Kontulan ikuinen huumeongelma!

Huolestunut äiti 74

Monet kerrat olen kirjoittanut, kuinka lapsia ei uskalla metsään päästää leikkimään. Metsät on täys narkomaaneja, huumeneuloja, hörhöjä.
Taas syksy ja lehtien haravoiminen tuonut pensaisiin heitetyt huumeneulat ihmisten silmien alle näkyville. Kontulan huumeongelman kieltäminen pelkästään ruokkii ongelmaa, mutta Kokoomus, Keskusta ja Persut mitään Kontulasta tiedä.
Mitä kevätsiivouksen yhteydessä lakaistiin puskista, tässä kuvat, katsokaa!
http://www.metro.fi/uutiset/a1387807302724

16

2248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • välcommen

      Valtio ohjaa ihmisiä asumaan näihin persläpiin Stadin lievealuille esim. sijoittamalla koulutuspaikat pääkaupunkiseudulle ja hallinnon paikat myös Helsinkiin, Muutamasta hajasijoituspaikasta esim. Lääkelaitos Kuopioon nousi hirveä haloo. Meiltä Oulusta lentää halvimmillaan Norskilla 25 egee sivu katsomaan vaikka oopperaa. Toki joku käyttää kamaa muuallakin kuin Helsingissä. mutta vuokrat ja asuntojen hinnat ovat murto-osa Stadin vastaavista.200 000 asukkaan Oulusta ei puutu muuta kuin savolaiset ja Linnanmäki( huvipuisto suunnitelmissa). Tervetuloa!

    • Nelluliini

      Kyllä kertoo ongelman laajuudesta Itä-Helsingissä ja etenkin Kontulassa.
      Ulkoilutan koiraa neljästi päivässä ja aivan viikottain puisto- sekä metsäalueilla törmää kamajengeihin, jotka piikittävät puistoissa, metsissä ja ostarin alueella.
      Joskus erehdyin metroaseman vessassa käymään, sielläkin neuloja tolkuton määrä. Liekö on siivottu koskaan. Kyllä pitäisi laput ottaa silmiltä jos sanoo, ettei Kontulassa ikinä törmää narkkareihin. Alkaa joskus tuntumaan, että normaalit on vähemmistö koko alueella. Tälläisellä seudulla pitäisi jonkun kasvattaa lapsia, jossa aineita kaupitellaan ja käytetään täysin vapaasti.

    • Jussi 70

      Muutama hyvä artikkeli Kontulasta, kuinka kaupungin päättäjät ovat unohtaneet Itä-Helsingin.

      "Idän ja radanvarren tiettyjen lähiöiden alamäkeä on turha kieltää – riskialueiden eriytymiseen on puututtava.

      Näin Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) varoittaa tuudittautumasta ajatukseen, etteivätkö elintasoerot eri alueilla asuvien helsinkiläisten välillä olisi syvenneet."

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1412053661452

      "Salla Puroila ja Nooa Puroila, 4, ovat asuneet kaksi vuotta Kontulassa.
      "En tiedä unohtamisesta, mutta eipä puistorakennuksen seinästä ole viitsitty maalata graffitin jälkiä peittoon. Uusi talo töhrittiin, kun se valmistui."
      "Ostari on ankea. Yritän hoitaa ostokset tosi nopeasti. Leikkipuisto on niin surullinen, ettemme jää sinne. Narkkareilta on voinut jäädä sinne neuloja."

      Tero Sarikoski on asunut liki 20 vuotta Kontulassa.
      "Tämä on Suomen Chicago. Huumeet, viinat ja konnat kaikki löytyvät."
      "Kodin ikkunasta voi katsoa, kun piikkiä vedetään suoneen. Se toimii rokotteena. Lapset ajattelevat, että tuolle tielle en lähde."

      Jari Kosunen on asunut 18 vuotta Kontulassa.
      "Ei tämä ole yhtään turvattomampi kuin muutkaan. Jos kännissä örvellät, ja rahaa on taskussa, kyllä ne kääntää sut."
      http://www.hs.fi/kaupunki/a1412053687953

      Kontulan asukkaat kertovat oman näkökulmansa asuinalueesta ja kehityksestä.

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1412053637803

      Eeva-Liisa Broman, lähiötutkija, joka kertoo oman näkemyksensä nykypäivän Itä-Helsingistä, kuinka alueen eriarvoisuus on kasvavassa osassa alueella.

    • Vikuliii

      ”Tämä on ihan hirveä mesta. Ihan sairas paikka. Minulla on kaksi pientä lasta, jotka haluaisivat joskus leikkiä tuossa puistossa, piikkien takia en voi päästää heitä sinne. Huumekauppa on ihan avointa”, toteaa nelikymppinen mies, joka haluaa pysytellä anonyyminä.

      Alueen asukkaat kertovat Kontulasta ja mitä mieltä Jussi Pajusen ideasta tuhota kaupunkikulttuuria lieveilmiöiden ennaltaehkäisemiseksi.

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1305880240572

    • Teppo 77

      HS ja Iltasanomat on tainneet pahemman kerran osua trollin uhriksi, koko artikkelissa on jotain todella pahasti mätää. Eikä ihme että on tehty "nimettömänä."

      Mutta yleisesti Kontulasta puhuttaessa puhutaan kerrostalolähiöstä, jonka keskelle sijoittuvat myös ostoskeskus sekä metro. Ei siitä omakotitaloalueesta, jolla asuu marginaalinen 2% Kontulalaisista. Omakotialue on myös syrjässä ja sen vuoksi varmasti myös rauhallisella puolen, kun ongelmat keskittyvät lähinnä kerrostaloalueen puolelle.
      Vaikka veistä käännettäisiin kuinka haavassa, niin tilastot Kontulasta puhuvat täysin omaa kieltään. Kontulan alueella asuu esim. valtavasti toimeentulotuen asiakkaita, eniten Helsingissä. Myös rikostilastot on täysin omaa luokkaansa, kun vertaillaan muihin lähiöihin koko Suomessa. Samoin alueella vellova työttömyysprosentti on todella korkea, vaikka ei Helsingin korkeimpia kuitenkaan.

      120000 euron vuosituloilla kerskuminen on enemmänkin härskiä toimintaa, kun miettii moniko alueen asukkaista elää alle 6000e/vuosi. Esimerkiksi toimeentulo- tai työmarkkinatuen avulla, tai vaikka sairaspäivärahalla.

      Mutta kuten aina, on kolikolla kaksi kääntöpuolta. Mistä toinen pitää, niin toinen ei voi sitä sietää.
      Mielestäni Kontulan parhaimpiin puoliin lukeutuu juurikin se, ettei alue ole kuin mikä tahansa muu lähiö Stadissa. Alueella on valtava määrä baareja, valtavasti porukkaa ja aina railakas meininki, meni sinne mihinkä kellonaikaan tahansa.

    • Pasi Kuikka

      Kyllä, joka päivä mennessäni töihin ja palatessani sieltä, näen ainakin 3-4 suonensisäistä huumeen käyttäjää. He piikittävät usein keskellä jalkakäytävää häiriten kävelijöitä. Kontula on aina ollut levoton räkälähiö, minua se ei ole kyllä vuosien varrella häirinnyt, lähinnä muitten puolesta olen ollut ****tuuntunut. Kaikki tietävät ettei minulle kannata tulla soittamaan suuta tai muuten ärsyttää, olen käytännössä koskematon täällä.

    • Yksinäinen keiju

      Aivan kauhea paikka tämä Kontula, mutta kohtuuhintaista asuntoa ei vaan saa vaikka monta vuotta etsii. Hyvää löytyy ainoastaan ostarin palveluista.
      Alakerran romaniperhe ei talon säännöistä piittaa, kun meihkaavat kellon ympäri, rapun alalasi on rikottu viikottain, verkkokellarin kopeista varmaan jokaisessa käyty varkaissa ja kaiken päälle joku idiootti varastaa säännöllisesti hissin loisteputken. Tämä tuo älyttömiä lisäkustannuksia minulle ja taloyhtiölle. Minä olen kolme viimeistä loisteputkea joutunut ostamaan, kun taloyhtiö ei tee asialle mitään. Tosi harmi juttu.

      • isä

        Nojoo,13 v täällä asuneena en ole ensimmäistäkään nähnyt keskellä katua piikittävän itseään enkä mitään muutakaan ko toimintaa.. Paska puhetta, reppanat kirjoittaa..


    • Baju25

      Hengailen alueella viikoittain ja historia asukkaana pitkä, mulla ei ollut ikinä ongelmaa, en väitä etteikö niitä olisi. Olen nyt elellyt "hyvällä" keskusta-alueella

    • Nekku1432

      On Kontula rauhoittunut kasarista, on. Mutta tilastot puhuu edelleen alueen huonon maineen puolesta. Väkivaltaa, ilkivaltaa, huumeita ja muita päihde- sekä mielenterveysongelmia on paljon, niitä ei katukuvasta voi olla huomaamatta.
      Kontulan ostoskeskus on silti alueen maamerkki, 70-luvun helmi ja varmasti yksi Suomen käytännöllisimmistä.

      Kontulan ostaria ei missään tapauksessa saa purkaa taikka muuttaa radikaalisti!

      • tottunut

        Ostarilla pyöritetään verovaroista mt-potilaiden kuntoutusta ja narkkarien Symppistä myös. Mitään neuloja en kyllä ole nähnyt.


    • Uusiokontulalainen

      Muutimme 1,5 kuukautta sitten maaseudulta tänne Kontulaan. Asumme kerrostalossa n. 1 km päässä ostarilta ja talo jossa asumme on mitä rauhallisin. Käyme ostarilla lähes päivittäin, emmekä ole kertaakaan nähneet kenenkään esim. käyttävän huumeita, joskin toki aineiden vaikutuksen alaisena porukkaa siellä onkin. Ainoa paikka Helsingissä jossa tänä aikana olemme nähneet jonkun käyttävän suonensisäisiä julkisesti on ollut Kamppi. Olemme kierrelleet Helsinkiä ja todenneet että tämä Kontula on meidän mielestä paras vaihtoehto asumiselle (siis meidän tapauksessa). Olemme työssäkäyviä, "tavallisia" ihmisiä ja koemme Kontulan turvallisena ja rentona asuinpaikkana. Toki teini-ikäisten lasten vanhempien huolenaiheet ymmärtäen.

    • Lindanenn

      Fakta: Kontula, Itä-Helsinki ei ole hyvä ja turvallinen paikka lapsille ja nuorille. Viimeistään kaveripiirit ajaa nuoret huumeidenkäyttöön!
      On aivan järjettömän typerää, kuinka ihmisten sinisilmäisyys tuhoaa ihmisiä ja omia lapsiaan ja sukulaisiaan. Herätkää!

    • Napolen

      Tietenkään aina ei ole mahdollisuutta vaihtaa, mutta olisi lapsiperheiden kyllä syytä miettiä pitkään ja hartaasti haluavatko oikeasti asua Kontulassa.

      Itse en ikimaailmassa lapsiani kasvattaisi siellä. Ei yksinkertaisesti tulisi kuuloonkaan.

    • eituokerromitaan

      että jos et ole nähnyt narkkarin piikittävän itseään julkisesti, oikeat vanhat narkit ei edes tee noin. Ne on ne nuoret subu esittäjät jotka julkisesti piikittää itseään, joten ei kerro mitään siitä tuo onko Kontulassa paljon narkkareita vai ei, ja jokainen siellä asunut tai enemmän pyörinyt tietää, että on. Mutta mitä siitä? Ei ne kenellekään mitään tee. Sairaitahan ne vain on. Mutta ei nyt kannata ehkä tahallaan silti ärsyttää...

    • eiloppuanäy

      Kontulan huumeongelmat alkoivat 60 luvun lopulla, ja jatkuvat hamaan tappiin asti.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe