Suomen myynnin 20-vuotispäivät

Itsenäisyys meni

Tänään on pahamaineisen EU-äänestyksen 20. vuosipäivä.

Tasan 20 vuotta sitten Paavo Lipponen ja demarit veivät Suomelta sen itsenäisyyden kasalla valeita. Pääomien piti alkaa virrata Suomeen siinä silmänräpäyksessä kun Suomi on päättänyt liittyä EU:hun.

Todellisuus: Suomi maksaa EU:lle enemmän kuin saa sieltä, elintarvikkeet ovat kalliimpia kuin ikinä ennen ja Lipponen sen kuin rikastui.

Tämä muistetaan kyllä demarit.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi mikä parkaisu

      maalaisliiton tukijussilta...

      • Vertauskohta

        Parempi "maalaisliiton tukijussina" kuin SDP:n aivottomana tukitainana.


      • Itsenäisyys meni

        Kiitoksia kommentista. Tosin ihmettelen vielä sen informatiivista arvoa keskustelun sisältöön nähden.


    • turvaa lännestä

      Venäjän Vladimir Zirinovski Suomen EU:hun ajoi. Vähän yli kaksikymmentä vuotta sitten hän vaati paluuta keisarikunnan rajoille. Samalla hän puhui kuinka hän haluaa pestä sotilassaappaansa Intian valtameressä.
      Nyt näyttää siltä, että Vladimir Putin ajaa Suomen Natoon.

      • Itsenäisyys meni

        Ensinnäkin Zirinovski oli ohimenevä ilmiö ja toiseksi Intian valtameri on ihan eri suunnalla kuin Suomi ja kolmanneksi kyllä se vaati suomalaiset poliitikot kuten Lipposen tekemään päätös liittymisestä EU:hun. Eivät venäläiset päätä Suomen liittymisestä suuntaan tai toiseen.


      • miten lie
        Itsenäisyys meni kirjoitti:

        Ensinnäkin Zirinovski oli ohimenevä ilmiö ja toiseksi Intian valtameri on ihan eri suunnalla kuin Suomi ja kolmanneksi kyllä se vaati suomalaiset poliitikot kuten Lipposen tekemään päätös liittymisestä EU:hun. Eivät venäläiset päätä Suomen liittymisestä suuntaan tai toiseen.

        Kyllähän tuo Zhirinovski asia jotensakin on myöskin ehkä ymmärrettävissä, kun ymmärtää sen, että Lipponen ollee venäläisten/neuvostoliiton juoksupoika.


      • Itsenäisyys meni
        miten lie kirjoitti:

        Kyllähän tuo Zhirinovski asia jotensakin on myöskin ehkä ymmärrettävissä, kun ymmärtää sen, että Lipponen ollee venäläisten/neuvostoliiton juoksupoika.

        Se varmaan pitää kyllä paikkansa, että Lipponen pyrki nuoleksimaan Zirinovskia kieli ruskeana.


    • pikku juttu

      Suomen itsenäisyyden menetys on pikku juttu.
      On toista kun Saksa, Ranska, Italia, Espanja ym. ovat menettäneet itsenäisyytensä. Oikein naurattaa että ovat menneet näin helposti halpaan. Ei olisi uskonut.

      • Itsenäisyys meni

        Tuota noin... sanoisitko hieman tarkemmin miksi Suomen itsenäisyyden menetys olisi "pikku juttu".

        Kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että pidät Suomen itsenäisyyden menetystä merkittävämpänä Saksan, Ranskan, Italian, Espanjan yms vastaavaa menetystä. En oikein ymmärrä tuota logiikkaa kun koko EU ilm perustettiin Saksalaisten ja Ranskalaisten pankkiirien yhteistyön helpottamiseksi. Toisin kuin Suomi luettelemasi maat ovat olleet nettosaajia EU:ssa tai ainakin ehdolla sellaisiksi lähitulevaisuudessa.


    • Vesa Kaitera

      Itsenäisyys meni kirjoitti: "Tänään on pahamaineisen EU-äänestyksen 20. vuosipäivä.

      Tasan 20 vuotta sitten Paavo Lipponen ja demarit veivät Suomelta sen itsenäisyyden kasalla valeita. Pääomien piti alkaa virrata Suomeen siinä silmänräpäyksessä kun Suomi on päättänyt liittyä EU:hun."


      Esko Ahon merkitys Suomen EU-jäsenyydelle oli myös suuri. Hän oli jäsenyyden kannalla, vakka hänen puolueensa oli valtaosaltaan sitä vastaan. Pääomat eivät ole kovin viljalti Suomeen virranneet, mutta jos olisimme jääneet EU:n ulkopuolelle, niin tilanteemme olisi melkoisesti nykyistä huonompi. Jos olisimme aikoinaan jättäneet liittymättä Euroopan Unioniin, niin kyllä nyt monia kaduttaisi. Ongelmana olisi vielä sekin, että kun sekä Ruotsi että Viro olisivat liittyneet EU:hun, niin suuri osa suomalaisten yritysten pääkonttoreista olisi siirtynyt noihin EU-maihin. Viro euroalueen maana olisi houkuttanut monia suomalaisia.

      Aikoinaan EU-kansanäänestysten aikaulut Pohjoismaissa oli laadittu EU-jäsenyyden tukijoiden toimesta. Siksi ensin äänesti tuolle jäsenyydelle myönteisin maa eli Suomi, Ruotsi äänesti toisena ja suhteessa EU-vastaisin maa oli viimeisenä. Näin mahdollinen Norjan Ei-tulos ei päässyt vaikuttamaan muihin kahteen maahan.

      Jos Suomi olisi äänestänyt vasta Norjan jälkeen, niin Norjan EU-jäsenyydelle kielteinen tulos olisi hieman muuttanut kansanäänestyksen tunnelmaa Suomessa, muttei todennäköisesti olisi riittänyt kääntämään Suomen tulosta EU-vastaiseksi. Täällä oli suuri halu pääsät ulos Venäjän etupiiristä, ja EU-jäsenyyden katsottiin merkitsevän maamme paaluttamista osaksi Länttä. Myös median vahva tuki EU-jäsenyydelle painoi vaa'assa. Kuitenkin jos suomalaisilla olisi ollut varma tieto siitä, että vain seitsemän vuoden päästä Suomi luopuisi markasta ja siirtyisi euroon, niin kansanäänestyksen lopputulos olisi mennyt erittäinkin tiukaksi. Tosin oman valuutan suosio juuri tuona aikana oli pohjalukemissa devalvaation ja kellutuksen jäljiltä.


      Itsenäisyys meni: "Todellisuus: Suomi maksaa EU:lle enemmän kuin saa sieltä, elintarvikkeet ovat kalliimpia kuin ikinä ennen ja Lipponen sen kuin rikastui."


      Suomi on todellakin nettomaksaja EU:ssa, mutta BKT:mme on nyt korkeampi kuin mitä se olisi ollut, jos olisimme jääneet EU:n ulkopuolelle. Kansainvälistymisemme on saanut näinä EU-vuosina kosolti lisää vauhtia. Olemme maailmalla paljon tunnetumpi kuin aiemmin. Mahdollisuutemme vaikuttaa EU:n sisäiseen päätöksentekoon on tietenkin paljon suurempi EU:n sisällä kuin sen ulkopuolella. Matkailu euroalueella on aiempaa helpompaa, ja ylimäääräiset valuutanvaihdot ovat jääneet pois. Tuotteiden hintavertailu eri euroalueen maissa on helppoa.Sekä investoinnit että työntekijöiden siityminen ulkomaille ovat helpompia kuin aiemmin. Myös Suomeen on nyt helpompi investoida kuin ennen EU-jäsenyyttä.

      Elintarvikkeet halpenivat EU-jäsenyyden myötä noin 10%. Sen jälkeen ne ovat kyllä nousseet, mutta silti EU-alueelta tulevat tavarat ovat palkkatasoon suhteutettuina halvempia kuin mitä ne olivat ennen Suomen EU-jäsenyyttä.

      • Itsenäisyys meni

        "Esko Ahon merkitys Suomen EU-jäsenyydelle oli myös suuri. Hän oli jäsenyyden kannalla, vakka hänen puolueensa oli valtaosaltaan sitä vastaan."

        Joo muistankin tuon hyvin. Ihan hyvä, että Aho ei ikinä päässyt pressaksi.

        " Pääomat eivät ole kovin viljalti Suomeen virranneet, mutta jos olisimme jääneet EU:n ulkopuolelle, niin tilanteemme olisi melkoisesti nykyistä huonompi."

        Vaikea pitävästi sanoa, kun emme jääneet ulkopuolelle. Tosin pohjalla ollessa on se hyvä puoli, että asiat voivat mennä vain parempaan suuntaan.

        Suomi tunnetusti on EU:n nettomaksaja. Tässä ei ole mitään yllättävää, sillä jonkun tarvii maksaa kulut. Monen valtion liitossa kun kaikki maksavat tietyn suuruisen rahan yhteiseen pottiin, osa saa takaisin muodossa tai toisessa enemmän kuin muut ja osa vähemmän. Suomi on jälkimmäisessä ryhmässä.

        Nämä rahat tulevat suomalaisilta veronmaksajilta, joita rasittaa myös esim EU-lähtöinen maahanmuutto.

        "Jos Suomi olisi äänestänyt vasta Norjan jälkeen, niin Norjan EU-jäsenyydelle kielteinen tulos olisi hieman muuttanut kansanäänestyksen tunnelmaa Suomessa"

        Ja se, että mielipide todennäköisesti ei olisi kääntynyt Norjan jäädessä ulkopuolelle sopivasti alleviivaa sitä seikkaa, että Lipposen ja kumppaneiden propaganda EU:n hyväksi teki tehtävänsä.

        "BKT:mme on nyt korkeampi kuin mitä se olisi ollut, jos olisimme jääneet EU:n ulkopuolelle"

        Niin jos. Tätä on aika lailla mahdoton luotettavasti osoittaa. Tuosta BKT:sta kuitenkin luotettavasti tiedetään kasvavan osan menevän pelkästään EU- jäsenmaksuihin.

        "Myös median vahva tuki EU-jäsenyydelle painoi vaa'assa."

        Tänään alkaa olemaan jo yleistä tietoa, että suuret sanomalehdet olivat sopineet EU-propagandan levittämisestä.

        "Mahdollisuutemme vaikuttaa EU:n sisäiseen päätöksentekoon on tietenkin paljon suurempi EU:n sisällä kuin sen ulkopuolella."

        Pidän tuota toteamusta hieman... outona. EU-parlamentin koko on 751 edustajaa, joista Suomella on 13. Sen sanominen "vaikuttavaksi" olisi kyllä aika kornia.

        Sitä paitsi todellista valtaa ei käytä parlamentti vaan komissio, joka ei ole kansanvaaleilla valittu elin.

        "Sekä investoinnit että työntekijöiden siityminen ulkomaille ovat helpompia kuin aiemmin."

        Siirtyminen on helpompaa, mutta silti investoinnit pääosin karttavat Suomea. Tämä tietenkin johtuu korkeasta verotasosta, joka pitkälti on demareiden aikaansaannosta.

        Helposta siirtymisestä tosin on muitakin esimerkkejä, kuten EU-hulttiomaiden kerjäläisten tulo Suomeen. Vaikka kaipa ihmiset pitävät sitä hyvänä juttuna.

        "Elintarvikkeet halpenivat EU-jäsenyyden myötä noin 10%. Sen jälkeen ne ovat kyllä nousseet"

        Klassinen "Laske ensin hintaa ja nosta heti perään temppu". Samantapainen josta Seppo Konttinen kirjoittaa Suomalainen Ruokalasku kirjassaan. Kun ruoan alvia laskettiin, kauppaketjut nostivat sitä ennen hintojaan. Sitten kun lasku tapahtui, ne laskivat hieman hintoja ja ottivat pian ne takaisin entiseksi ja ylitse.

        Muuten jotkin elintarvikkeet kyllä ovat halpoja. Niihin vain kaikki eivät mielellään koske. Näitä ovat mm ihmisille salaa pakkosyötettävät geenimuunnellut ruoat. Niiden hinta on ollut alhainen niiden olemattoman kysynnän takia, mikä onkin saanut monet lihatuottajat siirtymään gm-rehuun.


    • EI EEC

      Itsenäisyys meni ja alkoi alamäki joka jatkuu vieläkin ei mukavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe