Toinen lapsi perinnöttömäksi?

Korkattu

Onko laillisesti mitenkään mahdollista jättää toinen lapsistani ilman perintöä? Riittääkö, jos saan hänet suostumaan allekirjoittamaan sopimuksen jossa luopuu perinnöstä lopullisesti, vai voiko hän jotenkin kumota sen jälkikäteen, jos tulee katumapäälle? En halua jättää perintöä toiselle lapselleni, sillä hänestä on kasvanut mitätön.

23

1534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korkki kii

      Hän on ilmeisesti alkoholisti?

    • >>En halua jättää perintöä toiselle lapselleni, sillä hänestä on kasvanut mitätön.>Riittääkö, jos saan hänet suostumaan allekirjoittamaan sopimuksen jossa luopuu perinnöstä lopullisesti, vai voiko hän jotenkin kumota sen jälkikäteen, jos tulee katumapäälle?

    • Pullot auki

      Helpointa lienee lahjoittaa mahdollisimman paljon omaisuuttasi suosikkilapselle eläessäsi - silloin mitään jaettavaa ei ole.

      • Voi ollakin:

        PK 7:3
        "Lakiosaa määrättäessä on otettava huomioon avioliittolain mukaan eloonjääneeltä puolisolta kuolleen puolison perillisille tulevan tai eloonjääneelle suoritettavan omaisuuden arvo.

        Pesän varoista ei ole vähennettävä lahjanlupauksena annettua sitoumusta eikä sitä määrää, mikä on suoritettava perittävällä lain mukaan olleen elatusvelvollisuuden täyttämiseksi vastaisuudessa.

        Pesän varoihin on lisättävä perittävän antama ennakkoperintö sekä, jollei erityisiä vastasyitä ole, hänen sellaisissa olosuhteissa tai sellaisin ehdoin eläessään antamansa lahja, että se on tarkoituksensa puolesta rinnastettavissa testamenttiin, niin myös hänen jälkeläiselleen tai ottolapselleen taikka tämän jälkeläiselle tahi näiden puolisoille antamansa sellainen lahja, jolla on ilmeisesti tarkoitettu suosia sen saajaa lakiosaan oikeutetun perillisen vahingoksi. Omaisuuden arvo on määrättävä sen ajankohdan mukaan, mikä sillä vastaanotettaessa oli, jollei asianhaaroista muuta johdu."

        PK 7:8.1
        "Jollei perillinen siitä huolimatta, että testamentti ja lahjanlupaus on jätetty huomioon ottamatta, voi saada lakiosaansa, on se, jolle perittävä eläessään on antanut 3 §:n 3 momentissa tarkoitettua omaisuutta, tai se, joka on saanut 4 §: ssä sanotun vakuutusmäärän, velvollinen vastaamaan sen täyttämisestä, mitä lakiosasta puuttuu, enintään sillä määrällä, mikä perintöosaa määrättäessä on luettava pesän varojen lisäykseksi."


    • katsokaa peiliin !!!

      Imekää munaa tommoset vanhemmat. Teissä on se kasvattamisen vastuu ja teissä on se syy, koska ette ole olleet vastuullisia vanhempia sille lapselle niin turha syyttää lasta josta on tullut tämä mitätön lapsi. Itse olette halunneet tämän lapsen ja pitää tietää tekovaiheessa jo, että haluaa lapsia minklälaisia lapsista voi tulla, kun kaikista ei tule niitä vanhempien kultamussukoita. Eli suurin vika on teissä vanhemmat jotka teitte suuren mitättömyyden joten katsokaa peiliin!!!

      • et ansaitse lapsia

        Nimenomaan! Onneksi on lakiosa joka suojaa. Lapsesta tulee just niin mitätön, kuin vanhempansa on kasvattanut ja just Tässä ilmeisesti suosimalla toista! Toivottavadti johtuu helvettiin käristymään kun kuolee


      • Hah hah haaaa.

        ei kenestäkään voi kasvattaa alkoholistia ja päihteiden käyttäjää. Jopa hyvienkin perheiden lapsista voi tulla sellaisia. Aivan naurettavaa syyttää raittiita vanhempia asiasta. Yleensä se kaveriporukka, jossa lapset alkavat liikkua vaikuttaa enemmän asiaan.

        Kyllä on oikeus jättää isompi perintö kunnolliselle lapselle, jos tietää, että tuleva perintö vain juodaan kurkusta alas, tai käytetään päihteisiin ja päihtyneiden kavereiden elatukseen. Ei kenenkään tarvitse suostua sellaiseen.

        Jokainen tarttuu aivan itse PULLOON JA PÄÄTTÄÄ ELÄMÄSTÄÄN.


    • joopajoo009

      Olisi kiva tietää miksi kerroit toisen lapsesi olevan "Mitätön"

      Jos lähdet kirjoittelemaan tänne tuollaista niin sun pitäisi hieman valaista miksi noin ajattelet, koska oikeasti siitä riippuu sitten ne vastauksetkin sitten onko sun ajattelutapa edes oikeuden mukainen ja oletko oikeasti tollainen kusipää, joka rakastaa vain toista lastaan.

      Itse kysymykseesi en vastaa, vain tyhmä kysyy noin helppoa kysymystä, joka on ihan päivän selvä.

      • utelias pas-a

        No sepä asia ei juuri sinulle kuulu. Aloittelijalla on varmaan oma syynsä. Sinä vain haluaisit tietää että pääsisit ruotimaan toisten asioita.
        Uteliaisuus taitaa olla tukahduttavaa haha hah haaa.


    • 1000%

      Onpa tyhmä kysyjä,tämä asia tiedetään.

    • Äpärä perinnöttömäks

      "Onko laillisesti mitenkään mahdollista jättää toinen lapsistani ilman perintöä? "

      Kyllä onnistuu. Aiemmat kirjoittajat eivät ole ymmärtäneet ottaa huomioon kansainvälisiä määräyksiä.

      Perintökaari 26 luku 5 § 1mom
      Jollei perittävä ole toisin määrännyt eikä 2 momentista muuta johdu, perimykseen sovelletaan sen valtion lakia, jossa perittävällä oli kuollessaan kotipaikka.

      Tärkeätä on oivaltaa, että lakiosasuoja ei ole esim. Virossa, joten Viron lain mukaan testamentilla voi syrjäyttää lapsensa kokonaan perinnöstä. Pitää muuttaa Viroon, mutta siellä ei tarvitse asua kauan, sillä testamentilla voidaan määrätä, että Viron lakia sovelletaan vielä senkin jälkeen, kun muuttaa takaisin Suomeen.

      Perintökaari 26 luku 6 §
      Perittävä voi määrätä perimykseen sovellettavasta laista siten kuin 2 momentissa säädetään. Määräys on annettava testamentille säädetyssä muodossa, jotta se olisi pätevä. Harkittaessa, onko määräys annettu oikeassa muodossa, on sovellettava, mitä 9 §:ssä säädetään testamentin muodosta.

      Sovellettavaksi voidaan määrätä:
      1) ---
      2) sen valtion laki, jossa perittävällä on määräystä antaessaan tai kuollessaan kotipaikka taikka jossa hänellä on >>aikaisemmin ollut kotipaikkaKorostus

      • tämmösiä vanhempia

        Minusta on väärin alkaa täällä opastaan jotaki ääliötä siihen,miten sais jätettyä lapsensa perinnöttömäksi.

        Kautta aikain on perheissä ollut suosikkilapsia,joille olis haluttu jättää kaikki perittävä omaisuus ja jättää toiset lapset ilman.

        Siitä syystä on suomassa säädetty laki joka on on vaike3uttanut tämmästä puliveivaamista.


    • muista tämä

      Voit kuitenkin antaa suosikillesi rahaa salassa.

    • Näitä taas

      Ei teillä saisi olla kakaroita lainkaan jos noin omista kakaroista ajatellaan.

    • ??????????

      Mitätön ?
      Käsittämätöntä,miten joku voi nuin sanoa lapsestaan ?

      • Aina ei onnistu

        Miksei vois? Jos on lurahtanut vähän kusta sekaan toisen kohdalla.


      • likaviemäri

        Ja vielä lietsoa vihaa sisarusten välille! Eikä jo riitä, että on syntynyt tollaselle perseelle!???


    • 15+17

      Pöh. Seurasin sivusta kun äiti maksoi juopon lapsensa velat ulos perinnöstään ja tämän kuoltua yksi sisaruksista halusi kumota vainajan toiveen perinnöttömyydestä. Yllättäen kertaalleen ulos maksettu olikin taas oikeutettu perintöön eli hän sai perinnön kaksinkertaisena kun muut sisarukset kerran.
      Suomessa tällainenkin on mahdollista joten en luottaisi mihinkään järjestelmään asian kanssa ja omien toiveiden kanssa.
      Parempi hivuttaa hiljalleen toiselle perilliselle omaisuutta.

    • tympääntynyt

      et ikävä kyllä pysty. pistä bilettäen oikeen kunnolla kun olet ensin jättänyt ennakkoperinnön mielestäs paremmalle . ja jos saisin ehdottaa niin paskat siitäkään. kaikki realisoiden, maat mökit mannut. repäse kunnolla ja nauti elämästäs. hitaisiin hevosiin ja nopsiin naisiin. jihaaaaaaaaaa. :D

      • tympääntynyt

        pistä kunnolla haisemaan. myy kaikki ja lähde hummaamaan pitkin muilmaa. ne on sun rahas kunnes kuolo sut korjaa. parempi et susta jää vain tuulenhuuhtoma arska floridan rantaan kun se et jälkeläises tuhlaa sen turhuuteen ja tupakkaan. koska sen ne tulee tekemään. usko mua hoss. hujaaaaa


    • on meitä moneksi

      Sinä "Korkattu" ainakin olet vanhempana täysin "mitätön"

      Kehtaatkin oikein netissä tuomosta kirjoitella.

      Mitkähän on tunteet lapsellasi jota nuin nimittelet ?
      Kai hän kuitenkin lukea osaa huolimatta "mitättömyydestään"

    • bomboozle

      kuin joku voi sanoa omasta lapsestaan noin??????

    • Ikävä isä olet

      On se niin perkeleen hienoa että tommosia talipäitä on maailmalla. Itsellänikin on isäpuoli joka on sanonut ettei aido minulle yhtään perintöä jakaa vaan puolikkaan isän lapsi saa kaikki. Itse en periaatteessa hänen perinteestä perusta mutta kun tuollaista kuulee niin kyllä se on suoraan sanottuna vittumaista, että suositaan vain yhtä lasta eikä yhtään ajatella voiko sillä olla seurauksia sisarten välillä negatiivisessa mielessä, vaikka muuten olisivat tullut toimeen hyvin.

      Olisi ihan mukavaa, jos kertoisit meille lukijoille miksi lapsesi on mitätön?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe