Vähän Väyrysestä minäkin

Eilen kirjamessuilta ostin siis Jarmo Korhosen 786-sivuisen kirjan ”Väyrysen valtakunta” ja Paavo Lipposen 557-sivuisen ”Murrosten aika - muistelmat 1979-95”. Nyt olen ne lukenut. Vitsi, vitsi - enhän minä ole Väyrynen, joka on kuulemma kertonut lukeneensa Fjodor Dostojevskin koko tuotannon yhtenä viikonloppuna. Varmaan hyvin monta tuhatta sivua, kun hyllyssäni oleva ”Karamazovin veljekset” näkyy olevan 994-sivunen, ja Dostojevskin tuotanto kokonaisuudessaan käsitti kymmeniä teoksia.

Hieman kuitenkin jo silmäilin molempia mainitsemiani kirjoja. Tietysti tuo Jarmo Korhosen kirja nimensä mukaisesti keskittyy paljolti Väyryseen, mutta kyllä hän tuossa Lipposenkin kirjassa esille tulee. Kirjan lopussa olevassa henkilöhakemistossa on mainittu mm. sivut, joilla Väyrysestä jotain puhutaan, ja laskin niitä sivuja olevan 95, ja kun Väyrynen esiintyy jollakin sivulla varsin pitkään tai monta eri kertaa, kyllä Lipponenkin on Väyrysen huomannut.

Noita kirjoja vasta silmäiltyäni olen yllätyksekseni ollut panevinani merkille, että Jarmo Korhosen käsitys Väyrysestä taitaa olla jopa Lipposen käsitystä kielteisempi. No, Korhonen saman puolueen miehenä varmaan tuntee Väyrysen paremmin kuin Lipponen.

Hyvin aloittaa Korhonen Väyrys-kirjansa. Sen ensimmäisen luvun - Väyrynen nousee yksinvaltaan - ensimmäinen lause kuuluu: ”Paavo Väyrysen poliittinen linja on ollut ja on Paavo Väyrynen”. Tuossa Korhonen tosin jäljittelee 1940-luvun merkittävää maalaisliittolaista vaikuttajaa Viljami Kalliokoskea, joka totesi Kekkosesta: ”Urho Kekkosen politiikan ainoa sisältö ja tavoite on Urho Kekkonen”.

Väyrysellä ja Kekkosella on muitakin yhtäläisyyksiä, mm. täydellinen ”takinkääntö” kummallakin. Korhonen toteaa kirjansa ensimmäisessä luvussa: ”Nuori Väyrynen ei ollut presidentti Kekkosen miehiä. Hän koki Kekkosen menneeseen purjehtivana presidenttinä, jonka politiikka vuosina 1966-1973 oli liian vasemmistohenkistä”. Sitten Korhonen kertoo, miten Väyrynen oli pitkään Ahti Karjalaisen mies, koska Karjalaisesta piti tulla presidentti v. 1974. Mutta kun Kekkonen kaatoi Karjalaisen valituttamalla itsensä v. 1974 poikkeuslailla presidentiksi, ensitapaamisellaan Kekkosen kanssa Väyrynen tuomitsi Karjalaisen liikaa alkoholia käyttäväksi mieheksi ja puheenjohtaja Virolaisen vääräoppiseksi.

Voi, miten paljon hauskaa jo tuon kirjan alkuluvussa on Väyrysestä, joka sitten pääsi Kekkosen suosioon ja miten hän kampitti Virolaisen ja alkoi uskoa olevansa Kekkosen ja Jumalan valinta Suomen kansan johtajaksi… Mutta tässä ei ole tilaa puhua asiasta enempää. Hankkikaa kirja ja lukekaa ja naurakaa - tai hammasta purren hillitkää itkunne, Väyrysen ihailijat!

Tässä on tilaa ottaa Lipposen muistelmista vain yksi Väyrystä koskeva kohta. Sivuilla 122-123 Lipponen käsittelee aikaa, jolloin Kekkonen joutui luopumaan presidentin virasta. Tunnettua on, että Väyrynen pyrki saamaan Kekkosen seuraajaksi Ahti Karjalaisen, jonka seuraaja Karjalaisen alkoholiongelman tietäen hän uskoi piankin olevansa. Väyrynen pyrki tavoitteeseensa kaksilla rattailla.

Väyrysen jo tunnettu tavoite oli tehdä vaikeuksia Neuvostoliiton kauppaan, lähinnä öljyntuontiin, jotta Karjalainen pääsisi niitä selvittelemään ja saisi solmut auki, ja se auttaisi häntä presidenttitiellään. Tästähän Väyrynen teki ehdotuksen jopa Suomessa olleelle Neuvostoliiton edustajalle KGP-kenraali Vladimiroville. Tässä puuhassa Väyrysen kanssa olivat yhteistyössä Taisto Sinisalon johtamat stalinistimme. Samanaikaisesti pyrki Väyrynen Koiviston hallituksen kaatoon ja estämään tämän pääsyn presidentiksi yhteistyössä Nokian toimitusjohtaja Kari Kairamon vetämän teollisuuden johtoporukan kanssa. Vaikka Väyrynen yritti saada tukea äärivasemmalta ja äärioikealta, lopulta hän ei saanut sitä edes omalta puolueeltaan, joka valitsi Johannes Virolaisen presidenttiehdokkaakseen.

Ja nyt tuo Väyrynen haluaisi päästä seuraavan hallituksemme ulkoministeriksi, kerrotaan eilisessä Hesarissa. Väyrystä varmaan risoo se, että Tuomioja vie nyt häneltä kunnian Suomen pitkäaikaisimpana ulkoministerinä. Kun Väyrynen ei ole päässyt eikä tule koskaan pääsemään presidentiksi eikä pääministeriksi hän haluaisi sentään olla ykkönen edes jossakin. Jos Sipilä pääsee hallituksen muodostamaan, toivottavasti rivikepulaiset valistavat häntä sanoen, että siksi he Väyrystä EU-parlamentin vaaleissa äänestivät, jotta hän olisi poissa kotimaan politiikasta, anna hänen jäädä sinne! Jos Stubb hallituksen muodostaa ei varmaan ole pelkoa Väyrysen pääsemisestä siihen.

40

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitosta Kapille

      No onhan Jorma ihan yber kirjojen esittelijänä. Hän osaa poimia esille olennaisen ja sekös kepuleita korpeaa.

      Mahtavatko tänne kepusaitille törkyjään ruikkivat edes lukea kirjoja?

      • miauu..

        Kukapa se harmajan pantterin hännän nosta ellei pantteri itse? :)


    • Paavo Väyrynen ei missään vaiheessa ollut suunnittelemassa vaikeuksia Neuvostoliiton kauppaan, vaan oli kasvattamassa sitä siitä tasosta, jossa oltiin. Tämä kerrotaan Wikipediassa oikein:

      "Suomen Kuvalehti julkaisi syksyllä 1989 valtiotieteen tohtori Jukka Tarkan kirjoittaman jutun, jossa Väyrysen väitettiin syyllistyneen maanpetokseen keskusteltuaan Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystössä työskennelleen ministerineuvos Viktor Vladimirovin kanssa siitä mahdollisuudesta, että Neuvostoliitto lisäisi ns. välitysöljyn myymistä Suomelle, jolloin Suomen vienti voisi vastaavasti lisääntyä. Tämä toisi myönteistä julkisuutta talouskomission puheenjohtajana toimineelle Ahti Karjalaiselle."

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Väyrynen#V.C3.A4itteet_neuvostokaupalla_vehkeilyst.C3.A4

      Toisin sanoen Väyrysen suunnitelmana oli, että Suomi saisi välitettäväkseen neuvostoliittolaista öljyä länsimaille tavallista enemmän. Ei siis mitään sellaista, että öljyntuontia olisi vähennetty ja sitten taas lisätty, vaan kasvatettu suoraan niistä määristä, jossa oli oltu.

      Välitysöljy kirjattiin tavaranvaihtopöytäkirjaan samalla tavalla kuin Suomeen jääväkin öljy, mistä seurasi bilateraalisessa kaupankäynnissä, että Suomi sai viedä Neuvostoliittoon suomalaista tavaraa myös tuon "ylimääräisen" öljyn arvosta. Jos Neuvostoliitto olisi ollut looginen, se olisi vaatinut, että Suomi välittää sinne välitysöljyn arvosta tavaroita muista länsimaista. Näin se ei kuitenkaan tehnyt.

      En ymmärrä, mistä ihmeestä sinä ja joku toinen palstalainen on tempaissut väitteen vaikeuksien tilaamisesta. Tuskin sitä on Korhonenkaan tehnyt, kun kaikissa asiallisissa medioissa asia kerrotaan samoin kuin Wikipediassa.

      • Pointti on tämä

        "...Tämä toisi myönteistä julkisuutta talouskomission puheenjohtajana toimineelle Ahti Karjalaiselle."

        Eli Väyrynen neuvotteli ulkovallan edustajan kanssa ajaakseen sen avulla Karjalaista pääministeriksi, joka aikanaan koituisi Väyrysen itsensä eduksi.
        Karjalainen paljasti asian ja Väyrynen uhkasi oikeustoimin, jos hänen kirjeensä asiasta julkaistaan. Kun se julkaistiin, Väyrynen sanoi, ettei tarkoittanut, mitä siinä luki. Asia meni perustuslakivaliokunnan käsittelyyn, joka totesi Väyrysen toimineen varomattomasti.


      • Pointti on tämä kirjoitti:

        "...Tämä toisi myönteistä julkisuutta talouskomission puheenjohtajana toimineelle Ahti Karjalaiselle."

        Eli Väyrynen neuvotteli ulkovallan edustajan kanssa ajaakseen sen avulla Karjalaista pääministeriksi, joka aikanaan koituisi Väyrysen itsensä eduksi.
        Karjalainen paljasti asian ja Väyrynen uhkasi oikeustoimin, jos hänen kirjeensä asiasta julkaistaan. Kun se julkaistiin, Väyrynen sanoi, ettei tarkoittanut, mitä siinä luki. Asia meni perustuslakivaliokunnan käsittelyyn, joka totesi Väyrysen toimineen varomattomasti.

        Tarkoitit varmaan, että myönteinen julkisuus olisi parantanut Karjalaisen mahdollisuuksia presidentiksi, ei pääministeriksi. Omalta osaltaan Väyrysellä saattoi hyvinkin olla mielessä tuo pääministerin posti.

        Mielestäni perustuslakivaliokunnan noteeraus oli oikea. Ei tapauksessa varsinaisesta laittomuudesta ollut kysymys, vaikka Väyrynen ilman valtuuksia toimikin.

        Väyrystäkin luultavasti hävetti kirjeen julkistuksessa eniten oman kenttäväen selän takana toimiminen sekä suunnitelmansa epärealistisuus Koiviston suosioon nähden. Sehän olisi epäonnistunut itse päätavoitteen kannalta, vaikka välitysöljyn määrä olisi noussutkin. Ei kansa noteeraa suuremmin jotain kauppatasetta presidentinvaalien yhteydessä.


      • Kyllä tuo Väyrysen suunnitelma on mainittu monissakin lähteissä. Lipponen sitä sivuaa kirjassaan kertomallani tavalla. Siitä ei ole mainintaa Korhosen kirjassa, joka alkaa vasta vuoden 1984 tapahtumista (tuohan tapahtui jo 1981 lopulla). Mutta vaikka asia olisi ollut siten kuin Jukka Tarkka kertoo, ei se mielestäni tee kunniaa Väyryselle.

        Wikipedian tiedot eivät aina välttämättä ole niitä kaikkein luotettavimpia. Olinhan siellä kerran minäkin muistelmakirjailijana, kun jonkun mielestä sellainen olin kai ollut, mutta itse olin vaatimattomampi ja sen tiedon sieltä poistatin;))


      • kapi-vaari kirjoitti:

        Kyllä tuo Väyrysen suunnitelma on mainittu monissakin lähteissä. Lipponen sitä sivuaa kirjassaan kertomallani tavalla. Siitä ei ole mainintaa Korhosen kirjassa, joka alkaa vasta vuoden 1984 tapahtumista (tuohan tapahtui jo 1981 lopulla). Mutta vaikka asia olisi ollut siten kuin Jukka Tarkka kertoo, ei se mielestäni tee kunniaa Väyryselle.

        Wikipedian tiedot eivät aina välttämättä ole niitä kaikkein luotettavimpia. Olinhan siellä kerran minäkin muistelmakirjailijana, kun jonkun mielestä sellainen olin kai ollut, mutta itse olin vaatimattomampi ja sen tiedon sieltä poistatin;))

        Luepa itse tuo Väyrysen kirje tästä toisesta ketjusta ja vastaukseni siinä esitettyyn kysymykseen:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12797667

        Luulisin sinun ymmärtävän bilateraalisen kaupankäynnin idean.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Luepa itse tuo Väyrysen kirje tästä toisesta ketjusta ja vastaukseni siinä esitettyyn kysymykseen:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12797667

        Luulisin sinun ymmärtävän bilateraalisen kaupankäynnin idean.

        Joo. Kävin sen lukaisemassa. Voi kai asian ymmärtää noinkin hyvällä tahdolla. Mutta vaikea minun ja monen muun on uskoa, että Väyrynen olisi ollut asialla vain tuollaisin hyvin tavoittein, ilman itsekästä pyrkyä.

        Sen verran myönnytystä annan sinulle, kun sinä olet niitä harvoja asiakeskeisiä keskustelijoita "sillä puolella", että sanon savolaisittain: "soattaa se olla nuinnii, voan sottaa olla toesinnii".


      • Osanneeko hävetä?
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Tarkoitit varmaan, että myönteinen julkisuus olisi parantanut Karjalaisen mahdollisuuksia presidentiksi, ei pääministeriksi. Omalta osaltaan Väyrysellä saattoi hyvinkin olla mielessä tuo pääministerin posti.

        Mielestäni perustuslakivaliokunnan noteeraus oli oikea. Ei tapauksessa varsinaisesta laittomuudesta ollut kysymys, vaikka Väyrynen ilman valtuuksia toimikin.

        Väyrystäkin luultavasti hävetti kirjeen julkistuksessa eniten oman kenttäväen selän takana toimiminen sekä suunnitelmansa epärealistisuus Koiviston suosioon nähden. Sehän olisi epäonnistunut itse päätavoitteen kannalta, vaikka välitysöljyn määrä olisi noussutkin. Ei kansa noteeraa suuremmin jotain kauppatasetta presidentinvaalien yhteydessä.

        "Väyrystäkin luultavasti hävetti kirjeen julkistuksessa eniten oman kenttäväen selän takana toimiminen "


        Toisaalta Väyrynen huseerasi jopa omalta puoluejohdoltaankin salaa yhteisehdokkuutensa kanssa persujen kanssa presidentinvaaleihin vuonna 2012.
        Timo Kaunisto ainakin kepun VPJ:na sanoi häpeävänsä Väyrystä.

        Minä luulen, ettei Väyrynen kovin helpolla häpeä mitään. Ei edes kananmunien varastamista meppinä.


      • kapi-vaari kirjoitti:

        Joo. Kävin sen lukaisemassa. Voi kai asian ymmärtää noinkin hyvällä tahdolla. Mutta vaikea minun ja monen muun on uskoa, että Väyrynen olisi ollut asialla vain tuollaisin hyvin tavoittein, ilman itsekästä pyrkyä.

        Sen verran myönnytystä annan sinulle, kun sinä olet niitä harvoja asiakeskeisiä keskustelijoita "sillä puolella", että sanon savolaisittain: "soattaa se olla nuinnii, voan sottaa olla toesinnii".

        Kyllähän toimiminen Karjalaisen hyväksi palveli Väyrysen omaakin pyrkyä. Karjalaisen valinta olisi varmistanut, että Väyrynen saa ulkoministerin pestin, ehkä jopa pääministerinkin.

        Koiviston valinta taas ei palvellut Väyrysen etua: Väyrynen ei jostain syystä saanut mitään ministerinpestiä helmikuussa 1982 nimetyssä hallituksessa. Toisaalta vuoden 1983 eduskuntavaalien jälkeen perustettuun hallitukseen Väyrynen pääsi ulkoministeriksi, joten eivät hänen ja Koiviston suhteet poikkikaan olleet.


    • JOHTAJA J:LLÄ

      Pyörittelet vanhoja kliseitä Väyrysestä, etkä näe ollenkaan nykyajan poliitikkojen mitättömyyttä.

      Väyrynen halusi lisätä öljyntuontia. Se olisi ollut Suomelle lähes lottovoitto.

      Jarmo Korhosella on oma näkökulmansa. Kannattaa varmaan lukea myös Johanna Korhosen kirja, ehkä se avartaisi näkökulmaa. Tai eipä taitaisi.

      Suomi valitsi presidentiksi tyhmimmän ehdokkaista. Se oli median ansiota. Lipponen kuuluu samaan sarjaan.
      Minulla on sen verran laaja kokemus arvioinnista, että asia on fakta.

      • Väykky on out

        Vanhat kliseet Väyrysestä olisivat taas edessä, jos keskusta pääsisi hallitukseen. Emmehän me sitä halua, kuten emme myöskään halua uusia väyryskliseitä. Miksi suomalaiset äänestäjät eivät opi vanhoista virheistään mitään???


      • Korhosista

        Onko lesbo Johanna myös tehnyt kirjan Väyrysestä? Noista Korhosista jokainen voisi alkaa esiintyä nikillä Johtaja J:llä. Jorma, Jarmo ja Johanna. Ei kai kukaan niistä sukua toisilleen?


    • näin näen...

      Jotensakin tulee noista sinun Väyrys-jutuistasi mieleen sellainen asia kuin te olisitte samankaltaisia.
      Eli irti ei pääse. Aina jostain luikertelee esiin itseään kehumaan, ja esille työntämään.
      Tuosta se ilmeisesti johtuu, että olet useimmiten tullut valituksi joksikin sihteeriksikin, kun olet itse aina itseäsi johonkin "johtotehtävään" tuputtanut.
      No jospa te sitten olette molemmat niitä narsisteja, kuten olet Väyrysestäkin sanonut.
      Eli tuolla metoodilla, Väyrysestä tullee se ulkoministerikin jälleen, tai voipa olla niinkin, että Väyrynen KUTSUTAAN suoraan pääministeriksi.

      Ei hän yhtään huonompi pääministeri olis takuulla, mitä ovat olleet nämä kaksi viimeisintä.

      Mitä Kekkoseen tulee, niin ei ne sinun ja muiden demareiden jälkipelirääpimiset HÄNEN SUURTA KANSANARVOSTAMAA JOHTAJUUTTA mihinkään vie.
      Kekkonen oli suurin suomalainen valtiomies maamme historiassa, jos kansan mielipidettä kysyttään.
      Lipponen on yksi pahimpia maamme tuhoajia, demaripuolueen ohella.
      Kai sinulle nyt jo on selvinnyt sekin tosiasia, että demarit on vain öky-yhteiskuntarosvojen työläiskansanosan kusetusosasto.
      Johan tämä tuli taas jälleen nähtyä, että ei ole maassamme ainakaan vasurit, eikä demarit niitä työläisen etujen puolustajia, kun valtaan pääsevät, vaan pelkkiä ökyrosvojen puolustajia, ja niiden toiveiden toteuttajia.

      Kansamme köyhien kannalta on paras vaihtoehto, että Keskustan Sipilästä tulisi pääministeri, ja se, että demarit joutuis ikuiseen oppositioon. Siellä ne joutuu kirkumaan köyhienkin sekä työläisten puolesta. Vassukat vois ottaa hallitukseen, nin silloin pääsis koko puolueesta eroon seuraavissa vaaleissa, jos se ei ajaiskaan köyhien sekä tavallisen työläisen asiaa.
      Kokomukselle olisi aivan sama, olisiko se oppositiossa vai hallituksessa, jos, asetelma tuollainen olisi.
      Viherhyypiöt pitäis ulostaa koko eduskunnasta, niin paljon ne on saaneet köyhille lisämaksuja aikaiseksi, jotka valuvat sitten ökyrosvojen pohjattomaan pussiin.
      Koko ilmastohöpäjäminen sun muu homolörpöttely voidaan siirtää hamaan tulevaisuuteen, kun maassamme on nälänhätä jo iskenyt suureen osaan kansastamme. Nimittäin sähköä ei voi syödä, eikä mafiamaisesta jätteenkerysmaksussa ole mitää tolkkua. Ne on vain ökyrosvojen rahankeräysautomaatteja.

      Joskopa sinäkin joskus saisit sinne pääkoppaasi muutakin ajateltavaa, kuin kepu ja kekkonen, ja siirtäisit tuon hullunenergiasi esim. kansamme kokonaivaltaisen hyvinvoinnin edistämisen lisäämiseen, köyhiä unohtamatta, niin ehkä silloin voisit saada jotakin kannatusta noille kopio-sepustuksillesikin.
      Justiinsa tuollaisten kaltaisiesi tyhjänjauhajien takia valtakuntamme on siinä jamassa kuin se tällähetkelläkin on. Eli vauhdilla menossa "roskapönttöluokkaan."

      • Kirjoituksesi on sen verran sekava ja kun se lisäksi on tuolla tavalla herjaamaan pyrkivä, en halua sitä yksityiskohtaisemmin kommentoida. Totean vain, että minä en pyri avauksellani herjaamaan Väyrystä, vaan tuon vain esille näkemyksiä hänestä, joita ovat kertoneet miehen läheisesti tuntevat.

        En osaa ottaa tunnustuksena tuota, että pidät minua Väyrysen kaltaisena. Onhan tosin Väyrynen sanonut, että ”tärkeintä on, että minusta puhutaan, sillä ei ole niin väliä, mitä puhutaan”. Näynhän minä tosiaan olevan täällä eräille merkittävin hahmo, kuten monille - ehkä myös samoille - Väyrynenkin, enkä minäkään välitä mitään siitä, mitä nuo minusta puhuvat nuo, jotka ovat minusta yli kaiken muun kiinnostuneita.


      • tosi on näinkin
        kapi-vaari kirjoitti:

        Kirjoituksesi on sen verran sekava ja kun se lisäksi on tuolla tavalla herjaamaan pyrkivä, en halua sitä yksityiskohtaisemmin kommentoida. Totean vain, että minä en pyri avauksellani herjaamaan Väyrystä, vaan tuon vain esille näkemyksiä hänestä, joita ovat kertoneet miehen läheisesti tuntevat.

        En osaa ottaa tunnustuksena tuota, että pidät minua Väyrysen kaltaisena. Onhan tosin Väyrynen sanonut, että ”tärkeintä on, että minusta puhutaan, sillä ei ole niin väliä, mitä puhutaan”. Näynhän minä tosiaan olevan täällä eräille merkittävin hahmo, kuten monille - ehkä myös samoille - Väyrynenkin, enkä minäkään välitä mitään siitä, mitä nuo minusta puhuvat nuo, jotka ovat minusta yli kaiken muun kiinnostuneita.

        Ja mitähän puutaheinää tuokin vastauksesi taas olikaan?
        Ei sinusta kukaan ole ollut kiinnostunut, itse olet itseäsi tykö tyrkkinyt kaikinlaisin typerin keinoin. Olet jopa kehunut tyrkkineesi itsesi kepulaisten uniinkin, ja eikä nuo päiväkirjaamiset kaikenmaailman munakarvaesittelyineen suinkaan ole sinulta pyydettyjä, vaan olet ne itse narsismissasi tänne palstalle tuupannut.
        Palsta ei sinussa ainakaan menettäisi mitään, kuin yhden naurunkohteen, jos järkesi osaisi sinulle sanoa, ja sairas itserakkautesi osaisi perääntyä itseäsi lisää naurunalaiseksi saattamasta.


    • Kun Jarmo Korhonen oli kepun puoluesihteeri, pidin häntä vain tyypillisenä kepulaisena poliittisena pelurina, jolle ei ainakaan totuus ja rehellisyys ollut esteenä pyrkimyksissään. Sellainen hän varmaan silloin olikin, joten ihmetyttää, miten hän nyt tuossa kirjassaan osoittautuu aivan toisenlaiseksi. Mikä hänessä tuon muutoksen lienee aiheuttanutkaan, hänelle täytyy nyt antaa vilpitöntä tunnustusta siitä. Samoin ansaitsee tunnustuksen hänen kirjoittajantaitonsa, jollaiseen myöskään en olisi uskonut aikoinaan. Todellista lukunautintoa antavan kirjan hän on kirjoittanut.

      Kirjaa olen jo lueskellut sen verran, että hyvin pitää paikkansa tuo, jolla Korhonen esittelee kirjansa heti sen alussa: ” Väyrysen valtakunta kertoo suomalaisen politiikan suuresta valtataistelusta Paavo Väyrysen, Kalevi Sorsan, Mauno Koiviston ja Harri Holkerin välillä vuosian 1984-1988.Teos on Paavo Väyrysen suuruudenajan kuvaus, armoton ja armahtava. Suomi on suurien salaisuuksien ja pienien totuuksien maa. Väyrysen valtakunta kertoo politiikan taustat ja sisäpiirien keskustelut. Sen avulla pääset osallistumaan suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekoon 1980-luvulla. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää”.

      Kun tuo paksu kirja siis päättyy vuoden 1988 tapahtumiin, Korhosella on varmaan suunnitelmissa ja jo valmisteillakin kenties montakin jatko-osaa kirjalle, sillä eihän Väyrysen vaikutus politiikassamme sentään päättynyt v. 1988. No, ehkäpä kuitenkin tuo vuoden 1987 kuuluisa kasakaappisopimus oli käännekohta Väyrysen kuningastiellä, vaikkei hän sen murtumisen jälkeen veetutukseen kuollutkaan, kuten pelkäsi;))

      Joku näkyy olevan sitä mieltä, että kirja-arvostelut eivät kuulu tälle palstalle. Ilmeisesti hänen mielestään palstalle kuuluu kaikki tuo, mitä on jo tullut tällekin avaukselle ja uuden luotsimme avaukselle ja omina avauksinaankin, vaikkei siinä olisi yhtään mitään kepupolitiikasta. Korhosen Väyrysestä kirjoittama kirja kertoo mitä suurimmassa määrin kepupolitiikasta, ja kyllä siitä paljon on myös tuossa Lipposen kirjassa.

      Joten jatkanpa vielä hieman tuosta Korhosen kirjasta (Lipposen kirja saatta joskus myöhemmin olla ihan oman messunsa aihe):

      Luvussa Keskustapuolue ja Neuvostoliitto 1986 Korhonen toteaa: ”Väyrysen asema neuvostosuhteissa oli heikko ja ongelmallinen, mikä johtui siitä, että Karjalainen ei laskenut ulkoministeri Väyrystä vuosina 1977-1983 ”sotkemaan” hänen ja neuvostoliittolaisten luottamuksellisia suhteita”. (Oma lisäykseni: Karjalainenhan toimi 1967-1983 Suomen ja Neuvostoliiton hallitusten välisen taloudellisen yhteistyökomission Suomen osapuolen puheenjohtajana). Korhonen jatkaa: ”Karjalainen äki, että Väyrysellä oli valtava hinku saada luoduksi ykkösmiehen luottamukselliset suhteet Moskovaan ja työntää hänet syrjään. Toisena Väyrysen ongelmana oli se, että neuvostoliittolaiset eivät luottaneet Väyryseen eivätkä hänen vilpittömyyteensä. He tiesivät ja tunsivat Väyrysen”.

      Niinpä. Neukutkin jo tunsivat Väyrysen, mutta - ihme kyllä - kaikki suomalaiset eivät näy tuntevan häntä vieläkään;))

      • JOHTAJA J:LLÄ

        Kysymyksiä: Oletko tavannut Korhosen tai Väyrysen ja näin tutustunut heihin?
        Vai onki tietosi yleistä median pintatietoa?
        Minä olen jutellut useamman kerran heidän kanssaan ja pystyn näinollen tunkeutumaan pintakuohun alle.

        Ymmärrän kovin hyvin, ettei Sinulle HV:ni ole juurikaan kehittynyt kykyä arvioida ihmisiä ihan itse koska olet ollut kovin kapea-alaisissa tehtäviss.

        P.S. Kovin oli Korhonen nuori kertomiensa tapahtumien aikoihin ja ehä myös kokonaisuuksia käsittämätön, kuten Sinäkin.


      • TuttujaVai"Tuttuja"
        JOHTAJA J:LLÄ kirjoitti:

        Kysymyksiä: Oletko tavannut Korhosen tai Väyrysen ja näin tutustunut heihin?
        Vai onki tietosi yleistä median pintatietoa?
        Minä olen jutellut useamman kerran heidän kanssaan ja pystyn näinollen tunkeutumaan pintakuohun alle.

        Ymmärrän kovin hyvin, ettei Sinulle HV:ni ole juurikaan kehittynyt kykyä arvioida ihmisiä ihan itse koska olet ollut kovin kapea-alaisissa tehtäviss.

        P.S. Kovin oli Korhonen nuori kertomiensa tapahtumien aikoihin ja ehä myös kokonaisuuksia käsittämätön, kuten Sinäkin.

        "Minä olen jutellut useamman kerran heidän kanssaan ja pystyn näinollen tunkeutumaan pintakuohun alle."

        Monet ovat taitavia siinä, että he kertovat jotain kertomatta kuitenkaan yhtään mitään. Poliitikkokaan ei paljasta syvimpiä ajatuksiaan, eikä varsinkaan mitään mistä olisi hänelle myöhemmin haittaa. Lipsahduksia toki heillekin sattuu.

        Poliitikko ei kerro yhdellekään tuntemattomalle mitä tahansa ja niin ollen sinäkin olet mitä luultavimmin maistellut vain sitä pintakuohua. Tehän ette Korhosen ja Väyrysen kanssa mitään sauna- ja ryyppykavereita ole.


      • JOHTAJA J:LLÄ
        TuttujaVai"Tuttuja" kirjoitti:

        "Minä olen jutellut useamman kerran heidän kanssaan ja pystyn näinollen tunkeutumaan pintakuohun alle."

        Monet ovat taitavia siinä, että he kertovat jotain kertomatta kuitenkaan yhtään mitään. Poliitikkokaan ei paljasta syvimpiä ajatuksiaan, eikä varsinkaan mitään mistä olisi hänelle myöhemmin haittaa. Lipsahduksia toki heillekin sattuu.

        Poliitikko ei kerro yhdellekään tuntemattomalle mitä tahansa ja niin ollen sinäkin olet mitä luultavimmin maistellut vain sitä pintakuohua. Tehän ette Korhosen ja Väyrysen kanssa mitään sauna- ja ryyppykavereita ole.

        Useimmista ihmisistä näkyy " jalkaterän asennosta" millaisia he ovat. " Näkökyky" on hiipinyt selkäytimeen.


    • Niin..kapi MUTUmies

      Levitteletkö vain median herjatietoja tänne.?

      Itse olen Väyrysen pari kertaa kätellytkin, ja ollut kuulemassa ajatuksiaan.
      Paljolti, en voi moittia.
      Samoin mm Lipposenkin paneelissa ollut kuulijana, kyllä hänkin varsin selvästi sanoo asiansa.
      Vaikka, kyllä herroilla eroa on. Molemmat sitä ikäluokkaa, että Suomi oli heidän aikoinaan vaikeuksissakin naapurin kanssa. Joista ei moni edes tiedä.
      heillä taustoja siihenkin.
      Kokoomus nuorista nyt ei voi edes arvostelua antaa.
      Niin korvantaustat vielä märkinä.

      Nyt kapi sanonee: "ompa sekavaa".
      Kun ei mielistellä häntä.

    • heikkoa on

      Kapi hakee kepukaunoihinsa sisältöä kahden katkeran ihmisen mielipidekirjoista ja sitten suoltaa päälle oman katkeruutensa. En minä pidä minään järkevänä tekona lähettää kepun palstalle edesmenneen vaimonsa hautajaiskuvia, kuten kapi teki. Itse en ikinä lähettelisi lähiomaisten hautajaiskuvia kepupalstalle, se on melkoista häpäisyä. Missä lienee arvostelukyky jolla nyt Väyrystä solvataan?

    • SE OLI SITEN TÄSSÄ.

      Ei, ei - älkää säikähtäkö! Vaikka Matti Vanhanen jättikin Susan Kurosen tuollaisella tekstiviestillä, en minä teitä siten jätä.

      Tarkoitin, että noiden kahden kirjan esittely oli tässä, tällä erää. Saatan niihin toki joskus myöhemmin palata, mutta tuskin ihan pian. Olen nyt lueskellut tuota Väyrys-kirjaa kohta sata sivua ja olisi siitä jo niin paljon kerrottavaa, että ei se tällaisille viesteille mahtuisi. Kehottaisin vain teitäkin hankkimaan kirjan ja lukemaan sen, ellei tuollaista kehotusta katsottaisi mainostamiseksi, joka ei liene tällaiselle palstalle sopivaa.

      Joka tapauksessa lähipäivinä minulla on ohjelmassa yhtä ja toista - noiden kirjojen lukemisen lisäksi - niin, että en varmaan täällä visitoi, ellei kepupolitiikka siihen yllättäen aihetta anna. Enpä usko antavan. Joten koettakaa kestää ikäväänne, kyllä minä taas joskus palaan tuomaan tänne tiedon valoa. Näkemiin!

      • JOHTAJA J:LLÄ

        Tuli taas kerran jotakin yksilön psyykestäkin ymmärtävänä vakaana Keskustan ihmisenä mieleen Otto Kernberg, joka tutki mm. rajatilapersoonallisuushäiriötä ja on myös psykoanalyysin tuntija.
        Saattoi mennä vähän vaikeaksi, mutta yritä pähkäillä. Autan tarvittaessa.


      • Häpy puuttuu

        Kyllä kahden ihmisen rakkausasiat (neiti&poikamies) on heidän välisensä.
        Se ei kuulu pennin vertaa Korhoselle.


      • Ei kuulu Korhoselle
        Häpy puuttuu kirjoitti:

        Kyllä kahden ihmisen rakkausasiat (neiti&poikamies) on heidän välisensä.
        Se ei kuulu pennin vertaa Korhoselle.

        Eikä se niitä kirjassaan kai toistele. Mutta netissä ne on levinny kuin kulovalkea.
        On ne hauskoja. Varmaan naurattaa Mattia itseäänkin kun nyt saa lukea esim. näitä viestejään

        15.2.2006 klo 21.32

        Saat heti täyden latauksen sitten saunotaan ja ehkä uudestaan tekee mieli
        sinua ihan tajuttomasti

        15.2.2006 klo 21.46

        Kerroin silloin mitä koko viikon teki mieli tunnet toivottavasti sykkeen
        sisälläsi kovana ja kuumana

        15.2.2006 klo 21.53

        Saat minut nousemaan päällä saat nähdä miltä se näyttää kun se haluaa
        työntyä sinuun ja toivoo pehmeiden huuliesi hellivän

        http://matti-vanhasen-tekstiviestit.blogspot.fi/


      • Se haluaa, eikö Masa
        Ei kuulu Korhoselle kirjoitti:

        Eikä se niitä kirjassaan kai toistele. Mutta netissä ne on levinny kuin kulovalkea.
        On ne hauskoja. Varmaan naurattaa Mattia itseäänkin kun nyt saa lukea esim. näitä viestejään

        15.2.2006 klo 21.32

        Saat heti täyden latauksen sitten saunotaan ja ehkä uudestaan tekee mieli
        sinua ihan tajuttomasti

        15.2.2006 klo 21.46

        Kerroin silloin mitä koko viikon teki mieli tunnet toivottavasti sykkeen
        sisälläsi kovana ja kuumana

        15.2.2006 klo 21.53

        Saat minut nousemaan päällä saat nähdä miltä se näyttää kun se haluaa
        työntyä sinuun ja toivoo pehmeiden huuliesi hellivän

        http://matti-vanhasen-tekstiviestit.blogspot.fi/

        Matin naishommat ei olleet varsinaisesti kepulointia vaan KOPULOINTIA.


    • Muistelmat ja henkilöistä tehdyt ulkopuoliset dokumentit eivät koskaan tavoita kohteensa todellista olemusta. Miksi muuten panettelu ja ihmisten mustamaalaaminen olisi kielletty, ellei siksi, että täysin väärät ja valheelliset mielikuvat saattavat iskostua ymmärtämättömiin ja kaikki sellaisenaan nieleviin ihmismieliin kuin veitsi voihin. Asia ei muutu miksikään, vaikka tässä mustamaalaamisessa käytettäisiin niin kutsuttua tieteellistä metodia.

      Tieteellistä metodia voidaan käyttää väärin tai sitten voidaan käyttää peräti väärää metodia. Tieteessä on erotettavissa juuri tuo ulkopuolisen jumalan näkökulma, niin sanottuihin faktoihin perustuva näkökulma, ja sitten ymmärtämiseen pyrkivä, ihmistä ja hänen tarkoitusperiään luotaava lähestymistapa ottamalla huomioon myös tuon kysymyksessä olevan henkilön oma tulkinta.

      Mielikuva ihmisestä saattaa syntyä jopa sangen oudoistakin tilanteista. Esimerkiksi mediassa ihmistä koskeva mielikuva voidaan luoda vaikkapa niinkin yksinkertaisesti kuin sijoittamalla henkilön kuva vaikkapa lantakasan viereen. Moni saattaa yksinkertaisuuksissaan päätellä henkilön olevan vaikkapa maanviljelijä. Poliittisessa ja kaunan värittämässä ympäristössä jonkin aatteen yksi- ja puusilmäiset intoilijat saattavat jopa samaistaa tämän lantakasan ja sen viereen kuvatun henkilön.

      Kaikki ovat varmaan lukeneet Veikko Huovisen ”Veitikan”. Siinähän kirjailija piirtää kuvan tunnetusta eurooppalaisesta hallitsijasta ja hänen tarkoitusperistään sangen vakuuttavalla tavalla, joka ei kaunokirjallisesta asustaan huolimatta juuri eroa viime aikoina julkaistuista niin sanotuista tutkimuksista. Jostakin syystä kirjan lukija alkaa suhtautua sangen myötämielisesti tähän hallitsijaan, joka kirjan mukaan ihan piruuttaan päättää kokeilla ja testata sen, miten tyhmiä ihmiset ovat ja erityisesti näitä ihmisiä hallitsevat valtioiden päämiehet. Esimerkki osoittaa miten mielikuvitusta käyttämällä voidaan asiat kääntää totutusta vallan toisenlaiseksi.

      Väyrysestä levinneet mielikuvat ovat suurelta osaltaan poliittisen kaunan ja katkeruuden esille nostamia ja tarkoituksella levitettyjä, jotta oma mitättömyys peittyisi sen alle, että saataisiin oman itsen tilalle joku muu. Jos samalla innolla ryhdyttäisiin penkomaan ja ”tulkitsemaan” muitakin poliitikkoja, niin epähenkilöiksi saattaisi kohota sellainen määrä muuta porukkaa, ettei Paavo Väyrynen edes mahtuisi tähän pahojen ihmisten listaan. Jos ihminen ei olisi todella merkittävä, niin eihän tällaiseen ryöpytykseen olisi kenelläkään mitään motiivia.

      • kepu on se kaunainen

        >>>Väyrysestä levinneet mielikuvat ovat suurelta osaltaan poliittisen kaunan ja katkeruuden esille nostamia ja tarkoituksella levitettyjä


      • Toista mieltä
        kepu on se kaunainen kirjoitti:

        >>>Väyrysestä levinneet mielikuvat ovat suurelta osaltaan poliittisen kaunan ja katkeruuden esille nostamia ja tarkoituksella levitettyjä

        "Surullistahan se on, että Väyrystä ei kepun johdossa hyvällä katsota".

        Ei se ole surullista. Hyvä asia se on. Se kertoo, että kepun johdossa on tervettä järkeä enemmän kuin kepun kannattajissa. Paitsi Uudellamaalla, josta äänestäjät eivät valinneet Väyrystä eduskuntaan. Ei sieltä päässyt kuin kaksi kepulaista, ihme, kun Uusimaa on Suomen vauraimpia maanviljelysseutuja. Tässä Uudenmaan nykyiset kansanedustajat:

        Thomas Blomqvist (RKP)
        Tuija Brax (Vihr.), Tuija Brax ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Maarit Feldt-Ranta (SDP)
        Christina Gestrin (RKP)
        Maria Guzenina-Richardson (SDP)
        Leena Harkimo (Kok.)
        Lauri Ihalainen (SDP)
        Mikael Jungner (SDP)
        Johanna Jurva (PS)
        Arja Juvonen (PS)
        Jouko Jääskeläinen (KD)
        Pietari Jääskeläinen (PS)
        Antti Kaikkonen (Kesk.)
        Johanna Karimäki (Vihr.)
        Jyrki Katainen (Kok.)
        Pia Kauma (Kok.)
        Merja Kuusisto (SDP)
        Sanna Lauslahti (Kok.)
        Eero Lehti (Kok.)
        Paula Lehtomäki (Kesk.)
        Antti Lindtman (SDP)
        Marjo Matikainen-Kallström (Kok.)
        Outi Mäkelä (Kok.)
        Tapani Mäkinen (Kok.)
        Mika Niikko (PS)
        Jussi Niinistö (PS)
        Mikaela Nylander (RKP)
        Pirkko Ruohonen-Lerner (PS)
        Matti Saarinen (SDP), Matti Saarinen ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Timo Soini (PS)
        Alexander Stubb (Kok.)
        Jani Toivola (Vihr.)
        Kari Tolvanen (Kok.)
        Kari Uotila (Vas)
        Raija Vahasalo (Kok.)

        Äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa 2011 oli Uudenmaan vaalipiirissä 72,9 %.


      • Toista mieltä kirjoitti:

        "Surullistahan se on, että Väyrystä ei kepun johdossa hyvällä katsota".

        Ei se ole surullista. Hyvä asia se on. Se kertoo, että kepun johdossa on tervettä järkeä enemmän kuin kepun kannattajissa. Paitsi Uudellamaalla, josta äänestäjät eivät valinneet Väyrystä eduskuntaan. Ei sieltä päässyt kuin kaksi kepulaista, ihme, kun Uusimaa on Suomen vauraimpia maanviljelysseutuja. Tässä Uudenmaan nykyiset kansanedustajat:

        Thomas Blomqvist (RKP)
        Tuija Brax (Vihr.), Tuija Brax ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Maarit Feldt-Ranta (SDP)
        Christina Gestrin (RKP)
        Maria Guzenina-Richardson (SDP)
        Leena Harkimo (Kok.)
        Lauri Ihalainen (SDP)
        Mikael Jungner (SDP)
        Johanna Jurva (PS)
        Arja Juvonen (PS)
        Jouko Jääskeläinen (KD)
        Pietari Jääskeläinen (PS)
        Antti Kaikkonen (Kesk.)
        Johanna Karimäki (Vihr.)
        Jyrki Katainen (Kok.)
        Pia Kauma (Kok.)
        Merja Kuusisto (SDP)
        Sanna Lauslahti (Kok.)
        Eero Lehti (Kok.)
        Paula Lehtomäki (Kesk.)
        Antti Lindtman (SDP)
        Marjo Matikainen-Kallström (Kok.)
        Outi Mäkelä (Kok.)
        Tapani Mäkinen (Kok.)
        Mika Niikko (PS)
        Jussi Niinistö (PS)
        Mikaela Nylander (RKP)
        Pirkko Ruohonen-Lerner (PS)
        Matti Saarinen (SDP), Matti Saarinen ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Timo Soini (PS)
        Alexander Stubb (Kok.)
        Jani Toivola (Vihr.)
        Kari Tolvanen (Kok.)
        Kari Uotila (Vas)
        Raija Vahasalo (Kok.)

        Äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa 2011 oli Uudenmaan vaalipiirissä 72,9 %.

        Kannattaa nyt kumminkin miettiä, onko kysymyksessä terve järki vaiko sokea usko mediassa syntyneisiin ja synnytettyihin mielikuviin.


      • JOHTAJA J:LLÄ
        Toista mieltä kirjoitti:

        "Surullistahan se on, että Väyrystä ei kepun johdossa hyvällä katsota".

        Ei se ole surullista. Hyvä asia se on. Se kertoo, että kepun johdossa on tervettä järkeä enemmän kuin kepun kannattajissa. Paitsi Uudellamaalla, josta äänestäjät eivät valinneet Väyrystä eduskuntaan. Ei sieltä päässyt kuin kaksi kepulaista, ihme, kun Uusimaa on Suomen vauraimpia maanviljelysseutuja. Tässä Uudenmaan nykyiset kansanedustajat:

        Thomas Blomqvist (RKP)
        Tuija Brax (Vihr.), Tuija Brax ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Maarit Feldt-Ranta (SDP)
        Christina Gestrin (RKP)
        Maria Guzenina-Richardson (SDP)
        Leena Harkimo (Kok.)
        Lauri Ihalainen (SDP)
        Mikael Jungner (SDP)
        Johanna Jurva (PS)
        Arja Juvonen (PS)
        Jouko Jääskeläinen (KD)
        Pietari Jääskeläinen (PS)
        Antti Kaikkonen (Kesk.)
        Johanna Karimäki (Vihr.)
        Jyrki Katainen (Kok.)
        Pia Kauma (Kok.)
        Merja Kuusisto (SDP)
        Sanna Lauslahti (Kok.)
        Eero Lehti (Kok.)
        Paula Lehtomäki (Kesk.)
        Antti Lindtman (SDP)
        Marjo Matikainen-Kallström (Kok.)
        Outi Mäkelä (Kok.)
        Tapani Mäkinen (Kok.)
        Mika Niikko (PS)
        Jussi Niinistö (PS)
        Mikaela Nylander (RKP)
        Pirkko Ruohonen-Lerner (PS)
        Matti Saarinen (SDP), Matti Saarinen ei asetu ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2015
        Timo Soini (PS)
        Alexander Stubb (Kok.)
        Jani Toivola (Vihr.)
        Kari Tolvanen (Kok.)
        Kari Uotila (Vas)
        Raija Vahasalo (Kok.)

        Äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa 2011 oli Uudenmaan vaalipiirissä 72,9 %.

        Uudellamaalla on elämän liian kovasta vauhdista johtuen paljon ihmisiä, jotka eivät kertakaikkiaan pysty näkemään pintaa syvemmälle, eikä ajattelemaan omilla välineillään.


    • Täytyy vielä käydä ihmettelemässä sitä syvää ristiriitaa, mikä palstan eräiden kepulaisten mielissä vallitsee minuun nähden. Toisaalta he haluaisivat minun pysyvän täältä kokonaan poissa, ja toisaalta haluaisivat minun pysyvän aina silmissään, kun olen aina mielessäänkin. Eli jos olen vain jonkin aikaa poissa, minua aletaan kiihkeästi tänne kaivata.

      Tuollainen mielessä myllertävä ristiriita rikkoo lopullisesti heikon pään ja saa tekemään sellaisia avauksia, kuin on tämäkin:

      Luotsi tekee viisaasti
      Kun ei poista
      27.10.2014 09:30

      Luotsi tekee viisaasti kun ei poista kapin kirjoituksia. Saisi vihat päällensä. Tietää tämän. Itseltäsi poistanut jo useita. Niissä ei mitään loukkaavaa. Vähän entraten voin kokeilla uudelleen. Omani puhdasta keskustaan kuuluvaa asiaa. kapi kertoilee omiaan. Kuvineen todistuksineen. Sinne ei valvojan hammas näköjään ylety...pelkää! Tietty arkuus onkin joskus hyväksi. Mutta aikainen mies, ja persuja vielä äänestänyt??!

      (Yllä avauksen teksti sellaisenaan, mutta olen laittanut sen tässä yhtäjaksoiseksi, kun se alkuperäisessä on katkottu älyttömästi)

      Tuohon sitten vastasin näin:

      >>Liioittelua. Ei minua pelkää palstan luotsi eikä muu ylläpito. Sinä ja nuo eräät muut koette minut turhan vaikutusvaltaiseksi siksi, kun tiedän asioista ja ymmärrän niitä ja osaan niistä kirjoittaakin teitä paremmin. Näytte olevan taas ihan paniikissa vuokseni.

      Minun avauksiani ei poisteta, kun ne noudattavat palstan kehotetta. Jos muissa viesteissäni ei ole palstan kehotteen mukaista liittymää kepupolitiikkaan, silloin ne ovat vastineitani teille, kuten on tämäkin viestini. Sellaiset tietysti saa ja pitäisikin poistaa samalla kun poistetaan se viesti, johon olen vastannut.

      Tämä viestini varmaan menee poistoon samalla kun tuon höperön avauksesi myötä poistetaan koko sen keräämä ketju, vaikka siinä näkyy olevan muutama ihan asiallinenkin huomautus.

      • Osmium 76

        Niin mitäpä se heikkolahjainen munakarva-au muuta....


      • Joopa joo

        Voinet hieman auttaa minua yksinkertaista kepulireppanaa.

        "Minun avauksiani ei poisteta, kun ne noudattavat palstan kehotetta. Jos muissa viesteissäni ei ole palstan kehotteen mukaista liittymää kepupolitiikkaan, silloin ne ovat vastineitani teille"

        Olen lukenut palstan kehotteen moneen kertaan, mutta en vaan ymmärrä, missä kohtaa siinä mainitaan, että arvottomien kurssitodistusten, matkakertomusten, munakarvakuvien yms julkistaminen tällä palstalla olisi kehotteen mukaista. Edes vastineena muiden avauksiin.

        PS. Mitä ajattelemisen aihetta on tuossa heikkolahjaisen, kouluttautumattoman sepustuksessa?


      • jopas taas.....

        Mitä helkuttia sinä taas täällä palstavahtina teet, kun viimeksi eilen sanoit jättäväsi palstan muutamaksi päiväksi tärkeämpien tekemisien vuoksi?
        Ei sinulla reppanalla taida muuta ollakaan elämäsi sisältönä, kuin tämä kepupalsta.


      • Ennätys haussa
        jopas taas..... kirjoitti:

        Mitä helkuttia sinä taas täällä palstavahtina teet, kun viimeksi eilen sanoit jättäväsi palstan muutamaksi päiväksi tärkeämpien tekemisien vuoksi?
        Ei sinulla reppanalla taida muuta ollakaan elämäsi sisältönä, kuin tämä kepupalsta.

        Äläs nyt. Kapi halajaa uutta lähtöilmoitustensa ennätystä. Viime vuonna hän tehtaili 512 lähtöilmoitusta, ja kun tänä vuonna kasassa on jo 450, niin eihän tässä loppuvuonna tarvita kuin yksi ilmoitus per päivä niin uusi ennätys syntyy. Käytännössä siis saletissa.

        Kapihan kyttää palstaa jokatapauksessa, vaikka olisikin "poissa" niiden "muiden tärkeämpien tekemisten" vuoksi. Mötkylänkin kyläillessä hiipii koneelleen tuon tuosta. Kapilla ei ole muuta elämää, ja tuommoinen lähtöilmoitusennätysten tehtailu lienee hänen ainoa huvinsa.


      • Pitkäänhän se

        Paloheinän perseerkki pysyikin taas poissa :)))


    • voi jestas

      Miksi kapi vastaa höperöiksi haukkumiensa viesteihin ja sitten sotkee luotsin niihin omiin höperöihin vastausviesteihin? Eikö täysissä järjissä olevan pidä jättää vastaamatta muihin kuin palstan ohjeen mukaisiin viesteihin ja itse aina kirjoittaa ainoastaan asiaa? Miksi kapi asettuu lapsen asteelle eikä pysy keskustelemassa ainoastaan kepupolitiikasta? Lienee luotsin vika.

    • JOHTAJA J:LLÄ

      Erinomainen kirjoitus kapilta. Tämä kannattaa kaikkien lukea ajatuksella läpi.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe