Vinkkejä kotona opiskeluun!

väsynytopiskelija

Opiskelen kahta tutkintoa (ammatti ja eat) työn ohella. Päivät siis tosiaan olen töissä ja siellä ei oo aikaa edes ajatella koulutehtäviä vaikka pomo sano et jos on aikaa niin voin tehdä tehtäviä. Eli tehtävät jää aina kotiin ja tehtäviä on siis paljon. Tällä hetkellä pitäis opetella erilaisia taulukoita ja sanastoa, tehdä yks projekti, opiskella kahta toista aihepiiriä ja hommata töihin kaikkea paperimateriaalia (perehdytyskansio, työohjeita yms.).

Välillä tän työmäärän alla tuntuu että pää on aika sekasin ja sitten en oikein saa mitään aikaseks. Välillä on vaan niin poikki töiden jälkeen ettei jaksa tehdä mitään. Viikonloput mulla meneekin sit noitten hommien parissa, yleensä.

Ajattelin siis kysyä teiltä muilta opiskelijoilta vinkkejä kuinka jaksaa opiskeluiden (ja töiden) parissa? Millä vinkeillä te jaksatte? Miten tätä sekavaa paperipinoa sais selkeemmäks? Kaveri sanoi, että mun pitää tehdä lukusuunnitelma mut mikä se sellanen on?

3

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääää

      Lukusuunnitelma kai sinun tapauksessasi olisi enemmänkin aikataulu tai eräänlainen lukujärjestys. Kun pistät itsellesi ylös, koska aiot tehdä tietyt kouluhommat ja pidät ajoista kiinni, selkeytyy tuo työmäärä jonkin verran. Ei kannata ajatella kouluhommia yhtenä isona kasana tekemistä, vaan jaa se osiin. Saat vähän hallittavamman paketin. Eikä niitä kaikkia asioita vaan voi tehdä kerrallaan, joten sitenkin olisi hyvä olla jonkinlainen aikataulu jonka mukaan edetä. Siihen kun hahmottelee kullekin projektille oman aikansa, niin kaikki tulee kyllä tehtyä ajallaan.

      Tee arkipäiville helpotettu aikataulu. Teet pikkujuttuja. Sitten viikonlopulle laitat itsellesi vähän enemmän tehtäviä. Ja kaikkein tärkeintä, pidä välillä paussiakin. Ei kukaan jaksa määräänsä enempää.

      Itsellä jos on jotain tärkeää tekemistä illalla töiden jälkeen, niin teen sen heti. Jos antaa itselle luvan jäädä "hetkeksi" lepäilemään ja keräämään voimia, niin tietää kyllä, ettei siitä aloittamisesta tule myöhemmin enää mitään. Toki se lepokin on tärkeää ja sille on hyvä varata ihan oma aikansa. Levon ei tarvitse välttämättä olla nukkumista tai muuta lekottelua. Aivot voivat levätä myös esim. urheillessa tai kavereita tavatessa. Niitäkään ei nimittäin pidä unohtaa.

    • ap-----

      Kiitos vastauksesta!

      Jotai aikatauluntapaista mietinkin. Ehkä sekin jo selkeyttää päätä, kun listaa kaikki asiat mitkä pitää tehdä? Ja yritän pitää taukopäiviäkin, mutta oon niin tunnollinen että se tuppaa unohtumaan! Tiedän sen etten kauaa näin jaksa.

    • oiuihyuihyi

      Olen opiskelija ja töissä myös. Itseäni on auttanut kalenteri, kirjaan siihen kaikki ylös mitä täytyy tehdä ja viivaan sitä mukaa yli kun ne on tehty. Tylsää, mutta se auttaa tosi paljon. Lisäksi kun miettii että ammattikoulu ei kestä kauan, 2-3 vuotta menee nopeesti vaikkei siltä tunnu ja sitten on paljon helpompaa. Ja on hyvää puhua ystävien kanssa usein niin jaksaa koulunkin paremmin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe