Vessahätä

Tuskainen vaihtari

Minkälaisia virtsaoireita teillä muilla vaihdevuosissa kärvistelevillä naisilla on ollut ja millä ne on saanut loppumaan? Itse juoksen vessassa tuon tuostakin, vaikka pyttyyn saan välillä tulemaan vaan pienen lirahduksen. Myös ponnistusinkontinenssiä on ollut jo useamman vuoden ja sekin on alkanut entisestään pahenemaan.

9

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avun saanut

      Samanlaisia virtsavaivoja sain myös minä esivaihevuosien alkaessa. Aikani kärvisteltyäni ja varmistettuani ettei kyseessä ole tulehdusta aloin juomaan aamuisin pari desiä hapanta karpalo- tai puolukkamehua. Lisäksi syön aamuisin maitohappobakteeri B vitamiini kapselin.
      En tiedä kumpi auttaa, molemmat yhdessä vai ei kumpikaan, mutta ikävät oireet ovat kokonaan poissa:)

    • Hurly curly

      Juo enemmän ja ala treenata syviä lihaksia niin pidätyskyky ei heikkene. Kun saat virtsan värin vaaleaksi ja hajukaan ei ole vahva, voit paremmin. Trerni tosiasn auttaa myös vessajuoksuja vähentäen.

    • hgkkdjj

      Kannattaa varmistaa ettei sinulla ole virtsatietulehdusta. Joskus oireena vain tuo vessassa juokseminen ja virtsan karkailu.

    • Ovestin auttaa

      Minulla oli ihan samanlaiset oireet muutama vuosi sitten kun vaihdevuodet alkoi. Kävin lääkärillä ja ei ollut virtsatulehdusta ym. Oireet johtuu limakalvojen kuivumisesta. Minkä vaihdevuodet tekee. Apteekista saa Ovestin puikkoja ilman reseptiä ym vastaavaa. Niitä kun käyttää alussa pari viikkoa ja jatkossa 2x viikossa, niin loppuu jatkuva vessassa juokseminen.

      • konitohtorieskv

        Kyllä Ovestin auttaa, mutta itselläni siitä huolimatta virtatietulehdus voi napsahtaa päällensä ja aiheuttaa kysytynlaisia oireita.


    • haisuli:)

      Mistähän johtuu karmea haju ilman muita oireita? Alkoi noin vuosi kuukautisten loppumisen jälkeen ja jatkuu toista vuottaan. Ei ole ruoista.

      • uatteleppa

        oisko limakalvojen kuivumisesta. kannattaa tarkistuttaa asia lääkärillä jos haju on tosi karmea siellä voi pesiä tulehdus.


    • Hurly Curly

      Mulla on myös sitä lemua, jota meillä päin sanotaan "vanhan naisen lemuksi" ja n. 2 v kuukautisten loppumisen jälkeen se hävisi. Sitten kun vaihtarien aiheuttamien ongelmien takia aloin syömään hormonipillereitä (Femoston 1/10) ja Vagisanpuikkoja, niin olen huomannut lemun tulleen takaisin etenkin harmaiden pillerien aikaan. Ne taitavat sisältää jotain muuta kuin ne valkoiset.
      Tämä nyt ei kysymykseesi vastausta antanut mutta halusin ilmoittautua että et ole lemusi kanssa yksin, kohtalotoveri löytyy :(

    • Yllättynyt

      Hei, ajattelin kertoa omasta kokemuksestani, olen 54v kärsinyt monta vuotta varsinkin öisistä vessa ramppaamisista( 3-4 kertaa yössä) niin aloin nukkumaan villasukat jalassa (vaikka olisi kuumakin), ja kas kummaa ei tarvinnut enää juosta kuin kerran vessassa. Tietysti olin jo kaiken muun mahdollisen kokeillut,iltajuomiset pois kaikki ruuat mitkä lisäsivät nesteen poistumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe