raskaus ei ole sairaus -mantra

kovuus

että ärsyttää tämä mantra, joka leimaa kaikki raskaana olevat jo valmiiksi huonoiksi ihmisiksi, jotka tahallaan/vahingossa ovat tulleet raskaaksi ja sitten valittavat ja kuppaavat yhteiskunnan varat ja kaatavat työnantajansa poissaoloillaan. mutta kuka tätä yhteiskuntaa pitää kasassa ja tuottaa uusia veroja maksavia kansalaisia, jos ei raskaana olevat naiset?

ketä nämä ihmiset ovat, joita raskaana olevat niin ärsyttävät?

ja toiseksi, raskaus ei ole sairaus, mutta se voi itsessään aiheuttaa sairauksia, kuten mm. masennusta, vaikeita selkä- ja nivelvaivoja, sairaalaan asti vievää pahoinvointia, laskimotukoksia, diabetestä ja raskausmyrkytyksen. toki näihin voi tiettyyn pisteeseen asti vaikuttaa itse, mutta joskus se paha nakki napsahtaa omalle kohdalle ja raskaus vie huonoon kuntoon, vaikka olisi maailman kovimmassa kondiksessa ja eläisi terveellisesti. miksei silloin saisi valittaa ja tarvittaessa olla sairauslomalla? miksi pitäisi työssä raataa lopuun asti vaikka rollaattorin kanssa ja oksennuspussi ranteessa? siinä on oma terveys ja lapsen terveys kaikkein tärkeintä kuitenkin.

vanhuuskaan ei ole sairaus, mutta kukaan ei valita vanhuuden heikkouden ja kolotusten takia lääkärillä ravaavista ja sairaalat täyttävistä vanhuksista. tämä vain esimerkkinä.

miksi raskaana olevia ja raskauden uuvuttamia ja sairastuttamia niin vihataan?

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juiop

      Tiedän ihmisiä, jotka tekeytyvät tosi sairaiksi jo heti plussattuaan "minä olen raskaana, en minä voi sitä ja tätä". Heille sopii tuo raskaus ei ole sairaus. Mutta on myös niitä, jotka oikeasti sairastuvat raskausaikana ja silloin on järkevämpää miettiä omaa ja vauvan vointia, kun sinnillä sitkuttamista.

      Minusta tuntuu, että suurinosa normaaleista järkevistä ihmisistä yhäkin huolehtii raskaanaolevista. Sitten on se sarja, jota ei kiinnosta kuin oma napa ja sen ympärillä pyörivät asiat, he jaksavat hokea ko. mantraa ymmärtämättä asiosita yhtään mitään, kun eihän heidän tarvitse kun ei heilläkään ole mitään ollut.

    • Slfntidmspwm

      Suomalaiset on tässä asiassa joo tosi kummallisia. Monissa muissa Euroopan maissa raskaana olevia kunnioitetaan syvästi. Asun itse maassa, jossa raskaana ollessa pääsee jonojen ohi, saa ihan automaattisesti istumapaikan bussissa, ja jossa autot varmasti pysähtyvät, jotta pääset tien yli turvallisesti. Saman kohtelun saa vanhukset ja invalidit, eikä tätä tarvitse vaatia keneltäkään vaan ihmiset tekee tämän hymyillen. Lääkärit patistaa sairauslomalle jo hyvissä ajoin, koska halutaan pitää äidistä ja lapsesta hyvää huolta. Kääntöpuolena on se, että kuka tahansa ventovieras saattaa haluta kokeilla mahaasi. Se on totta, että raskaus ei ole sairaus, mutta kyllä mä mieluummin ottaisin parin päivän mahataudin, kun kuukausia kestävän raskauspahoinvoinnin. Mun selkäsärytkin kestää normaalisti korkeintaan viikon, mutta nyt se on jatkuvaa. Täällä on jotkut kirjoitellut siitä, että raskaus on oma valinta, joten siksi ei anneta istumapaikkaa bussissa tms. mutta nuo ihmiset ei kyllä ajattelee asioita yhtään pidemmälle. Mitä tapahtuu yhteiskunnalle, joka ei tee lapsia? Nostetaan eläkerajaa 70 v. niin kuin Japanissa on kuulemma tehty. Työntekijöitä on pakko repiä jostain, vaikka sitten nyt tällä hetkellä itsekkäiden ihmisten kustannuksella.

      • vbdre

        Tämä on niin totta. Itselläni lapset 4- ja 5-vuotiaat ja odotan kolmatta. Oltiin Kreikassa ja kaikki ventovieraatkin halusivat jutella ja leikkiä lasten kanssa ja olivat ystävällisiä, ei tarvinnut jonottaa raskaana (vaikka toki hyvin voisinkin!). Suomessa meininki on täysvastakohta: töissä pari miestä etuili mua ruokalan jonossa, ravintolassa kun oltiin eilen, niin kun viereisessä pöydässä lapsi rupesi kiukuttelemaan, muut asiakkaat olivat heti kuin käärmeen nieleen näköisiä, kun taas siellä Kreikassa meidän hotellissa näin usein, että jos joku lapsista kiukutteli ravintolassa, niin heti tuli joku ravintolan henkilökunnasta lapsen kanssa juttelemaan, laskemaan leikkiä tms. ja kiukuttelu loppui heti. En ole missään muussa maassa tavannut niin ei-perhekeskeisiä ja lapsivihaisia ihmisiä kuin Suomessa!


    • niimpä niin..

      Yhdyn kaikkiin edellisiin keskusteluihin.

      On se kumma, että jotkut eivät hyväksy lasten saamista.

      Mietitäänpä.. Jos kaikki ihmiset lopattaisivat lasten tekemisen/saamisen nyt, menisi 100vuotta niin ihmisiä ei enää olisi. Sitä ilmeisesti ihmiset haluavat. Vai haluavatko?
      Jos eivät, niin lapsia on tehtävä, sillä ihmisiä tarvitaan eri aloille töihin jne, eikä firmat/yhteiskunta pyöri millään vanhuksilla vaan tarvitaan nuoria työntekijöitä.

      • ..................

        Niinpä ja joku nämä lapsista kiukuttelevat ihmisetkin vanhana hoitaa. Ne lapset jotka aikuisina päättävät olla vanhuksille hoitajina. Lapsissa on tulevaisuus.


      • ei mennyku strömssöössä

        Minä olin huippukunnossa kaikin puolin ennen raskautta. Kokenut puolimaratoonari ja harjoittelemassa ekalle kokonaiselle raskauden alkaessa. Hoikka kolmekymppinen.. Silti iski paha masennus, joka jatkui vakavana synnytyksen jälkeisenä masennuksen. Ja stressin/ verenpaineen/ raskaus myrkytyksen vuoksi syntyi pienipainoinen vauva. :( eipä noihin kauheesti vaikuttaa itse voinut.. Spin kyllä terveellisesti ja liikuin loppuun saakka..


      • ap.
        ei mennyku strömssöössä kirjoitti:

        Minä olin huippukunnossa kaikin puolin ennen raskautta. Kokenut puolimaratoonari ja harjoittelemassa ekalle kokonaiselle raskauden alkaessa. Hoikka kolmekymppinen.. Silti iski paha masennus, joka jatkui vakavana synnytyksen jälkeisenä masennuksen. Ja stressin/ verenpaineen/ raskaus myrkytyksen vuoksi syntyi pienipainoinen vauva. :( eipä noihin kauheesti vaikuttaa itse voinut.. Spin kyllä terveellisesti ja liikuin loppuun saakka..

        tätä juuri tarkoitin, ettei niille vaivoille vaan voi itse mitään.

        mutta sen olen huomannut nettimaailmassa, että äiti on äidille susi, eikä (katkeroituneet) miehetkään sen parempia ole.

        onneksi itsellekin on sattunut ihana ja ymmärtäväinen mies sekä suku, niin ei ole raskauksien aikana tarvinnut kärsiä ainakaan läheisten taholta painostusta - eri asia on olleet sitten juurikin netti-ihmiset ja oma esimies, joka ei ymmärtänyt alkuunkaan loppuun asti jatkunutta pahaa pahoinvointia eikä lonkkia ja lantiota vihloneita kovia liitoskipuja.

        kaikille se raskausaika ei ole maailman onnellisinta aikaa, todellakaan. voi kun ihmiset sen muistaisi ja olisi ymmärtäväisempiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe