Kuntouttavassa työtoiminnassa on pakko tehdä töitä

167-176

Oikaistaanpa tässä palstalla olleita valheita kuntouttavasta työtoiminnasta. Täällä on moneen kertaan valehdeltu, että kuntouttavassa työtoiminnassa ei muka tarvitse tehdä työtä. Asiantuntijoiden kirjoittamassa Kuntouttavan työtoiminnan käsikirjassa kuitenkin kerrotaan, että jos kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva asiakas ei suorita sovittuja tehtäviä, seurauksena on työmarkkinatuen tai työttömyyspäivärahan oikeuden menetys. Ihan selvää tekstiä, joka koskee kaikkia kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvia, ei ainoastaan raumalaisia. Kuntouttavan työtoiminnan käskikirjassa todetaan lisäksi, että työttömän kieltäytymisenä tai keskeyttämisenä pidetään tilannetta, jossa kunta tai muu työtoiminnan järjestäjä ei pysty kohtuudella järjestämään sellaista toimintaa kuin aktivointisuunnitelmassa kuvataan:

"Kieltäytyminen ja keskeyttäminen

Kuntouttavan työtoiminnan lain soveltamisalan piiriin kuuluva asiakas menettää oikeutensa työmarkkinatukeen tai työttömyyspäivärahaan, jos hän perusteetta kieltäytyy kuntouttavasta työtoiminnasta. Samalla perusteella voidaan laskea asiakkaan toimeentulotukea.

Kieltäytymisenä tai keskeyttämisenä pidetään myös tilanteita, joissa asiakas osallistumispäivänä jättää saapumatta tai ei suorita sovittuja tehtäviä. Lisäksi kieltäytymisenä tai keskeyttämisenä pidetään tilannetta, jossa kunnan tai muun työtoiminnan järjestäjän ei voida kohtuudella edellyttää järjestävän sellaista toimintaa kuin aktivointisuunnitelmassa kuvataan."
http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/toimeentuloturva/poissaolot-kieltaytyminen-ja-keskeyttaminen/

14

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Byro B

      Hyvää valistusta pahassa syrjäytymiskierteessä oleville työttömille.

      • Byro B genuine

        Ja nikkivaras huomasi sitten meikämuijankin!


    • 167-176

      Minunkin nikki varastettu.
      "että jos kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva asiakas ei suorita sovittuja tehtäviä"
      Kyseessä ei ole sopimus vaan virkaloisen lain vastainen määräys joka on naamioitu sopimukseksi. Laittomia määräyksiä ei tarvitse totella vaan ne on syytä viedä käräjille virkaloisen virkarikoksen tutkimiseksi. Koko touhu ei kestä lähempää juridista tarkastelua, ja sellainen on syytä tehdä mahdollisimman pian, viimeistään silloin se tuleee tehtäväksi kun yrittävät soveltaa määräyksiään minuun.

      Mikää laki ei pakota tekemään työtä kuntouttavassa työtoiminnassa, joten pakottaminen on laitonta ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista. Ei se millään "sopimuksilla", säännöillä, määräyksillä tai ohjeilla muuksi muutu.

    • yhteiskunnanvoimavara

      Joskus muinaisuudessa oli maailmassa kaksi toisiaan muistuttavia ääripäitä hekin pitivät itseään muita parempana, kuten tänä päivänä pitävät valistuneet itsevaltiaat itseään muita parempana jotka tietää miten hänen halintaansa annetut halinto alamaisten on tehtävä, mieluummin mahdollisimman nöyränä ja vähään tyytyvänä. Silloinkin muinaisuudessa kaksi ääripäätä pakotti osan häntä vastustavia henkilöitä ei vapaisiin oloihin. Siihen riitti että kuului kansaan jota nämä valistuneet itsevaltiaat voivat jalostaa kansaa tuleviin taustoihin ja tehtäviin.


      Tämä muinaisuuden kaksi ääri päätä tekee tänään hyvässä yhteisymmärryksessä yhteistyötä osaa kansaa vastaan heidän määräämäänsä suuntaan, sekin kansan hyväksi. Koska hehän ovat valistuneita yksinvaltiaita jotka voivat sanella vain toisille ne työnehdot ja tehtävät.

      Suomi nimistä valtiota ei suomen maaperällä ole on vain EU-valtio jossa näennäisesti valitaan ne 200 kansanedustajaa näiden työpaikka on eduskuntatalo ja helvetin hyvillä työsuhteen ehdoilla. Vielä kansa pääsee ne kyllä valitsemaan, mutta todellisuudessa EU-valtio sanelee pelin ehdot

    • ainoapakkokuolla

      Ihmisellä on ainoastaan yksi pakko:se on KUOLEMA

    • Per S. Karva

      "Mikää laki ei pakota tekemään työtä kuntouttavassa työtoiminnassa, joten pakottaminen on laitonta ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten vastaista. "

      Tuo lienee totta. Ehkä on pakko olla jotain tekevinään tai ehkä ei, mutta mikään ei pakota saamaan aikaiseksi mitään valmista, ja jos koko päivän tuhertaa jotain josta ei lopputuloksena ole kuin ehkä harmia, se lopputuloksen niukkuus aina selittyy sillä että "kunto" ei parempaan riittänyt.

      Tuossa taktiikassa tosin on se vaara että siten menetellen muuten 3 kuukauden pituinen rangaistus inhasta rikoksestasi "Sinun takiasi työnantajat eivät palkkaa sen enempää työvoimaa kuin mitä tarvitsevat" saattaa venyä jopa 24 kk:teen.

    • syvä kyykky

      "Lisäksi kieltäytymisenä tai keskeyttämisenä pidetään tilannetta, jossa kunnan tai muun työtoiminnan järjestäjän ei voida kohtuudella edellyttää järjestävän sellaista toimintaa kuin aktivointisuunnitelmassa kuvataan."

      Siis mitä vittua ????
      Työtön saa karenssin jos kunta ei toimi aktivointisuunnitelman mukaan.
      Uskomatonta, työtön on aina syyllinen.

    • Marjojen poimintaan

      Jos on työtön tietotekniikan insinööri ja työtoiminnan järjestäjä ei voi järjestää muuta kuin marjojen keräämistä metsästä, niin se on karenssi sitten.

      • uskokaa tämä tapahtuu

        Te-keskus soittaa automaattisesti
        Tervetuloa te-keskuksen puhellinpalveluun, nauhoitamme puhelut laadun parantamiseksi paina kohta yksi jos haluat palvelua suomeksi, kohtaa kaksi ruotsiksi, kohtaa 3 enlanniksi kohtaa neljä venäjäksi jne.


    • Höury

      Joo,kyllä vaan samaa työtä tehdään kuntouttavassa. Olen eräässä paikassa 3 päovää x 4tuntia ja pistävät tekemään vaikka sun mitä. Myös vessoja pesen. Pistän aina aivot narikkaan tuoksi aikaa. Välillä vituttaa,välillä ei. Nopeasti menee 4 tuntia. Mietin vaan lisätäänkö sitä aikaa. Harva varmaan 8tuntia on ilmaisessa työssä?

      • täyttä-kusetusta

        Olet kyllä luuseri kun tollasta paskaa teet.


      • ohjaaja999

        Siinä kuntoutuu mukavasti kun putsaa vessan kielellään.
        Onneksi pian kaikki kuntoutujat joutuu tekemään min 8h työpäiviä ja 9e/pv korvaus lasketaan 1e/pv korvaukseksi.


    • kunto0

      oon saanu ohjaajilt valituksia miten huonosti on homman tehty tai olen laiska vaikka koittanut tehdä parhaani.varotuksia tulee jos puhuu jollekin koska pitää tehdä hommia hiki hatussa.8h päivässä ilman taukoja,vessassa käyntikin on kielletty.ohjaajat haluaisi ruoskia kuntoutujia että saadaan tavaraa myyntiin nopeammin ja enemmän.kerrankin ohjaaja käski yhden selkävaivaisen kuntoutujan kantamaan 40kilon tavaroita rappusia ylös.kuntoutuja kaatui taaksepäin ja jalka meni poikki ja tuli aivoverenvuoto ja ohjaaja tuli huutamaan että sä kannat ne tavarat tai revin sulta kyrvän irti ja tungen sen sun perseeseen.

      • feikkioot

        Jos tollasta oikeesti olisi niin tulisi tehtyä tappo välittömästi ja ilman katumusta.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe