mitä ihmettä??

työttömyyskorvaus

Minulle sanottiin työkkäristä että kaikkien alle 30v Varsinais-suomalaisten työttömien olisi osallistuttava tiistaina 30.9 rekrytointi tilaisuuteen ( lisätietoa mol.fi sivuilla). Kaikille lähetetään kirje jossa asiasta kerrotaan tarkemmin. Osallistumis velvollisuutta ei ole niillä jotka ovat työvoimapoliittisessa toimenpiteessä eikä myöskään niillä jotka ovat sellaisen aloittamassa. Eli tarkoittaako tämä että minun on pakko osallistua tai tulee karenssia? Kirje tuli tänään jossa luki.

" Sinulla on velvollisuus saapua rekrytointi tilaisuuteen Hansakortteliin klo 10. Päivän pituus on 8 tuntia jonka aikana käymme läpi sinulle mahdollisia vaihtoehtoja. Paikalla on Raision te-toimiston virkailijoita opastamassa ja te-toimisto onkin suljettuna 30.9 Tämä on velvoittava käynti ja tilaisuudesta poissa oleminen ilman pätevää syytä voi aiheuttaa työttömyysetuuden menettämisen"

27

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työvoimapoliittinen

      Sama kirje tuli minulle eilen ja soitin välittömästi te-toimistoon niin virkailija vain sanoi että minulla on osallistumis velvollisuus koska en ole työvoimapoliittisen toimenpiteen alaisena. Minulle ei olla tälläisestä tilaisuudesta missään mainittu eikä työllistymis suunnitelmassa ole mainintaa. En aijo mennä tilaisuuteen koska lain mukaan karenssia ei voida antaa toimenpiteestä kieltäytymisestä jota ei olla suunnitelmassa mainittu.

      • EI ole pakko

        mennä jos sulla ei lue työllistymis-suunnitelmassa että "osallistuu kaiken maailman kissan ristiäisiin".


    • menepä vain.

      Tarkoittaa!
      Maksaako tuo nyt niin paljon, kuusi euroa bussilippuun. Ja kun kerran on velvoite, niin luulisi te-toimiston maksavan liikkumisavustusta. Toisaalta matkakustannusten korvauksissa on omavastuu ainakin haastattelukäyntien suhteen 9 euroa.

      Kyllä on Raision te-toimistossa virkailijoita, jos kaikkien osallistujien tilanteen kartoittamiseen käytetään 8 tuntia. Tai sitten kutsuttuja ei ole kuin kourallinen.

      Mutta menepä vain sinne, kuusi euroa se sulle vain maksaa, tai poissaolo maksaa kuukausien tuet!

      Kun paperissa kerran lukee sana velvollisuus, se tarkoittaa että on pakko!

    • nauhoittakaa

      HYVÄ HOMMA! Nyt kun olette siel käymässä ni nauhoitatte kaiken ja uusitte samalla työhakunne. Jos ei suostu, niin luet kaikki ne ehdot mitä siinä omassa suunnitelmassasi haluat esille tuoda. Hyvä on aloittaa orjatöiden pysyvällä kielolla ja tiedonluovutuskielto perään. Muistakaa kysyä myös päivämäärä vuosilukuineen ja virkailijan nimet nauhoitteeseen. Nythän ollaan jo hyvällä vauhdilla menossa siihen, että ei päästäkään sitä työhakusuunnitelmaa päivittämään kirjallisesti enää vaan tehtäviä tulee omat laittomasti sähköisiin palveluihin ja yhteydenpitoa koitetaan blokata yhä enemmän, jotta ei jäisi todisteita.

    • sohloiluu

      Tiedotustilaisuudet ym. merkintä temput karenssiin saamiseksi tilastonikaroiden vaan lisääntyvät, kun vaalit lähenevät.

    • huh huh

      Voi tätä tyhmyyden määrää..
      Ihan selvästi lukee että on pakko, niin ei uskota vaan pitää tulla netistä anonyymipaldtalta selvää asiaa kysymään.

      Ehkä jonkun "vajakkivapautuksen" voisi jostain saada. Kannattaa kysellä jos vaikka joku sellaisen antaisi.

    • wdvs

      Hyvä kirjoitus, jonka löysin:

      http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma

      Tästähän olen kirjoittanut monta kertaa ennenkin. Kerran aiemmin olen antanut ohjeen siitä, miten työtön voi välttyä kuntouttavalta työtoiminnalta. Lienee aika kertoa se uudelleen.

      TE-toimistossa tehdään työttömälle kahdenlaisia suunnitelmia. Työllistymissuunnitelma tehdään yhteistyössä silloin, kun työtön ensimmäisen kerran ilmoittautuu työnhakijaksi. Tämä suunnitelma päivitetään ja allekirjoitetaan aina ilmoittautumisen yhteydessä.

      Jos työnhakija ei tässä vaiheessa pidä varaansa, niin työllistymissuunnitelmaan kirjataan automaattisesti myös kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus. Tietyn ajan kuluttua laaditaan aktivointisuunnitelma, joka konkretisoi työllistymissuunnitelmaaan kirjatut toimet. Jos työllistymissuunnitelmaan sisältyy kuntouttava työtoiminta, niin kieltäytyminen aktivointitoimista ei ole mahdollista ilman sanktioita. Työtön löytää itsensä joko pussittamassa ruuveja ilman palkkaa tai menettää työttömyysetuutensa.

      Nyt sitten se neuvo. Kun seuraavan kerran ilmoittaudutte TE-toimistossa, niin lukekaa tarkasti teille tarjottava työllistymissuunnitelman päivitys. Jos siellä on mukana kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus, niin vaatikaa se poistettavaksi. Se on silloin pakko poistaa, koska suunnitelma on tehtävä yhteistyössä. Sitä ei TE-toimisto voi sanella.

      Tämä nöyryyttävä orjatyö jatkuu niin kauan kuin työttömät antavat sen jatkua. Selväksi on tullut jo kauan sitten, että suurin osa kanasanedustajista ei joko piittaa asiasta tai luulee kuntouttavan työtoiminnan olevan ihan oikeaa työllistämistä. He ovat uskoneet kauniita sanoja kuntoutukseksi naamioidun orajatyön jalostavasta vaikutuksesta.

    • tysni

      wdvs... on massapostausta monella palstalla samaa jargonia.

    • 101+

      Usein noissa massatapahtumissa samalla uudistetaan työnhaku, että kutsulomakkeessa asiasta pitäisi olla maininta. Mutta voi olla niin, että työkkäreissä ei ole riittävästi enään henkilökuntaa hoitamaan asiaa, että järjestävät täysin turhia työnhakumessuja, kun ei ole palkkatyötä mitä hakea eikä oikeata firmaa mikä palkkatyötä tarjoasi. Muutama humalainen saattaa paikalle eksyä jos sää muuttuu kylmäksi.

      • ei, ei, ei.

        Ei riittävästi henkilökuntaa? Et taida olla kärryillä nykymenosta.

        Sillä Raision työvoimatoimistoon ei tarvitse henkilön (ainakaan 30 vuotta täyttäneen) mennä enää kuin ilmoittautumaan. Kaikki muu hoituu TE-toimiston omilla yhteydenotoilla. Ja jos on jotain asiaa henkilökohtaista käyntiä vaativana, pitää varata aika. TE-toimistoon ei Raisiossa enää tallustella sisään noin vain. Ovet ovat iltapäivällä lukossa, avataan vain ajanvarausasiakkaille. Toimisto on keskellä päivää kokonaan suljettu, lounasaika. Aamupäivällä voi käydä, mutta silloinkaan on turha mitään odottaa sen enempää palvelua, jos ei ole ajanvarausta. Eli aamupäivällä voi kai sitten sen ensi-ilmoittautumisen käydä tekemässä, jos on vastikään jäänyt työttömäksi.
        Näin se menee Raisiossa. Raisiostahan tuo aloittaja ilmeisesti on.


    • jeepaaaa

      Arvon tysni. On se hyvä että joku puolustaa työttömien oikeuksia.

    • plimplom

      Miksi aina negatiivinen asenne. Eikös ole hyvä, että joku taho on kiinnostunut sinunkin takapuolesi nostamiseksi sieltä penkistä. Jos olet alle 30 ja suht'koht' normaali, luulisi sinun olevan hanakka menemään paikalle ja saamaan tietoa nykytilanteesta. Olisipa meilläkin tuollainen tilaisuus yli 55 vuotiaille.

      • sekaan vaan

        Mene sinne aloittajan tilalle. Kukaan ei tiedä.


      • eläk

        55 vuotiaat eläkkeelle, että vapautuu työpaikkoja nuoremmille. Jos ton ikäsenä ei elämässä ole muuta kuin työ, niin sowhat.


    • Tällaisia mietteitä

      Monikohan muuten ei ole saanut tuota kirjettä? Sehän tulee Itella Green -palvelun kautta, eli lähtee sähköisesti Itellaan, jossa tulostetaan lähimpänä vastaanottajan kotiosoitetta jakeluun. Valitettavasti tuo systeemi hukkaa posteja tuon tuosta... ja karenssi paukkuu. Lisäksi mietin, että monikohan tuossa massatapahtumassa pakotetaan karenssin uhalla jonnekin ilmaistöihin, tai huuhaakurssille?

    • Minne lie

      Te-toimistoilla on mitä todennäköisesti tulostavoitteet karenssin suhteen. Kerran kysyin, mutta ei vastattu. Hurjat säästöthän siitä kertyy. Ne rahat sitten jää rikkaitten taskuun vai minne ne menee?

    • Tähän on jo tottunut

      Kannattaa totisesti pysyä poissa. Ei tarvinnut paljon googlata, kun heti huomasi, että siellä on työpaikkoja tarjolla. Mieluummin ottaa sitten sen karenssin kun lähtee vaarantamaan nykyisen olotilansa. Työttömän on pidettävä kiinni oikeuksistaan olla työtön.

    • olkaa varovaisia

      Todennäköisesti paikalla olijat kartoitetaan jos ei vaikka ole sairastumisesta todista lääkäriltä tai vastaavaa niin se on automaattinen karenssi.

    • joklbjk
      • 9uihouj

        Vuokratyöviikot – syksyn huipputapahtumassa yli 2000 työpaikkaa tarjolla

        Yli 2000 työpaikkaa tarjolla

        Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset tempaisevat syksyllä työttömyyden nujertamiseksi Suomessa. Vuokratyöviikoilla yritykset tarjoavat yli 2000 avointa työpaikkaa koko Suomessa. Työpaikat ovat tarjolla Turussa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella pidettävillä Vuokratyömessuilla.

        Vuokratyömessuille voi tulla kuka tahansa, joka etsii työtä, on miettimässä työpaikan tai alan vaihtoa tai jota työelämän nykykuviot mietityttävät. Avointen työpaikkojen lisäksi Vuokratyömessujen ohjelmassa on tietoiskuja muun muassa siitä mihin työnhaussa kannattaa panostaa ja miksi vuokratyö on oiva keino työllistyä. Vuokratyömessuille on vapaa pääsy.

        – Vaikka taloustilanne Suomessa on kehno, henkilöstöpalveluyrityksillä on kaiken aikaa tarjolla satoja työpaikkoja ympäri Suomea. Me haluamme omalta osaltamme parantaa sitä, että työtä hakeva ihminen ja työntekijää vailla oleva työnantaja kohtaisivat entistä paremmin, Henkilöstöpalveluyritysten Liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

        Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset ovat sitoutuneet tarjoamaan vain reiluja vuokratöitä.

        – Alan yritysten auktorisoinnilla haluamme varmistaa, että henkilöstövuokraus on aina reilua niin työntekijälle kuin käyttäjäyritykselle ja auktorisoitujen henkilöstövuokrausyritysten toiminta läpinäkyvää, Tuliara sanoo.

        Vuokratyömessujen lisäksi Helsingissä järjestetään Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaari. Seminaarissa keskustellaan työelämän muutoksesta työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi pohditaan yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Seminaarissa julkaistaan myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat.

        – Haluamme herättää keskustelua siitä, mihin suomalainen työelämä on menossa. Työelämä kohtaa lähitulevaisuudessa lukuisia muutoksia. Joitakin ammatteja katoaa, uusia syntyy. Työtä tehdään entistä vähemmän ns. perinteisissä työsuhteissa. Työvoiman tarve ja saatavuus vaihtelevat eri toimialoilla ja tehtävissä, Tuliara sanoo.

        Lue lisää: www.reilujavuokratoita.fi/vuokratyoviikot

        www.facebook.com/reilujavuokratoita

        www.twitter.com/reiluvuokratyo



        Vuokratyöviikkojen aikataulu

        Vuokratyömessut:

        Turku 30.9. klo 10-18, Hansakortteli

        Oulu 2.10. klo 10-17 Uusi Seurahuone

        Helsinki 7.10 klo 13-17 ja 8.10. klo 10-17 Vanha Ylioppilastalo

        Tampere 9.10. klo 10-19 Koskikeskus


      • u9uh
        9uihouj kirjoitti:

        Vuokratyöviikot – syksyn huipputapahtumassa yli 2000 työpaikkaa tarjolla

        Yli 2000 työpaikkaa tarjolla

        Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset tempaisevat syksyllä työttömyyden nujertamiseksi Suomessa. Vuokratyöviikoilla yritykset tarjoavat yli 2000 avointa työpaikkaa koko Suomessa. Työpaikat ovat tarjolla Turussa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella pidettävillä Vuokratyömessuilla.

        Vuokratyömessuille voi tulla kuka tahansa, joka etsii työtä, on miettimässä työpaikan tai alan vaihtoa tai jota työelämän nykykuviot mietityttävät. Avointen työpaikkojen lisäksi Vuokratyömessujen ohjelmassa on tietoiskuja muun muassa siitä mihin työnhaussa kannattaa panostaa ja miksi vuokratyö on oiva keino työllistyä. Vuokratyömessuille on vapaa pääsy.

        – Vaikka taloustilanne Suomessa on kehno, henkilöstöpalveluyrityksillä on kaiken aikaa tarjolla satoja työpaikkoja ympäri Suomea. Me haluamme omalta osaltamme parantaa sitä, että työtä hakeva ihminen ja työntekijää vailla oleva työnantaja kohtaisivat entistä paremmin, Henkilöstöpalveluyritysten Liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

        Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset ovat sitoutuneet tarjoamaan vain reiluja vuokratöitä.

        – Alan yritysten auktorisoinnilla haluamme varmistaa, että henkilöstövuokraus on aina reilua niin työntekijälle kuin käyttäjäyritykselle ja auktorisoitujen henkilöstövuokrausyritysten toiminta läpinäkyvää, Tuliara sanoo.

        Vuokratyömessujen lisäksi Helsingissä järjestetään Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaari. Seminaarissa keskustellaan työelämän muutoksesta työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi pohditaan yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Seminaarissa julkaistaan myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat.

        – Haluamme herättää keskustelua siitä, mihin suomalainen työelämä on menossa. Työelämä kohtaa lähitulevaisuudessa lukuisia muutoksia. Joitakin ammatteja katoaa, uusia syntyy. Työtä tehdään entistä vähemmän ns. perinteisissä työsuhteissa. Työvoiman tarve ja saatavuus vaihtelevat eri toimialoilla ja tehtävissä, Tuliara sanoo.

        Lue lisää: www.reilujavuokratoita.fi/vuokratyoviikot

        www.facebook.com/reilujavuokratoita

        www.twitter.com/reiluvuokratyo



        Vuokratyöviikkojen aikataulu

        Vuokratyömessut:

        Turku 30.9. klo 10-18, Hansakortteli

        Oulu 2.10. klo 10-17 Uusi Seurahuone

        Helsinki 7.10 klo 13-17 ja 8.10. klo 10-17 Vanha Ylioppilastalo

        Tampere 9.10. klo 10-19 Koskikeskus

        VUOKRATYÖVIIKOT SYYS-LOKAKUUSSA
        03.09.2014
        Vuokratyöviikot syys-lokakuussa



        Joblink on mukana syys-lokakuussa järjestettävillä vuokratyöviikoilla Turussa ja Helsingissä. Tervetuloa!

        Turussa tiistaina 30.9.2014

        Tule Vuokratyömessuille Kauppakeskus Hansaan klo 10-18. Messuilla reilusti töitä tarjolla eli yli 2000 avointa työpaikkaa. Lisäksi järjestämme tietoiskuja työelämän kiemuroista ja arvonnan kaikkien kävijöiden kesken. Messut juontaa Lola Wallinkoski. Vapaa pääsy!

        Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa 30.9. klo 13-16 Cafe Tiljanissa keskustelemme työelämän muutoksista työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Pohdimme yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Julkistamme myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat. Seminaarin ohjelma >>

        Ennen seminaaria klo 11.00-12.30 järjestämme vuokratyötä käyttäville yrityksille koulutusta teemalla Reilu ja joustava vuokratyövoima - apu yrityksen arjessa.


        Helsingissä tiistaina ja keskiviikkona 7.-8.10.2014

        2-päiväiset Vuokratyömessut starttaavat Vanhalla Ylioppilastalolla tiistaina 7.10. klo 13 ja päättyvät klo 17. Messut jatkuvat keskiviikkona klo 10-17. Tule löytämään oma työpaikkasi yli 2000 avoimen työpaikan joukosta. Tietoiskuja, arvontaa ja Rudi Rok. Vapaa pääsy! (Tarkempi ohjelma myöhemmin)

        Ennen messuja keskustelemme työelämän muutoksista työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa 7.10. klo 9-12 Vanhalla Ylioppilastalolla. Seminaarissa pohdimme yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Julkistamme myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat. Seminaarin moderaattorina toimii Arto Nyberg. (Tarkempi ohjelma myöhemmin)

        Seminaarin jälkeen klo 13.00-14.30 vuokratyötä käyttäville yrityksille koulutusta teemalla Reilu ja joustava vuokratyövoima - apu yrityksen arjessa.

        http://www.joblink.fi/joblink/ajankohtaista/75-vuokratyoviikot-syys-lokakuussa


      • gedb
        u9uh kirjoitti:

        VUOKRATYÖVIIKOT SYYS-LOKAKUUSSA
        03.09.2014
        Vuokratyöviikot syys-lokakuussa



        Joblink on mukana syys-lokakuussa järjestettävillä vuokratyöviikoilla Turussa ja Helsingissä. Tervetuloa!

        Turussa tiistaina 30.9.2014

        Tule Vuokratyömessuille Kauppakeskus Hansaan klo 10-18. Messuilla reilusti töitä tarjolla eli yli 2000 avointa työpaikkaa. Lisäksi järjestämme tietoiskuja työelämän kiemuroista ja arvonnan kaikkien kävijöiden kesken. Messut juontaa Lola Wallinkoski. Vapaa pääsy!

        Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa 30.9. klo 13-16 Cafe Tiljanissa keskustelemme työelämän muutoksista työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa. Pohdimme yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Julkistamme myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat. Seminaarin ohjelma >>

        Ennen seminaaria klo 11.00-12.30 järjestämme vuokratyötä käyttäville yrityksille koulutusta teemalla Reilu ja joustava vuokratyövoima - apu yrityksen arjessa.


        Helsingissä tiistaina ja keskiviikkona 7.-8.10.2014

        2-päiväiset Vuokratyömessut starttaavat Vanhalla Ylioppilastalolla tiistaina 7.10. klo 13 ja päättyvät klo 17. Messut jatkuvat keskiviikkona klo 10-17. Tule löytämään oma työpaikkasi yli 2000 avoimen työpaikan joukosta. Tietoiskuja, arvontaa ja Rudi Rok. Vapaa pääsy! (Tarkempi ohjelma myöhemmin)

        Ennen messuja keskustelemme työelämän muutoksista työelämän tulevaisuuden asiantuntijoiden kanssa Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa 7.10. klo 9-12 Vanhalla Ylioppilastalolla. Seminaarissa pohdimme yritysten kanssa joustavia ja reiluja työn tekemisen muotoja ja pelisääntöjä. Julkistamme myös vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset, joita työntekijät kommentoivat. Seminaarin moderaattorina toimii Arto Nyberg. (Tarkempi ohjelma myöhemmin)

        Seminaarin jälkeen klo 13.00-14.30 vuokratyötä käyttäville yrityksille koulutusta teemalla Reilu ja joustava vuokratyövoima - apu yrityksen arjessa.

        http://www.joblink.fi/joblink/ajankohtaista/75-vuokratyoviikot-syys-lokakuussa

        Mitenköhän paikallaolijat kartoitetaan tuollaisessa massatapahtumassa, kysynpä vain????


      • gedb kirjoitti:

        Mitenköhän paikallaolijat kartoitetaan tuollaisessa massatapahtumassa, kysynpä vain????

        Olen itsekin saanut Työ- ja elinkeinotoimistosta kirjeitse tai sähköpostitse tietoa messutyyppisistä rekrytointi- ja esittelytapahtumista. Sovitellunkin työttömyysperusteisen etuuden saajan on oltava valppaana näitä kirjeitä tutkiessaan: milloin on kyseessä läsnäolovelvoite ja milloin valinta on työnhakijan itsensä. Mielestäni kirjeitä laativien virkailijoiden pitää selkeästi ilmoittaa, jos tilaisuuteen saapumatta jättäminen aiheuttaa esimerkiksi työttömyysturvan epäämistä tai maksatuksen viivästymistä. Viranomaisten käyttämä kiertelevä kaartaleva kapulakieli ei mielestäni ole riittävän selkeää maallikolle!


      • ei tuu.

        Kiva. Mulla on jatkuvasti ollut yhteydenottoja vuokratyönantajiin. Koskaan ei ole tullut mitään vastauksia, paitsi kuuluisa Opteamin vastaus!

        Säkkivälineet tai mikä se nimi nykyään onkaan, ISS:t ja muut vastaavat, tulos 0.
        Tämä Turku on jotenkin kummaa seutua, kun mukamas on töitä sen kun vaan ottaa, mutta ei ainakaan mulle tule mitään vaikka olisin lähetellyt hakemuksia. On se kumma!


    • kätsykäväisitäällä

      "Mitenköhän paikallaolijat kartoitetaan tuollaisessa massatapahtumassa, kysynpä vain???? "

      Ovensuussa on kamera ja TYP-henkilökunta ilmaiseksi tarkastavat tulijat ja kävijät.

    • rae2

      no tuossa kirjeestähän kaikkki ilmenee. Eli siinähän selvästi on että tilaisuudesta poissa oleminen ilman pätevää syytä voi aiheuttaa työttömyysetuuden menettämisen.
      Työttömyysetuuden menettäminen on sama kuin karenssi.

      Kyllä nuo rekryt ovat ihan hyvä käydä. Olisikin nuori ja saisi tuollaisia kutsuja. Mutta 50 vee niin ei paljon TE-toimistoja kiinnosta. Vuoden palkkatuki loppumassa, eikä yhtään tiedä mitä taas vuoden alusta tekis.

    • haloohei

      Siis yhden päivän tilaisuus? Ajattele jos saisit passituksen 8 kk kestävälle kurssille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe