Absoluuttisen paras piparkakkuohje?

Hifisti

Kertokaa piparkakkuohjeita, jotka olette kokeneet absoluuttisesti parhaiksi. Sellaisia jotka ovat pistäneet esiin aivan erityisen positiivisella maullaan ja koostumuksellaan.
Ohjeita on valtavasti pienillä ja suurilla nyanssillisilla eroavaisuuksilla, mutta haluan nyt yksilöitä jotka ovat korkeinta priimaa. Piparkakut ovat komponenteiltaan melko kompleksi tuotos ja tasapainon täytyy olla optimaalinen kun mukana on niinkin montaa ainesosaa.

Itse suosin piparkakkuja, jotka ovat yleistetysti: täyteläisiä, rikkaita ja pehmeähköjä. Suositelkaa mieluiten ohjeita joilla saa näihin adjektiiveihin sopivia piparkakkuja.

9

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KMIKON TISUPIPARIT
      ------------------------------
      KAULITUSTA PIPARITAIKINASTA IRROTELLAAV VAIK PYÖREÄKÄRKISTEN TÄHTÖSTEM MALLISIJA PIPAREITA LEIVIMPAPRUN PÄÄLLE UUNIPELLILLE.
      JOKAISEN PIPARIN KESKELLE LAITETAAN VIITISEN MAKEAA, KUIVATTUA KARPALOA JA HIUKKASEN TUORETTA MANTELIROUHETTA. PÄÄLLENSÄ VALUTETAAN RUOKALUSIKALLINEN VAAHTERASIIRAPPIA.

      JOKAISEN PÄÄLLE ASETELLAAN VAROEN UUS PIPARI, HIUKKASEN REUNOJA PAINELLEN. PIPAREIDEN KESKUSTAAN KEHITTYNEET PIKKU KUMMUT KAUNISTETAAN VIEL YHDELLÄ TAI USEAMMALLA KARPALOLLA TAI MEHEVÄLLÄ RUSINALLA.

      NÄIN ON RAKENNETTU NEITOSTEN NÄNNIPIHOJA HIUKKASEN MUISTUTTAVIA, MAKOISIA, TÄYTETTYJÄ TISUPIPAREITA. NE VIEL TIETENKIN SOVELIAASSA LÄMMÖSSÄ HELLÄSTI KYPSYTELLÄÄN. SEN JÄLKEEN PÄÄLLYKSIÄ SOPPII VIEL TOMUSOKERILLA KORISTELLA.
      KARPALOIDEN TILALLE ILIMAMMUUTA VAIK KEITETTYJÄ LUUMUJA, LUUMUHILLOOKIIL LAETTOOV VOEJJAAN, TAI TAATELEITA.

      OLOKEEPA ERITTÄEH HYVÄT! OESPA MUKAVA KUULLA, LUKKEEM MIELUSISTA NÄKÖ-, MAKUELÄMYKSISTÄ!
      22.11.2014 tisupiparin keksijä, kiiom mikko tammerforssin nuapurist

      • Mää vaan

        Ny meni korvat lukkoon. Kauhee huuto hyvän perään. Tairan lämmittää saunan. Onneks vaimo, ny jo varttuneessa iässäkin on sen verran terhakkatissinen ettei se niitä saa mun korville. Kai tää iso pääki vähä vaikuttaa mut olis komee viälä tänään kuulla jotain. Vaikka sen, että ny olis piparia tarjolla. 44 vuatta vanha resepti. Anopin parasta antia....Hyvää joulun odotusta !


    • Kuohkeimmat piparit saa kun voin ja puolet sokerista vaahdottaa ,munat ja toisen puolen sokerista myös vaahdottaa ,keittää siirapin ja mausteet. Sitten yhdistää haaleaan siirappiseokseen vaahdot varoen ja jauho-soodaseoksen viimeisenä.Takuu kuohkeita kun ei kaulitse liian ohueksi

      • kemia=aineiden suhde

        Olisin ehdottanut hifistille lähileipomon pipareita, itse tykkään ohuista, rapeista, ruotsalaistyylisistä, makuasia.

        Mutta tosiaan, hitaasti hyvää(?) tulee : Keittelet siirappia, voita mausteita (paljon, oman maun mukaan), jäähdytät kunnolla. Sitten vatkattu kananmuna, lisää sokeria, ripaus suolaa, lievä yliannos ruokasoodaa vehnäjauhoja ( rippunen ruisjauhoja.) Taikina yöksi jääkaappiin lepäämään.
        Seuraavana päivänä leivot, ensin pari koepiparia kuumaan uuniin, että näet miten taikina käyttäytyy paistettaessa.

        Onnea, älä polta montaa pellillistä!


      • lisää kemiaa
        kemia=aineiden suhde kirjoitti:

        Olisin ehdottanut hifistille lähileipomon pipareita, itse tykkään ohuista, rapeista, ruotsalaistyylisistä, makuasia.

        Mutta tosiaan, hitaasti hyvää(?) tulee : Keittelet siirappia, voita mausteita (paljon, oman maun mukaan), jäähdytät kunnolla. Sitten vatkattu kananmuna, lisää sokeria, ripaus suolaa, lievä yliannos ruokasoodaa vehnäjauhoja ( rippunen ruisjauhoja.) Taikina yöksi jääkaappiin lepäämään.
        Seuraavana päivänä leivot, ensin pari koepiparia kuumaan uuniin, että näet miten taikina käyttäytyy paistettaessa.

        Onnea, älä polta montaa pellillistä!

        Jatkan: ei liikaa jauhoja taikinaan!
        Mieluummin vähän löysähkö (=vaikeasti käsiteltävä).
        Jauhoja täytyy kuitenkin lisätä kaulittaessa. Taikina välillä jääkaappiin=helpompi käsitellä.


    • mummo 58

      olen jo koht 30 vuotta tehnyt Otavan klassikko kirjan KOTIRUOKAA ohjeen mukaisia joulu pipareita Mutta laitan aina vähintään kaksinkertaisen määrän inkivääriä ja kanelia. eivät ole plassun makuisia, vaan maistuvat pipareilta, täyteläisesti. ja jätän ihan vähän jauhoista pois ettei tule liian kuivaa taikinaa, ja kuten moni jo mainitsi, jätä piparit hieman paksummiksi. mitään pippureita yms mausteita en ole käyttänyt. hyviä ovat olleet.

    • Absoluuttinen fiilis

      Jos haluaa ohkaisia pipareita, niin on tärkeää käyttää oikeaa voita ja pitää taikina viileänä niin että voi on jähmeää. Margariini on pehmeämpää, siitä ei saa yhtä ohuita pipareita. Vasta paistetut piparit ovat yleensä rapsakoita, mutta niistä saa pehmeitä ja suussa sulavia kun säilyttää peltipurkissa pari viikkoa.

      Omia lempiohjeita on kolme, kaksi niistä on perintöä isomummulta. Vanhin käsin kirjoitettu on kulkenut suvussa jo yli 100 vuotta ja on ruotsalaista alkuperää. Se lähtee niin, että otetaan naula voita ... jo sen ohjeen esille ottamisesta tulee joulumieli. Toinen lempiohje on isomummun oma veriso, jossa on mukana maustepippuria. Ne piparit on molemmat sellaisia, joita mummu käytti ja joista tulee mieleen lapsuuden joulut. Minulle makuhifistelyä tärkeämpää on, että saa itselle oikean tunnelman. Kolmas hyväksi havaittu ohje on Paraisten piparkakkujen ohje, joka on käytössä aika monella suomalaisella. Siitäkin tulee hyvin joulumieli. Valitsen jonkin niistä kolmesta fiiliksen mukaan.

      Meillä leivotaan piparit joka vuosi itsenäisyyspäivän aikoihin. Taikinan teen viikkoa etukäteen niin että mausteiden maut tasaantuvat rauhassa ennen leipomista.

    • Panhandle (alkup.)

      Se, mikä on paras pipariohje, on tietysti makuasia. Mistä mausteista pidät, pitääkö piparien olla paksuja vai ohuita, rapeita vai vähemmän rapeita jne.

      Minulle ainoa oikea pipariohje on Paraisten piparit (googlaa tai etsi kirjoista, löytyyn monesta paikasta). Piparien pitää myös olla mahdollisimman ohuita, joten taikina pitää kaulita niin ohueksi, että se juuri ja juuri vielä pysyy koossa.

    • rapsakoitaraidoilla

      Ostimme Lidlistä Jouluaitta 400g punaisessa muovirasiassa pipareita, kaakaoraitoja päällä, tosi maukkaita pipareita, valmistettu Ruotsissa.
      Hintakin oli muistaakseni vain 2.50 euroa.

      Ostakaa, jos tykkäätte hyvinmaustetuista pipareisa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe