Järkeä Pohjois-Karjalan sähkö

sähkö+mies

Pyhäselän yrittäjä toi keskusteluissa esille ratkaisun sähkäkatkokseen kun rakennetaan runkoverkko tienvarteen jolloin se on helppo ja halpa huoltaa ja korjata. Siitä jaetaan sähkö kotitalouksille syöttölinjoja pitkin ja kaikki syöttölinjat kytketään etäohjatuilla kytkimillä jolloin vialliset syöttölinjat saadaan erotettua muusta verkosta. Harvemmin puut kaatuu tien poikki .Nyt keskelle metsää rakennetut syöttölinjat on turvattomia puiden kaatuillessa.

9

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsuri

      Tuossa on ideaa. Tien varressa on joutavaa aukkoa jota voidaan hyödyntää sähkölinjoihin. Mutta se on liian nerokas ajatus että sähkölaitokset ottaisi sen käyttöön. Ja myös se estää kun kilpailua ei ole niin ei kustannuksista tarvitse välittää.

    • sähköinssi

      20 kilovoltin sähköjohtojen siirtoa teiden varsille on tehty Pohjois-Karalassa jo vuosikausia, joten idea ei ole mitenkään uusi. Uusien linjojen rakentaminen ei vain tapahdy yhdessä päivässä, vaan sitä tehdään suunnitelmallisesti korjausten ja uusintojen yhteydessä. Johtoihin tarvittavat erottimet sijoitetaan myös tien lähelle.

      Myös teinpitäjä on tarkka alueistaan eikä linjaa voi/saa rakentaa ihan tien viereen vaan metsän reunaan, jolloin puut yltävät kaatuessaan myös linjan päälle. Myös metsän omistajan kanssa pitää käydä korvausneuvottelut linjan sijainnin suhteen.

      • sähköDI

        Se on politikkojen asia hoitaa lainsäädännöllä että sähkölinjat sopii lähekkäin tienvarteen. Sähkölinjoista ei ole haittaa teiden läheisyydessä paitsi jos joku ajaa lepikkoon.


    • järkeä puuttuu

      Pohjois-Karjalan sähkö lomauttaa tytäryhtiönsä Enerken asentajat talvikaudeksi, koska silloin ei kuulemma ole sähkölijoilla vikoja. Osa porukasta irtisanotaan kokonaan. Toimitusjohtaja potkaistiin jo muutama viikko sitten kilometritehtaalle.

      Toivottavasti talvi on tykkyluminen ja myrskyinen, jotta nähdään kuinka järkevä johtaja Korhosen ajatusmalli on.

    • metsään mennään

      Johtaja Korhosen ajatusmalli perustunee siihen, että hädän keskellä saadaan apua muilta Pohjoismaiden sähköyhtiöiltä. Mutta entäs jos myrskyää muuallakin eikä vain Pohjois-Karjalassa? Joutavatko asentajat ensimmäiseksi korjaamaan Pohjois-Karjalan Sähkön johtoja?

      Todennäköisesti sähkökatkosten pituudet tulevat kasvamaan alueella ja sähköä siirtävälle yhtiölle tulee kalliiksi korvata katkoksita aiheutuneet vahingot.

    • sähkötohtori

      Jos asioita tuntemattomat ja kouluja käymättömät, sivistymättömät poliitikot ryhtyvät vielä puimaan asiaa, silloin kyseisiä muutoksia ei toteuteta milloinkaan. Toivottavasti sellaiselle jahkailun tielle ei jouduta!

      • netin johtopäätökset

        " asioita tuntemattomat ja kouluja käymättömät, sivistymättömät poliitikot" Missä on tuollaisia politikkoja. Mikäli nettiin on luottamista niin osapuilleen kaikilla on kohtuullinen koulutus. Oikeastaan kansaa edustaa liian korkealle koulutettu edustajisto.


    • Ryöstön uhri

      Eihän PKS:lle ole myrskytuhojen korjaukseen kelvanneet paikalliset asentajat joita olisi saatavissa helposti paikallisista urakoitsijoista, vaan miehet tuodaan Virosta, samoin kuin linjanraivaukseenkin.
      PKS:n linjanrakennuskustannukset hipovat pilviä mistä johtuu myös se, että siirtohinnat ovat jo taivaissa. PKS ei uskalla päästää paikallisia urakoitsijoita korjaustöhin, koska se saisi hyvin pian markkinahinnoilla toimivia kilpailijoita linjanrakennukseen ja heidän monopolihintansa olisivat historiaa.
      Mutta niin kauan kun PKS:n hallituksen muodostaa nukkehallitus, jolle tärkeintä kokouspalkkioiden saaminen, eikä kuntalaisten edun ajaminen homma jatkuu vaikka hamaan tappiin.
      PKS tuottaa kunnille jaettavaa vuosittain 12-15 miljoonaa joka on revitty ylihintoina niin sähkönsiirrossa kuin energiamaksuissakin, jos tuo summa olisi siirretty suoraan sähkön hinnan alennuksiin olisi kuntiin tullut lisää työllistäviä yrityksiä ja kuntien saamat verotulot olisivat jopa monunkertaiset tuohon summaan verrattuna.

    • ei koskaa enään

      Pas-ka firma se on pohjois- karjalan sähkö,en ota sähköä sieltä vaikka saisin 2 centillä kilovatin.

      Ryöstävät yksityisiä hinnoillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe