Autismin kirjon voimaantumisen päivät Turussa 15-16.11.2014

EMPPIPÄIVÄT

OHJELMA

http://yksi.fi/emppitoimikunta/keskustelu/index.php/topic,384.msg516.html#msg516

26

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen menossa

      Kiitos tiedosta!

    • Otan osaa

      aspalsta ei enää toimi, joten liiton tiedotuksen pitää tulla tänne mainostamaan, eikö hyvä sanoma leviä liiton omalta keskustelufoormilta?
      Eikö se voisi jatkossa korvata aspalstaa, jossa homma hoitui ihailtavan luontevasti ja varmasti. Täällähän ei oikeistaan koskaan voi tietää mitä kommentit tulevat sisältämään.

    • Ei kätketä kynttilää

      vakan alle
      - Hyvä että tieto leviää
      - ja tarvittaessa saa puhaltaa liekin sammuksiin ken haluaa :)

      (kommentti tämäkin)

    • .......

      Autismiliiton toimintoihin en osallistu enkä myöskään emppien järjestämiin tilaisuuksiin heidän kierojen toimintatapojensa johdosta.

      Jokainen liekki, mitä yritetään sytyttää, sammutetaan edellä mainittujen toimesta samantien. Autistien vanhemmat mukaanlukien - he eivät ajattele kuin omaa ja lastensa hyvinvointia unohtaen kaiken muun mitä ympärillä tapahtuu.

    • Ken lastaan vihaa

      Miksi vihata vanhempiaan?

    • että jotta koska kun

      Miksi vihata Turkua ja turkulaisia?

    • Tarja Lundin

      Sisältöstä saa kuvan, että aspergerin elämä on täynnänsä jos jonkinmoista ongelmaa. Linja jatkuu siis samankaltaisena vuodesta toiseen.
      Empin idea ei kuitenkaan ole maalata kuvaa ongelmallisesta aspergerista, vaan pitää osaltaan yllä asperger-kulttuuria, tässä tapauksessa kyse voisi olla yksinkertaisesti aspergerien yhteistapaamisesta.

    • Alarik Lundin

      Vanhemmat eivät tietenkään tarkoituksella syrji ja viha lapsiaan ja tuota aikuisasseille kiusaa vammaistamalla as-julkikuvaa.

      Kyse on yksinkertaisesti siitä, että vanhemmat joilla on jonkinlainen hankaluus lapsensa kanssa ostavat, tai ottavat vastaan, mielellään apua ja sosiaalista tukea kaikenkarvaisilta järjestöiltä jotka levittävät ilosanomaan jonkin sairauden tai häiriön aiheuttamasta hankaluudesta jonka parissa on sitten jaloa kärsiä ja saada ohjeita ja jakaa sympatiaa.

      On helpompaa herkistellä sairaudesta ja kärsimyksestä ja sympatiasta, kuin aidosti tutustua erilaisen ihmisen ajatusmaailmaan, oli se ihminen sitten autisti tai aspergeri.

      Liitot jotka palvelujaan myyvät eivät palvele erilaiseen ajatteluun tutustumisen ja kunnioituksen tarkoitusta vaan nimenomaan alkoholin lailla toimivan vieraannuttavan ja vammauttavan sosiaalisen lohdun ja sairausmentaliteetissa märehtimisen asiaa jolla palvellaan ja kannustetaan muutoin rakastavienkin vanhempien alhaisimpia heikkouden tuntemuksia, ei heidän jaloa pyrkimystään oppia todella tuntemaan lastaan ja kunnioittamaan erilaisuutta lapsessaan.

    • Emmi erakko

      Siis missä ongelma, joss yksin viihtyvät immeiset haluaa tavata kerran vuodessa!

    • Omaa kirjoa

      Mukava nähdä :)

    • Tervetuloa

      Turkuun

      http://www.aistiyhdistys.fi/15-16-11-2014-empowerment-paivat-turussa/

      Autismi- ja Aspergerliiton Empowerment-toimikunta järjestää jokavuotiset emppipäivät 15.-16.11.2014 Turussa. Emppipäiviä vietetään Omaishoitokeskuksessa, Vanha Hämeentie 105, 20540 Turku.

      Tapahtuma on osallistujille maksuton. Ruoka ja kahvi muut virvokkeet omalla kustannuksella.

    • MEDIASSA
    • assi-aikuinen

      Todella paskamaisen inhottavaa Autismiliiton tiedotuksesta tänne mainostamaan joitain tyhjänpäiväisiä "Emppipäiviä". Minä eikä kukaan ystäväni ole KOSKAAN saanut koko emppityöryhmältä yhtään mitään voimaantumiseen liittyvää apua enkä mitään muutakaan. Sen vuoksi olemme invalidisoituneet loppuelämäksemme. Tätä on kestänyt yli 10 vuotta. Nämä "emppipäivät" ovat kulissia parhaimmillaan; yksikään assi, joka tukea vuosien mittaan olisi tarvinnut, on kokonaan jäänyt kaikkia mahdollisia tukitoimia paitsi. Kiitos liiton, joka keskittyy ainoastaan autististen lasten tukemiseen sekä antaa sisäänlämpiävän pikkupiirin, jonka jäsenet käyvät säännöllisin väliajoin tappelemassa mitä oudoimmista asioista netissä halveeraten kanssaihmisiään. Nämä säännöllisin väliajoin järjestettävät "emppipäivät" ovat täyttä valhetta ja vain muutaman henkilön ohjaamaa toimintaan kulissien ylläpitämiseksi.

      Tämän vuoksi en osallistunut tämänkäänvuotisille "emppipäiville".

    • Mitä jäi takkiin

      EMPPIPÄIVILTÄ 2014

      Epänormaaleja ei ole vaan erilaisia, erityistä tukea tarvitsevia.
      Ongelmien kirjo on laaja,

      Vaikka tuo vilkkaus tuntuukin olevan aina tapetilla. Pelkkä vilkkaus
      TAI PASSIIVISUUS
      ei koskaan riitä diagnoosiin, mutta se on se piirre, mihin tulee
      kiinnitettyä huomiota nopeasti. Ja on vilkkauttakin monenlaista.

      Yksi syy, miksi nämä diagnoosit yleistyy, on siinä, että ymmärrys ja
      tieto lisääntyy.

      Sama se on muidenkin diagnoosien kanssa ollut, esimerkiksi autismia ja
      aspergeria on ollut aina, niitä ei vaan ole tutkittu ja hoidettu aina.
      On ollut paljon helpompi sulkea nämä erilaiset ihmiset pois tästä
      yhteiskunnasta kuin kuntouttaa heitä.

      Paljon helpompi on panna assi assia vastaan - silloin ei tarvitse
      kun katsoa sivusta ja todeta: toivotonta joukkoa nuo assit,
      kun eivät tule toimeen edes keskenään!

    • hmmhm

      Hmm... tuo edellisen viestin viimeisen kappaleen havainto on tullut mieleen minullakin

    • ei yhtikäs mitään

      Aikuisassille täysin turhanpäiväinen tilaisuus josta ei jäänyt käteen yhtään mitään. En voimaantunut, matka sen sijaan rasitti. Parempi olisi ollut jäädä kotiin.

    • Tarja Lundin

      "EMPPIPÄIVILTÄ 2014

      Epänormaaleja ei ole vaan erilaisia, erityistä tukea tarvitsevia.
      Ongelmien kirjo on laaja,"

      Suomeksi: aspergerit ovat vammaisia, AS on neurobiologinen kehityshäiriö kuten autismikin.
      Tämä on todistamaton väite.
      Tästä sen sijaan on näyttöä: aspergerilaisen psykososiaalinen piirteistö ja siihen pohjautuva ulkoisesti havaittava toimintatapa on erilainen kuin nenttien vastaava ja tämä on yhteydessä aspergerilaisen voimakkaaseen taipumukseen systematisoida.

      AS-diagnoosi annetaan vaihtelevin perustein, joten diagnosoidut henkilöt ovat erilaisia-kyseessä on diagnostiikan heikkotasoisuus.

      "Yksi syy, miksi nämä diagnoosit yleistyy, on siinä, että ymmärrys ja
      tieto lisääntyy.
      Sama se on muidenkin diagnoosien kanssa ollut, esimerkiksi autismia ja
      aspergeria on ollut aina, niitä ei vaan ole tutkittu ja hoidettu aina.
      On ollut paljon helpompi sulkea nämä erilaiset ihmiset pois tästä
      yhteiskunnasta kuin kuntouttaa heitä."

      On mitä todennäköisemmin niin, että kulttuurin muutos on diagnoosi-innon takana. Kultturissa arvostetaan suuresti, ja on jo jokusen vuosikymmenen aikana etenevästi arvostettu, aspergereille epätyypillistä sosiaalisuutta, joten aspergerien sosiaalisuus määräytyy hyvin helposti puutteelliseksi tai häiriintyneeksi. Kulttuuri on voimakkaasti feministynut ja sitä kautta naisille evoluutiivisesti tärkeät arvot on nostettu ensisijaisiksi, kaikkien "terveiden" arvoiksi. Aspergerithan ovat nenttinormistolla arvioituna maskuliinistyyppisiä: toiminta- ja asiapainotteisia.
      Aspergerien määrittäminen kehityshäiriöisiksi ymv. avaa monille hoidon, kuntoutuksen tai tukitoiminnan piirissä elantonsa hankkivalle mahdollisuuden. Lääketeollisuus, lääkärit, psykologit, kuntouttajat jos jonkin moiset, tukiorganosaatiot elävät sairaista ja vammaisista ja käyttävät näitä ryhmiä hyväkseen aina mahdollisuuden tullessa. Medikalisaatio on kulttuurin ytimessä, hauskasti näytti Fredrikssonkin löytäneen aspergereille uuden rinnakkaishäiriön ortoreksian, jota ei edes medikalisaation raamattu tautiluokitus tunne. http://www.puoltaja.fi/vapaaehtoisuus/aspergerin-oireyhtyman-liitannaisoireet-ja-mielenterveys
      Aspergereille ei ole olemassa relevanttia kuntoutusta, aspergereille on voitu tehdä sovellutuksia autismikuntoutuksesta- voitte ehkä ymmärtää, että ei kovin mairittelevin tuloksin. Kuntouttajia toki riittää, se on yksi tapa tehdä bisnestä.
      Autismia on kuntoutettu, tai yritetty kuntouttaa, jo aikaa, joten rinnastus on perusteeton. Autisteja on vaikea kuntouttaa, koska autismiin linkittyy usein kehitysvammaisuutta vastaavaa kyvyttömyyttä ja tästä syystä heidät on ollut helpompaa sulkea erityislaitoksiin.

      "Paljon helpompi on panna assi assia vastaan - silloin ei tarvitse
      kun katsoa sivusta ja todeta: toivotonta joukkoa nuo assit,
      kun eivät tule toimeen edes keskenään!"

      No hyvä, että myönnetään julkisesti, että kaikki AS-diagnosoidut eivät ole samaa mieltä liiton vammaistamispolitiikasta.
      Aspergereille ei tuota vaikeuksia olla asioista eri mieltä, tuo lausuma kertoo nenttiarvoista, sosiaalisuuden ensisijaisuudesta asioihin nähden.
      Vanha virsi, jolla yritetään saada kriitikot hiljenemään häpeän pelossa.

      • Kiitos hyvästä linkistä!

        Olipa todella kattava ja selkeästi kiejoitettu teksti!

        "Varsin moni assi on myös keksinyt omia konsteja hoitaa mielenterveyttään. Omiin erityismielenkiinnon kohteisiin eli ”ekkoihin” uppoutuminen on usein parasta lääkettä. Jotkut saavat energiaa ja uusia näkökulmia elämään taiteesta. Taideterapiaakin suositellaan usein varsinkin sellaisille AS-henkilöille, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään verbaalisesti. Monet ovat huomanneet, että eläimet ovat hyvin terapeuttisia. Mikäpä voisi olla rauhoittavampaa kuin kissan kehräys? Useille asseille voimauttavinta on osallistuminen vertaistoimintaan. On mahtavaa, että on olemassa porukka, joka on samalla aaltopituudella, jolle ei tarvitse vääntää kaikkea rautalangasta ja jonka parissa saa olla aidosti oma erikoinen ja sopivasti hullu itsensä".


      • taiteesta
        Kiitos hyvästä linkistä! kirjoitti:

        Olipa todella kattava ja selkeästi kiejoitettu teksti!

        "Varsin moni assi on myös keksinyt omia konsteja hoitaa mielenterveyttään. Omiin erityismielenkiinnon kohteisiin eli ”ekkoihin” uppoutuminen on usein parasta lääkettä. Jotkut saavat energiaa ja uusia näkökulmia elämään taiteesta. Taideterapiaakin suositellaan usein varsinkin sellaisille AS-henkilöille, joilla on vaikeuksia ilmaista itseään verbaalisesti. Monet ovat huomanneet, että eläimet ovat hyvin terapeuttisia. Mikäpä voisi olla rauhoittavampaa kuin kissan kehräys? Useille asseille voimauttavinta on osallistuminen vertaistoimintaan. On mahtavaa, että on olemassa porukka, joka on samalla aaltopituudella, jolle ei tarvitse vääntää kaikkea rautalangasta ja jonka parissa saa olla aidosti oma erikoinen ja sopivasti hullu itsensä".

        minuu ei auta juuri mikään muu kuin taide

        aina olen pitänyt taiteesta, mutta vasta viimeaikoina olen oivaltanut mistä siinä todella on kysymys...


      • yksi teoria

        Vaikka kirjotin ymmärtäväni tuota viimeistä lainattua kappaletta, olen kyllä siitäkin samaa mieltä, että erilaisia näkökulmia on hyvä olla....
        minun on sellanen, että aspergereilla se proteeiinit soluissa eivät jumita niin pahasti kuin autisteilla...en väitä että kaikkien aspergerius olisi tätä proteiiniongelmaa solussa mutta joillakin voisi olla...


    • Ei syytä vihata

      Vanhemmat eivät aina ole tienneet mitä tekivät. Aspergerit eivät tunne häpeää, eikä kiitollisuutta.

      Mutta mitä olisimme ilman vanhempiamme?

      Kiitän vanhempiani, etteivät painostuksesta huolimatta panneet minua HOURULAAN ja teen nyt tärkeää työtä tehdäkseni itseni tarpeettomaksi kuntouttamalla Asperger-ihimisä :)

    • Talvipäiville kaikki
    • ¨ ¨ ¨

      Aika naurettavaa mainostaa täällä. Sitäpaitsi eipä noilta ole aiemminkaan mitään jäänyt käteen mikä ei jo ennestään olisi ollut tiedossa muiden yhdistysten/elämänkokemuksen kautta.

    • Vertaisviesti

      Hymyä huuleen ja hyvää päivän nousua!

    • Anonyymi

      Hyvä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe