Millaisia lehtiä luet? Mitä suosittelet?

mä lehteä luin

Millaisia lehtiä sinä luet, millaiset jutut kiinnostavat?

Meille tulee HeSa, ET, Pirkka, Yhteishyvä ja joitain järjestöjulkaisuja.
Ilmaislehtiä otan useimmiten mukaani, kunnäen niitä hyllyssä. Metro ja Helsingin uutiset tulee luettua melkein päivittäin.

Joskus ostan aikakauslehtiä kaupasta. Iltapäivä ja juorulehtiä en ole koskaan ostanut. Pitää tunnustaa kuitenkin, että luen useinkin iltapäivälehtiä netissä.

16

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäpä myös alan mainostamaan.
      Aamulla, autoillessani kauppaan, tulin tallanneeksi monta lehteä.
      Märkää muusia olivat ne.
      Kivasti olivat väritettyjä, niistä suorastaan hehkui kesäiset lemmen-lieden
      rippeet.
      Kaupasssa katsoin lehtiä ylen.
      Vaan en suostunut niistä mitään antamaan.
      Mielestäni eivät ansainneet edes tallausta.
      Suosikkini, The Beatles, on sekin enää rikkinäiset vaarin-housut.

      H.

    • äijä.

      -luen aika usein molemmat päivän sanomalehdet, nämä paikalliset suomen-, ja ruotsinkieliset, enpä juuri muita lehtiä, tilaaminen on turhaa, ne voi lukea aina jossain töissä tai baarissa...joo, netissä iltapäivälehtiä selaan joskus, mutta tasoon kyl aikamoista siellä, paljolti samaa hömppää mitä telkkarissakin...ähh..
      -kirja pitää olla aina pöydällä, kun syö...lehtiä en ole ostanut vuosikymmeniin...

    • <<<<

      Maksettuna päivän sanomalehti.

      Nettilehtien otsikot luen, siinäpä niiden täysi info.

    • peedo

      Tilattuna valtakunnallinen sanomalehti ja lisänä netistä iltapäivälehdet sekä maakuntalehtiä. Kirjaston lehtisalissa käyn kerran tai kaksikertaa viikossa lukemassa aikakausilehtiä. Kyllä suomalainen kirjasto on vallan hyvä juttu.

      • ...

        Kirjaston etu on toi ns. "ilmaisuus". Kirjastojärjestelmän ylläpitäminen paperiaikana vielä kallista. Kun paperista päästään eroon, se tulee vielä kalliimmaksi. Tarvitaan ostojen, siis kirjojen ja lehtien tms lisäksi rutkasti tietotekniikkaa ja kaikenlaisia lisenssimaksuja. Toi on mun mielestä yks syy, miksi kirjastoja halutaan lakkauttaa.

        Tsadissa koittivat taannoin lakkauttaa slummin ostarin kirjastoa. No tottakai siitä nostettiin meteli, minäkin laitoin nimen johonkin vastustus adressiin. Säilyi vielä toistaiseksi. Ite en paljoa kirjastoa käytä, mutta tässä vaiheessa on mun mielestä hyvä, etttä niitä on. Tulevaisuudessa kirjastot todennäköisesti siirretään kokonaan nettiin, kotikoneilla käytettäviksi. Toki jonkin verran fyysisiä kirjastoja tarvitaan jatkossakin, mutta ne enenpi kuriositeetteja, koska niille vain vähän tarvetta, menee enenpi arkistohommeleiksi.

        Ihan ok. kehitystä sinällään. Mutta tämä siirtymävaihe fyysisestä digitaaliseen voi olla aika pitkä. Nimittäin se muutos ei ole halpa ja koska järjestelmä yhteiskunnan, elikkäs varonmaksajien maksettava, maksuhalukkuutta ei helpolla löydy. Jossain vaiheessa kuitenkin fyysisten kirjastojen aika on ohi. Mieti hetki, isoja kiinteistöjä ympäri maan, ne voidaan lopettaa ja niitten tilalle laittaa yksi konesali jonnekin. Samaten kirjastovirkailijat jne henkilökunta voidaan lopettaa ja vaihtaa net keskitettyyn helpdiskiin.

        Asiassa puolensa, hyvät ja huonot. Ehdottomasti ylivoimaisin hyvä puoli on, nettikirjasto on kaikille ja kaikkialla suomessa yhdenvertainen ja kaikilla käytettävissä samat palvelut. Nykyisinhän on täysin eri asia asioida tsadin isossa kirjastossa tai hikiän kopperossa. On juu kaukolainoja. Mutta just keskittämällä saadaan isot palvelut kaikkien käyttöön. Jaa kehnopuoli, no, vanha kirjastokulttuuri loppuu ja ihmisiä jää työttömiksi.

        Ei muutos tapahdu mun elinaikana, mutta ei siihen kauaa mene, että noin on tapahtunut.

        =DW=


    • eppu2

      Tulee tilattuna Hymy, paikkakunnanlehti. Moottori tulee jäsenyyden myötä. Myös Maaseuduntulevausuuden metsälehti tulee jäsenyyden myötä.
      Netistä katson iltapäivälehtiä ja Aaumulehden ilmaistarjontaa. Sitten joitain ilmaislehtiä.
      Sitten luen Suur-Tampereen, Tamperelaisen ja Hersan, jotka veljeni minulle säästäää.
      Vaikka täältä netistä paljon uutisia näkee, niin tässä iässä kuitenkin ne paperilehdet on tuttuja luettavia.
      Sitten, kun lastenlapsemme ovat meidän iässä, he voivat päivitellä, että miksi nää nettilehdet (mitä me nyt luemme) eivät muka riitä, miksi tarvitaan jotain( mistä me emme edes vielä tiedä).

    • att2

      Lehdet kaikki lähes maailmassa ovat netissä.

      • äijä.

        -att2....tottakai lehdet ovat netissä, kai se nyt tiedetään...mut oikea lehti on paperia, ja sivuja käännetään konkreettisesti...kiva fiilis...


    • reppuriika

      Et-lehteä, Kodin Kuvalehteä luen mieluiten. Myös Apua ja Seuraa tulee luettua. Itselleni tulee vain tilattuna kaupungin paikallislehti ja sitten tulee muutama kristillinen julkaisu: ´Marttyyrien ääni, Avainmedia, Missionpossible. Yleensä saan viikkolehtiä ystäviltä ilmaiseksi, kun he ovat ne lukeneet. Myös lehtikeräyslaatikkoja pengon joskus.

    • Niin se.

      Kotilääkäriä, hevosurheilua, hesaria, iltapäivälehdet selaan läpi. Toki liikuntaalan lehtiä tulee luettua.

    • Alueen sanomalehti tulee sekä Hesari ja Suomen Kuvalehti. Hesarin tilauksen irtisanomista joskus mietitään, toistaiseksi ei ole raaskittu lopettaa. Myös kerran viikossa ilmestyvä paikallinen "littana" tulee tilattuna - ihan kannatuksen vuoksi.

      Lehdenmyyjät mainostavat nyt kovasti jotain ET-juhlavuotta. Lopetan puhelut lyhyeen, en aio tilata sitä enkä mitään muutakaan. Kirpparien ilmaisläjistä löytyy lisälukemista jos kiinnostaa.

      Nettilehtiä en selaile oikeastaan koskaan.

    • niitähän riittää

      Meille tulee Jallu, Kansa Taisteli, Maaseudun Tulevaisuus ja Aku Ankka.
      Niissä sitä riittää työläisperheessä tavaamista.
      Sähköyhtiö lähettää lisäksi ilmaisen Umpitakka-lehden.

    • mimmimummi*

      Iltapäivälehtiä lueskelin netistä juuri....Suuri uutinen ...Naisen rinnat pakettiauton kyljessä aiheutti 500 kolaria ...vuorokaudessa.....
      Naureskelin vähäsen itsekseni....kun meillä pitää nyt poistaa kaljatölkkien kuvat jakeluautoista...ja tienvarsilta

    • ...

      Vielä tulee jokunen lehti paperina. Yks paikallislehti ja muutama, jotka nyt tulee, jos on jotenkin jonkin jäsen tms. "Ei ilmaisjakeluja"-kyltti postilaatikossa. Paperijätteen kantaminen pois on jo aika kohtuullista. Huono puoli tosin se, ei tule kovin usein katsottua postilaatikkoon, mutta jos joku lasku tms, kuitenkin ennen maksupäivää on löytynyt.

      Paperilehti sen verran antiikkia, että siitä jopa pulaa. Tarkoitin sitä, mökillä tarvitsin uuninsytykettä. Ei ollut oikein mitään. Piti mennä naapuriin pummamaan vanhoja sanomalehtiä.

      =DW=

    • Keskiviikkoinen Kirkko ja Kaupunki.
      Ei tule yllättäen ja ei ihan pyytämättäkään.
      Olen onnellinen veron-maksaja.
      Lehteä en enää lue, lehden vitsit eivät enää kiehdo minua.
      Joten posti-luukusta paperi-keräykseen laitan sen.
      Ja joo, lehti kannattaa nais-pappeutta ja inhoaa Lestaatteja.
      Ei ole se jumalien edessä tasa-arvoinen lehti.
      Kaipaisin siltä jumalien julmaa kättä.
      Verta vuotavaa kaulojen katkaistua suonta.
      Höpö-uskoisten nuorten surman suota.

      Tämä on siis vitsi, joka viittaa lehtien uutisoimaa taistelua väärä-uskoinen
      vastaan väärä-uskoinen.
      Kirjoitukseni innoittajanhan kaikki tuntevat :)

      H.

    • ent. siivoojaparka

      Joskus elämässäni oli sellainen kultturelli kausi, että tilasin Parnassoa, Aku Ankkaa ja jotain musiikkialan lehteä, jonka nimeä en muista (mikä kumma se olisi ollut?), mutta mistä sain tietooni, kuka Rod Stewart ja muut sen ajan taivaalle ilmestyneet tähdet on.

      Nykyisin vilkuilen läpi joka tiistai luukusta kolahtavan paikallislehden, vaikkakin tarkemmat ja varmemmin paikansapitävät paikallisuutiset kuulen aina pyykkituvalla ja uimahallin naistensaunassa.

      Tänä aamuna (päivä kai se jo jonkun mielestä oli) heräsin jehovantodistajien huumorintajuun. Ovikello soi ja sitten kolahti postiluukku. Unisena ja uteliaana kömmin katsomaan mitä mielenkiintoista kynnysmatolle tuli tällä kertaa. Siinä lepäsi lehti, jonka kääntöpuolella loisti suurin kirjaimin; "Herätkää".

      Päivälehtiä jos ostan, niin se on yleensä Aftonbladet. Sopivan kokoinen. Dagens Nyheterissä on liian paljon paperia kannettavaksi keräykseen. Joskus sitä tuli mainostarkoituksessa ilmaiseksi joku määräaika. Oli se aamujumppana hyvä pitää käsiä levällään sitä lukiessa bussissa. Vieruskaverit eivät oikein arvostaneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe