Onko 10-12 tuntia yöunta aikuisella ok määrä?

Nukkuminen on kivaa

Hei! Olen 30-vuotias nainen. Olen tällä hetkellä työttömänä, joten pystyn nukkumaan pitkään aamuisin. Onko normaalia, että unentarpeeni tuntuu olevan n.10-12 tuntia/yö? Siis nukun suunnilleen sen verran jos saan nukkua niin pitkään kuin haluan. Lisäksi saatan jopa sen päälle pystyä nukkumaan n.1-3 tunnin päiväunet (jos on aikaa nukkua).

Rakastan nukkumista, mutta onko noin paljosta nukkumisesta mitään haittaa? (muuten kuin, että aikaa kuluu paljon nukkumiseen). Kai unentarve on aika yksilöllinen asia, ja ehkä minulla on vain suuri unentarve?

7

2373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos olo on pirteä...

      ei mitään hätää...

    • epäilys...

      Epäilen vahvasti, että minulla pitkän unen tarpeen aiheutti liian alhainen verenpaine. Iltapäiväväsymys iski niin rajuna, ellä olisin voinut nukahtaa istualleni. Olin kuitenkin nukkunut yöni ainakin 9 tuntia, ja aamulla oli ihan virkeä olo. Päiväunet (2-4 tuntia) tai kahvi eivät auttaneet, sensijan joku fyysinen tekeminen, joka ilmeiseti nosti painetta. Oli vain pakko punnertaa sohvalta ylös ja lenkille. Se helpotti.

      Nykyisin, kun verenpaine on normaalimpi (yläpaine yli 100), olen selvästi virkeämpi ja nukun päiväunet vain, jos yö on mennyt todella huonosti.

      Kun veri ei nouse kunnolla päähän asti, niin luonnollista, että väsyttää ja pahimmillaan se johtaa pyörtymiseen. Kuinkas sinun paineittesi laita on?

      • Nukkuminen on kivaa

        Pitänee joskus tsekata paineet, mutta luulen että ne on normaalit tai jopa hiukan yli normaaliin. Ehkä syy tähän unisuuteen on vaan "geeneissä" tai jotenkin pakenen nukkumalla pahaa oloani. Joskus nukkuminen vaan tuo paremman olon, se on toiminut ns. pakona arjesta.


      • epäilys
        Nukkuminen on kivaa kirjoitti:

        Pitänee joskus tsekata paineet, mutta luulen että ne on normaalit tai jopa hiukan yli normaaliin. Ehkä syy tähän unisuuteen on vaan "geeneissä" tai jotenkin pakenen nukkumalla pahaa oloani. Joskus nukkuminen vaan tuo paremman olon, se on toiminut ns. pakona arjesta.

        Työttömyyskin voi olla yksi tekijä, kun ei ole pakko nousta niin helppo jäädä sänkyyn ja nukkua ajan kuluksi. Jos masentaa, niin väsyttää vaikka kyse ei olekaan unen tarpeesta. Harrastatko mitään, onko tekemist,ä joka motivoisi liikkeelle?


    • Body & Mind

      Kannattaa tarkistaa ruokailu- ja liikuntatottumuksensa. Roskaruoka masentaa, pilaa aivot ja väsyttää. Siihen vielä päälle säännöllisen liikunnan puute ja liika nukkuminen, niin riskeeraa olla kierteen alku.

      Työttömyyskausihan olisi hyvä hetki pysähtyä hieman miettimään mikä elämässään on tärkeää, tuo mielihyvää ja mitä kohti ponnistella, kehittyä ja kasvaa, sekä suunnitella ja aloittaa mahdollisia muutoksia ja avata uusia ovia elämässään.

      "Liika nukkuminen väsyttää"

      - http://yle.fi/uutiset/liika_nukkuminen_vasyttaa/5060987

      "Syyskuussa suuri unitutkimus kertoi optimaalisen keston yöunille. Nukkumaanmenollakin on olemassa parhain mahdollinen ajoituksensa, Helsingin Sanomat kertoo."

      - http://www.iltalehti.fi/elintavat/2014100818729174_el.shtml

      "Liika nukkuminen voi viedä lääkäriin"

      - http://www.tohtori.fi/?page=7236802&id=6906096

    • Itselle 7-8 tuntia unta on tarpeeksi.

    • BLOOD IS LIFE

      Hypersomnia. Sillon nukkuu enemmän. Ehkä sä tarvitset enemmän unta ainakin itse tarvitsen enemmän unta, mulla on hypersomnia oon usein nukkunu 13 tuntia ja kerran kun mun ei annettu nukkua tarpeeksi niin sitten kun sain nukkua nukuin 16 tuntia. En kyllä syö aina samaa ruokaa ja aina samaa määrää enkä aina nuku samaa määrää. On myös kausia jolloin tarvii enemmän unta. Unentarve on yksilöllistä ja voi myös olla geeneissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe