Valikko
Etsi

Ikäryhmät

Keskustele elämästä ja arjesta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 09.43
Äitinä olemisen ihme.
Olin halaillut esikoistani ja toivottanut hyvää matkaa. Istuin ikävissäni pirtin nojatuolissa ja tuijotin järvelle. Avasin kännykän. Facebookin kännykkäversioon oli ilmestynyt erään nuorenmiehen tilitys. Tilitys oli vuodelta 2013. Äidistä ei koskaan pääse eroon. Äiti on ihan urpo. Se on ärsyttävä, raivostuttava ja rasittava. Ilman äitiä olisi hauskempaa. Äiti mäkättää, uhkailee ja raivoaa. ...Tiskit, roskat ja sotkut on äidin elämän tärkein juttu. On aika säälittävää kun sen tasapaino järkkyy kun se näkee tavaran väärässä paikassa. Ilman äitiä kukaan ei edes huomaisi, että koti on sikin sokin. Äiti on tiukkis. Se vahtii ja murehtii. Ilman äitiä kaikilla olisi paljon rennompaa. Saisi bilettää ja olla kavereitten kanssa aamuun asti. Äiti on säälittävä sääntöfriikki. Se tuijottaa kelloa ja soittelee sikana perään. Se jaksaa urputtaa kaikesta mikä on nuorelle tärkeää. Se yrittä tyhmänä uskotella, että kotiin kannattaa mennä ennen pimeän tuloa. Hei haloo ketä kiinnostaa. Ilman äitiä kukaan ei edes muistaisi, että kotiintuloaikoja on keksitty. Äiti on vanhan aikainen. Se ei ymmärrä nykymenosta mitään. Sen kannattaisi hankkia itselle elämä. Se pauhaa hulluna sellaisista vanhoista ja turhista asioista kuin käytöstavat, ruoka-ajat ja nukkumisen tärkeys. Joo just. ilman äitiä kenenkään ei tarvitsisi tehdä mitään, mistä ei itse tykkää. Äiti näyttää vanhalta ja väsyneeltä. Sen kannattaisi vähän relata. Ja sen vaatteetkin on niin out. Samettihousut. Läskupohjakengät. Turkishattu. Ei sen kanssa voi julkisesti liikkua. Nolottaa, jos tulee kavereita vastaan. Herää pahvi! Nyt on 2000-luku! Äiti toistaa itseään. Sen jutut on välillä niin hyvää päivää, ettei mitään rajaa. Vähän lohduttaa se, että kaikilla kavereilla on sama äitiongelma. Äidit ovat punkkeja. Ne on aina iholla. Ne imee tolkuttomilla vaatimuksillaan lapsensa kuiviin. Ei ihme jos lapsilla menee homma överiksi. Ei ne äidit ihan aina yksin ole syyllisiä kaikkeen. On äiti toisaalta aika ihmeellinenkin. Se ajattelee aina ensin lastaan ja vasta sitten itseään. Se uhrautuu, unohtaa itsensä ja venyy ihmetekoihin lapsen vuoksi. Varmaan kuolleenakin se vielä välittä, valvoo, vartioi ja tarkkailee. kai se pilvenreunallakin kiikaroi ja varmistelee, että kaikki on hyvin. Äiti on aina äiti, elävänä tai kuolleena. Äitiä ei tule hirveän usein mietittyä. Äiti on vaan äiti. Se on jotenkin selviö. Kun nyt kun miettii, tulee jotenkin turvallinen olo kun tajuaa, että äidista ei pääse ikinä eroon. VP. Kun luin tekstin tulin hyvälle tuulelle. Niin äitiä ja poikaa.
23
60 plus 
Tänään 08.04
KAHVIPIRTTI 107/ 2015
Sunnuntaiaamun rauhaisaa oloa tässä uuden pirtin myötä aloittelen, on tullutkin melkein tavaksi tämä sunnuntai pirtin uusimisen kohdalle, no hiljaista on, omat ajatukset hyvin kuulee;) Ne ajatukset ne lentelee ja aina on jotain eteenpäin suuntautuvaa, nytkin kyläreissua mielessä, jos huomenna ystävien luona piipahtaisi. Ystävätär juuri soitti ja sovittiin ne viemiset, vaikea ratkaisu jälleen, kyläpaikka on kaiken suhteen niin viimeisen päälle laitettu koti, että kukkiin ja viinipulloon päädyttiin. No pirttiin en myös mitään suuria ajatellut, pölyt pyyhin ja kukat tuolta luonnosta keräsin, seuraten Laten mallia ja kauniita kukkia löysinkin. Nyt luonto on vehreimmillään ja väriloisto upea, kaupungissa vaan saa hakea paikkaa, että luonnonkukkia löytää, mutta on meillä tuo Ämmänkosken seutu lähellä ja siellä polut luonnossa mutkittelee. Taipaleen kanavan seutu on rakennettu kesäteatterin maisemaksi, Tuntematon sotilas siellä esitetään harrastelija porukan voimalla, hyväksi on kehuttu. Kesäteatterit on nyt ajankohtaisia, teemme ryhmänä matkan myös Äänekosken kesäteatteriin kesän aikana. Kristiina harmitteli kasvun epäonnistumista, onhan tämä kesä kyllä kummallinen ollut, varmaan samoja harmeja monella on. Minun kasvini suojassa ovat tuulelta ja kylmältä, mutta ei nyt voi kehua kasvua, kukkia kyllä on tomaateissa, satoa sitten ei vielä tiedä, pitää vaan toivoa, että edes maistamaan pääsen. Noista aamuvirutuksista vielä, minä olen sen kymmenisen minuuttia pakottanut itseni toteuttamaan jo vuosia ja aina tyytyväinen olen, kun sen olen suorittanut, uskon että kuntoni on siltä osin hyvänä pitänyt. Voisihan olla, että ilman tätä touhua, jalkani ei enää liikkuisi ollenkaan, usko asiaankin siirtää vuoria;) Muuten noista kirjainten puuttumisista on kokemusta, mutta minulla tuo punakynä muistuttaa, onkin melko tarkka väärien sanojen suhteen, murretta ei hyväksy olenkaan, itsepäisenä niitä vaan väliin jätän;) Laitan uhkean raparperi piirakan kahvin kyytipojaksi, tulkaa maistamaan, minusta se on herkullinen, vähän suuri töisenpi, mutta kannattaa laittaa. Kolme aine osaa erillisenä tehtävä ja sitten järjestyksessä pellille, unohdin sokerin pois erään kerran, mutta hyvää oli silti. Maisemakahvilan raparperipiirakan nimellä löytyy koneelta, Kotilieden resepti. jos joku haluaa kokeilla. Nyt toivotan kaiken väen käyvän pirtissä, puhdas päiväkirja odottaa viestejä, kuulumisia, iloja ja suruja, kaikki sopii. Tervetuloa pirtin suojiin!
43
70 plus 
Eilen 23.47
Kun viulunsoittaja katolta putosi...
Kreikassa kävi tänään kova vilske, kun suuret joukot sokeita taksikuskeja sekä kymmeniä vuosia sitten kuolleet tehdastyöläiset antoivat äänensä Kreikan kohtalosta. Innoissaan he ilmoittivat mielipiteensä EU-terroristijärjestön nopean toiminnan joukkojen rahansiirroista. Viesti oli varmasti kaikilla yhteinen: "Ensin me oltiin niin kuin EU ja sitten me oltiinkin jo niin kuin PA!" Kuka vei porstuasta porkat ja kuori kermat maidon päältä? Kreikan täysin holtiton ja vastuuton varojenkäyttö sai vihdoinkin kenttätuomion ja rangaistus otetaan välittömästi käyttöön. Pankeista ei rahaa heru, kerjuulle ei ole varaa lähteä ja turisteiltakaan ei pysty huijaamaan mitään, koska matkailijatkin ovat jättäneet tämän uppoavan lemmenlaivan. Mutta miksi tämä tilanne tuli muka niin yllättävänä eteen? Kaikkien tiedossa on ollut EU-varojen ja lainojen väärinkäyttö. Lahjukset, voitelurahat ja olemattomat palkansaajat kuuluvat Kreikan jokapäiväiseen käytäntöön. Välistävetäjiä löytyy pilvin pimein, sillä eihän kukaan pysty valvomaan suurten rahavirtojen käyttöä. Jos häviksissä on 10 miljoonaa euroa, niin sen pystyy sumplimaan muiden menojen joukkoon ja kuitteja saa lähimmältä torikauppiaalta. Jo muinoin antiikin Kreikassa joku kuuluisa filosofi muutti tynnyriin asumaan ja sieltä käsin julisti suuren totuuden: "Ahneus ja vilppi syövät maan kansakunnan jalkojen alta!" Ehkä paikalle lähetetään suomalainen asiantuntija ja aletaan elämään hänen ohjeensa mukaan eli vähemmälläkin ruualla tulee hyvin toimeen. Täytyy vaan syödä useammin. Ahneella on paskainen loppu. Mutta tavallinen kansa ei sitä olisi ansainnut.
4
60 plus 

Sivu /4988