Erotaan pois

Tänään on uutisissa, että Vantaan seurakunta oli osallistunut viikonloppuna seksimessuille omalla osastollaan, jossa oli keskusteltu parisuhteesta ja kirkon kannasta seksuaalisuuteen.
Tapaus on eilen poikinut lähes 1000 eroilmoitusta.

Tehkööt kuten haluavat, mutta olen kyllä sitä mieltä, että erota voi ilman tuollaisia farisealaisia syitäkin. Kukaan eronnut ei varmaankaan ollut käynyt niillä messuilla, vaan sai potkuraivarit vain siitä syystä, että kirkolla on jokin asenne seksuaalisuuteen. Pitäisikö kirkon todella pysytellä kokonaan sen ulkopuolella? Miksi se sitten vihkii avioparejakaan? Pitäisi olla luostarilaitos, johon kirkkoon kuuluvat sitten sitoutuisivat loppuiäkseen. Perheiden lisääntymistä varten sitten klinikat keinohedelmöityksen toteuttamiseksi.

Minusta on naurettavaa etsiä kirkosta maallistumisen merkkejä, jotta voi sitten luopua jäsenyydestä. Kukapa suomalainen nykyisin korostaa uskonnollisia tunteitaan ja vakaumustaan arkielämässään!

Ja eikö ole hyvä, että kirkko ja seurakunta lähestyy seurakuntalaisiaan ja tapaa heidät harrastustensa piirissä? Takuulla oli seksimessujenkin osallistujista suurin osa kirkkoon kuuluvia, sillä heitä kuulemma on yhä 2/3 kansasta.

12

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksityismessuaja

      Eikä aikaakaan kun järjestetään seksisielunmessut ! Kirkko monessa mukana.

    • Erotaan pois, oli avauksesi otsikko.

      Itse olen monta kertaa suunnitellut eroavani.

      Lähtökohtani on, ettei kirkko tuo mitään hyvää elämääni, ellei väestörekisteriä sellaiseksi lueta.

      Ei tuo kirkollisvero ole kovin merkittävä, mutta saako sillä mitään?

      • Makriina ek

        Minä en tiedä, mitä hyvää itse sieltä olen saanut, mutta yleisesti ajatellen uskon kyllä, että esim. kirkon ulkomaanapu tekee hienoa työtä katastrofialueilla, ja kirkon diakoniatyö on auttanut ihmisiä, joille menee kurjasti.
        Kirkko vain ei osaa mainostaa ja markkinoida. Se ei pidä huolta jälkitoimista, kun on avustanut perhettä tai lohduttanut surevia. Yhteydenpito tulisi olla kirkosta seurakuntalaiselle, eikä päinvastoin.


    • ärhin purhin

      Siinähän se kirkonjäsenyys roikkuu kuin hantuuki naulassa. Epäreilua mielestäni, että syyntakeettomassa tilassa, kastetilaisuudessa lätkäistään kirkkoon kuuluvaksi
      ilman omaa päätäntävaltaa.

      Joskus eroajan pitä käydä kirkkoherranvirastossa, jossa ainakin muodollisesti kysyttiin syytä eroamiseen. Se oli isompi kynnys. Nyt kai voi netin kauttakin erota.

      • Makriina ek

        Sitä juuri tarkoitan, että jokaisella on vapaa valinta kuuluako kirkkoon vai ei, mutta on ällistyttävää, että yhä tarvitaan joku muodollinen syy, miksi jättää seurakunnan ja siirtyy siviilirekisteriin. Ja se syy etsitään nimenomaan kirkosta.

        Näin jo silloin punaista, kun Päivi Räsänen omine mielipiteineen ja Kristillisen liiton puheenjohtajana jankutti tv-keskustelussa homokielteisyydestään, ja se aiheutti joukkopaon kirkosta, jolla ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä tämän keskustelun kanssa.

        Tavallisessa elämässämme emme tiedä, mihin yhteisöön naapurimme kuuluu.
        Mutta voin nyt kuvitella, kuinka nämä kirkostaeroajat tänään uhoavat, että NYT tuli mitta täyteen kuule, menin ja erosin kirkosta, sillä kirkkokin on mukana seksibisneksessä!

        Jossakin muussa tilanteessa erotaan kirkosta, koska kirkko pysyy kaukana ihmisten tavallisesta elämästä eikä osallistu elämänmakuisille messuille tai muihin karnevaaleihin. Ollaan niin eliittiä siellä kirkon kivimuurien sisällä!


    • asiat asioina

      Kirkostaeroamisen pääsyy on nuukuus.
      Turha keksiä jotain syvällisiä syitä, kun enää hyvin harvojen elämään kuuluu elävä kirkko. Kirkko on vain mekaaninen toimija, häät ja hautajaiset ym.

      Itse en muista, milloin kävin kirkossa viimeksi, Jumaluskostanikaan en tiedä.
      Mutta kirkosta en tule ikinä eroamaan.

      Miksi valittaa, kuulun muutamaan kerhoonkin, ja mielihyvin maksan niiden vuosittaisen jäsenmaksun
      Jos on ottanut selvää, tietää, kuinka paljon hyvää kirkko hiljaa tekee vaikkapa lasten ja vanhuksien piirissä.
      Kuin auttaa syrjäytettyjä ja työttömiä.

      Ei kaiken sisällä ole silkkoa, kultaakin voi löytyä ihan arkisista asioista.

    • Kirkko tekee instituutiona sen mikä sen tehtäviin kuuluu, lapsen kastamiset, ripille pääsyn murrosikäisten kohdalla, kirkollisen vihkimisen, hautaan siunaamisen. Kaikki nuo ovat seremoniaalisia , liturgiaan kuuluvia tehtäviä.
      Pääasia olisi kuitenkin pelastussanoman, evankeliumin esillä pitäminen. Sitä ei kuitenkaan voi edellyttää papeilta, jotka ovat hakeutuneet teologiseen tiedekuntaan opiskelemaan , valmistuakseen ottamaan pappisvihkimyksen, vaikka eivät usko Uskon alkajaan ja täyttäjään. Hengellinen näkökulma totuuteen on täysin hukassa.
      SPR tekee myöskin hyväntekeväisyystyötä, naamioimatta toimintaansa, muuhun Uskon kaapuun, kuin humanitaarisyyteen, mikä on rehellistä ja arvostettua toimintaa. Kirkko on tekopyhä maallistunut laitos, missä sallitaan kaikki muu, paitsi elävän evankeliumin esilletuominen, ja myöntäminen synti synniksi.Esimerkiksi homoseksuaalisuus ei ole kirkon useiden pappien mukaan synti, vaan "luonteen ja taipumusten suuntautuminen" . Kiittäkäämme Jumalaa, että maassamme on vielä heitä jotka rukoilevat valtionkirkkomme, eli kansankirkkomme puolesta ! Vielä on armonaika, mutta emme tiedä kuinka kauan, kukaan ei tiedä, mutta Raamatun lukeminen sanomalehden lukemisen ohella, antaa ymmärtää, että nykyisellä maapallolla ei ole pitkää aikaa jäljellä.

    • jakolasku

      Marraskuun viimeinen päivä 2004 olimme ukko ja minä viimeistä kertaa kirkollisia jäseniä. Nyt palvotaan muita epäjumalia, telkkua, nettiä, luontoa ja koiriamme.

      Kaikenlaiset joukkopaot on aivottomien hommia, aatelkoon jokainen itse mitä elämäänsä haluaa.

    • capt. cöpenick

      Kyllä näin on jämpti kuin mummon ryijy. Aatteellis-filosofiset ratkaisut teemme yksilöinä, mutta tulivuorenpurkauksia tai taifuuneja pelkäämme ja pakenemme kollektiivisesti kuka kapusta, kuka hierin kädessäs. Olkoon sanottu.

      • jakolasku

        Eipä siinä jeesustelut auta kun luonto näyttää pikku ihmisille tien missä mennään. Luontoa olisi syytä kunnioittaa eikä pieksää.

        "Ahanehilla on paskaanen loppu", tiedä häntä koska se heidän loppunsa tulee. Ehkä silloin kun viimeinen tipu keskeyttää laulunsa ja maa on autio ja tyhjä.


    • Makriinalle

      Teemu Tammisalo kertoi vitsin.

      Lapset kauhistuivat nähdessään karhun.
      Pappi lohdutti heitä:

      "Älkää peljätkö! - Se on täytetty."

      :)

      • Makriina ek

        Tammisalo onkin pappi. Kyllä tietää.
        Luottakoot vaan lapsoset.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe