Huomasitteko Turun Sanomista

onko kaikki turhaa

jutun, jossa terveyskeskuksen sairaanhoitajat kertovat turkulaisten soittelevan ajanvaraukseen, vai onko kenties ihan terveysneuvontanumero, turhia puheluita. Sairaanhoitajan mukaan heiltä kysellään mm. bussiaikatauluja.

No, myönnättekö olevanne moisia toopeja, vai valehteleeko tai kertoilee urbaania legendaa tämä lehden sairaanhoitaja? Kyllä näitä työn sankareita sitten jaksetaankin rasittaa turhilla asioilla. Vastahan tässä oli kuukausi pari sitten joku turkulainen ambulanssihenkilökunnan edustaja kun kertoili, että joutuvat menemään aivan turhien asioitten takia, ihmiset kun eivät osaa esim. kuumetta mitata tai hoitaa sitä tavallista nenäverenvuotoa, että ihan pitää ambulanssiporukka pyytää paikalle!

Ajatelkaa kuinka paljon turhaa porukkaa sitten on töissä, jos kaiken tarpeellisen lisäksi hoitavat noinkin paljon turhaa!

7

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei urbaani legenda

      Turhista kokemus, ei kylläkään puhelu:
      Oli akuutti vaiva, siis päivän aikana ilmaantunut, ja vaiva ei parane tai helpota ilman antibioottia. Joten menenpä iltapäivystykseen ja pyydän päästä terveydenhoitajan pakeille. Terveydenhoitajan sillä perusteella, että pari vuotta aiemmin samaa vaivaa oli lähdetty hoitamaan juuri niin, että terv.hoit. ja tämä haki reseptin lääkäriltä ja kaikki ok.
      No, sain vuoron päivystävälle hoitajalle. Odottelin aulassa muutaman muun kanssa. Siinä sitten jono eteni pikku hiljaa ja päivystysaika samalla kului. Mutta ihmeellistä tässä oli se, että joka ainoa kerta kun vuoronsa käyttänyt henkilö tuli hoitajan luota pois, yksi poikkesi aina sinne sisään. Koputti oveen ja aina oli jotain kysyttävää. Jossain vaiheessa jutuista sai jo sen verran selvää, että oli joku reseptien selvittäminen. Piti selvittää hoitajan kanssa PÄIVYSTYSAJALLA kaikki reseptit. Ja kuului vielä tokaisevan tämä onnellinen väliintunkija, ei suinkaan välistäputoaja, että HYVÄ KUN TÄMÄ HOITUU TÄSSÄ EIKÄ TARVITSE MENNÄ TYÖTERVEYSHUOLTOON!

      PÄIVYSTYSAIKA!

      Sitten tuli minun vuoroni puoli kuuden maissa illalla. Päivystysaika silloin oli kuuteen. No, kun astuin ovesta sisään ja jonkin verran asiaa selvittelin, niin hoitaja sanoi, että nyt ei kyllä ole aikaa (!!!!) hoitaa tätä. Siis päivystysaikaa puoli tuntia jäljellä. Ja asian hoitamiseen ei olisi mennyt kuin vartti. Mutta ilmeisesti se oli TYÖTERVEYSHUOLLOSTA säästynyt täti kun oli kiireellisempi RESEPTEINEEN! Siellä se vielä istui, kun minä läksin. Jäi se puoli tuntia aikaa hoitaa tädin reseptipino ajan tasalle!
      Nämä tapahtuivat siis jo muutama vuosi sitten, mutta ilmeisesti on sama peli edelleen.

      Ja sitten on tämä hammashuolto, jossa yritin käydä muutaman kerran. Sain kyllä ekan ajan kiireellisenä. Jotenkin se homma hoidettiinkin kuukauden sisällä loppuun sillä kertaa. Mutta sitten kun yritin mennä toistamiseen vuoden päästä, niin jopas tyssäs. Siellä vaan sanottiin ääneen mitä on ongelmana. Ei sanaakaan siitä miten sitä voisi hoitaa tai helpottaa tilannetta. Ei mitään. Ei mitään!
      No, kun vaiva jatkui ja paheni, haettiin sitten soittelemalla sen kuuloista yksityistä hammashoitolaa, jossa niin kuin jo puhelimessa saa sen käsityksen, että asiakas on tervetullut! Ja käytiin sitten sellaisessa muutamankin kerran. Sanottiin vaivat, ja esitettiin hoitoa yms. Ja lasku oli yli tonnin luokkaa!
      Eikä tosiaankaan ole kyse siitä, että olisi päässyt reikiä syntymään ja ollut oma hoito retuperällä. Ei, ei. Vaan se, että oli käyty erinäisissä paikoissa, joissa ei olla asiallisesti hoitolinjalla.
      Ja julkisella puolellahan on rahasta tiukkaa. Että tehdään se kaikista välttämättömin ja edullisin!, mutta muuta ei!
      Ja akat itse vetävät joka kuukausi hirveetä palkkaa - TURHASTA! Ei huolta tulevaisuudesta ja kaikki on niin nöyrää niiden edessä.

      • Kateellinen työtön

        Sairaanhoitajat ja lääkärit äänestävät Kokoomusta ja saivat 25 prosentin palkankorotuksen, mikä tietysti tuntuu myös mukavasti siellä kahden kuukauden puolitoistakertaisessa lomapalkassa.
        Näille julkisen sektorin työntekijöille kertyy myös mukavasti erillaisia palkanlisiä. Sunnuntai, ilta, lauantai, ammattitaito lisiä jne... Julkisuuteen ilmoitetaan ainoastaan peruspalkka hämäyksenä.
        Lopputulos näkyy sitten koko yhteiskunnassa raha ei riitä ja työt kärsii. Yksityinen sektori kaadettu verottamalla ja työttömiä tulee liukuhihnalta.
        Kokoomuksen politiikka on puhunut ja sen johtajille palkkiovirat järjestetty, kansa maksaa ja kärsii, sekä ahneet saavat palkkansa.


      • ei toteutunut
        Kateellinen työtön kirjoitti:

        Sairaanhoitajat ja lääkärit äänestävät Kokoomusta ja saivat 25 prosentin palkankorotuksen, mikä tietysti tuntuu myös mukavasti siellä kahden kuukauden puolitoistakertaisessa lomapalkassa.
        Näille julkisen sektorin työntekijöille kertyy myös mukavasti erillaisia palkanlisiä. Sunnuntai, ilta, lauantai, ammattitaito lisiä jne... Julkisuuteen ilmoitetaan ainoastaan peruspalkka hämäyksenä.
        Lopputulos näkyy sitten koko yhteiskunnassa raha ei riitä ja työt kärsii. Yksityinen sektori kaadettu verottamalla ja työttömiä tulee liukuhihnalta.
        Kokoomuksen politiikka on puhunut ja sen johtajille palkkiovirat järjestetty, kansa maksaa ja kärsii, sekä ahneet saavat palkkansa.

        Sitä Kataisen lupaamaa viissatasta ei koskaan tullut.

        Tai tulihan se mutta jaettiin niin pitkälle ajalle että kaikkein muidenkin palkat nousi samassa ajassa saman verran, hoitajien suhteellinen palkka muihin verrattuna ei noussut lainkaan.

        Kaikki ei saa vuorolisä, kun eivät tee vuorotyötä.


    • känniset ja hullut

      70% terveydenhuollon asiakkaista on turhia.

      Jos päihteiden käyttö loppuisi ja mielenterveyspotilaat saataisiin asianmukaiseen hoitoon, niin ei kuulkaa olisi päivystyksessä lainkaan jonotusta.

      • mutuilevalle

        70 % julkisen terveydenhuollon asiakkaista on vanhuksia ja lapsia! Vanhuksen kaikkine kroonisine tauteineen, sokeritauti, verenpaine- ja sydäntaudit, syövät, ja lapset, neuvola ja kouluterveydenhuolto!
        Näitä siellä terkkarissa pääasiassa ravaa.
        Työikäiset käyttävät työterveyshuoltoa!
        Päihdeasiakkaat eivät käytä terveydenhuoltoa lainkaan, joskus joutuvat sinne päivystykseen.
        Mielenterveyspotilaat heitäkin tietysti on, mutta eivät ole pääosassa terveydenhuolossa!

        Mutu-tuntemuksia on turha tulla tänne jakelemaan, menee vähän samaan kuin tuon uutisen päähenkilön löpinät!

        Kaksi julkisen terveydenhuollon pääryhmää ovat: Lapset ja vanhukset!

        Jos asia olisi kuten "känniset ja hullut" kirjoitti, niin näiden ryhmien poistaminen johtaisi siis siihen, että julkinen terveydenhuolto voisi supistua 70-prosenttisesti. Mitäs se valittajasakki sitten tekis?


      • pikkuprinsessoja!

        Ja sitten tämä, että nämä puheluihin vastaamiset vievät aikaa muusta hoitotyöstä. Jää ihmisiä hoitamatta.
        No, tota, kannattais sitten laatia työvuorolistoihin oikein vuorot näihin puheluihin, ottaa vaikkapa pari työntekijää lisää. Ja lopettaa se ainainen valittaminen ja palkankorotusten kerjääminen. Eihän se työmäärä mihinkään vähene palkkoja korottamalla.
        Entäs sitten jos nämä jotka soittavat nyt mukamas turhia puheluita, olisivat siellä asemalla jonottamassa? Samalla tavalla saisitte sitten todeta, että oli taas aivan turha käynti.
        Tai no, sitähän ne valittavat nytkin: Tullaan päivystykseen vaivan kanssa, joka on jatkunut jo puoli vuotta! Tullaan päivystykseen reseptejä uusimaan! Tullaan ja tullaan.

        Ja sitten uskotellaan nyt, että ihmiset ovat muuttuneet niin tyhmiksi, että kyselevät terkkarista bussiaikatauluja! Uskokoon ken haluaa!
        Valitukseen suurin syy on se, että on tullut tämä takaisinsoittojuttu uutena näille terkkarin paapotuille työntekijöille. Sellaista uudistusten vastustusta, siitähän tässä on kyse.
        Kas kun eivät monestikaan ennen kertoilleet julkisuudessa sitä, kun päivystävälle hoitajalle soittelivat jotkut ukot ja kyselivät, että hieroisitko isovarpaitten väliä!

        Kyl tämä on niin naurettavaa näitten helvetin neitien kanssa!

        Ajatelkaa nyt, ensinnäkin teitä kohtelevat siellä terkkarissa ylhäältä päin suhtautuvat, puhuvat kuin lapsille, kohtelevat kuin lapsia, eivät osaa edes kuunnella, ja sitten se, että teidän pitää nyt sitten olla vielä niin kuin herkkinä sille, ettette vain rasita näitä pikkuprinsessoja liikaa. Menee herne patjan alle!
        Ja lisää liksaa, lisää liksaa, lisää liksaa!

        Mitä te sieltä saatte? Suosittelisin pitämään totena tuota hammashoitolakertomusta: ladellaan kyllä että olis sitä ja tätä, vaan ei tehdä ehdotustakaan miten se sitä ja tätä hoidettais tai saatettais vaiva edes lievemmäksi. Ei mitään!

        Tossa on porukka, mikä on vain yhteiskunnan syöttilässakkia! Ja pahimmasta päästä!


      • opiksi!

        Ei, vaan tässä pitäisi terveyskeskuksen ottaa oppia työvoimatoimistosta: Toimiston ovet ovat auki vain aamulla, terkkarissa voisi olla vaikkapa 8 - 10. Loppupäivä vain ajanvarausasikkaille avataan ovi.
        Soittaa ei voi. Terkkarista soitettaisiin, vaan asiakkaat eivät voisi soittaa!

        Alkaisi varmaan tulemaan luppoaikaa. Mutta nythän on kai työvoimatoimistojen osallakin buumi, että pitäisi väkeä vähentää. Ja samaan aikaan mukamas tehostaa palveluita - hah hah haa! Toisaalta kun ei niitä palveluita koskaan ole ollutkaan, paitsi työvoimapoliittisten lausuntojen kirjoittamista, niin sama kun suljettaisiin kokonaan muutama työkkäri! Ja sama pätee terkkareihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe