Valikko

Perussuomalaiset

Keskustele perussuomalaisista. Puoluerajat ylittävää poliittista debattia löydät Iltakoulusta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 11.00
Kaunis pyyntö
Minulla olisi pieni helposti toteutettava pyyntö. Toivoisin että me kaikki suomenkieliset, puoluekantaa katsomatta lopettaisimme aivan älyttömien englanninkielestä juontavien sanojen käytön siten että nistä väännetään variaatio jolla ei ole päätä eikä häntää. Eräs sellainen sana on esimerkiksi "Kyber" (kyber maailma) mikä tulee sanasta CYBER (netti, verkko)) Ellei osata /haluta lausua sanaa oikein voisimme käyttää ihan suomenkielistä sanaa eli esimerkkinä : cyber world = nettimaailma. En tiedä mitään muuta maata missä niin monta yleisesti omassa kielessä käytettyä englanninkielistä sanaa käytetään (lausutaan) niin väärin kuin suomenkielessä. Koska meillä tunnetusti on vaikeuksia englanninkielen lausumisessa oikealla tavalla niin ehkä olisi fiksua että emme käyttäisi sellaisia lainasanoja joita me emme osaa oikein lausua. Minusta se antaa vaan eriskummallisen kuvan meistä. Näitä vastaavanlaisia ihmeellisesti ennglanninkielisiä täysin väärinlausuttuja lainasanoja löytyy hyvinkin paljon meillä. Olemme kautta aikojen olleet varsin eteviä keksimään kauniita ja hyvin kuvaavia suomenkielisiä sanoja joten jatketaan samaan malliin. Tämä sattui nyt tulemaan mieleen kun luonamme tänä vuona asuu ranskalainen vaihto opppilas ja hän useinkin kyselee mitä me sillä ja silä sanalla tarkoitamme. Kun olen selittänyt että kyseinen sana on englanninkielestä otettu sana hän joka kerta kohteliaasti kerto miten kyseinen sana englanninkielellä lausutaan. Kirjoitin nyt tämän asian tänne Perussuomalaisten sivulle kun olen huomanut että täällä melko vilkasta keskustelua esiintyy. (vaikkakin puolin ja toisin usein hyvinkin asiatonta keskustelua)
4
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Perussuomalaiset
Tänään 09.39
Sateenkaarihalitus tuhosi Suomen !
Kokoomuksen Jyrki Kataisen johtamaan hallitukseen menivät vastoin vaalilupauksiaan takinkääntöministereiksi sdp Urpilainen ja vasemmistoliiton Arhinmäki. On vaikea enää uskoa suomalaisen politiikan rehellisyyteen kun valehdellaan ennen päin naamaa ennen vaaleja ja vaalien jälkeen käännetään selkä äänestäjille. On vaikea tajuta mutta totta se on että Jyrki Kataiselle hommattiin porukalla komissaarin paikka joka maksoi suomalaisille miljardeja . Ei otettu niskalenkkiä markkinavoimista vaan laitettiin Suomen köyhimmät nälkäkuurille leikkauksin. Nyt jos vielä jo ennestään kiero kepu osin rikollisine henkilöineen ottaa taas johdon, olot vieläkin kurjistuu. Perussuomalaisiin voi vielä luottaa koska se piti vaalilupauksensa vuonna 2011 . Eli Perussuomalaisia aion äänestää ja senkin vuoksi koska se on ainutt eurokriittinen eduskuntapuolue ja se on mielestäni rehellisin, erikoisesti pienituloisten ja pienyrittäjien puolella ja haluaa pitää itsenäisenä sen mitä itsenäisyyttä maallamme vielä on ja mahdollisesti palauttaa päätäntävaltaa eu:lta takaisin. Euro oli kirous muille paitsi Saksalle jonne tukipaketti rahat Kreikan kautta menevät. Suomelle olisi ollut halvinta erota eurosta 2011 ja erottu olisi jos sosialistit olisivat pitäneet vaalilupauksensa. Silloin ei Kokoomus olisi saanut koottua tukipaketti hallitusta ja Perussuomalaiset sdp sekä vasemmistoliitto olisivat vaikka kokoomuksen kanssa hallituksessa irroittaneet maamme eurosta. Se olisi tullut halvemmaksi kuin sateenkaarihallituksen tuhotyö eli kepun 2010 aloittaman tukipakettipolitiikan jatkaminen ja omilta leikkaaminen/kaikkien aikojen suurin ulkomaan velka jonka nuo aiheuttivat. Pakko oli puhua menneestä jotta osaamme elää parempaa tulevaisuutta. Jos vaihtoehdot kesällä ovat osallistuminen Kreikan kolmanteen tukipakettiin tai euroero niin se ero on Suomelle halvempi ja pitkässä juoksussa parempi. Muistetaan aina Islanti joka nousi suosta ilman euroa ja eu:ta täystyöllisyyteen. Muistetaan myös että Espanjassa menee nyt lähes yhtå huonosti kui Kreikassa mutta vaalien takia tästä ei Suomessa nyt puhuta. Tukipaketti politiikka on tie joka ei lopu koskaan jos eurokriittisiä ei saada tarpeeksi uurnille. Kriittisiä on kyllä paljon sillä lähes kaikki päivittelevät kun monien asiantuntijoiden mukaan Suomi ei saa koskaan velkojaan takaisin ja uusia paketeita sorvataan.
13
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Perussuomalaiset
Tänään 09.17
Paskalain takana Keskusta vaikuttajien salaliitto
Pentti Oinonen kritisoi rajusti Juha Sipilää jätevesi-asetuksella rikastumisella. Tästä Sipilä tulee laittaa koville puheenjohtajan tentti ohjelmaan, puoluepäivä-päivänä. Minua itseäni rakennusalan yrittäjänä ja konsulttina kiinnostaa, varsin paljon asiaan liittyen, selvä syy-yhteys ketju, jota olen itsekin sisältäpäin katsellut, sekä tehnytkin osaltani monissa, monissa rakennushankkeissa : a) Urakoitsijana b) Suunnittelijana c) Kiinteistön omistajan neuvojana ( ja huolien kuuntelijana) d) KVV-työnjohtajana d) putkityön-valvojana e) Vastavana työnjohtajana.Nämä seuraavat kohdat ovat vain omia mietelmiäni, joita kaikkia en tietenkään voi todistaa oikeaksi, mutta kaikkea on tullut kuultua vuosien varrella! (ja osa asioista on ollut mediassakin!) 1) Keskustaa ja Keskusta-ehdokkaita tuetaan ”taulukaupoilla” hurjasti v.2007 eduskunta vaaleissa 2) Keskustalainen ympäristöministeri päättää vaalien jälkeen jätevesi asetuksesta 3) Keskustalais vaikuttajat perustaneet ja ostaneet, sinä aikana osakkuuksia jätevesi-pönttöfirmoista 4) Keskusta vetoisissa kunnissa alkaa aggressiivinen painotus pönttöjen asennukseen 5) Ministeriön alainen Ympäristökeskus hyväksyy kyseenalaisin tavoin, pönttöjen CE-merkinnän, eikä hyväksy tehtäväksi JV-pönttöjen ja maasuodattamoiden virallisia kenttätestejä, vaikka niille ja niiden teolle olisi saatu ulkopuolinen rahoitus. 6) Keskusta valtaisten kuntien rakennusvalvonta ja ympäristöviranomaiset uhkailevat epävirallisissa neuvonnoissa sanktioilla, jos pönttöjä et maahan asenneta. 7)Halvin tekotapa ( joka on vain 30% kalleimmasta) ja paikalliset, halvalla maasuodattamo-urakointityön tekevät urakointifirmat jätetään mainitsematta kokonaan! 8)Firmat myyvät toimimattomia ja monesti ylisuuria laitteita, kovalla katteella. 9) Jätevesi-pönttöfirmat käärivät huikeita vuosivoittoja 10) Keskustavaikuttajien JV-pönttöfirmat nostavat kovan metelin, kun lakia loivennetaan. 11) Osa keskustavaikuttajista vetäytyy hiljaa JV-pönttöfirmoista, rahat taskussaan. 12) Tavallinen kansa herää vastustamaan asiaa, jolloin muut poliitikotkin heräävät.
51
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Perussuomalaiset

Sivu /4485