Yksityisyystilaisuus ja järjestyksenvalvonta?

Ykstiljärj

Hei,

Onko niin, että jos järjestää yksityistilaisuuden (ei yleistötilaisuus, ei täytä yleisötilaisuuden kriteerejä), niin sinne ei voi asettaa järjestyksenvalvojia..?
Vai voiko jollain erillisellä lommakkeella hakea lupaa, että voi asettaa yksityistilaisuuteen järjestyksenvalvojia? Esim. Valvomaan henkilöiden sisäänpääsy oikeutta?

Vai pitääkö tilaisuus silloin sovittaa yleisötilaisuudeksi..?
Olen koittanut etsiä näihin kysymyksiin netistä vastausta, mutta en ole oikein löytänyt.

Kiitokset mahdollisista vastauksista jo etukäteen.

17

5956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvaaja

      Asia on juuri toisinpäin.

      Et tarvitse yksityistilaisuuteen järjestyksenvalvojaa, koska voit määrätä itse keitä tilaisuuteen saa tulla ja miten siellä pitää olla ja ostaa minkälaiset "järjestysmiehet" tahansa ja mistä tahansa.

      Jos taas järjestät kokoontumislain mukaisen yleisötilaisuuden ja haluat siellä ylläpitää järjestystä, niin tarvitset siihen lain säätämät järjestyksenvalvojat.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530#L1P1

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990533#P2a

      • Historiaa järjestyks

        Natseilla oli tapana kun SS ei voinut laillisesti esiintyä puolueen alkuaikoina sotilasorganisaatiota ja suojautua järjestäytyneellä tavalla kommunistihuligaaneilta, pitää kokouksisssa useita kovanaamoja "puolueen urheiluosastosta".


    • arvaaja

      Yksityistilaisuudessa järkkäreillä ei saa lukea vaatteissa "Järjestyksenvalvoja", koska he eivät ole järjestyslain mukaisia järjestyksenvalvojia (JLJV) vaan esim. "Järjestysmies".

    • erehdyttävästi

      Tuskimpa myöskään itseään saa nimittää "Järjestysmieheksi".
      Eikö järjestyksenvalvojan tunnusta esittävän/kopioivan tunnuksen käyttö ole laissa kiellettyä? Eikö "Järjestysmies" -tunnuksen käyttö erehdyttävästi viittaisi järjestyksenvalvojaan?

      "16 § (2.2.2007/104)
      Järjestyksenvalvojan tunnus ja sen käyttäminen

      Järjestyksenvalvojan on käytettävä järjestyksenvalvontatehtävissä järjestyksenvalvojan asemaa osoittavaa selkeää tunnusta (järjestyksenvalvojan tunnus). Järjestyksenvalvojan tunnusta saa käyttää vain järjestyksenvalvoja järjestyksenvalvontatehtävissä. Järjestyksenvalvojan tunnusta erehdyttävästi muistuttavan merkin, tunnuksen tai asun käyttäminen on kiellettyä."

      • arvaaja

        En tiedä, missä menee raja, mutta luulisi, että esim. aikaisemmin ollut hihanauha "Järjestysmies" olisi sallittu.

        "Tunnukseen on merkittävä sanapari "JÄRJESTYKSENVALVOJA – ordningsvakt" tai "ORDNINGSVAKT – järjestyksenvalvoja". Tunnukseen saadaan tarvittaessa merkitä järjestyksenvalvojan asemaa osoittava englanninkielinen sana "security", jonka sijasta voidaan käyttää kokoontumislain mukaisissa urheiluun liittyvissä yleisötilaisuuksissa sanaa "steward"."

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2003/20030848#Pidp2549856


      • arvaaja

        Edelliset ovat siis kiellettyjä.

        Useinhan tilaisuuksissa on henkilöitä joilla lukee paidassa STAFF joten tämä ja sen suomennokset ovat varmaan ainakin sallittuja. Veikkaan että kun laittaa vain jonkun selkeästi erottuvan lapun hihaan tai rintaan niin jokainen ymmärtää että tämä henkilö kuuluu henkilökuntaan ja hänellä on siten oikeus ylläpitää järjestystä (siis yksityistilaisuudessa). Löysin Googlen kuvahaulla tällaisen järkkärin :)

        http://kuvakisa.ning.com/photo/chopperjaerjestysmies-1/

        Rintalapussa lukee STAFF.


      • Siviilisiili
        arvaaja kirjoitti:

        Edelliset ovat siis kiellettyjä.

        Useinhan tilaisuuksissa on henkilöitä joilla lukee paidassa STAFF joten tämä ja sen suomennokset ovat varmaan ainakin sallittuja. Veikkaan että kun laittaa vain jonkun selkeästi erottuvan lapun hihaan tai rintaan niin jokainen ymmärtää että tämä henkilö kuuluu henkilökuntaan ja hänellä on siten oikeus ylläpitää järjestystä (siis yksityistilaisuudessa). Löysin Googlen kuvahaulla tällaisen järkkärin :)

        http://kuvakisa.ning.com/photo/chopperjaerjestysmies-1/

        Rintalapussa lukee STAFF.

        http://kuvakisa.ning.com/photo/chopperjaerjestysmies-1/

        Tällä henkilöllä ei ole mitään tavallisesta taatelintallaajasta poikkeavaa oikeutta pitää yllä järjestystä edes yksityistilaisuudessa.


    • arvaaja

      Jos aloittaja ajaa takaa sitä, että hän haluaa järkkärit, joilla on joku koulutus tai lupa kantaa voimakäyttövälineitä kuten käsirautoja, niin sitten pitää palkata vartiointiliikkeestä vartijat, joilla on oikeus poistaa omistajan edustajana henkilöitä tilaisuudesta eli toimialueeltaan. Voiko sitten vartija seistä ovella ja estää sisäänpääsyn niiltä joilla ei ole esim. kutsukorttia, niin en tiedä, mutta lähtökohtaisesti vartijalla on samat oikeudet kuin henkilökunnalla eli jos henkilökunnalla on oikeus, niin luulisi että vartijallakin on (siis yksityistilaisuudessa). Tosin sitten tulee kysymys, voiko tilaisuuden järjestäjä olla paikan omistajan edustaja. Luulisin että voi jos omistaja valtuuttaa tilaisuuden järjestäjän sitä olemaan ja tilaisuuden järjestäjä valtuuttaa edelleen vartijan pitämään huolta siitä että sisään tulee vain kutsutut.

      Jännää on, että esim. seuraava yritys mainostaa SIVIILIPUKUISIA vartijoita yksityistilaisuuksiin:

      http://www.tvoy.fi/vartiointi.html

      vaikka laki sanoo näin:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20020282#L2P32

    • k6j5hyt4er

      Ei jeesus sentään.

      Harvoin tapaa ketjua, jossa jokseenkin kaikki kirjoittajat ovat niin kuutamolla kuin tässä.

      "Erehdyttävästi" varovaisesti tarjoilee oikeaksi epäilemäänsä tiedonmurua ollen siinä todennäköisesti oikeilla jäljillä. Lain taustatyö tosin puhuu vain järjestyksenvalvojan tunnuksia jäljittelevistä merkeistä tai asuista, ei kokonaan eri tekstillä varustetuista jutuista. Oikeustapaus puuttunee. Joka tapauksessa "järjestysmiehellä" ei ole mitään taviksesta poikkeavaa asemaa.

      Arvaajan ensimmäinen vastaus on aika hyvin kohdallaan. Yksityistilaisuuteen ei voi asettaa järjestyksenvalvojaa. Vain yleisötilaisuuteen voi.

      Kaikki loput arvaajan viestit sitten osoittavatkin hänet taas nimimerkkinsä veroiseksi.

      Vai että oikein vartijoita yleisötilaisuuden tai yksityistilaisuuden järjestystä ja turvallisuutta valvomaan? Kaikkea sitä saa lukea.
      Ja että yksityistilaisuudessa pitäisi tilaisuuden järjestäjän edustajilla lukea staff tai jotain muuta sellaista paidassa? Anna mun kaikki kestää.
      Ja sitten vielä "järjestysmies"? Olet arvaaja lainsäädäntötuntemuksessasi noin 15 vuotta jäljessä.
      Ja vielä mukaan sotketaan järjestyslain mukaiset järjestyksenvalvojat? Tiedätkö edes minkä kaikkien lakien nojalla järjestyksenvalvojia voidaan asettaa?

      Nyt arvaaja ihan oikeasti. Jos todella meinaat antaa lainopillisia neuvoja, niin edes vähän pitäisi tietää mistä kirjoittaa. Vaikka täällä voitkin mellastaa nimimerkin takana, jotain rotia pitäisi sentään olla mitä kaikkea sontaa näppäimistöltään suoltaa. Nimimerkkisi olet onneksi valinnut kuvaavasti, mutta ei niihin nimimerkkeihin kaikki kiinnitä huomiota.

      • 15+13

        Samaa mieltä.
        Nyt aihe taitaa olla pitkään aikaan ainoa, missä arvaajan vastauksista edes joku osa on ollut vähän sinne päin.
        Ehkäpä lakia osaamaton saattaisi arvaajaan uskoakin, koska hän osaa heitellä lakeja teksteihinsä, mutta itse juridiikasta arvaaja on täysin ´kuutamolla´, kuten kirjoitettiin.


      • arvaaja

        Ongelma on enemminkin siinä, että sinä ja kumppanit ette näköjään ymmärrä luettua eli vääristelette sanomisiani tai sitten olette kaikesta niin pihalla, että ette edes ymmärrä mistä puhun.

        "Vai että oikein vartijoita yleisötilaisuuden tai yksityistilaisuuden järjestystä ja turvallisuutta valvomaan? Kaikkea sitä saa lukea."

        En ole sanonut tällaista. En sanonut, että vartijat olisivat yksityistilaisuudessa järjestyksenvalvojia vaan he olisivat vartijoita. Vartijalla on kuitenkin henkilökunnan edustajana oikeus poistaa toimialueeltaan henkilöitä, joten yksityistilaisuudessa saattaisi riittää myös vartija.

        "Ja että yksityistilaisuudessa pitäisi tilaisuuden järjestäjän edustajilla lukea staff tai jotain muuta sellaista paidassa? Anna mun kaikki kestää."

        En ole tällaistakaan sanonut. Sanoin, että jos yksityistilaisuudessa on järkkäri, joka ei ole JLJV, hänellä SAA lukea vaatteissa esim. STAFF tai Järjestysmies, mutta ei saa lukea "Järjestyksenvalvoja".

        "Ja sitten vielä "järjestysmies"? Olet arvaaja lainsäädäntötuntemuksessasi noin 15 vuotta jäljessä."

        Minkä lain perusteella yksityistilaisuuden järkkärillä, joka ei siis ole JLJV, ei saisi lukea vaatteissa "Järjestysmies". Järjestysmies-nimikettä ei enää käytetä, joten se on vapaa säätelystä.

        "Ja vielä mukaan sotketaan järjestyslain mukaiset järjestyksenvalvojat? Tiedätkö edes minkä kaikkien lakien nojalla järjestyksenvalvojia voidaan asettaa?"

        Järjestyslaki sekä laki järjestyksenvalvojista. Muut lait säätelevät järjestyksenvalvojien käyttöä, ei niiden asettamista.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990533#P1

        Nyt sitten niitä oikeuslähteitä tänne, jotta me kaikki saamme tietää:

        1. Miten nämä asiat oikeasti lain mukaan ovat

        2. Mitä sinä todellisuudessa tiedät ja et vai mesoatko täällä, vaikka et pysty antamaan mitään tietoja, joille on myös oikeuslähteet olemassa

        Et ole todistanut mitään etkä ole tuonut mitään uutta tietoa.


      • arvaaja
        15+13 kirjoitti:

        Samaa mieltä.
        Nyt aihe taitaa olla pitkään aikaan ainoa, missä arvaajan vastauksista edes joku osa on ollut vähän sinne päin.
        Ehkäpä lakia osaamaton saattaisi arvaajaan uskoakin, koska hän osaa heitellä lakeja teksteihinsä, mutta itse juridiikasta arvaaja on täysin ´kuutamolla´, kuten kirjoitettiin.

        Kommentillasi ei ole mitään merkitystä, koska et todista oikeuslähteillä mitään etkä tuo mitään uutta tietoa.

        Hommahan menee niin, että antamani tieto on oikeaa, kunnes sen joku osoittaa vääräksi eli kumoaa oikeuslähteillä. Vai meinaatko, että mitä kovempaa huudat tai mitä enemmän hakut, sitä oikeammassa olet?


      • arvaaja

        ""Erehdyttävästi" varovaisesti tarjoilee oikeaksi epäilemäänsä tiedonmurua ollen siinä todennäköisesti oikeilla jäljillä. Lain taustatyö tosin puhuu vain järjestyksenvalvojan tunnuksia jäljittelevistä merkeistä tai asuista, ei kokonaan eri tekstillä varustetuista jutuista."

        Ensin sanot, että "Erehdyttävästi" on oikeassa ja sitten kumoat itse oman väittämäsi. Olet ihan sekaisin.

        "Oikeustapaus puuttunee. Joka tapauksessa "järjestysmiehellä" ei ole mitään taviksesta poikkeavaa asemaa."

        Eli olin oikeassa sinunkin mielestäsi siinä, että yksityistilaisuuden järjestystä valvovalla henkilöllä, joka ei siis ole JLJV, voi lukea vaatteissa "Järjestysmies", mikä tarkoittaa sitä, että hän ei ole JLJV vaan vain tilaisuuden järjestäjän edustaja kuten esim. ne, joilla lukee STAFF tms.


      • arvaaja
        15+13 kirjoitti:

        Samaa mieltä.
        Nyt aihe taitaa olla pitkään aikaan ainoa, missä arvaajan vastauksista edes joku osa on ollut vähän sinne päin.
        Ehkäpä lakia osaamaton saattaisi arvaajaan uskoakin, koska hän osaa heitellä lakeja teksteihinsä, mutta itse juridiikasta arvaaja on täysin ´kuutamolla´, kuten kirjoitettiin.

        "Ehkäpä lakia osaamaton saattaisi arvaajaan uskoakin, koska hän osaa heitellä lakeja teksteihinsä, mutta itse juridiikasta arvaaja on täysin ´kuutamolla´, kuten kirjoitettiin."

        Onko juridiikka ja oikeustiede eri asioita?

        Jos eivät ole, niin oikeustiedehän tarkoittaa käytännössä ennen kaikkea oikeusjärjestystä, joka tarkoittaa käytännössä ennen kaikkea oikeuslähteitä?

        Laki on velvoittavin oikeuslähde. Miten siis kumoat "juridiikan ymmärtämiselläsi" ne oikeuslähteet - lait, asetukset, hallituksen esitykset, KKO:n päätökset jne. - joita olen antanut Suomi24:ssä?


      • k6j5hyt4er
        arvaaja kirjoitti:

        Ongelma on enemminkin siinä, että sinä ja kumppanit ette näköjään ymmärrä luettua eli vääristelette sanomisiani tai sitten olette kaikesta niin pihalla, että ette edes ymmärrä mistä puhun.

        "Vai että oikein vartijoita yleisötilaisuuden tai yksityistilaisuuden järjestystä ja turvallisuutta valvomaan? Kaikkea sitä saa lukea."

        En ole sanonut tällaista. En sanonut, että vartijat olisivat yksityistilaisuudessa järjestyksenvalvojia vaan he olisivat vartijoita. Vartijalla on kuitenkin henkilökunnan edustajana oikeus poistaa toimialueeltaan henkilöitä, joten yksityistilaisuudessa saattaisi riittää myös vartija.

        "Ja että yksityistilaisuudessa pitäisi tilaisuuden järjestäjän edustajilla lukea staff tai jotain muuta sellaista paidassa? Anna mun kaikki kestää."

        En ole tällaistakaan sanonut. Sanoin, että jos yksityistilaisuudessa on järkkäri, joka ei ole JLJV, hänellä SAA lukea vaatteissa esim. STAFF tai Järjestysmies, mutta ei saa lukea "Järjestyksenvalvoja".

        "Ja sitten vielä "järjestysmies"? Olet arvaaja lainsäädäntötuntemuksessasi noin 15 vuotta jäljessä."

        Minkä lain perusteella yksityistilaisuuden järkkärillä, joka ei siis ole JLJV, ei saisi lukea vaatteissa "Järjestysmies". Järjestysmies-nimikettä ei enää käytetä, joten se on vapaa säätelystä.

        "Ja vielä mukaan sotketaan järjestyslain mukaiset järjestyksenvalvojat? Tiedätkö edes minkä kaikkien lakien nojalla järjestyksenvalvojia voidaan asettaa?"

        Järjestyslaki sekä laki järjestyksenvalvojista. Muut lait säätelevät järjestyksenvalvojien käyttöä, ei niiden asettamista.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990533#P1

        Nyt sitten niitä oikeuslähteitä tänne, jotta me kaikki saamme tietää:

        1. Miten nämä asiat oikeasti lain mukaan ovat

        2. Mitä sinä todellisuudessa tiedät ja et vai mesoatko täällä, vaikka et pysty antamaan mitään tietoja, joille on myös oikeuslähteet olemassa

        Et ole todistanut mitään etkä ole tuonut mitään uutta tietoa.

        Ei vittu sentään arvaaja. Etkö jo ota opiksesi?

        "En ole sanonut tällaista. En sanonut, että vartijat olisivat yksityistilaisuudessa järjestyksenvalvojia vaan he olisivat vartijoita. Vartijalla on kuitenkin henkilökunnan edustajana oikeus poistaa toimialueeltaan henkilöitä, joten yksityistilaisuudessa saattaisi riittää myös vartija. "

        Huokaus. Eih, ei vartijaa voida yksityistilaisuuteen laittaa. Kyseessä olisi yksityishenkilö, joka käyttää vartijan tunnusta lainvastaisesti olematta vartioimistehtävässä.

        "Minkä lain perusteella yksityistilaisuuden järkkärillä, joka ei siis ole JLJV, ei saisi lukea vaatteissa "Järjestysmies". Järjestysmies-nimikettä ei enää käytetä, joten se on vapaa säätelystä."

        Tätä asiaa sivuttiin jo "erehdyttävästi":n kommentin yhteydessä. Järjestysmies-teksi on omiaan antamaan virheellisen kuvan siitä, että kyseessä olisi jokamiehestä poikkeavilla valtuuksilla toimiva henkilö, ja siten VOI olla lain vastainen (järjestyksenvalvojan tunnusta erehdyttävästi muistuttavat...). Erityisesti näin on, koska järjestysmies on 15 vuoden takainen järjestyksenvalvojaa edeltävä nimike. Älä nyt siis ihmeessä sotke sitä asialliseen keskusteluun, mikäli sinulla todella ei ole mitään lähdettä siihen, että on täysin ok käyttää tällaista erehdyttävää termiä.

        "Järjestyslaki sekä laki järjestyksenvalvojista. Muut lait säätelevät järjestyksenvalvojien käyttöä, ei niiden asettamista."

        Voi jeesus mitä semantiikkaa. Laki sitä paitsi ei käytä kumpaakaan noista termeistä. Laissa lukee "nojalla",ja sillä viitataan eri lakeihin, joiden nojalla järjestyksenvalvoja voidaan asettaa. Näitä et selkeästikään osannut kaivaa esiin.

        Laki järjestyksenvalvojista tosiaankin määrittelee vain järjestyksenvalvojista yleisesti, mutta järjestyslaki puolestaan on vain yksi laki, jonka nojalla JV voidaan asettaa (ja tässä se aina niin paljon peräänkuuluttamasi lakiviite: 1999/533 1§). Ja koska yleisötilaisuuteen asetetaan järkkärit KOKOONTUMISLAIN nojalla, viitteesi järjestyslakiin on tapasi mukaan täysin päätön.


      • k6j5hyt4er
        arvaaja kirjoitti:

        ""Erehdyttävästi" varovaisesti tarjoilee oikeaksi epäilemäänsä tiedonmurua ollen siinä todennäköisesti oikeilla jäljillä. Lain taustatyö tosin puhuu vain järjestyksenvalvojan tunnuksia jäljittelevistä merkeistä tai asuista, ei kokonaan eri tekstillä varustetuista jutuista."

        Ensin sanot, että "Erehdyttävästi" on oikeassa ja sitten kumoat itse oman väittämäsi. Olet ihan sekaisin.

        "Oikeustapaus puuttunee. Joka tapauksessa "järjestysmiehellä" ei ole mitään taviksesta poikkeavaa asemaa."

        Eli olin oikeassa sinunkin mielestäsi siinä, että yksityistilaisuuden järjestystä valvovalla henkilöllä, joka ei siis ole JLJV, voi lukea vaatteissa "Järjestysmies", mikä tarkoittaa sitä, että hän ei ole JLJV vaan vain tilaisuuden järjestäjän edustaja kuten esim. ne, joilla lukee STAFF tms.

        Ei, en ollut. Katso vastaukseni 19.9.2014 13:50


      • k6j5hyt4er
        arvaaja kirjoitti:

        "Ehkäpä lakia osaamaton saattaisi arvaajaan uskoakin, koska hän osaa heitellä lakeja teksteihinsä, mutta itse juridiikasta arvaaja on täysin ´kuutamolla´, kuten kirjoitettiin."

        Onko juridiikka ja oikeustiede eri asioita?

        Jos eivät ole, niin oikeustiedehän tarkoittaa käytännössä ennen kaikkea oikeusjärjestystä, joka tarkoittaa käytännössä ennen kaikkea oikeuslähteitä?

        Laki on velvoittavin oikeuslähde. Miten siis kumoat "juridiikan ymmärtämiselläsi" ne oikeuslähteet - lait, asetukset, hallituksen esitykset, KKO:n päätökset jne. - joita olen antanut Suomi24:ssä?

        Ei, arvon arvaaja.
        Alusta asti on ollut selvää, että ei sinulla ole edes alkeet hallussa oikeustieteestä, mutta tällä kertaa osoitit sen konkreettisemmin kuin kertaakaan aiemmin.

        Juridiikka kyllä on synonyymi oikeustieteelle, jos näin laveita termejä voidaan rinnastaa, mutta se ei todellakaan tarkoita samaa kuin oikeusjärjestys.

        Juridiikassa, oikeustieteessä (mitä termiä haluatkaan käyttää, eivät nämä ole ainoita) oleellista on paljon muukin kuin se, että osaa lukea yksittäisiä pykäliä. Pitää ymmärtää niiden muodostamia kokonaisuuksia, keskinäisiä suhteita, taustalla vaikuttaneita ja vaikuttavia asioita, sitä viitekehystä, jota varten ne on säädetty, ja vaikka mitä muuta. Lisäksi, kuten itsekin tuot esiin, oikeuslähteitä on paljon muitakin kuin eduskuntalait.

        Kuitenkin itse etsit yksittäisiä pykäliä, jotka pelkästään tekstin lukemalla mielestäsi sopivat asiaan yrittämättäkään etsiä a) kaikkia asiaan liittyviä laintasoisia pykäliä b) muida säädöksiä kuin eduskuntalakeja ja c) lain taustatöitä ja muita oikeuslähteitä d) sitä ympäristöä, johon kyseinen lainsäädäntö on tarkoitettu.

        Nämä muodostavat kokonaisuuden, jota pitää tarkastella jos aikoo vähääkään bagatellijuttuja monimutkaisempia lainopillisia kysymyksiä tarkastella. Ja tätä sinä et osaa.

        Ylempänä kirjoitat, että antamasi tieto on oikeaa kunnes joku sen oikeuslähteillä kumoaa. Tämä ei pidä paikkaansa. Niin kauan kuin sinun tarjoilemasi "tieto" (sen laatu on jo useammassakin keskustelussa todettu) pohjautuu edellä kuvailtuun täysin vajavaiseen ymmärrykseen oikeusjärjestyksestä, oikeusjärjestelmästä ja kaikesta muusta oikeustieteeseen ja sen sukulaistermeihin viittaavista asioista, ei sen kumoamiseen tarvita yhtään mitään. Sitten vasta kun näkemyksesi on edes jollain tapaa kestävästi perusteltu, tulee vastapuolelle sama velvoite.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe