Puolaan junalla

Marjavaunu

On se vaan sitten nätti kulkea marjassa, kun saadaan se junarata. Radanvarsi kylistä nousee helposti vaunuun ja sangot menevät matkassa mennen tullen. Esim. Askasta Sotatunturin marjaisille rintelille pääsee sitten vaikka päivä mukan tekemään, eikä tarvitse autonjousia särkeä arvokkaan puolukan vuoksi, junahan kyllä jaksaa vetää isommankin saaliin, kunhan punnitus piste vain laitetaan sopivasti, ettei tarvitse tehdä junalla ylimääräisiä koukkauksia. Malmihan se kuitenkin pääasia ja hyvinvointi sekä luomumarjat puhtaasta lapin luonnosta, Sokliaavan hilla, Maskaselän, Törmäojan makoisat, hiven, kivennäisaine rikkaat marjat, kyllä nyt Japanin kauppa varmasti vilkastuu, ei olla enää yksinomaa sen sienen varassa.
VR; hintatasohan on hyvin edullinen köyhälle vähäosaiselle kansanosalle, toivottavasti marjatili riittää paikallislipun lunastamiseen, ettei tarvitse apua pyytää taimaan suunalta, heillähän matkustaminen on niin halpaa, että muutamalla puolukalla kiertää maapallon ja jää vielä suvullekkin.
Siellä pääkaupunkiseudulla on muuten sellainen rata kuin marjarata, liittyneekö sitten Sokliin mitenkään, mene ja tiedä, mutta se todellinen marjarata on kyllä sitten täällä lapissa, jos ja kun hölmöläiset nyt saavat rahaa kasaan tähän hukkainvestointiin, jolla tuhotaan taas peruttamattomasti lapin arvokkainta omaisuutta.

14

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • intiaan junalla

      Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet.Oletteko huomanneet, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat et, että poromiehet pieree aivan uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat an uskomattoman paljon, ja pierut TODELLA haisee! Ehkä paikalliset on tottuneet niihin, mutta turisti tai junantuoma kyllä ikävästi haistaa nämä poromiehet. Osasyynä voi olla se, että kalsareita ei vaihdeta kovinkaan usein, ja niin on pinttynyt melkoset jarruraidat

      • Ottiko

        koville? kierros junalla lapin kauniissa, koskemattomassa luonnossa varmaan auttaisi.


    • On se tulossa

      Aloittaja tarkoittaa varmaanki että puolukan poimintaan junalla matkustaen Sehän ei ole paha ajatus kunhan se rata saadaan tänne asti ensin.
      Todennäköisesti se tehtäänkin koko lapin yli meneväksi Norjaan asti.
      Mikä olisi hyvä asia.

      • Sati vain on tulossa

        No pysähtyyköhän se juna Nojostissa sitten,sillä sielähän sitä puolukkaa ainakin ennen oli 70 luvulla?. Ja thairuopijoita ei sitten junaan huolita!!!


    • Sati se sittenkin tu

      Entä sitten paluu puolukkareissusta Jonostista.? No varmaankin häätynee mennä yöksi nopa nenän käpälle,koska ei se juna varmaankaan samanapäivänä ehdi takaisin. Niin ja litteran hinnat? Jääpiköhän niistä marjarahoista itelle edes keittosuolarahoja ku maksaa litterat?

    • Sati no ei sittenkää

      Niin ja sielähän on varmaan tunkua sielä nopa nenän käpälläkin,ei sinne varmaan sopisi kaikki halukkaat ahkerat poimijat ja metsästäjät. No niinen sitte häätynee tehä vaikka korsuja sinne nojostiin annolaitaan ja yöpyä niissä. Korsupuut kylläkin pitäisi ajaa sinne edellisenä talvena moottorireellä = moottorikelkka jo jostain muualta ja purkaa korsut marjakauden loputtua.

      • Kuka sanonut, että

        Nojostiin muka rata saataisiin, kyllähän se on sillä tavalla, että Sattaslaiset saa varmasti sen marjapendoliinon, met vähäosaiset joudamme täytteeksi eli fylliksi ratapenkkaan, ellei ennen sitä korppi polvelle istahda, kuten tällä perällä jo hieman tapa ollut.
        Jonkinmoinen laskupaikka kylläkin sopisi Nopanenä - Nojosti akselille, voisi avata suorat lennot Taimaahan, miksei pidemmällekkin, tässä kyllä avautuisi uusia investointi mahdollisuuksia ylimääräiselle rahalle. Eikö ne pidä siellä rahapajassa ollenkaan lomaa? investoinnit loppuu.


    • Lämpövoimalassa

      Juurakkotulessa alamme polttamaan setelieuroja, saadaan lämpöä ja työtä. Tuhkan voi ajaa tienparannusaineeksi Virttiöntielle, on maslakka taimaalaisten siinä sitten sipsutella. "Siinä sipsuttelee sitten taimaalaiset, pienillä jaloilla sipsuttaa taimaalaiset" Rauno Repomiestä matkien.

    • Sati virtaa piisaa

      On toki olemassa toinenkin ratkaisu siihen yöpymisasiaan,joka käy oiken hyvin euroahneille poimijoille, hamuajille. Nimittäin otsalamppu,sen valollahan voi sen yönkin hamuta niitä puoloja. Muuten korsupuiden ajoon pitää hankkia metsävaltiolta ja yksityisiltä lupa ajaa moottorireellä maillaan.

    • Virranmukan ?????

      Se on tuo moottorikelkan oikea nimi- MOOTTORIREKI -uskokoon ken haluaa..
      Kaikki rekisteröimättömät moottorikelkat (moottorireet) ovat laittomia kapistuksia.

    • Länget

      moottorirekeen ja Suojoelle linnunpesiä rakentamaan.

    • Ei tosikoille

      " Katson taaksepäin vain kiskot sinne jää juna jyskyttää mulla Jonostiin menolippu on, mulla jonostiin menolippu on mullajons"........................

      • Nojostiisa

        joo, se onkin paha tilanne kun kiskot jää, mutta juna vaan jyskyttää.


    • Juna Jussi

      Joko se junarata on sinne Norjan Ruijaan.Kauan ne sitä onki rakentanu.Tekevät vissiin rouvan kestäviä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe