Pelastuksen odottaminen?

-------------------

Olenko ainoa joka on täysin kykenemätön tekemään syrjäytymisestä poispääsemisen eteen mitään? Syitä on monia. En kykene olemaan ihmisten seurassa, inhoan itseäni, olen vaikeasti masentunut ja muita lukuisia ongelmia joita en jaksa listata.

Kuitenkin tiedostan sen että ei kukaan tule minua pelastamaan ja tulen olemaan loppuikäni täysin yksin kuten tähänkin mennessä, en tule pääsemään tästä mieleni vankilasta koskaan pois, sillä en yksinkertaisesti tilanteessani voi enään tehdä asian eteen mitään sillä olen jo niin epäonnistunut että mahdollisuuksia ei ole.

Jokapäivä on vain sitä että odottaa että jotain tapahtuisi mutta ei se koskaan tapahdu.

11

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksin ja masis

      kuin minun kirjoittamani... lisäksi olen itsetuhoinen. Itse uskon, että joidenkin "kohtaloksi" tulee se yksinäisyys, mikä se kohtalo sitten onkaan, eikä sille asialle mitään voi.
      Ja masennus ja muut ongelmat ruokkivat itse itseään. Kerran yksinäinen, aina yksinäinen. Ei jaksa uskoa että tästä olisi muuta ulospääsyä kuin kuolema. Ja ihmisethän eivät halua olla kavereita yksinäisen ja masentuneen kanssa, se on nähty.

      • -------------------

        Olen itsekkin itsetuhoinen, olen sama mieltä että ei kukaan halua olla syrjäytyneiden kaveri koska voin kuvitella kuinka noloa on olla tälläisen seurassa, ei mitään mistä puhua, ei mitään tekemistä kun ei voi tehdä mitään, seurustelusuhteista ei toivoakaan.

        Tuntuisi niin tyhmältä että jos joku olisi edes säälistä kaveri, se on omasta mielestäni vielä pahempaa kuin se että on täysin yksin, sama joidenkin "tuki" henkilöiden kanssa, tuntuu todella ahdistavalta se että jollekki maksetaan siitä että on tälläisen luuserien seurassa.

        En osaa arvostaa itseäni edes ihmisenä enään, sen alemmaksi ei voi varmaan edes mennä enään.


    • mikä tilanne?

      Aloittaja käytkö työssä tai työharjoittelussa tms?

      Työ- tai työharjoittelu on yksi tapa ainakin vähentää syrjäytymisen astetta.

      Jos et käy työssä tai -harjoittelussa, pyydä TE-toimistoa järjestämään sinut sellaiseen, esim. työkokeiluun vaikkapa 1 kuukaudeksi, 4 päiväksi viikossa, 5 tunniksi / työpäivä.

      Onko sinulla masennus tms. diagnoosi? Jos on etkä sittenkään pysty olemaan koko sopimuksessa määriteltyä aikaa työkokeilussa, voit lopettaa sen kesken diagnoosiisi vedoten ilman sanktioita.

      TE-toimiston aktivoiva työtoiminta on parjattu, mutta minusta hyvä, usein ainoa tie syrjäytyneen päästä tässä yhteiskunnassa pois kontaktittomuuden ja syrjäytyneisyyden suosta.

    • Jossain määrin tuttu fiilis, vaikken missään kohtaa onneksi tipahtanutkaan kartalta kokonaan. Jos olisin tipahtanut niin olisin varmaan jäänyt samaan tilanteeseen, tilanne ruokkii itseään ja siitä on paha päästä pois.

      Valitettava tosiasia on kuitenkin se että todennäköisesti kukaan ei tule pelastamaan. Useimmissa tapauksissa sieltä montusta pitää kaivautua omin päin ylös. Helppoahan se ei ole, eikä onnistuminenkaan ole mitenkään taattu, mutta pikkuhiljaa ja määrätietoisesti pitää vain alkaa ottaa askelia oikeaan suuntaan. Aloittaa vaikka siitä että hakee nettipalstoilta vaikka samassa tilanteessa olevaa meili- tai chattiseuraa, sitten jossain vaiheessa tapaa näitä ihmisiä oikeasti. Totuttelee muiden läsnäoloon ja siihen ettei aina tarvitse olla kaikki suojakilvet pystyssä.

      Toisaalta herää myös kysymys, olisitko valmis ottamaan avun vastaan jos joku yrittäisi pelastaa? Olin jonkin aikaa sitten tekemisissä yhden hyvinkin eristäytyneen, yksinäisen ja masentuneen henkilön kanssa. Koin tietynlaista yhteyttä tähän henkilöön ja yritin jeesailla, mutta hän kieltäytyi käytännössä kaikista yrityksistä, ja myöhemmin katkaisi välit kokonaan... Tästä oppineena, ei se jeesaaminenkaan ole helppoa hommaa.

    • älkää jääkö synkkyyt

      Muutama neuvo josta voisi olla teille apua. Ajatuksilla ja sanoilla on valtava voima. Jos pyöritätte mielessänne jatkuvasti tuollaisia mielikuvia, niin toimitte niiden mukaan.
      Tehkää arjesta ja elämästänne haaste ja alkakaa kehittää määrätietoisesti asennemuutosta ja toimintaa sen mukaan. Olette luultavasti miehiä, ja minun vääräasenne on se, ettei miehet tykkää lukea kirjoja, mutta antakaa minun olla väärässä. Menkää kirjastoon ja hankkikaan teoksia, jotka neuvovat itsensä kehittämistä, kohottavat itsetuntoa... Teoksia löytyy hyllykaupalla.
      Kyllä ihmisellä itsellään valtavat voimavarat päättää mihin suuntaan elämäänsä luotsaa. Itselläni tästä on kokemusta. Olin nuorena kiusattu, ujo, ei kavereita. Olisin varmaan pärjännyt opiskeluissa, mutta tyydyin tavalliseen arkeen. Nyt olen erittäin onnellinen ihminen ja sosiaalinen.

      • Sekaisin Oleva

        Jos on tarpeeksi kauan ollut tuollaisten ajatusten kanssa ne tavallaan liimautuvat pääkalloon kiinni eikä niistä voi päästä koskaan eroon, en voi muuttaa mieltäni vaikka lukisin tai tekisin tai kuuntelisin mitä tahansa, koska uskon että ajatukseni ovat pelkästään realistisia tosiasioita joille on realistinen pohja.

        Eli ihan mitä tahansa joku muu sanoo en voi mitenkään uskoa sitä, ei ole muuta poispääsyä kuin kuolema.


    • 4+16

      Sellainen munkin tilanne on. Kyllä mä yritin pistää netissä viestiä muutamalle naiselle, mutta ei ees vastausta tullut. Livenä en uskalla mennä kenellekkää juttelee.

    • epäonnistuja

      aas jo vuosia yrittänyt vetää itseäni ylös suosta, mutta tuloksena vaipunut vain syvemmälle kaikkien uusien epäonnistumisien myötä. Useammatkin aloitetut opiskelut jääneet kesken, työssä en pärjää/jaksa, kaikki ystävyyssuhteet katkenneet, koitan aloittaa uuden harrastuksen, josta yllätys yllätys ei tule mitään. Masennukseni ja sosiaaliset pelkoni ovat vain lisääntyneet entisestään, ja alankin jo olla melko eristäytynyt. Pitäisi varmaan jo uskoa, ettei minua ole tarkoitettu ns. normaalielämään, vai onkohan tarkoitettu elämään ylipäätään. Kaikki vaihtoehdot alkaa olla kokeiltu, eikä tulevaisuus valoisalta näytä.

      • kaikki arvokkaita

        Älä välitä, et ole ainoa epäonnistunut. Kyllä meidät kaikki on silti tarkoitettu elämään. Älä lopeta yrittämistä. Mieti jokin asia, mistä olet kiinnostunut ja erilaisia tapoja soveltaa osaamistasi sillä kiinnostuksen alueella. Tyydy vähään, ainakin aluksi. Jos et voi ansaita elantoa sillä kiinnostuksen alueella, muodosta siitä itsellesi harrastus, ja aseta itse itsellesi kehitystavoitteita. Ajan mittaan tulet siinä paremmaksi ja paremmaksi. Ja vaikka epäonnistuisitkin, olet silti arvokas ihminen.


      • --------------------

        Samaa mieltä, tuntuu että yrittäminen vain vaikeuttaa asioita sillä mikään ei koskaan onnistu.

        Jos edes jotain pientä positiivista tapahtuu aina tulee lisäksi paljon pahempaa negatiivisena.

        En vaan jaksaisi enään


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe