aikuisen saku uroksen sosialistittaminen uudessa kodissa.

chikenix 2

hei!
olisiko täälä jotakuta kuka vois auttaa mua ongelmani kanssa.
saisn siis eilen uuden saku uroksen hieman alle 2v. isällä kotona on ihan on ja on otettu huomioon nuo , kuten ei kontaktia huonosta käytöksestä. äsken otti ekan kontakti muhun tulemalla alistuneen näkösenä viereen ja rapsutin sitten häntä. sisällä ei nyt ole ongelmia.
mutta ulkona on totaalinen jääräpää. vetää ja puuskuttaa kuin höyryjuna ja haukkuu kaiken mitä näkee. eilen ei riittänyt ees 3h reipas ehdollistettu lenkki. edellisen omistajan vaikeuksien takia ei ole sitä ennen saanut kunnon liikuntaa kuin kesäkuussa.koska ei kykene enään hallitsemaan koiraa. aamulla lensin mukavasti ja nyt on käsi,selkä ja polvi kipiänä. onko täällä jotai joka vois antaa vinkkejä tuonne ulos. alotan varmaa tänää kontaktin ottoo sisällä.koska ei sitä normaalisti ota ja varsinkaan ulkona.

14

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reppu selkään ja polulle vaeltamaan, käy 10km, jos ei auta, kävele toiset saman verran. Yleensä kun vie koiran pois ympäristöstä, missä se on tottunut vahtaamaan kaikkea, koira pikkuhiljaa rauhoittuu, siihen on helpompi saada kontakti ja luottamus ja varsinkin saa koulutusyhteistyön paremmin käyntiin.

      Kyllä tuttavapiirissäni yön yli yöpyminen ja parin päivän vaellus on rauhoittanut kaikenlaisia koiria. Tuolla kokoluokalla on tietty hiukka vaikeaa talutella rennosti... Mutta kaikki konstit on sallittu, kun pitää saada nuorelta kouluttamattomalta otukselta ensin energiaa puretuksi, jotta sen on mahdollista keskittyä mihinkään koulutukseen.
      Hyvältä kuulostava aloitus kyllä. Itellä oli joskus tuon tapaisella nuorella uroksella hetken aikaa kuonopanta, ennen kuin sain vetämisen hiukan kuriin. Onhan niitä vedonestovaljaita, mutta ne eivät ole hyviä koiran ohjaamiseen,varsinkaan jos kulkee kaupungissa, on ruuhkaa ja niukasti ohitustilaa.
      Noille lenkeille kun saisit vielä muutaman kerran viikossa muita koiranulkoiluttajia kulkemaan samaa matkaa. Laumauttaminen on pehmeä tapa sosiaalistaa koiraa. Kun jossain vaiheessa koiralle pitää saada myös koirakavereita, jotta sen sosiaaliset tarpeet tulisi myös täytettyä eikä koira turhaudu.

    • gssegsetg

      Otsikossa pitäisi varmaan lukea "sosiaalistaminen." Onnneksi siinä on myös pakollinen yhdyssanavirhe. Sori mut toi sosiailstittaminen ei ole suomea.

    • Asperger F

      Aivan, eli otsikko olisi tullut kirjoittaa näin:

      aikuisen saku-uroksen sosiaalistaminen uudessa kodissa

      Jos tahdotaan kirjoittaa kokonainen lause, se alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen eli myös tuossa aloituksen otsikossa on kieliopillisesti väärin laittaa lauseen perään piste, jota ei tarvita silloin jos käytetään pientä alkukirjainta.

    • asperger.

      Niin ja sitten "onnneksi" sana kirjoitetaan kahdella n-kirjaimella, ei kolmella ja tuosta edellisestä viestistä puuttui pilkku silloin ja jos -sanojen välistä

      • Asperger.

        Ja tähän mennessä viimeisimmästä viestistä eli edellisesti puuttuu viimeisen sanan jäljestä piste. Kuten kaikki huomaavat, suomenkielen kielioppi ei aina luonnistu edes suomen kansalaisilta kuten pitäisi.


      • pöljiä kaikki
        Asperger. kirjoitti:

        Ja tähän mennessä viimeisimmästä viestistä eli edellisesti puuttuu viimeisen sanan jäljestä piste. Kuten kaikki huomaavat, suomenkielen kielioppi ei aina luonnistu edes suomen kansalaisilta kuten pitäisi.

        No eipä se näytä onnistuvan sinultakaan. Ääliö.


      • niin metsä vastaa...
        pöljiä kaikki kirjoitti:

        No eipä se näytä onnistuvan sinultakaan. Ääliö.

        Eikä sinultakaan onnistu oikeinkirjoitus. Lauseessa ei voi olla vain yhtä sanaa. Jotkut sentään korjaavat virheensä toisin kuin sinä et ymmärtänyt tehdä.


      • Toivattavasti
        niin metsä vastaa... kirjoitti:

        Eikä sinultakaan onnistu oikeinkirjoitus. Lauseessa ei voi olla vain yhtä sanaa. Jotkut sentään korjaavat virheensä toisin kuin sinä et ymmärtänyt tehdä.

        Toivattavasti sinulla ei ole koiraa.


    • Nimetön

      voi hyvät ihmiset, eikö se riitä että yks mainitsee kirjoitusvirheestä?? ei me nyt missään äidinkielen tunnilla olla vaan yritetään jakaa hyviä neuvoja aloittajalle..

    • geetee3

      VOI PIU PIU JA PIU! kylläpäs ketuttaa tommoset kirjotusvirheet kaikkia.. PIU! =D hah

    • Kirgo

      Sorry vaan,mutta minustakin tuo tuntuu tosiaankin kyllä ihan pilkun nu*******ta takertua johonkin kirjoitusvirheeseen, vaikka ihan selvästi kyllä näköjään tiedätte mistä sanasta siinä oli kysymys.
      Paljon tärkeämpää olisi keskittyä antamaan kysyjälle neuvoja vaan ongelmaan, johon hän niitä tarvitsee.
      Joten älkää viitsikö tosiaankaan olla niin pikkumaisia, vaan yrittäkää mieluummin auttaa silloin kun apua kerran tarvitaan,koska sehän edistää samalla silloin saksanpaimenkoirayhteisön hyvinvointia laajemmallakin näkökulmalla nähtynä myös.Sillä mitä vähemmän on huonosti käyttäytyviä sakuja niin sitä parempaa se tekee rodun maineellekin silloin myös,joka ei niin järin kehuttava taida tällä hetkellä kyllä olla, vaan parantamista olisi paljonkin.Ja se parannus lähtee ihan ensisijaisesti juuri meistä ihmisistä ensin ja jatkuu sen kautta sitten koiriimmekin myös.Joten vähän enemmän suvaitsevaisuutta please!!

    • jdklskslhg

      Eiköhän noista kielioppivirheitä koskevista vastauksista kaikki oltu kirjoitettu ihan huumorimielellä.

      • 17+3

        ja mistäs sinä sen tiedät? oletko itse yksi niistä pilkun viilaajista? ;)


    • Kirgo

      No jaa, riippuu vähän siitä ,mikä kenenkin mielestä huumoria on.Minä vaan en kyllä huomannut noissa teksteissä mitään huumoriin liittyvää,mutta ehkä meillä on vaan sitten niin erilainen huumorintaju.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe