Ylimääräiset parkkipaikat

kolhoosiparkki

Rivitaloyhtiössämme on 3 ylimääräistä tolppapaikkaa, ne on merkitty vieraspaikoiksi. Kaikkiin asuntoihin kuuluu autokatospaikka, josta maksetaan muutaman euron kuukausimaksua. Nämä vieraspaikat ovat ns. ykköstalon edessä, meillä on siis 3 erillistä asuinrakennusta tässä, nro 1, nro 2 ja nro 3. Ykköstalon asukkaat ovat omineet itselleen nämä vieraspaikat ja pitävät niissä kakkosautojaan. Kun näistä tolppapaikoista tehtiin kysely, että kuka tarvitsee, jotta osataan periä kuukausikorvaus paikan käytöstä, tuli vastauksia, että ei tarvita, emme käytä paikkaa - siitä huolimatta samat autot ovat koko ajan parkissa vieraspaikoilla. Näistä kakkosautojen parkeista ei siis kukaan maksa tällä hetkellä mitään, vaikka isännöitsijä ja hallitus on asiaa kysellyt. Kun kukaan ei tunnusta, ei voida periä maksua. Autot kuuluvat kuitenkin taloyhtiön asukkaille. Erästä ykköstalon asuntoa myytiin myös sillä myyntilausekkeella, että asunnolle kuuluu katospaikka ja tolppapaikka.

Omasta mielestäni emme ole tässä taloyhtiössä tasa-arvoisia keskenämme. Nämä vieraspaikat omineet asukkaat pysäköivät ilmaiseksi toisen auton vieraspaikalle, meillä muilla ei ole samaa mahdollisuutta, vaan kakkosautot jätetään kadun varten parkkiin. Nämä vieraspaikan omineet asukkaat saavat asunnosta enemmän rahaa myyntihetkellä, koska toinen tolppapaikka nostaa asunnon arvoa.

Mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Minustakin olisi kiva saada toinen auto parkkiin tolppapaikalle ja myydä asuntoani kahdella autopaikalla!

4

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ojnnåo o ojk

      Varoitukset. Jos ei auta, asunnon haltuunotto.

    • WOD

      Asunnon myynti-ilmoituksessa ollut maininta, että asunnolle kuluu katospaikka ja tolppapaikka on ollut harhaanjohtavaa mainontaa, josta vastaa myyjä tai välitysliike. Jos asunto on myyty ja asunnon ostopäätökseen on mahdollisesti vaikuttanut tuo tolppapaikka, niin asunnon ostaja voi halutessaan vaatia virheellisestä ilmoituksesta vastuulliselta vahingonkorvausta / hyvitystä siitä, että tolppapaikka ei kuulukkaan hänelle. Yhtiö ei ole vastuullinen asiassa. Isännöitsijä voi olla, jos hän on laatinut isännöitsijätodistuksen virheellisesti, ts. niin, että todistuksessa on mainittu asunnolle kuuluvasta tolpppaikasta.

      Autopaikkojen jaosta taloyhtiöissä päättää yleensä hallitus. Yhtiökokouksen ei näin vähäpätöistä asiaa tarvitse viedä päätettäväksi. Tietysti senkin voi tehdä jos hallitus ei toimi asiassa, vaan katselee "luvatonta" ja ilmaista pysäköintiä sivusta. Esitä hallitukselle tai tarvittaessa varsinaisen yhtiökokouksen esityslistalle, että vieraspaikoista luovutaan ja ne vuokrataan tarvitsijoille. Jos paikan tarvitsijoita on enemmän kuin paikkoja, niin paikkojen saajat arvotaan. Tämän jälkeen kakkospaikkoja voi tarvittaessa kierrättää muillakin tarvitsijoilla esim. vuosittain. Aivan kuten itse sovitte. Näin ainakin loppuu autojen ilmaiseksi pysäköinti. En yleensäkään ymmärrä sitä, että taloyhtiöissä pidetään tarkoituksellisesti vieraspaikkoja jos asukkaillakin olisi niille tarvetta. Mikään velvollisuus vieraspaikkoja ei ole järjestää.

    • Puhumalla selvitään?

      Meillä on vieraspaikkoja enemmän kuin tuo kolme ja niiden käytöstä tehtiin kirjaus taloyhtiön järjestyssääntöön, joka hyväksyttiin yhtiökokouksessa. Taloyhtiön asukkailla on lupa pysäköidä niille lyhytaikaisesti, mutta jos auto unohtuu siihen useaksi päiväksi, niin asiasta huomautetaan ystävällisesti. Jos huomautus ei tehoa, niin se siirtyy sitten pysäköinninvalvonnan asiaksi.

      Meillä on talossamme paljon eläkeläisiä ja tavallaan tarjoamme heidän lähiomaisille helpon mahdollisuuden käydä vierailulla. Myös kiinteistön muita palveluja tämä helpottaa paljon: Kotiavustajat, siivousyhtiö, huoltoyhtiö, jne. Koska alueella ei käytännössä ole kadunvarsipaikkoja vapaana, niin tämä helpottaa kyläilyä ja palvelujen toimittajia huomattavasti. Mielestäni tämä palvelee taloyhtiön asukkaita paremmin, kuin näiden paikkojen vuokrauksesta saatavat tulot. Osakkaat ovat ostaneet parkkipaikkansa osakkeina parkkihallista, joten tämä ei ole ns. keneltäkään pois -tilanne.

      • Puhumalla selvitään?

        Tämä esimerkki oli kerrostalosta, mutta edellisessä rivariasunnossani oli vastaavia ongelmia. Yhdellä perheellä oli kolme autoa ja he vuokrasivat paikat perheiltä, joilla ei juuri silloin ollut autopaikan tarvetta. Vieraspaikkoja ei edes ollut, vaan vieraat saivat etsiä autolleen paikan jostain lähialueelta. Vieraita ei pahemmin näkynyt, kun kadunvarsipaikat olivat täynnä;)

        Taloyhtiössä sovitaan säännöistä, mutta jostain syystä ne eivät koske kaikkia. Tuossa rivariyhtiössä yksi emäntä hermostui, kun ei joku asia mennyt hänen mielensä mukaan, ja hän alkoi huutaa, että ellei tehdä niin kuin hän sanoo, niin hän muuttaa pois. Tuli hetken hiljaisuus, kun hän tajusi sanomansa ja loppujen lopuksi hän muutti pois muutaman kuukauden kuluttua;) Asiat eivät menneet hänen tahtonsa mukaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe