Filatov (SDP) vaatii rivakampia aktivointeja kunnilta

ulos filatov

Uutisissa oli tänään, että Tarja Filatov (SDP) vaatii kunnilta enemmän vastuunkantoa aktivointisuunnitelmien toimeenpanossa.

"Kuntien vastuu työmarkkinatuen maksusta ja aktivoinnista kasvaa. Maksuvastuun siirto kunnille edellyttää, että kunnilla on mahdollisuus tarjota aktiivitoimia pitkään työttömänä olleille ihmisille", sanoo työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov tiedotteessa."
http://www.talouselama.fi/uutiset/tarja filatov monet kunnat ovat jo vaikeuksissa aktivointivelvoitteen kanssa/a2277306

Filatov patistaa lisäksi kuntia siis kuntia panomaan rivakammin "kuntouttavan työtoiminnan" lain vaatimalla tavalla liikkeelle.

Kuka nimesi tämän akan päättämään asioista??

17

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vittuuntunut!

      Miksi ihmeessä näihin aktivointisuunnitelmiin panostetaan jatkuvasti? Eikä jumalauta pitäisi alkaa panostamaan yrittäjiin jotka meitä työttömiä sitten oikeasti voisi työllistää? Vittuun turhat kuntoutukset! Me halutaan oikeita työpaikkoja oikeilla palkoilla!!

    • 11+6

      Onneksi vaalit tulee. Kenenkään ei pidä nukkua kun postista tulee äänestyslippi, sillä seuraavan kerran tulee se aktivointisunnitelma

      • Lars33

        Heh. surullisen hauska komennti


    • 44556

      miksikä luulette minkään muuttuvan vaikka kuinka äänestäisitte...samat hommat on edessä

    • 14+

      Filatoffi ei vissiin tajua mistä puhuu mutta karmeimmillaan kunnat antavat potkut työntekijöilleen ja palkkaavat heidät takaisin halvalla ja tietenkin uhaten työttömyysturvan menetyksellä työhön palaavaa.

    • 14 + 9

      "Filatoffi ei vissiin tajua mistä puhuu"

      kyllä se tajuu, sitä itseäänkin hirvittää se minkä tuli aikoinaan ministerinä, niin varmaankin jonkun korkean TEM-virkamiehen yllyttämänä, silloin aikoinaan alulle panneeksi:

      http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/25713-sdp-n-filatov-tama-ei-voi-olla-aktiivisen-tyovoimapolitiikan-tarkoitus

      "Tämä ei voi olla aktiivisen työvoimapolitiikan tarkoitus. Jo nyt kuntouttavaa työtoimintaa käytetään liian usein tilanteissa, joissa varsinainen tuettu palkkatyö olisi oikeampi väline." :sanoo Filatov

      yllä Filatov tosiasiassa tarkoittaa että palkattoman pakkotyön teettämien rangaistuksena työttömyydestä on karannut täysin käsistä.

      mutta miksi Filatov ei yllä sano että tuo tilanne johtuu pelkästään umpityhmästä laista jonka mukaan KAIKKI tietyn ajan työttömänä olleet joutuvat kuntouttavaan työtoimintaan?

    • Ahneuden kieltäminen

      Itseäkin ihmetytti, miksi puheissa on aina korostettu aktivoinnin ja tuki toiminnan tärkeyttä. Mutta rehellisten työpaikkojen uusperustannasta on kai sitten luovuttu kokonaan. - Todellisuudessa Kuitenkin valta-osa työttömistä etsii kunnon palkkaa ja rehellisiä töitä, ei etsi siis alistavaa mielenterveys kuntoutusta tms. puhaa ilman palkkaa.

      Ja ihmettellin, miksi halutaan kuntoutta mutta ei rehellisesti työllistää.
      - Ja se selvisi, kun olin tapahtumassa, joka oli suunnattu päättäjille ja rikkaille ihmisille. Siellä politikko esitelmöi ja kertoi ääneen, että suomessa ( rikaassa hyvinvintimaassa ), valta osa työttömyydetä johtuu mielenterveysongelmista ja sosiaalisista ongelmista.
      Näin kaunosieluisesti puhuen ne rikkaat tosiaan pesee omat kätensä omalta kaiken riistävältä ahneudelta ja työn ja tulon rehellisen jaon puutteesta.
      Rikkaat haluaa laittaa massa työttömyyden pelkäksi mielenterveysongelmaksi ja sosiaali ongelmaksi.
      Tätä todistelumantraa kun on nyt hoettu ja lobattu siellä johdossa, niiin itse alkavat jo uskoa siihen. Ainakin yksinkertaisimmat ja ovelimmat. Ja näin myös rikkaan oma sielu pelastuu, kun ei enää epäilytä omat suuret edut ja harjoitettu ahneuden synti.
      Se suurin syy kun tässä nyt onkin työttömien vakavat mielenterveys ongelmat ja mielisairaat työttömät - siellä se ongelma juuri on.
      -------------------------- siitä ne kuntoutus puheet sitten kasvaa. Ja vakava työttömyys ongelma jää edelleen hoitamatta !!!

    • 14 + 8

      "Ja vakava työttömyys ongelma jää edelleen hoitamatta !!!"

      Niih, mutta kun uudet palkkatyöpaikat avautuvat jos ovat avautuakseen yksityispuolelle, ja valtiovalta ei voi pakottaa yksityistä yritystä tai työnantajaa palkkaamaan työntekijää jota se ei töihin tarvitse.

      Mikä tarkoittaa että mitään keinoa hoitaa kyseinen ongelma ei tosiasiassa ole.

      • JJ.

        Olisiko niin, ettei valtion olisi kannattanut alkaa luopua suuresta osaa omistamistaan firmoista. Nyt nostetaan kansaslaisten veroja kun hölmöilyllä valtio ei saakaan hyötyjä entisistä rahasammoistaan enää. Kohta varmaan myydään Veikkaus ja seuraavaksi Alko. Kustaan vaan housuun pakkasella, että se lämmittäisi idioottiporvareita hetken.


    • voi olla hauska

      Voisiko joku pilapiirtäjä piirtää sellaisen pilakuvan, jossa Filatov on ratsupiiska kädessä patistamassa työttömiä "kuntouttavaan työtoimintaan".

      • hauskaa voi olla

        Tarkoitin; Voisiko joku pilapiirtäjä piirtää sellaisen pilakuvan, jossa kansalainen on ratsupiiska kädessä patistamassa Filatovia kuntouttavaan työtoimintaan (ilman mitään lainausmerkkejä)?


    • Antti 007

      Koko kuntouttava työtoiminta on F:n perseestä ja syvältä !!!

    • Rankaasija

      Tuo semiryssä lentää vaalien jälkeen pihalle, eikä suojatyövirkaan ole paluuta!

    • Tarja Iilimatof

      Hus, kunnat AKTIVOIKAA rivakammin! Lähettäkää vaika piiska-auto hakemaan ne pleikkareiden äärestä vätystelemästä. Ja sitetn antakaa ratsupiiskaa!
      Kuntouttakaa ne laiskat työttömien vätykset!

      Ja ensi kesänä laittakaa ne lapiomaan lantaa maataloulomittajiksi. Jos ei muu auta niin kerätkää ne työttömien aktivointileireille.

      Terv. TARJA IILIMATOF

    • kun se ei käy

      Filatoffi ei vissiin tiedä, että palkkatuettutyö on kunnalle kallimpaa kuin kuntouttavatyötoiminta. Ja lisäksi palkkatuetussa työssä tulee olla tehtäväksi oikeata työtä. Tuskin kukaan palkkaa palkkatuetusti työtöntä ristisanatehtäviä täyttämään. Kun taas kuntouttavassa työtoiminnassa kunnan tulee järjestää ainoastaan jakkara ja lämmin tila kuntoutettavalle ja tästä kunta vielä tienaa 10 euroa per vrk sekä kuntasakkopoistuu. Tuota ei tarvitse järjestää kuin kerran viikossa 4 tuntia.

      Siis tulisikin säätää laki jossa yksityiset yritykset pakotetaan sanktion uhalla palkkaamaan liikevaihtoonsa nähden työttömiä. Ja oikealla palkalla tietenkin. Että kun oikeata palkkatyötä ei ole olemassa, on mahdotonta järjestää halvalla työttömille mielekästä työtä. Tai voisihan vaikkapa Thaimaan rannoille perustaa työttömille aktiviteettia vaikkapa risuja keräämään. Eikä maksaisi paljon. Mutta arvatenkin tämä ei lakeja laativille käy.

    • ftuhyhj7u

      Valtio on toimillaan aiheuttanut tämän työttömyyskasvun. Rahaa kuitenkin löytyy joutavaan hyvinkin rutkasti niitä tässä nyt sen tarkemmin erittelemättä. Jokainen kyllä käsittää suurimmat "kankkulan kaivot"...

      Firmoja turha patistaa mihinkään kun muutenkin nyt jo liki konkurssissa. Ainakin pikku-yritykset jotka periaatteessa olisivat niitä suurempia työllistäjiä.

      Ei tartte kun 2 asiaa ja homma on ratkaistu mutta kun eivät sitä kässää.

      1. Ei mitään 9 euron orjatöitä. Kaikille noihin orjatyöpaikkoihin menevillä palkkatuki käteen verottomana. Nyk. n. 1300 euroa ja vastaa kunnollista palkkaa. Ei tule valtiolle sen kalliimmaksi kun jokatapauksessa joutuvat senmaksamaan tavalla tai toisella. Viimeistään kun työtön todella löyttä työtä ja hakee palkkatukea.

      2. Jos palkka kuuluu pienpalkkoihin vaikkapa alle 1500 brutto - ei minkäänlaisia oheiskuluja enää työnantajalle. Palkkaaminen lisääntyy huomattavasti.

      Raha palautuu valtiolle kun työttömien massat alkavat ostaa taas tavaraa ja käyttää palveluja. Näin työllisyyskin lisääntyy kun kysyntä kasvaa. Ei työtön osta mitään tai käytä palveluja - kun ei ole rahaa! Koskaa myös kaikkia ns. siihen köyhempää kansanosaan kuuluvia. Näitä on vaikkakulkee palkkkatöissäkin. Tunnen monta että nisppanappa selviivät päivästä toiseen vaikka olleet palkkatöissä jo vuosi kymmeniä... Alaryhmältä siis verot pois ja palkan oheiskulutniin homma rulaa!

      • fdj949r

        Juu, mainittakoon että viikko sitten olisin saanut töitä ihan "kovalla rahalla" ilman palkkatuksea kunhan palkkauskustannukset olisivat olleet sopivimmat. Mutta kun ko. yrittäjä tietää miten kallista on pitää tekijää niin ei ottanut. Sano vain yksin yrittävänsä eteenpäin. En saa palkkatukea kun olen hiljan käyttänyt ne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe