Rauma tiiviistetysti

iofywoi

Raumalla välittyy länsirannikkolainen/satakuntalainen luonne. Etsitään ehkä taka-aajtuksia ja piilo-merkityksiä asioista, joissa niitä ei ole. Mutta sitten taas joukossa on vilpittömiä, bauravia ja avoimia ihmisiä Siis ihan niin kuin missä tahansa.

Merkille pantavaa on vaikeaselkoinen murre ja se, että Raumalla syntyineistä aika monet eivät juurikaan poistu alueelta kuin pakosti. Lyhyt opiskeluvisiitti voi olla ainut avartava kokemus "muusta maailmasta".

Mikä sitten tekee Raumasta ainutkertaisen ja hurmaavan?
- Erittäin kaunis kaupunkimiljöö.
- Upeasti hoidetut viheralueet
- Vanha Rauma pikku puoteineen ja palveluineen
- palveluiden läheisyys

Silti.... Iso miinus pahan suovasta kuppikuntaisuudesta ja takinkääntäjien kulttuurista. Yhteistyökyvyttömyys rajojen ulkopuolell on selkeästi aistittavissa esim. päätöksenteossa ja asioiden hoidossa. Harmillista.

Ai niin, urheilujutut on jees.

7

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rumalai

      Hyvin olet Raumalaiset löytänyt. Kaupungissa asuu noin 30000 ihmistä, ympäristöineen 50000 ihmistä. Raumalaisia on noin 6-7 tuhatta. Kaikki muut ovat työn perässä muualta tulleita. Tästä näkee, ettei Rauma, tai edes Suomi tule toimeen ilman siirtolaisia. Mitä olisi Rauma, jos ihmisiä olisi 7000, kun nytkin on melko kuollutta. Lisää vaan muilta paikkakunnilta ihmisiä tänne, tai sitten ulkomaalaisia, saataisiin joku tekemään nuo työtkin täälä.

      • kjhgkjhgkjh

        Miten Raumalaisuus määritellään? Pitääkö olla 800-luvun paperit?


    • juuretonna

      Miettikääpä pakolaisten integroitumismahdollisuuksia kun Raumalla ajatellaan vieläkin että oikeita Raumalaisia on vain 7000.Toisen polven karjala-evakkona osaan jo kertoa syyn sille etten tunne oloani kotoisaksi vielä 5-kymppisenäkään.

      • Ieva

        Toisen polven evakkona voin todeta, että karjalaiset sukujuuret vaikuttavat hengen perintöön enemmän kuin tämä fyysinen maailma. Kotoisaksi olonsa voi tuntea missä tahansa; siellä missä on sielultaan samanhenkisiä ihmisiä. Toivottavasti kuitenkin voimme olla kotonanamme, vaikka olisimme yksin!


    • rumalai

      Minä en ainakaan tarkoittanut ´´oikeita´´ raumalaisia, vaan alkuperäisiä. Mitä sillä on väliä mistä ihmiset tulee ja minne menee asumaan. Suomalaiset, noin yleensä ovat todella rasistista porukkaa, siis keskiluokka ja siitä alaspäin oleva yhteiskuntaluokka.
      Mikä johtuu pääasiassa tietämättömyydestä. Luulisin, että samoin oli sotien jälkeen, kun Karjalaisia yritettiin kotouttaa ympäri suomen. Tarinat ovat ainakin todella raadollisia, miten Karjalaisia kohdeltiin. Mitään ei ole opittu, lähes 70 vuoteen. Ihminen on ihmiselle susi, kuten sanotaan, edelleen. Tällainen hyttysen kusi kansa, joka kuolee sukupuuttoon kohta, taistelee ja haluaa säilyttää arjalaisuutensa. Voin kertoa ei onnistu. Ei tarvitse kun mennä pari sata kilometriä itään, niin yksistään Pietarissa, siis yhdessä kaupungissa asuu tuplasti ihmisiä, kuin suomessa. Taistele siinä sitten olemassaolosta.

    • munck

      Vähän väliä saa lukea että raumalaiset on kuppikuntaistuneita ja takinkääntäjiä (vrt. aloittajan viesti), mistä tällainen käsitys?

    • miten?

      Kävomme kesällä siellä pikavisiitillä.Eksyimme,en tiedä minne,paikallinen taksikuski neuvoi ihanasti perille.Majapaikassa todella ystävällinen palvelu,paikalliset pojat pyytelivät tytärtäni terassille,kun kävelimme ohi,miten meille jäi ihana kuva,ja miten visiitti oli kesämme parhaita päiviä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe