Jätevesiasetuksen mahdollinen purku aiheuttaa harmistusta

Ei tasapuolista

Onko oikein niitä kohtaan jotka ovat jo tehneet korjaustyöt?

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/683160/Jatevesiasetuksen mahdollinen purku aiheuttaa harmitusta

19

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi....

      Jos joku persu ottaa turpiinsa niin pitäisikö tasapuolisuuden nimissä pieksää kaikki persut? Ei kenenkään ole pakko ollut tehdä vielä mitään.

      • passkapuhetta

        Olen ollut näissäkin projekteissa mukana. Alkuperäinen säädös oli että on pakko tehdä järjestelmien uusinta v.2009 mennessä. Tuli siirtymäaikoja ja nyt on pakko ensi vuonna viimeistään toteuttaa. Ellei kaadu tuo asetus. Mutta pakosta on puhuttu ja sillä pakolla on markkinoitu. Toiset ei halunneet jättää viimetippaan vaan tänäkin kesänä on satoja imeytyskenttiä rakennettu että asetus täyttyisi.


      • Mutta...
        passkapuhetta kirjoitti:

        Olen ollut näissäkin projekteissa mukana. Alkuperäinen säädös oli että on pakko tehdä järjestelmien uusinta v.2009 mennessä. Tuli siirtymäaikoja ja nyt on pakko ensi vuonna viimeistään toteuttaa. Ellei kaadu tuo asetus. Mutta pakosta on puhuttu ja sillä pakolla on markkinoitu. Toiset ei halunneet jättää viimetippaan vaan tänäkin kesänä on satoja imeytyskenttiä rakennettu että asetus täyttyisi.

        ... miksi jotkut eivät halunneet jättää viime tippaan?

        Eivätkö hätäilijät oppineet jo neljän vuoden takaisesta kohusta, että tähän asetukseen voi tulla uusia lievennyksiä ja siirtymäajan pidennyksiä?

        Mitä hyötyä hätäilemisestä ylipäätään elämässä on?


    • ÄÄNET PIAN JAOSSA

      Keskustan Paulalla oli mahdollisuus ja valtakirja myös selvään lievennykseen salokorvessa, siis vesistöjen ulkopuolella haja-asutusalueella.
      Hän ei sitä kuitenkaan halunnut tehdä, siitä alkoi keskustan alamäki - korpivaellus.
      Nyt useat puolueet ovat tietoisia jv-asetuksen ongelmista ja haluavat näin vaalien alla kiillottaa maineensa.
      3 KAIVOA RIITTÄKööN VESISTÖJEN ULKOPUOLELLA ASEMAKAAVOITTAMATTOMILLA ALUEILLA.

    • minävaan

      Eletään tilannetta mitä senaikainnen lainsäädäntö vaatii,eikä kitistä jälkikäteen.

      • Kyllä siinä hiukan voi kitistä, ongelmat olisivat tiedossa jo silloin, mutta "kepu" ei hallunnut niitä ratkaista. Vähän niin kuin tämä surullisenkuuluisa "rahantekokone" Talvivaara, josta jo alkuvaiheissa oli suuri osa ihmisistä sitä mieltä, että siitä tulee "rahanpolttokone", kuten sitten kävikin.


    • PS käymäläosasto

      kuka käskee sekottaa typpeen vettä???

      ohjeet ovat osaamattomille (vältän sanaa hullu)
      ohjeet tekevät fiksun hulluksi

      Käytä kuivakäymälää
      odota että viranomainen kääntää päänsä

      elä sijoita mihinkään mitään äläkä noudata viranomaisen uhkailuja

      saat heittää lannoitetyppeä vaikka lapiolla peltoon
      mutta miksi et saa sinne pissata?

      Muistan kun oli se kammottava itsetietoinen ihanapusuhuulinen
      Paula Lehtonen

      joka muistutti puheissaan murheenalho arjaa

      mukatietäväisiä ylimielisiä pihalla olevia tytteleitä, poliittisin perustein
      tietty palkkansa saavia

    • viimetinkaan

      Onko tämä sitten tasapuolista nykyään? Toisilla on mahdollisuus liittyä kunnan/kaupungin viemäriverkostoon, toiset taas ovat perustaneet jätevesiosuuskuntia mutta osa joutuu tekemään mahdolliset puhdistamot ym. yksityisesti. Kaikki em. tavat ovat jo taloudellisestikin eriarvoisia.
      Entäpä, jos yksinkertaisesti ei ole varaa jätevesiasetusten vaatimiin korjauksiin? Voiko joku instanssi pakottaa vähätuloisen esim. työttömän tai työkyvyttömyyseläkeläisen ottamaan velkaa ja tekemään korjaustyöt? Entä jos on luottohäiriö, eikä saa velkaa?

    • viimeinenkö

      kaikilla olis ollut mahdollisuus jättää viimetinkaan että niistä siitä.

    • fosfoti---

      jo poistettu kotipesuaieista.

      typpi ei poistu missään kovalla pakkasella

    • Jaskapaakko

      Kaikki on suhteellista. Ei ole pakko asua haja-asutusalueella. Asu kaupungissa niin siellä on vesi- ja viemäriverkosto ja uusien talojen kohdalla liittymispakko.
      Jos haluat asua edullisemmassa talossa haja-asutusalueella tee sakosäiliöremontti ja imeytyskenttä. Jos menee vesiosuuskunnan vesi ja viemäri niin liity siihen.
      Jos ennätit korjaamaan järjestelmän niin hyvä, asiasi ovat kunnossa ja toimiva jätevesijärjestelmä toimii. Jos et niin mieti kannattaako, jos entinenkin toimii. Joskus uusitaan ulkoverhous, joskus katto, joskus maalataan. Ei kai viemärisaneeraus tai jätevesijärjestelmän uusiminen sen hullumpaa. Se vain ei näy. Järjestelmät piti olla uusittuna 2009, ei ollut. Taisi tulla parin vuoden lisäaika, ei valmistunut kaikki siihenkään mennessä. nyt takaraja on tuo 2015 jolloin kaikki ei siltikään ole järjestelmiä uusiksi. Nyt poliitikot jo viheltävät peliä poikki ja se on varmaa että siirtymäaikaa tulee taas. Jos siis rakensit järjestelmän 2008 kun se piti niin kohtapa on kymmenvuotiskunnostus imeytyskentälle tai viimeistään 15v vanha kenttä uusitaan. Kahden betonikaivon ja pellolta kerättyjen kivien raunioon menevä imeytys on toiminut 40 vuotta ja toimii edeleen. Missä oli järki. Sipilän Greenrockissa? Ei ne toimi. Ongellmallisia. Taunon vanha kiviraunioratkaisu toimii. Miksi? maalaisjärki! Siksi!

    • Tätä on

      Jostain syystä vaikea lyötää, mutta keskustan jehut omitavat yrityksen joka valmistaa niitä suodatin laitteia. CE mirkintä niihin on saatu lepulikostilla.

      Kiinteistön jätevesien käsittely > Haja-asutuksen jätevesien ...
      www.ymparisto.fi/fi-FI/Rakentaminen/Rakennushanke/Talotekniset... Cachad
      Kaivoveteen kulkeutunut jätevesi aiheuttaa ensin ... esim. Suomen hajajätevesiasetukseen, vaan tuotteiden myyntiin EU: ... CE-merkintä ei ole viranomaisen ...

    • Tässä lissee

      Slunga-Poutsalo: "Paskalaki" pysäytettävä heti - Uutissivusto ...
      uutiset.perussuomalaiset.fi/slunga-poutsalo-paskalakia-muutettava Cachad
      Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen jättää tänään kyselyn "paskalaista" ympäristöministeri Ville ... jätevesi direktiivi on hyvä

    • Paskalaki

      Miten CE merkintä saatiin pönttölöihin?, ei löydy virkamiehiä jotka voisivat kertoa.

      Vihreät ja rkp pistivät alkuun ja kepu jatkoi aihetta.

      Jätevesifirmat aikoinaan lobbasivat löyhäpäisille kansanedustajille kyseisen lain. Kepun Paula Lehtomäki oli etunenässä ajamssa asiaa.
      Korruptio vaikuttaa alalla,usein kunnan virkamiehet toimivat yrittäjinä ja sen tietää kuka saa urakat.

      Ja tuo mummon hönteri onkin sitten pahin saastuttaja?


      Venäjällä, Baltiassa, Puolassa ja niiden läpi Itämereen laskevissa vesissä on ihan kaikkea p***kaa ja puhdistamatta. Itämereen valuu Ukrainaa myöten vettä. Ja kukaan ei ole siellä ylävirran alueilla koskaan kuullutkaan mistään fosforinpoistosta tai kuivakäymälöistä. Saati, että olis "suotovesiä". P****kat vain jokeen - poissa silmistä, poissa mielestä.
      Tonniluvut ovat aivan eri dekadissa, kuin täällä. Mutta se pieni kesämökki ja mummo siellä Perä-Metsäläm pitäjäss syyllistetään ja - rahastetaan.
      Maailma pelastuu - jippii?

      Harjavallan 66 000 tonnin nikkelikuorman hulahtamisesta Kokemäenjokeen tiedottamisesta saivat vastata ilmeisesti vain Norils Nikkelin tiedottajat, joiden mukaan vesi on yhä ihan juomakelpoista?
      Muut valtiovaltaa myöten varoivat suututtamasta Harjavallan tärkeää työllistäjää?


      Hakkarainen jätevesiasetuksesta: Nyt puhutaan mummon ...
      uutiset.perussuomalaiset.fi/hakkarainen... Cached
      Hakkaraisen mielestä haja-asutusalueen jätevesilaki on silkkaa kansalaisten rahastusta. ... Perussuomalaiset estäisi turvetuotannon alasajon. syyskuu 16, 2014 17:17.

    • Erlainen merkki

      CE-merkintä on vain kaupallinen este, jolla suuret valmistajat pyrkivät estämään halpavalmisteiden markkinoille tulon, tai ainakin saamaan niiden "hyväksynnästä" tuloa. Useimmiten CE-merkintään riittää "omavakuutus" siitä että tuote on direktiivien mukainen. Merkintä ei tarkoita että tuote olisi parempi tai toimivampi kuin ilman merkintää oleva, vaan ainoastaan että se on valmistettu, useimmiten asiaa täysin tuntemattomien laatimimien säädösten mukaan ;)

    • Sanni ehti ensin.

      SYKE yrittää estää jv-asetuksen järkeistämisen.
      Toivotaan Sannille suoraselkäisyyttä oikaisemaan järjetön asetus ja mahdollistamaan maaseudulle rakentaminen.

      Perustuslain mukaan asuinpaikkansa voi valita. Eri elämäntilanteissa ihmisillä on erilaiset tarpeet; kaikki eivät halua asua koirien ja lasten kanssa kerrostaloissa, vaikka Syke niin toivookin.

      • lukekaas pojat

        CE merkinnän voi kuka tahansa panna vaikka pottaan, sitä ei mikään estä. Merkintä merkitsee vain sitä että TAKAA että vehje on asianmukaisesti tehty ja säädökset täyttyy.
        Se on sitte jälkipyykki eri asia.


    • TOTUUS JULKI

      Maanviljelijöille on maksettu ympäristötukea kahdenkymmenen vuoden ajan, noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Silti maatalous saastuttaa yhä Itämerta. Tilanne on pahin Saaristomeressä, jossa liki 80 prosenttia fosforista tulee maataloudesta.

      PAAPPA JA pissansa EI OLEKAAN SUURIN RIKOLLINEN

    • Suojelutyö

      TALLINKIN JÄTTEET MEREEN!!!!!!! - Tallinna - Suomi24
      keskustelu.suomi24.fi › … › Eurooppa › Viro › Tallinna
      Suomi24 / Matkailu / Matkakohteet / Eurooppa / Viro / Tallinna / TALLINKIN JÄTTEET MEREEN!!!!! TALLINKIN JÄTTEET MEREEN!!!!! 20 Vastausta ...

      Suojelutyö valuu hukkaan - Risteilyalukset laskevat yhä jätevesiä ...
      www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/article505549.ece Cachad
      Valtava osa risteilyalusten jätevesistä lorotellaan yhä Itämereen. ... Samaan aikaan nämä laivat likaavat ... Ekokem hävittää jätteet ...


      Maatalous saastuttaa Saaristomeren - Suomen Keskusta - Suomi24
      keskustelu.suomi24.fi › … › Politiikka › Puolueet › Suomen Keskusta
      EU: n komissio nosti ... omat ravinnepäästöt ja jätteet niin ei tarvitsisi ... kuinka KAIKKI ruotsalaispurjeveneilijät tyhjentävät septitankkinsa AINA ITÄmereen.

      Lehtomäki lieventäisi haja-alueiden jätevesisäädöksiä | Yle ...
      yle.fi › Uutiset › Lappi
      Ojanpientareen pajut ja nokkoset kyllä käsittelevät ne ravinteet ennen kuin ne pääsevät Itämereen tai ... jätteet. Siihen kohtaan ... tyhjentävät ...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe