Teettekö työasioita ilman palkkaa?

vääryyttä

Tarkoitan työaikaa aamulla ennen työajan alkamista, töitä tauolla tai tauotta, työajan päättymisen jälkeen? Minä teen jonkun verran näissä kaikissa, onko oikein?

13

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pödfomil

      Töitä ei pidä tehdä työajan ulkopuolella. Jos menee ylitöiksi, täytyy merkitä todellinen työaika työvuorolistaan. Tämä jo siksi, että jos työssä sattuu tapaturma sellaisella ajalla, jota ei ole merkitty työajaksi, vakuutus ei korvaa mitään. Kyseessä ei ole silloin työtapaturma.
      Toisekseen ns. harmaata ylityötä tulee välttää, siitä tulee muuten helposti tapa, jota työnantaja hyödyntää.
      Jos ei ole määritelty varsinaista ruokatuntia, vaan ruokailu tapahtuu työn lomassa, niin silloin on mentävä hommiin vaikka ruoka suussa jos tilanne vaatii. Usein kuitenkin sovitaan työkavereiden kanssa ruokailusta vuoronperään, niin kukin saa syödä rauhassa.

      • 32443344

        Kannattaako etukäteen merkata siis ja sitten poistaa merkinnän seuraavana työpäivänä jos selvisi työmaalta ehjinnahoin?


    • 9+´4

      En todellakaan tee ja yritän tehdä mahdollisimman vähän myös työajalla työjuttuja.

      • Narskunnars

        Narsisti työntekijä firmassamme kirjoittaa ja haukkuu asiakkaitamme pomolle vapaa~aikanaan.Vittii työasioista soittaa muille työntekijöille heidän ollessa vapaalla.


    • dfsvceeweee

      Teen, mutta merkkaan myös ylitöitäkin, joustan enkä nipota pienistä jos ei minustakaan nipoteta, homma toimii ja "peitto heiluu".

    • Ex-säderölli

      Aamulla tulen töihin usein ennen varsinaisen työajan alkua, koska laitteet pitää laittaa päälle ja kasetit erasoida. Muuten saattaa tulla kiirettä, jos luukulla on monta päivystyspotilasta jonottamassa kuviin pääsyä. Työvaatteiden vaihtamistakaan ei lasketa kuuluvaksi työaikaan.

    • vanhempi hoitaja

      Kyllä minä jään aika hyvin usein työkavereita auttamaan seuraavaan vuoroon muutamaksi tunniksi, vaikka siitä ei palkkaa maksetakaan. Sijaisia ei saa säästösyistä ottaa. Elämäntilanteeni on sellainen että voin ihan hyvin olla talkoona ylimääräisen vuoron. Kutsumusalallahan tässä ollaan. Liian tarkka ei kannata työajoistaan olla ja jokaisen pitää joustaa.

      • pödfomil

        Uskomatonta! Voiko noin hölmösti ajatella, että tuntikausia tekee ilmaista työtä, jota ei merkitä työvuorolistaan? Tuohon luulisi jo työnantajankin puuttuvan, johtuen siitä että vakuutus ei korvaa mahdollista työtapaturmaa. Hoitoalan naiset ovat "joustaneet" jo aivan liikaa, ja tulleet hyväksikäytetyiksi. Vanhempi hoitaja olen minäkin, kohta koittaa eläkepäivät, mutta en silti ole koskaan ajatellut olevani "kutsumusalalla", vaan myyn työvoimaani siinä kuin muillakin aloilla.


    • kataonna

      Lähes kaikki toimihenkilöt, ylemmät toimihenkilöt, myyntityössä ja asiakaspalvelutyössä olevat tekevät meidän yrityksessä kuukausipalkalla töitä. Eli ei ole taulukoita eikä työpaikkakytyääjiä pilaamassa työilmapiiriä. Siitä ehkä johtuu, että kukaan ei valita, työt tulee tehtyä ja kaikki on tyytyväisiä.

    • Valitustavaan

      Ryhtykääpä yrittäjiksi ja laskekaa työtunnit. Hyvä jos 12 tuntia päivässä riittää. Viikonloppuna myös. Lopettakaa ininä muutamista tunneista.

    • näintein

      tein niin, että jokainen sekunti, jonka kotona työajan ulkopuolella tein, merkitsin muistiin ja työpaikalla ennen palkkojen laskemista hyväksytin työnantajalla merkinnät. allekirjoitti hän ja nyt eläkkeellä ei harmita ilmaiseksi tehdyt työt. vaihtoehtohan olisi tullut työnantajallekin kalliimmaksi lisätyövoiman palkkakulujen vuoksi.

    • SH1978

      Itsellänin on työaika 8-15.40 vastaavana ohjaajana kehitysvammayksikössä. Välillä joutuu aamulla menemään seitsemään töihin, merkkaan sen suoraan työvuorolistoihin 7- ja kun lähden niin laitan loppumisajan esim. 7-15.00. Ylityötunteja tulee 20 minuuttia, jonka saatan ottaa pois semmoisena päivänä, kun voi aikaisemmin lähteä. Olen sanonut kaikille työntekijöille, että merkatkaa, jos joudutte aloittamaan aikaisemmin tai jäämään ylitöihin ja syy esim: Akuuttihätä, jne.

    • Ödsslbulf

      Meillä siirryttiin yleistyöaikaan, joten 30min ruokatauko omalla ajalla ja pidentää työaikaa. Osatolta ei viitsi lähtä 30min.takia, joten usein ainakin osa ruokiksesta tulee tehtyä töitä, väärin, mutta minkäs teet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe