Kirkollisvero

Mitä maksaisit 175€

Kuuntelin ohjelmaa asumisen kustannusten noususta ihmisten ottamista lainoista. On mielenkiintoista miten moniin ihmisiin pystytään niinsanotusti perinteiden avulla vaikuttamaan eli miten orjallisesti ihmiset toimivat joidenkin asioiden suhteen. Monet ihmiset maksavat vieläkin kirkollisveroa, vaikka se on vapaaehtoista.
Katsoin tuossa juuri mikä on Ylivieskan kunnan tuloprosentti (21,5%). Tyon lisäksi kirkollisveroa, kirkossa oleva maksaa 1,75% kirkollisvaroa. Sitten on pienituloisia ihmisiä, jotka mielummin ottavat vippilainan sähkön maksua varten tai jonkun muun menon vuoksi? Mutta kirkosta ei uskalleta erot, vaikka suuremman osan elämästä useammat ihmiset uskovat tai eivät kirkoista kaukana. Olen tavannut ihmisiä jotka ovat maksaneet kirkollisveroa elämänsä aikana auton-, tai ehkä vops traktorin hinnan?
10000 eurosta kirkollisvero on Ylivieskassa 175 €uroa / Ev.lut. vuodessa. 20000 eurosta 350 euroa. Jos päätät erota kirkosta ja saada poistettua verotuksesta kirkollisveron, on se tehtävä ajoissa tämän vuoden aikaja, jotta sitä ei oteta seuraavana vuonna. Ilmoituksen voi tehdä ainakin internetissä tai maistraatissa. Kun haluat vaikka mennä naimisiin kirkossa (olen kuullut), voit liittyä hyvillä mielin joiksikin viikoiksi, kirkkoon, oletha jo tähän mennessä maksanut mahdollisesti jo tuhansia euroja?

32

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bgfdvgfbgfnhg

      Jos kirkko joutuisi laskuttamaan jäsenmaksunsa samalla tavalla kuin muutkin järjestöt, niin jäsenten osuus koko väestöstä rojahtaisi lyhyessä ajassa kymmeniä prosentteja.

    • Ateisti

      Ylivieskassa on yksi maan korkeimmista kunnallisveroprosenteista ja kaksinkertainen kirkollisvero suurempiin kaupunkeihin verrattuna. Kunnalliset palvelut ei silti päätä huimaa. Jos siis haluaa säästää niin kannattaa ennemmin vaihtaa maisemaa.

      • Rapelinen

        Maiseman vaihto mieles minullakin, ilmapiiri aika ankee.


      • ilmapiiri itestä
        Rapelinen kirjoitti:

        Maiseman vaihto mieles minullakin, ilmapiiri aika ankee.

        kiinni !


      • Ryanwei
        ilmapiiri itestä kirjoitti:

        kiinni !

        Ei aina valitettavasti ole, on testattu:)


    • Joyfull&peace

      Mutta kyllähän kirkollisvero menee hyvään tarkoitukseen! :D !

      Puoli-ilmaisia leirejä lapsille ja nuorille, ja muuta turvallista vapaa-ajan toimintaa. Myös paljon diakoniaa tekevät, auttavat oikeasti huonossa asemassa olevia, antavat ruokaa ja muuttoapua, palveluohjausta yms.... Itselle on ollut myös apuna aina kun läheinen on kuollut, sielunhoidollista tukea antavat papit läheisille.

      Mielestäni kirkollisvero on lähes hyväntekeväisyyttä.
      Tottahan toki, jos haluaa tuon saman summan voi laittaa jollekin toiselle hyväntekeväisyys kohteelle, mutta kuinkakohan monella se tulisi tehtyä? Kätevästi menee verotuksessa tuo summa, niin itselle helppo.
      Turhan moni suomalainen ajattelee vain omaa napaansa ja hyvinvointiaan, pari sata euroa enemmän omaan hyvään tuhlattavaksi kuulostaa suomalaisen korvaan taivaalta... Mutta ainakin minun mielestä toisten hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin oma! Jos kirkko antaa jollekin lapselle turvallisen kerhon tai kivan leirikokemuksen minun kirkollisverolla, niin totta kai ilolla sen maksan! :)

      • vfdghbnhgn

        Seurakuntien lasten ja nuorten leireissä on se paha vika, että niissä aivopestään lapset uskomaan mielikuvitusolentoihin. Tästä voi pahimmillaan seurata todellisuudentajun hämärtyminen muissakin asioissa kuin vain uskonnollisissa uskomuksissa. Ihmisistä voi tulla taikauskoisia typeryksiä.

        Evankelisluterilainen kirkko käyttää diakonia-avustuksiin alle prosentin vuosituloistaan.

        Seurakuntien jakamat ruokakassit eivät ole kirkon, vaan Euroopan Unionin kustantamia.


      • Turhia äyrejä

        Tulee vanha vitsi mieleen.Parturi valitti kirkonveroja että kun ei käy kirkossa pappi sano oma on vika kun ei käytä kirkon palveluja no seuraavana vuonna pappi sai ison parturi laskun meni valittaan parturiin etten ole käyny parturissa johon parturi tuumas oma syy kun et ole käyttäny palveluja.Mitä opimme tästä.Eli maksamme aivan turhasta.Kastamista etmaksa itse naimisiin pääset ilman pappia ja ketään ei ole jätetty maanpäälle mätäneen eli itse et välttämättä tarvi maksaa mistään mitään.


      • Verot Alas

        No,kyllä meillä ei ainakaan saa mitään vastinetta kirkollisverolle.Rippikoulustakin pitää maksaa.Se sentään ennen vanhaan(1980 luvulla)oli ilmainen.Jos hautapaikan saa ns.ilman ts.veron vastineeksi niin sekin on kyllä todella kallis.


      • vfdghbnhgn
        Verot Alas kirjoitti:

        No,kyllä meillä ei ainakaan saa mitään vastinetta kirkollisverolle.Rippikoulustakin pitää maksaa.Se sentään ennen vanhaan(1980 luvulla)oli ilmainen.Jos hautapaikan saa ns.ilman ts.veron vastineeksi niin sekin on kyllä todella kallis.

        Hautaustoimilain kuudennen pykälän mukaan maksujen perusteiden on oltava samat kaikille, joilla on oikeus tulla haudatuksi seurakunnan tai seurakuntayhtymän hautausmaalle. Maksualennuksia tai -vapautuksia voi myöntää, jos haudattava on ollut rintamaveteraani tai siihen rinnastettavasta syystä.

        Eli hautapaikka maksaa saman verran kirkosta eronneelle kuin kirkon jäsenelle.


    • caps lock

      EIPÄ TÄNNE MAANPÄÄLLE OLE YHTÄÄN VAINAJAAJÄÄNYT

    • Päivin fani

      Ei hautapaikkaa kirkosta eronneille,. Johonki suolle voisi haudata mahdollisimman syvälle että hillankukat saisi sen hyödyn jota vainaja ei halunnut kirkolle antaa. Siis suolle.

      • hyvä idea!

        Sopii minulle koska rakastan suota ja sen luontoa! Siellä tunnen aina pyhyyttä ja rauhaa, toisin kuin kalseassa kirkossa...


      • 375578

        Miksi näin? Seurakunnille hautauskulut katetaan yhteisöverosta, eikä kirkollisverosta. Oisko loogisempaa jos yhteiskunnallisesti tuottamattomat lurjukset, kuten työttömät ja vammaiset haudattais alatyylisesti johonki paskakasaan ja vaikka elävänä.


    • Tosi se on....

      Nyt on aika erota kirkosta, kiinteistövero nousee Pannaan kirkko maksamaan se kiinteistöveron korotus.

    • 205

      otaensin selvää mitä seurakunta sinulle ja perheellesi tarjoaa,ennenkuin alat uhota täällä

      • TurvallisuuttaVaatii

        Selvillä on.Meille(ja monelle,monelle muulle)ei kirkollisveron maksusta ole mitään hyötyä.Rippileirikin maksaa nykyää.Silloin on kyllä sitten oikeus vaatia t u r v a l l i s t a rippileiriä ja tasa-arvoa siellä kaikkia olevia kohtaan!Pidetään huolta ettei ketään kiusata ja kukaan ei istu yksin omissa ajatuksissaan.Ja että Isoset valvoo eikä "juoruile"keskenään!!!


    • selvää säästöä!

      Meidän perhe käy kirkollisveroista säästyneillä varoilla pienen ulkomaanreissun ja siellä voi katsella esim. kauniita kirkkoja...

    • Rahalla saa uskua

      Olen joskus kuullut sanoja, kun uskot oikein kovasti ja rukoilet parantuvasti niin voi parantua. Eräänä päivänä näin papin apteekissa, tarkoittaako se sitä, että papilla usko "horjuu" kun täytyy tukeutua apteekin tuotteisiin?

      • noucee

        Verottaja jo hamuilee vapautuneita verovaroja, nouseeko alvi?


      • nouceeco
        noucee kirjoitti:

        Verottaja jo hamuilee vapautuneita verovaroja, nouseeko alvi?

        Verot noucee jos ei kirkko niin kaupunki.


    • Krusella

      En maksais yhtään veroa kirkolle.Kun ei sieltä mitään saa vastineeksikaan.Rippikoulukin maksaa!

    • Näin se vain on...

      Kiinteistövero nousee 40-60 euroa kun eroaa kirkosta se on sillä kuitattu.

    • 00002

      oiskojutun tynkää poliisille,kirkkoalynkätään joka kirjoituksessa,kiihotetaan kansaa lopettamaan verojenmaksun,

      • vfdbgfbghngh

        Mitä mieltä on maksaa jäsenmaksua yhteisölle, jonka oppeihin ei usko ja jonka yhteiskunnallisia tavoitteita ei kannata? Vastaus: siinä ei ole järjen hiventäkään.


    • 0002

      huonovastaus

    • Hinnat nousee!

      Kirkko ja kirkon yhdistykset voisi tehdä jotain näkyvää suomalaisten hyvinvoinnin hyväksi, niillä rahoilla joita tuhlaavat ulkomaan kehitysapuun. Kuullemma 700000 tuhatta suomalaista ihmista on pakotettu hoitamaan omaisiaan, monet heistä tekevät sen työpäivän jälkeen.

      Älkää hyvänen aika enää lahjoita kirkon yhdistyksille, -järjestöille rahojanne. Myös yhdistykset joiden kohteena ei ole suomalaisten avustaminen, ovat turhia, nykyisessä entistä enemmän pahenevassa maan taloustilanteessa.

    • ´´´´´´

      tämä onlietsomista,kiihottamista,evankeliumilaisuutta ja kirkkoa vastaan,josta seuraa tutkimus,todettakoon tuo 700000 tuhatta on valtioaiheuttanut ei kirkko

      • Hinnat nousee,...

        Tulkitsit asian väärin 700000 ei ole kirkon aiheuttama syytä! Kirkko voisi silti osallistua enemmän myös suomalaisten auttamisessa. Olisi tosiaan hyvä kun kirkko, kirkon järjestöt, muut mahdollisesti yhdistykset esittäisivät lukuja siitä mihin käyttävät saamiaan rahoja, se olisi reilua tutkimusta. Monissa kunnissa on kotimaassakin varmasti autettavia kohteita.
        Sitä paitsi tässä ei mitenkään lietsota, kiihoteta, evankeliumilaisuutta vastaan. Toki saahan sitä Suomessa tehdä ja teettää tutkimuksia, tosin saa Suomessa esittää myös sananvapautta kun kyseessä on tässä tapauksessa sellaisia tahoja, jotka keräävät varoja esimerkiksi kirkollisverona, lahjoituksena.


    • höpopitiisoidf

      Väärin tehty tuo alkuperäinen laskelma...10 000 vuodessa tienaavat eivät maksa mitään veroja ja 20 000 tienaavatkin todella vähän.

    • Rauhallista joulua

      Tahti kiihtyy, nopeat maksavat ensi vuonna vähemmän kirkollisveron verran? Nyt eroavat kuulemma muusta syystä, kuin kirkollisveron vuoksi?
      "Ainakin jotkut syrämmessään toivovat, että kaikki olisi niin kuin ennen vanhaan?"

    • ´´´´

      räsänen on hieno nainen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe