan perusmosuri... Laskee kyllä herran osakkeita minun silmissäni.
En tarkoita sitä, että armeijan johtajakoulutus olisi jotenkin autuaaksi tekevä juttu, mutta kyllä se kummasti antaa selkänojaa, jos tilanne on tiukka elikä sellainen, jossa ei enää keskusteleva tiimityö toimi.

6

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsilleen

      Ja puolustusministerinä kakara, joka ei edes inttiä ole käynyt ja nämä johtavat maata "haukkoina".

      Tosin jo aikoinaan kun kävin Ratekon läpi ja lopulta sain sotilasarvon "vänrikki", mietin miten sitäkin ajanhukkaa kukaan voisi järjellä perustella - senaikaisella kuin myös nykyisellä koulutuksella ja kalustolla kestää noin viikon ennenkuin Suomi on polvillaan veli-venäläisen hyökkäyksen jälkeen. Ilmatila on menetetty muutamassa päivässä ja varsinkin talvi-aikaan infra on liian haavoittuva - kansa joutuisi kärvistelemään kylmässä ja pimeydessä ja se olisi käytännössä siinä.

      Silti ihan aikuisten oikeesti jotkut puhuvat vieläkin vakavastiotettavasta puolustuksesta - ilmeisesti puhuvat paskaa ihan ammatikseen ja saavat rahaakin vielä siitä.

    • upseerismies

      Mutta mutta, pitääkö nyt ihan tosissaan lähteä aina liikkeelle siitä massiivisesta "kaikki peliin"-hyökkäyksestä? Siis sellaisesta kuin operaatio Barbarossa tai vaikkapa NL:n "rajakahakka" Suomen kanssa 1939-1940.
      Tottakia olemme kusessa, jos suurvalta-armeija jyrää koko voimallaan, mutta tokihan puolustusvoimat valmistautuvat muunkinlaisiin sotil. uhkiin kuin massiiviseen suoraan vallloitushyökkäykseen.

      Tuo talvi-infra on kyllä mainio pointti, itsekin olen miettinyt, että parinkymmenen terroristin joukko saisi puoli Suomea pimeäksi ja kylmäksi tosi nopeasti. Ja ilman aseita!

      Mutta edellä oleva ei ollut se pointti, vaan ihmettely siitä, miksi sellainen uraohjus kuin Stubb on "onnistunut" laistamaan intin johtajakoulutuksen. Olisihan tuo RUK:n käynti kohtuullinen meriitti ainakin Suomessa.

      • ""..,

        Mitäs tuosta, onhan meillä ollut pressana lesbokin, oikein Setan homoakitaarius.ä


      • etsilleen
        "".., kirjoitti:

        Mitäs tuosta, onhan meillä ollut pressana lesbokin, oikein Setan homoakitaarius.ä

        Ja puolustusministerinä suomenruotsalainen nainen - oikeastaan ihmetyttää kuinka puolustusministeriön hallinta onkin ollut niin pitkään RKP:n hallinnassa - neitoja tai neitokaisia miehisen alan johdossa.

        RUK tai Rateko eivät sinänsä ole mikään miehisyyden mitta, mutta Stubbidon olemuksen perusteella olisi luullut hänen käyneen upseeri- tai edes aliupseerikoulutuksen läpi aikoinaan.

        En puhunut "massiivisesta", "kaikki peliin"- hyökkäyksestä vaan ihan tavallisesta sota-tilanteesta - Suomi olisi silti heikoilla. Infrasta on tullut yhä keskittyneempää ja muutaman solmukohdan tuhoaminen riittää saamaan maan polvilleen. Toista oli ennen kun jokainen rakennus lämmitettiin erikseen ilman kaukolämpöä - nykyään talvi-aikaan kaikki rakennukset olisivat kylminä muutamassa tunnissa, vesihuolto olisi vaikeaa järjestää ja maasta tuskin löytyy niin paljon agregaatteja, että sähköä saisi edes ruoanlaittoon. Toisen maailmansodan aikoihin Suomi oli lähinnä agraari-yhteiskunta, jossa suurin osa energiasta tuotettiin paikallisesti lähinnä hiilellä ja puulla - nykyään suurin osa energiasta on vesi- tai ydinvoimaa ja nämä muutamat laitokset on hyvin helppo tuhota.

        Stubbidosta vielä - taas saatiin uusi kakara johtamaan Suomea lamaan. Kyykkypuolueella on käänteinen Midaksen kosketus - kaikki mihin ne koskettaa muuttuu paskaksi ja Suomen kansan tappioksi.


    • Ja vielä...

      Lisäksi Stubb olisi edelleen pelkkä solttupoika ellei olisi joutunut käymään päättäjille järjestettävää maanpuolustuskurssia.

      • Haloskan takia

        Haloska kun tuli pressaksi niin yksikin veteraani suivaantui niin että mielenosoituksellisesti heittäytyi panssarivaunun alle.
        Haloska tappoi sen miehen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe