VVO SATO TVT kokemuksia?

vertailua

Hei turkulaiset vuokra-asukkaat. Olemme vaihtamassa vuokra-asuntoa ja mietinnässä on erinäisiä vaihtoehtoja. Tähän mennessä olemme asuneet TYS:n ja TVT:n asunnoissa. VVO, SATO ja yksityiseltä vuokraaminen on kokeilematta.

TYS ei enää tule kyseeseen kun emme ole enää opiskelijoita. TVT:n asunnossa on todella levotonta, naapuriaines on yhteiskuntakelvotonta ja täysin yhteisiä sääntöjä noudattamaan halutonta tai kykenemätöntä. Yksityiseltä emme ole innostuneita vuokraamaan kun asunnon pysyvyydestä ei voi olla varma jos omistaja päättää myydä sen tai vuokrata sukulaisille tms. ja joudutaan taas muuttorumbaan.

Onko VVO:lla tai SATO:lla rauhallisempaa asumista kuin TVT:llä? Kannattaako isomman vuokran maksaminen suhteessa asumisen laatuun? Netissä liikkuu puheita huonoista kokemuksista SATO:n kanssa, että asunnot ovat huonokuntoisia, että kohtelevat vuokralaisia huonosti ja huollot, korjaukset ja ym. eivät pelaa kunnolla. TVT:llä asumisessa ei tosiaan muuta vikaa kuin häiriköivät naapurit, pääseekö tuosta ongelmasta muuttamalla SATO:n tai VVO:n asuntoon?

Tai vastaavasti onko TVT:llä kohteita jotka olisivat tunnettuja rauhallisuudestaan ja asiallisesta, järjestyssääntöjä noudattavasta asukasaineksestaan? Alkaa tämä moniongelmaisen sossukansan seassa asuminen ottaa kupoliin nimittäin ihan tosissaan.

31

5117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muuttanut

      Olen asunut keväästä lähtien uudehkossa SATOn talossa joka on hiljainen kuin huopatossutehdas. Yhteiset tilat ovat siistejä ja huoltotoimenpiteet on tehty ripeästi. Tilanne varmaankin vaihtelee talosta taloon, joten teidän kannattaisi varmaan hakea jotain sopivalta kuulostavaa asuntoa ja mennä katsomaan sitä niin että nykyinen asukas on paikalla niin saatte varmaan rehellisemmät kommentit asunnosta ja talosta kuin vuokranantajalta.

    • Ratkaiseva asia

      Paras on SATO Tiilentekijänkatu 3 b, mukaan lukien kyseisen talon isännöitsijä!
      Sen parempaa, asiansa hoitavaa isännöitsijää ei muualla ole. Talo on rauhallinen asua isännöitsijän ansiosta.

      Ainoa huono puoli on ylikorkeat vuokrat, huimine vuosittaisine korotuksineen.

      Huonoin isännöitsijä löytyy eräistä YH-Kodit -taloista.
      Talon siisteys ja rauhallisuus on suorassa yhteydessä isännöitsijään.

      • Seuraaja

        Oli liian hyvä, vaihtunut toiseksi ja sen asukkaat huomaavat.


      • Anonyymi
        Seuraaja kirjoitti:

        Oli liian hyvä, vaihtunut toiseksi ja sen asukkaat huomaavat.

        Totta! Sato otti oman isännöitsijyyden.
        sen huomaa...


    • vasaramäessä asuva

      Asun TvT n vuokra-asunnossa eikä mitään häiriötä naapureista! jo kolmas saman firman asunto. ymmärrän huolen naapurihäirinnästä yms... mutta en usko että kyseessä on muu kuin lähiö. eli talon sijainti ratkaisee huimasti! Martinmäessä ja haritussa pientä meteliä naapureista mutta omat kokemukset suuremmista lähiöistä vakke, lauste,runosmäki pansio tai jäkärlä, totaali hirvee. en muuttas kuuna päivänä..... ja todellakin isännöitsijästä kiinni asumis viihtyvyys! enää en vaihda asuin aluetta!

      • Muuttaneet...

        Missä päin TVT:n asunnossa ei naapurit häiriköi? Kiinnostaisi tietää mille asuinalueelle laitetaan seuraavaa hakemusta menemään. Olemme 3 hlön perhe ja kaipaamme rauhaa sekä hiljaisuutta.

        Nykyisessä talossa häiriköi wanna-be-muusikko, soittaa rumpuja ja kitaraa. Tyrmistyttävää röyhkeyttä kaverilta piinata rappukäytävää joka hel*etin päivä sillä vingutuksellaan. Rumpujen kelluttamisesta tai kuulokkeista ei tietoakaan.
        Toinen naapuri tuntuu olevan kanta-astuja ja mielipuuhaa keskellä yötä askeltaminen. Tenava leikkii vapaasti pallopelejä sisätiloissa.
        En ole missään muualla kuin TVT:n talossa törmännyt näin itsekkäisiin ja äänekkäisiin naapureihin.

        Elikkä jos viitsisit laittaa kaupunginosaa nimeltä tänne, niin koitetaan löytää rauhallisempi paikka...


    • molempi pahempi?

      Tätä ketjua kun lukee niin SATO:n kohteissa tuntuisi olevan sama meininki kuin TVT:llä. Melua, häiriköitä, juoppoja ym. Ei mitään rotia. Isännöitsijät sanoo voivoi, ei voi mitään.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9591823

      Ei kuulosta yhtään sen paremmalta asumisrauhan suhteen kuin TVT:kään. TVT:llä sentään huolto, hiekoitukset, siivous ym. toimii hyvin. Luulin että SATO:lle ja VVO:lle asutettaisiin ns. tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, mutta samat mamut, sosiaalitapaukset ja juopot sinne näemmä ovat sijoittuneet kuin kaupungin asuntoihinkin.

      Onko paras vaihtoehto siis kuitenkin vuokrata yksityiseltä asunto? Vaikka huollot ja muut eivät pelaisikaan? Jos asunto sijaitsee kiinteistössä missä muuten on omistusasujia niin asukaskunta voisi olla asiallisempaa kuin vuokrakolosseissa. Tuskin siellä niin hälläväliä MINÄMINÄMINÄ asenteella mennään kuin vuokrataloissa? Vai?

      Tässä yksi lainaus tuosta linkkaamastani ketjusta:

      "SATOn järjestyssäännöt ovat yksi asia ja ihan toinen asia on sitten tartteeko niitä kenenkään noudattaa.

      Jos joku täällä ilmoitti, että tupakoinnille ei voi mitään, kun on vanha vuokrasopimus, jossa ei tupakointia ole kielletty, niin eipä tuo vaikuta vaikka olisi kiellettykin. Ilmoitin naapurini tupakoinnista isännöitsijälle, kun olin käynyt asunnon asukkaille huomauttamassa mölyämisestä yöllä. Savua oli kämppä täysi. Isännöitsijä totesi, että POISMUUTTOVAIHEESSA heille laitetaan lasku perään, jos havaitaan asunnossa tupakoidun.

      Yöelämälle ei tehdä mitään. Pitäisi kirjata ylös kaikki yöllä kuuluvat äänet ja kerätä naapureilta nimiä. Just. Tässä rapussa eivät edes avaa ovea, vaikka ovat kotona. Ainoa joka avasi, ei halunnut kirjoittaa nimeään häiriöilmoitukseen. Toisaalta ymmärrän, että voi pelätä, että häiriköinti kohdentuu sen jälkeen ilmoituksen tehneisiin, mutta toisaalta mitään tekemättä mölyäminen jatkuu.

      Asunto oli talvella niin kylmä, että kädet oli kohmeessa. Suihku on sottainen, eikä sitä saa puhtaaksi. Äänieristys on surkea. Tupakansavu tulee naapurista asuntooni.

      En suosittele kenellekään. Olen asunut vuoden ja neljä kuukautta, joista kolme ensimmäistä meni hyvin (jos ei oteta huomioon, että asunnossa oli vain 14 astetta lämmintä), jonka jälkeen yläpuolelle muutti viidakon lakeja noudattavia ihmisiä. Hyvästi rauha.

      Liian kallis, liian surkeassa kunnossa, pyörävarasto liian ahdas ja häiriöilmoitusten tekeminen täysin turhauttavaa.

      Älä muuta SATOn taloon, jos haluat asioiden toimivan! "

      • Anonyymi

        Oho, mikä isännöitsijä, en ihmettele yhtään, jos asukastaso laskee.


    • Hirvensalo

      Hei vaan molempi pahempi sinne Varissuolle.
      Muualla naureskellaan, kun Varissuolla asuvat jaksavat tapella mainitsemiesi juoppojen, häirikköjen ja mamujen kanssa.

      Eivät milloinkaan lähde sieltä muualle kaupunkiin, kun siellä on kaikki. Kela ja sossu.
      Ei ihme, että on aukkoja tiedoissa.
      Eihän sitä voi paremmasta tietää, mutta silloin on parempi olla kuvittelematta kaikkia alueita samanlaisiksi.

      • aapee.

        Kiitos jo asiallisesti vastanneille. Laittakaa vaan lisää kokemuksia jos löytyy.

        Luin tuota yllä linkattua ketjua ja sehän koski SATO:a maanlaajuisesti, ei ollut vain Turusta kyse, muttei siis tosiaan nostanut SATO:n pisteitä jos vuokralaisia noin miten sattuu kohdellaan.

        Nimimerkille Hirvensalo sellaiset terveiset ettei ole kovin kohteliasta tulla v.ittuilemaan ketjuun missä ihmiset pyytävät apua ja neuvoja - mutta senhän sinä jo tiesitkin. Toivottavasti sait viestistäsi sen v.ittuilun ilon mitä lähdit hakemaankin. Ketjusta oikeaa tietoa etsiville mentaaliräkäisysi oli kuitenkin täysin turha.


        Keskustelu siis jatkukoon, ja mieluusti asiallisella tasolla: Miten yhdistää Turussa vuokra-asuminen ja asumisrauha?


    • Vilkaise tuokin

      Keva omistaa lähellä jokea, Forum marinumin vieressä, kohtuullisella paikalla asuntoja. Korttelin joen puoleinen yhtiö on omistusasuntoja, muut vuokrayhtiöitä. Itse katsoisin kuitenkin yksityiset markkinat, koska silloin on pienempi todennäköisyys sosiaalipummeihin naapurissa.

      Turku on siinä mielessä helppo kohde, että kerrostalossa kannattaa asua vain keskustassa. Parempi vielä, jos torille on alle kaksi korttelia, koska julkinen liikenne on bussien varassa. Kohtuuhintaisiakin vuokra-asuntoja löytyy, kun hakee.

      Jos taas haluaa maanpinnalle, on naapurikunnissa kohtuuhintaisia tontteja. Älvari tontille, niin asumiskustannukset ovat varmasti alle vuokra-asumisen.

    • Torin vieressä.

      Yliopistonkatu 21 asuvana suosittelen. Juoppoja ei ole.

      • torin vieressä

        se on vvo.


      • Anonyymi

        Mihis ne juopot sieltä on hävinnyt...baareja joka toinen ovi ja jokaisesta ovesta kun tulee on humalassa.Ihmisistä tuntuu että juopot on vain joissain lähiöissä kun ympyrät vähän pienemmät.Kyllä se valtaosa liikkuu Turun keskustasss.


    • luppe.

      Mites olisi asumisoikeusasunto? Niissä voisi olla rauhallisempaa kuin vuokra-asunnoissa? Tarvitsee pienen pesämunan, mutta sen jälkeen asuminen suurinpiirtein samoissa kustannuksissa kuin vuokra-asuminenkin.

    • huhuu123

      kokemuksia on sato:lta ja tvt:ltä.. Edellinen asunto oli siis satolta ja hyvin hoitui korjaukset ja asunto todella hyväkuntoinen ja halpa vuokra, seinät tultiin maalaamaan, kun oli muutama ruuvi reikä, todella hyvää palvelua sain siellä, myös sisko asui saton asunnoissa ja sanoivat hänelle, että ilmoita mitä remppaa tullaan tekemään ja hän ilmoitti ja kaiken sai mitä pyysikin. Nykyinen asuntomme tvt:llä ei toimi sitten mikään, ilmastointi ei toimi ja sille ei kuulemma mitään tehdä, parvekkeen ovesta tuulee sisään, mutta sillekään ei ilmeisesti mitään tehdä, tässä firmassa kaikki tehdään mahdollisimman halvalla ja mieluusti ei korjata ollenkaan... Muuten vaihdettais asuntoa, mutta muutimme tähän puoli vuotta sitten ja uuteen ei jaksais heti muuttaa...

    • TVT martti

      Tvt ja merimiehenkatu/matruusinpolku. Aivan ruokotonta menoa 24/7 ja rappukäytävässä majailee öisin kadunmiehiä, välillä sammuneena hissin eteen. Asukkaina pelkkää juopponarkkimielenterveys-porukkaa. Kaikki pöllitään/pistetään paskaks, hypitään parvekkeelta toisten niskaan, huumeruiskuja jokapaikas ja sytytetään vielä tulipaloja nonstop. Luultiin että keskustan läheisyydessä ois näillä kalliimmilla vuokrilla ollu ihan normisakkia, ja pah! Meteli on ku ois ruisrock naapurissa ympäri vuoden.. Oma vika mitäs läksit, onneks täältä pääsee pois.

      • Martti TVT

        Kai tämäkin talosta riippuu. Itse asun Matruusinpolulla ja jos en naapureita aina välillä rappukäytävässä näkisi, niin luulisin asuvani yksin koko talossa. Kohta vuoden asuttu, ei ikinä ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Parin rapun päässä vissiin on joku tuikkaillu innokkaasti kellarivarastoa tuleen, mutta meidän rapussa kaikki on ollut hiljaista ja rauhallista.


      • Onnittelut! :)
        Martti TVT kirjoitti:

        Kai tämäkin talosta riippuu. Itse asun Matruusinpolulla ja jos en naapureita aina välillä rappukäytävässä näkisi, niin luulisin asuvani yksin koko talossa. Kohta vuoden asuttu, ei ikinä ole ollut minkäänlaista ongelmaa. Parin rapun päässä vissiin on joku tuikkaillu innokkaasti kellarivarastoa tuleen, mutta meidän rapussa kaikki on ollut hiljaista ja rauhallista.

        Onnittelut naapuriarpajaisvoitosta! Tää ois aivan hiton hyvä paikka muuten olla ja elää (kämppä/sijainti). Mutta meidän arpa osui juurikin tähän "avohoitola"-rappuun.


    • willkommen

      SATO ja Pakkarinkatu 3b. Ihana talo. Suht halpa vuokra sisältää veden ja sähkön. Ilmainen pesutupa. Asunnot 80 kpl kaikki yksiöitä. Koska yksiöitä ei meluakaan. Saa elää täysin anonyymisti.

    • göm

      Lausteella asuin hetken SATO:n kämpässä. Ihan tavallisia ihmisiä asui mun rapussa, ei juoppoja tai narkkeja. Talo oli huonossa kunnossa, odottavat ilmeisesti kunnes se on loppuunasuttu ja rakentavat sitten tilalle uuden. Vuokra oli sikahalpa.

      Sain sen käsityksen, että TVT:n asunnot Lausteella ovat huomattavasti levottomampia.

    • kitkitte

      Häiriötä voi olla missä tahansa, jos "osuu kohdalle"... Aina pitäisikin saada jutella edellisen asukkaan kanssa (ellei satu itse olemaan häirikkö) millaista talossa on.
      On ollut sekä vuokra että omistusasuntoja elämän aikana.
      Eikä aina omistusasuntokaan takaa häiriöttömyyttä.
      Sato nostaa vuokria niin ettei perässä tahdo pysyä :)
      Joten se tuli aikoinaan hylättyä, Ja oli muuten melkoista häiriötä siellä...

    • VVO_oli_pettymys

      Olen asunut TVT:lla, SATO:lla ja nyt VVO:lla.

      Kaikki ovat asuttavia, ellet odota tasapuolisuutta vuokrantajalta/ isännöitsijältä.

    • Turkulainen_veronmaksaja

      TVT Turku

      - asunnon lämpötila 16-18 astetta talvella (asunnon terassin oven rikkonaisuudesta ilmoitettu isännöitsijälle jo 15 kk aikaisemmin, ei korjattu.
      -> Tänä talvena 3 viikkoa keuhkoputkentulehdus ja poskiontelontulehdus
      -> asuntoon tulee kadulta kovaa liikennemeteliä, ei kiinnosta isännöitsijää
      -> talvipakkasilla kadulle pysäköidyistä autoista tulee pakokaasuja asuntoon, kun autoja lämmitellään useita minuutteja. Kadulle etäisyys alle 10 metriä.

      - wc:n lattialle vuotaa lietettä pöntön alta, korjattu osittain 2014, vuotaa edelleen, ei korjattu.

      - isännöitsijän mukaan homekorjauksessa pitäisi uusia koko kylpyhuone ja koko remontin ajan pitäisi asua samassa asunnossa. Kunnan terveystarkastajan mukaan on mahdotonta olla altistumatta homepölylle, jos joutuu asumaan remontoitavassa asunnossa.
      TVT ei suoistu järjestämään tilapäisasuntoa.

      - asunnossa homeongelma (todettu 2014), ei korjattu. Lääkäri todennut hometoksiinien olevan terveydelle haitallisia.

      - asuntoon tulee kesäisin runsaasti siitepölyä. Pyydetty suodatinta ilman sisääntuloreitteihin vuonna 2012 (maksaa parisataa euroa). Ei tehty.

      - asunnon lämpötila kesäisin yli 30 astetta riittämättömän ilmanvaihdon vuoksi

      Isännöitsijää ei asiat kiinnosta. Ei myöskään TVT:tä.

      • Eikoskaanenää

        TVT:n asunnossa meillä oli asteita 18-19 ja makuuhuone jääkylmä koska ikkunat fuskasivat rankasti. Vietettiin siellä vuosi vastasyntyneen vauvan kanssa. Hieman pukkasi masennusta kun oltiin peiton alla vauvan kanssa lähes koko talvi. Soitin huoltofirmaan ja akka meinasi tulla linjoja läpi kun valitin kylmyydestä ja ihmettelin kun alkoi olla jo kevät ja vauvaa ei vieläkään voinut pitää lattialla kun asunnossa on jääkylmää. On kuulema normaali lämpötila ja meissä on jotain vikaa. Tulivat kuitenkin kesällä ilmaamaan patterit joten jotain vikaa siellä oli muillakin naapureilla ollut. Muutettiin pois. Tuo on vaan yksi huono kokemus TVT:stä, en jaksa enempää alkaa selittämään kun ainoa vaihtoehto on muuttaa sieltä pois.


    • merkkurius

      Ottakaa selvää asioista, tuskin edes Turusta vuokra-asuntoa helpolla saatte. Jonot on pitkiä. Voisin kaksion vuokrata Suikkilasta, vuokra on 587 € /kk. Vuokratakuu 2 kk, rauhallinen sijainti ja kaikki palvelut lähellä!

    • Latz

      Nyt tulee puoli vuotta täyteen TVT:n talossa Korppoolaismäessä Martin vieressä.

      Talossa on hiljaista, mitä nyt yläkerran kersan leikeistä aiheutuva kolina silloin tällöin kuuluu. Asunnossa on ollut sopivan lämmintä ja välillä liiaksikin minun mielestä, joten pienennän sitten lämpöä, koska viihdyn viileässä. Paikat ovat siistit, joskin kuluneen näköiset.

      Huoltokin toimii. Saunan alalauteista lähti yksi lauta irti ja muut olivat jo irtoamassa. Ilmoitin huoltoyhtiölle asiasta perjantaina ja seuraavana maanantaina soitettiin ja kyseltiin asiasta. Kaverit tulivat illalla katsomaan ja seuraavana aamupäivällä kaveri kävi irrottamassa vanhat ja muutaman tunnin päästä toi uudet. Kaikki vaihdettiin. Myös se alin jakkara. Ja tämä tapahtui just jouluviikon alussa.

      Asuin aikaisemmin Parkinkentän lähellä SATO:n talossa, ja siellä oli mielestäni kuuma; ulkona -20 ja makuuhuoneessa hieman yli 23 astetta, vaikka minulla oli koko kolmiossa jokainen tuuletusventtiili auki ja patterit kierretty kiinni. Siinä talossa huolto ei oikein toiminut.


      Seuraavat asiat muuttuivat, kun muutin tänne TVT:n taloon täysin saman kokoiseen kolmioon:

      - asunto on mukavan viileä
      - liikenteen melu ei kuulu juuri ollenkaan, kun tämä on sisäpihan talo
      - hissin käynnistys- ja pysähtymisääni ei kuulu ollenkaan, vaikka asun ihan hissin vieressä. Edellisessä em. äänet kuuluivat kolmanteen kerrokseen kuusi kerroksisessa talossa ja nyt asun viidennessä
      - vesijohdot eivät kohise
      - naapurin puhe ei kuulu liesituulettimen kuvusta eikä vessasta
      - vuokra vesimaksu putosi 99€ /kk, vaikka tässä nykyisessä on lisäksi lämpimän autohallin maksu. Ja sieltä hallista pääsee mukavasti hissillä suoraan omaan kerrokseen.

      Täällä asuu mamuja ja hagertteja, mutta eipä noi ole häiriöksi olleet.

      Hyvin olen viihtynyt ja ollut tyytyväinen TVT:hen.

      • Latz

        Niin, unohtui mainita: tässä TVT:n asunnossa on myös lasitetut parvekkeet. Siinä edellisessä ei ollut.


    • meikkis1975

      Oon asunut vajaa 10 vuotta Turussa, Vaalantie 27 rivareissa... kohteen omistaa TVT mitään valittamista ei oo ollut missään vaiheessa, vaikka jonkin verran asuu ulkomaalaisia pihassa. Meillä on täällä ns. kommuuni kaikkien kesken.

    • kymppinen

      Myrskypuisto Haarla. Siisti ja hiljainen paikka, fiksua porukkaa.

      • Anonyymi

        TVT on luotettava vuokra-isäntä.
        Kunnallisvaaleihin pitää osallistua.
        Persut ja Kokoomus haluavat yksityistämistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe