Pysyäkö vai lähteä?

miten on?

Viime aikoina on alkanut häiritä sellainen asia, kun seurakunnan jäsenistä enemmistö on täysin välinpitämätön Jumalan sanaa kohtaan ja elävät täysin maailman menon mukaan. Ja kirkkoherrana on rekisteröidyssä parisuhteessa oleva henkilö, niin voinko olla enää mukana tuollaisessa seurakunnassa, kun Raamattukin näyttää puhuvan sen puolesta että olisi parempi erota tuollaisesta seurakunnasta, näin kertoo 2. korinntilaiskirje 6.luku jakeet 14-18

14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?

15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?

16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".

17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani

18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias".

40

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tai näin

      Mitäs jos sinä enemmän ajattelisit rakastaa lähimmäistäsi? Eli jotain siihen tyyliin, että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

      • Puhu asiasta!

        ^Miten tuo rakkauteen liittyi, en oikein ymmärtänyt? Tekstistä ei saanut kuvaa että hän ei rakastaisi lähimmäisiään. Mielestäni on ihan oikein lähteä, jos siltä tuntuu. En minäkään jäisi seurakuntaan jossa muut eläisivät maailman mukaan.. Oletko puhunut asiasta heidän kanssaan? Nykymaailmassa on niin paljon houkutuksia syntiin. Mitä enemmän on maailmassa syntiä, sitä vaikeampi meidän uskovien on pysyä uskossa. Toisaalta emme halua edes elää synnissä, mutta koska sitä näkee niin paljon maailmassa, voi joakus tulla "houkutuksen aikoja". Tosin... Onneeksi meillä on Pyhä Henki joka vastustaa syntiä. Mutta maailma on monelle houkutteleva paikka.


    • Yksinkertaista vastausta ei ole sen tähden, että luterilaisuus ei ole Suomessa yhtenäinen liike hengellisesti, eikä opillisesti. Pelkästään kansankirkkoon kuuluvat monet herätysliikkeet ovat jyrkästi torjuneet monet pääkirkon tekemät päätökset, eikä niissä suosita sen paremmin avoliittoja, sukupuolineutraaleja avioliittoja kuin myöskään lain ja armon turhentamista sokerisilla rakkauden saarnoilla. Useimmat herätysliikkeet ovat sitä mieltä, että raamatullinen pappeus kuuluu vain miehille. Monet herätysliikkeen ihmiset pysyvät kirkossa, koska liikkeet itse ovat pysymisen kannalla - tärkeänä syynä lienee taloudellinen sidos. Joka tapaukessa huoli kansankirkon Sanasta luopumisesta ja maallistumisesta on yhteinen.

      Jos kansankirkko erottaisi kaikki herätysliikkeet niiden "niskuroinnin" takia, niin se menettäisi siinä rytinässä melkoisen määrän kirkollisveroa maksavaia jäseniään. En tiedä, missä raja tulee vastaan, mutta monet herätysliikkeet (viidesläisyydestä) ovat tehneet pöytälaatikkosopimuksen kirkosta eroamisesta, jos kirkkoon kuuluminen tulee mahdottomaksi - tämä vaatinee kirkon taholta vaatimusta siitä, että kansankirkon oppia ja käytäntöjä on toteutettava myös herätysliikkeissä. Kirkkoon kuuluu lyhyesti sanottuna paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kirkollisia, vaan herätysliikkeistä on tullut heille eräänlainen kotiseurakunta.

      Luterilaisesta kirkosta eronneet uskovat toimivat usein hyvin pienissä, uusissa seurakunnissa, joissa toteutuu myös hengellisen pappeuden ajatus - seurakuntalaisia ohjataan toimimaan heillä olevien armolahjojen mukaan Jumalan elopellolla. Tällaisia uusia yhteisöjä on Suomessa lukemattomia. Jotkut kokevat luterilaisen vanhurskauttamisopin ja tunnustutkirjat niin raamatullisiksi, että he ovat jääneet luterilaisuuteen, mutta eronneet kansankirkosta - monille heistä Luther-säätiöstä on tullut uusi koti. Luther-säätiö on vankasta sitä mieltä, että se edustaa oikeaa luterilaisuutta Suomessa ja kansankirkko on hylännyt oman tunnustuksensa.

      Tapahtuu myös niin, että helluntailaisuudesta ja vapaakirkosta eroaa jäseniä - uskovia, jotka kauan mukana oltuaan ovat tulleeet siihen tulokseen, etteivät enää halua kuulua kyseisiin seurakuntiin. Sattumoisin tapasin eilen henkilön, joka aikaisemmin oli helluntaiseurakunnan jäsen, mutta kuuluu nykyään luterilaiseen uuteen yhteisöön. Eräs ystäväni erosi vapaaseurakunnasta, koska ei omien sanojensa mukaan voinut enää samaistua seurakunnan viimeaikaisiin päätöksiin - hän liittyi uuteen hengelliseen yhteisöön nimeltään Länsi-Päijänteen seurakunta. Saattaa tuntua ylllättävältä, mutta hyvin monet helluntailaiset kuuluvat myös luterilaiseen kirkkoon, sillä kaksoisjäsenyys on ollut mahdollista. Olisiko helluntaikirkon perustaminen muuttanut sittemmin tilannetta?

      Luterilaisuudesta lähtevä kokee usein hämmennystä ajatellessaan, mihin seurakuntaan hän sitten voisi liittyä. Vapaiden suuntien opetus kasteesta, pyhityksestä, ehtoollisesta ja armolahjoista saattaa tuntua vieraalta ja niissä olevat äärikarismaattiset piirteet epäraittiilta eli Raamatun Sanan vastaisina ilmiöinä. Ei tarvitse kuin käydä vierailemassa "helluntailaisuus" -palstaa huomatakseen, että helluntailaisuus on Suomessa jakaantunut kolmeen eri suuntaukseen ja taannottain perustetun helluntaikirkon käytäntöjä pidetään ihmiskeskeisinä ja samalla koko helluntailaisuus arvostellaan hengettömäksi - ja tämän arvion näyttävät tekevän helluntailaistaustaiset ihmiset itse.

      Kaiken tämän keskellä monet ovat jääneet irralleen ja he käyvät eri seurakuntien kokouksissa ja uskossaan kokevat kuuluvansa yhteen seurakuntaan, joka on kaikkien uskovien yhteisö, Kristuksen ruumis. Useimmat rukoilevat itselleen uutta seurakuntaa, mutta vailla selkeää Jumalan johdatusta ovat jääneet orvoiksi. Jos lähdet luterilaisesta kirkosta, mihin seurakuntaan liittyisit ja ennen kaikkea, mitä tarkoittaa sinulle käsite kotiseurakunta? Oletko jäänyt vain sen varaan, mitä kansankirkko tarjoaa, vai oletko päässyt jonkin herätysliikkeen uskovien yhteyteen missään vaiheessa?

      • Suomessa on jo niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, ettei vaalinta ole helppoa. Itse katson asiaa niin että entisenä ateistina se oman hengellisen paikan löytyminen vei vuosia. Varmasti kaiken tämän tarjonnan keskellä myös he, jotka kokevat esim. luterilaisen kirkon vieraana, joutuvat etsimään paikkaansa. Valinnan varaa on. Ehkä jokainen löytää sen omaan näkemykseen soveltuvat yhteisön.

        ”Saattaa tuntua ylllättävältä, mutta hyvin monet helluntailaiset kuuluvat myös luterilaiseen kirkkoon, sillä kaksoisjäsenyys on ollut mahdollista.”

        Kaksoisjäsenyys ei ole mahdollista kahden kirkon välillä. Koska vapaat suunnat ovat yhdistyksiä, luonnollisesti kirkkoon kuuluva saa kuulua mihin yhdistykseen tahtoo. Kun helluntailiike järjestäytyy kirkoksi, silloin ei enää ole mahdollista olla jäsen muissa kirkoissa.

        Samoin kuka tahansa voi ”kuulua” johonkin liikkeeseen, sillä liikkeet ovat vapaamuotoisia eikä niissä pidetä jäsenrekistereitä. siksipä on hyvin mutu tuntumaa se, kuinka paljon ihmisiä niissä oikeastaan onkaan. Näit liikkeitä syttyy ja sammuu jatkuvaan tahtiin.


      • stadin friidu

        En ole jäänyt sen varaan mitä kansankirkko tarjoaa.
        Olen käyntyt vain aniharvoin messussa ja senkin ehtoollisen takia.
        Olen saanut hengellisen ravintoni pääosin vapaiden suuntien kokouksista ja lähetysjärjestöjen kokouksissa koska kirkko ei opeta enää Raamatun sanaa. Olen siis yhreiskristillinen kuten suurin osa elävässä uskossa olevista - ainakin niistä joita minä tunnen. Meille ei ole kirkkokuntarajoja kunhan evankeljumin julistus on Raamatun mukaista. Eihän taivaassakaan ole erikseen "pikkutaivaita" luterilaisille, hellareille, vapislaisille, baptisteille, onewaylaiset, adnentisteille, patmoslaisille jne... Eikö ole hyvä tutustua toisiimme jo täällä maanpäällä koska yhteiseen taivaaseen olemme menossa kuoltuamme jos Jeesus ei sitä ennen tule takaisin.


      • perinteinen

        Mihin unohdit toisen kansankirkon, ortodoksit , ja katolisen kirkon. Ne ovat molemmat apostolisia kirkkoja. Ne ovat erinomaisia kirkkoja. Niihin vaaditaan vuoden "opiskelu" ennen liittymistä.

        Minä en menisi noihin vapaisiin suuntiin, koska niissä oppi on epämääräistä. Luterilaisuus riippuu siitä, mikä on tilanne omassa ympäristössä, onko herätysliiketoimintaa.

        Selkeästi valitsisin siis jonkin noista kolmesta.


      • perinteinen

        " mutta vailla selkeää Jumalan johdatusta ovat jääneet orvoiksi."

        Yli kaiken varo tuota! Tärkeä huomio.


      • stadin friidu
        perinteinen kirjoitti:

        Mihin unohdit toisen kansankirkon, ortodoksit , ja katolisen kirkon. Ne ovat molemmat apostolisia kirkkoja. Ne ovat erinomaisia kirkkoja. Niihin vaaditaan vuoden "opiskelu" ennen liittymistä.

        Minä en menisi noihin vapaisiin suuntiin, koska niissä oppi on epämääräistä. Luterilaisuus riippuu siitä, mikä on tilanne omassa ympäristössä, onko herätysliiketoimintaa.

        Selkeästi valitsisin siis jonkin noista kolmesta.

        Mitä tarkoitat vapaiden suuntien epämääräisellä opilla? Olen samaa mieltä herätysliikkeistä esim. kansanlähetys on minun kotipesäni evlut kirkossa.


      • perinteinen
        stadin friidu kirjoitti:

        Mitä tarkoitat vapaiden suuntien epämääräisellä opilla? Olen samaa mieltä herätysliikkeistä esim. kansanlähetys on minun kotipesäni evlut kirkossa.

        Jos oppi ei ole kirjoissa ja kansissa eritelty, se saattaa aiheuttaa vääriä tulkintoja. Minusta esimerkiksi vanhat Uskontunnustukset ovat aivan välttämättömät opin perusteet. Mistä tulevat "uskovat", jotka eivät ymmärrä Pyhää Kolminaisuutta tai että Pyhä Henki on persoona, ei persoonaton voima, salaisen Tempauksen kannattajat? Jeesus syntyi neitsyestä, sanokoot liberaalit mitä tahansa jne.


      • stadin friidu
        perinteinen kirjoitti:

        Jos oppi ei ole kirjoissa ja kansissa eritelty, se saattaa aiheuttaa vääriä tulkintoja. Minusta esimerkiksi vanhat Uskontunnustukset ovat aivan välttämättömät opin perusteet. Mistä tulevat "uskovat", jotka eivät ymmärrä Pyhää Kolminaisuutta tai että Pyhä Henki on persoona, ei persoonaton voima, salaisen Tempauksen kannattajat? Jeesus syntyi neitsyestä, sanokoot liberaalit mitä tahansa jne.

        Kaiken tuonhan kuten kristillisen uskontunnustuksen uskovat myös vapaat suunnat.
        Evlut kirkon liberaalit ovat nuo kyseenalaistaneet.


      • saamani kuva
        stadin friidu kirjoitti:

        Kaiken tuonhan kuten kristillisen uskontunnustuksen uskovat myös vapaat suunnat.
        Evlut kirkon liberaalit ovat nuo kyseenalaistaneet.

        No kyllähän ne monet niitä myös ovat käyneet täällä vastustamassa. Nämähän ovat olleet porttokirkkoja koko elinkaarensa ajan, eikä vasta nyt, heidän mukaansa. Ja tämä on se yleiskuva vapaista suunnista, mikä tulee muutenkin, jos lukee heidän sivujaan esimerkiksi.

        Siinä ei sitten voi muuta kuin pudistella päätään, kun tällaisina aikoina jolloin kristityitä ei nyt enää joka paikassa vilise, joku käyttää kaiken energiansa kristillisiä kirkkoja vastaan taistellakseen, ja niissä olevia kristittyjä vastaan taistellakseen. Ja sitten pitäisi näiden nupopäiden kanssa yhdistyä muka, ja alistua heidän omiin mitä kummallisimpiin oppeihinsa.


      • perinteinen
        saamani kuva kirjoitti:

        No kyllähän ne monet niitä myös ovat käyneet täällä vastustamassa. Nämähän ovat olleet porttokirkkoja koko elinkaarensa ajan, eikä vasta nyt, heidän mukaansa. Ja tämä on se yleiskuva vapaista suunnista, mikä tulee muutenkin, jos lukee heidän sivujaan esimerkiksi.

        Siinä ei sitten voi muuta kuin pudistella päätään, kun tällaisina aikoina jolloin kristityitä ei nyt enää joka paikassa vilise, joku käyttää kaiken energiansa kristillisiä kirkkoja vastaan taistellakseen, ja niissä olevia kristittyjä vastaan taistellakseen. Ja sitten pitäisi näiden nupopäiden kanssa yhdistyä muka, ja alistua heidän omiin mitä kummallisimpiin oppeihinsa.

        .." joku käyttää kaiken energiansa kristillisiä kirkkoja vastaan taistellakseen, ja niissä olevia kristittyjä vastaan taistellakseen."

        Tuo juuri on niin surullista!! Hyvä muistaa kuinka kauan mikäkin kirkko on jo ollut pystyssä. Helluntailaiset ja karismaattiset ryhmät ovat kovin uusia ilmestyksiä. Ne myöskin koko ajan hajoavat.


      • yhteis kristillinen
        perinteinen kirjoitti:

        .." joku käyttää kaiken energiansa kristillisiä kirkkoja vastaan taistellakseen, ja niissä olevia kristittyjä vastaan taistellakseen."

        Tuo juuri on niin surullista!! Hyvä muistaa kuinka kauan mikäkin kirkko on jo ollut pystyssä. Helluntailaiset ja karismaattiset ryhmät ovat kovin uusia ilmestyksiä. Ne myöskin koko ajan hajoavat.

        Helluntailaisuus ja karismaattisuus on ollut alkueurakunnasta lähtien olemassa vaikkakin helluntailsisuus ja karismaattisuus ovat uusia nimiä. Evlut kirkko on varsin nuori tuloskas kristillisessä kentässä.
        Yhteiskristillisyys ja Jeesuksen seurakunta joka ei ole kirkkokunnista kiinni vaan yli niiden rajojen on näköjään vannoutuneille luterilaisille ihan tuntematon käsite. Onhan kirkonkin sisällä omat herätysliikkeensä. Niin kaun kuin tätä ei ymmärretä seurakunnat vain pienenevät ja pienenevät....


      • oletko tosissasi
        saamani kuva kirjoitti:

        No kyllähän ne monet niitä myös ovat käyneet täällä vastustamassa. Nämähän ovat olleet porttokirkkoja koko elinkaarensa ajan, eikä vasta nyt, heidän mukaansa. Ja tämä on se yleiskuva vapaista suunnista, mikä tulee muutenkin, jos lukee heidän sivujaan esimerkiksi.

        Siinä ei sitten voi muuta kuin pudistella päätään, kun tällaisina aikoina jolloin kristityitä ei nyt enää joka paikassa vilise, joku käyttää kaiken energiansa kristillisiä kirkkoja vastaan taistellakseen, ja niissä olevia kristittyjä vastaan taistellakseen. Ja sitten pitäisi näiden nupopäiden kanssa yhdistyä muka, ja alistua heidän omiin mitä kummallisimpiin oppeihinsa.

        Ja nämä nupopäätkö jäävät ulkopuolelle kun sinä astelet taivaaseen?


      • saamani kuva
        oletko tosissasi kirjoitti:

        Ja nämä nupopäätkö jäävät ulkopuolelle kun sinä astelet taivaaseen?

        Kuka tässä mistään taivaista on puhunut? He niistä taivaista jankuttavat. Siksi he täällä lähetystyötä tekevätkin kristittyjen parissa, kun pelkäävät meidän joutuvan helvettiin, ja luulevat olevansa ainoata taivasjoukkoa.


      • saamani kuva
        yhteis kristillinen kirjoitti:

        Helluntailaisuus ja karismaattisuus on ollut alkueurakunnasta lähtien olemassa vaikkakin helluntailsisuus ja karismaattisuus ovat uusia nimiä. Evlut kirkko on varsin nuori tuloskas kristillisessä kentässä.
        Yhteiskristillisyys ja Jeesuksen seurakunta joka ei ole kirkkokunnista kiinni vaan yli niiden rajojen on näköjään vannoutuneille luterilaisille ihan tuntematon käsite. Onhan kirkonkin sisällä omat herätysliikkeensä. Niin kaun kuin tätä ei ymmärretä seurakunnat vain pienenevät ja pienenevät....

        Nykyajassa ne ovat teennäisesti alkuseurakunnan tilaan pyrkiviä. Oikeastaan se on niiden pääongelma. Siellä ei koetella esim. henkiä ollenkaan, koska lähdetään oletuksesta, että voidaan ulkoisesti matkia tai päästä alkuseurakunnan tilaan. Sen lisäksi niitä vaivaa jatkuva hajoaminen, esim. heidän itsensä kertomana, alusta saakka. Toiset seurakunnat eivät olleet missään yhteydessä toisten kanssa, vaan kieltäytyivät puhumastakin. Nyt vain hajaannus on vieläkin suurempi. Nykyihmisten himo kokemuskristillisyyteen tekee niistä tätä nykyä suorastaan vaarallisia. Jos olet ollut alunperin luterilainen, sinutkin on saatu jo aivopestyä tuollaiseen, mitä juuri sanoit. Siellä on luulo, että Jumala nyt vuodattaa kovasti Henkeään sinne. Äärettömän vaarallinen ajatus, pöyhkeälle nykyihmiselle, joka etsii uskostakin vain kicksejä.


      • yhteis kristillinen
        saamani kuva kirjoitti:

        Nykyajassa ne ovat teennäisesti alkuseurakunnan tilaan pyrkiviä. Oikeastaan se on niiden pääongelma. Siellä ei koetella esim. henkiä ollenkaan, koska lähdetään oletuksesta, että voidaan ulkoisesti matkia tai päästä alkuseurakunnan tilaan. Sen lisäksi niitä vaivaa jatkuva hajoaminen, esim. heidän itsensä kertomana, alusta saakka. Toiset seurakunnat eivät olleet missään yhteydessä toisten kanssa, vaan kieltäytyivät puhumastakin. Nyt vain hajaannus on vieläkin suurempi. Nykyihmisten himo kokemuskristillisyyteen tekee niistä tätä nykyä suorastaan vaarallisia. Jos olet ollut alunperin luterilainen, sinutkin on saatu jo aivopestyä tuollaiseen, mitä juuri sanoit. Siellä on luulo, että Jumala nyt vuodattaa kovasti Henkeään sinne. Äärettömän vaarallinen ajatus, pöyhkeälle nykyihmiselle, joka etsii uskostakin vain kicksejä.

        Minulla on juuri päinvastaiset kokemukset. Onko se sitten paikkakunnasta kiinni mutta täällä Helsingissä kyllä toimii ja monessa muussakin kaupungissa.


      • oletko tosissasi?
        saamani kuva kirjoitti:

        Kuka tässä mistään taivaista on puhunut? He niistä taivaista jankuttavat. Siksi he täällä lähetystyötä tekevätkin kristittyjen parissa, kun pelkäävät meidän joutuvan helvettiin, ja luulevat olevansa ainoata taivasjoukkoa.

        No, eikös se ole hyvä kun huolehditaan toistenkin perille pääsystä?


      • saamani kuva
        oletko tosissasi? kirjoitti:

        No, eikös se ole hyvä kun huolehditaan toistenkin perille pääsystä?

        No miten sitä voi huolehtia itselleen tuntemattoman ihmisen uskosta, kun ei tiedä tämän elämästä, uskosta ja muusta yhtään mitään. Heille on riittänyt usein, että väärä katto, jonka alla on. Väärä kaste. Väärä sitä ja tätä. Porttokirkko jo alunperinkin, ei vasta nyt. Kyllä toivoisin, että sellaiset jättäisivät minun "pelastumiseni" sikseen. Useimmilla se on itse asiassa vain sitä, että se antaa tekosyyn käyttäytyä huonosti.


      • saamani kuva kirjoitti:

        Nykyajassa ne ovat teennäisesti alkuseurakunnan tilaan pyrkiviä. Oikeastaan se on niiden pääongelma. Siellä ei koetella esim. henkiä ollenkaan, koska lähdetään oletuksesta, että voidaan ulkoisesti matkia tai päästä alkuseurakunnan tilaan. Sen lisäksi niitä vaivaa jatkuva hajoaminen, esim. heidän itsensä kertomana, alusta saakka. Toiset seurakunnat eivät olleet missään yhteydessä toisten kanssa, vaan kieltäytyivät puhumastakin. Nyt vain hajaannus on vieläkin suurempi. Nykyihmisten himo kokemuskristillisyyteen tekee niistä tätä nykyä suorastaan vaarallisia. Jos olet ollut alunperin luterilainen, sinutkin on saatu jo aivopestyä tuollaiseen, mitä juuri sanoit. Siellä on luulo, että Jumala nyt vuodattaa kovasti Henkeään sinne. Äärettömän vaarallinen ajatus, pöyhkeälle nykyihmiselle, joka etsii uskostakin vain kicksejä.

        Aika pitkälti samoin ajatuksin olen havaintoja tehnyt.


      • oletko tosissasi? kirjoitti:

        No, eikös se ole hyvä kun huolehditaan toistenkin perille pääsystä?

        Eiköhän jätetä se Jumalan käsiin?


      • oletko tosissasi?
        saamani kuva kirjoitti:

        No miten sitä voi huolehtia itselleen tuntemattoman ihmisen uskosta, kun ei tiedä tämän elämästä, uskosta ja muusta yhtään mitään. Heille on riittänyt usein, että väärä katto, jonka alla on. Väärä kaste. Väärä sitä ja tätä. Porttokirkko jo alunperinkin, ei vasta nyt. Kyllä toivoisin, että sellaiset jättäisivät minun "pelastumiseni" sikseen. Useimmilla se on itse asiassa vain sitä, että se antaa tekosyyn käyttäytyä huonosti.

        Usko on lahja ei sitä voi keneenkään väkisin voi pumpata. Nyt kuitenkin tiedät asiat etkä voit itse tehdä valintasi.


      • Shalom
        mummomuori kirjoitti:

        Aika pitkälti samoin ajatuksin olen havaintoja tehnyt.

        Minä myös olen tullut tuohon tulokseen kuin "yhteis kristillinen". Laihin sanan ja hengen anti on luterilaisuudessa.


      • armolahjat
        saamani kuva kirjoitti:

        Nykyajassa ne ovat teennäisesti alkuseurakunnan tilaan pyrkiviä. Oikeastaan se on niiden pääongelma. Siellä ei koetella esim. henkiä ollenkaan, koska lähdetään oletuksesta, että voidaan ulkoisesti matkia tai päästä alkuseurakunnan tilaan. Sen lisäksi niitä vaivaa jatkuva hajoaminen, esim. heidän itsensä kertomana, alusta saakka. Toiset seurakunnat eivät olleet missään yhteydessä toisten kanssa, vaan kieltäytyivät puhumastakin. Nyt vain hajaannus on vieläkin suurempi. Nykyihmisten himo kokemuskristillisyyteen tekee niistä tätä nykyä suorastaan vaarallisia. Jos olet ollut alunperin luterilainen, sinutkin on saatu jo aivopestyä tuollaiseen, mitä juuri sanoit. Siellä on luulo, että Jumala nyt vuodattaa kovasti Henkeään sinne. Äärettömän vaarallinen ajatus, pöyhkeälle nykyihmiselle, joka etsii uskostakin vain kicksejä.

        Eikös raamatussa luvata, että Hengen vuodatus lisääntyy viimeisinä päivinä?
        Miksi lutkirkossa ei puhuta ja opetata mitään armolahjoista eikä Pyhän Hengen toiminnasta vaikka ne on Raamatun mukaan Jumalan tapa toimia ihmisten keskuudessa. Ja tästä kaikesta on vaikka kuinka paljon Jumala kertonut Raamatussa.


    • Sivuhuom!

      Kansankirkko traumatisoi suomalaisia pyrkimällä miellyttämään kaikkia ja nykyään erityisesti homoja. Tästä syntyy sellainen soppa josta ei ota selvää enää kukaan ja papitkin ovat sekaisin. Paitsi naispapit eivät ole sekaisin koska he toistavat piispojen julkilausumia eli toimivat kaiuttimina. Mutta heitä ei taasen kuulekaan kukaan - ei edes kirkossa käyvät nimikristityt. Papin saarnasta 10 minuutin kuluttua muistetaan puolet, puolen tunnin kuluttua 10% ja tunnin kuluttua ei mitään.

      Kun ihmisellä herää kiinnostus kristinuskoa kohtaan, niin hän lähes aina kääntyy suoraan jonkun uskovaksi tuntemansa omaisen puoleen taikka menee vapaiden seurakuntien tilaisuuksiin. Osa kääntyy ensin papin puoleen, mutta hetiperään menee uskovan luokse, koska papilla ei ole uskoontulon suhteen mitään sanottavaa. Ihmisen hätä siinä vaiheessa kun hän tuntee tarvetta kääntyä uskovan puoleen, on niin suuri, että vain Jumala voi häntä auttaa Jeesuksessa Kristuksessa.

    • Peili

      Haluatko tuomita kirkkoherran vai rakastaa häntä?

      Rakastatko/tuomitsetko hänet rekisteröidyn paristuun takia vai siitä huolimatta?

      Kristinuskosta löydät perusteet kumpaankin jos niin haluat. Kumpaa siis haluat?

      Se mikä kristin uskossa on olennaista ja vahvassa, on lähimmäisen rakkaus. Miten toteutat lähimmäisen rakkautta kirkkoherrasi tapauksessa?

      Usein kuulee sanottavan, että jumala sallii. Sallitko siis sinä kirkkoherrasi?

    • Mediamaisteri

      "Haluatko tuomita kirkkoherran vai rakastaa häntä?" "Haluatko tuomita kirkkoherran vai rakastaa häntä?"

      Lues mitä profeetta Elia julisti Baalin profeetoille! Tätä kautta voit todeta miten rakastamme kuten Jeesus käski. Jumalan tahdon todenmukaisesti kertomalla myös tälle kirkkoherralle on sitä suurinta rakkautta mitä ihminen voi lähimmäiselleen osoittaa. Tuomita emme saa mutta Jumalan tahdon voimme kertoa - eikö totta?


      "Usein kuulee sanottavan, että jumala sallii. Sallitko siis sinä kirkkoherrasi?"

      Hänen virka-asemaansa en puutu, koska se on hänen esimiestensä asia. Tuomita emme voi tätä kirkkoherraa, mutta kohdatessa kerron kyllä suoraan Jumalan tahdon hänen kohdallaan.

      On tärkeää, että toteutamme ensisijaisesti rakkauden kaksoiskäskyä, koska se on Jeesuksen käsky. Ja meitähän syytetään siitä että olemme fundamentalisteja eli kuuntelemme tätä Jeesuksen esiintuomaa rakkauden kaksoiskäskyä sellaisenaan eli ensisijaisesti rakastamme Jumalaa ja Hänen tahtoaan YLI KAIKEN ja sitten voimme toteuttaa myös lähimmäisen rakkautta, mihin meidät on kutsuttu. Amen

    • sekasorto pian

      Tavallisille ihmisille tämä tulee olemaan paljon vaikeampaa, sitten kun asiat yhä etenevät ja uskontunnustuskin heivataan ulos.

      Sittenhän tulee olemaan kaikenlaista seurakuntaa erillään, ja niistä pitäisi sitten löytää ja osata erotellakin, mikä on ok.

      Toki täälläkin nyt jo paikka paikoin saa miettiä ja erotella toisistaan eri seurakuntia, siis lut. kirkossa, että kannattaako ihan sellaisenaan uskoa. Siksi varmaan monet ovatkin menneet sitten katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon, koska siellä on vielä hiukan yhdenmukaistakin opetusta, vaikka sinnekin tietysti sitten ajan myötä tulee brutaalien väkijoukkojen vaatimukset, kristinuskon mullistamisesta päälaelleen tai vaatimuksesta muuttaa se filosofiaksi. Tämähän tulee siis etenemään, että ei se tähän jää tietenkään.

      • perinteinen

        "ovatkin menneet sitten katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon, koska siellä on vielä hiukan yhdenmukaistakin opetusta, vaikka sinnekin tietysti sitten ajan myötä tulee brutaalien väkijoukkojen vaatimukset"

        Ei tule. Katolinen ja ortodoksinen kirkko on apostolinen (apostoleilta peräisin), ei demokraattinen. Uskontunnustukset eivät muutu. Papit ovat ja pysyvät miehinä, avioliitto on miehen ja naisen välinen. Saarnatkin aina liittyvät päivän tekstiin.


      • sekasorto pian
        perinteinen kirjoitti:

        "ovatkin menneet sitten katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon, koska siellä on vielä hiukan yhdenmukaistakin opetusta, vaikka sinnekin tietysti sitten ajan myötä tulee brutaalien väkijoukkojen vaatimukset"

        Ei tule. Katolinen ja ortodoksinen kirkko on apostolinen (apostoleilta peräisin), ei demokraattinen. Uskontunnustukset eivät muutu. Papit ovat ja pysyvät miehinä, avioliitto on miehen ja naisen välinen. Saarnatkin aina liittyvät päivän tekstiin.

        Tarkoitinkin kaukana tulevaisuudessa, ei ehkä nyt vielä.


      • sekasorto pian kirjoitti:

        Tarkoitinkin kaukana tulevaisuudessa, ei ehkä nyt vielä.

        Hajaannus sopii kristinuskon tulevaisuuteen. Kristinuskoiset välittävät Raamatun jutuista huomattavasti vähemmän kuin muslimit Koraanista. Islam vaikuttaa vahvalta ja aika kiinteältä, vaikka siinäkin on omia lahkoja ja tapporyhmiä.

        Eli näen kristinuskon ja niiden kirkkojen hiipuvan. Se näkyy jo siinä, että Pohjoismaissa usko Jumalaan ja Jeesuksen on romahtanut. Suuntaus on selvä. Ja moni miettii eroa Suomen Kirkosta, ja on jo eronnutkin. Raamattu ja Jumala ovat tavalliselle tallaajalle kaukaisia asioita. Ja olen itse yllättynyt siitä kuinka huonosti Raamattua tuntevat uskovatkaan.


      • perinteinen kirjoitti:

        "ovatkin menneet sitten katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon, koska siellä on vielä hiukan yhdenmukaistakin opetusta, vaikka sinnekin tietysti sitten ajan myötä tulee brutaalien väkijoukkojen vaatimukset"

        Ei tule. Katolinen ja ortodoksinen kirkko on apostolinen (apostoleilta peräisin), ei demokraattinen. Uskontunnustukset eivät muutu. Papit ovat ja pysyvät miehinä, avioliitto on miehen ja naisen välinen. Saarnatkin aina liittyvät päivän tekstiin.

        Molemmissa kirkoissa on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia. Toki ne ovat hitaampia. Ehkä meidän on vain helppoa ajatella noin kuten ilmaisit, koska ne ovat vieraampia meidän kulttuurissamme?

        Kyllä minäkin hahmotan asian niin että kristinusko kokonaisuudessaan hajaantuu yhä pienempiin suuntauksiin joissa pieni näkemysero johtaa oman ”haaransa” syntymiseen. Sen tekee tämä individualistinen aika, yhä enemmän on ihmisiä jotka kokevat olevansa esim. Raamatun erikoistuntijoita ja hyviä saarnaamaan, niin heidän ympärilleen kokoontuu sitten se oma seurakunta.

        Voi olla että islam tulee yhdistämään myös kristityt? Yhteinen vihillinen kun on tunnetusti se paras yhdistävä tekijä…


      • Shalom
        mummomuori kirjoitti:

        Molemmissa kirkoissa on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia. Toki ne ovat hitaampia. Ehkä meidän on vain helppoa ajatella noin kuten ilmaisit, koska ne ovat vieraampia meidän kulttuurissamme?

        Kyllä minäkin hahmotan asian niin että kristinusko kokonaisuudessaan hajaantuu yhä pienempiin suuntauksiin joissa pieni näkemysero johtaa oman ”haaransa” syntymiseen. Sen tekee tämä individualistinen aika, yhä enemmän on ihmisiä jotka kokevat olevansa esim. Raamatun erikoistuntijoita ja hyviä saarnaamaan, niin heidän ympärilleen kokoontuu sitten se oma seurakunta.

        Voi olla että islam tulee yhdistämään myös kristityt? Yhteinen vihillinen kun on tunnetusti se paras yhdistävä tekijä…

        Evlut kirkkoa islam ei tule yhdistämään päinvastoin. Liberaalithan ovat valmiita ottamaan islamin kirkon sisälle. Askolakin antaa jo kirkon tiloja muslimien käyttöön. Eihän viholliselle näin tehtäisi?


      • Shalom kirjoitti:

        Evlut kirkkoa islam ei tule yhdistämään päinvastoin. Liberaalithan ovat valmiita ottamaan islamin kirkon sisälle. Askolakin antaa jo kirkon tiloja muslimien käyttöön. Eihän viholliselle näin tehtäisi?

        Ai, en ole kuullutkaan että liberaalit ovat tekemässä muhamettilaisista kristittyjä.


      • Shalom
        mummomuori kirjoitti:

        Ai, en ole kuullutkaan että liberaalit ovat tekemässä muhamettilaisista kristittyjä.

        Ymmärsit tahallasi väärin. Ei ole kysymys heidän evankelioinnistaan vaan tilojen antamisesta ja antamisesta ymmärtää, että meillä on sama Jumala.


      • hyvästi!
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        Hajaannus sopii kristinuskon tulevaisuuteen. Kristinuskoiset välittävät Raamatun jutuista huomattavasti vähemmän kuin muslimit Koraanista. Islam vaikuttaa vahvalta ja aika kiinteältä, vaikka siinäkin on omia lahkoja ja tapporyhmiä.

        Eli näen kristinuskon ja niiden kirkkojen hiipuvan. Se näkyy jo siinä, että Pohjoismaissa usko Jumalaan ja Jeesuksen on romahtanut. Suuntaus on selvä. Ja moni miettii eroa Suomen Kirkosta, ja on jo eronnutkin. Raamattu ja Jumala ovat tavalliselle tallaajalle kaukaisia asioita. Ja olen itse yllättynyt siitä kuinka huonosti Raamattua tuntevat uskovatkaan.

        Pidä sinä jokkeri tyhmät ja provosoivat ajatuksesi vain ominasi. Olet ateisti ja katkeroitunut entisestä uskonelämästäsi joten hae apua jostakin muualta kuin tältä palstalta.


      • hyvä idea
        mummomuori kirjoitti:

        Ai, en ole kuullutkaan että liberaalit ovat tekemässä muhamettilaisista kristittyjä.

        Oi, kunpa kirkko evankelioisikin muslimeita eikä itse omisi islaminoppeja kun niin suvaitsevainen on.


      • Shalom kirjoitti:

        Ymmärsit tahallasi väärin. Ei ole kysymys heidän evankelioinnistaan vaan tilojen antamisesta ja antamisesta ymmärtää, että meillä on sama Jumala.

        Siinä olet oikeassa sillä tuo ilmaisusi voi noin ymmärtää. Ehkä sinulla on sitten parempi tieto noista varsinaisista "liberaaleista".


      • Shalom
        mummomuori kirjoitti:

        Siinä olet oikeassa sillä tuo ilmaisusi voi noin ymmärtää. Ehkä sinulla on sitten parempi tieto noista varsinaisista "liberaaleista".

        Kyllä on. Täällä Helsingissä on näköalapaikalla....


      • hyvästi! kirjoitti:

        Pidä sinä jokkeri tyhmät ja provosoivat ajatuksesi vain ominasi. Olet ateisti ja katkeroitunut entisestä uskonelämästäsi joten hae apua jostakin muualta kuin tältä palstalta.

        Miksi koet tosiasiat "provosointina"? Ota ne asioina, jotka ovat todellisuutta tässä ja nyt. Älä katso, että ne on kirjoitettu "pahat mielessä".

        Onhan jo luterilainen maailma hajaantunut moneen suuntaan, vaikka se on maailmassa vain pieni tekijä; noin 70 miljoonaa ihmistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe