Postin jouluapulaiset 2014

Pop

No niin, tämän vuoden jouluapulaiset ovat haussa.

En ole ennen ollut Postilla/Itellalla töissä. Olen lueskellut vanhoja keskusteluja aiheesta, jotkut tykkää ja jotkut ei, pitää siis kokea ja päättää sitten itse. Palkastakin olen lueskellut vähän ristiriitaisia tietoja, mutta ei silläkään niin väliä, kunhan jotain töitä tässä opiskelujen ohessa välistä olisi, kun sattuu olemaan vähän pidempi joululoma. Ajattelin, josko työ tässä välissä voisi auttaa kesätyöpaikankin löytämiseen… (En viime kesänä päässyt edes mihinkään ns. hanttihommiinkaan. Harmitti.)

Laitoin tosiaan joskus viime viikolla hakemuksen menemään. Koskakohan pitäisi viimeistään kuulua jotain? Helsingin hakuaika on 11.9.-31.10.2014, mutta sanovat käsittelevänsä hakemuksia jo hakuaikana ja täyttävät paikkoja sitä mukaan. Jännittää.

Laitoin, että voisin olla töissä varmasti 15. päivä lähtien joulunpyhille saakka, sekä syyslomalla syyskuussa ja ehkä joskus satunnaisesti loka-marraskuussa. Mietityttää, että oliko tuo liian ”tiukasti sanottu”… Olen kuitenkin käsittänyt, että juuri tuo joulukuun loppu kuitenkin on kiireisin aika postilla ja että apulaisia otetaan lyhyellekin ajalle?

15

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pop

      Ikävästi minun tälle vuodelle perustettu jouluapulais-ketju on jätetty huomiotta ja tehty vain uusia tai nostettu jotain ikivanhoja...

      Nyyh. :(

      No kuitenkin, viikko sitten tuli sähköpostilla kutsu haastatteluun ja huomenna sinne siis.

      Mietityttää, millaista työtä mahtaa olla tarjolla... Kovasti toivoisin aamuvuoroja ja EI päällekkäisyyttä koulun kanssa.

    • Pop

      Koska kaikkia selvästi kiinnostaa... :P

      Haastattelu meni kutakuinkin näin:
      - Olivat sekoittaneet minun ja ainakin yhden muunkin haastatteluajan tunnilla! Eli olin ns. tunnin myöhässä, vaikkakin ihan oikeaan sovittuun aikaan siis saavuin. Tämän johdosta ilmeisesti jouduin odottamaan pitkän ajan jonon hänniltä asti (n. 30 min).
      - Vahingossa täytin lomakkeesta kohdat, joissa kysytään aikaisempaa kokemusta Postilla (lomake piti siis esitäyttää ennen haastatteluun menoa). Muuten olisivat varmaan kysyneet sitä…
      - Kysyi, miten päädyin hakemaan Postille.
      - Kysyi aikaisempaa työkokemusta ja aika tarkkaan, että MILLAISTA/MITÄ työtä siellä tein.
      - Kysyi, olenko tehnyt mitään fyysistä työtä (en ole).
      - Ilmoitti, että suurilta osin työ on seisomatyötä ja että jonkun verran pitää nostella painavaa ja kysyi miten suhtaudun tähän.
      - Kysyi, millaisia työaikoja toivoisin.
      - Toiveiden mukaan ehdotti minulle paikkaa ja kun se minulle kävi, haastattelija kävi tarkistamassa onko kyseistä työtehtävää vielä avoinna.
      - Ja sehän oli = tervetuloa töihin. Kertoi, joitain käytännön juttuja, sovittiin aika jolloin tulen infotilaisuuteen jne. jne.

      Ja tämä työ on siis joulukorttien lajittelua ja kestää vaivaiset 5 päivää! Mikäli oikein ymmärsin, niin toiveideni mukaisia aamuvuoroja ei muita ole, sillä Postillehan tulevat ihmisten lähettämät postit iltapäivällä kun laatikot tyhjennetään.

      Vähän pidempää jaksoa olin ehkä ajatellut, mutta ei se mitään, näillä mennään. Näin niin kuin kokemuksena, jos ei muuta.

      • Pop

        Se jäi mainitsematta, että tuo työaika sisältää yhden viikonlopun = ei niin kiva juttu, mutta eipä voi mitään! Kait se yksi viikonloppu töissä menee, vaikka olenkin hyvin orientoitunut perus "ma-pe, klo 8-16"-työaikaan.


    • Pop

      Ai niin ja minä torvelo en haastattelussa kysynyt mitään palkasta! Heh, ei vain jotenkin tullut edes mieleen...!

      Onko kellään tietoa, mitä se voisi olla?

      Eli tosiaan 5 päivää, sisältää yhden viikonlopun, työaika klo 7-15.

    • Samppa

      Palkat löytyy Paun (posti- ja logistiikka-alan unioni) sivuilta.

      Tuntipalkka on pääkaupunkiseudulla 11,18 euroa ilman kokemuslisää. Siihen päälle tulee mahdollisesti erilaisia lisiä, joita ovat: iltatyö 18-21 20 %, yötyö 21-06 30 %, lauantaityö 25 %, sunnuntaityö 100 % ja lisätyö 20 %. Jos on koeajalla, niin palkasta maksetaan 90 %.

      Tosi lyhyt pätkä sulla, itse pääsin yli kuukaudeksi töihin postille (tosin ei Helsinki kyseessä).

      • Pop

        Kiitoksia!


      • Pop
        Pop kirjoitti:

        Kiitoksia!

        Niin ja ehkä tuo toivomani aamuvuoro-homma vaikutti pituuteen?? Jos vain sellaista työtä ei ole enempää? Ehkä ensikertalaisuutenikin vaikutti?


      • 19+12
        Pop kirjoitti:

        Niin ja ehkä tuo toivomani aamuvuoro-homma vaikutti pituuteen?? Jos vain sellaista työtä ei ole enempää? Ehkä ensikertalaisuutenikin vaikutti?

        Juu, aamuvuoro varmasti vaikutti. Mä pistin hakemukseeni että kaikki vuorot sopivat - pari viikkoa istuu vaikka seipään nenässä ja tekee yötöitä, etenkin kun siitä saa parempaa liksaa.


    • retete

      Siis otettiinko keskiviikon haastattelussa ihmisiä jo suoraan töihin? Mulle sanottiin, että soittavat, jos aikoja vapautuu.

      • Pop

        Juu-u, ottivat. Ehkäpä juuri sinulle sopivaa työslottia ei ollut vapaana? Mullekin mainittiin, että haastattelevat myös varasijoille... Mutta sovittiin kyllä jo kaikki työajan alkamiset, nuo infotilaisuudet sun muut käytännön jutut.


      • Pop
        Pop kirjoitti:

        Juu-u, ottivat. Ehkäpä juuri sinulle sopivaa työslottia ei ollut vapaana? Mullekin mainittiin, että haastattelevat myös varasijoille... Mutta sovittiin kyllä jo kaikki työajan alkamiset, nuo infotilaisuudet sun muut käytännön jutut.

        – No nyt tietysti alkoi epäilyttämään, että puijattiinko minut ymmärtämään, että olisin päässyt töihin, mutta olisinkin vain varasijalla... Tuskin, mitä järkeä siinä olisi? Ihan varmasti olisivat painottaneet, että "soitamme sitten, jos..." Ei, ei mistään moisesta ollut puhetta. –


    • wiwi09

      Onko kukaan saanut Seinäjoelle haastattelukutsua? Laitoin hakemuksen melkein heti, kun hakuaika alkoi, muttei ole vieläkään kuulunut mitään..? Hakuaika loppui siis 2.11.

    • 19+12

      Mä sain kahdeksi ja puoleksi viikoksi yötöitä. Tuolla haastatteluissa tosiaan oli "first come, first served" - meininki, eli siinä vaiheessa kun haastikseen pääsin (melkein tunnin odottelun jälkeen), olivat nelituntiset korttilajittelijan paikat jo menneet. Otin sitten viimeisen kokoyötyön jota tarjottiin.

      Ja ihan varmasti aiempi kokemus vaikuttaa - olen vanha jakaja, joten se varmasti painoi vaakakupissa (jakajat joutuvat joka aamu tekemään tunnin-pari lajittelutyötä).

    • gggggggff

      Milloin työnsaanti varmistuu? Onko teille töitä saaneille ilmoitettu milloin? mulle sanottii et voidaa ilmoittaa myös ihan vähä enne töide alkuu mut mitä toi tarkottaa.

      • velma1

        Ainakin Helsingissä ne jakaa ne työpaikat jo haastattelussa. Sä olet siis luultavasti sillä listalla, että ne soittaa jos peruutuksia tulee. En siis enää luottaisi siihen, että töitä olis tälle joululle tulossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe