SHTF tai TEOTWAWKI [varautuminen]

survivalisti

*SHTF* - /Shit Hits The Fan/, uloste osuu tuulettimeen. Yleisnimitys kaikille mahdollisille katastrofeille, joihin survivalisti varautuu.

*TEOTWAWKI* - Lyhennys sanoista /The End Of The World As We Know It/, maailman loppuminen sellaisena kuin me sen tunnemme, liitetään yleensä suureen ihmiskuntaa / maailmaa koettelevaan katastrofiin.

*Kotivara* - on kotona säilytettävä varasto arkisia elintarvikkeita, hygieniatuotteita, sekä muita jokapäiväisessä elämässä tarvittavia välineitä. Suomessa viranomaiset suosittavat kotivaran varaamista talouden viikon tarpeisiin. Kotivaraan kuuluu myös käyttökuntoinen paristo tai akkukäyttöinen radio-vastaanotin, viranomaistiedoitteita varten.

---------

U.S Army hardtack, eli laivakorppu

10 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
2,5 dl vettä (noin)

Tämä taikinamäärä sopii yhdelle uunipelille.

Sekoita ainekset kulhossa, lisää vettä juuri senverran, että saat paksun, muovailtavan taikinan.

Kaulitse taikina tasaiseksi n. puolen senttimetrin paksuiseksi kerrokseksi uunipellin kokoiseksi levyksi (helpointa on käyttää alla leivinpaperia). Levitä toiselle leivinpaperille ohuelti suolaa ja jauhoja, ja kumoa taikinalevy varovaisesti sille. Leikkaa 5 x 5 cm, tai pienemmiksi, paloiksi. Suolaa ja jauhota pinta kevyesti.

Paista noin tunti 175 asteessa, kunnes pinta on kevyesti ruskistunut (älä auo uuninluukkua tässä vaiheessa). Avaa uuninluukku ja päästä mahdollisesti uuniin kertynyt kosteus ulos (nopeutat kuivumista). Laske uunin lämpö n. 90 asteeseen ja jatka paistamista ainakin 4 tuntia, kunnes korput ovat varmasti kuivaneet.

Säilyy kuivassa lähes ikuisesti. Nautitaan pieninä paloina. Suositellaan liottamista keitossa, kahvissa tms., ellet halua hajoittaa hampaitasi :-)
------------------------------------------------------------------------

10dl (650g) jauhoa, energiaa 2230kcal
1rkl (15ml)öljyä energiaa 132kcal
yht. 2360 kcal

Ohjeen pellillinen kuivia korppuja painaa n. 680g. Eli energiaa per 100g on 347kcal.

12

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • survivalisti.fi

      Tämän päivän survivalismi ei ole enää vain suuronnettomuuksiin varautumista vaan ajattelutavan päämääränä on helpottaa myös arkielämän haasteissa ja tehdä jokapäiväisestä elämästä helpompaa valmistautumalla mahdollisiin ongelmiin jo etukäteen.
      Tarvikkeiden lisäksi myös tiedot ja taidot ovat tärkeässä asemassa. Tarkkaa listaa tarvittavista taidoista ei luonnollisestikaan voi antaa vaan jokainen voi päättää mikä itselle on tärkeää. Joku keskittyy maastossa selviytymiseen ilman apuvälineitä, toista kiinnostaa radiotekniikka ja ensiapu.

      Survivalismin kulmakiviin kuuluu arkielämän perustarpeista huolehtiminen. Ylimääräisen varaston pitäminen ruokakaapissa ehkäisee ongelmia joita voi syntyä jos arjessa tapahtuu muutoksia jotka estävät kauppaan pääsyn. Esimerkiksi lakot, perheenjäsenen sairastuminen tai maksuliikenteen häiriöt kestetään paremmin kun perheestä ei lopu ruoka näiden aikana.

      Sähkökatkosten varalle voidaan varautua hankkimalla kynttilöitä, taskulamppuja ja muita valon- sekä lämmönlähteitä. Saattaapa pihalla jopa pyöriä aggregaatti joka syöttää sähköä tarpeellisimmille laitteille kunnes sähkökatkos on ohi.

      Auton vikaantumisen varalta takakontissa voi säilyttää varusteita joilla voi tehdä peruskorjaukset tai joiden avulla selvitään siihen saakka että apua saadaan paikalle.

      Myös suuronnettomuuden kohdatessa survivalisti on valmistautunut. Kun asioista on otettu etukäteen selvää, vältetään panikointi ja osataan ajatella järkevästi. Tällöin survivalistilla ja hänen läheisillään on huomattavasti paremmat mahdollisuudet selvitä koettelemuksista.

      [b] Joten oli mikä tilanne tahansa, olosuhteet eivät hallitse sinua. Sinä hallitset olosuhteita. [/b]

    • realistivalisti

      Suurimmalle osalle ihmisistä ihan peruskauraa nämä luettelemasi. Yritä päteä jollain muulla saralla. Tämä ei ollut juttusi.

      • 12+12

        Ei ole. Vertaa Valve2014 harjoituksen aiheuttamaan kuumotukseen. Monille tuntui olevan liikaa jo tunnin sähköttömyys vaikka tieto oli hyvissä ajoin kerrottu. Monelle olisi romahtamisen paikka muutaman päivän blackout.


      • 6+9

        Omituinen johtopäätelmä. Avaus oli jopa hyvä. Varsinkin jos verrataan muihin lähiaikojen avauksiin. Vai voitko tosissasi väittää seuraavien ketjujen olevan parempia:
        - Missä Rovaniemen homo väki bilettää
        - Rovaniemen miehet!!
        - rovaniemen homot
        - Missä Rollon kaikki lesbot bilettää?
        jne.

        Ilmeisesti yrität kertoa, että näennäishauskat provoketjut voimakkaalla ahdasmielisyydellä on perempia, kuin tällainen asiallinen avaus. No, makunsa kullakin, mutta huonosta mausta on velvollisuus mainita.

        "Vertaa Valve2014 harjoituksen aiheuttamaan kuumotukseen."
        Tässä on hyvä esimerkki, miksi avaus on jopa tervetullut. Kyllähän moni tuntui kauhistelevan tätä harjoitusta. Oman tuntuman mukaan, aika harva kaupunkilainen on varautunut yhtään mihinkään. Eletään päivässä ja luotetaan kaupan olevan auki. Jo yksittäinen pyhäpäivä aiheuttaa kummallista paniikkia useimissa ihmisissä. Väitteesi "Suurimmalle osalle ihmisistä ihan peruskauraa nämä luettelemasi" on vähintäänkin kyseenalainen. Väitän, että rovaniemeläisistäkin suurin osa ei ole edes kuullut tai ymmärrä termiä kotivara. Kun me tiedämme että anarkia on yhdeksän (9!) aterian päässä, niin tämä koskee meitä kaikkia.

        Sivuhuomiona: Mikä Rovaniemi-palstassa mättää, kun kaikki asialliset aloitukset pitää provota piloille?


    • Koitetaan kestää

      - Missä Rovaniemen homo väki bilettää
      - Rovaniemen miehet!!
      - rovaniemen homot
      - Missä Rollon kaikki lesbot bilettää?
      jne.


      Tätähän se on.
      Selitys on yksinkertainen: Yksinkertaisilla ei muunlainen keskustelu kiinnosta.
      Ei varmaan järkikään riitä muuhun.

    • paikat kuntoon

      Rovaniemen palsta on kyllä mennyt pelkäksi homosteluksi. No ei se mitään se. Mitäpä se. Olemmehan Roissa lähes kaikki pienipilisiä homoja. Loput sitten vapaamuurareita. Heillä ennätysmäisen pienet pilit.

      Mutta olenhan täällä minä asiallisine tiheine avauksineni. Kemissä ne kylläkin sensuroitaan.

    • Köyhä näläkä

      Nami nami...malttaako sitä oottaa sitä katastrofia? Mie syön net heti nälishän.

    • ethhte

      http://sklep.arpol.net.pl/en,catalog,posilek_na_szybko_typu_mre,23.html

      Tuolta sit vaan sapuskaa tilaamaan. Bongasin linkin yheltä foorumilta.

      • 16+1

        Ja tätä foorumia ei enää ole?


    • survivalisti

      http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2011/03/15/nain-nopeasti-suomi-luhistuisi-kriisin-iskiessa/20113613/12

      "Näin nopeasti Suomi luhistuisi kriisin iskiessä
      Tyhjät kaupan hyllyt, pula käteisestä, mykät maksupäätteet ja kännykät. Muun muassa näin Suomi lakoaisi ison kriisin iskiessä – eikä siihen tarvittaisi edes maanjäristystä. Moderni tietoyhteiskunta on niin haavoittuvainen, että koko maan yli pyyhkivä raju myrskykin voisi seisauttaa Suomen. Asiantuntijan mukaan suomalaiset ovat tuudittautuneet liikaa siihen, että kaikki toimii. Lue miten sinun kävisi. "

      "– Suurimmissa ongelmissa olisivat kuluttajat omassa arjessaan. Esimerkiksi pankkien ja finanssilaitosten atk-keskuksilla on varavoimajärjestelmät, joilla ne voivat toimia jopa viikkoja. Siksi verkkopankit ja pankkien välinen maksuliikenne voivat toimia, jos tietoliikenne toimii. Pankkikonttorit sen sijaan ovat nopeasti ongelmissa, samoin pankkiautomaatit, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen sanoo."

      "– Yli vuorokauden sähkökatko häiritsee tuotantoa jo merkittävästi. Varavoimajärjestelmän kapasiteetti ei riitä pyörittämään kaikkea sitä, mihin tarvitsemme normaaliolosuhteissa energiaa, SOK:n yritysturvallisuuspäällikkö Jari Takki sanoo."

      " Kaukolämpöjärjestelmä on keskittynyt

      Talvelle osunut kriisi vaikuttaisi Suomeen kipeästi. Moni suomalainen asunto lämpiää kaukolämmöllä. Kaukolämpöjärjestelmä on keskittynyt, mikä tekee siitä myös haavoittuvaisen.
      Tämä nähtiin muun muassa kylmänä jouluaattona 2009 Suomussalmella, jossa yksi hajonnut putki laski kiinteistöjen lämpötiloja paikallisesti jopa 12–13 asteeseen."

      " Nykyaikainen ihminen on kriisin edessä avuton
      Kanasen mielestä suomalaiset ovat tuudittautuneita siihen, että kaikki toimii maassa ”luotettavasti ja erittäin hyvin”. Hänen mielestään suomalaiset eivät ole varautuneet yllättäviin tilanteisiin riittävän hyvin."

      http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2011/03/15/nain-nopeasti-suomi-luhistuisi-kriisin-iskiessa/20113613/12

    • survivalisti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe