Uramahdollisuudet

OTM:n jälkeen

Nyt sitten on OTM -paperit taskussa, muttei töitä. TE-toimisto kieltäytyi työttömyysrahasta, mutta tarjoaa työttömille lakimiehille sopivia ammattikoulutuksia:
- kuorama-auton kuljettajan koulutus
- torninosturinkuljettajan koulutus
- ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus
- metallitekniikan peruskoulutus

En edes omista ajokorttia ja lisäksi olen pieni hoikka nainen. Kuinka pärjäisin metallintyössä, nosturilla tai kuorma-autolla?

10

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asfasffasasf

      Ja onko kokemusta oman alan töistä opiskelujen ajalta?

      • Ett tips

        Hur är det, behärskar trådstartaren månne svenska perfekt?
        Jag tänkte närmast om du råkar vara finlandssvensk, för i så fall kan du bredda ditt sökområde till övriga Norden också.

        Jag vet att det till exempel i Sverige till och från råder brist på nyutexaminerade jurister, och din finska utbildning är direkt gångbar i Sverige och de andra Nordiska staterna.

        Sen är finns ju också Norge om du vill prova på någonting litet annorlunda. Ibland händer det att norska advokatfirmor kommer till de svenska universiteten i Stockholm och Göteborg för att rekrytera jurister till Norge. Orsaken är naturligtvis den att det är brist på jurister där och sen också det att man som svenskspråkig med någon månads träning behärskar norska språket närapå fullständigt.
        Sen har de ju ett trevligt skattesystem i Norge, för under november månad så betalar du halv skatt och under juni ingen skatt alls på din lön.
        Så är din norska bruttolön 5000€ / mån med normal skatteprocent 20%, så får du normalt 4000€ i handen, men i december då 4500€ och i juli 5000€...

        Nämä vaihtoehdot sopivat kuitenkin vain heille jotka osaavat ruotsia täydellisesti, eli äidinkielitasoista osaamista tai on suorittanut iso-kielikoe ruotsinkielessä.

        Suomessa on muuten hyvä työpaikkasivu juristeille
        http://www.paragraaffi.fi
        ja siellä on tällä hetkellä avoimia paikkoja valmistuneille juristeille noin 9, Juristipörssissä.


    • AAmen

      Höh, mulla ainakin TE-toimisto suostui maksamaan asianajotutkinnon kokonaisuudessaan! Valmistuin siis itsekin oikiksesta kortistoon.

      • otm6

        Oikeesti?


    • gghhjj

      Hmm... Onkohan noillakaan aloilla töitä (ainakaan kauan) sillä vientiteollisuus ja sitä myöten kaikki muukin järkevä toiminta näyttää Suomessa olevan aikalailla hiipumaan päin.

      Se nyt ainakin on satavarmaa että tänään ja vielä vähemmän huomenna, ensi vuodesta nyt edes puhumattakaan, ei ole enää mitään mahiksia saada mitään julkisen sektorin "töitä"; ajat, jolloin jollakin maisterin tutkinnolla tai edes suhteilla "päästiin" veronmaksajien rahoilla kahvihuoneisiin juoruamaan paskaa, ovat (onneksi) auttamatta ohi; minkäänlaista suojatyötä siis on turha kuvitella saavansa. Julkisella sektorilla ON vielä sentään varaa edes kouluttaa porukkaa kortistoon ja pitää siellä - eihän päivärahat paljoa valtiolle maksa. Varaa ei kuitenkaan ole siihen enää koskaan, että kotona makoilun kanssa aivan yhtä tuottamattomasta puuhastelusta paperipinojen keskellä maksettaisiin 5-8 kertaista summaa peruspäivärahaan verrattuna. Samasta kassastahan ne loppujen lopuksi menevät ja se kassa on ollut miinuksella jo kauan.

      Mutta sinänsä: trukin kuljettamiseen riittää työnantajan antama lupa, ajokorttia siihen ei luonnollisestikaan tarvita.

      Elikkä onnea sulle juristin uralle.

    • Olen itse samassa tilanteessa kuin sinä, ikää vain tuplat eli eipä kummia lupaile miullekaan. Olen pähkäillyt itse mitä voisi kotoa käsin tehhä ja kysyisin onko joku koklannut näitä klikkailujutskii, tarkotan että onko ne totta? Kaverilta sain vinkin että voisi tienat mukavastikin: http://xit.fi/yahoo

      Mutta kun katsoin en osaa sanoa mistä oikein on kyse. Onko kokemuksia kellään? Tarkoitan voisiko tällä paikata työkkärikorvauksen?
      Tero

    • :):)

      No voi teitä höpönassuja, mihinkäs se verkostoituminen unohtui!? :) Verkostoitukaa nyt ihmeessä ja hankkikaa kontakteja ja tarjoutukaa ilmaisiin harjoitteluihin! :) Kyllä kuitenkin aina on asiantuntijalle kysyntää mutta täytyy ymmärtää perusasiat työelämästä! :)

    • sapernaakeli

      Ohhoh, luulin, että juristeilla olisi akateemisessa mittakaavassa verrattain hyvä työllisyys?! Onko tämäkin ala nykyään jo siis ylikoulutuksesta kärsivä? Kakkosviestissä mainittu opiskelujen aikainen työnteko tosiaan on tärkeää. Onko ap:lla sitä?

      • oikyo

        Nykyinen taloustilanne on aika karu koulutuksesta riippumatta. Tiedän useamman lääkiksestä työttömäksi valmistuneen kaverin, eikä kyseessä ole mitään epärealistisia toiveita jostain yliaivokirurgin virasta. Mielestäni olisi ihan kohtuullista, että lääketieteen lisensiaatti saisi oman alansa töitä, samoin kuin oikeustieteen maisteri. Näin ei kuitenkaan toistaiseksi voi olla, yliopistojen liian suuret aloituspaikkamäärät aiheuttavat nimenomaan tätä.


    • kyllä pärjää

      Kyllä pieni ja hento nainenkin kuorma-auton kuljettajana pärjää. Kuorma-autossa on moottori, joka liikuttaa, ei tarvita lihasvoimaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe