Miten tulisin järkiini?

Maalle mä halajan

Nyt tarvitsen järkeänne. Ihan joukolla. Selittäkää minulle, miksi minun ei missään nimessä tule toteuttaa toivettani muuttaa isoon, vanhaan omakotitaloon maalle.

Sinne kun tekee mieli. Vaikka ikääkin alkaa olla sen verran, että lapset muuttivat omilleen enkä edes ole maalta kotoisin, eli maaseutuelämän kokemus on yhtä kuin kesämökin nurmikon siistinä pitäminen ja klapien pieniminen.

Mies on kätevä käsistään, mutta silti. Kannattaako 50 ihmisten varta vasten hankkia itselleen harmaita hiuksia (lisää - niitä on jo ennestäänkin…).

18

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei helvetissä

      ei helvetissä

    • Unelmaksi jääköön

      En suostunut lähtemään mieheni kotitillalle ja syystä, että miten sieltä vanhana kuljet, kauppa on kymmenien kilometrien päässä, Ei edes linjuri kulje sinne kuin koulupäivinä ja silloin pitäisi olla kauppamatkalla vähintäänkin neljä tuntia.
      Lääkärit, apteekit ovat kaukana ja kyläkin on autioitunut ja minulle siellä ei edes ole ketään tuttuja.
      Olisi vaatinut ison remontin.
      Meillä on kaupungissa talo ja täysin kunnossa oleva, linjuri menee melkein vierestä ja kauppaan on 200 metriä.
      Onneksi mieheni ymmärsi, talo oli jonkin aikaa vuokralla ja sitten mies myi talon pihapiireineen, mutta metsän jätti, jossa voi käydä niin paljon kuin jaksaa tekemässä, teki metsään varastotilan, jossa voi säilyttää traktorin ja sahat ja pitää taukotupana.

      Joten ajattele miten pärjäät vanhempana, mahdollisesti sairastuneena ja näille rakennuksille kun ei oikein tahdo enää kaupassa hintaa saada.
      Kannattaako varansa tuhlata kankkulan kaivoon.

    • Luki.

      No totta hemmetissä kannattaa 50 ukon ostaa vaikka olisikin jo toinen jalka osittain haudassa,mutta ei pidä ostaa suurta vaan pientä jonka saa sitten kätevästi vuokrattua kyllä,jätti suuri hanke tulee kaikin tavoin tuottamaan liikaa kuluja ja harmia.

      Mutta muuten toki pieni rintamiestalo navettoineen tai talleineen on kova sana ja sen kun laittaa vuokralle niin kaikki on kotiin päin.

      Osta pois vaan ja kokeile se elämän seikkailuna ,mutta muista älä osta liian suurta.

    • Maalle mä halajan

      Joo-o, mutta se talo on kaikkea muuta kuin pieni. Itse asiassa paljon suurempi kuin ikinä tarvitsisimme. Jotenkin vain haaveilen siitä, että olisi vihdoin paikka, jonne voivat tulla niin lapset kuin lapsenlapset ja kaverit. Ihan olemaankin kun olisi tilaa.

      Totta, että nämä tämän kokoiset (pitkälti yli 300 m2 ja lämmin piharakennus) eivät oikein tahdo mennä kaupaksi. Siksi tämäkin on tarjolla niin halvalla, että rahatkin riittäisivät. Yhden kerroksen ja pihatalon voisi pitää talvella peruslämmöllä…

      Vaan totta tuokin, että auto pitää olla siellä - mitäs kun jonakin vuonna näkö heikkenee (ja reaktiokyky) ettei enää saakaan uusittua korttia. Hitto, en tullut ajatteleeksi. Huokaus.

      Pihaa on vähän liikaa mutta sen voisi muuttaa "ihmisystävällisemmäksi" eikä viljellä kaikkea mahdollista.

      Yritän nyt toppuutella - kiitos vaan kommenteista - mutta saa nähdä, miten äijän (ja ämmän) käy.

    • realitya

      Ei ne teidän kaupunkilaissukulaiset kuitenkaan jaksa pitkään käydä siellä passattavina. Kahdestaan mätänette sinne.

    • Ihmeessä

      Miksi asua paikassa jossa ei viihdy? Itsellä harmaat hiukset muuttuivat normaaleiksi, kun pääsin vihdoin muuttamaan omaan taloon....80-luvulla rakennettu ja vaati kyllä lähes kaikki pinnat uusiksi, paitsi ulkokuorta. Nyt tehty joka vuosi jotain omaan tahtiin ja alkaa olla valmista :) Kumpikaan meistä ei ole ottanut hommia minään pakkona, vaan siten että on hauskaa tehdä sisältä ja pihaa, se kun on suoraan 100% itselle tehtyä. Ei tartte ajatella naapureita eikä muitakaan.

      Tietty aina on jotain tehtävää...ei oo talkkaria / huoltoyhtiötä lumia luomassa.... Tosin saa nekin rahalla, niinkuin kerrostaloon, mutta kun itse tykkää tehdä niin miksi tilata joku muu. Jos ei tänään huvita haravoida niin sitten en haravoi. Ei haittaa ketään, eli juuri siinä se ihanuus. Voi grillata, polttaa takkaa ja saunoa silloin ku huvittaa, eikä tartte miettiä mitä muut ajattelee.

      Toteuta unelmasi!!! Kerran täällä eletään ja kato nyt sen verran kuitenkin että siitä talosta pääsee tarvittaessa eroon...eli en nyt "ekakertalaisena" lähtis ihan kuolevaan kylään kuitenkaan.... kuuntele Arttu Wiskarin biisi Sirpa :)

    • Luki.

      Nyt alkaisin toppuuttelemaan vaikka en tunne / tiedä teidän fyysisiä ominaisuuksia mutta tuossa iässä jos kaupungista lähtee maalle ja kun kyseessä olikin noin iso ja ilmeisesti suuria remontteja vaativa kohde,niin vetäytykää.

      Lapsenne ei välttämättä ehkä halua pitää perintönä tuota tai noin suurta joka sijaitsee liian kaukana ehkä ja toiseksi sen lämmittäminen on vähintäänkin arvokasta,myydä se on hyvin hankala tulevaisuudessa,nythän sen vielä voi myydä muttei enään ehkä tulevaisuudessa.

      Jos olisi ollut pieni kohde niin tällöin siinä ei olisi mitään sen ihmeellisempää mutta suuri jää käsiin,jo periaatteessa 150m2 talot alkaa olla hyvin haasteellsia myydä jo taajamista, saatikka maaseudulta 300m2 kohde.

      Jos luet tämän alkajaisiksi ja mietitte yhdessä onko järkevää lähteä suureen projektiin tai muutokseen,joka tapauksessa se tulee teille kalliiksi kaikkineen.

      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288688619175.html


      http://yle.fi/uutiset/pelkaatko_talosi_arvon_puolesta/7233706


      http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite/AMLayout&cid=1194902196707&p=1194596262544&packedargs=packedargs=AMArticleCommentThreadDetails:maxPosts=30&pagename=SKAWrapper


      Teillä voi olla vielä tämäkin ongelma kun en tiedä onko kunnallinen jätevesi järjestelmä.(se on kallis juttu teki miten vain)

      http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/09/26/maaseudun-tulevaisuus-keskusta-haluaa-lykata-jatevesilain-maaraaikaa


      Sitten vielä palaisin ehkä tähän fantasiaan joka pitää teillä fiilistä korkealla.

      Ja se on sukulais läheisyys,tässä voi tulla pettymyksiä kunnes huomaa vähemmänkin neliömäärään riittävän,sukulaiset lapset voivat kokea jossain vaiheessa teidät ja koko rakennuksen rasitteeksi koska kun ikäännytte ,tuolainen talo vaatii ikiremonttia koko ajan ja teidän huolehtimisen kaiken päälle,10 vuotta menee että heilahtaa kunnes huomaatte kaikki meni mitä tuli eikä oikein edes riittänyt.

      Jos kumminkin vielä pohtisitte onko kohde teille ,kaiken toki muuttaa jos kohde on kohtuu kuntoisella rannalla mutta mikäli ei ole niin miettikkää kaksi kertaa,halpaa se ei ole kuin ostettaessa ja sitten alkaa oikeat kulut vuosien aikana.

      Auton ostoa,koneiden hankintaa ehkä, remonttia,ylläpito lämmitus ei ole kaksi sataa kuussa vaikka kuinka puulla lämmittää,vanha talo on kaikista kallein kun kohteena on yli 300m2 kokonaisuus.

    • Maalle mä halajan

      Minua alkoi itseäkin naurattaa kun mietin, kuinka kaikki ihanat ystävät ja sukulaiset ovat tervetulleita "kartanooni". Tulisivatko, kun eivät tule nyt kaupungissakaan käymään muut kun lapsenlapset, joille on yks ja sama, onko mummin koti pieni tai iso. Muiden kanssa tulee tavattua lähinnä jossain ravintoloissa ja kahviloissa.

      Mutta ehkä juuri siksi, kun on oikeesti tylsä nököttää kuin kanat orrella sohvalla - toista, kun on pihaaata tallailla, rantaa polskutella ja talossa lääniä ja useammat kylppärit.

      Ja minä olen muutenkin sellainen vähän outo, että tykkään kokata muille eikä siivoaminenkaan ole myrkkyä.

      Mutta totta puhutte siitä, että siihen loppuisivat sitten ne vähätkin matkat maailmalle, kun ei olisi enää rahaa muuhun kuin niihin korjaushommiin ja aputyövoiman palkkaamiseksi, kun tästä vieläkin vanhennutaan.

      Toisaalta - milloin on liian vanha johonkin? Isotäti jätti joskus aikojen alussa koulunkäynnin kesken 16-kesäisenä ja katui sitä alle parikymppuisenä. Mutta oli mielestään "liian vanha" palaamaan koulunpenkille.

      Kun minä olin 20-vuotias, ajattelin että on ihan se ja sama, mitä tapahtuu yli nelikymppisenä - silloinhan ollaan joka tapauksessa ikivanhoja ja toinen jalka haudassa.

      Ja nyt kun mietin, että jos olemme saaneet mies ja minä kummankin suvun geenit niin ei helkkari - mehän eletään yli satavuotiaiksi niinkuin moni näistä suvun teräsvaareista ja -mummoista. Ei niilläkään käynyt mitkään kodinhoitajat kuin vasta sitten joku muutama kuukausi ennen kuin väsähtivät ja kuolivat pois.

      Mutta… luen nyt näitä kaikkia linkkejä, jotka laitoit, Luki., ja yritän työntää päätä pakkaseen.

    • Luki.

      Tässä ei oikein ole nyt kysymys kodin hoitajista,vaan järjen käytöstä enemmänkin.

      Sitä ei moni arvaa mitä kuluja seuraa vuosien aikana ja teillähän ei vissiin nyt ollut paljon rahaa,liekkö kohde hirsirakenteinen vai puru?

      Kuntokartoitus on tehtävä ennen kuin kädet tuohon paiskaa kiini,siinä siivous hommat on pientä mitä se talo voi teetättää vuosien varrella.

      Sitäkin suosittelen miettimään ,kun eläkkeelle jäätte ,onko teillä varaa oikeasti pitää kuluineen se?

      Sähköön menee ja muuhun paljon rahaa kuussa,kuluja tullaan vielä nostamaan jatkuvalla syötällä ym ...ne ei siis tule halpenemaan.

      Onko siinä ranta?

      Ja uskallatko kertoa hintaa? tai pyyntöä?

      Tässä ei nyt kaannata isoäitejä miettiä vaikka olisivat eläneetkin toista sataa vuotta nyt kun kyseessä olette te,miten te jos on pienet tulot pärjäätte sielä maalla?

      Se ei ole nykyään halpaa kun lähdetään varta vasten eläkkeiden kera sinne,se olisi pitänyt olla jo ja siihen laittaa silloin rahat kun sitä oli kohtuu tulot siis,eläkkeet valuu muuhun.

      Mutta jos uskallat kertoa sen hintaa niin sanon sitten miten on tilanne.

      Läänikin olisi hyvä tietää,asunto markkinoilla on muutoksen tuulet maaseudulla menossa,usko pois.

    • Maallemähalajan

      Kiva, Luki., että paukutat minulle järkeä päähän.

      Ja vähän taustaa: vähän vajaa kaksi tuntia Helsingistä. Ja samalla tuli nyt kysymystäsi mietittyäni tutkittua matkahuollon sivuja, että ei sieltä lähde bussia kuin kerran päivässä lähikaupunkeihin ja sama vuoro tööttää Helsinkiin. Niin - ja vaikka menisikin useammin nyt, niin mistä tietää, mikä olisi tilanne kymmenen vuoden kuluttua… Eli auton varassa ollaan.

      Ei silti - jos vain silmät säilyy päässä ja järki jotenkin ja kunto muutenkin, niin autoilu on myös yksi mielipuuhiani…

      Rantaa on, (sellaista kaislaista - pitäisi siivota...), mutta tontti turhan (?) iso - minulle riittäisi sellainen puolen hehtaarin ja tässä on yli 2 hehtaaria.

      Ja hinta? Pyytävät neljänsadantuhannen verran. Ja rapiat päälle. Varsinaisen päärakennuksen lisäksi on ns pehtoorin talo ja joitakin ulkorakennuksia - voisihan navetassa käydä tuoksuttelemassa enstisten lehmien tuoksuja, mutta toisaalta - lisärakennuksilla on, just, tiedän! - kaikilla katot ja seinät. Joita on pidettävä kunnossa.

      Vaan mistä on talo rakennettu! Kiitos, että kysyt - en nimittäin tiedä! Joten kysynpä heti huomenissa.

      • kysy itseltäsi

        Miten nyt asut? Kerrostalossa vai? Jos nyt jobomakotutalossa, miksi vaihtaa?


      • Luki.

        Ei perskele

        Mainitsit ettei ole rahaa ja on halpa ja pienet on tulot jne....nyt kumminkin kohde maksaa yli 400000euroa.

        Se on kuule niin kallis että en kehoita moiseen missään tapauksessa.

        Se ei ole halpa vaan kallis,ainakin kun kuvittelee ettei teillä ole rahaa mutta kumminkin taitaa olla.

        Nyt kun puhutaan näistä summista niin kyse ei ole pienistä rahoista,se on kallis kaikilla mittareilla.

        Mieti mieti ja mieti,käy paikan päällä fiilistelemässä ja tee kotona päätös,kallis se on joka tapauksessa.

        Mutta jos se on mielessä koko ajan niin ei se muu auta kuin ostaa se omaksi kerran mahdollisuus on.


      • Maalle mä halajan
        Luki. kirjoitti:

        Ei perskele

        Mainitsit ettei ole rahaa ja on halpa ja pienet on tulot jne....nyt kumminkin kohde maksaa yli 400000euroa.

        Se on kuule niin kallis että en kehoita moiseen missään tapauksessa.

        Se ei ole halpa vaan kallis,ainakin kun kuvittelee ettei teillä ole rahaa mutta kumminkin taitaa olla.

        Nyt kun puhutaan näistä summista niin kyse ei ole pienistä rahoista,se on kallis kaikilla mittareilla.

        Mieti mieti ja mieti,käy paikan päällä fiilistelemässä ja tee kotona päätös,kallis se on joka tapauksessa.

        Mutta jos se on mielessä koko ajan niin ei se muu auta kuin ostaa se omaksi kerran mahdollisuus on.

        Luki.:
        ei me mitään kroisoksia olla, mutta en minä kylläkään missään kirjoittanut, että meillä on pienet tulot.

        Ei silti, ihan ollaan keskituloisia, joten kyllä niitä rahareikiä tietysti olisi muitakin.
        Tietyllä tavalla sitä vaan ajattelee niin, että miksi ihmeessä meillä on kaupungissa tämä hävyttömän kallis pieni koti kun maalla olisi tilaa.

        Ja jep, kävin kuuntelemassa Arttu Wiskarin Sirpa-biisin ja ajattelin että näinköhän meillekin vielä käy...


    • Maalle mä halajan

      Luki. Ei meillä tietenkään riihikuivana sitä rahaa ole.

      Pitäisi myydä tämä pääkaupunkiseudun asunto ja kesämökki, joka on ihan kiva, mutta kun siinä ei voi asua talvella, eikä mahtuisikaan. Helsingin asunnosta voisi saada 300.000 vaikkei se iso olekaan, ja kesämökistä sitten vajaat 100.000, jonka varmaan saisi (?), kun siinä on rantaakin.

      Vähän ajattelin hinnasta voitavan neuvotella.

      Joten kuten aloituksessa kirjoitin: rahat riittäisivät… mutta siinä se sitten olisi.

      Tuo fiilistely on nyt juuri se, mihin taidan ryhtyä. Teen parit-kolmet reissut ja katson, miltä tuntuu ajaa pimeässä ja räntäsateessa (jokohan sitä saataisiin?) ja käyn paikallisissa paikoissa vähän haistelemassa ilmapiiriä. Onhan seutu kuitenkin melko vieras meille kummallekin.

      Miehen kanssa puhuttiin, että jos se sitten on ostettu alta pois tällä hinnalla millä myynnissä, niin se ei ollut tarkoitettu meille.

      kysy itseltäsi: juu-u, kerrostalossa ja pienessä asunnossa keskellä Helsinkiä…


      Ja lopuksi: todella paljon kiitoksia, että olette viitsineet vastailla; joka ikinen näistä kommenteista on oikeasti ollut minulle arvokas.

    • Luki.

      Juu

      En usko heti että olisivat myyneet,asuntokauppa ei käy ok-talon kohteissa varsinkin yli 300m2 kohteet on lähes myymättömiä nytkin jo.

      Paljonkohan sieltä tulee matkaa johonkin kuten kauppaa josta saa oikeasti tuotteet joilla elää,sekin pitäs katsoo ettei se ole ihan kuoleva alue ettei se kauppa ihan noin vaan laita ovia kiini,on alueita että näin käy ja on käynytkin.

      Vaikeahan se sitten kauppa tehdä,ensin siis on myytävä kohteet ,älä muuten edes mieti,on saatava myyjän lupaus odottamiseen,pieni asunto teillä menee ehkä jos se vaikka on kaksio ehkä kumminkin kolmio mutta se mökki on jo toinen juttu talvella,ei se oikein tahdo mennä kaupaksi ehkä.

      Entä jos myyte jos saatte sen mökin ja otatte velkaa koko lopun ja laitatte sen huoneiston vuokralle samalla se maksaa teidän lainaa ja te maksatte lisää palkka tuloistanne ,tällöin laina lyhenee vauhdilla.

      Tätäkin kannattaa miettiä,koska teille jäisi huoneisto,jos kävisi niin että haluatte pois maalta.


      Huoneiston kuviteltu vuokra tietämättä yhtiövastikkeita ym...

      -vuokrasumma 800-1200e siis noin heitto voi saada enemmänkin en tiedä.

      -lainamaksu summa kk 1500E -2000e kk

      1500x 12= 18000 euroa vuodessa kymmenessä vuodessa se olisi 180000euroa .

      2000 euron lyhennys kk x 12 =24000 vuodessa ja kymmenessä se olisi 240000euroa.

      Jos pystyisitte 2500ekk niin vuodessa se olisi 30000euroa ja kymmenessä 300000euroa.

      Laskelmissa ei ole huomioitu korkojen nousuja jotka toki nousee vielä.


      Tällöin teille jäisi huoneisto vielä jonka voisi sitten myydä tai pitää vuokralla tai pitää kaupunki asumisena vanhempana.

    • r2r2rr

      Oletko tullut kysyneeksi miehesi mielipidettä asiasta, vai onko sillä yleensä sananvaltaa?

    • Maalle mä halajan

      Hyvä kysymys r2r2rr - ja joo, olen tietenkin kysynyt.

      Itse asiassa hän on yleensä aina hyvin tiukasti jotain mieltä.

      Tästä talohankkeesta nyt ei heru hirveästi juuta, mutta ei myöskään eitä.
      Hänestä idea ei ole loistava mutta sanoo, että jos nyt maalle muuttaisi, niin tämä talo ja tontti ovat sellaiset että niissä voisi asua. Ja että minun on mietittävä, onko minusta todellakin maalle muuttajaksi.

      Hänestä kumpikaan vaihtoehto ei ole maailmaa mullistava, kun hän on eläkkeellä eikä ole pakko kulkea eestaas.

    • Luki.

      "Siksi tämäkin on tarjolla niin halvalla, että rahatkin riittäisivät. Yhden kerroksen ja pihatalon voisi pitää talvella peruslämmöllä…"


      Pidät sitä siis halpana?

      Mutta kumminkin kerrot peruslämmöstä ym.....sinun pitäisi tietää ylläpito kulut,ne on melkoiset,sähköön menee satoja euroja kuukaudessa suostuuko isäntä siihen kun tajuaa vuoden asuttua miten paljon ne kulut oikeasti on?

      Onko teidän eläke tulevaiuudessa niin hyvä että maksatte 300-500 euron ylläpitomaksuja kuussa jo nyt näillä taksoilla ja tulevaisuudessa ne nousevat,sellaista kohdetta on vaikeaa saada myytyä lamassa.

      Se lama voi olla maaseudulla pysyvä joten sen myynti joskus voi tuottaa jopa yllätyksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe