ELALAn aivokääpiöt

Täysin tympääntynyt

Vastatkaa Einiö (sd), Prabhakaran (sd), Suoranta (sd), Erola (vas), Helenius (kepu) ja Raita (ps), mistä aiotte säästöt repiä, kun ette suostuneet Tuuloksen kirjaston lakkauttamiseen? Lautakunnassa istuvat ihan surkeat, mistään piittaamattomat, ajattelukyvyttömät henkilöt.

Teillä lienee ihan omat suunnitelmat rakenteitten keventämiseen ja suuriin säästöihin. Olisiko varaa esim. vähentää perä perää jatkuvien juhlavuosien kirjoa, niihin satsaamista ja niihin palkattuja projektihenkilöitä sekä mainontaa ym. hömppää? Olisiko mahdollista sanoa irti joitakin ns. kulttuurintuottajia ja suunnittelijoita?

Olisiko sittenkin mahdollista lakkauttaa kirjasto, jossa käyttäjiä on kourallinen vuodessa (lähinnä muutama perhe) ja hekin voisivat kätevämmin käyttää kirjastoautoa, joka pysähtyisi omalla kotinurkalla? Olen pettynyt teidän toimintaanne. Teillä ei ole harmaintakaan hajua siitä, miten kaupungin taloutta pitäisi lähteä korjaamaan. olette ihan vääriä henkilöitä päättämään mistään asiasta.

39

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietämätön

      Etpä ole perillä kirjaston toiminnasta. Etkä varmaan asiakkaanakaan ole ollut, että tietäisit. :D

      • Täysin tympääntynyt

        Heippa "Tietämätön", nimimerkkisi on aivan oikeaan osunut, sillä mistäs sinä tietäisit minun kirjastonkäytöstäni yhtään mitään. Kirjaston toiminnasta olen aika paljon perillä, kun lainaan noin viisi kirjaa viikossa, sen lisäksi musiikkia ja lehtiä. Se taatusti paljon enemmän kuin kaltaisesi tietämättömät tekevät. Tosin en tarvitse lainaamiseen mitään rakennusta, kun varaan lainat netistä ja haen kirjastoautolta, joka pysähtyy joka viikko kotinurkillani. Siksi suosittelen myös tuuloslaisille kirjastoautoa.


    • Lapsellinen päätös

      Mielestäni kaupunginhallituksen olisi otettava tuollainen täysin älytön päätös lautakunnalta omaksi päätettäväkseen. Lautakunnan aivottomat jäsenet eivät ymmärrä kaupungin taloudesta hölkkäsen pöläystä, kunhan mielistelevät (tuuloslaisia, mahdollisia) äänestäjiään.

    • Älykkölautakunta

      SCC tulee kohta ja taloushuolet ovat historiaa.

    • Aivokääpiökö

      Lautakunnassa istuvat ihan oikeasti kuntalaisten asioista välittävät ajattelevat henkilöt. Katsoppas itse peiliin ennenkuin panettelt muita! Mitä näkyy? Oletko itseesi tyytyväinen?

      • Katsopa peiliisi!

        KatsoPPas itse peiliisi ja menePPäs oikeinkirjoituskurssille. Taidat olla siinä lautakunnassa, kun kirjoitustaito on noin surkea.


    • Yh KU La

      Tappiollisia parkkitaloja ei saa lopettaa.

      • Jolari Ihansson

        Kohta varmaan parkkitalotkin tuottaa jotain kun oikein jahkaillaan. Nimittäin sammalta.


    • Hölmöläisten hommaa

      Koskahan auton pito on ollut edullista, taloudellista. Vuodet kuluttaa, romua syntyy, ( säästää luontoa) ostetaan uusi, polttoaineet kuluttaa, tyhjäkäynti saastuttaa talvella ainakin, renkaita vaihdetaan, vakuutukset, eikä se auto ilman kuljettajaa toimi. Kirjastona toiminut huoneisto jäänee tyhjäksi, turhat lämmityskulut, vakuutukset kai on oltava tyhjällä kiinteistölläkin, muu ylläpito. Missä ne säästöt tulevatkaan?? On kuin hölmöläisen peiton pidennys- Otetaan toisesta päästä ja liitetään toiseen päähän

    • Parkkistrategia
      • Kauhuskenaario

        Tämä trio suunnittelee liikenneympyränne.


    • Tosiaan ällittömiä

      Näyttää olevan Tuuloksen kirjastonhoitaja (KU 22.10.) jo sen verran yli-ikäinen, että hänen palkkansa ainakin olisi säästynyt kaiken muun lisäksi, jos aivokääpiöillä olisi ollut järkeä lakkauttaa T:n kirjasto.

    • Asiaastako

      Parkkistrategialle _ tiejaosto ei liikenneympyröistä päätä. Päättää mm. yksityistieavustuksista, käsittelee tieriitoja yms. Ei ainakaan kirjastoasioista!

    • Lapsellinen päätös

      Onneksi kaupunginhallitus ottaa Tuuloksen kirjasto -asian omaan käsittelyynsä ja Elalan typerä päätös menee keikkuen nurin. Kiitos Sari Rautio ja kh.
      (ks. HäSa 23.10.)

    • Jos pohtiisi

      Sopiihan kaikille kirjastoauton aikataulu, sopiihan. Vuorotyöläiset ym.
      Onkohan siellä lukusali ja tietokone jotta vanhukset pääsevät maksamaan laskunsa pankkipalvelujen kautta, sitä kun mainostetaan silloin kun uskaltaa ihmetellä kaiken siirtymistä internettiin.. Kumma jos tämä kaikki sopii, kun kauppojen normaali ajat eivät sopineet. Pitää olla yötä päivää saatavilla, että työläiset ehtivät kauppaan. On se ihmismieli tosi kummallinen.

    • T:n kesäasukas

      Jos pohtiisi:lle
      Tottakai auton aikataulu sopii, kun sillä on sekä aamupäivä- että iltavuoroja, ihan niin kuin täällä kantakaupungin eri kaupunginosissakin. Sopiiko se kirjastotalon lyhyt aukioloaika kaikille vuorotyöläisille, kysyn vaan. Aina kun itse olen yrittänyt (kesällä) mennä sinne Tuuloksen kirjastoon lainaamaan jotain, niin se on ollut kiinni - eri päivinä eri aukioloaika. Tuskastuttavaa painaa kellonaikoja mieleensä.

      Itsepalvelukirjasto kauppakeskus Tuuloseen olisi mielestäni paras ratkaisu, jos nyt vähille lainaajille ylipäänsä mitään kirjastoa tarvitaan. Kauppareissulla hoituisivat myös kirjastoasiat kätevästi. En ole ikinä mitään virkailijaa tarvinnut, joten siellä ei tarvittaisi virkailijaa. Itsepalvelukirjastossa voisi olla myös se tietokone, jollei sellaista vielä kaikilla ole kotonaan.

      • Tingi omistasi

        Sinä ilmeisestikin olet suurkaupungista tullut kesäasukas, nimimerkistä päätellen. Sinulla on liikenneyhteydet. Veikkaan, että Tuuloksessa ei edes joka tunti pääse yleisellä kulkuneuvolla paikasta A paikkaan B. Mutta ainahan ne hyväosaiset ovat valmiita tinkimään kaikesta muusta, paitsi ei surista palkoista yhteisissä säästötalkoissa.
        Kellonajat ne autollakin on. Muista, kännykkä muistuttaa, jos aukioloajat ovat suuri ongelma. sinä voinet kuljettaa lukemiasi kirjoja kotipaikkakunnalta kesäasukaspaikkakunnallesi, mutta kylän veronmaksajat, vakiasukkaat, mikä on niiden mahdollisuus.


    • T:n kesäasukas

      Asun Hml:n keskustasta 2 km:n päässä sijaitsevassa kaupungin osassa, jossa kulkee kirjastoauto kaksi kertaa viikossa. Toisin sanoen käytän sitä samaa Pietaria, joka varmaan kulkee Tuuloksessakin.

      • Käytän kirj.autoa

        Tuuloslaiset, varsinkin ne muutama perhe kirjastotalon vieressä, eivät ole tunnetusti valmiita tinkimään mistään.


      • Kokdem-elämänlaatuun
        Käytän kirj.autoa kirjoitti:

        Tuuloslaiset, varsinkin ne muutama perhe kirjastotalon vieressä, eivät ole tunnetusti valmiita tinkimään mistään.

        Toisaalla Hämeenlinnan osaksi joutuneissa maaseutupaikoissa kyseinen palvelu tulee paikalle viideksitoista minuutiksi joka toinen viikko, mikä on kuulemma liikaa.


    • Keskustelun seuraaja

      Voisiko joku kertoa kuinka monta asiakasta käy kirjastossa päivässä ja kuinka paljon kirjastolla on eri asiakkaita. Olisi hyvä saada tilastotietoa.
      Asiakaskunnan koko laajuus olisi tärkeä yksityiskohta kun kirjastoa on sanottu muutaman suvun kunnalta saamaksi saavutetuksia eduksi!
      Sivuseuraajana huomauttaisiin, ettei kukaan ole lopettamassa Tuuloslaisten kirjastopalveluja. Muoto saattaa muuttua.

      • Ccvbbnbv

        Kannatan tilastojen julkaisemista.


    • Mökkiläinen T:ssa

      Paras ratkaisu olisi itsepalvelukirjasto ja ehdottomasti Tuulosen kauppakeskukseen. Se olisi "aina auki", kirjastokortilla sisään, ja voisi sielläkin sitä tietokonetta näpytellä. Ei kai siihen tarvita virkailijaa avuksi.

      • Maanviljelijä Tuulos

        Kirjasto voisi saada enemmän asiakkaita, jos se olisi kauppakeskuksessa. Kannatan mökkiläisen ajatusta. En asu Syrjäntaan kylässä eikä moni muukaan täällä Tuuloksessa, joten useimmille sopisi kauppakeskus paremmin kirjaston paikaksi. Siellä tulee käytyä monta kertaa viikossa.


    • 0987654321

      ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ tota Jooooooooooooooo

      • Puhujapönttö

        Iltaa, Ismo!


    • Pohjoisten kylältä

      Olisipa edes kaupunginhallituksessa järki päässä, mutta sielläkin istuu noita pro:laisia, joilla ei säteile yhtään. Olen sammaa mieltä kuin mökkiläiset, kesäasukkaat ja täysin tympääntynyt, että miksi sitä kirjastotaloa pidetään yllä Syrjäntaan kylällä, miksei kauppakeskuksessa, jossa kaikki käy. Syrjäntakan asuu se yksi ent. äidinkielen maikka (Häppölä), jonka pillin mukaan kaikkien pitäisi tanssia. Ei käy meille muilla kulmilla asuville!

      • Opiskelija T:sta

        Se nykyinen kirjastonhoitaja-muumio joutaa eläkkeelle. Kyllä meille nuorillekin sopisi paremmin kauppakeskuksen itsepalvelukirjasto nykyisen tilalle. Aina tulee mutka matkaan, kun pitäs kirjastossa käydä. Kirj.auto on ihan hyvä ja useimmiten riittävä. Netti alkaa jo olla kaikilla kotonaan ja jos ei ole, niin ei ne "nettikammoiset" sitä kirjastossakaan osaa käyttää.


    • Kirjastoauto ei

      vastaa kirjaston tarjontaa.

      Molempia käytän.
      Molemmista saan hyvää palvelua.

      Surullista, jos Tuuloksesta häviää olennainen osa kulttuuritarjontaa.

      Terveisin kantakaupunkilainen!

    • Hyvä Raparperi!

      Kokoomusnuoriko sitten ottaa roolia ja äänestyttää tämän kh:ssa?
      Näin, kyllä Kehon rahat on turvattava.

      Lautakunnat voi lopettaa, ei niillä ole käyttöä, jos yli kävellään hyvien veljien marssia mennen tullen, ellei päätös miellytä.

      Raparperi eduskuntaan! Siinä on rehellinen ja aito sälli.

    • Mummut höynäytetään

      Raparperi on mummujen mielistelijä nro 1. Sanoin isoäidilleni, ettei missään nimessä äänestäisi enää ikinä tuota lipeväkielistä mamua.

    • Törkeetä mielistelyä

      Samaa mieltä kuin edell. "Mummut höynäytetään".

    • Raparperista

      Sama on tullut mieleen kuin edellisillä.

    • olette väärässä ihme

      Raparperi on kova jätkä. Jos tässä rasistikaljupäitten jääkiekkoilukaupungissa pääsee "mamuna" valtuustoon, on jo osoittanut olevansa muutakin, kuin mummoille lepertelijä.

    • Suhteilla sisään

      Sehän pääsi valtuustoon siivellä, kun osas valkata sellasen puolueen, jolle tuli yhteensä paljon ääniä. Suhteellinen vaalitapa, nääs, nostaa valtuustoon helposti, jos nokkamiehet ja -naiset saa paljon ääniä.

      • Persutkin

        Sillä persutkin sai 10 pölhöö valtuustoon, suurin osa siipeilijöitä pienellä äänimäärällä.


      • Iltaa,

        ELALA:ssa on kyllä ihan fiksua porukkaa.

        Lisäksi Raparperi sai kuntavaaleissa 367 ääntä, eli viidenneksi eniten demareista. Raparperi on valtuustossa ihan omilla äänillään, ja autteli vielä sellaisia kuin Veera Oksanen ja Airi Suuronen.


    • riimitkuntoon

      Ela ELALAAN 2018 - kansanäänestyksellä.

      • paluu.tulevaisuuteen.hml

        SCC oli voimissaan vielä 2014 syksyllä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe