tiede ja usko: Ihmisen kehitys ja uudelleensyntyminen mysteeri?

mhmd

Ihmisen Suura, Koraani

2. Me olemme totisesti luonut ihmisen siemenestä yhdistäen sen toiseen. Me aiomme kasvattaa häntä, ja niin olemme antanut hänelle kuulon ja näön.

Allah on luonut ihmisen siittiösolusta (on siemenen muotoinen) ja munasolusta myöskin, ne yhdistyvät. ja niissä on yhtä monta kromosomiparia. 2n=24, n=12 eli yhdessä sukusolussa/siemenessä 12. ihminen kehittyy kun niitä on 24, jos Allah niin sallii. ja viimeinen kromosomipari, määrä onko se mies vai nainen, joka ei tapahdu sattumalta, vaan Allahin päätöksestä.

me aiomme kasvattaa häntä, Allah ruokkii, antaa hapen ja veren äidin kehosta symbioosina, kehittää DNA-lla, ja siemenyhdistelmä, muuttuu hedelmöityttyään pikkuhiljaa.

verestä (DNA), hyytyneeksi vereksi [Al-Alaq: 2. luonut ihmisen hyytyneestä verestä/joka takertuu.], kun alkio alkaa kehittymään se takertuu kohtuun pussimaiseksi veriklimpiksi, jonne Jumala rakentaa lasta,

joka edelleen muodostuu saven muotoisena (savi on punaista, maassa on samoja aineita kuin ihmisen kehossa on, loput on nestettä, [Al-Mumin: 12. Totisesti muovailimme ihmisen puhtaasta savesta.]

samalla lailla siemennesteessä on on suurin osa vettä, ja Jumala sanoo "herätämme teidät eloon valuvasta nesteestä,
[At-Taarik: 5.Miettiköön ihminen, mistä hänet on luotu!
6. Hänet on luotu pienestä, pursuavasta pisarasta,
7. joka on lähtöisin kupeiden ja rintakehän välistä.
8. Totisesti, Jumala voi herättää hänet jälleen eloon]

ja mitä tapahtuu kun maa vesi yhdistetään? = elämä, niin tässä meidän Dunyassa (maailmassa), maapallo. kuin ihmisessä, kuiva maa ei anna hedelmiä, eikä myöskään ihminen elä, jossa ei ole nestettä. kun ihminen kuolee, niin siitä tulee jälleen tomua, ja maata. suurin osa ihmisen kehosta on nestettä, loput on samoja aineita mitä on maassa, ja varsinkin savessa. samalla tavalla Allah tekee meidät uudelleen... niinkuin seuraavassa suurassa;

[Az-Zukhruf: 11. Hän, joka lähettää pilvistä vettä määrän mukaan, niin että Me sillä herätämme kuolleen maan eloon - näin teidätkin herätetään -]

[Al-Mumin: 13. Sitten sijoitimme elon siemenen varmaan suojaan.] (elon siemen, on siis adheesio, eli se hedelmöitynyt munasolu, joka on kohdun turvissa, äidin sisällä, sitä parempaa paikkaa ei voisi olla olemassa suojapaikkana lapselle, jos otamme tarkasteluun muun eläinmaailmaan jossa ollaan alttiina sairauksille, petoeläimille, sään muutoksille, jne. Allah on tahtonut meidän kehittyvän turvassa... kuinka Armollinen Hän onkaan :)

ja lapsen kehitys on täysin Jumalan käsissä, eikä äiti tai isä kuormitu sen suojelemisesta niinkuin eläimet, jotka joutuvat kaivamaan kuoppia poikasilleen, ja hakemaan ruuan erikseen niille ja oksentamaan sitä niille, kuinka Allah onkaan suosinut ihmisiä yli muiden luomusten). [Al-Baqarah: 26.Jumala ei häpeä käyttää vertauskuvana vaikkapa hyttystä tai jotakin sen yläpuolella olevaa . Ne jotka uskovat, tietävät, että siinä on heidän Herransa ilmoittama totuus, kun taas uskottomat kummastelevat: »Mitähän Jumala tarkoittaa moisella vertauksella?» Hän sillä eksyttää monta ja opastaa monta, mutta muut eivät eksy eivätkä joudu kadotukseen kuin jumalattomat,]

5

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lapsen kehityksen vaiheet alkiona menee tässä järjestyksessä:
      [Al-muminun: 14. Senjälkeen kehitimme siemenestä verenalun, ja hyytyneestä verestä kehitimme lihanrungon; lihanrungossa rakensimme luut ja luut ympäröimme lihalla. Tämän jälkeen saatoimme hänet uuteen hahmoon. Siunattu olkoon siis Jumala, luojista paras.

      15. Tämän jälkeen teidän on totisesti kuoltava;
      16. mutta ylösnousemuksen päivänä teidät jälleen herätetään eloon.

      (samalla lailla kuten olemme käyneet läpi aikaisemmin, maasta, ja vedellä, Jumalan luomana)

      17. Totisesti, yläpuolellenne olemme rakentanut seitsemän taivaan rataa; emme konsanaan jätä huolenpitoa luomisesta.

      (onko Jumalalle vaikeampaa luoda meidät vai avaruudet? [surat An-Naziat: 27. Kumpi on vaikeampi luoda, teidät vai taivas, jonka Hän on rakentanut?
      28. Hän on sen korkealle kohottanut ja sille muodon antanut:])

      edelleen Al-Muminun
      18. Pilvistä lähetämme sadetta maan päälle määrän mukaan ja annamme sen jäädä maahan, ja totisesti kykenemme myös sen ottamaan pois.
      19. Veden avulla Me sitten kasvatamme teille puutarhoja palmupuineen ja viiniköynnöksineen. Niistä saatte runsaasti hedelmiä, ja te syötte niitä.

      ja järjestyksessä Allah luodessaan meidät kohduissa, Hän antaa ensin kuulon ja vasta sitten näön. kuten Koraanissa on mainittu tässä järjestyksessä. lapsi pystyy kuulemaan äidin äänen kohdussa, ja maistamaan makuja, mutta ei näkemään ennen hahmoja tai muotoja, ennen kuin on astunut tähän Dunyaan, ja sydän (oma verenkierto) myöskin, sillä napanuora, josta tulee lapselle veri, jonka äidin sydän pumppaa, katkaistaan vasta Dunyassa, ja Allah tietää parhaiten.

      [As-Sajdah:
      7. Kaiken Hän on tehnyt parhaimmalla tavalla ja aloittanut luomalla ihmisen kosteasta savesta.
      8. Sitten Hän loi hänen siemenensä mitättömän näköisestä nesteestä.
      9. Senjälkeen Hän täydensi hänet ja puhalsi häneen henkensä, ja Hän on antanut teille kuulon ja näön sekä sydämen. Mutta niukasti te osoitatte kiitollisuutta.
      10. He kyselevät: »Kuinka, senkö jälkeen kuin me maadumme tomuksi, meidät herätetään taas uuteen eloon?» Niin, he kieltävät Herransa tulemisen.]

      jos epäilette sitä etteikö Jumala voisi luoda maasta meitä, vaikka olemme vain tomua niin:

      [Al-Hadsh:
      5. Oi ihmiset, jos epäilette kuolleistaheräämistä, niin olemmehan totisesti luonut teidät tomusta, sitten elon siemenestä, sitten hyytyneestä verestä, sitten lihamöhkäleestä, sopusuhtaisesta muodoltaan sekä myös epäsuhtaisesta, jotta kaikkivaltamme teille selviäisi. Minkä haluamme, sen kehitämme kohtuihin määräajaksi. Sitten saatamme teidät lapsina esille ja kasvatamme teitä, jotta saavuttaisitte kypsyysiän. Teidän joukossanne on joku, joka kuolee aikanaan, mutta joku myöskin, joka saavuttaa elämän raihnaisen kauden, jolloin hän ei enää tiedä mitään, vaikka aikaisemmin on tiennyt. Ja katso, maa saattaa olla paahtunut hedelmättömäksi, mutta kun lähetämme sille sateen ylhäältä, se herää ja paisuu ja kasvaa kaikenlaisia ihania yrttejä.

      6. Näin tapahtuu, koska Jumala on Totuus ja koska Hän saa kaiken kuolleen eloon ja koska Hänellä on mahti kaiken yli,
      7. ja koska tuomion hetki on epäilemättä tuleva, sillä Jumala on herättävä ne, jotka on kätketty hautoihin.]

      jos epäilette Tuomiopäivää, ja sitä että ihmiset, jotka ovat tomuina heräävät jälleen ja muotoillaan vaikka atomi kerrallaan uudelleen Allahin voimasta niin:

      [Al-Infitaar:
      4. ja haudat avautuvat,
      5. saa jokainen sielu tietää, mitä on tehnyt ja mitä laiminlyönyt.
      6. Oi, ihminen, mikä on vietellyt sinut jaloa Herraasi vastaan,

      (tässä käydään taas luomistyötä läpi, ja miten Hän on sen tehnyt, jakeessa kolme jota en pistänyt, on myöskin puhuttu vedestä joka virtaa, ja vesihän on elämän edellytyksenä)

      7. joka on luonut sinut, tehnyt sinut täydelliseksi ja sopusuhtaiseksi?
      8. Haluamaansa muotoon Hän on sinut valanut. (savi?)
      9. Voi, te sanotte tuomiota valheeksi,
      10. mutta totisesti on yläpuolellanne vartijoita,
      11. jaloja kirjoihin merkitsijöitä,]

      • ja edelleen haudoista, ja kuolleiden heräämisestä Tuomiopäivänä

        [Al-Qamar:
        7. he astuvat silmät maahan luotuina esiin haudoistaan kuin hajalle siroteltu heinäsirkkaparvi
        8. kiiruhtaen pelokkaina kohtaamaan kutsujaa. Epäuskoiset sanovat: »Tämä on kova päivä.»]

        [A-Zalzala:
        1. Kun maa järkkyy omasta järinästään,
        2. kun se purkaa esiin kuormansa
        3. ja kun ihminen kysyy: »Mikä sitä vaivaa?»
        4. sinä päivänä on se sanova sanomansa,
        5. kun Herrasi on antanut siihen käskyn;
        6. sinä päivänä astuvat (kuolleet) ihmiset esiin erilaisissa ryhmissä näkemään tekojaan.
        7. Silloin se, joka on tehnyt hyvää hiukkasenkin verran, on sen näkevä,
        8. ja se, joka on tehnyt pahaa hiukkasenkin verran, saa sen havaita.]

        [Al-Kiyamaa:
        3. »Luuleeko ihminen, että Me emme kerran voi koota hänen luitaan?
        4. Kyllä, Me kykenemme uusimaan täydellisesti hänen sormensakin.»
        5. Ihminen tuudittaa itsensä epäuskoon tulevan elämän suhteen.
        6. Hän kysyy: »Milloin ylösnousemuksen päivä koittaa?»
        7. Mutta kun se päivä sumentaa hänen näkönsä
        8. ja kuu pimenee,
        9. kun aurinko ja kuu yhdessä sammuvat,

        lukekaa...

        36. Luuleeko ihminen, että hänen sallitaan kuljeksia ilman määränpäätä?
        37. Eikö hän (aikanaan) ollut pieni siemenestä kylvetty itu?
        38. Sitten tuli hänestä hyytynyttä verta; Jumalahan loi hänet ja teki hänet täydelliseksi
        39. sekä muodosti kaksi sukupuolta, miehen ja naisen.
        40. Eikö Hän kykene herättämään henkiin kuolleita?]

        sielu taas annetaan lapseen hadithin perusteella 120. päivän kohdalla, 4.kk:den kohdalla

        [Al-Isra:
        85. He tekevät sinulle myöskin kysymyksiä Hengen suhteen. Vastaa: »Henki lähtee Herrani sanoista, mutta teille on annettu sangen vähän oikeata tietoa.»]
        (ja se on totta, tiede ei ole pystynyt selittämään hengen olemassaoloa paljoakaan, kuin pintaraapaisuna, mutta silti elämme, ja kun kuolemme sielumme siirtyvät, ja kaikki tämä on totta ja todistettua Allahin puolelta, miten ei siis myöskin sielu ja seuraava elämä olisi?)

        “Each one of you is constituted in the womb of the mother for forty days, and then he becomes a clot of thick blood for a similar period, and then a piece of flesh for a similar period. Then Allah sends an angel who is ordered to write four things. He is ordered to write down his deeds, his livelihood, his (date of) death, and whether he will be blessed or wretched (in religion). Then the soul is breathed into him…” (Sahih al-Bukhari no: 3036).

        Based on the above Qur’anic verse and Hadith, the jurists (fuqaha) have inferred that the soul (ruh) enters the foetus at around 4 months/120 days after gestation.

        Imam Ibn Abidin (Allah have mercy on him) states:

        “The soul enters the foetus at 120 days (4 months), as established by the Hadith.” (Radd al-Muhtar ala Durr al-Mukhtar 1/202)

        http://islampapers.files.wordpress.com/2013/01/embryo-stages-7-17.jpg?w=529&h=361

        yllä kehityksen vaiheet

        http://islampapers.files.wordpress.com/2013/01/embryo-like-a-leech.png

        Koraanissa on mainittu alaqa, alkio. ja arabia on erittäin kuvaileva kieli, varsinkin Koraanissa. siellä on mainittu, että embryo, alkio näyttää 23 vkon ikäisenä iilimadolta. yllä kuvaus


      • mhmd kirjoitti:

        ja edelleen haudoista, ja kuolleiden heräämisestä Tuomiopäivänä

        [Al-Qamar:
        7. he astuvat silmät maahan luotuina esiin haudoistaan kuin hajalle siroteltu heinäsirkkaparvi
        8. kiiruhtaen pelokkaina kohtaamaan kutsujaa. Epäuskoiset sanovat: »Tämä on kova päivä.»]

        [A-Zalzala:
        1. Kun maa järkkyy omasta järinästään,
        2. kun se purkaa esiin kuormansa
        3. ja kun ihminen kysyy: »Mikä sitä vaivaa?»
        4. sinä päivänä on se sanova sanomansa,
        5. kun Herrasi on antanut siihen käskyn;
        6. sinä päivänä astuvat (kuolleet) ihmiset esiin erilaisissa ryhmissä näkemään tekojaan.
        7. Silloin se, joka on tehnyt hyvää hiukkasenkin verran, on sen näkevä,
        8. ja se, joka on tehnyt pahaa hiukkasenkin verran, saa sen havaita.]

        [Al-Kiyamaa:
        3. »Luuleeko ihminen, että Me emme kerran voi koota hänen luitaan?
        4. Kyllä, Me kykenemme uusimaan täydellisesti hänen sormensakin.»
        5. Ihminen tuudittaa itsensä epäuskoon tulevan elämän suhteen.
        6. Hän kysyy: »Milloin ylösnousemuksen päivä koittaa?»
        7. Mutta kun se päivä sumentaa hänen näkönsä
        8. ja kuu pimenee,
        9. kun aurinko ja kuu yhdessä sammuvat,

        lukekaa...

        36. Luuleeko ihminen, että hänen sallitaan kuljeksia ilman määränpäätä?
        37. Eikö hän (aikanaan) ollut pieni siemenestä kylvetty itu?
        38. Sitten tuli hänestä hyytynyttä verta; Jumalahan loi hänet ja teki hänet täydelliseksi
        39. sekä muodosti kaksi sukupuolta, miehen ja naisen.
        40. Eikö Hän kykene herättämään henkiin kuolleita?]

        sielu taas annetaan lapseen hadithin perusteella 120. päivän kohdalla, 4.kk:den kohdalla

        [Al-Isra:
        85. He tekevät sinulle myöskin kysymyksiä Hengen suhteen. Vastaa: »Henki lähtee Herrani sanoista, mutta teille on annettu sangen vähän oikeata tietoa.»]
        (ja se on totta, tiede ei ole pystynyt selittämään hengen olemassaoloa paljoakaan, kuin pintaraapaisuna, mutta silti elämme, ja kun kuolemme sielumme siirtyvät, ja kaikki tämä on totta ja todistettua Allahin puolelta, miten ei siis myöskin sielu ja seuraava elämä olisi?)

        “Each one of you is constituted in the womb of the mother for forty days, and then he becomes a clot of thick blood for a similar period, and then a piece of flesh for a similar period. Then Allah sends an angel who is ordered to write four things. He is ordered to write down his deeds, his livelihood, his (date of) death, and whether he will be blessed or wretched (in religion). Then the soul is breathed into him…” (Sahih al-Bukhari no: 3036).

        Based on the above Qur’anic verse and Hadith, the jurists (fuqaha) have inferred that the soul (ruh) enters the foetus at around 4 months/120 days after gestation.

        Imam Ibn Abidin (Allah have mercy on him) states:

        “The soul enters the foetus at 120 days (4 months), as established by the Hadith.” (Radd al-Muhtar ala Durr al-Mukhtar 1/202)

        http://islampapers.files.wordpress.com/2013/01/embryo-stages-7-17.jpg?w=529&h=361

        yllä kehityksen vaiheet

        http://islampapers.files.wordpress.com/2013/01/embryo-like-a-leech.png

        Koraanissa on mainittu alaqa, alkio. ja arabia on erittäin kuvaileva kieli, varsinkin Koraanissa. siellä on mainittu, että embryo, alkio näyttää 23 vkon ikäisenä iilimadolta. yllä kuvaus

        http://islampapers.files.wordpress.com/2013/01/embryo-like-a-leech.png

        Alaqa=alkio=ja (kuvailevana arabiankielen sanana) että se on iilimadon muotoinen=myöskin samalla sanalla se tarkoittaa roikkuvaa hyytynyttä pussia=Jumalan esimerkki on todella paikkaansapitävä. kun mietimme iilimatoa joka juo itseensä verta, niin sehän muuttuu pussiksi jossa on verta. näin myöskin ihmisen alkio, saa ravinteensa ja rakennusaineet verestä jolla se elää. myöskin se elää symbioosissa kuten iilimato


    • Ihmisen kromosomiluku (2n) taitaa olla 46.

    • hyykaperju

      Näytti olevan islamilainen fundamentalistinen käsitys, aika kaukana biologisesta tiedosta.

      Onko tällainen käsitys yleinen islamilaisessa piirissä vai onko se vain ns. islamistien tai oppimattomien ajattelutapa? Olisi mielenkiintoista tietää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe