Jeesus oli homo

Puheenvuoro

27

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskova Noora

      Tässä otteita ja vastauksiani tekstissä esitettyihin pohdintoihin ja kysymyksiin koskien Jeesusta...

      "Ovatko kristillisdemokraatit ikinä ihmetelleet sitä, että Jeesus pysyi naimattomana ja kuljeskeli väljissä hippivaatteissa ympäriinsä 12 vapaata miestä seurassaan?"

      En tiedä kristillisdemokraateista, mutta minulle tulee mieleen, että siksi, että Jeesus, joka oli ihmiseksi syntynyt Jumala, tuli maailmaan opettamaan, profetoimaan viimeisistä ajoista sekä ennen kaikkea sovittamaan ristillä maailman synnit. Karkeasti ilmaistuna Jeesus tuli maailmaan kuolemaan nuorella iällä (arviolta n. 33-v.) eikä hän ikinä olisi tehnyt kenellekään naiselle niin pahasti, että olisi tieten tahtoen jättänyt hänet leskeksi ja lapsensa isättömäksi. Leskien ja orpojen asema oli siinä yhteiskunnassa surkea.

      Niin ja Jeesus ei pukeutunut "hippivaatteisiin", vaan asuun, jota tuohon aikaan kutsuttiin vaipaksi. Se oli väljä ja valkoinen, koska sellainen asu kuumassa ilmastossa on yhtä aikaa peittävä ja viileä. Se oli normaali asu niihin aikoihin ja edelleen sellaista suositaan lähi-idässä. Hippivaatteita on käytetty 1960-luvulta alkaen. En tiedä, ehkä jotkut hipit tavoittelevat Jeesus-lookkia; varmaa on kuitenkin, että Jeesus ei tavoitellut hippi-lookkia :-)

      "Tai sitä, että hän saarnasi yleisesti halveksittujen ja syrjittyjen vähemmistöryhmien kuten prostituoidut ja lainsuojattomat puolesta? Että hän sanoi juuri niille, joita silloinen yhteiskunta ei hyväksynyt: tulkaa luokseni."

      Jeesus puolusti halveksittuja ja syrjittyjä ihmisiä, ja jokaisen Häneen uskovan tulisi tehdä samoin. Jeesus rakasti heitä myös käskemällä heitä lopettamaan synnin tekemisen. Jeesus ei puolustanut aviorikoksesta tavattua naista siksi, että olisi hyväksynyt aviorikoksen, vaan siksi, ettei Hän sallinut toisten syntisten (fariseusten) rangaista naista kuolemalla. Jeesus oli tullut sovittamaan myös tuon naisen synnit ristillä. Hän kuitenkin sanoi naiselle: "Mene, äläkä enää tee syntiä." Jokaisen Jeesukseen uskovan tulisi toimia niin kuin Hän: puolustaa halveksittuja, välttää tekopyhyyttä, julistaa syntien anteeksiantoa ja sovitusta sekä kehottaa lopettamaan synnin tekeminen (ja tietysti olla tekemättä syntiä itse).

      • Puheenvuoro

        Ja sinunko mielestä homous on synti?


      • Uskova Noora
        Puheenvuoro kirjoitti:

        Ja sinunko mielestä homous on synti?

        "Ja sinunko mielestä homous on synti?"

        Homous ominaisuutena ei ainakaan ole synti. Rakkauteen ja uskollisuuteen perustuvan homosuhteen syntisyys / synnittömyys on omantunnon kysymys; tämän kannan olen ottanut uskovaisena heterona, joka ei tunne ketään homoa tai lesboa eikä siksi oikeastaan tunne homoseksuaalisuus-ilmiötä kovin hyvin.

        Ensimmäiseksi, ennen kuin koko syntiasialla henkilökohtaisesti voi olla mitään merkitystä, on synnyttävä uskon Jeesukseen. Sen jälkeen uskova homoseksuaali lukee Raamatun ja kuulostelee Jumalaa ja omaatuntoaan kysyen: "onko se, mitä Raamatussa kutsutaan synniksi, kuvaus todellisesta homoseksuaalisuudesta, vai kuvataanko siinä vain irstailua, jolla ei ole homoseksuaalisen rakkauden kanssa mitään tekemistä?"

        Uskovainen homo tekee asiassa omantunnon ratkaisun ja elää sen mukaan.


      • pohnis1

        Ihan tämmöinen hauska pieni huomion arvoinen seikka Raamatusta.

        Hepreankielessä sana "jalka" oli ilmaisu myös miehen sukupuolielimelle. Jeesuksen aikoina myös puhuttiin hepreaa paljon ja Jessekin sitä varmana puhui. Tunnettuna seikkana Jeesus pesi kaikkien opetuslapsiensa "jalat" ennen viimeistä ehtoollista. Toisena tunnettuna seikkana hän myös pesi erään naisprostitoidun "jalat", josta hänen opetuslapsensa olivat tyrmistyneitä aluksi.

        Voidaan siis olettaa, että Jeesus otti osaa homoseksuaaliseen toimintaan, koska ei tiedetä oliko Raamattuun kirjoitettu sana "jalka" kiertoilmaisu vaiko ei.


      • meikäläisiä
        pohnis1 kirjoitti:

        Ihan tämmöinen hauska pieni huomion arvoinen seikka Raamatusta.

        Hepreankielessä sana "jalka" oli ilmaisu myös miehen sukupuolielimelle. Jeesuksen aikoina myös puhuttiin hepreaa paljon ja Jessekin sitä varmana puhui. Tunnettuna seikkana Jeesus pesi kaikkien opetuslapsiensa "jalat" ennen viimeistä ehtoollista. Toisena tunnettuna seikkana hän myös pesi erään naisprostitoidun "jalat", josta hänen opetuslapsensa olivat tyrmistyneitä aluksi.

        Voidaan siis olettaa, että Jeesus otti osaa homoseksuaaliseen toimintaan, koska ei tiedetä oliko Raamattuun kirjoitettu sana "jalka" kiertoilmaisu vaiko ei.

        Toi on jo aika epätoivoinen yritys tehdä Jeesuksesta homoa :D


      • pohnis1
        meikäläisiä kirjoitti:

        Toi on jo aika epätoivoinen yritys tehdä Jeesuksesta homoa :D

        Miten tehdä homosta homoa? Enkä nyt vihjaile, että Jesse olisi suinkaan täyshintti ollut vaan, että hän otti osaa homoseksuaaliseen toimintaan kuten pesemällä opetulastensa ja yhden prostitoidun penikset, ehkäpä samalla hyväillen vähän turhankin paljon.


      • Veggsu

        Miten me voimme samaistua ja ymmärtää Jeesuksen kärsimystä ihmisenä, jos hän ei ole elänyt ihmisen elämää, teki yhtenään ihmeitä ja hänellä oli suora yhteys Taivaaseen?

        Seksuaalisuus on keskeinen osa ihmisenä olemista. Siksi väite, ettei hän harrastanut koskaan seksiä, antaa oikeastaan ymmärtää, että Jeesus oli vain samanlainen kuin Mooseksen näkemä palava ja puhuva pensas. Seksistä pidättäytyminen on yksi asia. Missään ei puhuta hänen ihastuksista tai himoistaan. Täydellinen ihminen lepyttävässä armossaan. Slti, täydellisyyttä on vaikea ymmärtää.

        Tulkinta Jeesuksen homoudesta tuo hänet ihmiseksi. Se antaa hänelle lihaa ja verta. Jumalalle ylösnousemus ei ole ihme, mutta lihaa ja verta olevalle ihmiselle se on.


    • noskova uura

      * Sen jälkeen uskova [homoseksuaali] lukee Raamatun *

      Sitten uskova Noora voi lukea raamatun ja miettiä:


      1. Kun poltan alttarilla polttouhria, tiedän, että siitä syntyy Herralle mieluisa tuoksuva tuliuhri ( 3. Moos 1:9). Ongelmana ovat naapurit. Heidän mielestään tuoksu ei ole mieluisa. Pitäiskö minun kirota heidät?

      2. Haluaisin myydä tyttäreni orjaksi, mikä Mooseksen kirjassa 21:7 hyväksytään. Mikä mielestäsi olisi sopiva hinta hänestä tämänhetkisen kurssin mukaan?

      3. 3. Mooseksen kirjassa 25:44 sanotaan, että voin omistaa orjia, sekä mies- että naispuolisia, sillä ehdolla, että he ovat naapurikansojen edustajia. Eräs ystäväni on sitä mieltä, että tämä pätee venäläisiin, mutta ei ruotsalaisiin. Voisitko selventää? Miksi en saisi omistaa ruotsalaisia?

      4. Minulla on naapuri, joka jatkuvasti työskentelee sapattina. Toinen Mooseksen kirja 35:2 selkeästi määrää, että hänet olisi surmattava. Onko minun moraalinen velvollisuus tappaa hänet itse?

      5. Eräs ystäväni on sitä mieltä, että vaikka simpukoitten syöminen on iljetys (3.Moos. 11:10, se on kuitenkin vähemmän iljettävää kuin homoseksuaalisuus. Voisitko selventää tämän asian?

      6. 3. Mooseksen kirjan 21:20 mukaan en saa lähestyä Jumalan alttaria, jos minulla on näössä vikaa. Myönnän, että käytän silmälaseja. Pitääkö näköni olla virheetön, vai voiko tätä jotenkin kiertää?

      7. Useimmat miespuoliset ystäväni antavat leikata hiuksensa mukaan lukien myös ohimolta, vaikka tämä on ehdottomasti kielletty 3. Mooseksen kirjassa 19:27. Kuinka heidän tulisi kuolla?

      8. Olen oppinut 3.Mooseksen kirjasta 11:6, että kuolleen sian koskettaminen tekee sinusta saastaisen. Voinko kuitenkin pelata amerikkalaista jalkapalloa, jos käytän käsineitä?

      9. Sedälläni on maatila. Hän rikkoo 3. Mooseksen kirjan 19:19 kylvämällä samaan peltoon kahta eri siementä. Samoin hänen vaimonsa rikkoo käyttämällä vaatteita, joiden valmistuksessa on käytetty kahdenlaista kuitua ( puuvilla- polyester- sekoitetta). Hän myös kiroilee paljon. Onko todellakin tarpeellista nähdä vaiva kustua koko kaupunki kivittämään heitä? 3. Moos 24: 10-16 Emmekö voisi vain polttaa heidät perhepiirissä niin kuin teemme ihmisille, jotka makaavat puolisonsa perheenjäsenten kanssa 3. Moos 20:14.

      • Uskova Noora

        Kommenttisi on tyypillistä saivartelua ihmiseltä, joka ei ole lukenut koko Raamattua ajatuksella ja jonka asenneongelma estää ymmärtämästä, että joidenkin säädösten taustalla on moraalisia ja symbolisia ja joidenkin taustalla käytännön sanelemia periaatteita.

        Mooseksen laki koostuu 10 käskystä sekä säädöksistä, jotka koskivat käskyjen rikkomisesta aiheutuvia rangaistuksia, käskyjen tulkitsemisessa esiin tulevia käytännön epäselvyyksiä ja siihen aikaan voimassa ollutta eläinuhrikäytäntöä. Monista säädöksistä on suoraan nähtävissä, että ne on osoitettu ihmisille, jotka mm. asuvat kangasteltoissa, leiriolosuhteissa.

        Mooseksen laki (10 käskyä ja niitä suoraan koskevat säädökset) on edelleen voimassa Jumalan tahtoa ilmaisevana moraalisena ohjenuorana. Voimassa eivät enää ole rangaistuksia koskevat säädökset, koska Jeesus on sovittanut syntimme eli rikkomuksemme Jumalan silmissä ja elämme niin ollen uudessa liitossa. Samasta syystä eivät myöskään enää ole voimassa eläinuhrien toimittamiseen liittyvät säädökset: Jeesus on se Jumalalle kelpaava uhri syntiemme edestä. Sen ajan olosuhdetekijöihin, kuten fyysiseen ympäristöön ja asumisolosuhteisiin liittyvät säädöksetkään eivät enää ole voimassa; emme enää asu leireissä autiomaassa.

        Olen tavannut monia sinun tapaasi Raamattuun suhtautuvia ei-uskovia, ja minusta on vaikuttanut, etteivät he edes halua ymmärtää esim. Jeesuksen sovitusta ja sitä seuraavaa uutta liittoa, koska he kerta toisensa jälkeen kritisoivat samoja asioita. Unohtavatko he aina, mitä heille on juuri selitetty? Eivätkö he välitä? Kiinnostaako heitä vain vihaaminen? Toivottavasti sinä et ole heidän kaltaisensa, noskova uura.

        Älä kritisoi


      • Uskova Noora
        Uskova Noora kirjoitti:

        Kommenttisi on tyypillistä saivartelua ihmiseltä, joka ei ole lukenut koko Raamattua ajatuksella ja jonka asenneongelma estää ymmärtämästä, että joidenkin säädösten taustalla on moraalisia ja symbolisia ja joidenkin taustalla käytännön sanelemia periaatteita.

        Mooseksen laki koostuu 10 käskystä sekä säädöksistä, jotka koskivat käskyjen rikkomisesta aiheutuvia rangaistuksia, käskyjen tulkitsemisessa esiin tulevia käytännön epäselvyyksiä ja siihen aikaan voimassa ollutta eläinuhrikäytäntöä. Monista säädöksistä on suoraan nähtävissä, että ne on osoitettu ihmisille, jotka mm. asuvat kangasteltoissa, leiriolosuhteissa.

        Mooseksen laki (10 käskyä ja niitä suoraan koskevat säädökset) on edelleen voimassa Jumalan tahtoa ilmaisevana moraalisena ohjenuorana. Voimassa eivät enää ole rangaistuksia koskevat säädökset, koska Jeesus on sovittanut syntimme eli rikkomuksemme Jumalan silmissä ja elämme niin ollen uudessa liitossa. Samasta syystä eivät myöskään enää ole voimassa eläinuhrien toimittamiseen liittyvät säädökset: Jeesus on se Jumalalle kelpaava uhri syntiemme edestä. Sen ajan olosuhdetekijöihin, kuten fyysiseen ympäristöön ja asumisolosuhteisiin liittyvät säädöksetkään eivät enää ole voimassa; emme enää asu leireissä autiomaassa.

        Olen tavannut monia sinun tapaasi Raamattuun suhtautuvia ei-uskovia, ja minusta on vaikuttanut, etteivät he edes halua ymmärtää esim. Jeesuksen sovitusta ja sitä seuraavaa uutta liittoa, koska he kerta toisensa jälkeen kritisoivat samoja asioita. Unohtavatko he aina, mitä heille on juuri selitetty? Eivätkö he välitä? Kiinnostaako heitä vain vihaaminen? Toivottavasti sinä et ole heidän kaltaisensa, noskova uura.

        Älä kritisoi

        "Älä kritisoi"

        :D Tämä lause ei kuulu vastaukseeni... Kritisoida toki aina saa :-)


      • Veggsu
        Uskova Noora kirjoitti:

        Kommenttisi on tyypillistä saivartelua ihmiseltä, joka ei ole lukenut koko Raamattua ajatuksella ja jonka asenneongelma estää ymmärtämästä, että joidenkin säädösten taustalla on moraalisia ja symbolisia ja joidenkin taustalla käytännön sanelemia periaatteita.

        Mooseksen laki koostuu 10 käskystä sekä säädöksistä, jotka koskivat käskyjen rikkomisesta aiheutuvia rangaistuksia, käskyjen tulkitsemisessa esiin tulevia käytännön epäselvyyksiä ja siihen aikaan voimassa ollutta eläinuhrikäytäntöä. Monista säädöksistä on suoraan nähtävissä, että ne on osoitettu ihmisille, jotka mm. asuvat kangasteltoissa, leiriolosuhteissa.

        Mooseksen laki (10 käskyä ja niitä suoraan koskevat säädökset) on edelleen voimassa Jumalan tahtoa ilmaisevana moraalisena ohjenuorana. Voimassa eivät enää ole rangaistuksia koskevat säädökset, koska Jeesus on sovittanut syntimme eli rikkomuksemme Jumalan silmissä ja elämme niin ollen uudessa liitossa. Samasta syystä eivät myöskään enää ole voimassa eläinuhrien toimittamiseen liittyvät säädökset: Jeesus on se Jumalalle kelpaava uhri syntiemme edestä. Sen ajan olosuhdetekijöihin, kuten fyysiseen ympäristöön ja asumisolosuhteisiin liittyvät säädöksetkään eivät enää ole voimassa; emme enää asu leireissä autiomaassa.

        Olen tavannut monia sinun tapaasi Raamattuun suhtautuvia ei-uskovia, ja minusta on vaikuttanut, etteivät he edes halua ymmärtää esim. Jeesuksen sovitusta ja sitä seuraavaa uutta liittoa, koska he kerta toisensa jälkeen kritisoivat samoja asioita. Unohtavatko he aina, mitä heille on juuri selitetty? Eivätkö he välitä? Kiinnostaako heitä vain vihaaminen? Toivottavasti sinä et ole heidän kaltaisensa, noskova uura.

        Älä kritisoi

        Jeesus viittasi kymmeneen käskyyn. Se on meidän kristittyjen ohjenuora kuten myös rakkauden kaksoiskäsky. Kummassakaan ei kielletä homoutta. Piste.


      • Veggsu
        Veggsu kirjoitti:

        Jeesus viittasi kymmeneen käskyyn. Se on meidän kristittyjen ohjenuora kuten myös rakkauden kaksoiskäsky. Kummassakaan ei kielletä homoutta. Piste.

        Jos otetaan juutalainen Paavali mukaan, on loogista ottaa mukaan myös Mooses. Et voi poimia vain rusinoita pullasta. Joko seuraat Jeesuksen ohjeita (10 käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky) tai olet aidosti Jeesuksen inhoama fariseus.

        Huomaa: Jeesus ei sanonut: "Irstailkaa". Hän käski rakastaa Herraa ja lähimmäistä niinkuin itseään. Siihen mahtuu hienosti rakastava avioliitto kahden miehen välillä.


      • Uskova Noora
        Veggsu kirjoitti:

        Jos otetaan juutalainen Paavali mukaan, on loogista ottaa mukaan myös Mooses. Et voi poimia vain rusinoita pullasta. Joko seuraat Jeesuksen ohjeita (10 käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky) tai olet aidosti Jeesuksen inhoama fariseus.

        Huomaa: Jeesus ei sanonut: "Irstailkaa". Hän käski rakastaa Herraa ja lähimmäistä niinkuin itseään. Siihen mahtuu hienosti rakastava avioliitto kahden miehen välillä.

        "Jos otetaan juutalainen Paavali mukaan, on loogista ottaa mukaan myös Mooses. Et voi poimia vain rusinoita pullasta. Joko seuraat Jeesuksen ohjeita (10 käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky) tai olet aidosti Jeesuksen inhoama fariseus."

        Paavalihan tosiaan oli alun perin fariseus, mutta sitten hän kohtasi ylösnousseen Jeesuksen ja alkoi uskoa Häneen herranaan ja vapahtajanaan. Paavalista tuli Herran apostoli ja palvelija, ja tästä saamme lukea Uuden Testamentin kirjeistä (Room., 1. & 2. Kor., Hepr., Fil. jne).

        Kirjeissään Paavali kertoo Jeesuksen sovitustyöstä ja Hänen seuraamisestaan, kilvoittelusta omaa syntisyyttä vastaan jne.

        "Huomaa: Jeesus ei sanonut: "Irstailkaa". Hän käski rakastaa Herraa ja lähimmäistä niinkuin itseään. Siihen mahtuu hienosti rakastava avioliitto kahden miehen välillä."

        En tiedä, kenelle huomautuksesi oli kohdistettu, mutta kyllä, ainakin minä olen samaa mieltä. Irstailu on syntiä kaikille ihmisille; sitoutunut, yksiavioinen rakkaus on hyvää ja oikein.

        Jokainen uskovainen elää näissä tulkinnanvaraa jättävissä syntikysymyksissä omantuntonsa ja uskonsa mukaan.


      • murrrrrr
        Uskova Noora kirjoitti:

        "Jos otetaan juutalainen Paavali mukaan, on loogista ottaa mukaan myös Mooses. Et voi poimia vain rusinoita pullasta. Joko seuraat Jeesuksen ohjeita (10 käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky) tai olet aidosti Jeesuksen inhoama fariseus."

        Paavalihan tosiaan oli alun perin fariseus, mutta sitten hän kohtasi ylösnousseen Jeesuksen ja alkoi uskoa Häneen herranaan ja vapahtajanaan. Paavalista tuli Herran apostoli ja palvelija, ja tästä saamme lukea Uuden Testamentin kirjeistä (Room., 1. & 2. Kor., Hepr., Fil. jne).

        Kirjeissään Paavali kertoo Jeesuksen sovitustyöstä ja Hänen seuraamisestaan, kilvoittelusta omaa syntisyyttä vastaan jne.

        "Huomaa: Jeesus ei sanonut: "Irstailkaa". Hän käski rakastaa Herraa ja lähimmäistä niinkuin itseään. Siihen mahtuu hienosti rakastava avioliitto kahden miehen välillä."

        En tiedä, kenelle huomautuksesi oli kohdistettu, mutta kyllä, ainakin minä olen samaa mieltä. Irstailu on syntiä kaikille ihmisille; sitoutunut, yksiavioinen rakkaus on hyvää ja oikein.

        Jokainen uskovainen elää näissä tulkinnanvaraa jättävissä syntikysymyksissä omantuntonsa ja uskonsa mukaan.

        You are in the faggot zone. Your witchcraft doesnt work here!


    • satukirjani mun

      Aha, eli satukirjasta voidaan poimia vain kulloistakin tarkoitusperää palvelevat kohdat.

    • asiaa!!

      Tässä oli kyllä asiaa :D

    • Syntinen itsekin

      Homoileminen on synti, samoin kuin kaikki heteroseksuaalinenkin avioliiton ulkopuolella tapahtuva sukupuolinen aktiviteetti. Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen elinikäinen julkinen liitto yhteiskunnan ja Jumalan edessä.

      • Ei aina :)

        Näin varmaan on, jos uskoo jumalaan :)


      • Veggsu

        Syntiinlankeemuksessa ihminen ensimmäistä kertaa näki alastomuuden ja koki himon. Siitä voimme päätellä, että heteroseksikin on perisyntiä.


    • Esimerkin voima

      Ja kirkkoon voi mennä köysiruoskan kanssa ja sutkia sillä läsnäolevia ja kaadella kalusteita, se ei ole syntiä, koska Jeesuskin teki niin, ja hän oli ainut synnitön ihminen maailmassa.

    • En pidä

      Paavaliko muka rusina - sieltä se on tappelukomiosta niinkuin muutkin Raamatun henkilöt. Sehän riiteli, tappeli, repi ja raastoi. Tappoin myös vastustajiaan. Siinä meille hyvä esikuva. Kiukkuinen vanhapoika juutalainen, ilmeisesti hänkin oli homo.

      En ole koskaan pitänyt Paavalista! Kuiva kitupiikki ja fanaatikko.

    • Idiotismi

      Eli siis uskova saa käyttää raamattua lyömäaseena ja löytää sieltä pilkkua halkomalla viittauksia mm. homoseksuaalisuuden kieltämiseen. Hmm. Kun ateisti taas huomauttaa raamatun skitsofrenisista ristiriitaisuuksista, julmuuksista ja epäoikeudenmukaisuuksista, joita kyseinen ikivanha satukirja eittämättä sisältää, on kyse automaattisesti saivartelusta ja hiuksenhalkomisesta, vaikka asian perustelisi kuinka vedenpitävästi tahansa.

      Kun lapsi uskoo joulupukkiin, niin sen kieltäminen tuntuu mahdottomalta asialta, sillä lapsi haluaa ehdottomasti uskoa tuohon satuhenkilöön, sillä se tuntuu jännittävältä ja mielenkiintoiselta. Samasta asiasta on kyse nytkin. Jos ihminen uskoo todella vahvasti johonkin, oli se sitten jehova tai pääsiäispupu, voi uskon kohteesta lopuminen olla lähes mahdotonta, vaikka perustelut sitä vastaan olisivat kuinka järkeviä tahansa.

      Toisia ihmisiä, esim. Homoseksuaaleja, ei tule silti kohdella satukirjan vääristyneen arvomaailman mukaisesti, vaan siinä olisi syytä hyödyntää myös pääkopan sisällä olevaa rasvakudosta(aivot).

      Ps. Haluan kiittää suomi24: n ylläpitoa pakollisesta yhteenlaskuvarmennuksesta ennen viestien julkaisua, jolla eristetään kaikista lestadiolaisimmat pois tästä viestiketjusta.

    • Uskova Noora

      "Eli siis uskova saa käyttää raamattua lyömäaseena ja löytää sieltä pilkkua halkomalla viittauksia mm. homoseksuaalisuuden kieltämiseen."

      Raamatun käyttäminen lyömäaseena missä tahansa asiassa on valheellista toimintaa, syntiä.

      Totuuden lausuminen, jota motivoi rakkaus, on oikein.

      • Puheenvuoro

        Sinun totuus ei ole kaikkien totuus, se on totuus vain sinulle.


      • Uskova Noora
        Puheenvuoro kirjoitti:

        Sinun totuus ei ole kaikkien totuus, se on totuus vain sinulle.

        Totuus ei ole kenenkään omaisuutta. Ei ole 'minun totuuttani' tai 'sinun totuuttasi'.

        Totuus on absoluuttinen ja riippumaton siitä, tunnustavatko ihmiset sen vai eivät.


    • Idiotismi

      Minkäköhän laista lähimmäisenrakkautta siinä ilmenee, kun kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä erotetaan toisistaan, koska he sattuvat olemaan samaa sukupuolta?

      Mikä lapsuudessasi menikään vikaan?




      "Raamatun käyttäminen lyömäaseena missä tahansa asiassa on valheellista toimintaa, syntiä.

      Totuuden lausuminen, jota motivoi rakkaus, on oikein."

    • Uskova Noora

      "Mikä lapsuudessasi menikään vikaan?"

      :D Varmasti monikin asia, mutta miten se kuuluu ketjun aiheeseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe