Sinulla on tapaaminen ajanvarauksella 04.11.2014 aksu klo 10:00

soul90

Näin lukee mollin sivuilla, ja minulle tuli paperinen versio myös jossa sanotaan että haastattelussa olisi mukana myös sosiaalityöntekijä ja etsivä nuorisotyön tekijä. Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että minut laitetaan kuntouttavaan työhön orjaksi?? "Työ-ja elinkeinotoimisto ja kunnan sosiaalitoimi tarjoavat Sinulle tilaisuuden keskustella työstä, koulutuksesta, elämäntilanteesta ja toimeentulostasi yhdessä työ-ja elinkeinotoimiston ja sosiaalitoimen työntekijän kanssa."

Tilanteeni on nykyään se, että hain työvoimakoulutukseen joka ei sitten alkanutkaan, koska hakijoita ei ollut tarpeeksi. Olin samassa työvoimakoulutuksessa eri paikkakunnalla, mutta 100kilometrin välimatkan takia uuvuin täysin, ja koulutus oli pakko keskeyttää (minulla ei ole ajokorttia, ja sairastan vaikeaa masennusta.) Olen aivan varma, että jos minut laitetaan johonkin "kuntouttavaan" työhön, en jaksaisi sitä henkisesti. Haluaisin palkkatyötä, mutta ei ole onnistunut.

Onko muilla ollut tällaista haastattelua? Mitä siellä tapahtuu, ja mitä tapahtuu haastattelun jälkeen? Ja työmarkkinatuen maksuhan tietysti katkeaa, jos haastatteluun ei mene..

40

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voimia vain

      Ei muutakuin kovaa kovaa vasten. Printtaat vaan lakiotteita mukaan suomen perustuslaista ja ihmisoikeus-sopimuksista. Nauhoitat kaiken ja pistä vielä kamera nauhoittamaan. http://www.ihmisoikeudet.net/ Tuolta kysyin ihan huvikseen, että ovatko tietoisia siitä, että suomalaisiakin pakotetaan orjatöihin, niin eivät ole kuulleet ilmiöstä, mutta kehoittivat tekemään rikosilmotuksen, jos näin käy.
      Eli jos kiristetään, uhkaillaan ja painostetaan, niin rikoksen tunnusmerkit täyttyvät.
      Muista että he saavat bonuksen vielä päälle jos suostut moisiin kyykytyksiin ja täyden palkan. Itse kyselin näitä asioita ihan etukäteen että mitäs siellä oikeen jutellaan, ja kuka sinne tulee, niin täti sanoi että hänenkin sit on osallistuttava sinne, no minä sitten naurahdin että heh heh, eipä oo kutsua tullu haastatteluun, jos tulee niin varmasti menen ja sitten selvitellään hieman oikeuksia. Siunausta sulle, pistin pienen rukouksen perään.

      • Anonyymi

        Nauroin ääneen. Vai että ihan ihmisoikeussopimukset sun muut. Et ymmärrä laeista mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nauroin ääneen. Vai että ihan ihmisoikeussopimukset sun muut. Et ymmärrä laeista mitään.

        Ja 10 vuotta ainankin kyseinen itseoppinut lakimies ulostanut agendaansa.


    • Kiitos asiallisesta vastauksesta. Sain kutsun mukana myös lappusen, jossaa piti vastata erilaisiin kysymyksiin. Kirjoitin sinne suoraan, että jos työtä tehdään, niin siitä pitää maksaa palkkaa, eikä tehdä työtä tukien varassa. En myöskään aio mihinkään ilmaistöihin lähteä, koska sitä en todellakaan henkisesti/taloudellisesti jaksa.

      Olin viime syksystä kevääseen kunnalla tässä kuntouttavassa työtoiminassa siivoustöissä. Siivoustyö on minun juttu, mutta olisi ollut reilua, jos minut olisi palkattu töihin. Minun kunnassa on huutava pula sijaisista. Aina sanoivat, että kyllä sinut voisi palkata ja itsekin sitä kysyin, mutta näin ei koskaan käynyt. Ainakin voin haastattelussa todeta, että tämä kuntouttava työ ei työllistä.

    • Mä vaan..

      Ole hyvä :) Hyvä että pysyt kannassasi. Varmaan kannattaa jo heti sanoo ovella kun menee noihin, että pitää oikeuksistaan kiinni lakiin vedoten, ja teet varmasti rikosilmoituksen, jos pakotetaan tukien menettämisen uhalla palkattomiin töihin. Siitä ne ei myös tykkää kun aina vaadit joka kerta käynnin tai sähköpostikeskustelun aikana rekisterin korjausvaatimusta. Ne mitään korjaa mielellään tai sit lähtee karkuun ja vitkuttelee. Itse haluaisin poistaa kaiken ja sitten avata uuden tilin ja kun se avataan niin katsotaan tarkasti mitä sinne laitetaan. Kyl niil joku oma rekisteri varmaan on minne laittelee omia sekotietojansa. Kantsii ottaa aina selvää noista työpaikoista, että onko siellä kiertävää palkatonta työvoimaa käytetty. Palkkatuetut työt on kans ihan hanurista, ne vaan käyttää hyväksi, eikä haluu ees maksaa palkkaa. Paras tapa vaan mennä firmaan sisään ja vähän tutustuu henkilökuntaan ja kysyy onko paikkoja vapaana tai soitella. Soittamallakin jo saa paljon selville et millainen työnantaja siel puhelimen päässä on. Harvassa on hyvät duunipaikat ja palkkatyöt nykyään näemmä. Tsemiä.

    • tidih

      Haha sanon mie, ei tule onnistumaan. Jos tuommonen menis läpi, niin kaikki menis tekemään rikosilmotuksen et yritetään pakottaa työkokeiluun. Siihenkin on selvät sävelet millon siihen joutuu ja eikä siihen paljon narinat auta jos riittävän kauan olet ollut työttömänä ja käsky käy.

      • ei_rasittanut

        Olin kaverin firmalla ns. "työkokeilussa" 3 kk pari löysää päivää viikossa ja sain korotetun päivärahan 5 eur./pv miinus vero ja plus 9 eur./pv ylläpitokorvauksen koko ajalta .


      • ttreytuyti
        ei_rasittanut kirjoitti:

        Olin kaverin firmalla ns. "työkokeilussa" 3 kk pari löysää päivää viikossa ja sain korotetun päivärahan 5 eur./pv miinus vero ja plus 9 eur./pv ylläpitokorvauksen koko ajalta .

        Jos voi auttaa kaveria tällä tavalla, asia on eri kuin silloin, jos menisi syrjäyttämään ihmisiä (ja itseään) palkkatöistä suostumalla orjaksi. Jos voi oleskella kaverin firmassa ja hyödyttää häntä työlläkin, miksei niin voisi tehdä.

        Jos tuolla ihmisoikeudet.netissä ei tiedetty siitä, että tuhannet kansalaiset pakotetaan orjiksi tukien katkaisun uhalla, heille pitäisi kertoa siitä. Voimmehan kukin kirjoittaa oman tarinamme heille, sen lisäksi, että teemme rikostutkimuspyynnön. Vai onko ihmisoikeudet.net vain tänne tuotujen muunmaalaisten oikeuksien puolustajaksi perustettu?


      • sdgfsdfgad gdfga
        ttreytuyti kirjoitti:

        Jos voi auttaa kaveria tällä tavalla, asia on eri kuin silloin, jos menisi syrjäyttämään ihmisiä (ja itseään) palkkatöistä suostumalla orjaksi. Jos voi oleskella kaverin firmassa ja hyödyttää häntä työlläkin, miksei niin voisi tehdä.

        Jos tuolla ihmisoikeudet.netissä ei tiedetty siitä, että tuhannet kansalaiset pakotetaan orjiksi tukien katkaisun uhalla, heille pitäisi kertoa siitä. Voimmehan kukin kirjoittaa oman tarinamme heille, sen lisäksi, että teemme rikostutkimuspyynnön. Vai onko ihmisoikeudet.net vain tänne tuotujen muunmaalaisten oikeuksien puolustajaksi perustettu?

        Ihmisoikeudet.nettiin kannattaa lähettää tarinoita ryhmänä, jotta ainakin kukin ryhmän jäsen tietää, että tarinat on lähetetty, ja ovat todistajina, jos ihmisoikeudet.net väittää, ettei tiedä suomalaisesta orjuudesta.

        Ihmisoikeudet.net vaikuttaa päällisin puolin lumeorganisaatiolta, jonka tarkoitus on auttaa kyykytystä, ei poistaa sitä. Mutta voivathan he osoittaa minun olevan väärässä. Toivon, että he ovat vilpittömiä, tai muuttuvat sellaisiksi, vaikka en usko sitä nyt.


      • Anonyymi

        Kokoomus, etsi köyhä ja tapa!


    • Ongelma on siinä, että itse sairastan masennusta. Kuten jo tuolla kirjoitin, olin opiskelemassa laitoshuoltajaksi (työvoimakoulutus) mutta jouduin koulutuksen keskeyttämään, koska se vei minulta kaikki voimat. Olen ihan varma, että en jaksa olla ilmaisena "työntekijänä", koska koen sen todella nöyryyttäväksi. Ensi viikolla on kyllä aika sairaanhoitajalle, ja sinne tulee myös etsivä nuorisotyöntekijä mukaan. Tämä kulunut viikko on ollut itselläni yhtä helvettiä, koska olen ollut ahdistunut joka päivä, ja en saa yöllä nukutuksi.

      Pitäisikö vain hakea sairaslomaa? Tiedän, että elämässä pitäisi olla jotain sisältöä ja että joka päivä ei olisi vain samaa. En vain yksinkertaisesti jaksa olla tässä byrokratian rattaissa.

    • Eiku etiäpäin

      "tidhi" painuu nyt kotiin siitä mussuttamaan omias.

      No tuota eikös saikkuraha ole puolet työmarkkinatuesta mielestäni, en ole varma?
      Jos ei riitä potkua taistella, niin sitten vaan lekurilta lähete vaikka psykologille, psykologi ei kirjoita saikkua mut voi puoltaa asian omalle lekurillesi.
      Yleensä nuo virkapaholaiset hyökkää juuri heikkoja vastaan ja käyttää hyväksi orjatyömuodoissa, jotka ei uskalla avata suutansa ja puhua oikeuksista. Uskovana ihmisenä kehottaisin tutkimaan Jumalan sanaa.
      Tuon kun luet sydämmessäsi, niin lupaan että elämäs muuttuu asteittain.
      http://koti.mbnet.fi/jterinen/flash alku/Jumalan seurakunta/slide3.html
      Jo taittuu masennukset siinä samalla. Siunausta siunausta sulle ja voimia taas.

    • en palkkaisi töihin

      nyt työnantajana kiinnostaisi että miksi h3lvetissä palkkaisin työntekijän joka kärsii pahasta masennuksesta.. eipä edes yllätä että kyseessä on nainen ja muoti"sairaus" nimeltä masennus.

      vanhemmat eivät ole ymmärtäneet että heidän tehtävänään olisi ollut valmentaa tuokin yhteiskunnan ... no.. hylkiö pärjäämään omillaan yhteiskunnassa vaan on menty koko lapsuus sen helpoimman kaavan mukaan ja nyt parikymppisenä puuttuu kaikki eväät yhteiskunnassa pärjäämiseen ja tietty silloin "masentaa"

      säälittävä sontaläjä

      • kompostikasa

        Kuulehan, 'säälittävä sontaläjä', aloittajan kaltainen normaali ihminen olettaa, että hänellä on normaalit ihmisoikeudet, ja kun hän huomaa, että systeemi evää ne häneltä ja yrittää tunkea hänet aivottoman, tahdottoman orjan muottiin, normaali reaktio on ahdistus ja masennus.

        Aloittaja, haluaisin, jos voin, auttaa sinua masennuksesi yli. Kun toimimme yhdessä, tämän yhteisen yhteiskuntamme korjaamiseksi, meissä on moninkertaisesti se voima kuin yksilöinä. Ehkä tämä kysely antaa sinulle jotain omia ideoita, tai ainakin ryhdistää hiukan, kun kohtaat vihollisen. Muista, ja muistuta ystävällisesti heitäkin (jos haluat), että he luultavasti tulevat itsekin olemaan pian orjina, jos osallistuvat orjuuden luomiseen. http://reilusuomi.wordpress.com/kysely/ Sotaa ei ole ilman sotilaita. Kansalaisia ei voi kyykyttää, jos virkamiehet ja poliitikot kieltäytyvät osallistumasta.

        Ota mukaan vaikka oma tukiryhmä; vahvoja, älykkäitä yksilöitä, jotka toimivat tilanteen tarkkailijoina, suorittavat äänityksen, tekevät muistiinpanoja jne. Heidän ei tarvitse puhua, olla korvana vain. Tilaisuuden jälkeen voitte pitää palaveria vaikka työkkärin aulassa, jos siellä on muitakin odottamassa, ihan näytöksen vuoksi. Ja miksette tarjoutuisi menemään seuraavan uhrin tueksi, tai ainakin antamaan hänelle neuvoja. Hän voi sitten puolestaan odottaa seuraavia uhreja ja kertoa heille, mitä tuleman pitää ja tarjoutua tueksi. Oikeastaan voisimme perustaa oman 'orjatyryhmän'; aina, kun kullekin meistä sopii, päivystäisimme ryhmänä työkkärin edessä mukanamme kyltti: "Orjatyöhaastattelu? Kysy kokemuksistamme." Tai jotain sellaista. Ilmaista neuvontaa, yhteistyöverkon luomista. Toiminnan on oltava rauhanomaista, jotta poliisin suorittama teidän paikalta pois häätönne näyttää yhtä järjettömältä kuin se onkin. Kuvaatte senkin kukin kamerallanne, jokainen, ja jos mahdollista, myös äänitätte tilaisuuden salaa, kukin, siltä varalta, että poliisi pakottaa teitä lopettamaan kuvaamisen pidätyksen uhalla. Tai oikeastaan, jos teillä on rohkeutta, antakaa pidättää itsenne. Jos ainut rikoksenne on se, että halusitte auttaa muita sorrettuja jakamalla kokemuksianne ja että kuvasitte poliisin mielivaltaa, ja teidät tuomitaan, niin se olisi entistä selvempi merkki, että elämme täydessä diktatuurissa.


      • kompostikasa
        kompostikasa kirjoitti:

        Kuulehan, 'säälittävä sontaläjä', aloittajan kaltainen normaali ihminen olettaa, että hänellä on normaalit ihmisoikeudet, ja kun hän huomaa, että systeemi evää ne häneltä ja yrittää tunkea hänet aivottoman, tahdottoman orjan muottiin, normaali reaktio on ahdistus ja masennus.

        Aloittaja, haluaisin, jos voin, auttaa sinua masennuksesi yli. Kun toimimme yhdessä, tämän yhteisen yhteiskuntamme korjaamiseksi, meissä on moninkertaisesti se voima kuin yksilöinä. Ehkä tämä kysely antaa sinulle jotain omia ideoita, tai ainakin ryhdistää hiukan, kun kohtaat vihollisen. Muista, ja muistuta ystävällisesti heitäkin (jos haluat), että he luultavasti tulevat itsekin olemaan pian orjina, jos osallistuvat orjuuden luomiseen. http://reilusuomi.wordpress.com/kysely/ Sotaa ei ole ilman sotilaita. Kansalaisia ei voi kyykyttää, jos virkamiehet ja poliitikot kieltäytyvät osallistumasta.

        Ota mukaan vaikka oma tukiryhmä; vahvoja, älykkäitä yksilöitä, jotka toimivat tilanteen tarkkailijoina, suorittavat äänityksen, tekevät muistiinpanoja jne. Heidän ei tarvitse puhua, olla korvana vain. Tilaisuuden jälkeen voitte pitää palaveria vaikka työkkärin aulassa, jos siellä on muitakin odottamassa, ihan näytöksen vuoksi. Ja miksette tarjoutuisi menemään seuraavan uhrin tueksi, tai ainakin antamaan hänelle neuvoja. Hän voi sitten puolestaan odottaa seuraavia uhreja ja kertoa heille, mitä tuleman pitää ja tarjoutua tueksi. Oikeastaan voisimme perustaa oman 'orjatyryhmän'; aina, kun kullekin meistä sopii, päivystäisimme ryhmänä työkkärin edessä mukanamme kyltti: "Orjatyöhaastattelu? Kysy kokemuksistamme." Tai jotain sellaista. Ilmaista neuvontaa, yhteistyöverkon luomista. Toiminnan on oltava rauhanomaista, jotta poliisin suorittama teidän paikalta pois häätönne näyttää yhtä järjettömältä kuin se onkin. Kuvaatte senkin kukin kamerallanne, jokainen, ja jos mahdollista, myös äänitätte tilaisuuden salaa, kukin, siltä varalta, että poliisi pakottaa teitä lopettamaan kuvaamisen pidätyksen uhalla. Tai oikeastaan, jos teillä on rohkeutta, antakaa pidättää itsenne. Jos ainut rikoksenne on se, että halusitte auttaa muita sorrettuja jakamalla kokemuksianne ja että kuvasitte poliisin mielivaltaa, ja teidät tuomitaan, niin se olisi entistä selvempi merkki, että elämme täydessä diktatuurissa.

        Onkohan Suomeen jo tuotu laki, joka tekee kadulle kokoontumisesta 'rikoksen'? Jos siitä ilmoittaa poliisille etukäteen, jatkuvana mielenosoituksena, ratkaisisiko se ongelman?

        Minua viehättää ajatus luoda työnhakijoiden aktiivisuutta ja yhteishenkeä luovaa toimintaa tällä tavalla. Jos se kielletään, olisi mielenkiintoista kuulla perustelut. Jos osallistujien määrää pitää lain mukaan rajoittaa, niin voihan luvt pitää rajoitusten sisällä. Yksi odottelee ja muut kävelevät kadun toisella puolella, valmiina ottamaan paikkansa, kun toinen lähtee. Voisi olla jokin sovittu merkki, vaikka tietynvärinen huivi tai jokin muu juttu, jotta kylttejä ei tarvittaisi. Tämä toiminta voisi laajentua kaikille paikkakunnille. Minulla työkkäri on 70 kilometrin päässä, joten en voisi ottaa osaa usein, mutta jos jokainen kävisi vaikka kerran kuussa parin tunnin ajan, sehän olisi valtava joukko lopulta. Meitä kun on niin paljon.


    • Onoltusielläjo

      "Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että minut laitetaan kuntouttavaan työhön orjaksi?"

      Nimenomaan tarkoittaa. Ensin sinuun siellä palaverissa kohdistetaan pitkälle hiottuja kuulusteluteknikoita joilla pyritään saamaan sinut tunnustamaan että juuri sinä tai jotkut henkilökohtaiset ominaisuutesi tai niiden puute on syynä siihen että työnantajat palkkaavat yhä edelleen työvoimaa vain juuri senverran kuin mitä kulloinkin tarvitsevat, ja kun eivät enempää tarvi kuin mitä tarvivat niin maassa on yli 400 000 hengen työttömyys.

      Siksipä siis sinulle esitetään ovelasti muotoiltuja kysymyksiä kuten: "Onhan juuri sinun syysi että työnantajat eivät palkkaa enempää työvoimaa kuin mitä kulloinkin palkkaavat? Onhan? Onhan?"

      Niin tuolloin vastaa heti että: "On! On!", ja katkeraan itkuun purskahtaen heittäysy lattialle makaamaan ja pureskele siellä maatessasi nöyrästi mattoa siinä nyyhkeen lomassa, niin he siellä työkkärissä merkitsevät sinun tietoihisi että "Ei täysin paatunut tapaus." ja niin voit selvitä 3 kk:den kestoisella 9 euron pakkotyöhukilla, mutta jos kiellät syyllisyytesi edellä mainittuun kysymykseen, niin sinun tietoihisi merkitään että "Paatunut työtön" ja silloin 9 euron pakkotyötä onkin edessä jopa 24 kk:tta yhteenmeenoon.

    • Itse olen ollut masentunut jo 16 vuotiaasta lähtien, mutta apua hain vasta kaksi vuotta sitten. Yksinasuvana minulla ei ole edes kunnon tukiverkkoa, kavereita ei ole, koska koulut, joita olen yrittänyt käydä, ovat jääneet kesken. Ja vaikka olenkin masentunut, minulla on myös hyviä päiviä. Mutta nyt kun kuulin että tuo laitoshuoltajan koulutus ei toteudukkaan, niin sen takia olen ollut ahdistunut.

      Ja töitä tekisin mielelläni. Haluaisin, että aamulla olisi syy nousta ylös (vaikka en saakkaan öisin nukutuksi.) En jää sohvalle makaamaan kun ahdistaa, vaan lähden esim. ulos tai teen jotain muuta että olo helpottaa. En vain osaa kuvitella itseäni enää tekemässä töitä ilmaiseksi, pelkkä ajatuskin alkaa inhottamaan minua.

      Mutta asiaan. Koska minulla ei juurikaan ole ketään tukena, ajattelin, että olisikohan mahdollista ottaa tämä sairaanhoitaja mukaan haastatteluun jos se hänelle käy? En tunne tätä etsivä nuorisotyön henkilöä ollenkaan, joten jännittää mennä puhumaan hänen, työkkäritädin ja mahdollisesti sossun henkilön kanssa.

    • Ja vielä kirjoittajalle "en palkkaisi töihin." Et varmaan ole koskaan itse sairastanut masennusta? Tai edes kukaan läheisesi? Kyseessä ei ole mikään "muotisairaus" ja kukapa tietää jos vaikka sinun kohdallasi tapahtuisi niin, että olisit samassa tilanteessa jossain vaiheessa elämää. Jospa sinäkin jäät joskus työttömäksi, niin tiedät, minkälaista sähläämistä tämä on.

    • Uskon voimalla vain

      Minä selätin masennukset uskon kautta. Mieleni ei yksinkertaisesti suostu luovuttamaan, ei masentumaan, ei tottelemaan orjuuttajia (=sielunvihollisen palvelijat), minussa huokuu suunnaton periksiantamattomuus ja se on uskomaton voima se! Olen ollut masentunut kyllä joskus nappulana ja vedin lääkkeitäkin niihin.
      Sitten vaan heitin lääkkeet menemään ja otin itseäni niskasta kiinni ja jatkoin eteenpäin. Suosittelen veli saarikallen saarnoja.

    • ogifjcg

      Tästähän olen kirjoittanut monta kertaa ennenkin. Kerran aiemmin olen antanut ohjeen siitä, miten työtön voi välttyä kuntouttavalta työtoiminnalta. Lienee aika kertoa se uudelleen.

      TE-toimistossa tehdään työttömälle kahdenlaisia suunnitelmia. Työllistymissuunnitelma tehdään yhteistyössä silloin, kun työtön ensimmäisen kerran ilmoittautuu työnhakijaksi. Tämä suunnitelma päivitetään ja allekirjoitetaan aina ilmoittautumisen yhteydessä.

      Jos työnhakija ei tässä vaiheessa pidä varaansa, niin työllistymissuunnitelmaan kirjataan automaattisesti myös kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus. Tietyn ajan kuluttua laaditaan aktivointisuunnitelma, joka konkretisoi työllistymissuunnitelmaaan kirjatut toimet. Jos työllistymissuunnitelmaan sisältyy kuntouttava työtoiminta, niin kieltäytyminen aktivointitoimista ei ole mahdollista ilman sanktioita. Työtön löytää itsensä joko pussittamassa ruuveja ilman palkkaa tai menettää työttömyysetuutensa.

      Nyt sitten se neuvo. Kun seuraavan kerran ilmoittaudutte TE-toimistossa, niin lukekaa tarkasti teille tarjottava työllistymissuunnitelman päivitys. Jos siellä on mukana kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuus, niin vaatikaa se poistettavaksi. Se on silloin pakko poistaa, koska suunnitelma on tehtävä yhteistyössä. Sitä ei TE-toimisto voi sanella.

      Tämä nöyryyttävä orjatyö jatkuu niin kauan kuin työttömät antavat sen jatkua. Selväksi on tullut jo kauan sitten, että suurin osa kanasanedustajista ei joko piittaa asiasta tai luulee kuntouttavan työtoiminnan olevan ihan oikeaa työllistämistä. He ovat uskoneet kauniita sanoja kuntoutukseksi naamioidun orajatyön jalostavasta vaikutuksesta.

      http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma/

      • ölutdf

        Eräs lukijani kertoi henkilökohtaisessa viestissään, että hänelle oli TE-toimistossa työnnetty allekirjoitettavaksi valmiiksi laadittu aktivointisuunnitelma. Suunnitelmaan sisältyi kuntouttava työtoiminta, jota hän ei hyväksynyt. Niinpä hän kieltäytyi allekirjoittamasta sitä ja seurauksena oli tietenkin karenssi. Hän halusi täsmennystä kirjoituksiini, joiden mukaan kuntouttavasta työtoiminnasta voi kieltäytyä.

        Pitää huomata, että näitä suunnitelmia on kahta eri lajia. Työllistymissuunnitelma perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Se laaditaan yhteisesti sopien silloin, kun henkilö ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Suunnitelmaan kirjataan kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet työllisyyden edistämiseksi ja suunnitelma päivitetään aina ilmoittautumisen yhteydessä. Juuri tässä vaiheessa on oltava tarkkana. Jos suunnitelmaan on merkitty yhtenä mahdollisuutena kuntouttava työtoiminta, niin siitä ei enää sen jälkeen voi kieltäytyä ilman seuraamuksia.

        Lain nimenomaisen määräyksen mukaan työllistymissuunnitelma laaditaan yhdessä sopien, joten se ei koskaan voi olla yksipuolinen saneluratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkintani kieltäytymismahdollisuudesta. Lainkohta on Laki julkisesta työvoimapalvelusta 5:4 §.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan siinä vaiheessa, kun työnhakijaan on päätetty ruveta soveltamaan kuntouttavasta työtoiminnasta annettua lakia. Kuten olen monesti ennenkin sanonut, on lain nimi täysin harhaanjohtava. Kuntouttavaan työtoimintaan määrättävän ei tarvitse olla kuntoutuksen tarpeessa, vaan siihen riittää pelkkä työttömyys. Jos henkilö on saanut työmarkkinatukea 500 päivän ajan, saanut työmarkkinatukea päivärahakauden jälkeen 180 päivän ajan tai pääasiallinen toimeentulo on muodostunut viimeisen 12 kuukauden ajan toimeentulotuesta, voidaan terve ja työkykyinen henkilö määrätä kuntouttavaan työtoimintaan.

        Tästä olen kirjoittanut tarkemmin mm. jutussani Laki ilmaistyovelvollisuudesta.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan periaatteessa yhteistyössä työnhakijan, TE-toimiston ja kunnan kanssa. Laissa on kuitenkin ikävä 2 luvun 8 §:n 3 momentti: Jos työ- ja elinkeinotoimisto arvioi, ettei henkilölle voida viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä toimenpiteitä, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta. Tässä vaiheessa ei siis enää voi kieltäytyä.

        Tai voi tietenkin, mutta siitä seuraa rangaistus. Heinäkuun alussa voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen kieltäytymisestä seuraava työttömyysetuuden menetys kestää 60 päivää. Siltä ajalta voi saada kunnan toimeentulotukea, mutta sitä alennetaan 20 % kieltäytymisen johdosta. Lakimuutos on kuitenkin huomattava parannus verrattuna entiseen viiden kuukauden työvelvoitteeseen.

        Tämä on melkoinen viidakko. Siksi onkin syytä varoittaa, että nämä lakia yleisellä tasolla selittävät juttuni eivät kelpaa kartaksi. Näitä pitää käyttää kompassina, joka ohjaa oikeaan suuntaan tässä ryteikössä.

        http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma


      • yötlukt
        ölutdf kirjoitti:

        Eräs lukijani kertoi henkilökohtaisessa viestissään, että hänelle oli TE-toimistossa työnnetty allekirjoitettavaksi valmiiksi laadittu aktivointisuunnitelma. Suunnitelmaan sisältyi kuntouttava työtoiminta, jota hän ei hyväksynyt. Niinpä hän kieltäytyi allekirjoittamasta sitä ja seurauksena oli tietenkin karenssi. Hän halusi täsmennystä kirjoituksiini, joiden mukaan kuntouttavasta työtoiminnasta voi kieltäytyä.

        Pitää huomata, että näitä suunnitelmia on kahta eri lajia. Työllistymissuunnitelma perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Se laaditaan yhteisesti sopien silloin, kun henkilö ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi. Suunnitelmaan kirjataan kaikki yhdessä sovitut toimenpiteet työllisyyden edistämiseksi ja suunnitelma päivitetään aina ilmoittautumisen yhteydessä. Juuri tässä vaiheessa on oltava tarkkana. Jos suunnitelmaan on merkitty yhtenä mahdollisuutena kuntouttava työtoiminta, niin siitä ei enää sen jälkeen voi kieltäytyä ilman seuraamuksia.

        Lain nimenomaisen määräyksen mukaan työllistymissuunnitelma laaditaan yhdessä sopien, joten se ei koskaan voi olla yksipuolinen saneluratkaisu. Juuri tähän perustuu tulkintani kieltäytymismahdollisuudesta. Lainkohta on Laki julkisesta työvoimapalvelusta 5:4 §.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan siinä vaiheessa, kun työnhakijaan on päätetty ruveta soveltamaan kuntouttavasta työtoiminnasta annettua lakia. Kuten olen monesti ennenkin sanonut, on lain nimi täysin harhaanjohtava. Kuntouttavaan työtoimintaan määrättävän ei tarvitse olla kuntoutuksen tarpeessa, vaan siihen riittää pelkkä työttömyys. Jos henkilö on saanut työmarkkinatukea 500 päivän ajan, saanut työmarkkinatukea päivärahakauden jälkeen 180 päivän ajan tai pääasiallinen toimeentulo on muodostunut viimeisen 12 kuukauden ajan toimeentulotuesta, voidaan terve ja työkykyinen henkilö määrätä kuntouttavaan työtoimintaan.

        Tästä olen kirjoittanut tarkemmin mm. jutussani Laki ilmaistyovelvollisuudesta.

        Aktivointisuunnitelma laaditaan periaatteessa yhteistyössä työnhakijan, TE-toimiston ja kunnan kanssa. Laissa on kuitenkin ikävä 2 luvun 8 §:n 3 momentti: Jos työ- ja elinkeinotoimisto arvioi, ettei henkilölle voida viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä toimenpiteitä, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta. Tässä vaiheessa ei siis enää voi kieltäytyä.

        Tai voi tietenkin, mutta siitä seuraa rangaistus. Heinäkuun alussa voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen kieltäytymisestä seuraava työttömyysetuuden menetys kestää 60 päivää. Siltä ajalta voi saada kunnan toimeentulotukea, mutta sitä alennetaan 20 % kieltäytymisen johdosta. Lakimuutos on kuitenkin huomattava parannus verrattuna entiseen viiden kuukauden työvelvoitteeseen.

        Tämä on melkoinen viidakko. Siksi onkin syytä varoittaa, että nämä lakia yleisellä tasolla selittävät juttuni eivät kelpaa kartaksi. Näitä pitää käyttää kompassina, joka ohjaa oikeaan suuntaan tässä ryteikössä.

        http://sakutimonen.com/tag/tyollistymissuunnitelma

        Hyvä kirjoitus täällä:

        http://sakutimonen.com/tag/tyonhakusuunnitelma/

        Työnhakukoulutus, työelämävalmennus, työharjoittelu, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta ja kaikki muut työvoimapoliittiset toimenpiteet ovat tuttuja useimmille työttömille. TE-toimistosta tulee yksiselitteinen määräys ilmoittautua tai hakea milloin mihinkin. Käskyä tehostetaan uhkauksella työttömyysetuuden menettämisestä.

        Aika usein tällaiset määräykset perustuvat sopimusta laadittaessa tapahtuneeseen tiedon pimittämiseen tai suoranaiseen erehdyttämiseen. Jos sopimukseen ei näitä toimenpiteitä ole kirjattu, on määräys sopimuksenvastainen. Jos ne ovat sopimukseen tulleet virkailijan yksipuolisella kirjauksella ilman yhteisiä neuvotteluja, voi toimenpiteestä kieltäytyä.

        Puhun nyt työttömälle laaditusta ja joka ilmoittautumiskerralla päivitettävästä työnhakusuunnitelmasta. Se on juuri se paperi, jonka työvoimavirkailija tuuppaa allekirjoitettavaksi ja joka kannattaa sitä ennen lukea. Jos siihen on automaattisesti ja neuvottelematta kirjattu näitä työvoimapoliittisia toimenpiteitä, niin sen allekirjoittamisesta voi kieltäytyä. Kun nimi on paperissa, on suunnitelmaa periaatteessa noudatettava eikä mistään voi enää kieltäytyä.

        Tämä oikeus kieltäytymiseen perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Siellä sanotaan selvästi, että työnhakusuunnitelma on laadittava yhdessä työnhakijan kanssa, palvelutarve arvioidaan vuorovaikutuksessa ja palveluja tarjotaan sen mukaisesti, mitä on yhdessä sovittu.

        Laissa säädetään myös, että työvoimapalvelujen on perustuttava asiakkaan tarpeisiin, vapaaseen valintaan ja sopimusvapauteen. TE-toimisto ei siis voi pakottaa ketään allekirjoittamaan mitään sellaista, mitä ei ole yhteisesti neuvottelemalla sovittu.

        Tätä eivät TE-toimiston virkailijat kerro ja saattaapa olla, että he eivät sitä tiedäkään. He toimivat usein rutiininomaisesti ja omia ohjeitaan noudattaen. Heillekin saattaa tulla yllätyksenä se tosiasia, että heillä ei ole mitään saneluoikeutta suunnitelman sisältöön.

        Kannattaa siis ehdottomasti lukea se eteen työnnetty paperi ennen allekirjoittamista.

        Entä sitten, jos suunnitelma tuli allekirjoitettua lukematta? Jos virkailija on yksipuolisesti sisällyttänyt suunnitelmaan sellaisen toimenpiteen, josta ei ole yhteisesti sovittu, voi työnhakija irtisanoa suunnitelman välittömästi. Perusteena on, että suunnitelmaa ei laadittu yhdessä ja työnhakija joutui allekirjoittamaan suunnitelman pakotettuna tai erehdytettynä. Tällöin on laadittava uusi suunnitelma. Joka tapauksessa seuraavalla käynnillä se suunnitelma päivitetään, ja silloin on oltava tarkkana.

        En minä halua yllyttää ketään kieltäytymään mistään työvoimapoliittisesta toimenpiteestä. Haluan vain kertoa, että työnhakijallakin on velvollisuuksien lisäksi myös oikeuksia. Osallistuminen oman tulevaisuuden suunnitteluun ei totisesti ole niistä vähäisin.


      • ygify
        yötlukt kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus täällä:

        http://sakutimonen.com/tag/tyonhakusuunnitelma/

        Työnhakukoulutus, työelämävalmennus, työharjoittelu, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta ja kaikki muut työvoimapoliittiset toimenpiteet ovat tuttuja useimmille työttömille. TE-toimistosta tulee yksiselitteinen määräys ilmoittautua tai hakea milloin mihinkin. Käskyä tehostetaan uhkauksella työttömyysetuuden menettämisestä.

        Aika usein tällaiset määräykset perustuvat sopimusta laadittaessa tapahtuneeseen tiedon pimittämiseen tai suoranaiseen erehdyttämiseen. Jos sopimukseen ei näitä toimenpiteitä ole kirjattu, on määräys sopimuksenvastainen. Jos ne ovat sopimukseen tulleet virkailijan yksipuolisella kirjauksella ilman yhteisiä neuvotteluja, voi toimenpiteestä kieltäytyä.

        Puhun nyt työttömälle laaditusta ja joka ilmoittautumiskerralla päivitettävästä työnhakusuunnitelmasta. Se on juuri se paperi, jonka työvoimavirkailija tuuppaa allekirjoitettavaksi ja joka kannattaa sitä ennen lukea. Jos siihen on automaattisesti ja neuvottelematta kirjattu näitä työvoimapoliittisia toimenpiteitä, niin sen allekirjoittamisesta voi kieltäytyä. Kun nimi on paperissa, on suunnitelmaa periaatteessa noudatettava eikä mistään voi enää kieltäytyä.

        Tämä oikeus kieltäytymiseen perustuu julkisesta työvoimapalvelusta annettuun lakiin. Siellä sanotaan selvästi, että työnhakusuunnitelma on laadittava yhdessä työnhakijan kanssa, palvelutarve arvioidaan vuorovaikutuksessa ja palveluja tarjotaan sen mukaisesti, mitä on yhdessä sovittu.

        Laissa säädetään myös, että työvoimapalvelujen on perustuttava asiakkaan tarpeisiin, vapaaseen valintaan ja sopimusvapauteen. TE-toimisto ei siis voi pakottaa ketään allekirjoittamaan mitään sellaista, mitä ei ole yhteisesti neuvottelemalla sovittu.

        Tätä eivät TE-toimiston virkailijat kerro ja saattaapa olla, että he eivät sitä tiedäkään. He toimivat usein rutiininomaisesti ja omia ohjeitaan noudattaen. Heillekin saattaa tulla yllätyksenä se tosiasia, että heillä ei ole mitään saneluoikeutta suunnitelman sisältöön.

        Kannattaa siis ehdottomasti lukea se eteen työnnetty paperi ennen allekirjoittamista.

        Entä sitten, jos suunnitelma tuli allekirjoitettua lukematta? Jos virkailija on yksipuolisesti sisällyttänyt suunnitelmaan sellaisen toimenpiteen, josta ei ole yhteisesti sovittu, voi työnhakija irtisanoa suunnitelman välittömästi. Perusteena on, että suunnitelmaa ei laadittu yhdessä ja työnhakija joutui allekirjoittamaan suunnitelman pakotettuna tai erehdytettynä. Tällöin on laadittava uusi suunnitelma. Joka tapauksessa seuraavalla käynnillä se suunnitelma päivitetään, ja silloin on oltava tarkkana.

        En minä halua yllyttää ketään kieltäytymään mistään työvoimapoliittisesta toimenpiteestä. Haluan vain kertoa, että työnhakijallakin on velvollisuuksien lisäksi myös oikeuksia. Osallistuminen oman tulevaisuuden suunnitteluun ei totisesti ole niistä vähäisin.

        Täällä jotain tekstiä:

        http://sakutimonen.com/2011/03/kuntouttavaa-ilmaistyota/


      • fyux
        ygify kirjoitti:

        Täällä jotain tekstiä:

        http://sakutimonen.com/2011/03/kuntouttavaa-ilmaistyota/

        Jos olet vaatinut tietohisi pysyvää orjatyö kieltoa, ja pystyt sen todistamaan (nauhoite päivämäärällä, tai sähköpostilla, tai allekirjoitetulla työllistymissuunnitelmalla) niin ei sinua saa enää pakottaa mihinkään palkattomiin orjatöihin, koska se on sovittuna työllistymissuunnitelmassasi.
        Jos pakottavat, on kyseessä todistettavissa oleva laiton karenssi.

        Jos virkailija ei suostu laittamaan orjatyökieltoja, niin mikään sopimus ei tule voimaan, lisäksi sulla on todistaa myöhemmin, että olet vaatinut orjatyökieltoa, mutta sitä ei ole noteerattu pyynnöstä huolimatta.

        Kannattaa aloittaa taistelu rekisterin siivoamisella:

        Henkilötietolaki 29 §:
        Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan.
        Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon korjaamisesta, hänen on annettava asiasta kirjallinen todistus. Todistuksessa on mainittava myös ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty. Rekisteröity voi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi.
        Rekisterinpitäjän on ilmoitettava tiedon korjaamisesta sille, jolle rekisterinpitäjä on luovuttanut tai jolta rekisterinpitäjä on saanut virheellisen henkilötiedon. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole, jos ilmoittaminen on mahdotonta tai vaatii kohtuutonta vaivaa.


      • 98tl7kd
        fyux kirjoitti:

        Jos olet vaatinut tietohisi pysyvää orjatyö kieltoa, ja pystyt sen todistamaan (nauhoite päivämäärällä, tai sähköpostilla, tai allekirjoitetulla työllistymissuunnitelmalla) niin ei sinua saa enää pakottaa mihinkään palkattomiin orjatöihin, koska se on sovittuna työllistymissuunnitelmassasi.
        Jos pakottavat, on kyseessä todistettavissa oleva laiton karenssi.

        Jos virkailija ei suostu laittamaan orjatyökieltoja, niin mikään sopimus ei tule voimaan, lisäksi sulla on todistaa myöhemmin, että olet vaatinut orjatyökieltoa, mutta sitä ei ole noteerattu pyynnöstä huolimatta.

        Kannattaa aloittaa taistelu rekisterin siivoamisella:

        Henkilötietolaki 29 §:
        Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan.
        Jollei rekisterinpitäjä hyväksy rekisteröidyn vaatimusta tiedon korjaamisesta, hänen on annettava asiasta kirjallinen todistus. Todistuksessa on mainittava myös ne syyt, joiden vuoksi vaatimusta ei ole hyväksytty. Rekisteröity voi saattaa asian tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi.
        Rekisterinpitäjän on ilmoitettava tiedon korjaamisesta sille, jolle rekisterinpitäjä on luovuttanut tai jolta rekisterinpitäjä on saanut virheellisen henkilötiedon. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole, jos ilmoittaminen on mahdotonta tai vaatii kohtuutonta vaivaa.

        Sano että et sitoudu mihinkään vapaaehtoiseen josta kuitenkin tulee pakkoa pakkoallekirjoituksesi jälkeen. Lisäksi kerrot jatkavasi palkkatyön ja ammatillisen koulutuksen hakemista.


      • otifudt
        98tl7kd kirjoitti:

        Sano että et sitoudu mihinkään vapaaehtoiseen josta kuitenkin tulee pakkoa pakkoallekirjoituksesi jälkeen. Lisäksi kerrot jatkavasi palkkatyön ja ammatillisen koulutuksen hakemista.

        Nykyään tavoite onkin katkaista tuet sähköisellä "epäpätevällä" meiningillä, vaikka pitäis olla kirjallisena kaikki suunnitelmat ja uusintakäynnit.
        Siksi on hyvä nauhoittaa kaikki epäselvyyksien ja laittomuuksien todistamiseksi ja selvittämiseksi. Etsi semmoinen virkailija kenen kanssa tulee juttuun.
        Hän kyllä laittaa sen rekisterin siihen kuntoon kun haluat. Paitsi ei heilläkään
        ole valtuuksia kaikkeen "riveihin" koskea, joka on sinällään aika naurettavaa. Ensin tiedot voidaan lisätä sinne, mutta sit ei saadakaan pois.

        Kaikki karenssit lainvastaisia
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12415550

        Kyykytyksien vastustaminen
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10864064#comment-56852662

        Saku Timosen blogi
        http://sakutimonen.com/
        http://sakutimonen.com/2012/10/tyottoman-arkea/

        Työtön sinulla on valta
        http://akisaarikoski3553.blogspot.fi/2014/04/paljastuksia-tyoton-sinulla-on-valta.html

        Suomen orjatyömarkkinat, eli kuntouttava työtoiminta
        http://akisaarikoski3553.blogspot.fi/2013/08/suomen-orjatyomarkkinat-eli-kuntouttava.html?spref=bl

        Älä hyväksy kyykytyksiä työnhakusuunnitelmaan. Sillä niistä pääsee. Karenssin voi saada vain jos tuo kyykytys on SOVITTU työnhaku-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelmassa.
        Jos kaikesta huolimatta virkailija kirjaa nuo kyykytykset sinne niin VAADI poistamaan ne. Ellei suostu niin pyydä virkailijan esimies paikalle. Jos tuokaan ei onnistu niin se olisi ainakin minun kohdalla rikosilmoituksen paikka; syy: väärän tiedon kirjaaminen viranomaistietokantaan.

        Tuota työnhakusuunnitelmaahan voi muuttaa koska tahansa. Yksi tapa olisi laittaa sähköpostia työkkäriin. Jos ongelmia tulee niin jääpähän siitäkin todiste.

        Äänitän muuten AINA kaikki viranomaisten kanssa käymäni keskustelut ja työhaastattelut. On se ihme ja kumma miksi työvoimahallinto harrastaa usein vaikka milllaista "vilunkia" saadakseen ihmisiä noihin kyykytyksiin, ei luulisi valtion "palvelulaitoksena" olevan siihen varaa.


      • 098öt7luk
        otifudt kirjoitti:

        Nykyään tavoite onkin katkaista tuet sähköisellä "epäpätevällä" meiningillä, vaikka pitäis olla kirjallisena kaikki suunnitelmat ja uusintakäynnit.
        Siksi on hyvä nauhoittaa kaikki epäselvyyksien ja laittomuuksien todistamiseksi ja selvittämiseksi. Etsi semmoinen virkailija kenen kanssa tulee juttuun.
        Hän kyllä laittaa sen rekisterin siihen kuntoon kun haluat. Paitsi ei heilläkään
        ole valtuuksia kaikkeen "riveihin" koskea, joka on sinällään aika naurettavaa. Ensin tiedot voidaan lisätä sinne, mutta sit ei saadakaan pois.

        Kaikki karenssit lainvastaisia
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12415550

        Kyykytyksien vastustaminen
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10864064#comment-56852662

        Saku Timosen blogi
        http://sakutimonen.com/
        http://sakutimonen.com/2012/10/tyottoman-arkea/

        Työtön sinulla on valta
        http://akisaarikoski3553.blogspot.fi/2014/04/paljastuksia-tyoton-sinulla-on-valta.html

        Suomen orjatyömarkkinat, eli kuntouttava työtoiminta
        http://akisaarikoski3553.blogspot.fi/2013/08/suomen-orjatyomarkkinat-eli-kuntouttava.html?spref=bl

        Älä hyväksy kyykytyksiä työnhakusuunnitelmaan. Sillä niistä pääsee. Karenssin voi saada vain jos tuo kyykytys on SOVITTU työnhaku-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelmassa.
        Jos kaikesta huolimatta virkailija kirjaa nuo kyykytykset sinne niin VAADI poistamaan ne. Ellei suostu niin pyydä virkailijan esimies paikalle. Jos tuokaan ei onnistu niin se olisi ainakin minun kohdalla rikosilmoituksen paikka; syy: väärän tiedon kirjaaminen viranomaistietokantaan.

        Tuota työnhakusuunnitelmaahan voi muuttaa koska tahansa. Yksi tapa olisi laittaa sähköpostia työkkäriin. Jos ongelmia tulee niin jääpähän siitäkin todiste.

        Äänitän muuten AINA kaikki viranomaisten kanssa käymäni keskustelut ja työhaastattelut. On se ihme ja kumma miksi työvoimahallinto harrastaa usein vaikka milllaista "vilunkia" saadakseen ihmisiä noihin kyykytyksiin, ei luulisi valtion "palvelulaitoksena" olevan siihen varaa.

        "Työttömyysturvalaki 30.12.2002/1290

        8 luku
        Työmarkkinatuen erityiset työvoimapoliittiset rajoitukset

        4 a § (29.12.2005/1217)
        Työmarkkinatukioikeuden lakkauttaminen

        2) kieltäytyy ilman pätevää syytä julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 8 luvussa tarkoitetusta työkokeilusta, työelämävalmennuksesta tai työharjoittelusta, josta on sovittu hänen kanssaan laaditussa työnhaku-, aktivointi- tai kotoutumissuunnitelmassa;"
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

        Karenssin voi saada vain jos nuo 9 euron orjatyöt on merkitty työnhakusuunnitelmaan. Usein työkkärin virkailija laittaa ne sinne automaattisesti. Pitää vaatia poistamaan ne sieltä ja ellei virkailija tähän suostu niin sitten voi yliviivata ne ennen allekirjoitusta ja kirjoittaa myös sen että ne on yliviivattu.
        Jos tosiaan työvoimavirkailija laittaa ne sinne väkisin niin tekisin myös kantelun tuosta virkailijata ja jos hyvin härskiksi heittäytyy niin myös rikosilmoituksen.
        Äänitän aina kaikki tärkeät keskustelut salaa, myös työkkärissä käynnit todisteeksi mahdollista oikeusturvaloukkausta vastaan.
        Jos olet allekirjoittanut jo työnhakusuunnitelman jossa on mainittu nuo orjatyöt, niin voit koska tahansa mennä työvoimatoimistoon (aukioloaikana) ja vaatia muuttamaan työnhakusuunnitelmaa orjatöiden poistamiseksi. Tähän on työkkärin virkailijan pakko suostua koska työnhakusuunnitelma on sopimus ja sopimukseen ei voi laittaa mitään sellaista jota ei jompi kumpi osapuoli hyväksy.

        Työttömyysturvalaki 2 luku 18§ 2 mom.
        "Työnhakijalla, joka ilman 4 momentissa tarkoitettua tai siihen rinnastettavaa pätevää syytä kieltäytyy työvoimatoimiston tarjoamasta työnhakusuunnitelmaan tai työllistymisohjelmaan sisältyvästä työkokeilusta, työelämävalmennuksesta taikka muusta niihin rinnastettavasta kohtuulliseksi katsottavasta työllistymistä edistävästä toimenpiteestä, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta kieltäytymisestä lukien. (23.6.2005/459)"
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

        Tosiaan aika pirullista touhua on noiden orjatöiden väkisinlaittaminen työnhakusuunnitelmaan. Muutenkin tuo työttömyysturvalaki on sudenkuoppia täynnä.

        Kuinkahan monta sellaista joka on huijattu uskottelemalla työvoimatoimenpiteen pakollisuudella työskentelee noissa toimenpiteissä. Kymmeniä tuhansia heitä varmaan on. Jossain vaiheessa elämäänsä noissa työvoimaviranomaisten huijjaustoimenpiteissä olleita on varmaan satoja tuhansia. Ja tämä kaikki siksi koska työkkärintäti tai -setä on jopa kysyttäessä jättänyt kertomatta homman vapaehtoisuudesta (kertomisvelvollisuus on määrätty hallintolaissa) ja vastoin lakia laittanut nuo toimenpiteet työnhakusuunnitelmaan jonka jälkeen niistä kieltäytymisestä on tullut karenssiperuste.

        IHMISKAUPASTA
        Rikoslain 25 luvun 3 §:n mukaan ihmiskauppaan syyllistyy mm. se, joka käyttämällä hyväksi toisen riippuvaista asemaa tai turvatonta tilaa värvää taikka luovuttaa toisen pakkotyöhön tai muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Rangaistus on vankeutta neljästä kuukaudesta kuuteen
        vuoteen.

        KIRISTYS JA UHKAILU
        Kiristyksellä tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö muulla kuin ryöstössä tarkoitetulla uhkauksella pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta. Kiristyksestä tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Teon yritys on rangaistava. (Rikoslaki  § 24.8.1990/769)

        OIKEUS TYÖHÖN JA ELINKEINOVAPAUS
        Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. (Suomen perustuslaki 11.6.1999/731 18§)

        KANSANVÄLISET SOPIMUKSET
        Suomi on ratifioinut ILO:n pakkotyötä koskevan sopimuksen 29/1930. Tässä sopimuksessa tuomitaan pakkotyön teettäminen:"Pakkotyöksi tulkitaan kaikki työ tai palvelu, jota kuka tahansa ihminen tekee, minkä tahansa rangaistuksen uhalla ja johon hän ei ole tarjoutunut vapaaehtoisesti.

        YK:n kansainvälinen työjärjestö ILO määrittelee pakkotyön mm. näin: "Pakkotyö on vahvasti talouteen sitoutunut ilmiö. Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksissa pakkotyöllä tarkoitetaan kaikkea työtä, joka tehdään pakotettuna ja rangaistuksen uhan alla ja johon työntekijä ei ole suostunut vapaaehtoisesti. Rangaistus voi tarkoittaa esimerkiksi
        joidenkin oikeuksien menettämistä.

        LAKI JULKISESTA TYÖVOIMA- JA YRITYSPALVELUSTA
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120916

        10§ Työllistymissuunnitelman sisältö:
        Työllistymissuunnitelma ja sitä korvaava suunnitelma perustuu työnhakijan omiin työtä tai koulutusta koskeviin tavoitteisiin ja arvioituun palvelutarpeeseen. Siis aktivointisuunnitelman sisältö tulee myös perustua työnhakija omiin työtä tai koulutusta koskeviin tavoitteisiin. Eikä niin, kuten sosiaaliportin sivusto "ohjeillaan" ohittaa em. täysin.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11536985


    • Mitä yleensä tapahtuu, jos työnhakija ei allekirjoita työvoimavirkailijan esittelemää suunnitelmaa vaan vaatii vaikkapa siitä poistettavaksi mahdollisuuden kuntouttavasta työtoiminnasta?
      Omaan suunnitelmaani merkittiin selkeästi, ettei kuntouttava työtoiminta ole aiheellista. Itse en siis pelkää yllätyskarensseja tms. tästä syystä mutta: miten paljon pitkäaikaistyötön oikeasti voi vaikuttaa itseään koskevaan suunnitelmaan?
      Sinänäsä kirjallisten suunnitelmien laatiminen on tilannetta selkiyttävänäkin hyvä asia mutta se ei saisi johtaa heikomman osapuolen joutumiseen pakkotilanteeseen.

    • tfff

      minun taas ei tarvi pelätä yhtään mitään, mulla lukee ettei etsi aktiivisesti töitä vaan odottaa eläkkeen alkua

    • taisto edessä

      Tilanne on juurikin se että sinua ollaan nyt sitten väkisin pistämässä orjatöihin. Varaudu tähän henkisesti.

    • tfff

      eipä taida ehtiä...ei sitten millään kas kun se eläke alkaapi piankin.Olisin voinut jo vuosi takaperin jäädä mutta kartuttelinpa vielä tuon vuoden verran, kun mahdollista on.
      Toisekseen ketään ei anssilta laiteta mihnää ja vielä vähemmän lisäpäiviltä.

    • Pidän vaan viikon päästä tiukasti kiinni omista mielipiteistä. Huomenna on tosiaan se tapaaminen etsivä nuorisotyöntekijän ja sairaanhoitajan kanssa, tutustun tähän henkilöön sitä kautta ja kerron omat toiveet. En edes enää muista, mitä minun työllistymissuunnitelmiin yms, on laitettu ylös, jos siellä on jotain mikä ei sinne mielestäni kuulu, niin pyydän ne todellakin poistettavaksi.

    • geoloogi

      Mielenkiintoinen tuo perustuslaki, jokaisella on oikeus ammatinharjoittamiseen? niinhän sitä luulisi, esim. starttiraha- luottotiedot, niiden pitää olla kunnossa, esim vakuutusta varten, joopa joo. perustuslain rikkomisesta ei ole mitään rangaistusta uskokaa huviksenne tai tutkikaa?

      Tuo5kk työssäoloehto on omalla kohdallani toiminut erittäin myönteisesti, sain sen vuonna 2006. Kysyisinkin olisiko kohdallani pitänyt sosiaalien tai näiden elinkeinotoimiston ihmisten ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin kohdallani?

      Nyt puuhastelen kaikkea mahdollista mistä rahaa irtoaa, elämäni on muotoutunut melkeinpä rikolliseksi, ammatti sellaiseksi. En voi mennä yksityiskohtiin, kuten varmasti ymmärrätte. 8 vuodessa olen luonut uskomattomia asioita kun kaikki tämä aika on ollut omassa käytössäni, kauan sitten työelämässä vielä oltuani, en olisi voinut kuvitellakaan mitään tällaista menestystä saati vapaa aikaa 24h. Olen huomannut suomessa olevan käsittämätön määrä tekemättömiä "töitä" joiden tekemistä valtiovalta kaikin mahdollisin keinoin yrittää jarruttaa, säätäen lakeja suoltaen rahaa etteivät ihmiset vain ala käyttää omia aivojaan, milloin lässytetään kertymättömistä eläkkeistä harmaastataloudesta ym. mihin ollaan päädytty? uuteen pahempaan lamaan sitten -90- luvun, joten toimet eivät ole menestyneet, rahaa on kyllä palanut jonnin joutavan byrogratian pyörittämiseen, mutta hei sitä saa mitä äänestää?

      • Anonyymi

        Jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa ja myös työpaikkansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokaisella on oikeus valita asuinpaikkansa ja myös työpaikkansa.

        Jokaisella on oikeus sanoa tai olla sanmatta mitään
        Jokaisella on oikeus valita näyttääkö virkanilkille kieltä ai persettä tai olla näyttämättä mitään
        Jokaisella on oikeus ...


      • Anonyymi

        Jokaisella on oikeus valita ammatinalansa. Ei ole pakko olla valtion virkamies valtion virastossa eikä poliitikko jos ei itse halua.


      • Anonyymi

        Valtiovalta jarruttaa jopa estää tuottavia, normaaleja, yksityisen alan töitä ja pakottamalla pakottaa johonkin tuottamattomaan poliittiseen valtion virkaan vastoin omaa tahtoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtiovalta jarruttaa jopa estää tuottavia, normaaleja, yksityisen alan töitä ja pakottamalla pakottaa johonkin tuottamattomaan poliittiseen valtion virkaan vastoin omaa tahtoa.

        Sitten tekaistaan jotain perättömiä syitä jostain harmaasta taloudesta ja veronkierrosta puhumattakaan vakoilusta tai maanpetoksesta.
        Puhutaan, että työttömyys on omaa syytä, mutta itse nimenomaan yrittävät estää kaikin keinoin yksilöä työllistymästä normaaleille, yksityisille markkinoille ja yrittävät kaiken aikaa manipuloida yksilöstä työttömän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten tekaistaan jotain perättömiä syitä jostain harmaasta taloudesta ja veronkierrosta puhumattakaan vakoilusta tai maanpetoksesta.
        Puhutaan, että työttömyys on omaa syytä, mutta itse nimenomaan yrittävät estää kaikin keinoin yksilöä työllistymästä normaaleille, yksityisille markkinoille ja yrittävät kaiken aikaa manipuloida yksilöstä työttömän.

        Vai perutuslakimiestä estetään työllistymästä, ja vuosikymmeniä on esivalta harrastanut moista 😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜😃😂😄😅😜


    • Anonyymi

      "Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä."

      Perseilevä perustuslakidorka

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe