Filosofinen pulma!

faust72

Jos Jumala antoi ihmiselle vapaan valinnan, miten kaikki voi olla Jumalan tahtoa?

Miten kaikki voi olla osa Jumalan suunnitelmaa samalla kun ihmisellä on vapaa tahto?

85

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kristitty *

      Menepä kysymään tuota vaikka luterilaisuus-palstalle. Ehkä joku pappikin vastaa. Itse ajattelen, että tuossa on kysymys "kvarkkien maailmasta" (=kuvaannollinen ilmaus), joka ei toimi arkiymmärrystämme vastaavasti.

    • Kyllästynyt

      Olen kuullut uskovien jotenkin selittävän tätä kaikkitietävyydellä, joskin selitys jää tuohon samaan tasoon kuin kristityn selitelmä alhaalla. Että jotenkin se on mahdollista, mutta jotenkin sitä ei tajua miten. Ilmeisesti Jumala tietää kaiken ja siten hän voi sitten puljata kaiken mielensä mukaiseksi oletetusta vapaasta tahdosta riippumatta, että härveltää vain asiat sille mallille että oikeat ihmiset tekevät täysin vapaasti ne hänen tietämänsä valinnat oikeisiin aikoihin. Jaapajaa. Se tosin tuo sitten takaisin sen kärsimyksen ongelman, jota poistamaan 'Jumala antoi vapaan tahdon' -mantra kehitettiin.

      Se vapaa tahto tuntuu olevan kovin keskeisessä osiossa nykykristittyjen uskossa, vaikka en ainakaan toistaiseksi ole saanut ketään perustelemaan sitä Raamatulla. Raamattu mielestäni ei anna ymmärtää vapaata tahtoa, vaan päinvastoin. Todisteena ainakin yhden mukaan oli se, että hänen mielestään ihmisellä on vapaa tahto, joten silloin Jumala on selvästi sellaisen antanut. Raamattua tähän ei tarvittu.

      • Wiki predestinaatiosta:

        "Predestinaatio eli ennaltamäärääminen on uskomus, jonka mukaan jumalat tai muut voimat määräävät ihmisen kohtalon. Kristillisessä teologiassa ennaltamääräämisopin kehitti Augustinus. Hänen mukaansa kristinuskon Jumala valitsee toiset ihmiset pelastukseen ja jättää toiset kadotukseen. Predestinaatio on myös tärkeä osa kalvinismissa.[1] Luterilainen kirkko ei ole omaksunut Augustinuksen niin kutsuttua kaksinkertaista predestinaatio-oppia (jonka mukaan Jumala on edeltäkäsin määrännyt osan ihmisistä pelastukseen ja osan kadotukseen).[2]

        Sen sijaan luterilaisen kirkon oppiin kuuluu ennaltamääräys kuten se esitetään Yksimielisyyden ohjeessa[3], joka luterilaisen kirkon mukaan lukeutuu luterilaisiin tunnustuskirjoihin.[4] Se määrää predestinaatiosta seuraavaa:

        Predestinaatio tarkoittaa Jumalan tekemää iankaikkista valintaa.
        Siitä erillinen asia on praescientia, eli se että Jumala tietää kaiken ennen kuin se tapahtuu.
        Kristus on "elämän kirja", johon kaikkien niiden nimet on kirjoitettu, joiden on määrä tulla iankaikkisesti autuaiksi. "Jumala on ennen maailman perustamista hänessä - Kristuksessa - valinnut meidät." (Ef. 1:4)"

        Luterilaiset, jotka saarnaavat tahdonvapaudesta, ovat jättäneet Lutherin perusteoksen "Sidottu ratkaisuvalta" lukematta. Tuntuu, että nykyisten palstalla kirjoittavien kristittyjen "teologian" ja Raamatun tuntemus on varsin pinnallista. On varsin hankala selittää, etteikö kaikkivaltiaan ennaltatietämys olisi myös ennalta määräämistä. Jos Jumala tietää, kuka pelastuu ja kuka ei, niin mihin mahhtuu ihmisen vapaa ratkaisuvalta?


      • 2+18

        Tai ehkäpä vapaa tahto onkin vain vaikutelma vapaudesta, jonka jumaluus on onnistunut luomaan ihmisille?


    • semmosta vapautta

      Jumala lähti kaljalle luotuaan luomuksensa. Silloin hän virkkasi: "Tehkää ihan vapaasti mitä haluatte, mutta kun tulen baarista takaisin, lähetän teidät helevettiin."

    • No ei mutta ei

      Jumala antoi ihmiselle muka vapaan tahdon, mutta tämän vapaan tahdon käyttäminen on jyrkästi kiellettyä ja syntiä. Joten se siitä "vapaudesta".

      Ja kysypäs joskus joltain uskikselta, mikä oikein on se jumalan suuri suunnitelma ja mihin kaikki lopulta tähtää, tai mitä tästä kaikesta lopulta seuraa. Jos kykenet lukemaan niitä vastauksia nauramatta ääneen, olet tahatonta huumoria tajuamaton umpitosikko.

      Mikään kun ei todista paremmin sitä että uskovat eivät tiedä yhtään mitään, vaan ainoastaan täysin sokeasti arvailevat jotain mikä itseään sattuu miellyttämään, kuin ne hervottomat vastaukset ("käyskennellään kultaisessa, jalokivin koristellussa taivaallisessa kaupungissa" oli yksi lemppareistani.)

    • M@k3

      Esim. Kun 6 miljoonaa juutalaista murhattiin, se oli osa Jumalan suurta suunnitelmaa hommata juutalaisille oma valtio.

    • Luojalle kiitollinen

      Ihmiselle ei annettu rajatonta vapaata tahtoa, sellaista ei ole edelleenkään
      olemassa. Tänäkin päivänä yhteiskunta määrää meille rajat maallisen lakinsa välityksellä, jota meidän tulee noudattaa. Näiden rajojen sisällä
      me voimme käyttää vapaata tahtoamme eri asioissa ilman että meitä
      rangaistaan. Meillä on myös vapaa tahto olla noudattamatta noita lakeja,
      josta sitten seuraa meille jonkinlainen rangaistus. Ei valtiokaan pakota
      meitä noudattamaan lakejaan, vaan me itse voimme vapaasti valita,
      noudatammeko niitä vai ei. Siinä suhteessa voimme käyttää vapaata
      tahtoamme.

      Tästä samasta asiasta oli kysymys Eedenissä. Jehova Jumalalla, Kaikkeuden Luojalla, on oikeus määrittää normit minkä mukaan
      hänen luomuksensa tulee elää. Täydellisinä ihmisinä ensimmäinen
      ihmispari ei tarvinnut kuin yhden säännön, jota tuli totella. Tämä yksi ainoa sääntö ei vienyt heiltä mitään hyvää pois, eikä millään tavalla rajoittanut heidän elämäänsä Eedenissä.

      Jehova Jumala halusi vain tietää rakastivatko he häntä, ja kunnioittivatko he häntä täydestä sydämestään. Hänhän oli tälle ensimmäiselle ihmisparille antanut ihan kaiken - asuinpaikan, ruokaa, elämän, mielekästä työtä jne.

      Heille annettiin vapaa tahto totella Jumalaa tai olla tottelematta. Aivan kuin meillä nykyäänkin on tämä sama tilanne maallisen lain suhteen. Ihmisellä
      ei ole rajatonta valinnan vapautta olemassakaan. Aina joku taho asettaa
      meille rajat. Voimme vapaasta tahdostamme noudattaa niitä tai olla
      noudattamatta.

      Se että ensimmäinen ihmispari valitsi riippumattomuuden suhteessa
      Jumalan ohjeisiin, ja siirsi tämän kaikkiin tuleviin jälkeläisiinsä tämän
      saman riippumattomuuden eli synnin, ei tehnyt tyhjäksi sitä suunnitelmaa
      mikä Jumalalla oli ja on yhä edelleenkin hänelle tottelevaisen ihmiskunnan
      suhteen. Luojan piti tehdä ns. "kiertotie" tuon suunnitelman
      toteuttamiseksi. Me ajelemme nyt tuota kuvannollista kiertotietä pitkin
      parhaillaan. Tällä tiellä ei Luoja ole vastuussa asioiden kulusta, vaan
      se pahan alku ja juuri eli Panettelija.

      1 Joh 5:"19. Me tiedämme, että olemme Jumalasta, ja koko maailma on pahan vallassa."

      Ilmestys 12:"9. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perke-leeksi ja saata-naksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa." Tässä Jeesus tullessaan
      Jumalan valtakunnan taivaalliseksi kuninkaaksi puhdistaa taivaat.

      Mitä tekee Panettelija?

      Ilmestys 12:"12. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte
      (enkelit)! Voi maata ja merta (ihmisyhteiskunta), sillä per-kele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"

      Tästä johtuu maailman tämänhetkinen tila. Jumala ei ole vastuussa maailman
      tilanteesta, vaan Panettelija on kaiken takapiruna.

      Jumala kyllä tulee puuttumaan tähän tilanteeseen, kunhan on sen aika.
      Elämme varsin lähellä tuota muutoksen aikaa, jolloin Jumalan valtakunta
      ottaa hallinnon myöskin täällä maan päällä. Silloin toteutuu Isä meidän-
      rukous: Tulkoon sinun valtakuntasi ja tapahtukoon sinun tahtosi myös
      maan päällä niin kuin taivaassa (Matteus 6:10).

      Tämän takia Raamattuun kannattaa tutustua. :-)

      • Tässä vähän lisää täydellisestä ja hyvästä rakastavasta Jumalasta:

        23 "Jos ette tästäkään kurituksesta ota opiksenne vaan edelleen vastustatte minua,
        24 minä itse käännyn teitä vastaan ja kuritan teitä seitsemän kertaa ankarammin syntienne vuoksi.
        25 Minä lähetän teidän kimppuunne vihollisen kostamaan teille liiton rikkomisen, ja jos vetäydytte kaupunkeihinne, minä lähetän ruton teidän keskuuteenne ja te joudutte vihollistenne armoille.
        26 Minä estän teitä saamasta ruokaa, niin että kymmenelle naiselle riittää yksi ainoa uuni heidän vähien leipiensä paistamiseen. He joutuvat jakamaan leivät vaa'alla punniten, eikä kukaan tule niistä kylläiseksi.

        27 "Jos ette tämänkään jälkeen suostu tottelemaan vaan edelleen vastustatte minua,
        28 käännyn minäkin vihassani teitä vastaan ja kuritan teitä seitsenkertaisesti syntienne tähden.
        29 Te joudutte syömään poikienne ja tyttärienne lihaa.
        30 Minä hävitän teidän uhrikukkulanne, kaadan kumoon suitsutusalttarinne ja kokoan teidän omat ruumiinne röykkiöiksi epäjumalankuvienne sirpaleiden päälle. Minä alan inhota teitä
        31 ja muutan teidän kaupunkinne rauniokasoiksi, annan pyhäkköjenne autioitua enkä enää välitä teidän uhrisavunne tuoksusta.
        32 Minä teen teidän maanne niin autioksi, että teidän vihollisennekin, jotka tulevat sinne asumaan, kammoksuvat sitä.


      • Kyllästynyt

        Ja sen pahan loikaan kuka? Kyllä se kaiken luoja on vastuussa siitä, mitä on luonut. Ei se vastuu poistu sillä, että luo erillisen pahan tekemään pahaa. Eikä sillä, että laittaa hyvästä ja pahasta tietämättömät valitsemaan kahden kehotuksen välillä tietämättä, että toinen niistä on hyvä ja toinen paha. Eikä sillä, että on luonut olennon, joka on altis siihen pahaankin. Eikä sillä, että sitten joskus tuhansien vuosien päästä jopa puuttuu asiaan.

        Mutta eihän Raamattu sitä vapaata tahtoa markkinoikaan. Siellä Jumala puuttuu ihmisten tahtoon ihan konkreettisesti saaden heidät toimimaan haluamallaan tavalla.

        Kannattaa tosiaan tutustua Raamattuun, jos aikoo jotain sen Jumalasta tietää. Muuten tulee seliteltyä omiaan ja yritettyä liimailla niitä siihen Raamattuun.


      • Luojalle kiitollinen
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Ja sen pahan loikaan kuka? Kyllä se kaiken luoja on vastuussa siitä, mitä on luonut. Ei se vastuu poistu sillä, että luo erillisen pahan tekemään pahaa. Eikä sillä, että laittaa hyvästä ja pahasta tietämättömät valitsemaan kahden kehotuksen välillä tietämättä, että toinen niistä on hyvä ja toinen paha. Eikä sillä, että on luonut olennon, joka on altis siihen pahaankin. Eikä sillä, että sitten joskus tuhansien vuosien päästä jopa puuttuu asiaan.

        Mutta eihän Raamattu sitä vapaata tahtoa markkinoikaan. Siellä Jumala puuttuu ihmisten tahtoon ihan konkreettisesti saaden heidät toimimaan haluamallaan tavalla.

        Kannattaa tosiaan tutustua Raamattuun, jos aikoo jotain sen Jumalasta tietää. Muuten tulee seliteltyä omiaan ja yritettyä liimailla niitä siihen Raamattuun.

        Niinhän Jumala toimii nykyäänkin Raamatun välityksellä.

        Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen.

        Hän on myöskin kertonut, miten meidän tulee toimia, jotta hyötyisimme tuosta järjestelystä.

        Hän on kertonut, että tämä paha maailma ja siinä mukana olevat ihmiset tullaan tuhoamaan lopullisesti ja Jumalalle uskolliset pelastetaan tuosta tuhosta. Meidän tulee tehdä valinta, kummalla puolella olemme.


        Hän on Raamatun aikoina varoittanut ensin, ja antanut ihmisille
        mahdollisuuden muutokseen, ja vasta sitten toiminut lopettaakseen
        pahuuden. Samoin hän toimii nykyäänkin. Nytkin varoitetaan ihmisiä
        kautta maailman tulevasta tuhosta. Ihmisillä on mahdollisuus
        palata Luojansa luo ja pelastua, jos vain tahtovat. Luoja ei halua
        että kukaan tuhoutuisi, siksi varoitussanomaa kaiutetaan kautta
        koko maailman ja sitten tulee loppu.

        Matteus 24:13,14:"13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."


      • Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Niinhän Jumala toimii nykyäänkin Raamatun välityksellä.

        Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen.

        Hän on myöskin kertonut, miten meidän tulee toimia, jotta hyötyisimme tuosta järjestelystä.

        Hän on kertonut, että tämä paha maailma ja siinä mukana olevat ihmiset tullaan tuhoamaan lopullisesti ja Jumalalle uskolliset pelastetaan tuosta tuhosta. Meidän tulee tehdä valinta, kummalla puolella olemme.


        Hän on Raamatun aikoina varoittanut ensin, ja antanut ihmisille
        mahdollisuuden muutokseen, ja vasta sitten toiminut lopettaakseen
        pahuuden. Samoin hän toimii nykyäänkin. Nytkin varoitetaan ihmisiä
        kautta maailman tulevasta tuhosta. Ihmisillä on mahdollisuus
        palata Luojansa luo ja pelastua, jos vain tahtovat. Luoja ei halua
        että kukaan tuhoutuisi, siksi varoitussanomaa kaiutetaan kautta
        koko maailman ja sitten tulee loppu.

        Matteus 24:13,14:"13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."

        "Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen. "

        Miksi Jehovan todistajat ovat ainoat, jotka ovat tulkinneet tuon Raamatun pelastusjärjetyksen oikien?
        Ai niin, ovathan toki ortodoksit ja mielestään kai paavikin kaikkine katolisineen; esikoislestadiolaisten esikoisten juhlajoukosta nyt puhumattakaan. Myös mormonit ovat mielestään ainoina itseoikeutettuja pelastukseen. Tietenkin kaikki Suomessakin vaikuttavat herätyskristilliset liikkeet tuomitsevat edellä olevat ja toisensakin kiivaammin tai vähemmän kiivaasti helvetin tuleen.

        Taivaan portilla tulee olemaan melkoinen kalabaliikki tuomiopäivänä.

        Anteeksi sarkasmini, mutta pitkän kokemuksen uskonelämästä omaavana tiedän, että tosiasia on tämä. Uskovat vain harvoin tunnustavat sitä edes itselleen. Henkinen defenssi kieltää järjen ja logiikan liian vaikeissa asioissa.


      • Luojalle kiitollinen
        agnoskepo kirjoitti:

        "Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen. "

        Miksi Jehovan todistajat ovat ainoat, jotka ovat tulkinneet tuon Raamatun pelastusjärjetyksen oikien?
        Ai niin, ovathan toki ortodoksit ja mielestään kai paavikin kaikkine katolisineen; esikoislestadiolaisten esikoisten juhlajoukosta nyt puhumattakaan. Myös mormonit ovat mielestään ainoina itseoikeutettuja pelastukseen. Tietenkin kaikki Suomessakin vaikuttavat herätyskristilliset liikkeet tuomitsevat edellä olevat ja toisensakin kiivaammin tai vähemmän kiivaasti helvetin tuleen.

        Taivaan portilla tulee olemaan melkoinen kalabaliikki tuomiopäivänä.

        Anteeksi sarkasmini, mutta pitkän kokemuksen uskonelämästä omaavana tiedän, että tosiasia on tämä. Uskovat vain harvoin tunnustavat sitä edes itselleen. Henkinen defenssi kieltää järjen ja logiikan liian vaikeissa asioissa.

        Minä uskon siihen mitä olen Raamatusta oppinut "Hel-vetistä". Se ei ole
        mikään piinan paikka vaan kuolema, josta ei ole ylösnousemusta.

        KR 38 Ilmestys 20:14:"14. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi."

        Biblia 1776 Ilmestys 20:14:"14. Ja kuolema ja helvetti heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema."

        Tuli kuvaa Raamatussa lopullista tuhoa tai pois karsiutumista, miten nyt
        halutaan asia ilmaista. Kun me poltamme jotakin, niin siitä ei jää enää
        jäljelle kuin tuhka. Poltettu esine on silloin ikuisesti poissa. Tuli on varsin
        hyvä kuvaus siitä, kun jokin asia on poissa lopullisesti.

        Jostain kumman syystä ihmiset eivät vain halua hyväksyä sitä, että tätä
        piinan paikkaa ei ole olemassa. Miksiköhän?


        Raamatusta olen oppinut myös sen ettei taivaan porteilla tule olemaan
        minkäänlaista "kalabaliikkia",niin kuin sinä asian ilmaiset. Sinne kun Jumala valitsee vain rajallisen määrän ihmisiä täältä maan päältä. Itse en tunne
        sinne kuuluvani.

        Ilmestys 14:1,4 :" Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. ---- Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisten kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat ostetut ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle,"

        Nämä taivaaseen "ostetut" ihmiset kuuluvat Jumalan valtakuntahallitukseen,
        joka tulee hallitsemaan maan päällä eläviä ihmisiä. Meille on luvassa
        koko maailmaan yksi ainoa hallitus, jonka alaisuudessa kaikki ihmiset
        tulevat elämään. Näin saadaan rauha tänne maan päälle. Taivaallisena
        Kuninkaana on Jeesus Kristus.

        Ilmestys 7:9,10:"9 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."

        Ilmestys 7:13,14 jatkaa:"13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Itse toivon olevani tässä suuressa joukossa, jolla on toivo elää ikuisesti
        täällä maan päällä ennallistetussa paratiisissa Jumalan valtakuntahallituksen
        alaisuudessa. Ellei muutos tapahdu minun elinaikanani, niin kuolleille on
        annettu ylösnousemustoivo tähän uuteen puhdistettun maahan, joten voin sitä kautta päästä osalliseksi noista luvatuista siunauksista.

        Jumala tulee puhdistamaan tämän maailman pahuudesta. Se tulee olemaan
        vapautus pahuudesta. Sitä odotamme mielenkiinnolla ja innolla.


      • Luojalle kiitollinen
        agnoskepo kirjoitti:

        "Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen. "

        Miksi Jehovan todistajat ovat ainoat, jotka ovat tulkinneet tuon Raamatun pelastusjärjetyksen oikien?
        Ai niin, ovathan toki ortodoksit ja mielestään kai paavikin kaikkine katolisineen; esikoislestadiolaisten esikoisten juhlajoukosta nyt puhumattakaan. Myös mormonit ovat mielestään ainoina itseoikeutettuja pelastukseen. Tietenkin kaikki Suomessakin vaikuttavat herätyskristilliset liikkeet tuomitsevat edellä olevat ja toisensakin kiivaammin tai vähemmän kiivaasti helvetin tuleen.

        Taivaan portilla tulee olemaan melkoinen kalabaliikki tuomiopäivänä.

        Anteeksi sarkasmini, mutta pitkän kokemuksen uskonelämästä omaavana tiedän, että tosiasia on tämä. Uskovat vain harvoin tunnustavat sitä edes itselleen. Henkinen defenssi kieltää järjen ja logiikan liian vaikeissa asioissa.

        Kirjoittaessasi näin:

        "Henkinen defenssi kieltää järjen ja logiikan liian vaikeissa asioissa."

        Ei todellakaan kiellä, vaan päinvastoin. Keitä Jeesuksen opetuslapset
        olivat? Vaadittiinko heiltä korkeaa koulutusta Jeesuksen opetuksen
        ymmärtämiseen - ei vaadittu. Suurin osa heistä oli ihan tavallisia
        kouluja käymättömiä juutalaisia, jotka pystyivät järjen ja logiikan avulla
        ymmärtämään esitetyt asiat. Ihan kaikkia asioita Jumala ei heille Jeesuksen välityksellä paljastanut, koska ei ollut vielä sen aika,
        tarpeellisen kylläkin.

        Jeesuksen nimittämä kansakuntien apostoli Paavali muistuttaa Rooman
        seurakuntaa, että jumalanpalveluksen tuli olla nimenomaan järjellistä, ja
        tuli tutkia mikä on Jumalan tahto ( Room 12:1,2). Raamatun sanotaan olevan Jumalan sana ja Jeesus sanoi sen olevan totuus. Tutkikaamme sitä ja
        käyttäkäämme tutkiessamme järkeä, mikä meille on lahjana annettu.

        Jos järki sidotaan uskon asioista pois, niin silloin paha saa vallan.
        Tätähän Panettelija on menestyksekkäästi käyttänyt ja tulokset meillä
        on näkyvissä, miten silloin käy. Sotia, sotia ja erimielisyyksiä uskonnon
        varjolla kautta koko maailman.


        Room 12:1,2:" Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä."

        Toimikaamme samalla tavalla nykyäänkin. Tutkikaamme ovatko opetukset
        todella Jumalan sanasta Raamatusta, joita meille opetetaan. Ja käyttäkäämme
        omaa ajattelukykyämme ja järkeämme lukiessamme sitä. Tälla tavalla
        opimme erottamaan Raamatun totuuden väärästä opetuksesta. Kaikki
        ihmiset pystyvät siihen, jos vain haluavat.


      • åohjhbpåji
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Kirjoittaessasi näin:

        "Henkinen defenssi kieltää järjen ja logiikan liian vaikeissa asioissa."

        Ei todellakaan kiellä, vaan päinvastoin. Keitä Jeesuksen opetuslapset
        olivat? Vaadittiinko heiltä korkeaa koulutusta Jeesuksen opetuksen
        ymmärtämiseen - ei vaadittu. Suurin osa heistä oli ihan tavallisia
        kouluja käymättömiä juutalaisia, jotka pystyivät järjen ja logiikan avulla
        ymmärtämään esitetyt asiat. Ihan kaikkia asioita Jumala ei heille Jeesuksen välityksellä paljastanut, koska ei ollut vielä sen aika,
        tarpeellisen kylläkin.

        Jeesuksen nimittämä kansakuntien apostoli Paavali muistuttaa Rooman
        seurakuntaa, että jumalanpalveluksen tuli olla nimenomaan järjellistä, ja
        tuli tutkia mikä on Jumalan tahto ( Room 12:1,2). Raamatun sanotaan olevan Jumalan sana ja Jeesus sanoi sen olevan totuus. Tutkikaamme sitä ja
        käyttäkäämme tutkiessamme järkeä, mikä meille on lahjana annettu.

        Jos järki sidotaan uskon asioista pois, niin silloin paha saa vallan.
        Tätähän Panettelija on menestyksekkäästi käyttänyt ja tulokset meillä
        on näkyvissä, miten silloin käy. Sotia, sotia ja erimielisyyksiä uskonnon
        varjolla kautta koko maailman.


        Room 12:1,2:" Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä."

        Toimikaamme samalla tavalla nykyäänkin. Tutkikaamme ovatko opetukset
        todella Jumalan sanasta Raamatusta, joita meille opetetaan. Ja käyttäkäämme
        omaa ajattelukykyämme ja järkeämme lukiessamme sitä. Tälla tavalla
        opimme erottamaan Raamatun totuuden väärästä opetuksesta. Kaikki
        ihmiset pystyvät siihen, jos vain haluavat.

        Suoraan Vartiotornista. Eikö sinulla ole lainkaan omia mielipiteitä?


      • åohjhbpåji kirjoitti:

        Suoraan Vartiotornista. Eikö sinulla ole lainkaan omia mielipiteitä?

        Ei ole.


      • satan kirjoitti:

        Ei ole.

        Ex vaimoni hyvä ystävä oli Jehovantodistaja. Keskustelimme usein uskosta, koska itse olin uskossa vielä alle kolmekymppisenä. Sain häneltä sen käsityksen, että Jehovantodistajien oppi on sen takia yhtenäinen, että kaikki virallinen opetus tulee USA:sta ja täällä se vaan käännetään suomeksi. Omia tulkintoja puhujilla ei ole.
        Kysyin, mitä tekisit, jos huomaisit, että jehovantodistajien opetus on jossain asiassa väärässä. Neiti kertoi, että silloin hänen olisi pakko erota seurakunnasta, mutta kun se ei ole väärässä.
        Jäi mielikuva henkisistä marioneteista, joiden koko elämää nyitään USA:sta muutaman vanhemman toimesta. Ajatuksena melkoisen kammottava.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Ex vaimoni hyvä ystävä oli Jehovantodistaja. Keskustelimme usein uskosta, koska itse olin uskossa vielä alle kolmekymppisenä. Sain häneltä sen käsityksen, että Jehovantodistajien oppi on sen takia yhtenäinen, että kaikki virallinen opetus tulee USA:sta ja täällä se vaan käännetään suomeksi. Omia tulkintoja puhujilla ei ole.
        Kysyin, mitä tekisit, jos huomaisit, että jehovantodistajien opetus on jossain asiassa väärässä. Neiti kertoi, että silloin hänen olisi pakko erota seurakunnasta, mutta kun se ei ole väärässä.
        Jäi mielikuva henkisistä marioneteista, joiden koko elämää nyitään USA:sta muutaman vanhemman toimesta. Ajatuksena melkoisen kammottava.

        Ehkäpä Jehovan todistajat ovat Jumalan valitsema kansa ja heillä ei ole vapaata tahtoa? :D

        hi hii..


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Niinhän Jumala toimii nykyäänkin Raamatun välityksellä.

        Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen.

        Hän on myöskin kertonut, miten meidän tulee toimia, jotta hyötyisimme tuosta järjestelystä.

        Hän on kertonut, että tämä paha maailma ja siinä mukana olevat ihmiset tullaan tuhoamaan lopullisesti ja Jumalalle uskolliset pelastetaan tuosta tuhosta. Meidän tulee tehdä valinta, kummalla puolella olemme.


        Hän on Raamatun aikoina varoittanut ensin, ja antanut ihmisille
        mahdollisuuden muutokseen, ja vasta sitten toiminut lopettaakseen
        pahuuden. Samoin hän toimii nykyäänkin. Nytkin varoitetaan ihmisiä
        kautta maailman tulevasta tuhosta. Ihmisillä on mahdollisuus
        palata Luojansa luo ja pelastua, jos vain tahtovat. Luoja ei halua
        että kukaan tuhoutuisi, siksi varoitussanomaa kaiutetaan kautta
        koko maailman ja sitten tulee loppu.

        Matteus 24:13,14:"13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta. Vain osa on kutsuttu, ja heistäkin vain harva on valittu. Raamatussa tosiaan kerrotaan esimerkiksi se, mistä Jeesus seuraajansa tuntee - ne pelastetut. Esimerkiksi siitä, että he laittavat kätensä sairaiden päälle ja nämä paranevat, myrkky ei heitä vahingoita, ajavat pois riivaajia jne. Jos nuo merkit eivät uskovaista seuraa, niin ainakin mikäli hän Raamattua uskoo, hän tietää, ettei ole valittujen joukossa. Äärimmäisen harva ilmeisesti on, kun noihin seuraajiin ei törmää oikein missään.

        Se oma valinta ei riitä. Ikuinen tuho meitä kai sitten lähes jokaista odottaa, uskovaa tai ei-uskovaa, jos Raamattu paikkansa pitää.


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Minä uskon siihen mitä olen Raamatusta oppinut "Hel-vetistä". Se ei ole
        mikään piinan paikka vaan kuolema, josta ei ole ylösnousemusta.

        KR 38 Ilmestys 20:14:"14. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi."

        Biblia 1776 Ilmestys 20:14:"14. Ja kuolema ja helvetti heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema."

        Tuli kuvaa Raamatussa lopullista tuhoa tai pois karsiutumista, miten nyt
        halutaan asia ilmaista. Kun me poltamme jotakin, niin siitä ei jää enää
        jäljelle kuin tuhka. Poltettu esine on silloin ikuisesti poissa. Tuli on varsin
        hyvä kuvaus siitä, kun jokin asia on poissa lopullisesti.

        Jostain kumman syystä ihmiset eivät vain halua hyväksyä sitä, että tätä
        piinan paikkaa ei ole olemassa. Miksiköhän?


        Raamatusta olen oppinut myös sen ettei taivaan porteilla tule olemaan
        minkäänlaista "kalabaliikkia",niin kuin sinä asian ilmaiset. Sinne kun Jumala valitsee vain rajallisen määrän ihmisiä täältä maan päältä. Itse en tunne
        sinne kuuluvani.

        Ilmestys 14:1,4 :" Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. ---- Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisten kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat ostetut ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle,"

        Nämä taivaaseen "ostetut" ihmiset kuuluvat Jumalan valtakuntahallitukseen,
        joka tulee hallitsemaan maan päällä eläviä ihmisiä. Meille on luvassa
        koko maailmaan yksi ainoa hallitus, jonka alaisuudessa kaikki ihmiset
        tulevat elämään. Näin saadaan rauha tänne maan päälle. Taivaallisena
        Kuninkaana on Jeesus Kristus.

        Ilmestys 7:9,10:"9 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,
        10 ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."

        Ilmestys 7:13,14 jatkaa:"13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
        14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen." Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä."

        Itse toivon olevani tässä suuressa joukossa, jolla on toivo elää ikuisesti
        täällä maan päällä ennallistetussa paratiisissa Jumalan valtakuntahallituksen
        alaisuudessa. Ellei muutos tapahdu minun elinaikanani, niin kuolleille on
        annettu ylösnousemustoivo tähän uuteen puhdistettun maahan, joten voin sitä kautta päästä osalliseksi noista luvatuista siunauksista.

        Jumala tulee puhdistamaan tämän maailman pahuudesta. Se tulee olemaan
        vapautus pahuudesta. Sitä odotamme mielenkiinnolla ja innolla.

        He eivät taida tahtoa hyväksyä sitä, ettei piinan paikkaa ole, koska ovat Raamatusta lukeneet, että sellainen on. Sinä vain valitset eri kohdat ja ohitat ne, joissa tuosta piinahelvetistä puhutaan. Miellyttävämpihän sinun uskosi toki on. Kun ei olekaan ikuista kärsimystä eikä pelastusta tarvitakaan.

        Varmastikin olet siinä joukossa sitten, jos kerran olet Jeesuksen seuraaja ja parannat sairaita, ajat pois riivaajia jne. Siitähän Jeesus omansa sitten mm. tunnistaa. Tosin se, mitä siellä taivaassa sitten olet, on ehkä aika kaukana sinusta kuitenkin... ikään kuin eri persoonakin...


      • tunkua tulee
        Kyllästynyt kirjoitti:

        He eivät taida tahtoa hyväksyä sitä, ettei piinan paikkaa ole, koska ovat Raamatusta lukeneet, että sellainen on. Sinä vain valitset eri kohdat ja ohitat ne, joissa tuosta piinahelvetistä puhutaan. Miellyttävämpihän sinun uskosi toki on. Kun ei olekaan ikuista kärsimystä eikä pelastusta tarvitakaan.

        Varmastikin olet siinä joukossa sitten, jos kerran olet Jeesuksen seuraaja ja parannat sairaita, ajat pois riivaajia jne. Siitähän Jeesus omansa sitten mm. tunnistaa. Tosin se, mitä siellä taivaassa sitten olet, on ehkä aika kaukana sinusta kuitenkin... ikään kuin eri persoonakin...

        "Luojalle kiitollinen" ei taida taivaspaikkaa havitella, koska taivaaseen pääsevä esikoisten juhlajoukko 144 000 on tullut jo ajat sitten täyteen. Hän asustaa maapallolla 1000 vuotta valtakunnassa, jossa karitsa ja Leijona käyvät yhdessä laitumella.
        Tylsää.
        Tosin esikoisten juhlajoukko koostuu Raamatun mukaan kahdentoista Israelin heimon jäsenistä, joilla on ikäänkuin etuoikeus taivaaseen. Tietenkin esikoislestadiolaisetkin katsovat edustavansa juuri kyseistä esikoisten juhlajoukkoa. Johan sen sanoo heidän seurakuntansa nimikin.


      • "lahkoista"..
        tunkua tulee kirjoitti:

        "Luojalle kiitollinen" ei taida taivaspaikkaa havitella, koska taivaaseen pääsevä esikoisten juhlajoukko 144 000 on tullut jo ajat sitten täyteen. Hän asustaa maapallolla 1000 vuotta valtakunnassa, jossa karitsa ja Leijona käyvät yhdessä laitumella.
        Tylsää.
        Tosin esikoisten juhlajoukko koostuu Raamatun mukaan kahdentoista Israelin heimon jäsenistä, joilla on ikäänkuin etuoikeus taivaaseen. Tietenkin esikoislestadiolaisetkin katsovat edustavansa juuri kyseistä esikoisten juhlajoukkoa. Johan sen sanoo heidän seurakuntansa nimikin.

        Kyse näyttää olevan jehovantodistajasta, jonka oppi on vähintäänkin merkillinen esim. tuon 144 000:n "taivaallisen hallituksen" suhteen ja Jeesus on heille arkkienkeli Mikael. Enpä heitä uskalla tuomita, mutta Jeesuksen arvon ja merkityksen tämä joukko latistaa. Valitettavasti sitä kautta kristityjen yleisen pelastusopin, jossa Jeesuksen uhrikuoleman merkitys oli voitto sielunvihollisesta ja sen varassa on koko pelastuksemme; jos uskomme Jeesuksen olevan se, joka Hän on: Isästä lähtenyt Jumalan Poika/Jumala...Isästä lähtenyt, ei luotu, kuten jt:t opettavat. Tämä "oikeaoppinen" ryhmä pitää kristittyinä vain jehovantodistajia. Kaikki muut kuuluvat tuomittavaan "kristikuntaan"..

        Yleisesti ottaen uskovat eivät ole toistensa tuomitsijoita ja oppiriitelijöitä siinä suuruusluokassa, kuin annetaan ymmärtää.Tietysti on aina periaatteiden ihmisiä, jotka näkevät pienissäkinn asioissa erottavan kuilun. Perusevankeliumi on melko yhtenäinen uskovilla, jotka ottavat asiat tosissaan... yli seurakuntarajojen. Jumalalle merkitsee ennenkaikkea henkilökohtainen suhteemme Häneen ja siinä eri suuntaukset jäävät taka-alalle usein merkityksettöminä. Toivon, että näinä aikoina, jolloin ahdistus saattaa lisääntyä, Jumalan Pyhä Henki yhdistää uskovia veljinä ja sisarina, jolloin uskovia ei nimitellä oppisuuntien mukaan ja yhteisiä tilaisuuksia järjestetään enemmän.


      • noviisi 357
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta. Vain osa on kutsuttu, ja heistäkin vain harva on valittu. Raamatussa tosiaan kerrotaan esimerkiksi se, mistä Jeesus seuraajansa tuntee - ne pelastetut. Esimerkiksi siitä, että he laittavat kätensä sairaiden päälle ja nämä paranevat, myrkky ei heitä vahingoita, ajavat pois riivaajia jne. Jos nuo merkit eivät uskovaista seuraa, niin ainakin mikäli hän Raamattua uskoo, hän tietää, ettei ole valittujen joukossa. Äärimmäisen harva ilmeisesti on, kun noihin seuraajiin ei törmää oikein missään.

        Se oma valinta ei riitä. Ikuinen tuho meitä kai sitten lähes jokaista odottaa, uskovaa tai ei-uskovaa, jos Raamattu paikkansa pitää.

        Kyllästynyt
        Puhut armolahjoista (Jumalan ihmeistä uskovien kautta), joita ilmenee nykyäänkin ympäri maailmaa. Kyse on aina Jumalan työstä. Näitä lahjoja esiintyy herätysten yhteydessä enemmän ja seurakunnissa, joissa niitä Jumalta anotaan. Ne ovat merkkejä Pyhän Hengen toiminnasta, mutta eivät uskovan pelastumisesta. Nämä "merkit" toimivat Jumalan tahdon mukaan, jolloin ihminen, jolla tällainen lahja on, ei itse voi määrätä, mitä tapahtuu, vaan Jumala ohjaa häntä tässä. Ne tapahtuvat vain Jumalan kunniaksi ja siksi ihmisen väärät asenteet voivat lopettaa niiden ilmenemisen. Pelastuminen Jeesuksen veren kautta voi tapahtua, vaikka näitä ihmetekoja ei tapahtuisikaan. Suurin Pyhän Hengen vaikuttama ihme on usko, toivo ja rakkaus, jotka eivät katoa, vaikka nämä muut ihmeteot tulevat aikanaan loppumaan.


      • pij¨åioå
        noviisi 357 kirjoitti:

        Kyllästynyt
        Puhut armolahjoista (Jumalan ihmeistä uskovien kautta), joita ilmenee nykyäänkin ympäri maailmaa. Kyse on aina Jumalan työstä. Näitä lahjoja esiintyy herätysten yhteydessä enemmän ja seurakunnissa, joissa niitä Jumalta anotaan. Ne ovat merkkejä Pyhän Hengen toiminnasta, mutta eivät uskovan pelastumisesta. Nämä "merkit" toimivat Jumalan tahdon mukaan, jolloin ihminen, jolla tällainen lahja on, ei itse voi määrätä, mitä tapahtuu, vaan Jumala ohjaa häntä tässä. Ne tapahtuvat vain Jumalan kunniaksi ja siksi ihmisen väärät asenteet voivat lopettaa niiden ilmenemisen. Pelastuminen Jeesuksen veren kautta voi tapahtua, vaikka näitä ihmetekoja ei tapahtuisikaan. Suurin Pyhän Hengen vaikuttama ihme on usko, toivo ja rakkaus, jotka eivät katoa, vaikka nämä muut ihmeteot tulevat aikanaan loppumaan.

        "Kyse on aina Jumalan työstä. "

        Silloinkin kun islamilainen puhuu uusilla kielillä? Sitä tapahtuu joissain islamilaisuuden lahkoissa.


      • Luojalle kiitollinen
        Kyllästynyt kirjoitti:

        He eivät taida tahtoa hyväksyä sitä, ettei piinan paikkaa ole, koska ovat Raamatusta lukeneet, että sellainen on. Sinä vain valitset eri kohdat ja ohitat ne, joissa tuosta piinahelvetistä puhutaan. Miellyttävämpihän sinun uskosi toki on. Kun ei olekaan ikuista kärsimystä eikä pelastusta tarvitakaan.

        Varmastikin olet siinä joukossa sitten, jos kerran olet Jeesuksen seuraaja ja parannat sairaita, ajat pois riivaajia jne. Siitähän Jeesus omansa sitten mm. tunnistaa. Tosin se, mitä siellä taivaassa sitten olet, on ehkä aika kaukana sinusta kuitenkin... ikään kuin eri persoonakin...

        En minä ohita mitään Raamatunkohtia, vaan luen sitä kokonaisuutena. Kaikki
        mitä luemme sieltä ei ole kirjaimellista, niin kuin nyt tämä tulijärvi. Siellä
        puhutaan paljon asioista kuvauksin, ja jotta oppisimme näitä kuvauksia
        ymmärtämään oikein, vaatii se paljon tutkimista ja perehtymistä koko
        Raamattuun. Lisäksi se vaatii nöyryyttä, jotta voi sulkea pois kaikki entiset
        opetukset ja ottaa vastaan Raamatun opetus juuri sellaisena kuin se on
        tarkoitettu. Lisäämättä sinne omiaan ja jättämättä jotain huomiotta.
        Raamattu on kokonaisuus ja sellaisena se tulisi pitääkkin. Kaikki vain
        eivät syystä tai toisesta niin halua asiaa ymmärtää.

        Raamattu sanoo että Jumala on RAKKAUS. Se on hänen pääominaisuutensa.
        Miten kuvittelet tähän ominaisuuteen liittyvän ikuisen piinan jossain
        "piinähelvetissä"?

        1 Joh 4:"8. Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

        9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.

        10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

        11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.

        12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä."

        Enhän minä ole sanonut ettei pelastusta tarvita. Olen vain kirjoittanut mitä
        Raamattu kertoo Hel-vetistä. Se on ihmiskunnan yhteinen hauta, ei mikään
        piinan paikka. Rakkauden Jumala ei kiduta eikä piinaa ketään kuoleman
        jälkeen. Kuolema on jo palkka meidän synneistämme.

        Room 6:"23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

        Mitä Jehova Jumala sanoi Aadamille rikkomuksen jälkeen:

        1 Moos 3:"19. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

        Ei Aadam mennyt mihinkään kidutuksen paikkaan kuolemansa jälkeen, vaan häntä ei yksinkertaisesti vain ole olemassa enää sen jälkeen. Hänellä ei ole enää ylösnousemustoivoa, koska hän teki täydellisenä ihmisenä tuon tietoisen valinnan. Hän valitsi elämän sijasta kuoleman.

        Mitä Raamattu opettaa kuolleiden tilasta:

        KR 38 Saar 9:"5. Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu.---
        10. Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat, sillä ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa, jonne olet menevä."

        Biblia 1776 Saar 9:"10. Kaikkia, mitä tulee sinun etees tehtäväksi, se tee voimas jälkeen; sillä haudassa, johon tulet, ei ole työtä, taitoa, ymmärrystä eli viisautta."

        Kuolleet eivät Raamatun mukaan tiedä mitään ja he menevät hautaan
        (tuonelaan). Jos heitä piinattaisi, eivät he siitä edes olisi tietoisia.

        Jostain syystä ihminen on ottanut vallan apuvälineeksi tämän pelottelun piinan paikasta, ja se vääristää koko kuvan Jumalan persoonasta, ikävä kyllä. Tällä tavalla Jumalasta annetaan ankara ja julma kuva, totuus on vallan toisenlainen. Jehova on rakkaudellinen ja oikeudenmukainen. Hän osoittaa armoa, jos se vain suinkin on mahdollista. Hän haluaa että kaikki pelastuisivat, mutta hän on antanut valinnan mahdollisuuden meille itsellemme. Hän ei pakota ketään ottamaan vastaan "pelastusrengasta". Voimme itse päättää mitä teemme. Valittavana on joko ikuinen elämä tai ikuinen kuolema. Ei ole muita vaihtoehtoja.

        Emme me Raamatun mukaan tarvi pelastusta ikuisesta piinasta, vaan
        pelastuksen perisynnistä joka aiheuttaa kuoleman. Jeesus kuoli meidän
        syntiemme tähden. Hän on se "pelastusrengas", jonka Jehova Jumala on meille varannut.

        Joh 17:"3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."

        Meidän tulee hankkia tietoa Jumalan sanan kautta heistä molemmista, jotta
        meille mahdollistuisi ikuisen elämän toivo.


      • älä jaksa
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        En minä ohita mitään Raamatunkohtia, vaan luen sitä kokonaisuutena. Kaikki
        mitä luemme sieltä ei ole kirjaimellista, niin kuin nyt tämä tulijärvi. Siellä
        puhutaan paljon asioista kuvauksin, ja jotta oppisimme näitä kuvauksia
        ymmärtämään oikein, vaatii se paljon tutkimista ja perehtymistä koko
        Raamattuun. Lisäksi se vaatii nöyryyttä, jotta voi sulkea pois kaikki entiset
        opetukset ja ottaa vastaan Raamatun opetus juuri sellaisena kuin se on
        tarkoitettu. Lisäämättä sinne omiaan ja jättämättä jotain huomiotta.
        Raamattu on kokonaisuus ja sellaisena se tulisi pitääkkin. Kaikki vain
        eivät syystä tai toisesta niin halua asiaa ymmärtää.

        Raamattu sanoo että Jumala on RAKKAUS. Se on hänen pääominaisuutensa.
        Miten kuvittelet tähän ominaisuuteen liittyvän ikuisen piinan jossain
        "piinähelvetissä"?

        1 Joh 4:"8. Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

        9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.

        10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

        11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.

        12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä."

        Enhän minä ole sanonut ettei pelastusta tarvita. Olen vain kirjoittanut mitä
        Raamattu kertoo Hel-vetistä. Se on ihmiskunnan yhteinen hauta, ei mikään
        piinan paikka. Rakkauden Jumala ei kiduta eikä piinaa ketään kuoleman
        jälkeen. Kuolema on jo palkka meidän synneistämme.

        Room 6:"23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

        Mitä Jehova Jumala sanoi Aadamille rikkomuksen jälkeen:

        1 Moos 3:"19. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

        Ei Aadam mennyt mihinkään kidutuksen paikkaan kuolemansa jälkeen, vaan häntä ei yksinkertaisesti vain ole olemassa enää sen jälkeen. Hänellä ei ole enää ylösnousemustoivoa, koska hän teki täydellisenä ihmisenä tuon tietoisen valinnan. Hän valitsi elämän sijasta kuoleman.

        Mitä Raamattu opettaa kuolleiden tilasta:

        KR 38 Saar 9:"5. Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu.---
        10. Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat, sillä ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa, jonne olet menevä."

        Biblia 1776 Saar 9:"10. Kaikkia, mitä tulee sinun etees tehtäväksi, se tee voimas jälkeen; sillä haudassa, johon tulet, ei ole työtä, taitoa, ymmärrystä eli viisautta."

        Kuolleet eivät Raamatun mukaan tiedä mitään ja he menevät hautaan
        (tuonelaan). Jos heitä piinattaisi, eivät he siitä edes olisi tietoisia.

        Jostain syystä ihminen on ottanut vallan apuvälineeksi tämän pelottelun piinan paikasta, ja se vääristää koko kuvan Jumalan persoonasta, ikävä kyllä. Tällä tavalla Jumalasta annetaan ankara ja julma kuva, totuus on vallan toisenlainen. Jehova on rakkaudellinen ja oikeudenmukainen. Hän osoittaa armoa, jos se vain suinkin on mahdollista. Hän haluaa että kaikki pelastuisivat, mutta hän on antanut valinnan mahdollisuuden meille itsellemme. Hän ei pakota ketään ottamaan vastaan "pelastusrengasta". Voimme itse päättää mitä teemme. Valittavana on joko ikuinen elämä tai ikuinen kuolema. Ei ole muita vaihtoehtoja.

        Emme me Raamatun mukaan tarvi pelastusta ikuisesta piinasta, vaan
        pelastuksen perisynnistä joka aiheuttaa kuoleman. Jeesus kuoli meidän
        syntiemme tähden. Hän on se "pelastusrengas", jonka Jehova Jumala on meille varannut.

        Joh 17:"3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."

        Meidän tulee hankkia tietoa Jumalan sanan kautta heistä molemmista, jotta
        meille mahdollistuisi ikuisen elämän toivo.

        Ja mistä tiedät, mikä on kuvainnollista? Sekö, mitä Vartiotorni sanoo kuvainnolliseksi?
        Montako maailmaloppua sekin pulju on ennustanut väärin? Useita.


      • Luojalle kiitollinen
        Kyllästynyt kirjoitti:

        He eivät taida tahtoa hyväksyä sitä, ettei piinan paikkaa ole, koska ovat Raamatusta lukeneet, että sellainen on. Sinä vain valitset eri kohdat ja ohitat ne, joissa tuosta piinahelvetistä puhutaan. Miellyttävämpihän sinun uskosi toki on. Kun ei olekaan ikuista kärsimystä eikä pelastusta tarvitakaan.

        Varmastikin olet siinä joukossa sitten, jos kerran olet Jeesuksen seuraaja ja parannat sairaita, ajat pois riivaajia jne. Siitähän Jeesus omansa sitten mm. tunnistaa. Tosin se, mitä siellä taivaassa sitten olet, on ehkä aika kaukana sinusta kuitenkin... ikään kuin eri persoonakin...

        Mistä Jeesus sanoi että hänen opetuslapsensa tunnettaisiin:

        Joh 13:"34. Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne.
        35. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

        Jeesuksen seuraajien tunnusmerkkinä olisi keskinäinen rakkaus ja rakkaus
        lähimmäistä kohtaan. Tätä pyrin elämässäni soveltamaan. Minä en paranna
        sairaita tai aja pois riivaajia enkä tee mitään muutakaan tavallisuudesta
        poikkeavaa. Elän ihan normaalia elämää ja rakastan sitä.

        En katso itseäni taivasluokkaan kuuluvaksi, vaan odotteeni on tänne maan
        päälle. Tännehän ensimmäinen ihmispari luotiin elämään. Täällä
        haluaisin sen ikuisen elämän elää, en taivaassa.


      • Luojalle kiitollinen
        älä jaksa kirjoitti:

        Ja mistä tiedät, mikä on kuvainnollista? Sekö, mitä Vartiotorni sanoo kuvainnolliseksi?
        Montako maailmaloppua sekin pulju on ennustanut väärin? Useita.

        Kyllä sen oppii, kun lukee Raamattua kokonaisuutena.

        Esimerkiksi nyt tämä tulijärvi. Raamattuhan itse kertoo mikä se on - toinen kuolema. Ei se siis ole mikään kirjaimellinen tulinen paikka jossain, vaan
        se vertauskuvaa ikuista tuhoa, ikuista poissa oloa. Se mitä tuleen laitetaan,
        sitä ei yksinkertaisesti vain ole sen jälkeen enää olemassa. Tiedät varmaan
        omasta kokemuksesta jos olet jotain polttanut.

        Mietihän mitä Raamattu kertoo tulijärveen heitettävän:

        - kuolema ja tuonela ( helvetti, hauta) Ilmestys 20:14

        Miten kirjaimellinen tuli vaikuttaisi kuolemaan tai helvettiin?

        - Panettelija ( Saa-tana ) Ilmestys 20:10

        Miten kirjaimellinen tuli vaikuttaisi Panettelijaan, joka on henkiolento?


        Kirjaimellisella tulella ei ole näihin tulijärveen heitettäviin asioihin mitään
        vaikutusta. Paikka ei siis voi olla kirjaimellinen vaan kuvannollinen.
        Ainakin minun järkeeni tuo käy paremmin noin, kuin se että olisi kyse
        kirjaimellisesta tulesta.

        Aikanani minulle opetettiin että Panettelija se sitä tulta pitää yllä, ja piinaa
        pahoja ihmisiä kuoleman jälkeen. Luettuani Raamattua tuli yksi
        pulma eteen - Raamattu kun sanoi että Panettelija itse heitetäänkin
        tuohon "piinan" paikkaan, niin tuli pieni ristiriita. Opittuani enemmän
        tuntemaan Raamattua, niin tuota ristiriitaa ei enää ole.

        Mitähän maailmanlopulla mahdat tarkoittaa, siitä kun on niin erilaisia
        käsityksiä olemassa?


      • Luojalle kiitollinen
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta. Vain osa on kutsuttu, ja heistäkin vain harva on valittu. Raamatussa tosiaan kerrotaan esimerkiksi se, mistä Jeesus seuraajansa tuntee - ne pelastetut. Esimerkiksi siitä, että he laittavat kätensä sairaiden päälle ja nämä paranevat, myrkky ei heitä vahingoita, ajavat pois riivaajia jne. Jos nuo merkit eivät uskovaista seuraa, niin ainakin mikäli hän Raamattua uskoo, hän tietää, ettei ole valittujen joukossa. Äärimmäisen harva ilmeisesti on, kun noihin seuraajiin ei törmää oikein missään.

        Se oma valinta ei riitä. Ikuinen tuho meitä kai sitten lähes jokaista odottaa, uskovaa tai ei-uskovaa, jos Raamattu paikkansa pitää.

        Käytät ilmeisesti Kirkkoraamattua 33/38, jossa Markuksen evankeliumin
        annetaan ymmärtää jatkuvan 8 jakeen jälkeen vielä 9-20:een. Nämä
        jakeet ovat kuitenkin sellaisia jakeita, joita kaikki raamatunoppineet eivät hyväksy.

        V. 1938 KR, engl. Kuningas Jaakon käännös ja eräät muut vanhemmat käännökset esittävät nuo jakeet ikään kuin ne kuuluisivat alkuperäiseen tekstiin.

        V. 1992 KR, Kuningas Jaakon käännöksen uudemmassa laitoksessa ja joissakin muissa käännöksissä ilmaistaan, että nuo jakeet eivät esiinny useimmissa Markuksen evankeliumin vanhimmissa käsikirjoituksissa.



        KR 1992 Markus 16:9-20 alaviite:

        " 16:9 -20 Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8. Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla."

        Mitään todisteita ei ole siitä, että varhaiskristityt olisivat juoneet myrkkyä tai käsitelleet käärmeitä todistaakseen olevansa uskovia.

        Tätä asiaa voi tutkia itse kukin paremmin mikäli haluaa saada asiasta
        enemmän tietoa.

        Onneksemme meillä on eri raamatunkäännöksiä käytettävänämme,
        niin tämäkin asia on tullut tietoomme.


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        En minä ohita mitään Raamatunkohtia, vaan luen sitä kokonaisuutena. Kaikki
        mitä luemme sieltä ei ole kirjaimellista, niin kuin nyt tämä tulijärvi. Siellä
        puhutaan paljon asioista kuvauksin, ja jotta oppisimme näitä kuvauksia
        ymmärtämään oikein, vaatii se paljon tutkimista ja perehtymistä koko
        Raamattuun. Lisäksi se vaatii nöyryyttä, jotta voi sulkea pois kaikki entiset
        opetukset ja ottaa vastaan Raamatun opetus juuri sellaisena kuin se on
        tarkoitettu. Lisäämättä sinne omiaan ja jättämättä jotain huomiotta.
        Raamattu on kokonaisuus ja sellaisena se tulisi pitääkkin. Kaikki vain
        eivät syystä tai toisesta niin halua asiaa ymmärtää.

        Raamattu sanoo että Jumala on RAKKAUS. Se on hänen pääominaisuutensa.
        Miten kuvittelet tähän ominaisuuteen liittyvän ikuisen piinan jossain
        "piinähelvetissä"?

        1 Joh 4:"8. Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

        9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.

        10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

        11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.

        12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä."

        Enhän minä ole sanonut ettei pelastusta tarvita. Olen vain kirjoittanut mitä
        Raamattu kertoo Hel-vetistä. Se on ihmiskunnan yhteinen hauta, ei mikään
        piinan paikka. Rakkauden Jumala ei kiduta eikä piinaa ketään kuoleman
        jälkeen. Kuolema on jo palkka meidän synneistämme.

        Room 6:"23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

        Mitä Jehova Jumala sanoi Aadamille rikkomuksen jälkeen:

        1 Moos 3:"19. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

        Ei Aadam mennyt mihinkään kidutuksen paikkaan kuolemansa jälkeen, vaan häntä ei yksinkertaisesti vain ole olemassa enää sen jälkeen. Hänellä ei ole enää ylösnousemustoivoa, koska hän teki täydellisenä ihmisenä tuon tietoisen valinnan. Hän valitsi elämän sijasta kuoleman.

        Mitä Raamattu opettaa kuolleiden tilasta:

        KR 38 Saar 9:"5. Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu.---
        10. Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat, sillä ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa, jonne olet menevä."

        Biblia 1776 Saar 9:"10. Kaikkia, mitä tulee sinun etees tehtäväksi, se tee voimas jälkeen; sillä haudassa, johon tulet, ei ole työtä, taitoa, ymmärrystä eli viisautta."

        Kuolleet eivät Raamatun mukaan tiedä mitään ja he menevät hautaan
        (tuonelaan). Jos heitä piinattaisi, eivät he siitä edes olisi tietoisia.

        Jostain syystä ihminen on ottanut vallan apuvälineeksi tämän pelottelun piinan paikasta, ja se vääristää koko kuvan Jumalan persoonasta, ikävä kyllä. Tällä tavalla Jumalasta annetaan ankara ja julma kuva, totuus on vallan toisenlainen. Jehova on rakkaudellinen ja oikeudenmukainen. Hän osoittaa armoa, jos se vain suinkin on mahdollista. Hän haluaa että kaikki pelastuisivat, mutta hän on antanut valinnan mahdollisuuden meille itsellemme. Hän ei pakota ketään ottamaan vastaan "pelastusrengasta". Voimme itse päättää mitä teemme. Valittavana on joko ikuinen elämä tai ikuinen kuolema. Ei ole muita vaihtoehtoja.

        Emme me Raamatun mukaan tarvi pelastusta ikuisesta piinasta, vaan
        pelastuksen perisynnistä joka aiheuttaa kuoleman. Jeesus kuoli meidän
        syntiemme tähden. Hän on se "pelastusrengas", jonka Jehova Jumala on meille varannut.

        Joh 17:"3. Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."

        Meidän tulee hankkia tietoa Jumalan sanan kautta heistä molemmista, jotta
        meille mahdollistuisi ikuisen elämän toivo.

        Juu, niinhän ne sanovat muutkin. Mitä esimerkiksi rikas mies kuolemansa jälkeen koki? Se, joka pyysi, että Lasarus voisi edes kostuttaa hänen suutaan? Ei sovi sinun käsityksiisi, joten täytyy olla vertauskuva - kuten kaiken muunkin, jota sinä et halua ottaa kirjaimellisesti.

        Raamatun käsitys rakkaudesta eronnee omastasi. Siellähän vitsaa säästäväkin vihasi lastaan.

        Toki sinun käsityksesi on miellyttävämpi, ei siinä mitään. On mukavampaa ajatella, että ne kohdat ikuisesta piinasta ovatkin vertauskuvia jostain. Ja ne kivemmat kohdat sitten todellisia. Tiedä sitten, missä se nöyryys sinulla on sitä lukiessasi ja millä perusteella se puuttuu niiltä, jotka ottavat eri kohdat kirjaimellisesti kokonaisuutena lukiessaan. Ei tunnu nöyrältä tuo asenteesi ainakaan. Mutta kukin tavallaan.


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Mistä Jeesus sanoi että hänen opetuslapsensa tunnettaisiin:

        Joh 13:"34. Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne.
        35. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

        Jeesuksen seuraajien tunnusmerkkinä olisi keskinäinen rakkaus ja rakkaus
        lähimmäistä kohtaan. Tätä pyrin elämässäni soveltamaan. Minä en paranna
        sairaita tai aja pois riivaajia enkä tee mitään muutakaan tavallisuudesta
        poikkeavaa. Elän ihan normaalia elämää ja rakastan sitä.

        En katso itseäni taivasluokkaan kuuluvaksi, vaan odotteeni on tänne maan
        päälle. Tännehän ensimmäinen ihmispari luotiin elämään. Täällä
        haluaisin sen ikuisen elämän elää, en taivaassa.

        Ai sinussa eivät näy Jeeuksen seuraajan tunnusmerkit? Vaan elelet 'ihan normaalia elämää'. No, Raamattua tuntevana tiedätkin, mitä siitä sanotaan. Ihmettelen, miten silti katsot voivasi jotakuta opettaa. Eihän sokea voi sokeaa taluttaa.


      • Kyllästynyt
        noviisi 357 kirjoitti:

        Kyllästynyt
        Puhut armolahjoista (Jumalan ihmeistä uskovien kautta), joita ilmenee nykyäänkin ympäri maailmaa. Kyse on aina Jumalan työstä. Näitä lahjoja esiintyy herätysten yhteydessä enemmän ja seurakunnissa, joissa niitä Jumalta anotaan. Ne ovat merkkejä Pyhän Hengen toiminnasta, mutta eivät uskovan pelastumisesta. Nämä "merkit" toimivat Jumalan tahdon mukaan, jolloin ihminen, jolla tällainen lahja on, ei itse voi määrätä, mitä tapahtuu, vaan Jumala ohjaa häntä tässä. Ne tapahtuvat vain Jumalan kunniaksi ja siksi ihmisen väärät asenteet voivat lopettaa niiden ilmenemisen. Pelastuminen Jeesuksen veren kautta voi tapahtua, vaikka näitä ihmetekoja ei tapahtuisikaan. Suurin Pyhän Hengen vaikuttama ihme on usko, toivo ja rakkaus, jotka eivät katoa, vaikka nämä muut ihmeteot tulevat aikanaan loppumaan.

        Puhun siitä, mistä Jeesus sanoi omansa tuntevansa. Voit vääntää sen miksi haluat, mutta se ei sitten ole Raamatun mukaista.


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Käytät ilmeisesti Kirkkoraamattua 33/38, jossa Markuksen evankeliumin
        annetaan ymmärtää jatkuvan 8 jakeen jälkeen vielä 9-20:een. Nämä
        jakeet ovat kuitenkin sellaisia jakeita, joita kaikki raamatunoppineet eivät hyväksy.

        V. 1938 KR, engl. Kuningas Jaakon käännös ja eräät muut vanhemmat käännökset esittävät nuo jakeet ikään kuin ne kuuluisivat alkuperäiseen tekstiin.

        V. 1992 KR, Kuningas Jaakon käännöksen uudemmassa laitoksessa ja joissakin muissa käännöksissä ilmaistaan, että nuo jakeet eivät esiinny useimmissa Markuksen evankeliumin vanhimmissa käsikirjoituksissa.



        KR 1992 Markus 16:9-20 alaviite:

        " 16:9 -20 Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8. Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla."

        Mitään todisteita ei ole siitä, että varhaiskristityt olisivat juoneet myrkkyä tai käsitelleet käärmeitä todistaakseen olevansa uskovia.

        Tätä asiaa voi tutkia itse kukin paremmin mikäli haluaa saada asiasta
        enemmän tietoa.

        Onneksemme meillä on eri raamatunkäännöksiä käytettävänämme,
        niin tämäkin asia on tullut tietoomme.

        Ei Raamattu sanokaan, että niin tulee tehdä todistaakseen jotain. Sanoopa vain, että Jeesuksen seuraajia ei myrkky vahingoita. Ja että parantavat sairaita ja ajavat pois riivaajia. Mutta kyllähän sinä sen tiedät. Toki kätevää, etteivät ne oikeastaan kuulu edes koko Raamattuun eikä Jeesus oikeastaan edes sanonut niin, niin ei tarvitse niistä piitata.


      • Luojalle kiitollinen
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Ai sinussa eivät näy Jeeuksen seuraajan tunnusmerkit? Vaan elelet 'ihan normaalia elämää'. No, Raamattua tuntevana tiedätkin, mitä siitä sanotaan. Ihmettelen, miten silti katsot voivasi jotakuta opettaa. Eihän sokea voi sokeaa taluttaa.

        Kyllä tämä itsensä ymmärrettäväksi saattaminen vain näin kirjoittamalla
        näyttää olevan todella haastavaa.

        Tarkoitin normaalilla elämällä sitä, etten tee mitään ns. "ihmetekoja". Pyrin
        elämässäni osoittamaan rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan. Elän rauhassa
        ja sovussa kaikkien ihmisten kanssa, mikäli se vain minusta riippuu.

        Ihmetekojakin tarvittiin varhaiskristillisenä aikana ja niillä oli tuolloin oma tarkoituksensa, jotta voitiin osoittaa että juutalaiset eivät enää kansakuntana olisi Jumalan suosiossa, vaan Jumala oli siirtänyt huomionsa ja tukensa Jeesuksen seuraajiin, josta sai alkunsa kristillisyys. Juutalaisten tuli siis kääntyä kristillisyyteen. Miten kävikään? Vain harvat juutalaiset alkoivat
        seurata Jeesusta, he mielummin halusivat pysyä perinteissään ja lopulta
        surmauttivat Jeesuksen Kristuksen.

        Hepr 2:"3. kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka Herra alkuaan julisti ja joka niiden vahvistamana, jotka olivat sen kuulleet, saatettiin meille,
        4. kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan? "

        Tottahan toki otan elämässäni huomioon ne normit, jotka Jumala on meille sanassaan antanut. Siinä mielessä en elä normaalia elämää, sillä suurin
        osa ihmisistä ei niistä välitä.

        Mitä Paavali kirjoittikaan varhaiskristilliselle Korintin seurakunnalle:

        1 Kor 12:"29. Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja?

        30. Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään? "

        1 Kor 13:"8. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. ---- 13 Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus. "

        En tiedä mikä sinut on katkeroittanut noin pahasti, mutta toivon että vielä
        jossain vaiheessa luottamuksesi Luojaan palautuisi.


      • Aada agnostikko
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Niinhän Jumala toimii nykyäänkin Raamatun välityksellä.

        Hän on kertonut meille Raamatun sivuilla siitä pelastusjärjestelystä, minkä hän on varannut uskollisille palvelijoilleen.

        Hän on myöskin kertonut, miten meidän tulee toimia, jotta hyötyisimme tuosta järjestelystä.

        Hän on kertonut, että tämä paha maailma ja siinä mukana olevat ihmiset tullaan tuhoamaan lopullisesti ja Jumalalle uskolliset pelastetaan tuosta tuhosta. Meidän tulee tehdä valinta, kummalla puolella olemme.


        Hän on Raamatun aikoina varoittanut ensin, ja antanut ihmisille
        mahdollisuuden muutokseen, ja vasta sitten toiminut lopettaakseen
        pahuuden. Samoin hän toimii nykyäänkin. Nytkin varoitetaan ihmisiä
        kautta maailman tulevasta tuhosta. Ihmisillä on mahdollisuus
        palata Luojansa luo ja pelastua, jos vain tahtovat. Luoja ei halua
        että kukaan tuhoutuisi, siksi varoitussanomaa kaiutetaan kautta
        koko maailman ja sitten tulee loppu.

        Matteus 24:13,14:"13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
        14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."

        Luojalle kiitollinen

        "Niinhän Jumala toimii nykyäänkin Raamatun välityksellä."

        Höpö,höpö,höpö.Se että sinä uskot jonkin seurakunnan oppeihin ei muuta elämän realiteetteja miksikään.

        Tässä ketjussa Kyllästyneen ja agnoskepon vastauksista olen täysin samaa mieltä.


    • xyfg

      Kyllä aloituksen filosofinen pulma on todellinen ja lopullisesti ratkaisematon.

      Ainoa keino asian selvittämiseksi on hyväksyä se tosiasia että raamatun ovat kirjoittaneet ihmiset ja ovat sotkeutuneet kirjoituksissaan ylitsepääsemättömiin ristiriitaisuuksiin.

    • Niinpä...

      Se ongelmahan vapaasta tahdosta aina ensimmäiseksi tulee mieleen, että kuinka voi olla vapaa tahto jos ja kun asioita on määrätty etukäteen tapahtuvaksi? Hankala yhtälö.

      Tuntuu hassulta väite, että Jumala haluaa kaikkien palastuvan kun kuitenkin ilmoittaa ettei näin käy jaettä jopa osa uskovistakin eksytetään.

      • Tai mitä on oikeastaan vapaa tahto, jos ylempi mikä nyt sitten lieneekään puuttuu ihmisten asioihin tai elämään. Ajatus vapaasta tahdosta on lähes yhtä absurdi kuin mikä tahansa jumala.


      • atac kirjoitti:

        Tai mitä on oikeastaan vapaa tahto, jos ylempi mikä nyt sitten lieneekään puuttuu ihmisten asioihin tai elämään. Ajatus vapaasta tahdosta on lähes yhtä absurdi kuin mikä tahansa jumala.

        Kun itse vaikutin viidesläisissä porukoissa, vapaata tahtoa ei pidetty lainkaan itsestään selvyytenä. Lutherin "Sidottu ratkaisuvalta" oli ainakin joillain luettuna ja lähes kaikki olivat ainakin kuulleet siitä. Kaikkivaltias Jumala tietää jo etukäteen, kuka pelastuu ja kuka ei. Silti predestinaatio-oppi kiellettiin, eikä ero kaikkivaltiaan ennaltatietämyksen ja ennaltamääräämisen välillä selvinnyt minulle ikinä niin, että olisin ymmärtänyt siitä muuta kuin tyhjän kliseen.
        Tällä palstalla kristittyinä kirjoittavat eivät liene ikinä perehtyneet kristinuskon isoihin skismoihin ja opillisiin kriiseihin. Nyt mennään pahimmillaan jenkkiläisillä lastentarhatason yksinkertaistuksilla.


      • kristitty *
        agnoskepo kirjoitti:

        Kun itse vaikutin viidesläisissä porukoissa, vapaata tahtoa ei pidetty lainkaan itsestään selvyytenä. Lutherin "Sidottu ratkaisuvalta" oli ainakin joillain luettuna ja lähes kaikki olivat ainakin kuulleet siitä. Kaikkivaltias Jumala tietää jo etukäteen, kuka pelastuu ja kuka ei. Silti predestinaatio-oppi kiellettiin, eikä ero kaikkivaltiaan ennaltatietämyksen ja ennaltamääräämisen välillä selvinnyt minulle ikinä niin, että olisin ymmärtänyt siitä muuta kuin tyhjän kliseen.
        Tällä palstalla kristittyinä kirjoittavat eivät liene ikinä perehtyneet kristinuskon isoihin skismoihin ja opillisiin kriiseihin. Nyt mennään pahimmillaan jenkkiläisillä lastentarhatason yksinkertaistuksilla.

        Joo, en minä ainakaan ole perehtynyt skismaan/skismoihin ennaltamääräämisestä, jos sellaisia on ollut (muistaakseni kalvinistien ja luterilaisten välillä ainakin oli). Itseäni ei edes suuremmin tuo pelastumisen ennaltamääräytyminen kiinnosta, koska en usko kenellekään käyvän huonosti kuoleman jälkeen. Ihan vääräoppinen siis siinä olen, ja tapelkoot tuollaisista opeistaan minun puolestani niin paljon kuin haluavat.

        Eikös ne viidesläiset usko vapaaseen ratkaisuvaltaan, kun heidän oppinsa mukaan ihminen tekee itse ja omasta päätöksestään "uskonratkaisun", päättää vain alkaa uskovaiseksi. Tuollainen käsitys minulla on.


      • kristitty * kirjoitti:

        Joo, en minä ainakaan ole perehtynyt skismaan/skismoihin ennaltamääräämisestä, jos sellaisia on ollut (muistaakseni kalvinistien ja luterilaisten välillä ainakin oli). Itseäni ei edes suuremmin tuo pelastumisen ennaltamääräytyminen kiinnosta, koska en usko kenellekään käyvän huonosti kuoleman jälkeen. Ihan vääräoppinen siis siinä olen, ja tapelkoot tuollaisista opeistaan minun puolestani niin paljon kuin haluavat.

        Eikös ne viidesläiset usko vapaaseen ratkaisuvaltaan, kun heidän oppinsa mukaan ihminen tekee itse ja omasta päätöksestään "uskonratkaisun", päättää vain alkaa uskovaiseksi. Tuollainen käsitys minulla on.

        " Itseäni ei edes suuremmin tuo pelastumisen ennaltamääräytyminen kiinnosta, koska en usko kenellekään käyvän huonosti kuoleman jälkeen."

        Tällä perusteella luokittelisin sinut evankeliseksi. Voin olla väärässä.
        Ennen melko isosta uskonnollisesta kirjavalikoimastani hyllyssäni on vieläkin jäljellä Hedbergin "Elämän sanoja". Se suorastaan tuoksuu wanhalle kirjalle ja sillä tulee kirjahyllyssäni aina sija löytymän.
        Yltiöevankelistien mukaanhan jopa itse Wanha Wihtahousu jota myös kerpeleeksi ja saatavanaksi kutsutaan, armahdetaan lopulta. Olisi sellaiseen jumalaan hyvä uskoa.

        "Eikös ne viidesläiset usko vapaaseen ratkaisuvaltaan, kun heidän oppinsa mukaan ihminen tekee itse ja omasta päätöksestään "uskonratkaisun", päättää vain alkaa uskovaiseksi."
        Viidesläisyyteen liittyy vahvasti uskonratkaisu, kuten kirjoitit. Viidesläisyyskin oli jo minun aikanani jakautunut muutamaan eri suuntaan, joissa painotukset olivat vähän eri suuntaiset, mutta pohja sama. Olihan viidesläisyys vastaus kasvatuskristillisyyteen, jota silloin myös tapakristillisyydeksi kutsuttiin.
        Viidesläisenä pietistinä Lutheria aikanani paljonkin lukeneena törmäsin juurikin siihen, että puhtaan luterilasuuden nimiin vannovat eivät tunteneet luterilaisuutta ja sitä, mitä Martti oli kirjoittanut. Aivan samoin olen huomannut, että tiukimmin Raamattuun oman väittämänsä mukaan uskonsa perustavat, eivät tunne Raamattua.

        Jos todella olet evankeelinen, niin edustat sellaista uskonnollisuutta, joka minunkin voisi olla vieläkin helpompi hyväksyä. Tosin sinusta ei kirjoitustesi perusteella useinkaan sisarellinen tai veljellinen rakkaus aina tule ilmi.


      • kristitty *
        agnoskepo kirjoitti:

        " Itseäni ei edes suuremmin tuo pelastumisen ennaltamääräytyminen kiinnosta, koska en usko kenellekään käyvän huonosti kuoleman jälkeen."

        Tällä perusteella luokittelisin sinut evankeliseksi. Voin olla väärässä.
        Ennen melko isosta uskonnollisesta kirjavalikoimastani hyllyssäni on vieläkin jäljellä Hedbergin "Elämän sanoja". Se suorastaan tuoksuu wanhalle kirjalle ja sillä tulee kirjahyllyssäni aina sija löytymän.
        Yltiöevankelistien mukaanhan jopa itse Wanha Wihtahousu jota myös kerpeleeksi ja saatavanaksi kutsutaan, armahdetaan lopulta. Olisi sellaiseen jumalaan hyvä uskoa.

        "Eikös ne viidesläiset usko vapaaseen ratkaisuvaltaan, kun heidän oppinsa mukaan ihminen tekee itse ja omasta päätöksestään "uskonratkaisun", päättää vain alkaa uskovaiseksi."
        Viidesläisyyteen liittyy vahvasti uskonratkaisu, kuten kirjoitit. Viidesläisyyskin oli jo minun aikanani jakautunut muutamaan eri suuntaan, joissa painotukset olivat vähän eri suuntaiset, mutta pohja sama. Olihan viidesläisyys vastaus kasvatuskristillisyyteen, jota silloin myös tapakristillisyydeksi kutsuttiin.
        Viidesläisenä pietistinä Lutheria aikanani paljonkin lukeneena törmäsin juurikin siihen, että puhtaan luterilasuuden nimiin vannovat eivät tunteneet luterilaisuutta ja sitä, mitä Martti oli kirjoittanut. Aivan samoin olen huomannut, että tiukimmin Raamattuun oman väittämänsä mukaan uskonsa perustavat, eivät tunne Raamattua.

        Jos todella olet evankeelinen, niin edustat sellaista uskonnollisuutta, joka minunkin voisi olla vieläkin helpompi hyväksyä. Tosin sinusta ei kirjoitustesi perusteella useinkaan sisarellinen tai veljellinen rakkaus aina tule ilmi.

        En kuulu mihinkään muuhun uskonnolliseen ryhmään, eikä ole haluakaan kuulua, kuin luterilaiseen kirkkoon tavallisena passiivisena rivijäsenenä. En "harjoita uskontoa". Elän tavallista elämää, en mitään uskiselämää. Vuosikymmenet olen jo elänyt näin. Usko vain on minussa, on aina ollut.
        Ehkä tuo nimimerkkini hämää ajattelemaan, että olen aktiivikristitty. Panin sen alun perin, jotta tällaisella palstalla muut tietäisivät jo kättelyssä, millaisen leirin väkeä olen, eikä sitä tarvitsisi selittää aina erikseen.

        Evankeliset kuulostavat periaatteessa aika hyvältä porukalta, mutta on sielläkin kuulemma nykyään jokin tiukkismeininki lyönyt päälle, vaikka ei kaikilla. Heissä koko joukossa on se vika, että he uskovat korostetusti lapsikasteeseen, ja siihen en itse usko. Mihinkään Wihtahousuunkaan en usko. Jeesuksen sovitustyöhön uskon ja kolmiyhteiseen Jumalaan. Jumalan yhteyteen luotuun mutta langenneeseen ihmiseen ja langenneen maailman Vapahtajaan. Iankaikkiseen elämään.

        Joo, ei ole minussa aina-lempeää lähimmäisenrakkautta, ja jos suoraan sanon, ei ole niin väliksikään. Ihmiset ovat minulle syvemmällä tasolla arvokkaita.
        Viidesläisistä minulla on se kuva, että heillä täytyy kaikkien olla aina mahdottoman rakastavia, niin että se on joskus kiusallisen läpinäkyvää teeskentelyä. Ihmisessä itsessään sappi kiehuu, mutta täytyy vain asennoitua rakastavasti. Tuollaista olen nähnyt. En tarkoita, että teeskenneltäisiin teeskentelyn vuoksi, vaan pyritään käyttäytymään kristityn tavoin, mutta se ei vain ole aitoa. Lieneekö vaikutelmani väärä. Tuollaista pakkorakkaudellisuutta on kyllä kirkossa paljon muutenkin.

        Monilla kristityillä on tarve tukeutua tiukasti Raamattuun tai jopa Lutheriin, vaikka tosiaan ei niitä tarpeeksi tunnettaisikaan. Itse kuulun niihin, joille Raamatussa on tärkeää vain sen ydinsanoma, se kertoma Jumalan "pelastussuunnitelma" aina paratiisista lähtien. Toki paljon muutakin, mutta se ei ole yhtä tärkeää.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Kun itse vaikutin viidesläisissä porukoissa, vapaata tahtoa ei pidetty lainkaan itsestään selvyytenä. Lutherin "Sidottu ratkaisuvalta" oli ainakin joillain luettuna ja lähes kaikki olivat ainakin kuulleet siitä. Kaikkivaltias Jumala tietää jo etukäteen, kuka pelastuu ja kuka ei. Silti predestinaatio-oppi kiellettiin, eikä ero kaikkivaltiaan ennaltatietämyksen ja ennaltamääräämisen välillä selvinnyt minulle ikinä niin, että olisin ymmärtänyt siitä muuta kuin tyhjän kliseen.
        Tällä palstalla kristittyinä kirjoittavat eivät liene ikinä perehtyneet kristinuskon isoihin skismoihin ja opillisiin kriiseihin. Nyt mennään pahimmillaan jenkkiläisillä lastentarhatason yksinkertaistuksilla.

        "Tällä palstalla kristittyinä kirjoittavat eivät liene ikinä perehtyneet kristinuskon isoihin skismoihin ja opillisiin kriiseihin. Nyt mennään pahimmillaan jenkkiläisillä lastentarhatason yksinkertaistuksilla."




        Osaltaan näiden ristiriitojen kanssa toimii poissa silmistä poissa mielestä periaate. Olen myös itse uskonaikoinani nuoruemapana käynyt läpi monenlaiset asiat. Myös tuollaisen ikävien opillisten ristiriitojen sivuuttamisen. Joka ei sitten muuta olekkaan kuin järjen laiskuutta.


    • teologia=ajanhukkaa

      Kun keskusteluun otetaan Jumala mukaan, ei kyseessä ole filosofia vaan teologia.

      Filosofinen pulman voisi asetella vaikkapa näin:
      Voiko ihmisellä olla vapaata tahtoa, kun ottaa huomioon, miten paljon perimä, ympäristö ja sattuma vaikuttavat ihmisen ajatteluun ja päätöksentekoon?

    • ateismi =

      Kaikki pahuus, mitä maailmassa on, ei ole Jumalan tahto vaan kapinan seurausta siitä, ettei osa enkelimaailmaa ja ihminen halunneet toteuttaa Jumalan hyvää tahtoa ja suunnitelmaa.
      Ei kakki ole Jumalan tahtoa tästä syystä. Ihminen kyllä oli alussa tietoinen mihin väärä valinta johtaa.

      • Kenen on vastuu

        Ja miksiköhän tämä paha tai saatana on vieläkin keskuudessamme? Miksi tällä on vapaat kädet toimia ja tehdä mitä ikinä pahaa vain keksii ja ennättää? Kuka antoi tälle pahuudella vapaat kädet toimia, yrittämättäkään mitenkään estää? Miksi tätä pahuutta ei ole jo aikoja sitten kokonaan poistettu keskuudestamme ja hävitetty olemattomiin?

        Eikö tämä taho, joka kaikkivaltiaana olisi voinut sen kaiken estää, mutta ei tehnyt yhtään mitään, siis ole missään vastuussa siitä ettei tehnyt mitään? Vaan päin vastoin antoi pahuudelle vapaat kädet ja täydet valtuudet toimia.

        Jos poliisi näkee että on tapahtumassa vakava rikos, eikä yritä tätä mitenkään estää, syyllistyy poliisi vakavaan virkavirheeseen ja on vähintääkin osasyyllinen tapahtuneeseen rikokseen. Ja te uskovat yritätte kirkkain silmin väittää, ettei teidän kaikkivaltias maailmanpoliisinne, joka näki kaiken tapahtuvan pahan, mutta ei yrittänyt mitenkään estää (päin vastoin myönsi täydet valtuudet tehdä pahaa), ei olisi muka siten myös täydessä vastuussa?

        Sorry vaan, mutta kun vastuu on aina sillä jolla on ylin päätösvalta. Pahuuden ulkoistaminen jollekin omalle alihankkijalle ei vapauta ylintä päätösvaltaa mistään vastuusta. Ei Hitler ketään keskitysleireillä kiduttanut ja tappanut, sen tekivät hänen apurinsa. Silti olisi naurettavaa väittää, etteikö hän olisi ollut vastuussa.

        Jos jumalan luoma pahuus tekee kaikkea pahaa jumalan suomalla täydellä valtuudella ja vapaudella, olisi naurettavaa väittää etteikö vastuussa olisi se ylin taho joka kaikki ne valtuudet on myöntänyt. Ja kukahan se ylin taho on?


      • Pomo vastaa
        Kenen on vastuu kirjoitti:

        Ja miksiköhän tämä paha tai saatana on vieläkin keskuudessamme? Miksi tällä on vapaat kädet toimia ja tehdä mitä ikinä pahaa vain keksii ja ennättää? Kuka antoi tälle pahuudella vapaat kädet toimia, yrittämättäkään mitenkään estää? Miksi tätä pahuutta ei ole jo aikoja sitten kokonaan poistettu keskuudestamme ja hävitetty olemattomiin?

        Eikö tämä taho, joka kaikkivaltiaana olisi voinut sen kaiken estää, mutta ei tehnyt yhtään mitään, siis ole missään vastuussa siitä ettei tehnyt mitään? Vaan päin vastoin antoi pahuudelle vapaat kädet ja täydet valtuudet toimia.

        Jos poliisi näkee että on tapahtumassa vakava rikos, eikä yritä tätä mitenkään estää, syyllistyy poliisi vakavaan virkavirheeseen ja on vähintääkin osasyyllinen tapahtuneeseen rikokseen. Ja te uskovat yritätte kirkkain silmin väittää, ettei teidän kaikkivaltias maailmanpoliisinne, joka näki kaiken tapahtuvan pahan, mutta ei yrittänyt mitenkään estää (päin vastoin myönsi täydet valtuudet tehdä pahaa), ei olisi muka siten myös täydessä vastuussa?

        Sorry vaan, mutta kun vastuu on aina sillä jolla on ylin päätösvalta. Pahuuden ulkoistaminen jollekin omalle alihankkijalle ei vapauta ylintä päätösvaltaa mistään vastuusta. Ei Hitler ketään keskitysleireillä kiduttanut ja tappanut, sen tekivät hänen apurinsa. Silti olisi naurettavaa väittää, etteikö hän olisi ollut vastuussa.

        Jos jumalan luoma pahuus tekee kaikkea pahaa jumalan suomalla täydellä valtuudella ja vapaudella, olisi naurettavaa väittää etteikö vastuussa olisi se ylin taho joka kaikki ne valtuudet on myöntänyt. Ja kukahan se ylin taho on?

        Esimies on ain vastuussa alaisistaan.


      • älä hättäile, älä
        Kenen on vastuu kirjoitti:

        Ja miksiköhän tämä paha tai saatana on vieläkin keskuudessamme? Miksi tällä on vapaat kädet toimia ja tehdä mitä ikinä pahaa vain keksii ja ennättää? Kuka antoi tälle pahuudella vapaat kädet toimia, yrittämättäkään mitenkään estää? Miksi tätä pahuutta ei ole jo aikoja sitten kokonaan poistettu keskuudestamme ja hävitetty olemattomiin?

        Eikö tämä taho, joka kaikkivaltiaana olisi voinut sen kaiken estää, mutta ei tehnyt yhtään mitään, siis ole missään vastuussa siitä ettei tehnyt mitään? Vaan päin vastoin antoi pahuudelle vapaat kädet ja täydet valtuudet toimia.

        Jos poliisi näkee että on tapahtumassa vakava rikos, eikä yritä tätä mitenkään estää, syyllistyy poliisi vakavaan virkavirheeseen ja on vähintääkin osasyyllinen tapahtuneeseen rikokseen. Ja te uskovat yritätte kirkkain silmin väittää, ettei teidän kaikkivaltias maailmanpoliisinne, joka näki kaiken tapahtuvan pahan, mutta ei yrittänyt mitenkään estää (päin vastoin myönsi täydet valtuudet tehdä pahaa), ei olisi muka siten myös täydessä vastuussa?

        Sorry vaan, mutta kun vastuu on aina sillä jolla on ylin päätösvalta. Pahuuden ulkoistaminen jollekin omalle alihankkijalle ei vapauta ylintä päätösvaltaa mistään vastuusta. Ei Hitler ketään keskitysleireillä kiduttanut ja tappanut, sen tekivät hänen apurinsa. Silti olisi naurettavaa väittää, etteikö hän olisi ollut vastuussa.

        Jos jumalan luoma pahuus tekee kaikkea pahaa jumalan suomalla täydellä valtuudella ja vapaudella, olisi naurettavaa väittää etteikö vastuussa olisi se ylin taho joka kaikki ne valtuudet on myöntänyt. Ja kukahan se ylin taho on?

        Jumalalla on oma aikansa, Kyllä vielä kaikki pahuus loppuun, kun tulee viimeinen tuomio ja Herra luon uudet taivaat ja uuden maan.


      • Vastuullisia hommia
        älä hättäile, älä kirjoitti:

        Jumalalla on oma aikansa, Kyllä vielä kaikki pahuus loppuun, kun tulee viimeinen tuomio ja Herra luon uudet taivaat ja uuden maan.

        "Jumalalla on oma aikansa,"

        Tuo on helppo rinnastaa siihen, että palokunta saa ilmoituksen kaupungissa vapaana riehuvasta tulipalosta, joka uhkaa tuhansia ihmishenkiä. Hätäsoittoon palokunta vastaa, että no kuule kun meillä on oma aikamme ja aattelimme tulla sinne joskus parin tuhannen vuoden kuluttua. Mutta mitäs sytytitte, oma vikanne.

        Ei me sitä paloa sytytetty. Katukameran videosta näkyy, että tuolla kujalla räjähti jokin laite, jonka palopäällikkö oli sinne vienyt paloautollaan?

        Ai niin joo, mehän rakennettiin sellainen idioottivarma täysautomaattinen palontorjuntarobotti, joka torjuu kaikki tulipalot ihan itsestää automaattisesti.
        Mutta valitettavasti siitä tulikin liekinheittäjä.

        MItä?! Rakensitte automaattisen liekinheittäjärobotin keskelle kaupunkia?

        Eikun me rakennettiin palonsammutusrobotti. Mutta se itse muutti itsensä liekinheittäjäksi. Ei ole mitenkään meidän syy eikä meidän vastuulla.

        No mitä te teitte kun havaitsitte että nyt siitä pirulaisesta tulikin liekinheittäjä? Tuliko edes mieleen tehdä sille asialle jotakin?

        Eikun me vaan mentiin pois ja jätettiin se rauhassa grillaamaan. Annetaan sen vain rauhassa tehdä sitä mitä se näyttääkin tekevän tosi hyvin. Aika liekit!

        No voi helawata! tulkaa nyt heti hakemaan se liekinheittäjärobonne pois täältä, puoli kaupunkia on jo tulessa!

        Ei me nyt millään päästä kun on kalenteri aika täynnä ja muutakin tärkeämpää tekemistä, ainakin muutamaksi tuhanneksi vuodeksi. Mutta kyllä me joskus sitten tullaan. Aikataulu tai päivämäärä? No eihän me mitään sellaisia tietenkään koskaan kerrota. Odottakaa vain jännityksessä.

        Mutta kun satoja kaupunkeja ja satoja miljoonia ihmisiä tuhoutuu sillä välin, jos ette tee mitään, vaa jätätte ton tänne kärventämään!!??

        Ei maha mitään, tekevälle sattuu. Mutta meillä on kyllä suunnitelma.

        Millainen suunnitelma?

        No sitäkään ei voi kertoa, mutta näette sitten joskus, vuosituhansien kuluttua.


      • Luojalle kiitollinen
        Kenen on vastuu kirjoitti:

        Ja miksiköhän tämä paha tai saatana on vieläkin keskuudessamme? Miksi tällä on vapaat kädet toimia ja tehdä mitä ikinä pahaa vain keksii ja ennättää? Kuka antoi tälle pahuudella vapaat kädet toimia, yrittämättäkään mitenkään estää? Miksi tätä pahuutta ei ole jo aikoja sitten kokonaan poistettu keskuudestamme ja hävitetty olemattomiin?

        Eikö tämä taho, joka kaikkivaltiaana olisi voinut sen kaiken estää, mutta ei tehnyt yhtään mitään, siis ole missään vastuussa siitä ettei tehnyt mitään? Vaan päin vastoin antoi pahuudelle vapaat kädet ja täydet valtuudet toimia.

        Jos poliisi näkee että on tapahtumassa vakava rikos, eikä yritä tätä mitenkään estää, syyllistyy poliisi vakavaan virkavirheeseen ja on vähintääkin osasyyllinen tapahtuneeseen rikokseen. Ja te uskovat yritätte kirkkain silmin väittää, ettei teidän kaikkivaltias maailmanpoliisinne, joka näki kaiken tapahtuvan pahan, mutta ei yrittänyt mitenkään estää (päin vastoin myönsi täydet valtuudet tehdä pahaa), ei olisi muka siten myös täydessä vastuussa?

        Sorry vaan, mutta kun vastuu on aina sillä jolla on ylin päätösvalta. Pahuuden ulkoistaminen jollekin omalle alihankkijalle ei vapauta ylintä päätösvaltaa mistään vastuusta. Ei Hitler ketään keskitysleireillä kiduttanut ja tappanut, sen tekivät hänen apurinsa. Silti olisi naurettavaa väittää, etteikö hän olisi ollut vastuussa.

        Jos jumalan luoma pahuus tekee kaikkea pahaa jumalan suomalla täydellä valtuudella ja vapaudella, olisi naurettavaa väittää etteikö vastuussa olisi se ylin taho joka kaikki ne valtuudet on myöntänyt. Ja kukahan se ylin taho on?

        Esität hyviä kysymyksiä, joihin Raamatusta löydämme vastaukset.

        Kapina Jehova Jumalan hallitusvaltaa vastaan alkoi Eedenissä. Ensimmäinen
        ihmispari valitsi riippumattomuuden Luojastaan. Jos Luoja olisi heti poistanut
        kapinoitsijat sekä taivaasta että täältä maan päältä, olisiko silloin saatu
        vastausta esille tulleeseen kiistakysymykseen siitä, kenellä on hallintaoikeus -
        Luojalla vai luodulla?

        Niinpä Luoja on antanut ihmiselle aikaa näyttää, miten hän tulee toimeen
        riippumattomana Luojastaan. Miksi?

        Jotta kävisi ilmeiseksi kaikille, etteivät minkäänlaiset yritykset hallita ilman häntä koidu meidän parhaaksi. Ihminen on saanut kokeilla jos minkä näköistä hallitusmuotoa, mutta ovatko ne onnistuneet?

        Epäoikeudenmukaisuus, rikollisuus, sodat ja sairaudet rehottavat kaikkialla.
        Vallanpitäjät eivät ole niitä onnistuneet poistamaan, yrityksistään huolimatta.

        Mitä sanoo Raamattu:

        Saar 7:" 29 Katso, tämän ainoastaan olen löytänyt: että Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi, mutta itse he etsivät monia mutkia."

        Saar 8:"9 Kaiken tämän minä tulin näkemään, kun käänsin sydämeni tarkkaamaan kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu aikana, jolloin ihminen vallitsee toista ihmistä hänen onnettomuudekseen."

        Eikö tämä olekkin näkyvissä jo koko maailman laajuisesti, ettei ihminen
        kykene hallitsemaan toista ihmistä menestyksekkäästi. Silti on vielä tahoja,
        jotka lujasti uskovat että ihminen kykenee ratkaisemaan nämä kaikki ongelmat mitä maailmassa on. Minulla sellaista uskoa ei ole.

        Room 9: "17 Sillä Raamattu sanoo faraolle: "Juuri sitä varten minä nostin sinut esiin, että näyttäisin sinussa voimani ja että minun nimeni julistettaisiin kaiken maan päällä."

        Aikanaan Egyptin faraolle Jehova näytti voimansa, ja niin tulee
        tapahtumaan vielä tulevaisuudessa että koko maailma tulee näkemään
        Jehovan voiman.

        Tarkkaa aikaa meille ei ole annettu siitä, milloin Luoja tulee tapahtumiin
        puuttumaan valtakuntahallituksensa välityksellä, mutta varmaa kuitenkin on se, että hän tekee pahuudesta lopun.

        Dan 2: " 44. Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti,"

        Psalmi 37:"9. Sillä pahat hävitetään, mutta jotka Herraa odottavat, ne perivät maan.
        10. Hetkinen vielä, niin jumalatonta ei enää ole; kun hänen sijaansa katsot, on hän jo poissa.
        11. Mutta nöyrät perivät maan ja iloitsevat suuresta rauhasta."

        Psalmi 37:"28. Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään.
        29. Vanhurskaat perivät maan ja asuvat siinä iankaikkisesti."

        Mitä Raamatun mukaan tulee tehtämän ennen kuin pahuudelle tulee loppu?

        Matteus 24:" 14. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."

        Tätä työtä tehdään parhaillaan jo lähes kaikkialla maailmassa, joten.....


    • ajatuspuntari

      Ihmisen vapaa tahto ei tietenkään estä Jumalan tahtoa toteutumasta sillä Jumala on jo määritelmällisesti kaiken yläpuolella.

      • 5+6>10

        Ja määritelmällisesti se sama Jumala tietää jo etukäteen kaikki tehtävät ratkaisut.
        Tästä seuraa se, että koko luotu elämä tälle pienelle planeetalle oli turha juttu kun lopputulos oli jo etukäteen tiedossa.


      • Valta ja vastuu
        5+6>10 kirjoitti:

        Ja määritelmällisesti se sama Jumala tietää jo etukäteen kaikki tehtävät ratkaisut.
        Tästä seuraa se, että koko luotu elämä tälle pienelle planeetalle oli turha juttu kun lopputulos oli jo etukäteen tiedossa.

        Tuosta raamatun jumalan väitetystä kaikkitietävyydestä ja kaikkivaltiudesta seuraa heti kaksikin ongelmaa. Ensinnäkin jos jumala on kaikkitietävä, hän myös tiesi mitä Luciferin luomisesta seuraa. Jolloin hänen olisi pitänyt jättää Lucifer kokonaan luomatta. Jos taas ei tiennyt, niin silloin hän ei ole mikään kaikkitietävä.

        Mutta tiesi tai ei tiennyt, niin silti kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä.

        Vain todella pahantahtoinen, tai sitten täydellisen piittaamaton tumpelo idiootti tekisi sen, mitä raamatussa nimenomaan kerrotaan jumalan tehneen. Ja voitte vaikka katsoa sanakirjasta, niin pahantahtoinen & piittaamaton tumpelo idiootti EI OLE synonyymi sanoille rakastava kaikkitietävä kaikkivaltias. Pikemminkin täysi vastakohta.


      • ajatuspuntari
        5+6>10 kirjoitti:

        Ja määritelmällisesti se sama Jumala tietää jo etukäteen kaikki tehtävät ratkaisut.
        Tästä seuraa se, että koko luotu elämä tälle pienelle planeetalle oli turha juttu kun lopputulos oli jo etukäteen tiedossa.

        Isä on kaikkitietävä ja Poikaa suurempi. Kertomuksen mukaan maailma luotiin Pojan kautta. Uskonkysymyksiä ja -esteitä voi olla, mutta tuossa kohden kertomuksessa ei ole ristiriitaa.


      • Seemos
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Isä on kaikkitietävä ja Poikaa suurempi. Kertomuksen mukaan maailma luotiin Pojan kautta. Uskonkysymyksiä ja -esteitä voi olla, mutta tuossa kohden kertomuksessa ei ole ristiriitaa.

        Ai ettei tuossa edellämainitussa ole ristiriitaa?? ?? :-D Hei haloo!!


      • Seemos
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Tuosta raamatun jumalan väitetystä kaikkitietävyydestä ja kaikkivaltiudesta seuraa heti kaksikin ongelmaa. Ensinnäkin jos jumala on kaikkitietävä, hän myös tiesi mitä Luciferin luomisesta seuraa. Jolloin hänen olisi pitänyt jättää Lucifer kokonaan luomatta. Jos taas ei tiennyt, niin silloin hän ei ole mikään kaikkitietävä.

        Mutta tiesi tai ei tiennyt, niin silti kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä.

        Vain todella pahantahtoinen, tai sitten täydellisen piittaamaton tumpelo idiootti tekisi sen, mitä raamatussa nimenomaan kerrotaan jumalan tehneen. Ja voitte vaikka katsoa sanakirjasta, niin pahantahtoinen & piittaamaton tumpelo idiootti EI OLE synonyymi sanoille rakastava kaikkitietävä kaikkivaltias. Pikemminkin täysi vastakohta.

        Näinpä! Satusepot eivät kumma kyllä vastaa tällaisiin suoriin kysymyksiin kristinuskon epäloogisuuksista ;-)


      • Valta ja vastuu
        Seemos kirjoitti:

        Näinpä! Satusepot eivät kumma kyllä vastaa tällaisiin suoriin kysymyksiin kristinuskon epäloogisuuksista ;-)

        Niinpä.

        Tuota listaa huutavista epäloogisuudesta on todella helppoa jatkaa:

        Ensinnäkin meidän pitäisi siis uskoa, että täydellinen jumalolento luo täydellisen enkeliolennon, joka täydellisen jumalan täydellisenä luomuksena kuitenkin muuttuukin täydellisen pahaksi? Lievää räikeämpi ristiriita jo tuossa.

        Puhumattakaan nyt siitä, että jos raamatun jumala todella on kaikkivaltias, niin oliko tämä täydelliseksi luotu enkeliolento muka niin tyhmä, ettei tätä tiennyt ja niin tyhmä, että kuvitteli jotenkin voivansa nujertaa kaikkivaltiaan? Eihän siihen tarvita mitään täydellistä luomusta, kun tämmöinen tavallinenkin tallaaja tajuaa sen verran, ettei kaikkivaltiasta voi koskaan voittaa.

        Mutta meidän pitäisi siis myös uskoa, että tämä kaikkivaltiaan täydelliseksi luoma enkeliolento oli niin täydellisen tyhmä, että ei tajunnut kaikkivaltiasta vastaan kapinoinnin olevan täysin tuhoon tuomittu hanke, joka ei voi koskaan onnistua? Loiko se kaikkivaltias siis idioottienkeleitä? Pohjattoman tyhmiä ääliöenkeleitä, joilla ei ole mitään tajua siitä mikä on mahdollista?

        Täydellinen kaikkivaltias loi siis täydellisen enkeliolennon, joka paljastuikin sekä tyhmäksi kuin saapas että myöskin täydellisen pahaksi? Eikä siis varmaankaan niin mitään ristiriitaa tuossa, eihän?


      • ajatuspuntari
        Seemos kirjoitti:

        Ai ettei tuossa edellämainitussa ole ristiriitaa?? ?? :-D Hei haloo!!

        Ymmärrän miten tuo voi vaikuttaa kummalliselta, mutten tiedä varmuudella tarkoitatko juuri sitä mitä ounastelen. Voisitko siis täsmentää?


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Tuosta raamatun jumalan väitetystä kaikkitietävyydestä ja kaikkivaltiudesta seuraa heti kaksikin ongelmaa. Ensinnäkin jos jumala on kaikkitietävä, hän myös tiesi mitä Luciferin luomisesta seuraa. Jolloin hänen olisi pitänyt jättää Lucifer kokonaan luomatta. Jos taas ei tiennyt, niin silloin hän ei ole mikään kaikkitietävä.

        Mutta tiesi tai ei tiennyt, niin silti kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä.

        Vain todella pahantahtoinen, tai sitten täydellisen piittaamaton tumpelo idiootti tekisi sen, mitä raamatussa nimenomaan kerrotaan jumalan tehneen. Ja voitte vaikka katsoa sanakirjasta, niin pahantahtoinen & piittaamaton tumpelo idiootti EI OLE synonyymi sanoille rakastava kaikkitietävä kaikkivaltias. Pikemminkin täysi vastakohta.

        Määritelmäsi mukaan kaikkitietävä Jumala on hyvä vain jos ei anna vapaata tahtoa.


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Niinpä.

        Tuota listaa huutavista epäloogisuudesta on todella helppoa jatkaa:

        Ensinnäkin meidän pitäisi siis uskoa, että täydellinen jumalolento luo täydellisen enkeliolennon, joka täydellisen jumalan täydellisenä luomuksena kuitenkin muuttuukin täydellisen pahaksi? Lievää räikeämpi ristiriita jo tuossa.

        Puhumattakaan nyt siitä, että jos raamatun jumala todella on kaikkivaltias, niin oliko tämä täydelliseksi luotu enkeliolento muka niin tyhmä, ettei tätä tiennyt ja niin tyhmä, että kuvitteli jotenkin voivansa nujertaa kaikkivaltiaan? Eihän siihen tarvita mitään täydellistä luomusta, kun tämmöinen tavallinenkin tallaaja tajuaa sen verran, ettei kaikkivaltiasta voi koskaan voittaa.

        Mutta meidän pitäisi siis myös uskoa, että tämä kaikkivaltiaan täydelliseksi luoma enkeliolento oli niin täydellisen tyhmä, että ei tajunnut kaikkivaltiasta vastaan kapinoinnin olevan täysin tuhoon tuomittu hanke, joka ei voi koskaan onnistua? Loiko se kaikkivaltias siis idioottienkeleitä? Pohjattoman tyhmiä ääliöenkeleitä, joilla ei ole mitään tajua siitä mikä on mahdollista?

        Täydellinen kaikkivaltias loi siis täydellisen enkeliolennon, joka paljastuikin sekä tyhmäksi kuin saapas että myöskin täydellisen pahaksi? Eikä siis varmaankaan niin mitään ristiriitaa tuossa, eihän?

        Inhimillisistä lankeemuksista ja paheista olemme oppineet etteivät ne läheskään aina perustu järkeen.


      • Valta ja vastuu
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Inhimillisistä lankeemuksista ja paheista olemme oppineet etteivät ne läheskään aina perustu järkeen.

        Täydelliseksi luodulla enkeliolennolla ei voi moisia inhimillisiä lankeemuksia olla, ensinnäkin siksi että hänet on luotu täydelliseksi ja toisekseen siksi, ettei hän ole ihminen eli inhimillinen. Hänen ei myöskään oletusarvoisesti pitäisi olla täysi idiootti, mutta raamatun satujen mukaan hän on tyhmintä mitä milloinkaan on ollut olemassa.

        Kyllä sitä voisi olettaa, että kun kaikkitietävä kaikkivaltias luo kaikkien hienoimman enkelin "Valon kantajan", niin tama ei ole pohjattoman tyhmä idioottienkeli, jolla ei ole mitään tajua siitä mikä on edes teoriassa mahdollista. Ja kaikkivaltiaan kukistaminen ei ole, ei edes teoriassa. Sillä sitä se sana kaikkivaltias juuri tarkoittaa.

        Siis edelleenkin meidän pitäisi uskoa, että täydellinen kaikkivaltias loi täydellisen enkelin, joka on täydellinen idiootti ja täydellisen paha.

        Mutta koska olemme oppineet, ettei mikään uskonnoissa koskaan perustu mihinkään järkeen eikä järjelliseen, niin miksipä tämänkään sadun pitäisi. Tosin hihhuleiden epätoivoisen säälittäviä seliseliselityksiä lukiessaan ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Aina kun luulee nähneensä pohjattoman tyhmyyden uuden ennätyksen, joku uskis vetää heti vielä uudet pohjat. Pohjatonta, tosiaan.


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Täydelliseksi luodulla enkeliolennolla ei voi moisia inhimillisiä lankeemuksia olla, ensinnäkin siksi että hänet on luotu täydelliseksi ja toisekseen siksi, ettei hän ole ihminen eli inhimillinen. Hänen ei myöskään oletusarvoisesti pitäisi olla täysi idiootti, mutta raamatun satujen mukaan hän on tyhmintä mitä milloinkaan on ollut olemassa.

        Kyllä sitä voisi olettaa, että kun kaikkitietävä kaikkivaltias luo kaikkien hienoimman enkelin "Valon kantajan", niin tama ei ole pohjattoman tyhmä idioottienkeli, jolla ei ole mitään tajua siitä mikä on edes teoriassa mahdollista. Ja kaikkivaltiaan kukistaminen ei ole, ei edes teoriassa. Sillä sitä se sana kaikkivaltias juuri tarkoittaa.

        Siis edelleenkin meidän pitäisi uskoa, että täydellinen kaikkivaltias loi täydellisen enkelin, joka on täydellinen idiootti ja täydellisen paha.

        Mutta koska olemme oppineet, ettei mikään uskonnoissa koskaan perustu mihinkään järkeen eikä järjelliseen, niin miksipä tämänkään sadun pitäisi. Tosin hihhuleiden epätoivoisen säälittäviä seliseliselityksiä lukiessaan ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Aina kun luulee nähneensä pohjattoman tyhmyyden uuden ennätyksen, joku uskis vetää heti vielä uudet pohjat. Pohjatonta, tosiaan.

        Vapaa tahto mahdollistaa lankeemuksen. Täydellisellä voi olla täydellisen vapaa tahto sekä kyky pahaan. Täydellisyys ei tarkoita kyvyttömyyttä. Sana täydellinen on määre, mutta ilman asiayhteyttä ei kovinkaan selvä.


      • Valta ja vastuu
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Vapaa tahto mahdollistaa lankeemuksen. Täydellisellä voi olla täydellisen vapaa tahto sekä kyky pahaan. Täydellisyys ei tarkoita kyvyttömyyttä. Sana täydellinen on määre, mutta ilman asiayhteyttä ei kovinkaan selvä.

        " hihhuleiden epätoivoisen säälittäviä seliseliselityksiä lukiessaan ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Aina kun luulee nähneensä pohjattoman tyhmyyden uuden ennätyksen, joku uskis vetää heti vielä uudet pohjat. Pohjatonta, tosiaan."

        Paljon kiitoksia.

        M.O.T.


      • Luojalle kiitollinen
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Tuosta raamatun jumalan väitetystä kaikkitietävyydestä ja kaikkivaltiudesta seuraa heti kaksikin ongelmaa. Ensinnäkin jos jumala on kaikkitietävä, hän myös tiesi mitä Luciferin luomisesta seuraa. Jolloin hänen olisi pitänyt jättää Lucifer kokonaan luomatta. Jos taas ei tiennyt, niin silloin hän ei ole mikään kaikkitietävä.

        Mutta tiesi tai ei tiennyt, niin silti kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä.

        Vain todella pahantahtoinen, tai sitten täydellisen piittaamaton tumpelo idiootti tekisi sen, mitä raamatussa nimenomaan kerrotaan jumalan tehneen. Ja voitte vaikka katsoa sanakirjasta, niin pahantahtoinen & piittaamaton tumpelo idiootti EI OLE synonyymi sanoille rakastava kaikkitietävä kaikkivaltias. Pikemminkin täysi vastakohta.

        Siitä tiedosta minkä saamme Raamatusta, että Luoja on luonut kaiken,
        voi saada väärän käsityksen siitä, että Luoja olisi luonut myös Luciferin. Raamattu osoittaa kuitenkin, ettei asia ole näin.

        Jehova kyllä loi henkipojan, josta tuli Lucifer. Mistä niin voimme päätellä?

        Job:37:"4. Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää. ---- 7. kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat? " Tässä vaiheessa vielä kaikki henkipojat olivat Jumalan
        puolella. Mutta mitä tapahtui kun ihminen luotiin maan päälle?

        Tuolloin yksi näistä henkipojista rupesi vastustamaan Jumalaa ja houkutteli
        mukaansa ensimmäisen ihmisparin. Hän teki itsestään Saa-tanan
        eli vastustajan, mikä on nimen merkitys ( 1 Moos 3:1-5 ).

        Saa-tana teki myös itsestään Pa-nettelijan. Juuri hän käytti käärmettä
        välikappaleena houkutellakseen valheiden avulla Eevan rikkomaan
        Luojan selvästi antamaa ohjetta, saadakseen valtaa itselleen. Syystäkin Jeesus kutsui häntä "valheen isäksi" (Joh 8:44).


        Joh 8: "44 Te olette isästä per-keleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä."

        Mitä Eeva kuitenkin myöhemmin myönsi:

        1 Moos 3:"13. Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin". "

        Mitä vastasi Jehova Jumala Saa-tanalle.

        1 Moos 3:"15. Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

        Tässä on ensimmäinen ennustus mikä Raamatussa on annettu. Tässä
        Saa-tanan ja vaimon eli Jumalan uskollisten henkiluomusten muodostaman taivaallisen järjestön välillä vallitsisi pysyvä vihollisuus. Saa-tanan siemen
        on Raamatussa mainitut muut langenneet enkelit eli demonit ja vaimon siemeneksi osoittautuu Jeesus Kristus. Jehova järjesti pelastajan, joka eräänä päivänä tuhoaisi Saa-tanan, hävittäisi hänet olemattomiin. Tätä päämäärää
        kohti olemme menossa koko ajan.

        Jehova Kaikkivaltiaana sallii pahuutta, mutta ei loputtomiin. Hän ei anna pahuuden voittaa, vaan puuttuu tilanteeseen juuri oikealla hetkellä, jotta
        kaikkien on tunnustettava että vain hän pystyi ratkaisemaan ongelmat
        pysyvästi. Ratkaistavana on kiistakysymys siitä, kenellä on hallintaoikeus
        maan päällä?

        Ihmiskunnalle on nyt annettu aikaa näyttää, miten he hallitsevat toisiaan ilman Jehovan ohjausta. Näemme ympärillämme tulokset. Jehova on
        kuitenkin asettanut taivaalliseksi valtakunnan Kuninkaaksi Jeesuksen Kristuksen, joka ulottaa hallintonsa myöskin tänne maan päälle. Tuolloin
        saamme lopullisen rauhan maan päälle.

        Mitä meidän tulee tehdä, jotta voimme olla nauttimassa tuosta rauhaisasta
        elämästä maan päällä? Raamattu antaa siihenkin vastauksen.


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        " hihhuleiden epätoivoisen säälittäviä seliseliselityksiä lukiessaan ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Aina kun luulee nähneensä pohjattoman tyhmyyden uuden ennätyksen, joku uskis vetää heti vielä uudet pohjat. Pohjatonta, tosiaan."

        Paljon kiitoksia.

        M.O.T.

        Toisella loukkaukset, toisella argumentit, joten selvä peli.


      • Valta ja vastuu
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Toisella loukkaukset, toisella argumentit, joten selvä peli.

        Toisella loukkaukset, toisella jotakin jota hän luultavasti itse kuvittelee argumentiksi. Mikä "argumentti" ei millään tavalla selitä sitä, miksi jumala loi idioottienkeleitä, jotka eivät edes tajua mikä on mahdollista ja mikä ei koskaan ole. Etenkään se ei selitä miksi nämä idiootit riehuvat edelleenkin vapaasti.

        Täydellisyys ei tarkoita kyvyttömyyttä - paitsi tietenkin kaikkivaltiaan kohdalla, joka näköjään oli sekä täydellisen kyvytön hahmottamaan mitä hänen omista tekemisistään seuraa, että myöskin täydellisen kyvytön niitä seurauksia mitenkään estämään, tai edes yrittämään haittojen eliminointia.

        Ja se vuosituhansien mittainen "suuri salainen suunnitelma" on epätoivoisista seliseliselityksistä varmaankin kaikkein naurettavin ja idioottimaisin. Se on palokunta joka ilmoittaa tulevansa muutaman vuosituhannen vuoden kuluttua.

        Edelleen voisi korostaa tätä näin:
        "kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä."

        Mikään epätoivoinen seliseli ei ole tuota miksikään muuttanut.


      • Kyllästynyt
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Siitä tiedosta minkä saamme Raamatusta, että Luoja on luonut kaiken,
        voi saada väärän käsityksen siitä, että Luoja olisi luonut myös Luciferin. Raamattu osoittaa kuitenkin, ettei asia ole näin.

        Jehova kyllä loi henkipojan, josta tuli Lucifer. Mistä niin voimme päätellä?

        Job:37:"4. Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää. ---- 7. kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat? " Tässä vaiheessa vielä kaikki henkipojat olivat Jumalan
        puolella. Mutta mitä tapahtui kun ihminen luotiin maan päälle?

        Tuolloin yksi näistä henkipojista rupesi vastustamaan Jumalaa ja houkutteli
        mukaansa ensimmäisen ihmisparin. Hän teki itsestään Saa-tanan
        eli vastustajan, mikä on nimen merkitys ( 1 Moos 3:1-5 ).

        Saa-tana teki myös itsestään Pa-nettelijan. Juuri hän käytti käärmettä
        välikappaleena houkutellakseen valheiden avulla Eevan rikkomaan
        Luojan selvästi antamaa ohjetta, saadakseen valtaa itselleen. Syystäkin Jeesus kutsui häntä "valheen isäksi" (Joh 8:44).


        Joh 8: "44 Te olette isästä per-keleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä."

        Mitä Eeva kuitenkin myöhemmin myönsi:

        1 Moos 3:"13. Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin". "

        Mitä vastasi Jehova Jumala Saa-tanalle.

        1 Moos 3:"15. Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

        Tässä on ensimmäinen ennustus mikä Raamatussa on annettu. Tässä
        Saa-tanan ja vaimon eli Jumalan uskollisten henkiluomusten muodostaman taivaallisen järjestön välillä vallitsisi pysyvä vihollisuus. Saa-tanan siemen
        on Raamatussa mainitut muut langenneet enkelit eli demonit ja vaimon siemeneksi osoittautuu Jeesus Kristus. Jehova järjesti pelastajan, joka eräänä päivänä tuhoaisi Saa-tanan, hävittäisi hänet olemattomiin. Tätä päämäärää
        kohti olemme menossa koko ajan.

        Jehova Kaikkivaltiaana sallii pahuutta, mutta ei loputtomiin. Hän ei anna pahuuden voittaa, vaan puuttuu tilanteeseen juuri oikealla hetkellä, jotta
        kaikkien on tunnustettava että vain hän pystyi ratkaisemaan ongelmat
        pysyvästi. Ratkaistavana on kiistakysymys siitä, kenellä on hallintaoikeus
        maan päällä?

        Ihmiskunnalle on nyt annettu aikaa näyttää, miten he hallitsevat toisiaan ilman Jehovan ohjausta. Näemme ympärillämme tulokset. Jehova on
        kuitenkin asettanut taivaalliseksi valtakunnan Kuninkaaksi Jeesuksen Kristuksen, joka ulottaa hallintonsa myöskin tänne maan päälle. Tuolloin
        saamme lopullisen rauhan maan päälle.

        Mitä meidän tulee tehdä, jotta voimme olla nauttimassa tuosta rauhaisasta
        elämästä maan päällä? Raamattu antaa siihenkin vastauksen.

        Kikkailua. Luoja loi sen olennon, joka on Lucifer. Sinunkin mukaasi. Tietäen ennalta, mitä on luomassa. Ja silti loi. Tarkoituksellisesti.


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Toisella loukkaukset, toisella jotakin jota hän luultavasti itse kuvittelee argumentiksi. Mikä "argumentti" ei millään tavalla selitä sitä, miksi jumala loi idioottienkeleitä, jotka eivät edes tajua mikä on mahdollista ja mikä ei koskaan ole. Etenkään se ei selitä miksi nämä idiootit riehuvat edelleenkin vapaasti.

        Täydellisyys ei tarkoita kyvyttömyyttä - paitsi tietenkin kaikkivaltiaan kohdalla, joka näköjään oli sekä täydellisen kyvytön hahmottamaan mitä hänen omista tekemisistään seuraa, että myöskin täydellisen kyvytön niitä seurauksia mitenkään estämään, tai edes yrittämään haittojen eliminointia.

        Ja se vuosituhansien mittainen "suuri salainen suunnitelma" on epätoivoisista seliseliselityksistä varmaankin kaikkein naurettavin ja idioottimaisin. Se on palokunta joka ilmoittaa tulevansa muutaman vuosituhannen vuoden kuluttua.

        Edelleen voisi korostaa tätä näin:
        "kaikkivaltiaana tämän olisi pitänyt pystyä tämä lankeaminen naurettavan helposti estämään, sekä tämä pahuus kokonaan hävittämään. Kaikkein vähiten ja viimeksi olisi pitänyt tehdä se, mikä raamatun satujen mukaan juuri tehtiin - antaa tälle pahuudelle vapaat kädet tehdä kaikkia pahojaan maapallolla vuosituhansien ajan. Koska sellainen on sekä todella ilkeää ja piittamatonta, että myöskin täydellisen idioottimaista, kaikkein pahin munaus koko maailmassa ikinä."

        Mikään epätoivoinen seliseli ei ole tuota miksikään muuttanut.

        Ylpeys käy lankeemuksen edellä ja mielettömyydet ovat valinta. Jumala loi luotunsa, mutta vapaavalintaiset tekonsa jokainen luo itse.


      • Valta ja vastuu
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Ylpeys käy lankeemuksen edellä ja mielettömyydet ovat valinta. Jumala loi luotunsa, mutta vapaavalintaiset tekonsa jokainen luo itse.

        Eli nyt loppuivat jo ne epätoivoisimmatkin seliselit ja tuli vain täysin merkityksetöntä & typötyhjää sanahelinää, joka ei muuta mitään siitä mitä edellä totesin.

        Kiitos tyhjästä.


      • ajatuspuntari
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Eli nyt loppuivat jo ne epätoivoisimmatkin seliselit ja tuli vain täysin merkityksetöntä & typötyhjää sanahelinää, joka ei muuta mitään siitä mitä edellä totesin.

        Kiitos tyhjästä.

        Miksi kritisoida jotakin lyömällä, ja vieläpä ohi? Kristinuskon käsitys lankeemuksesta ei perustu lankeavan tyhmyyteen, vaan tämän ylpistymiseen.


      • Seemos
        Valta ja vastuu kirjoitti:

        Eli nyt loppuivat jo ne epätoivoisimmatkin seliselit ja tuli vain täysin merkityksetöntä & typötyhjää sanahelinää, joka ei muuta mitään siitä mitä edellä totesin.

        Kiitos tyhjästä.

        Tyhjä puntari vajosi jo ulkoluettuun lahkopulputukseen ;-)


      • Seemos
        ajatuspuntari kirjoitti:

        Ymmärrän miten tuo voi vaikuttaa kummalliselta, mutten tiedä varmuudella tarkoitatko juuri sitä mitä ounastelen. Voisitko siis täsmentää?

        Erään kertomuksen mukaan sinä olet hoidossa mielenterveydllisistä syistä. Ei minulla mitään todisteita ole esittää mutta erään kertomuksen mukaan nöin on ;-)


    • "Jos Jumala antoi ihmiselle vapaan valinnan, miten kaikki voi olla Jumalan tahtoa?"

      No sinänsähän jos Jumala on antanut ihmiselle vapaan valinnan, tämä pohjimmiltaan tekee kaikesta ihmisten tahdosta Jumalan tahtoa koska Jumalan tahto on ihmisen tahdon toteutuminen.

      "Miten kaikki voi olla osa Jumalan suunnitelmaa samalla kun ihmisellä on vapaa tahto?"

      Toki voidaan ajatella että eihän se Jumala ole kaikkea suunnitellut joka ikistä asiaa ei olla lyöty lukkoon etukäteen, mutta koska Jumala on suunnitellut asian niin että ihmisen vapaa tahto voi vaikuttaa siihen mihin suuntaan Jumalan suunnitelmat etenevät, oli sitten ihmisen vapaa tahto mikä tahansa, siitä tulee myös osa Jumalan suunnitelmaa.

      Riittää vain että Jumalalla on suunnitelma jokaisen ihmisen tekemän valinnan varalle, joka on helppoa koska Jumala on kaikki ihmiselle mahdollisen valinnat suunnitellut ja niiden seuraukset.

      Sanotaan vaikka näin että jos jalokiviryöstöä suunnitellessa tulee esiin. muuttujia jotka voivat olla niin tai näin, esim. yövartijan tiedetään poikkeavan joskut reitiltään tavalla joka haitaksi ensisijaiselle suunnitelmalle joten on tehtävä toissijainen suunnitelma jos näin tulee tapahtumaan ryöstöyönä.

    • yy kaa koo

      Vapaan tahdon kautta kaikki ihmiset järjestäytyvät peräkkäin arvojärjestykseen omien tekemistensä laatuisuuden mukaan.
      Siten olet jonossa juuri siellä mihin kuulutkin, ettei sinua sanottaisi esimerkiksi etuiliaksi.
      Peräpään arvokkuus voi ollas niin mitätöntä luokkaa että..........
      Ymmärsitkö yskän?

      • Eikö hölkkäkilpailujen tarkoitus ole ollut saada hullut numerojärjestykseen?

        Haluaisin nähdä sen, kuka arvottaa kahden ihmisen elämän ja laittaa heidät arvojärjestykseen. Satiiriahan tuo varmaan oli, mutta täällä kun ei koskaan tiedä.


    • voitelu kunnossa

      Jeesux pelastaa vain suxet.
      Hiihtäjämiehii.

    • Vapaa tahto, kaikkivoipaisuus ja kaikkitietävyys eivät ole yhteensovitettavissa millään tavalla.

      Ainut edes lähelle tuleva mahdollisuus olisi että Jumala on luonut alkuun kaiken, tehnyt suunnitelman mutta jättää sen sitten valvomatta eikä välitä miten käy. Tämä tosin poistaa mahdollisuuden sille että Jumala olisi jotenkin hyvä ja oikeudenmukainen. Se että luo tiedostavia entiteettejä ja vain jättää ne oman onnensa nojaan kärsimään on jotain käsittämättömän julmaa.

    • 1213

      "miten kaikki voi olla Jumalan tahtoa?"

      Millä perusteella kaikki on Jumalan tahtoa? Ei minun tietääkseni esim. valehtelu ole jumalan tahto.

    • Seemos

      Niinpä;-)

    • 11+18

      Miten työyhteisön toiminta voi olla osa firman strategista suunnitelmaa samalla kun työyhteisö on itseohjautuva?

      Ja vastaus kysymykseesi on: helposti.

    • Tila jossa itsetietoisen olennon tahdon on luonut jokin luoja jumala johtaa jo itsessään ristiriitaan vapaan tahdon kanssa.

      Tarkoittaen sitä että luotu tahto ei ole koskaan vapaa.

    • ”Jos Jumala antoi ihmiselle vapaan valinnan, miten kaikki voi olla Jumalan tahtoa?”

      Ei kaikki olekaan Jumalan tahtoa, vaan ainoastaan ne teot, joita Jumala on ennalta valmistanut kullekin tehtäväksi. Tämän vuoksi Raamattu opettaa myös tekemättä jättämisestä. ”Kaiken minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä minun vähimmistä veljistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle”, sanoi Jeesus.

      Jeesus antoi esimerkin tekemällä teot, joita Isä tälle antoi.

      • Onko jumalasi antanut sinulle tehtävän valehdella?


      • Seemos
        jason_dax kirjoitti:

        Onko jumalasi antanut sinulle tehtävän valehdella?

        Sami nyt vaan on tavallista enemmän sekain. Jopa hihhuliksikin ;-)

        Todennäisesti kaappiin tungettu homoseksuaalisuus pompottaa samia "kipuilemaan"


      • "Ei kaikki olekaan Jumalan tahtoa, vaan ainoastaan ne teot, joita Jumala on ennalta valmistanut kullekin tehtäväksi."

        Alkaa puskea jo fanaatikon retoriikkaa Jumalan antamine missioineen. No, toivottavasti sinun missiosi on Raamattujen myynti ovelta ovelle Grönlannissa tai jotain muuta rauhanomaista.


    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe