Miten SINÄ selviät erosta?

murheissaan

Millaisia kokemuksia teillä on erosta selviytymisestä? Tunnistatko selkeästi tiettyjä vaiheita prosessoidessasi menetystä? Kuinka kauan ottaa toipua? Millä olet onnistunut psyykaamaan itseäsi?

Itsellä akuuteimpana on nyt päällä ajatus siitä, että tekee surutyötä parisuhteen menettämisestä (vaikka siis ihmisestä itsestään tiedänkin olleen järkevää erota). Samalla vaivaa lohduttomuus siitä, että jos en löydäkään ketään. En siis todellakaan halua turvautua mihinkään laastareihin, mutta alakuloa tuo tuleva yksinäisyys lisää. Ystäväpiirikin on suppistunut suhteen aikana olemattomiin, eikä se varsinkaan koostu sateenkaariväestä. Mutta koska tämä huoli hälvenee?

15

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • #/#/#

      Aloita eroprosessointi pohtimalla syitä, jotka eroon johtivat ja miksi sinulla ei ole ystäviä. Paneutumalla todellisiin syihin pääset eteenpäin.

    • että mitenkö

      Miten MINÄ selviäm erosta? En selviä erosta.

      Suhde oli ihan paska ja ero pitkä ja raastava. Edelleenkin vuosien jälkeen erosta exän naaman näkeminenkin saa vihan pintaan ja tekee olon surulliseksi. Näin siinä aina käy, jään ihmisiin riippumaan viimeiseen asti tai sitten vain hiljaa kasvatan katkeruuttani.

      Minä en ole selvinnyt yhdestäkään erosta. Kaikki erot ovat jättäneet minuun kuin taisteluarvet. En jaksa enää yhtäkään samanlaista, toisaalta yksinolokin tekee pahaa. Mutta turha on aloittaa uuta suhdetta kun kaikki suhteet päättyvät jossain vaiheessa.

      Olen yksin, yksinäinen, vihainen, katkera ja pettynyt ihminen. Suhteessa olen onneton, mustasukkainen ja vaikea, ylitunteellinen. Olen alkanut vihata naisia ja sitä että olen lesbo.

      • Hopeasuoli

        Kuulostaa multa. Jos ei nyt ihan, niin ainakin melkein.


      • Ex ex exä

        Otan osaa. Koeta pärjätä!


    • Ei oo reiluu

      Ydin on tuossa lauseessasi, jossa kerrot surevasi parisuhteen menetystä, et ihmisen. Suhteesi eivät jatkossakaan tule onnistumaan, jos etsit toista ihmistä liennyttämään sisälläsi kalvavaa yksinäisyyden tunnetta. Kysymykseesi, koska huoli hälvenee, toteaisin, että ei se varmaankaan hälvene syystä, että perussyy on käsittelemättä ja läsnä perusvireenä tulevissakin parisuhteissasi. Ei mielestäni reilua toistakaan kohtaan.

      • Taas eri tunnelmissa

        Siinä vaiheessa. Minulla ainakin tunteet ja ajatukset menevät vuoristorataa. Ja se, on osa surutyötä kun joutuu luopumaan niistä unelmista mitä toisen kanssa oli rakentanut, piti niistä ja toisesta ihmisestä kiinni, mutta saikin tilalle yksinäisyyden ja tyhjyyden. Jos yksittäisen päällimmäisen tunnetilan perusteella määrittelee jonkun kyvykkyyden ihmissuhteisiin, niin minusta se ei ole reilua.


      • 23344
        Taas eri tunnelmissa kirjoitti:

        Siinä vaiheessa. Minulla ainakin tunteet ja ajatukset menevät vuoristorataa. Ja se, on osa surutyötä kun joutuu luopumaan niistä unelmista mitä toisen kanssa oli rakentanut, piti niistä ja toisesta ihmisestä kiinni, mutta saikin tilalle yksinäisyyden ja tyhjyyden. Jos yksittäisen päällimmäisen tunnetilan perusteella määrittelee jonkun kyvykkyyden ihmissuhteisiin, niin minusta se ei ole reilua.

        Olen tuossa tilanteessa nyt. Kaikki ne lupaukset, vannomiset, pyyhkäistiin sivuun yhdellä huitaisulla. Olisi todella mukava jutella sinun kanssasi.
        [email protected]


    • lepakkonainen

      Itse en tykkää käsitellä ongelmaa vellomalla siinä päiväkausia. Itse tykkään blokata koko ongelman päästäni, ajatella täysin muita asioita ja hyväksyä asiaa hiljalleen pieninä siedettävinä annoksina, pidemmän aikavälin ajan.

      Toipumisessa menee varmaan vähän kauemmin tällä tavalla, mutta en itse kykene käsittelemään vaikeita asioita kerralla. Sama kaikkien kuolematapausten, erojen, riitojen kanssa. Kuoleman käsittelyssä menee useita vuosia, erosta koen olevani täysin yli varmaan puolessa vuodessa. Tuohon puoleen vuoteen saattaa mahtua muutama satunnainen merkityksetön pano.

      • 11+14

        Et oo nainen. Naiset ei pane.


      • ohmygodzilla
        11+14 kirjoitti:

        Et oo nainen. Naiset ei pane.

        Kyllä muuten panee.


      • mä meinaan panen
        11+14 kirjoitti:

        Et oo nainen. Naiset ei pane.

        Ai ei pane :D HAHAHAHAHHA no sääli jos sä et. Mä ainakin panen ja kunnolla panenki.

        Surullista et jollain naisella on noin jumiutunut, vanhanaikainen, kapea, tuomitseva ja torjuva suhtautuminen seksuaalisuuteensa


      • 4 + 2
        ohmygodzilla kirjoitti:

        Kyllä muuten panee.

        Millä ?


      • panija
        4 + 2 kirjoitti:

        Millä ?

        Panee parastaan. Panee koko ruumiin ja sielun voimin. Harmi ettei sulla ole kokemusta eikä osaamista :( Meillä on :P


    • chin_up

      Yleensä ensin tulee kaikenmoisia tunteita pintaa, pääasiassa vihaisia yms. mutta syvimmässään sitä tietää että ei se ihminen kuitenkaan olisi loppupeleissä ollut se oikea. Alkaa nähdä selkeästi, neutraalimmin. Esimerkiksi liian erilainen huumorintaju, erilaiset kiinnostuksen koheet yms. Jos minua on kohdeltu huonosti, tunne tietysti vihaa ja katkeruutta ensin, mutta sitten sieltä jostain myrskyn keskeltä nousee jokin oivallus joka tekee minusta vahvemman ihmisen. Ja sitten on jäljellä vain rauhaa.

      Niille jotka kamppailevat ylitsepääsemättömien ihastusten kanssa: Olen ollut samassa tilanteessa ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että jokin tiedostamaton osa teissä pitää siitä kiinni vaikka tietoisesti yritätte päästääkin irti. Kuitenkin pohjimmiltaan teillä on jokin syy pitää kiinni... Etsikää se syy. Joskus se saattaa olla jopa niinkin yksinkertainen, että vaikka se myös satuttaa niin ihastuminen on myös ihanaa ja se voi olla addiktoivaa. Kaipaa vaan sitä tunnetta. Ja ihmismieli on niin "fiksu" että se valitsee väliaikaisen hyvän ja tuskan kuin ei mielihyvää ollenkaan.

      Kyllä te selviätte, minäkin selvisin. :)

    • söpötyttö

      Ihan konkreettisesti erosta selviää pitämällä itsestä huolta fyysisesti, sosiaalisesti ja psyykkisesti. Kannattaa huolehtia riittävästä levosta, hyvästä ravinnosta, liikunnasta ja hakeutua (hyvän ystävän?) seuraan, jossa voi rauhassa itkeä ja puida tunteita. Kun pahin shokkivaihe hellittää, on tärkeää myös alkaa käydä läpi niitä asioita, jotka suhteessa oli pielessä: miksi ero tapahtui ja mikä on se oma osuus tilanteesta. Toi käsittelyvaihe on varmasti erilainen aina erosta riippuen.

      Kannattaa miettiä, mikä oikeasti antaa energiaa ja mikä taas syö sitä ja sit karsia elämästä hetkeksi ne levottomuutta lisäävät tekijät. Esim. alkoholinkäyttö voi olla tosi typerä idea, jos elämäntilanne on raskas.

      Noi kaikki yksinäisyydentunteet yms. kuuluvat asiaan. Ne menevät ohi, kun olet riittävästi toipunut ja huomaat, että elämä onkin aika siistiä ihan itsekseenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe