Hain EU:n ruokakassin

Petyin pahasti

Hain tänään EU:n ruokakassin. Toivoin saavani näkkäriä tai jotain muuta kelvollista, mutta ei. Sisällä oli vain 3 purkkia nötköttiä, 3 pussia sarvimakaronia ja muistaakseni 6 kpl pahamaineisia pasta-aterioita, jotka tunnetaan myös nimellä paska-ateria: Maku on niin paha että harva pystyy syömään sitä vaikka olisi kuinka nälkäinen. Myös nötkötit on tosi pahoja, ja sarvimakaroneja saa samanlaisen satsin kaupasta alle 60 sentillä. Kaiken lisäksi terveellisempi tumma makaroni maksaisi vain 30 senttiä enemmän! Mitä järkeä niissä kasseissa siis on? Siinä säästää vajaan euron kauppalaskussa, kun ottaa riesakseen kasan ruuaksi kutsuttua ongelmajätettä.

23

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaa puuhaa

      Et sitten ole tosi tarpeessa tälle EU:n ruoka-avulle, kun on varaa ronklata.

      Toisaalta, ihan pellehommaa koko ruoka-apu, tuskin kukaan Suomessa nälkään oikeasti kuolisi, vaikka ei jaettaisikaan. Tämä nyt on tälläinen markkinointi juttu, jolla lärpitään omaa maksuosuuttamme EU:sta takaisin. Todellista tarvetta koetellaan, jos avustus ruoka ei kelpaa, sitä haetaan linnulle ruokintaan (kaurahiutaleita) laatikoittain, osaa tavaroista kaupitellaan jossain Venäjän Karjalassa toreilla (suomenkielisillä teksteilla, maininta; "EU:n ruoka-apu, ei myytäväksi") ja Suomessakin yritetään näillä vaihtaa rahaa kaduilla. Monet hakee kassillisen ruoka-apua, "kun sitä saa ja jää biletykseen enempi rahaa". Monet eivät saa edes nötköttipurkkia auki, niitä lahjoitellaan tuttaville (mekin saatiin kerran laatikollinen nötköttiä, kun olleet saanneet auki purkkeja!!!).

    • akka vaans

      ne pasta-ateriat on mainiota, kun sekoitat 400g jauhelihaa sen aterian joukkoon ja sitten paistat, kuten jauhelihan ainakin. Keitä perunoita lisäksi, niin annoksesta riittää kahdelle kahdeksi päivää. keitä pussi makaronia ja lisää siihen se nötkötti, paistettuna ja vedellä pehmitettynä. Taas ruoka pariksi päiväksi parsikunnalle, tai yhdelle useammaksi päiväksi.
      jos ei halua syödä samaa peräkkäisnä päivinä, pakasta tähteet.

    • M-76

      Vieläkö jaetaan Eu-avustuskasseja? Minä luulin, että niiden jako on loppunut, kun Suomi on niin rikas? Ainakin "fantsujen" mukaan! Onko muuten tummassa makaronissa vähemmän hiilareita kuin vaaleassa? Pitää vähän säätää, että mitä ostaa. Ei ole tullut mieleen, että tummaakin on. Vaalea leipäkin pitäisi suosiolla jättää pois ja syödä vain ruisleipää. Tämä tekisi kunto-ohjelmalle hyvää!

      • Ruisleipä

        Minä syön pastaa aika harvoin mutta silloin kun syön niin tummaa/kokojyväpastaa ja leipä ehdottomasti ruisleipää. Leipää tulee syötyä liikaakin mut on se niin hyvää :)


    • Nälkäkurkiainen

      Nötkötin oikea käyttö on, että se keitetään runsaassa vedessä. Silloin se hajoaa ja sen sekaan voi laittaa vaikka potaattiksia pieninä osina tai pieninä ja pyöreinä.

      Sarvimakaroonista oi tehdä makaroonilaatikon. Ja lisätä siihen vaikka keitettyä irtonaista nötköttiä. ( munamaitoseoksen ja pippurin, sekä kuultopaistetun sipulin keralla).

      Valmiin laatikon päälle sitten voidaan laittaa raakasipuli pilkottuna, valkosipulimurska, maustejuuston raaste, makea chilikastike, Worcesterkastike, soija sekä keitetty kananmuna suolahunnulla.

      Pahamaineiset pasta-ateriat soveltuvat jo itsessään sinänsä erinomaisesti makaroonilaatikkoon. Johon lisätään paistettu jauheliha, paistettu sipuli, maustejuusto raasteisena, runsan mustapippurointi ja munamaitoseos.

      Tämän päälle valmiina ei tarvita muuta kuin Worcesterkastiketta, soijaa ja hapanmakeaa chilikastiketta. Ja muutamat säilykechilit, sekä mahdollinen habanero.

      Paljon on puhuttu siitä tulisiko eu-kassia uudistaa siten, että siellä olisi mikrohodareita, mikropizzaa sekä esim. jokin jämäkämpi rips-tuote? Ja mikro mannapuuroa, sekä valmis riisipuuroa?

      Maitojauhehan on tosihyvää, kun sitä sekoittaa tavalliseen maitoon, niin siihen saadaan vähän makua. Ja valmiin juoman voi sitten nauttia jäätävän kylmänä.

      Itse uskon, että molemmille kassimalleille olisi omat käyttäjäkuntasa.

      • ihmetellen59

        Kuinka sulla on köyhänä varaa ostaa noita kastikkeita ja chilejä, kallista juustoa?
        Oisko peiliin katsomisen paikka?


      • Nälkäkurkiainen
        ihmetellen59 kirjoitti:

        Kuinka sulla on köyhänä varaa ostaa noita kastikkeita ja chilejä, kallista juustoa?
        Oisko peiliin katsomisen paikka?

        Ne on muutaman euron pulloja.


    • herneheikki

      Sen päivän kun näkisi, että EU-kassiin laitettaisiin edes yksi pussi kuivattuja herneitä. Mieluiten tietysti useampikin. Mukaan voisi myös laittaa pienen ohjevihkosen, jottei valmiisiin pasta-aterioihin tottuneet uusavuttomat heittäisi hyviä herneitä roskiin lohkaistuaan niihin ensin hampaansa.

      • 544

        Niinpä. Herneet on terveellisiä, hyvin säilyviä ja halpoja - kotimaista lähiruokaa parhaasta päästä.


      • Sivustaseurannut

        Kaitpa sinne oli tarkoitus herneitä laittaa, kun hernekeiton pohjassa oli EU avustus teksti , mutta tämä erä olikin päässyt/joutunut suomalaiseen kauppaketjuun myyntiin.


    • -.,mn b
      • 5+1

        Niin riittää, mutta on kallista! Hinta ilman postikuluja on 10 € / 570 g eli 17,54 € / kg. Tuotteen lihapitoisuus on 64 %, joten lihan hinnaksi tulee 27,41 € / kg.


      • Onnellinen köyhä
        5+1 kirjoitti:

        Niin riittää, mutta on kallista! Hinta ilman postikuluja on 10 € / 570 g eli 17,54 € / kg. Tuotteen lihapitoisuus on 64 %, joten lihan hinnaksi tulee 27,41 € / kg.

        Kävin juuri Tokmannilla, ostin hernekeittoa 14prk ja maksoi 10€, 8prk lihapyöryköitä ja maksoi 10€, 36kpl kanamunia ja maksoi 4€. Makaroonia ostin samaisesta kaupasta muutama viikko sitten muovikassillisen 9,6kg ja maksoi 4€, läheisestä leipomosta ostin 10kpl ruisleipää ja maksoi 2€.

        Siis yhteensä 30€!!! Tuolla satsilla elätän meidän 4h perhettä melkoisesti, kun lisäksi saimme syksyllä ilmaiseksi paljon omenoita ja kävimme poimimassa kesällä mustikoita pakastimeen. Pieneltä kasvimaaltamme saimme lanttua, naurista, perunoita, porkkanaa ja punajuurta talveksi melkoisen määrän.

        Tulevalla viikolla osta kaurahiutaleita varastoon muutamalla eurolla, ne ovat tarjouksessa. Putin-maitoa, rahkaa ja jogurttia meillä on vielä runsaasti, jota saimme ilmaiseksi kuukausi sitten, niiden parasta ennen päiväys on 02.12.2014, joten ne säilyy vielä pitkälle ensi vuoteen. http://aijaa.com/Yz1tH9

        Joten jaetaan sitä ruokaa ilmaiseksi ja halvalla muuallakin.


      • seleeniliha

        Samoin Kylmäsen porotuotteet ovat suositeltavia, vaikkakin hintavia. Ne sisältävät seleeniä!


    • hyvvää

      "Toivoin saavani näkkäriä tai jotain muuta kelvollista, mutta ei."

      Toivoa saa. Mutta jokainen toivoo eri asioita. Ei ollut sinun päiväsi juuri silloin. Näkkäriä saa kyllä kaupastakin halvalla. Minä ottaisin ne nötkötit mielelläni, myös pasta-ateriat. Itse vähän parantamalla sekä nötkötistä että pasta-aterioista tulee mainiota ruokaa.

    • kyykkyviru

      Meidän seurakunnan diekoni ei anna ruokakasiin tarvittavaa lappua. Minulla jää käteen keskivertona n. 597 €/kk. se on liikaa.

      Tällä jaettavissa kasseissa on puuroaineksia munia levitettä jauhoja ja joitain kauppojen ylijäämä leivonnaisia. Lisäksi hernekeitto prk ja sika-nauta tölkkejä joskus myös maitojauhepaketti.

      Jauhot ovat oleet juuri viimeiseen päiväykseen tulevia..
      Leivällä on aikaa n. 1-3 vrk.

      Jauhot olen heti laittanut pakasteeseen jo ötököiden pelossa samoin puurohiutaleet. Siivutan leivän jos kokonainen, pakastan käytän sitten lämpysinäleipinä.

      Minulla menee Apteekkiin n. 100 €/kk sitä ei diakoni tiedä tuskin välitäisi edes olen vanha ruma ja nukkaviru en sovi hänen maailmaansa.

      • nälkääkin nähty

        Melkein 600 euroa on paljon, kun vuokra, sähkö ja vesi on maksettu. Sillä saa saa vielä lääkekulujen jälkeen hyvät kuukauden ruoat ja paljon muuta. Ei se liikaa ole, mutta ei kyllä hätäpäivää pitäisi olla eikä diakonia-avun tarvetta.


    • anna pois ne

      Joo, eikös sinne saanukaan etukäteen pistää listaa mitä haluaa ja tarvitsee? Jos ei kelpaa niin anna ne ruokas vaikka naapurilles jos kelpaisi.

      • hävikki?

        Paras tuloshan tulisi, jos hakija saisi itse valita ruokansa tai valmistusaineet. Tällöin myös ruokahävikki olisi pienempi. Sama ongelma on julkisen puolen ruokajakelussa, jos asiakkaalle vain tietyt elintarvikkeet kelpaavat.


      • tai sitten
        hävikki? kirjoitti:

        Paras tuloshan tulisi, jos hakija saisi itse valita ruokansa tai valmistusaineet. Tällöin myös ruokahävikki olisi pienempi. Sama ongelma on julkisen puolen ruokajakelussa, jos asiakkaalle vain tietyt elintarvikkeet kelpaavat.

        Koko ruokajakelun voi myös jättää väliin, jos ei kelpaa!!!


    • Euron päiviä kiitos!

      Joo nää leipäjonon purkkikastikkeet on ihan pelkkää makuainetta. Muutama prosentti lihaa, joskus käynyt... Anna mä arvaan, mukana oli kans EU:n maitojauhetta?
      LIDL on kaikkein edullisin

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe