Betonisandwich-elementtitalon lisäeristys

Betonileipä

Kyseessä 100m2 betonielementtitalo.

Päätyseinät 150mm betonia 120mm kivivillaa 60mm betonia ( sisältä ulospäin luettuna) ja sivuseinät 70mm betonia 120mm kivivillaa 60mm betonia.
Päätyseinät 11 metriä ja sivuseinät 10m pitkät.
Kaikki asunnon väliseinät 80mm betonia.
Villa menee anturaan asti. Villaa maan sisällä noin 30-35cm.

Alapohja: sora 250mm porex 50mm betoni 60mm

Yläpohja: SPU 30mm 400mm Ekovilla(alhaalta ylös)

Ulkoseinien laskettu U-arvo 0.31 (Pinta-ala 146,60m2)
Yläpohja U-arvoa ei laskettu, muuta noin 0,10-0,11 (Pinta-ala 105m2)
Alapohja 0,36 (Pinta-ala 105m2)
Ikkunat U-arvo 1,5 ( pinta-ala 8,6m2)
Ovet U-arvo 1,5 (pinta-ala 2,3m2)

Tehollinen lämpökapasiteetti vanhalla ylpohjan laskentarvolla 110Wh/(brm2K)

Lämmitys: Sähköpatterit. Kylpyhuoneessa lattialämmitys.

Huippuimurilla ilmanvaihto. Pakkasilla kiinni kokonaan. Ilma vaihtuu riittävästi ilman imua. Postoissa 160mm putket (sauna suihku wc) keittiö 125mm.



Millä keinoin tällaisien rakennuksen energiatehokkuutta kannattaa kasvattaa?

Energiatodistukseen, ei ole kirjattu parannusehdotuksia. Luulisin kuitenkin
LTO-koneen ja ILPIN olevan kannatava hankinta. PILP ei asuntoon mahdu.
Takka on asuntoomme tulossa. Noin 100-1500 kiloinen.

Seinien lisäeristyksellä voisi saada pientä säästöä ja asumismukavuutta. Seinät kuitenkin maalattava. Mietityttää vain maanvaraisesta perustuksesta aiheutuvat ongelmat. Talossa ei ole salaojia. Salaojat kaivetaan ensi kesänä, joten seinät saadaan uusiksi alhaalta asti, jos oikea lisäeristystapa löydetään.

Olen ajatellut Isover KL-32 facade 30-50mm tuulesuojaeristettä, jonka alle pehmeä 20mm villaeriste tasaamaan pesubetonipintaa. Tuulensuojaeristeen päälle koolaus ja panelointi. Tällä saavutettaisiin noin 0,25-0,21 u-arvo.

Sokkeli on ongelma. Elementit ovat ns. yhtä puuta maan sisään asti, joten sokkelirakenne mietityttää. Olisiko fuktisol/isodrän 50mm elementtejä vasten noin 20-30cm ylös maanpinnasta ja näkyviin jäävältä osalta peitto sokkelilevyllä. Tästä ylöspäin sitten Isover KL-32?

Eristysrappaus taitaa tulla kalliimmaksi, koska edellämainituin voisi totetuttaa kokonaan itse?

52

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saneerustaaja

      http://www.kivira.fi/Esite/Baumit/Baumit_Eristysrappaus.pdf

      Tai joku muu vastaava.Isodrän pelaa kyllä suunnittelemallasi tavalla.

      Eristysrappaus on paras vaihtoehto, siitä on vuosikymmenien kokemus ja kun teetät sen jollain asiallisella urakoitsijalla säästät vapaa-aikasi ja hermosi. Kannattaa kysyä tarjouksia, saatat yllättyä positiivisesti.

      Lisäksi paneliverhous on loputon huoltotyömaa.

    • betonileipä

      Kiitos vastauksesta.

      MIten käy elementtien saumojen rapauksessa? Huomattavaa kutistumista ja laajenemista nuissa betonielementeissä on.

      Voiko eristerappauksen jatkaa maan alle?

    • saneerustaaja

      Eristerappauksessa villa toimii joustavana kerroksena elementin ja rappauksen välissä. Lisäksi elementin eläminen pienenee eristeen alla.

      Eristerapausta ei kannata jatkaa maan alle koska ei ole järkevää viedä villaa niin alas.

      Maan alle vain eristeitä jotka ovat sinne tarkoitettu



      http://malander.fi/assets/files/kortit/Fuktisol_RT-kortti.pdf

    • betonileipä

      Mikäli villa joustaa, niin miten rappaus pysyy kiinni villassa tai villa kiinni seinässä?

      Eli sokkelin eristys nostettava maan tasalta ylös ja siitä jatkettava seinän eristyksellä, jotta vältytään kylmäsillalta?

      Onko järkevää lisäeristää u-arvosta 0,35 arvoon 0,25. Saavutettaisiin 30 prosenttia pienempi vuotohäviö.

      Pienemmälle u arvolle, tarvittaisiin paksumpi eristys ja tällöin päätyräystäät jaa ehkä liian pieniksi. Nyt noin 40cm seinästä. Vai tarviiko rapattu pinta suojausta sateelta. Hmm. Rappaushinnat 100€ neliö ja 146 neliötä seinää... huoh..

    • Kivitaloasukki

      Astetta kohden hukkaantuu energiaa

      Seinistä 0,31 x 146,6 = 45,4W
      Yläpohjasta 0,11 x 105 = 11,5W
      Alapohjasta 0,36 x 105 = 38W
      Ikkunoista ja ovista 1,5 x 10,9 = 16,5W


      Ei nuo arvot mitään huonoja ole vanhalle talolle. Isoin ongelma lienee kylmä lattia, jota korostaa huonot ikkunat ja ilmanvaihdon korvausilma, joka nykyään puhalletaan todennäköisesti raakana sisään ja joka lerpahtaa lattialle kylmentäen sitä lisää.

      Sokkelin eristystämisellä voi saada lattiaa lämpimämmäksi. Asia riippuu lähinnä kylmäsilloista. Routaeristeet auttanevat asiaan ja jos salaojat olet joka tapauksessa laittamassa ne kannattaa ehdottomasti asentaa.

      Ehdottamasi olemattomat eristykset eivät vaikuta paljoakaan lämmityskuluihin ja maksavat paljon varsinkin suhteessa hyötyyn.

      Talo on niin pieni, että ei noilla eristyksillä kovin kummoisesti voi energiaa palaa. Jos taloon pystyy LTO:n helposti asentamaan se parantanee oleellisesti mukavuutta. Poistokanavat nyt jo lienee. Kysymys vain kuinka saat asennettua tulokanavat helposti. LTO:n myötä raaka korvausilma poistuu ja voit tiivistää ikkunat aidosti.

      Takan hyöty on vähän siinä ja tässä. Tuolla voi säästää 2000kWh vuodessa jos ei tuota aivan työkseen tee.

      Paljonkohan nyt energiaa kuluu ja mitä olet tavoittelemassa?

    • betonileipä

      Kiitos asiallisesta vastauksestasi!

      Isoin ongelma tosiaan on viileät lattiat ja seinät.
      Lattiassa laminaatti ja seinät maalattuja.
      Tarkoitus olisi asentaa makuuhuonesiin kokolattiamatot ja halltexit seinään kylmän tunteen poistamiseksi. Huonelämpötila 20-21 ulkolämpötilan ollessa 0~5 pakkasen puolella. Patterit adax neo ja säädettt 25 asteeseen. Betoniseinä ilmeisesti lämpeää patterin takaa, niin siksi pitää olla isolla, kun patteri luulee huoneilman olevan lämpöisempää.

      Korvausilma tulee 3 kerroslasien uloimmasta välistä sisälle. Hienosti ottaa hukkämmön talteen. Ulkolämpötila 0 astetta niin rööristä tulee kohtuullisella ilmanvirtauksella 10 asteista ilmaa. Toki vaikuttaa asumismukavuuteen kun viilentää huoneita. Postokanavat löytyy ja helppo lisätä lisäkanavia välikatolle -> kaivaa villat tieltä pois ~ spu:hun reikä ~ sisäpaneeliin reikä ~ putki paikoilleen ja uretaanilla reikä tiiviiksi. Lto koneiden suositellut ilmamäärät aivan valtavia ja 0,5 kertaisella ilmanvaihdolla sähkönkulutus kasvaisi varmasti laitehankinnat. Sisätilavuutta noin 240m4. Huonekorkeus 2,30m. Toimisiko lto pienemmällä ilmamäärällä esim 10 l/s jos suositus 30 l/s. Takan kanssa pitäisi myös toimia ja saunottaessa.

      Sokkelin eristys ja salaojat ensi kesän projekti. Mittailin ulkoseinän sisälämpötiloja ja katon rajassa 21 ja lattianrajassa 17astetta. Lattia ulkoseinien vierestä 17 ja keskenpänä huoneistoa 18astetta, joten sokkelin eristyksen luulisi tasaavan lämpötilaeroja.

      Tulikiven Valkia harkinnassa. Aika paljon saisi päivittäisellä pesällisellä säästettyä. Huonelämpötilatkin nousee niin mukavampi olla. Pattereita ei raaski pitää niin isolla, että olisi 22~23 astetta.

      Ensimmäiset kk talossa ja ensimmäinen talvi.Pienin kesäkulutus 350kwh kuukausi ja lokakuu oli 1200kwh oulun seudulla eli noin 50~60kwh päivä. Tämä kuu näyttää varsin samalta. Pelottaa kylmemmät ilmat.

      Tavoite on tietysti mahdollisimman pieni sähkölasku järkevillä muutoksilla. Takka tulee vaikka se ei välttämättä niin järkevä olisikaan lämmityksen kannalta.

      • Kivitaloasukki

        Hieman nyt tuntuu, että sinulla on kateissa mitä talon tulisi kuluttaa. Sinänsä energiansäästö on aivan perusteltua ja sitä kannattaa tavoitella.

        Vanhassa talossa on kylmät lattiat. Ne tuovat oman ongelman, josta on vaikea päästä eroon. Ainoa ratkaisu on melkein lattialämmitys, joka tuo mukavuutta, mutta tuhlaa energiaa. Samalla lattiaan voisi lisätä eristettä, mutta teikäläisellä tuo huonekorkeus on niin matala, että tuskin onnistuu. Halvemman energian suuntaaminen lattiaan olisi se paras vaihtoehto.

        Tuo esittämäsi 30 ltr/s on liian vähän. Todennäköisesti nykynormien mukaan mentäisiin jollakin 50 ltr/s määrällä. Tulot 10 ltr/s makkareihin ja olohuoneeseen 15 ltr/s voisi olla sopivat ja saunaan lisäksi hieman.

        Vertailun vuoksi takka ottaa palaessan 10-20 ltr/s.

        Takan poltto sinänsä LTO:n kannalta ongelmallista, että korvausilma minkä takka ottaa palaesssaan on LTO:n hyötysuhteesta pois. Toisaalta eipä tuo takka koko aikaa käryä. Kiertoilma on huijaamista, eikä kyseiseen retkuun kannata mennä.

        Jos takan pesällisestä saat 30kWh/ lämmityskerta, niin kolme kuukautta polttoa tekisi joka päivä poltettuna 3000kWh. Takka vaatii korausilmaa ja raakana sisään otettuna muualta kuin takan vierestä kylmentää noita lattioita entisestään. Takan asentaminen aika harvoin taloudellisesti kannattaa, mutta tuo kyllä tunnelmaa ja toimii mahdollisten sähkökatkojen aikana.

        Mittailemasi 4 asteen lämpötilero ulkoseinässä on aika paljon nollaan asteen tuntumassa. Ero luonnolisesti kasvaa ulkolämpötilan laskiessa. Lattian huono eristys, sekä painovoimainen ilmanvaihto aiheuttavat tämän.

        Ei nuo mainitsemasi sähkökulut isoja ole, vaan aika tyypillisiä. Kesä mennyt tuolla 350kWh, syksy ja kevät tuolla 1200 ja talvi ehkä 2000kWh. Kokonaiskulutus voisi olla 15 000kWh vuodessa, jossa käyttösähkö mukana ja aika tyypillinen lukema, ei siis iso.

        Ilmanvaihton remontilla saisi nuo ikkunat tiivistettyä ja korvausilman kylmentävän vaikutuksen laittioista pois. Tämän lisäksi yrittäisin saada lattian lämpimäksi lattialämmityksen avulla. Jos olet remonttia tekemässä joka tapauksessa vesiputket lattiaan lienee järkevin tapa ja sitten lämmitys kuinka haluat esim. vesitakka, tai VILP. Jos haluat takkaa käryttää ja siihen sitoutua tuo vesitakka voisi olla vaihtoehto, vaikka ovatkin kalliitta. Olellista olisi saada lattia lämpimäksi, tai käyttää reinoja, joka on se huomattavasti halvempi ja niillä menty aina ennenkin.


      • fddd
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Hieman nyt tuntuu, että sinulla on kateissa mitä talon tulisi kuluttaa. Sinänsä energiansäästö on aivan perusteltua ja sitä kannattaa tavoitella.

        Vanhassa talossa on kylmät lattiat. Ne tuovat oman ongelman, josta on vaikea päästä eroon. Ainoa ratkaisu on melkein lattialämmitys, joka tuo mukavuutta, mutta tuhlaa energiaa. Samalla lattiaan voisi lisätä eristettä, mutta teikäläisellä tuo huonekorkeus on niin matala, että tuskin onnistuu. Halvemman energian suuntaaminen lattiaan olisi se paras vaihtoehto.

        Tuo esittämäsi 30 ltr/s on liian vähän. Todennäköisesti nykynormien mukaan mentäisiin jollakin 50 ltr/s määrällä. Tulot 10 ltr/s makkareihin ja olohuoneeseen 15 ltr/s voisi olla sopivat ja saunaan lisäksi hieman.

        Vertailun vuoksi takka ottaa palaessan 10-20 ltr/s.

        Takan poltto sinänsä LTO:n kannalta ongelmallista, että korvausilma minkä takka ottaa palaesssaan on LTO:n hyötysuhteesta pois. Toisaalta eipä tuo takka koko aikaa käryä. Kiertoilma on huijaamista, eikä kyseiseen retkuun kannata mennä.

        Jos takan pesällisestä saat 30kWh/ lämmityskerta, niin kolme kuukautta polttoa tekisi joka päivä poltettuna 3000kWh. Takka vaatii korausilmaa ja raakana sisään otettuna muualta kuin takan vierestä kylmentää noita lattioita entisestään. Takan asentaminen aika harvoin taloudellisesti kannattaa, mutta tuo kyllä tunnelmaa ja toimii mahdollisten sähkökatkojen aikana.

        Mittailemasi 4 asteen lämpötilero ulkoseinässä on aika paljon nollaan asteen tuntumassa. Ero luonnolisesti kasvaa ulkolämpötilan laskiessa. Lattian huono eristys, sekä painovoimainen ilmanvaihto aiheuttavat tämän.

        Ei nuo mainitsemasi sähkökulut isoja ole, vaan aika tyypillisiä. Kesä mennyt tuolla 350kWh, syksy ja kevät tuolla 1200 ja talvi ehkä 2000kWh. Kokonaiskulutus voisi olla 15 000kWh vuodessa, jossa käyttösähkö mukana ja aika tyypillinen lukema, ei siis iso.

        Ilmanvaihton remontilla saisi nuo ikkunat tiivistettyä ja korvausilman kylmentävän vaikutuksen laittioista pois. Tämän lisäksi yrittäisin saada lattian lämpimäksi lattialämmityksen avulla. Jos olet remonttia tekemässä joka tapauksessa vesiputket lattiaan lienee järkevin tapa ja sitten lämmitys kuinka haluat esim. vesitakka, tai VILP. Jos haluat takkaa käryttää ja siihen sitoutua tuo vesitakka voisi olla vaihtoehto, vaikka ovatkin kalliitta. Olellista olisi saada lattia lämpimäksi, tai käyttää reinoja, joka on se huomattavasti halvempi ja niillä menty aina ennenkin.

        "Kiertoilma on huijaamista, eikä kyseiseen retkuun kannata mennä."

        Kirjoittaa jäteilmaa kiertoilmaperiaatteella levittävän kieputtimen omistaja. Kiertoilmaventtili sijoitetaan puhtaaseeen ilmatilaan, kieputin laittaa vessa käryt kehkoputkeen ja se näkyy mm. täällä.


      • Jaksamista kaikille
        fddd kirjoitti:

        "Kiertoilma on huijaamista, eikä kyseiseen retkuun kannata mennä."

        Kirjoittaa jäteilmaa kiertoilmaperiaatteella levittävän kieputtimen omistaja. Kiertoilmaventtili sijoitetaan puhtaaseeen ilmatilaan, kieputin laittaa vessa käryt kehkoputkeen ja se näkyy mm. täällä.

        Näitä juttuja nyt vain kestää taas sen pari kolme kuukautat ennen kuin Yhaara joutuu laitoikseen takasin.


      • analyyssi
        Jaksamista kaikille kirjoitti:

        Näitä juttuja nyt vain kestää taas sen pari kolme kuukautat ennen kuin Yhaara joutuu laitoikseen takasin.

        Kylähän se sua harmittaa että ivlaite on susi jo suunnitelupöäydällä ja talo muutenkin päin peetä.


      • Voi reppanaa
        analyyssi kirjoitti:

        Kylähän se sua harmittaa että ivlaite on susi jo suunnitelupöäydällä ja talo muutenkin päin peetä.

        Joko heräsit lääketokkurassa.

        Miltä uuniista saatu paisti maistui?


      • sulla on
        Voi reppanaa kirjoitti:

        Joko heräsit lääketokkurassa.

        Miltä uuniista saatu paisti maistui?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksisuuntainen_mielialahäiriö
        "
        Ärtyisä, kärttyinen, pöyhkeä, itserakas ja röyhkeä käytös voivat tulla joskus yleisemmän yliaktiivisen sosiaalisuuden sijaan
        "


      • Kivitaloasukki
        sulla on kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksisuuntainen_mielialahäiriö
        "
        Ärtyisä, kärttyinen, pöyhkeä, itserakas ja röyhkeä käytös voivat tulla joskus yleisemmän yliaktiivisen sosiaalisuuden sijaan
        "

        Voisitko lopettaa kiitos. Sinulla ei ole mitään keskusteluun annettavaa.

        Kaikki tietävät tarinasi y- haaran loistavasta hyötysuhteesta ja paististasi leivinuunissa.

        Lopeta kiitos.


      • vanhuuseituu...
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Voisitko lopettaa kiitos. Sinulla ei ole mitään keskusteluun annettavaa.

        Kaikki tietävät tarinasi y- haaran loistavasta hyötysuhteesta ja paististasi leivinuunissa.

        Lopeta kiitos.

        " Sinulla ei ole mitään keskusteluun annettavaa."

        Sulla vielå vähemmän, ks skeidan jauhamisen määrääsi.


    • 23+2

      "Toimisiko lto pienemmällä ilmamäärällä esim 10 l/s jos suositus 30 l/s. Takan kanssa pitäisi myös toimia ja saunottaessa."

      Tekisiin näin: Osta swecon casa w130, kenno siinä on 80% tehoinen ja on kiertoilmaliitäntä tulisijan lämpöä varten. Laitteessa on takkatoiminto ja useita nopeusalueita, joista löytyy varmasti sopiva. Tehokkaasta iv koneesta on hyötyä hellepäiviinä, lämminkin ilmavirta viilentää kunhan se liikkuu riittävän nopeasti.


      "Tavoite on tietysti mahdollisimman pieni sähkölasku järkevillä muutoksilla."

      Tekisin näin: Laita vesikiertoinen lattialämmitys ja leivinuunin kylkiin lämmönkeruuputkisto. Hommaa uudet ikkunat ja ovet. Muuten antaisin olla rakenteiden mitä on.

      "Takka tulee vaikka se ei välttämättä niin järkevä olisikaan lämmityksen kannalta. "
      Saman tien pykää vastavirtaleivinuunin, niin tulisijasta on oikeasti hyötyä lämmityksessä. Rakennusohjeet löytyvät ilmaisesta Muuratut Tulisijat -vihosta, Tiiliteollisuus ry.

      • Kivitaloasukki

        Haarakiila jatkaa tätä säälittävää tarinaansa. Menisitkö aikuisten oikeasti hoitoon.

        Kun kirjoitat näitä sairauksia, niin joku voi oikesti usko näitää. Voistiko lopettaa, vaikka sinusta tämä onkin hienoa.

        Saitko muuten talosi lämpimäksi leivinuunilla ja paistin uuniin?


      • analyysi
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Haarakiila jatkaa tätä säälittävää tarinaansa. Menisitkö aikuisten oikeasti hoitoon.

        Kun kirjoitat näitä sairauksia, niin joku voi oikesti usko näitää. Voistiko lopettaa, vaikka sinusta tämä onkin hienoa.

        Saitko muuten talosi lämpimäksi leivinuunilla ja paistin uuniin?

        Lue tekstisi uudelleen niin huomaat kuinka pahoin voit.


      • Kivitaloasukki
        analyysi kirjoitti:

        Lue tekstisi uudelleen niin huomaat kuinka pahoin voit.

        Sain kuitenkin nukuttua yöllä. Pitikö siellä lääkkeet hereillä, vai odotitko, että saat paistin leivinuuniin klo 03 yöllä?


      • ankeaelämäsulla
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Sain kuitenkin nukuttua yöllä. Pitikö siellä lääkkeet hereillä, vai odotitko, että saat paistin leivinuuniin klo 03 yöllä?

        Eikö todellakaan ole järkevämpää tekemistä kuin tuollaisten ruiskausten heitto nettiin?


      • velkaluuseri
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Sain kuitenkin nukuttua yöllä. Pitikö siellä lääkkeet hereillä, vai odotitko, että saat paistin leivinuuniin klo 03 yöllä?

        Paljonko on velkaa koska on noin skeida fiilis;-)


      • Kivitaloasukki
        velkaluuseri kirjoitti:

        Paljonko on velkaa koska on noin skeida fiilis;-)

        Valitettavasti ikää jo sen verran, että velka- ajat jääneet historiaan.

        Kiitos älykkäästä panoksestasi keskusteluun.


      • analyyssi
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Valitettavasti ikää jo sen verran, että velka- ajat jääneet historiaan.

        Kiitos älykkäästä panoksestasi keskusteluun.

        " Valitettavasti ikää jo sen verran, että velka- ajat jääneet historiaan."

        Ei siltä näytä, yhtä surkea fiilis sulla kuin tuulareilla. Asialliseen kirjoitukseenvastauksena sulta tällaista roskaa:
        "Haarakiila jatkaa tätä säälittävää tarinaansa. Menisitkö aikuisten oikeasti hoitoon.

        Kun kirjoitat näitä sairauksia, niin joku voi oikesti usko näitää. Voistiko lopettaa, vaikka sinusta tämä onkin hienoa.

        Saitko muuten talosi lämpimäksi leivinuunilla ja paistin uuniin? "

        Ala pahoinpitele vaimoasi jos sulla sellainen on.


      • Kivitaloasukki
        analyyssi kirjoitti:

        " Valitettavasti ikää jo sen verran, että velka- ajat jääneet historiaan."

        Ei siltä näytä, yhtä surkea fiilis sulla kuin tuulareilla. Asialliseen kirjoitukseenvastauksena sulta tällaista roskaa:
        "Haarakiila jatkaa tätä säälittävää tarinaansa. Menisitkö aikuisten oikeasti hoitoon.

        Kun kirjoitat näitä sairauksia, niin joku voi oikesti usko näitää. Voistiko lopettaa, vaikka sinusta tämä onkin hienoa.

        Saitko muuten talosi lämpimäksi leivinuunilla ja paistin uuniin? "

        Ala pahoinpitele vaimoasi jos sulla sellainen on.

        Nuo ylemmät kirjoitukset tuolla ylhäällä oli niitä perusteluita aloittajalle joka kysyi niitä. Nämä jatkot on vastauksia ääliölle, joka kirjoittaa tätä samaa sontaa tuhansia viestejä joka ketjuun.

        Uskomme kaikki
        - Yhaarasi on maailmankuulu ja hyötysuhteeltaan ylivoimainen.
        - Kieputtimen toiminta on sinulle vaikeaa ja sen hyötysuhde perustuu vessan käryihin.
        - Leivinuunissa nami nami paisti valmistuu hienosti ja valvot sen valmistumista yökaudet. Ei ole osoitus henkisestä tilastasi.
        - Bygmanin pussipuut ovat hyviä ja ennen kaikkea hinta/lattusuhde on ylivoimainen.

        Olet nämä jo tuhansia kertoja kirjoittanut. Uskotaan. Voitit. Nyt voit lopettaa eikö?


      • olet tyhmä
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Nuo ylemmät kirjoitukset tuolla ylhäällä oli niitä perusteluita aloittajalle joka kysyi niitä. Nämä jatkot on vastauksia ääliölle, joka kirjoittaa tätä samaa sontaa tuhansia viestejä joka ketjuun.

        Uskomme kaikki
        - Yhaarasi on maailmankuulu ja hyötysuhteeltaan ylivoimainen.
        - Kieputtimen toiminta on sinulle vaikeaa ja sen hyötysuhde perustuu vessan käryihin.
        - Leivinuunissa nami nami paisti valmistuu hienosti ja valvot sen valmistumista yökaudet. Ei ole osoitus henkisestä tilastasi.
        - Bygmanin pussipuut ovat hyviä ja ennen kaikkea hinta/lattusuhde on ylivoimainen.

        Olet nämä jo tuhansia kertoja kirjoittanut. Uskotaan. Voitit. Nyt voit lopettaa eikö?

        "Nuo ylemmät kirjoitukset tuolla ylhäällä oli niitä perusteluita aloittajalle joka kysyi niitä."

        Muut sitten eiväåt saa esittää muita ratkaisuja, heti alkaa henkilökohtainen hyökkäys jolle ei tule loppua.


      • Kivitaloasukki
        olet tyhmä kirjoitti:

        "Nuo ylemmät kirjoitukset tuolla ylhäällä oli niitä perusteluita aloittajalle joka kysyi niitä."

        Muut sitten eiväåt saa esittää muita ratkaisuja, heti alkaa henkilökohtainen hyökkäys jolle ei tule loppua.

        Aivan vinkiksi, että jotain oppisit. Älykäs keskustelu ei ala näin.

        Tekisiin näin: Osta swecon casa w130


        Sinusta todistettavasti kyseinen kone on itse Jumalan suunnittelema täydellisyys. Muille se on vain normi kuutiokone. Ymmärrätkö eron?


    • betonileipä

      Lämpötilaero seinässä oli väärin. Eilen tein lisää mittauksia ja seinän yläosassa 19,5 ja alaosassa 17 astetta. Patterin vierestä ja kohdalta mitattuna katorajassa noin 21 astetta.

      Taloon tehtiin aika kattava remontti, jossa suurin energiaremontti kohdistui kattoon ja yläpohjaan. Koko sisäkatto purettiin pois ja alhaaltapäin 30mm spu ja eristevillat päälle. Rahaa on aina rajallisesti, joten lattian eritykseen ei ollut mahdollisuutta. Järkevin olisi ollut piikata lattia pois ja lisäeristää ja valaa uusi lattia, johon sitten sähkökaapelit.

      Vaikka lattialämmityskaapelit eivät sisäkorkeutta olisi remonttivaiheessa paljoa syöneet, koska lattiaa tasoitettiin noin 5-15mm koko talon alalta. Katsoin kuitenkin parhaaksi jättää ne pois invenstointikulujen ja lattian huonon eristyksen vuoksi. Lattialämmitysputkistoa ei taloon olisi saanut, millään, koska järjestelmälle ei olisi ollut tilaa. Noin 1,5m2 vaatekomero ei riitä.

      Laminaattikin tuli säästösyistä. Vaihdellaan huone kerrallaan ajan saatossa vinyylikorkki tai kokolattiamatot.

      Minustakin tuo ilmanvaihdon parannus olisi järkevin tapa parantaa asumismukavuutta. Mietityttää vain kasvaako lämmönkulutus paljonkin suurentuneiden ilmamäärien vuoksi ja saammeko laitteistoa toimimaan luotettavasti ja takan kanssa yhteen ja ilman jäätymisiä tms. katkoksia .

      Onko OIKEITA suosituksia koneesta, joka toimisi hyvin takan kanssa ja normaaleilla huoltotoimenpiteillä olisi luotettava?

      ILP ei ole vielä suositeltu, mutta sekin voisi olla kätevä sen puhaltaessa lämmintä ilmaa lattianrajaan.

      Tulikiven Valkiassa ilmoitettu energiamäärä olisi 55,6kWh, joten ja paino 1520kg, joten noin 27 kiloa varaa/luovuttaa 1kwh:n. Ajattelimme ottaa takan korotusosalla, jolloin painoa noin 1650kg. Tällä massalla saisi varattua noin 60kwh. Voihan takalle tuoda painovoimaisessa/huippuimurillisessa järjestelmässä oman tuloputken, jotta lattiaveto pienentyisi. Luulen vain, että katonrajassa oleva tulo ei ole hyvä vaan sen pitäisi tuoda riittävän alas takan taakse tai sivulle.

      En huomannut mainita, että meillä on varastossa käyttämätön vallox tuloilman lämmitin 1000 500W. En vain ole varma onko sen asennus järkevää nykyisellä ilmanvaihdolla? Laite oli ilmainen, joten ainoastaan putkitukseen ja sähkömieheen kuluisi rahaa.

      • Kivitaloasukki

        Remontoitavaan taloon kannattaa tehdä ensin kokonaissuunnitelma mitä tekee ja sen jälkeen alkaa nikkaroida omaan tahtiin. Nyt hieman tuntuu, että sinulla on tuo suunnitelma tekemättä.

        LTO:n laitto olisi ollut varsin helppoa, jos sinulla yläpohja oli jo auki. Jos nyt sellaiseen päädyt joudut repimään paikkoja uudestaan auki.

        Jos sinulta tuollainen tuloilmalämmitin löytyy niin itse asentaisin tuon ainakin toimintaan. Saman energian se sähköä vie kuin patterisikin. Ainoa ero tulee siitä, että raakaa ilmaa ei puhalleta sisään, vaan ilma lämpenee jo ennen sisälle tuloaan, eikä näin aiheuta vetoa. Suodattaminen tulee bonuksena. LTO:ahan tuossa ei ole.

        Kun takan ottaa huomioon LTO:ta suunnitellessa, niin ei siinä mitään ihmeellistä ole. Vastaavia toteutuksia löytyy tuhansia. Ainoa mitä kannattaa varoa on pätkivä kone. Takkaa poltellessa pakkasilla pätkiminen alkaa ja savut tulevat helposti takasta sisään. (Haarakiilalla tähän on pakonomainen tarve linkittää kuva jäätyneestä kieputtimesta, joten eiköhän tuollainen kohta tule.)

        Ymmärsitköhän oikein tuon takan ominaisuuden? Energia tulee puusta. Ei ylimääräinen tiilirivi energiaa enempää tuo. Takassa poltetaan pesällinen puuta, joksi melkein kaikissa ilmoitetaan kooksi 15kg jostain syystä. Tiilet vain varaavat lyhyemmän, tai pidemmän aikaa lämpöä, eivät tuota sitä.

        Kun takkaa polttaa paljon, niin erillinen tulo takalle on aivan fiksu ratkaisu oli sitten LTO, tai ei. Satunnaiseen käyttöön sitä on turha tehdä.


      • 16 10
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Remontoitavaan taloon kannattaa tehdä ensin kokonaissuunnitelma mitä tekee ja sen jälkeen alkaa nikkaroida omaan tahtiin. Nyt hieman tuntuu, että sinulla on tuo suunnitelma tekemättä.

        LTO:n laitto olisi ollut varsin helppoa, jos sinulla yläpohja oli jo auki. Jos nyt sellaiseen päädyt joudut repimään paikkoja uudestaan auki.

        Jos sinulta tuollainen tuloilmalämmitin löytyy niin itse asentaisin tuon ainakin toimintaan. Saman energian se sähköä vie kuin patterisikin. Ainoa ero tulee siitä, että raakaa ilmaa ei puhalleta sisään, vaan ilma lämpenee jo ennen sisälle tuloaan, eikä näin aiheuta vetoa. Suodattaminen tulee bonuksena. LTO:ahan tuossa ei ole.

        Kun takan ottaa huomioon LTO:ta suunnitellessa, niin ei siinä mitään ihmeellistä ole. Vastaavia toteutuksia löytyy tuhansia. Ainoa mitä kannattaa varoa on pätkivä kone. Takkaa poltellessa pakkasilla pätkiminen alkaa ja savut tulevat helposti takasta sisään. (Haarakiilalla tähän on pakonomainen tarve linkittää kuva jäätyneestä kieputtimesta, joten eiköhän tuollainen kohta tule.)

        Ymmärsitköhän oikein tuon takan ominaisuuden? Energia tulee puusta. Ei ylimääräinen tiilirivi energiaa enempää tuo. Takassa poltetaan pesällinen puuta, joksi melkein kaikissa ilmoitetaan kooksi 15kg jostain syystä. Tiilet vain varaavat lyhyemmän, tai pidemmän aikaa lämpöä, eivät tuota sitä.

        Kun takkaa polttaa paljon, niin erillinen tulo takalle on aivan fiksu ratkaisu oli sitten LTO, tai ei. Satunnaiseen käyttöön sitä on turha tehdä.

        Ilmalämpöpumpulla varmaankin tulisi jonkun verran säästöä. Lisänä viilennys jos sitä tarvitsee.
        Taloa olikin jo keritty remontoimaan.
        Jos itsellä ei vielä olisi takkaa ja piippua niin jättäisin ne hankkimatta ja asennuttaisin maalämmön. Vesikiertoiset patterit löytyy ennestään.
        Teillä saisi laitettua vesikiertoisen lattialämmittyksen jos lattiat tuntuu kylmiltä ja maalämmölle riittää silloin matala lämmitysveden lämpötila.
        Se ongelma että minne mahtuu vesikiertoinen lattialämmitys ja maalämpöpumppu. Tai ilma-vesipumppu joka taitaa olla lähes maalämmön hinnoissa. Talon ulkopuolelle laajennus minne ne mahtuu.
        Eli taitaa olla jo niin hinnoissaan että onko sekään enää järkevää.
        Itse en olisi tehnyt mitään remonttia ja asentanut vaan sen ilmalämpöpumpun. Jos tuntuu kylmältä niin huonelämpötilaa joutuu vähän nostamaan. Ei se takkakaan huono ole jos sen välttämättä haluaa. Iso varaava takka ja sähköpatterit nollille niin varmasti säästää sähkölaskussa.


      • 14 16
        16 10 kirjoitti:

        Ilmalämpöpumpulla varmaankin tulisi jonkun verran säästöä. Lisänä viilennys jos sitä tarvitsee.
        Taloa olikin jo keritty remontoimaan.
        Jos itsellä ei vielä olisi takkaa ja piippua niin jättäisin ne hankkimatta ja asennuttaisin maalämmön. Vesikiertoiset patterit löytyy ennestään.
        Teillä saisi laitettua vesikiertoisen lattialämmittyksen jos lattiat tuntuu kylmiltä ja maalämmölle riittää silloin matala lämmitysveden lämpötila.
        Se ongelma että minne mahtuu vesikiertoinen lattialämmitys ja maalämpöpumppu. Tai ilma-vesipumppu joka taitaa olla lähes maalämmön hinnoissa. Talon ulkopuolelle laajennus minne ne mahtuu.
        Eli taitaa olla jo niin hinnoissaan että onko sekään enää järkevää.
        Itse en olisi tehnyt mitään remonttia ja asentanut vaan sen ilmalämpöpumpun. Jos tuntuu kylmältä niin huonelämpötilaa joutuu vähän nostamaan. Ei se takkakaan huono ole jos sen välttämättä haluaa. Iso varaava takka ja sähköpatterit nollille niin varmasti säästää sähkölaskussa.

        Vielä että lto-kone lisää sähkolaskun suuruutta. Tietysti lto-koneen puolesta talo olisi nykyaikaisempi. Ilppi olisi energian säästön kannalta hyvä.
        Hyvä että salaojat tulee. Maan alle piiloon saa eristystä, mutta näkyvälle osalle taitaa olla vaikeampi keksiä mitään, taitaa rumentaa liikaa.
        Talo on aika pieni että kovin isoa sähkön kulutusta ei saa aikaiseksi.


      • frfeef
        14 16 kirjoitti:

        Vielä että lto-kone lisää sähkolaskun suuruutta. Tietysti lto-koneen puolesta talo olisi nykyaikaisempi. Ilppi olisi energian säästön kannalta hyvä.
        Hyvä että salaojat tulee. Maan alle piiloon saa eristystä, mutta näkyvälle osalle taitaa olla vaikeampi keksiä mitään, taitaa rumentaa liikaa.
        Talo on aika pieni että kovin isoa sähkön kulutusta ei saa aikaiseksi.

        "Vielä että lto-kone lisää sähkolaskun suuruutta."

        Painovoimaiseen verrattuna sähkökulutus laskee lt:on ansiosta vähintään 30% sähkölämmiteiesessä talossa. Havainto perustuu uudeen vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetun talon lämmitämiseen ilman ivkonetta ja ivkoneen asentamisen jälkeen.

        Nämä ovat laskeneet että 14%

        http://www.ece.hut.fi/enete/Energiansaasto_kotitalouksissa.pdf


    • 23++2

      Swecon casa w130 on ylivoimaisempi kuin Enerventit ja vastaavat.
      Enerventissä on kuminauha ja ylimääräinen moottori, jonka laakeri kuluu. Laite lisäksi levittää jäteilmaa asuinhuoneisiin. Laite myös jäätyy:
      http://lampopumput.info/foorumi/index.php?action=dlattach;topic=12368.0;attach=20755;image
      Joten Oulun korkeudella ja muutenkin Casa w130 on hyvä laite.

      Leivinuunin hyötysuhde on 80%, perus takan 30%, siispä kannatta hankkia leivinuuni ja lämmityksen ohella voi paistaa leipiä, leivonnaisia, pizzoja, paitseja ja laatikkoruokia.

      Bygmanin pussipuut ovat tarjouksessa taas ja Oulussa on Byggmax.

      Kaikilla ei ole näin hyvin asiat ja se näkyy palstalla.

      • 20 14

        Vielä lisäys. Jos takkakin kerran tulee normaalina tai sitten halutessaan korotettuna. Ja jos vielä tulee se ilmanvaihtokonekin niin harkitsisin pyöriväkennoista mallia. Saattaa olla vähän kalliimpi, mutta kovin halvalla ei pääse koko projektissa.


      • 34+33
        20 14 kirjoitti:

        Vielä lisäys. Jos takkakin kerran tulee normaalina tai sitten halutessaan korotettuna. Ja jos vielä tulee se ilmanvaihtokonekin niin harkitsisin pyöriväkennoista mallia. Saattaa olla vähän kalliimpi, mutta kovin halvalla ei pääse koko projektissa.

        "Jos takkakin kerran tulee normaalina tai sitten halutessaan korotettuna. Ja jos vielä tulee se ilmanvaihtokonekin niin harkitsisin pyöriväkennoista mallia"

        Leivinuuni ja casaw130 ovat teknisesti parempia ratkaisuja. Perustelut kirjoitettu 20.11.2014 05:59.


      • 17 17
        34+33 kirjoitti:

        "Jos takkakin kerran tulee normaalina tai sitten halutessaan korotettuna. Ja jos vielä tulee se ilmanvaihtokonekin niin harkitsisin pyöriväkennoista mallia"

        Leivinuuni ja casaw130 ovat teknisesti parempia ratkaisuja. Perustelut kirjoitettu 20.11.2014 05:59.

        Joillakin näyttää tosiaan olevan ongelmia pyöriväkennoisen kanssa. Joutuu kai valitsemaan vastavirta mallisen ilmanvaihtokoneen missä on hyvä hyötysuhde. Kun lämmitys on kerran sähköllä niin ei saisi hukkaantua lämpöä.
        Suuri takalla lämmittäminen ja ilmanvaihtokone ei välttämättä ole paras ratkaisu. Jotta takka saa riittävästi ilmaa voi joutua sammuttamaan koko ilmanvaihtokoneen ja silloin ei tule ainakaan savut sisälle.


      • Osanotot palstalle
        34+33 kirjoitti:

        "Jos takkakin kerran tulee normaalina tai sitten halutessaan korotettuna. Ja jos vielä tulee se ilmanvaihtokonekin niin harkitsisin pyöriväkennoista mallia"

        Leivinuuni ja casaw130 ovat teknisesti parempia ratkaisuja. Perustelut kirjoitettu 20.11.2014 05:59.

        Pakko haarakiilan on onanoida näitä kirjoittaessaan. Ei mikään muu kuin kiima selitä tarvetta kirjoittaa tuhansia viestejä samaa roskaa.


      • vd++poo
        17 17 kirjoitti:

        Joillakin näyttää tosiaan olevan ongelmia pyöriväkennoisen kanssa. Joutuu kai valitsemaan vastavirta mallisen ilmanvaihtokoneen missä on hyvä hyötysuhde. Kun lämmitys on kerran sähköllä niin ei saisi hukkaantua lämpöä.
        Suuri takalla lämmittäminen ja ilmanvaihtokone ei välttämättä ole paras ratkaisu. Jotta takka saa riittävästi ilmaa voi joutua sammuttamaan koko ilmanvaihtokoneen ja silloin ei tule ainakaan savut sisälle.

        "Jotta takka saa riittävästi ilmaa voi joutua sammuttamaan koko ilmanvaihtokoneen ja silloin ei tule ainakaan savut sisälle. "

        Kun tuli palaa ja piippu on lämminin niin on piipussa hyvä veto, joka kumoaa ivkoneen aiheuttaman alipaineen. Sytytämiseen on ivkoneissa takkatoiminto joka aiheuttaa ylipaineen.


      • älyhoiäläjätä1
        Osanotot palstalle kirjoitti:

        Pakko haarakiilan on onanoida näitä kirjoittaessaan. Ei mikään muu kuin kiima selitä tarvetta kirjoittaa tuhansia viestejä samaa roskaa.

        Teknisiin faktoihin ei voikaa vastata muuta kuin tuollaisella ulostuksella. Fiksumpaa olisi olla ihan hiljaa, typeryyksien kirjoittaminen nettiin vain tekee haittaa itsellesi ja edustamillesi asioille.


      • Aivan faktaa
        vd++poo kirjoitti:

        "Jotta takka saa riittävästi ilmaa voi joutua sammuttamaan koko ilmanvaihtokoneen ja silloin ei tule ainakaan savut sisälle. "

        Kun tuli palaa ja piippu on lämminin niin on piipussa hyvä veto, joka kumoaa ivkoneen aiheuttaman alipaineen. Sytytämiseen on ivkoneissa takkatoiminto joka aiheuttaa ylipaineen.

        Pätkivässä koneessa tulopuhaltimet kun pysähtyvät ja poistopuhaltimet pyörivät täysillä, niin hormista pukkaa eräkämpän tunnelmaa koko pirtti täyteen.


      • sfdfasfd
        Aivan faktaa kirjoitti:

        Pätkivässä koneessa tulopuhaltimet kun pysähtyvät ja poistopuhaltimet pyörivät täysillä, niin hormista pukkaa eräkämpän tunnelmaa koko pirtti täyteen.

        Enervent on umpijäässä aiemmin pelkästä saunomisesta pikkupakkasella. Kiertoilmaputki pitää casa w130 lämpöisenä, pakkasta pitää olla reilusti alle -20 jotta pätkimistä tapahtuu, silloin mistään takasta ei ole mitään hyötyä muutenkaan talon lämmityksessä.


      • Haarakiila!!!
        sfdfasfd kirjoitti:

        Enervent on umpijäässä aiemmin pelkästä saunomisesta pikkupakkasella. Kiertoilmaputki pitää casa w130 lämpöisenä, pakkasta pitää olla reilusti alle -20 jotta pätkimistä tapahtuu, silloin mistään takasta ei ole mitään hyötyä muutenkaan talon lämmityksessä.

        Kiertoilma tunnetusti huonolla hyötysuhteella pitää koneen ja yläpohjan lämpimänä. kiertoilman onneksi saa noissa koneissa tukittua helposti.


      • Kivitaloasukki

        Tulihan se linkki. Hyvä haarakiila! Et pettänyt meitä taaskaan.

        Leivinuunissa mitään pizzoja tehdä. Nami nami paisti siellä paistuu lämmityksen ohessa. Yöllä otat taas pois uunista ja aloitat häröilyn kun uni ei tuu simppuun lääketokkurassa.


      • 20 14
        sfdfasfd kirjoitti:

        Enervent on umpijäässä aiemmin pelkästä saunomisesta pikkupakkasella. Kiertoilmaputki pitää casa w130 lämpöisenä, pakkasta pitää olla reilusti alle -20 jotta pätkimistä tapahtuu, silloin mistään takasta ei ole mitään hyötyä muutenkaan talon lämmityksessä.

        Eikös siitä takasta saa eniten hyötyä juuri -20 ja sitä suuremmissa pakkasissa? Saa polttaa täysiä pesällisiä toisensa perään. Itsellä vataamaton aika iso leinovalu takka. Joku uuni siinä on myös. Takka taitaa olla 80 luvun alkupuolelta. Takka siirrettiin kellarista yläkertaan. Kellarissa niin onneton puukattila että sen lämmittäminen käy työstä. Maalämpö taitaa olla pian toimintakunnossa täällä.


      • uskonnot sukkaa
        Kivitaloasukki kirjoitti:

        Tulihan se linkki. Hyvä haarakiila! Et pettänyt meitä taaskaan.

        Leivinuunissa mitään pizzoja tehdä. Nami nami paisti siellä paistuu lämmityksen ohessa. Yöllä otat taas pois uunista ja aloitat häröilyn kun uni ei tuu simppuun lääketokkurassa.

        vaihda jo uskis se kieputin tai myy koko kieputin/mlp talo. Jäteilma on sekoittanut jo pääsi ja huoli tulevasta mlp rempasta myös. Lämpöpumppu-uskovaisen takaisinmaksutavaisapaikkaa et koskaan tule samaan.


      • rewrwerwer
        20 14 kirjoitti:

        Eikös siitä takasta saa eniten hyötyä juuri -20 ja sitä suuremmissa pakkasissa? Saa polttaa täysiä pesällisiä toisensa perään. Itsellä vataamaton aika iso leinovalu takka. Joku uuni siinä on myös. Takka taitaa olla 80 luvun alkupuolelta. Takka siirrettiin kellarista yläkertaan. Kellarissa niin onneton puukattila että sen lämmittäminen käy työstä. Maalämpö taitaa olla pian toimintakunnossa täällä.

        "Eikös siitä takasta saa eniten hyötyä juuri -20 ja sitä suuremmissa pakkasissa? Saa polttaa täysiä pesällisiä toisensa perään"

        Tuossa todistit takkalämmityksen järjettömyyden kovilla pakkasilla. Hajoaa koko tulisija jatkuvalla klapien poltolla.


    • se siitä joo

      Unohda kaikki muu, laita ILP, se maksaa n.2000 asennuksineen, ja voit nostaa lämmön 22-23 ja silti kulutus laskee. Säästöä tulee n. 300€ vuodessa, kun nytkin sähköä menee kohtuullisesti. Millään muulla keinolla ei säästy vastaavaa summaa, seinien lisäeristys tuo ehkä 30-50€ säästön.

      • fdsfdsdf

        "Unohda kaikki muu, laita ILP, "

        Pöly lentää ja painvoimainen iv kylläkin kannatta korvata ltoivkoneella, eikä lisätä puhaltimia asuntoon.


      • ilmanputsari
        fdsfdsdf kirjoitti:

        "Unohda kaikki muu, laita ILP, "

        Pöly lentää ja painvoimainen iv kylläkin kannatta korvata ltoivkoneella, eikä lisätä puhaltimia asuntoon.

        Meidän ilppi ainakin putsaa ilmaa, siinä on pölyfiltterit jotka nappaavat pienetkin hiukkaset ( hepa ) ja sähköinen suodatus ja plasmatoiminto joka tappaa pöpöjä. Lisäksi vielä ionisointi tarvittaessa. lto-koneella ei koskaan päästä samaan ilmanpuhtaustulokseen.
        Tietysti jos laittaa mökkiinsä jonkun multimatemarketin 399.- laitteen niin tulee varmasti muitakin kuin pölyongelmia.


      • Joopa joo
        ilmanputsari kirjoitti:

        Meidän ilppi ainakin putsaa ilmaa, siinä on pölyfiltterit jotka nappaavat pienetkin hiukkaset ( hepa ) ja sähköinen suodatus ja plasmatoiminto joka tappaa pöpöjä. Lisäksi vielä ionisointi tarvittaessa. lto-koneella ei koskaan päästä samaan ilmanpuhtaustulokseen.
        Tietysti jos laittaa mökkiinsä jonkun multimatemarketin 399.- laitteen niin tulee varmasti muitakin kuin pölyongelmia.

        Juuri tästä syystä ILP-taloissa ei kannata ilmaa vaihtaa, eikä vaihdeta.


      • raadon tuoksu
        ilmanputsari kirjoitti:

        Meidän ilppi ainakin putsaa ilmaa, siinä on pölyfiltterit jotka nappaavat pienetkin hiukkaset ( hepa ) ja sähköinen suodatus ja plasmatoiminto joka tappaa pöpöjä. Lisäksi vielä ionisointi tarvittaessa. lto-koneella ei koskaan päästä samaan ilmanpuhtaustulokseen.
        Tietysti jos laittaa mökkiinsä jonkun multimatemarketin 399.- laitteen niin tulee varmasti muitakin kuin pölyongelmia.

        Sähkösuodatus/plasmatoiminto = otsonigeneraattori. Google kertoo tarvittaessa lisää otsonin "hyödyistä".

        Suodattimet poistavat pölyä/hiukkasia, eivät kaasuja, siis radon, CO2, vesihöyry/ylimääräinen kosteus (talvella, kun ei jäähdytetä), rakennusmateriaalien päästöt, mikrobien aineenvaihduntatuotteet (voivat tulla sisäilmaan maaperästä, alapohjan ilmavuotojen kautta, vaikkei olisi kosteusvaurioitakaan).

        Tosin yleensä nämä vanhat mörskät ovat niin vuotavia, että ilman vaihtuu riittävästi talvella, vaikka kaikki ilmanvaihtoaukot olisivat suljettuina. Kesä on toinen juttu. Kun ei ole lämpötilaeroa nimeksikään, ei ilma enää virtaan rakenteiden läpi. Ja jos/kun pidetään edelleen tiukasti luukut kiinni, voi sisäilmaongelma olla pian valmis.


    • betonileipä

      Hieman on jo hakuteillä tämä keskustelu.

      Olisi pitänyt olla kunnon suunnitelma tähän remontointiin ryhtyessä.
      Vaan eipä ne olisi kuitenkaan pitänyt, koska yllätyksäi tuli ja jostakin oli karsittava. Lisärahoitusta remonttiin ei saatu, vaikka kysyttiin.

      Olen päätynyt seuraavanlaisiin remontteihin seuraavaksi:

      - Tuloilmanlämmityskoje kaivaa varastosta ja asentaa toimintaan.
      (Tulee pieneen kodinhoitohuoneeseen, joka kahden ison makuuhuoneen välissä, putket seinistä läpi sisätiloissa,jolloin putkia ei tarvitse vetää välikatolla, vaikka se olisi helppoa sielläkin. Kolmannessa makuuhuoneessa/työhuoneessa pidetään korvausilmaventtiili ikkunassa)
      Näin hoidetaan tuloilma

      - Korjataan puutteellinen salaojitus ja samalla asennetaan salaojittava lämmöneristys sokkeliin (isodrän/fuktisol tms) Lattianrajat entistä kylmämmät ja tämä johtuu mielestäni juurikin sokkelin eristyksen puutteesta eritysten painumisesta, jolloin jää ilmatila betonilaatan alle, jolle ei juurikaan tehtävissä jos myyjä ei ala millekään. Lattia kuulostaa koputtaessa ontolta.
      Talon julkisivun maalaus elementtisaumojen uusinta.

      - Ilmalämpöpumppu

      - Takka (Tulikivi 1500-1800kg)

      Joskus sadan vuoden päästä sitten LTO-kone

      • 4242423

        Tuolla tavalla tulee ylipaineinen talo, joka vie huoneilman kosteutta rakenteisiin, pitäisi olla alipaine. myöskin energiankulutus on 30% suurempi kuin jos olisi lto iv kone. Iv koneessa on myös 2 kertainen pölyjen suodatus.


    • betonileipä

      Huippuimurilla ja tuloilmalämmittimellä ylipaineinen? Tuloilmalämmittimessä ei ole omaa puhallinta, huippuimuri repii talon juurikin alipaineiseksi ja tuolla tuloilmanlämmittimellä ilman tulo hallitumpaa ja mukavuus kasvaa. Säästöjä ei varmasti synny.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe