Valikko

Suomen sosialidemokraattinen puolue

Keskustele SDP:stä ja puolueen harjoittamasta politiikasta. Puoluerajat ylittävää poliittista debattia löydät Iltakoulusta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 12.54
Toivomus ruotsinkielisille
Hei ruotsinkieliset! Nyt on tultu maassamme siihen pisteeseen, jossa tietynlainen kantaväestön ärsytyskynnys on ylitetty. On jo selvää että kielivähemmistönä(5%) Teidän (tai RKP;n) vaatimukset ja "saavutukset" ovat jo sitä luokkaa että näitä ei enää hyvällä katsota. Onhan kansalaisaloitteen läpimeno nykyisessä kieroutuneessa poliittisessa tilanteessa liki mahdoton yhtälö. Maamme lapset joutuvat aloittamaan tämän pienen kielen opiskelun 2016- vuodesta alkaen jo 6:lla luokalla. Tämä kaikki aikana jolloin ruotsin kielen pakollisuuden vastustus on noussut nousemistaan. Sellaista on "demokratia". Toivonkin että liikkuessanne yleisillä paikoilla välttäisitte puhumasta ruotsia ääneen, vaan pitäytyisitte suomen kielessa tai olette hiljaa. Minulta ja kaltaisiltani ei ruotsia puhumalla kerätä kuin kärjekkäitä katseita. Olen vain niin lopullisen kyllästynyt tästä pakkoruotsi vyörytyksestä. En halua kuulla suomessa liikkuessani enää ruotsin kieltä. Tarkoitukseni onkin aloittaa ystävällismielinen huomauttelu asiasta. Huomautteluni koskee myös koululaisia mikäli kuulen puhuttavan ruotsin kieltä. Mitään en voi vaatia, mutta pyytää voin. En vain enää jaksa tätä potaskaa. Turhautumiseni kumpuaa pää asiassa siitä että politikkomme väittävät Suomen olevan jonkinlainen avoin demokratia. Näinhän ei asia todellakaan ole. Toisekseenkin koko kansalaisaloitteen luonne on lähinnä "aiheuttaa keskustelua" Päätarkoitus onkin kansalaisten uskottelu että asioita voidaan muuttaa kansalaisaloitteella. Poliittisen prosessin kautta kun tämä pakkoruotsi ei näytä poistuvan vaikka suurin osa kansasta tahtoisi pakkoruotsin poistuvan. Tästä jatketaan!(?)!!
0
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen sosialidemokraattinen puolue
Tänään 12.52
Toivomus ruotsinkielisille!!!
Hei ruotsinkieliset! Nyt on tultu maassamme siihen pisteeseen, jossa tietynlainen kantaväestön ärsytyskynnys on ylitetty. On jo selvää että kielivähemmistönä(5%) Teidän (tai RKP;n) vaatimukset ja "saavutukset" ovat jo sitä luokkaa että näitä ei enää hyvällä katsota. Onhan kansalaisaloitteen läpimeno nykyisessä kieroutuneessa poliittisessa tilanteessa liki mahdoton yhtälö. Maamme lapset joutuvat aloittamaan tämän pienen kielen opiskelun 2016- vuodesta alkaen jo 6:lla luokalla. Tämä kaikki aikana jolloin ruotsin kielen pakollisuuden vastustus on noussut nousemistaan. Sellaista on "demokratia". Toivonkin että liikkuessanne yleisillä paikoilla välttäisitte puhumasta ruotsia ääneen, vaan pitäytyisitte suomen kielessa tai olette hiljaa. Minulta ja kaltaisiltani ei ruotsia puhumalla kerätä kuin kärjekkäitä katseita. Olen vain niin lopullisen kyllästynyt tästä pakkoruotsi vyörytyksestä. En halua kuulla suomessa liikkuessani enää ruotsin kieltä. Tarkoitukseni onkin aloittaa ystävällismielinen huomauttelu asiasta. Huomautteluni koskee myös koululaisia mikäli kuulen puhuttavan ruotsin kieltä. Mitään en voi vaatia, mutta pyytää voin. En vain enää jaksa tätä potaskaa. Turhautumiseni kumpuaa pää asiassa siitä että politikkomme väittävät Suomen olevan jonkinlainen avoin demokratia. Näinhän ei asia todellakaan ole. Toisekseenkin koko kansalaisaloitteen luonne on lähinnä "aiheuttaa keskustelua" Päätarkoitus onkin kansalaisten uskottelu että asioita voidaan muuttaa kansalaisaloitteella. Poliittisen prosessin kautta kun tämä pakkoruotsi ei näytä poistuvan vaikka suurin osa kansasta tahtoisi pakkoruotsin poistuvan. Tästä jatketaan!
0
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen sosialidemokraattinen puolue
Tänään 12.13
Verohallinnon ilmianto ja tästä vielä ylpeillään
Savon Sanomat: Suomalaiset innostuivat kantelemaan verovilpeistä Verohallinnon kuukausi sitten avaama verkkolomake veronkiertovihjeitä varten on saanut kansalta suursuosion, kertoo Savon Sanomat. Vinkkejä on lehden mukaan annettu kuukaudessa yli tuhat. Tähän saakka veronkierrosta on esitetty vuosittain reilut 3 000 epäilystä puhelimitse tai kirjeitse. Verohallinnon impulssiryhmän esimies, tarkastuspäällikkö Heimo Säkkinen ennakoi määrän tasoittuvan alkuinnostuksen jälkeen, mutta vihjeitä on tänä vuonna odotettavissa moninkertaisesti entiseen nähden. Lähde: http://www.elisa.net/savon-sanomat-suomalaiset-innostuivat-kantelemaan-verovilpeista/ Verohallinto (demareiden lempiluomus) ylpeänä esittelee uutta Suomen kansaa jakavaa ja kansamme yhteisöllisyyttä raunioittavaa kiusaamismuotoa. Ilmiantolomaketta, sinne sinne vaan kauniista vaimosta kateellinen reppana ilmiantamaan parempionninen naapuri. Kyse ei ole niinkään edes tuosta vaan tässä luodaan ilmiantokulttuuria maahamme hyvin otolliseen maaperään eikä tajuta, että tästä keksinnöstä ei todellakaan kannata hehkuttaa ylpeydellä. Katsokaa nyt hyvät sosialistit, onko mitään vastaavaa menetelmää kyhätty missään muualla itseään länsimaisena pitävässä kansakunnassa. EI ole. Huomautan, että tuossakaan ei ole väärästä ilmiannosta mitään sanktioita. Kiusata saa ja vaikeuksia aiheuttaa ihan ilman korvasvelvotteita. Ei tarvita kuin v-mäinen ja ilkeä luonne niin puskiiii, verovirkailija ryntää uhrin kimppuun ja niinpä sitten joudut toisin kuin oikeissa oikeusvaltioissa, todistelemaan syyttömyyttäsi, mutta vahinko on silloin jo tapahtunut. Tämä kiusaamis- ja kateuden käsittelyn uusin ilmiantokulttuuri ei ikimaailmassa toimi maamme elinkeinoelämän ja minkäänlaisen työteliäisyyden, aloitteellisuuden, innovaatisuuden eikä yhtään minkään eduksi, Ei myöskään verojenkannon. Nyt vaan kaikki klikkaamaan ilmiantolinkkiä, parempaa sabotaasia ei yksikään terroristijärjestö olisi keksinyt maan hyvinvoinnin ja kansakunnan yhteisyyden hävittämiseksi. Onnittelut verohallinto, tehkää tuosta vientituote ja katsokaa meneekö kaupaksi. Muistakaa nyt kaikki, että tuskastunut uhmaikäinen teinisi saa tästä hyvän kostolinkin, jos viikkorahan määrä ei tyydytä. Näinhän derkkulassakin lapset ilmiantoivat vanhempiaan karkkipussin hinnalla. Yrittäjät, varokaa lapsianne.
28
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen sosialidemokraattinen puolue
Tänään 12.01
Vaarallisin uusi ehdokas
Voi olla vaikea sanoa, kuka demari saisi eniten hävitystä aikaan Suomen eduskunnassa valintansa jälkeen. Tietenkin meillä on jo esimerkkejä näistä poliitikoista, jotka puhuvat mielellään minimitoimeentulosta kansalle kun maksimoivat omaa toimeentuloa. Vaarallisimpana uutena pyrkijänä (Merkityksessä: Ei ole ollut aiemmin kansanedustajana) Suomen eduskuntaan pitäisin kuitenkin demaripuolueen toista varapuheenjohtajaa, LITEOT Sanna Marinia. Demaripuolue näyttääkin tekevän kaikkensa saadakseen pikku prinsessansa ajettua sisään eduskuntaan kuin käärmeen pyssyyn. Marinista tehtiin jopa, sen jälkeen kun hän rimaa hipoen oli päässyt Tampereen kaupunginvaltuutetuksi, valtuuston puheenjohtaja. Tämä on aikamoinen myönnytys sellaiselle, jolla ei ole merkittäviä poliittisia ansioita ennestään. Marinin ehdokkuuden vaarallisuudessa on yleinen ja erityinen puoli. Yleinen puoli on siinä, että hän on nuori ja nainen. Tämä painottaa sitä tosiasiaa, että politiikka ei todellisuudessa ole tasa-arvoista. Naisille menestyminen on helpompaa kuin miehille, koska vähiten politiikka kiinnostaa nuoria naisia ja eniten keski-ikäisiä miehiä. Siten naisten on helpompi kuin miesten päästä nopeasti pelkän sukupuolen perusteella etenemään politiikassa. Jos onnistuvat valituttamaan itsensä eduskuntaan. Erityinen puoli, joka näyttää puhuvan Marinin ehdokkuutta vastaan on siinä, että hän vaikuttaa... tuota noin... sekopäiseltä mitä tulee poliittisiin linjauksiin. Suomen Kuvalehti julkaisi hänestä henkilökuva-artikkelin tämän vuoden ensimmäisessä numerossa ja mielenkiintoista kyllä aloitti Marinin viimeaikojen tunnetuimmalla julkisella sekoilulla: http://www.sannamarin.net/blogi/2014/11/14/151/?page2 SK:n mukaan Marin kertoi "...oman käsityksensä tavallisten ihmisten talouden realiteeteista." SK jättää sujuvasti mainitsemasta, että käsitys on aika puolueellinen. Marin ei sanallakaan ole maininnut tähän mennessä presidentti Koiviston (SDP) tempusta, kun tämä ajoi edustusmersulla hakemaan sotaveteraanien avustuksia itselleen. Näyttää siltä, että vaikka Koiviston tulot ovat paljon Korholan tuloja suurempia, tämä ei silti, vaikka siltä tavallisen ihmisen mielestä vaikuttaakin, "leikkinyt huono-osaista". Ei ihme, että Kimmo Sasi (Kok) kutsui Marinin hyökkäystä Korholaa kohtaan vihapuheeksi ja kyseenalaisti tämän aseman valtuuston johdossa. Yllättävää oli lähinnä että sitä ei noin julkisesti oltu kyseenalaistettu aiemmin. Oma arvioni tilanteesta, jossa Marin valittaisiin vaaleissa kansanedustajaksi (Hän on kaikkien epäsuosittujen ehdokkaiden tapaan listavaalien puolustaja. Listavaaleissa puolue valitsee ehdokkaiden suosituimmuusjärjestyksen.), on se, että valinta johtaisi uuteen puoluesuosinnan aaltoon politiikassa (Mallia Stubb -> Räty ja Grahn-Laasonen) ja vihapuheiden leviämiseen kautta politiikan sfäärin.
13
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen sosialidemokraattinen puolue
Tänään 06.34
Dem/Kok-Klikki puolustaa pakkoruotsia
Eduskunnan sivistysvaliokunta on esittänyt YLE-uutisten mukaan, että pakkoruotsin valinnaiseksi tekevä laki hylättäisiin jo ennen täysistuntokäsittelyä: http://yle.fi/uutiset/ruotsin_kielen_opiskelu_jatkumassa_pakollisena__sivistysvaliokunta_esittaa_kansalaisaloitetta_hylattavaksi/7828778 Valiokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (Kok): "Valiokunta katsoi, että ruotsin kielen opiskeluun liittyvillä kysymyksillä on paljon laajempi yhteiskunnallinen, historiallinen ja sivistyksellinen ulottuvuus ja se on otettava huomioon, kun me katsomme opetuksen kokonaisuutta" Toisin sanoen ruotsinkielinen elitismi on pidettävä voimassa hinnalla millä hyvänsä, koska Ruotsi oli joskus Suomen isäntämaa. Sellainen kokonaisuus jossa ruotsin kieltä ei tungeta koululaisten kurkusta alas ei sovi kokoomus-demariklikille sivistysvaliokunnassa edes siinä määrin, että he luovuttaisivat päätöksen täysistunnon päätettäväksi. Sivistysvaliokunnan jäsenet ovat täällä listattuna: http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-siv01/index.htx?subpage=jasenet Varsinaisista valiokunnan jäsenistä melkein puolet on SDP:n tai Kokoomuksen jäseniä. PJ on Kokoomuslainen, joten äänten mennessä tasan hänen äänensä ratkaisee. Demariedustajista tuossa valiokunnassa nimekkäin on entinen opetusministeri Jukka Gustafsson. Hänen surkea kautensa ministerinä päättyi tekstiviestipotkuihin ja tilalle tuli Stubbin tavoin virkanimityksissä kavereitaan suosiva Krista Kiuru. Vahasalo sanoo: "Kannamme huolta siitä, että kieliä pitäisi lukea Suomessa paljon enemmän, Vahasalo sanoi." Ehkä pitäisi, mutta miksi niitä pitää demarityyliin opettaa pakollisena niin monia. Varsinkin melko hyödytöntä kieltä, jota ei voi Suomen lisäksi käyttää oikein muualla kuin Ruotsissa. Ihme kun ruotsalaisilla ei ole ikinä ollut samoja huolia suomen kielen opettamisen suhteen. Perussuomalaiset jättivät vastalauseen tuolle valiokunnan esitykselle.
7
Yhteiskunta > Politiikka > Puolueet > Suomen sosialidemokraattinen puolue

Sivu /2531