kokkotyösäätiön alihankkian työt

tehny

miten säätiö voi teettää 9euron ilmais työvoimalla esim halpa-hallille alihankintana töitä koska se on laissa kiellettyä ja kaupungin päättäjät tietää sen kuntouttavassa työtoiminassa ei saa kilpailla yrittäjän kanssa koska se vääristää kilpailua tai käykää ottaa selvää miten mahdollista että kuntoutajat tekee muuttoja ilmais työ-voimaa käyttäen miksei kukaan puutu asiaan koska se vie oikeita työpaikkoja margita ja mämmi tietävät ja rikkovat lakia kokoajan

67

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tee ite

      kokkotyö-säätiö vääristää kilpailua koska yrittäjä maksaa palkaa mutta säätiö voi tehdä halvemmalla saatukea ja ilmasia työn tekiöitä

      • ???

        Täyttä asiaa, näistä ei vain saa puhua ääneen että hys hys.


    • älyttömät

      " kuntouttavassa työtoiminassa" "kuntoutajat" jotka tulevat yheiskunnalle kalliiksi saavat jotakin järkevää tekemistä kun jotkut yritykset antavat siihen mahdollisuuden.

      Ei kuntouttajien paapominen missään ole tuottavaa toimintaa ja saavathan he muutakin kuin 9€ päivässä.

      Mielestäni kakki työpajat ja "kokkotyö säätiöt" pitäisi lopettaa, koska toiminnan kulut tulevat erittäin kalliiksi yhteiskunnalle.
      Suomessa on tuhansia yrityksiä joissa voisi antaa ammateihin soveltuvaa ohjausta ja opetusta se säästäisi yhteiskunnan varoja ja lopupelissä lisäsi työllisyyttä.

      • Plöbölöblöb

        Kuntouttavassa toiminnassa Kokkotyösäätiöllä olevat eivät saa edes tuota 9€ päivässä, jonka saavat työharjoittelussa Kokkotyösäätiöllä olevat.
        Olen itse ollut muutama vuosi sitten kuukauden ajan kuntouttavassa toiminnassa ja mitään 8 € ylläpitokorvausta ei maksettu.
        Silloin se ylläpitokorvaus oli vaan 8€, joille se maksettiin.

        Eikä kuntoutujille edes kerrota heidän oikeuksistaan, vaan Kokkotyösäätiö piti kuntoutujia työssä 5 päivää viikossa klo 8.00-15.30 välisenä aikana, vaikka kuntouttavassa työtominnassa riittää 1 päivä viikossa 4 tunnin ajan, kun ei kerta palkkaakaan makseta.

        Täytyy vaan ihmetellä Kokkotyösäätiön moraalia, jos Kokkotyösäätiö tekee miljoona euroa liikevaihtoa ja teettää työtä työttömillä ilman palkkaa.
        http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/375723/Atta-Promotion-Kokkotyö-säätiölle-järjestely-närästää-yrittäjiä


      • mielipideosastolle
        Plöbölöblöb kirjoitti:

        Kuntouttavassa toiminnassa Kokkotyösäätiöllä olevat eivät saa edes tuota 9€ päivässä, jonka saavat työharjoittelussa Kokkotyösäätiöllä olevat.
        Olen itse ollut muutama vuosi sitten kuukauden ajan kuntouttavassa toiminnassa ja mitään 8 € ylläpitokorvausta ei maksettu.
        Silloin se ylläpitokorvaus oli vaan 8€, joille se maksettiin.

        Eikä kuntoutujille edes kerrota heidän oikeuksistaan, vaan Kokkotyösäätiö piti kuntoutujia työssä 5 päivää viikossa klo 8.00-15.30 välisenä aikana, vaikka kuntouttavassa työtominnassa riittää 1 päivä viikossa 4 tunnin ajan, kun ei kerta palkkaakaan makseta.

        Täytyy vaan ihmetellä Kokkotyösäätiön moraalia, jos Kokkotyösäätiö tekee miljoona euroa liikevaihtoa ja teettää työtä työttömillä ilman palkkaa.
        http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/375723/Atta-Promotion-Kokkotyö-säätiölle-järjestely-närästää-yrittäjiä

        laittakaa kysymys Kokkotyö-säätiön johtoryhmälle KP-lehteen tai Kokkola-lehteen ja kysykää onko tämä laillista toimintaa?


    • qqqq2

      maksais oikean palkan eikä 9euron orjat pomoille

    • "Joulupukki"

      Kilpailu työvoimasta on vääristynyt, kalliin julkisen sektorin takia. Työantajat ei pysty enään työllistää, kun työvoima on kallista, ja kotimainen kulutus on laskenut, kun kustannuksia tuodaan yrittäjille ja kuluttajille, niin työvoimaa kierrätetään yllä mainitulla tavalla, niin tekevät Kunnat ym. tahot.

      Yritystoiminnalla on valmiit puitteet tehdä työtä ja työllistää kun työnvoiman hinta päivitetään. Nousukauden aikana palkat ym. kustannukset nousi sille tasolle, mihin ei yksinkertasesti ole enään varaa, ja nyt se näkyy ennen kaikkea suoritusportaan työvoiman vähennyksenä, vanhuspalvelujen yksityistämisenä, sekä muun teveydenhoidon, kun palveluja yksityistetään.

      Kuntaliitoksien kohdalla 5-vuoden sopimukset henkilöstölle, toi rasitteet kunnille, ja niitä nyt joudumme veronkorotuksien ym. kohonneiden maksujen takia maksamaan.

      Ainut lääke on tuoda palkkatasoa valtion ja kuntien maksukyvyn tasolle, se vaatisi AY-liikkeeltä, uutta ajattelutapaa, joka nyt tuntuu mahdottomalle ajatukselle.

      Suomeen pitäisi saada valtalaki, jolla saataisi talous tasapainoon, ja hyvinvointiyhteiskunta säilytettyä......................................
      aika näyttää, kuin syvälle suohon pitää mennä, ennen kuin järjen käyttö alkaa näkymään.

    • Kokemusta on

      Tähän ongelmaan löytyy hyvin yksinkertainen ratkaisu: ÄLÄ TEE TYÖTÄ 9 EUROLLA! Ja jos karenssia tulee niin se nyt on aika pientä verrattuna siihen nöyryytykseen mihin joudut orjatyössä. Huvittavaa tässä systeemissä on tosiaan se että annetaan ymmärtää että joskus pääsee oikeisiin töihin, tosiaan vain 3 prosenttia näistä työllistyy.

    • älyttömät

      Kokemusta on > ja siitä ymmärtäminen on lisääntynyt.
      Huvittavinta on, että yhteiskunnasta alkavat systeemissä olevat rahat loppumaan.

      ÄLÄ TEE TYÖTÄ 9 EUROLLA !> kohta et saa sitäkään ja karenssiakin joudut viettämään hamaan tulevaisuuteen saakka.

      Vielä on hyvä jos "orjelle" voidaan edes jotakin antaa on se vaan niin kallista tuo orjatyvoima, mitenkä heidät voisi lähettää johonkin kaukaiseen lämpimään maahan nauttimaa siellä olevista suunnattomista eduista.

      • Lakisääteinen, hah!

        "ÄLÄ TEE TYÖTÄ 9 EUROLLA !> kohta et saa sitäkään ja karenssiakin joudut viettämään hamaan tulevaisuuteen saakka."

        Kenellekään ei ikuisuus karenssia voi laittaa, koska se on laiton ja vastoin lakisääteistä perusturvaa, jossa taataan jokaiselle oikeus lakisääteisen perustoimeentuloon.
        Lakisääteisellä oikeudella perustoimeentuloon ja käytännön oikeudella on suuri ero.
        Vaikka olisi lakisääteinen oikeus perustoimeentuloon, niin perustoimeentulosta päättävät ovat lain edellä ja he päättävät kuka saa perustoimeentuloa.
        Jos perustoimeentulo kaikille olisi lakisääteinen, niin verottajan tiedoista nähdään ihmisten tulot ja verotietojen perusteella tulottoman osalta asia korjattaisiin niin, että tulottomalle alettaisiin maksaa minimi perustoimeentuloa.
        Näinhän asia ei ole, vaan osaa ihmisiä pidetään eri tavoin tulottomia karenssin ym. toimesta.
        Niin kauan kun asia on näin, niin ei ole mitään lakisääteistä perusturvaa jokaiselle!

        Kaikki muut asiat kyllä menevät lain mukaan kirjaimellisesti, mutta ei perusturva!


    • jaaake

      kuka maksaa näitten 9euron palkat sinä joka menet

    • työ8

      ei orja työtä ,maksakaa

    • ???

      Hoitais tää säätiö ensin omat nurkkapielensä kuntoon.

    • älyttömät

      Äänestää ääliöt taas oikeistolle lisää valtaa, niin saatte edelleen sitä mitä tilaatte.

      9€ murusia.

      Seuraatkaa edes sen verran maailman menoa, että työn pitää tuottaa myös työn teetäjälle jotakin ja huolehtikaa myös siitä, etteivät eliittijoukot vie teiltä yli ymmäryksen joka on 6 numeroinen luku.

    • dööd

      älkää ostako palveluja säätiöltä niin tiputatte niin sanotuja pomoja pois sieltä kyllä ihmiset lopulta huomaaja kertokaa kaikille

      • säätiön asiakas

        säätiön myymälässä käy vähän asiakkaita siellä on hiljaista niinkuin huopatossutehtaalla. mikähän lienee syy?


    • totta vain

      Kuulkaapas.
      Säätiö antaa mielellään kaikki työnsä yrittäjille. Ihan totta.
      Ainoa ehto on se, että yrittäjä työllistää nämä samat henkilöt jotka nyt nämä työt tekevät.

      Saiko kopin?

    • eläkkeellä 4v

      Tuleeko kuitenkin toimeentulotuki asumistuki sekä 9e. jos niin eikö kuitenkin ole kivanpaa kuin vain olla kotona.Mulla kun tuttuja aidosti työtön ja sitten niitä toisia .

    • kyllä

      en osta periaatteesta säätiöltä koska en halua käyttää hyväksi työttömien ahdinkoa työttömät maksavat siellä pomojen palkat

      • niiskuneiti5

        Käytän ko. säätiön palveluja, koska haluan edistää näiden työttömien ja työelämästä
        pudonneiden paluuta työelämään ja mielekkääseen työhön.
        Ja, estää heidän syrjääntymistään.
        Toiminta tuo työelämän ulkopuolelle jääneille mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja mukaan toimintaan.
        Nykyään työtä ei ole ammattitaitoisille pitkään työssäolleillekaan, väkeä saneerataan kovalla kädellä työpaikoista.


      • klllk

        Voi kiesus.
        Ota vähän selvää asioista ennenkuin aukaset löyhkäävän kitasi.


    • ei n

      hyvä niiskuneiti jos johtajat tekee kans 9eurolla työt ni ollaan samalla linjalla jos tekee ni meen heti

    • älyttömät

      Säätiön myynnissä ei ole ketään joka ymmärtäisi, että tavaran pitää kiertää eikä seisoa jotta siitä saisi tuottoa.
      Mikäli tavaraa seisoo yli 2 viikkoa niin hinta on liian korkea ja seisova tavara vie tilaa jossa kuitenkin on kustannuksia.

      Kokkotyö säätiön toiminta on hyvää työrajoitteisille jotka eivät sovellu vapaille työmarkkinoille ja työkykyiset pitää työllistää oikeisiin töihin markkinatilanteen mukaisilla hinnoilla.
      Työehtosopimuksista löytyy varmasti sopiva hinta myös haluttomille ja tuottamattomille esim suorite eli urakkahinta, kyllä kellokalle löytää hinnat.

      • ???

        Mutta kun sinne sijoitetaan täysin työkykyisiäkin ihmisiä joiden pitää osallistua tietyn ajan kuluessa johonkin toimintaan.
        Kokkolassa kun ei oikein meinaa olla muita vaihtoehtoja, varsinkaan kun tämä on hyvää bisnestä ja kiire sekä vaatimus taso on jopa kovempaa kuin kaupungin töissä, josta sentään maksetaan palkkaa, jos kaupunki kerran esim teetättää säätiöllä töitä ja näitä töitä täytyy olla silloin niin vois palkata näitä ihmisiä palkkatuella töihin eikä riistettäis ja nöyryytettäis lisää.


      • rooperomu

        kallista tavaraa ei siellä asiakkaita käy


      • juorun-kantaja
        rooperomu kirjoitti:

        kallista tavaraa ei siellä asiakkaita käy

        kuka se säätiön jutilan matin isä on joku velimatti tai joku? kuulemma mukana jossain romuroopen touhuissa, tekevät laittomuuksia?


      • sosiaalitantta

        työhyvinvointi on säätiöllä 0. kaikki kyttäävät toisiaan. palkka on huono. miksi kaupunki tukee tällaista. moni on lopettanut siellä.


    • 46v työssä

      Minä olen ostanut palveluja ja voin sanua että hyvä porukka teki ,harmittaa kun heille ei ole vapailla markkinoilla työ paikkaa.Suurimmat huutajat on ne jotka haluaa attasea salkun kymppitonnin palkan työ aika joustava.Joillakin on saattanut olla työpaikka mutta ei työhalua ja sen on saannut toinen joka haluaa töitä.Liian monta tuttua heikäläisiä.Toki aidosti työttömiäkin

    • älyttömät

      Lakisääteinen, hah!

      "Kenellekään ei ikuisuus karenssia voi laittaa, koska se on laiton ja vastoin lakisääteistä perusturvaa, jossa taataan jokaiselle oikeus lakisääteisen perustoimeentuloon."
      Älyttömät> kun ei ole rahaa niin ei voida ulosmitata tyhjästä.

      "Lakisääteisellä oikeudella perustoimeentuloon ja käytännön oikeudella on suuri ero.
      Vaikka olisi lakisääteinen oikeus perustoimeentuloon, niin perustoimeentulosta päättävät ovat lain edellä ja he päättävät kuka saa perustoimeentuloa."
      Älyttömät> kun ei ole rahaa niin ei voida ylläpitää lain edelyttämää perusturvaa

      "Jos perustoimeentulo kaikille olisi lakisääteinen, niin verottajan tiedoista nähdään ihmisten tulot ja verotietojen perusteella tulottoman osalta asia korjattaisiin niin, että tulottomalle alettaisiin maksaa minimi perustoimeentuloa."
      Älyttömät> kyllä noita verotietoja käytetään myös perusturvan määrittämisessä.

      "Näinhän asia ei ole, vaan osaa ihmisiä pidetään eri tavoin tulottomia karenssin ym. toimesta.
      Niin kauan kun asia on näin, niin ei ole mitään lakisääteistä perusturvaa jokaiselle!"
      Älyttömät> ihmisiä ei pidetä tulottomina vasten tahtoaan vaan turvataan siihen, että yhteiskunnan perusturvasta saa aina jotakin.

      "Kaikki muut asiat kyllä menevät lain mukaan kirjaimellisesti, mutta ei perusturva!!
      Älyttömät> mikään ei mene oikeuskäsitteiden mukaan, vaan kaikki jaetaan siten, että ahneet ottavat ja seraava porras saa ja muille jää jotakin jos on rahaa.

      Käytössä on malli, joka lisää tuloeroja ja lisää työttömyyttä, eli on toimittu päin perssettä.

      • sosologi13

        Saattaa tuntua uskomattomalta, että Suomen kaltaisessa, sivistysvaltioksi tunnustetussa maassa rikottaisiin näitä kohtia vastaan, ja että esiintyisi tässä selvityksessä kerrotunlaista työttömien hädänalaisen tilanteen hyväksikäyttöä. Pitkälti tähän menettelyn onnistuminen myös perustuu. Vaikka asia on tuotu esille tunnustettuna epäkohtana eduskunnassa, mediassa ja presidentinvaaliväittelyissäkin, käytännölle ei ole tehty mitään. Koetaan, ettei asia kuitenkaan pohjimmiltaan voi olla näin, onhan Suomen hegemonia oikeusvaltiona niin vahva.

        Totuus kuitenkin on, että suuret määrät suomalaisia työttömiä on joutunut työskentelemään ja työskentelee juuri nytkin vastoin tahtoaan, palkatta, rangaistuksen uhan alla – aivan ILO:n pakkotyön määritelmät täyttävissä oloissa. Vaihtoehtona on kurjistaminen täysin kestämättömään tilaan.

        Lopuksi on paikallaan esittää itse lainmuutoksesta eräs mielenkiintoinen huomio. Sillä ei nimittäin ollut eikä ole mitään muuta tarkoitusta kuin mahdollistaa palkaton pakkotyö. Jo lainmuutosta ennen työtöntä rangaistiin, mikäli hän ei ottanut vastaan työvoimakoulutusta tai lainmukaista, palkallista työtä. Lakimuutoksen ainoa syy on se, että nyt hän ei saa enää kieltäytyä palkattomistakaan töistä, kunhan niitä kutsutaan nimellä työmarkkinatoimenpide.

        Perustuslakimuutokset olisi nyt ajankohtainen,kuin myös ageismi ja muu syrjintä.


      • älyttömät
        sosologi13 kirjoitti:

        Saattaa tuntua uskomattomalta, että Suomen kaltaisessa, sivistysvaltioksi tunnustetussa maassa rikottaisiin näitä kohtia vastaan, ja että esiintyisi tässä selvityksessä kerrotunlaista työttömien hädänalaisen tilanteen hyväksikäyttöä. Pitkälti tähän menettelyn onnistuminen myös perustuu. Vaikka asia on tuotu esille tunnustettuna epäkohtana eduskunnassa, mediassa ja presidentinvaaliväittelyissäkin, käytännölle ei ole tehty mitään. Koetaan, ettei asia kuitenkaan pohjimmiltaan voi olla näin, onhan Suomen hegemonia oikeusvaltiona niin vahva.

        Totuus kuitenkin on, että suuret määrät suomalaisia työttömiä on joutunut työskentelemään ja työskentelee juuri nytkin vastoin tahtoaan, palkatta, rangaistuksen uhan alla – aivan ILO:n pakkotyön määritelmät täyttävissä oloissa. Vaihtoehtona on kurjistaminen täysin kestämättömään tilaan.

        Lopuksi on paikallaan esittää itse lainmuutoksesta eräs mielenkiintoinen huomio. Sillä ei nimittäin ollut eikä ole mitään muuta tarkoitusta kuin mahdollistaa palkaton pakkotyö. Jo lainmuutosta ennen työtöntä rangaistiin, mikäli hän ei ottanut vastaan työvoimakoulutusta tai lainmukaista, palkallista työtä. Lakimuutoksen ainoa syy on se, että nyt hän ei saa enää kieltäytyä palkattomistakaan töistä, kunhan niitä kutsutaan nimellä työmarkkinatoimenpide.

        Perustuslakimuutokset olisi nyt ajankohtainen,kuin myös ageismi ja muu syrjintä.

        Sosiaalisiakaan toimenpiteitä ei voi toteuttaa ilman rahaa ja rahan alkuperä lähtee aina työnteosta.

        ILO on vähäistä jos nykyinen meno jatkuu.

        Perusturva ja toimeentulo työkykyisille pitää aina tulla työnteon kautta ja töitä riittää suomessa vaikka mamuille jakaa, syyttäkää itseänne kun olette äänestäneet piruille (oikeistolle) vallan kun annatte sille pikkusormen, niin se vie koko käden.


    • kakka kale

      eläke ikää nostettu saanko minä nyt olla sillä 9 eurolla 65 vuotiaseen asti töissä jippii

      • nälkä

        Etkö todella saa muuta ,miksi no kansaneläke on nykyään tai takuu eläke 700e ehkä sen


      • mätäpaisepuhkeaa

        jotain mätää säätiössä on miksei kukaan selvitä? kaupunki pumppaa rahaa sinne. Kokko-pesu olis menny konkurssiin


      • selvittäkää_asiat

        Kokko-Pesu ei ole Kokkotyösäätiön pesula, vaan Kaupungin ja Sairaalan, säätiö omistaa siitä vain 10%. Eikä kaupunki pumppaa säätiölle rahaa, kaupunki ostaa säätiöltä palveluja, pääasiassa juuri näitä työttömien kuntouttavaa työtoimintaa johon kuuluu valmennusta, jokaisella kuntouttavassa tms. työtoiminnassa olevalla on oma henkilökohtainen yksilövalmentaja joka auttaa esim. työelämään tai kouluun pääsyssä.


    • jöö11

      mitä saanko minä vielä eläkettä

    • älyttömät

      Yhteiskunnan kassasta saat sinäkin elantosi, et ole yhtään työttömiä kummempi elätti.

      Eläkekapiaisen pitäsi kapinoida ja puolustaa heikompiosaisia, mutta kuten kaikki tietävät olet saamaton PERSU.

    • työ vai edut

      Kerro mulle miten minä eläkeläinen n46v töissä oon huonompi kun mun ex- joka haki joka välissä sairaslomaa 20v sitten .Oli hyvä työpaikka kun pikkulilli kipiä,nilkka kipiä nauro että hän kyllä osaa näytellä että sairasloma irtoaa.Ei ole töissä ollut sen jälkeen ,nyt leuhkii saa niin hyvin as.tukea ym ,sähköt makso sossu .UUsi puolisokin 20v ei pahemmin ole töissä ollut nyt hienolla autolla ajellaan vastaan.En penniäkään ole häneltä elatus maksuja saannut.Olen ollut tyytyväinen kun saan eläkettä työstäni ,15v aloin tiedän että mun aikana sai valita työn kouluakäymätönkin kun otin vastaan niitä mihin ei nytkään tahdo saada tekijää pieni palkka oli silloin .Nythän myös exäni puolisoineen on eläkkeellä ,varmaan takuueläkkeet ym tulee kun tietäävät kaikki lait ja asetukset osaa hakea.Tänään on työstä pulaa ja ne jotka menettänyt siksi työ.Uskallan sanoa että jos ei olis liian avokätiseks ruvettu sosiaali eduissa joidenkin palkat korkeampia koulutukseen nähden ,muuten pistivät istumaan .Minä en puollusta niitä jotka kaikki temput ja porsaan reijät löytää.Nitä vanhuksia puollustan joka tämän yhteis kunnan loi ja tarvis suuremman avun .En karehdi haen kirppiksiltä ei tarvi olla viimisen päälle kaikki vempaimet kummasti hienot laitteet puh,on teiläkin.Pitäis oikeesti kaikki haastatella erottaa jyvät akanoista.Ei aina taputtaa olkapäälle .Otan yhteen usein lapseni kanssa s-lomista on isin lähtenyt huono äiti kun kävi töissä

    • älyttömät

      Meillä on niin sanottu hyvinvointiyhteiskunta, jossa suuriosa ihmisitä on tippunut köyhyyrajan alapuolelle.
      Meillä mätänee ja homehtuu muutkin kuin julkiset rakennukset, ei osata sopeuttaa ja jakaa edes jäljellä olevaa hyvinvointia vaan annetaan tuloerojen ja työttömyyden kasvaa, joka johtaa ihmisten homehtumiseen ja mätänemiseen.

      Meillä ei ole tasapuolisia eikä tasavertaisia lakeja.
      Kansanedustajilla ym kermalla on erilaiset lait kuin kansalla.
      Myös käytännössä ihmiset erotellaan hyväosaisiin ja huono-osasiin monenlaisilla verukkeilla joissa ei ole mitää oikeudenmukaisuus käsitettä.

      Tosirealisti 49v eläkkeelle se ei ole oikeudenmukaisen yhteiskunnan arvon mukaista.
      Samaan sarjaan kuuluvat kaikki joilla on yli 3000€/kk eläke ja yli 100000€/kk ansiotulot.

    • Mielipide tämäkin

      Ei todellakaan ole oikein 49vuotiaana eläkkeelle,puhuuko siitä kukaan puolue ei,taatusti löytyis töitä omasta työpaikasta .Sitten korkeat eläkkeet niistä puhutaan mutta ei puututa.Se olis helppo kun ajettais laki,vois laittaa .Ei suurituloinen tuhlaa ,mutta kukaan ei ole alannut myös puollustaan kaupanalan ja,siivoojien työ ja palkka alennuksia. Nuoria tulee pienellä palkalla ehkä opiskelia tarvii muutaman tunnin sitten 56v tehdään 32t viikkotunnin.ei elä sillä.Siivousfirmat on laskennut palkkoja sairaala-apulaisilta ei kukaan välitä vanhat pihalle ne kokemuslisät.Ei kokenut työntekijä ole mitään.Mitä tulee tähän keskusteluun 9e ,miksi ajattelen erin laisesti ,jos siis saa siis jos tulee peruspäivä raha,ehkä saan as,tuen .laps korotukset,ruokakassit hei ihanaa kun pääset kotua pois ees tunnen kaikki ei tule ku manulle illallinen ,jos ite löytäis jonkun joka antais työn sitten sen 300e jota vois tienata että menettäis etuuksia.työ tunnit vois olla niin että se kattais etuudet ,mä ajattelen näin ,työtön tietää toisen laisen ajatuksen. Minä riemastuin viimeviikolla tv2 näytti työtön 9 e kauhia haloo mihin meni peruspäiväraha 400 e hevoselle jäi itelle 200e ,juuri tällaiset kannan otot murentaa uskottavuutta,tai kun kassa jonossa valittaa oon työtön ,tupakki aski 6e mäyräkoira kyllä monella on ne arvot myös hakusalla. ay-on hukassa ,ja en oo Persu

    • älyttömät

      Eläkekatosta on viimeksi äänestetty 2006 Vanhasen hallituksen aikaan ja kaikki kepulaiset äänestivät eläkekattoa vastaan ja nyt kepun kannatus on huipussaan ja kun kepunvallan aikana jakovarat jaettiin veronkevenyksinä hyvätuloisille, niin jatkuuko hyvätuloisten paapominen?

    • judila

      kuntouttava työtoiminta yrityksessä on laitonta. säätiö on yritykseen verrattavissa. Säätiö tekee voittoa.

      • roopesetä

        Niin yleishyödyllinen yhdistys eihän voi tuottaa voittoa.


      • DingDingDing

        Mistähän oot saanut päähäs että Säätiö tekee voittoo? Ottaisit asioista selvää ennen yleisillä palstoilla ulisemista ;)


      • kummisetä2
        DingDingDing kirjoitti:

        Mistähän oot saanut päähäs että Säätiö tekee voittoo? Ottaisit asioista selvää ennen yleisillä palstoilla ulisemista ;)

        satunpahan tietään vaan.


    • tränn

      Itse olen ollut kohta 10 vuotta saikulla välttääkseni laittoman ja ihmisarvoja loukkaavan toimeentulotuesta napsaistavan nykyään kuulemma jopa 50% osuuden. Täysin moraalitonta. Ennen se oli -40% ja sekin on liikaa! Kohta varmaan ei saa ollenkaan tukia, jos ei tee ilmaistyövoimaa ja simputusta vastaavaa "työtä" ilmaiseksi sinne asti, että on eläke. Ja eläkeikäähän ei varmaan kohta ole ollenkaan, vaan töitä pitää tehdä hautaan saakka, kun tuota eläkeikääkin jatkuvasti nostetaan.

      B-lääkärinlausuntoja saa helposti, kun vetoaa mielenterveysongelmiin. Käyt tädin juttusilla kerran kuukaudessa, etkä popsi niitä SSRI-pillereitä.

      Itse tekisin toki töitä, jos siinä kohtaisi menetetty vapaa-aika suhteessa palkkaan.

      Turha lässyttää jostakin "vedettiin ennen kaarnaa puusta nälkään, kun ei ollut rahaa, ja jouluna oli pettuvelliä". Tämä nyt vaan on sillälailla, että nollatöitä tekemällä ei yksinkertaisesti saa koskaan ammattia, josta saa kohtuulliset tulot.

      Eipä nois "työpajois" näy olevankaan "työntekijöinä", kun avohoidon neuroleptejä popsivia zombieita.

      Protestoikaa tätä yhteiskuntaa vastaan, tai istukaa ja valittakaa netissä. Asiat muuttuu vaan, kun porukka alkaa oikeasti ns. vastarintaan ja kieltäytyy töistä ja hakee sairauslomaa. Siinäpähän olisi sitten tilastojen kaunistus laskussa taas. Työttömyystilastojahan kaunistellaan noilla "kuntouttavilla työtoiminnoilla". Olin kerran päivän ja tajusin, että joopajoo.

      • Oletlaiskaloinen

        Protestoisit sinäkin omilla rahoillasi niin OK mutta kun protestoit meidän työssäkäyvien rahoituksella ihan vaan kun ei huvita niin ei ole OK!


    • Näinon11

      Vaalit 2007 yksi syy nyt olevaan lamaan

      ”En kadu tippaakaan, sanoo Jaana Laitinen-Pesola Uudelle Suomelle vuonna 2007 tehdyistä palkankorotuksista.”
      ”Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas oli tuolloin Tehy-ammattijärjestön puheenjohtajana ja hänet muistetaan tiukkana ”lakkokenraalina”.
      –” Jos ajatellaan, että korotus olisi tullut pelkästään tehyläisille, se olisi koskenut noin 100 000 palkansaajaa, mutta kun se tuli koko kuntasektorille vähän viiveellä, niin se vaikutus moninkertaistui. Mitä kunnissa nyt on: 300- 400 000 työntekijää. Kannattaa kysyä kuntatyönantajilta, miksi tehyläisten taistelemat korotukset levitettiin koko kuntasektorille, Laitinen-Pesola pohtii.”
      Kokoomuksen ja Kataisen olisi pitänyt ymmärtää, että kun yhdelle lupaa on annettava kaikille. Ilmeisesti Katainen vallanhimossaan lupasi 500€ kuussa lisää Sairaanhoitajille, ja kuvitteli että muut julkisen sektorin työntekijät tyytyvät palkkaansa. Vaalien jälkeen kävi niin, että sairaanhoitajat uhkasivat massairtisanomisilla, jos Katainen ei lunasta lupaustaan, ja tämän jälkeen julkisen sektorin kaikkien palkat nousivatkin. Tämä taas pakotti nostamaan yksityisen sektorin palkkoja, koska muuten palkat olisivat jääneet jälkeen julkisesta sektorista. Tällä sooloilulla alkoi palkkojen kilpajuoksu joka oli kallis hinta, joka kyllä piti Kataisen vallassa ja Kokoomuksen nousua vuosikaudet, hinta vaan oli kova Suomalaisille, 50miljardia lisää velkaa.
      Palkankorotukset toteutettiin kun talous alkoi jo kääntyä laskuun, ei tällä palkkatasolla yksityiset voi työllistää, ammattiliitot itse aiheuttavant nykyisen työmarkkinatilanteen.
      Vanha sanonta" ahneella on paskanen loppu"

    • yyyaaas

      en vihtisi sanoa mutta jotain vialla koska säätiöstä valitetaan tekeekö ne lain mukaan työt vai käyttää hyväksi raasuja ihmisiä muka auttaakseen en äänestä enkä osta sieltä mitään enään ehkä tekisi hyvää vaihtaa pääjohtajaa vaihteeksi

    • yliopistontutkijahesasta

      kuinka paljon siellä on työntekijöitä? onko kaikki sosiaalitapauksia

      • yliopistontutkijahesasta

        kuinka paljon siellä koivuhaassa on työttömiä? onko kaikki psyykkisisiätapauksia


    • asiakaskälviältä

      Suomessa on laki. Ja ministeri on sanonut että tällainen ilmaistyövoiman hyväksikäyttö on laitonta. Kokkolan virkamiehet ja poliitikot eivät ymmärrä tätä. Täyttä simputusta kaikki siellä. Työntekijöiden hyväksikäyttöä. Kalliit hinnat, kukaan ei osta mitään, tavara lojuu paikallaan kuukausia. Kenellä on tulosvastuu?

    • TOSIREALISTIiKOKKOLA

      Hah hah hah hah hah hah haa, turkoosia taas vituttaa.

      Realistia naitattaa, homot eivät mitään saa, hah hah haaa...

    • buubii

      Työllistin pienyrittäjänä ennen 3 henkilöä. Nyt en yhtään. Kiitos siittä valtiolle. Laittoivat kustannukset niin korkealle että kannattavuus meni miinukselle. Nyt teen plussaa ja 12-14 tuntia päivässä. Eli joudun tuon määrän tekemään että saan palkkaa itselleni ja kulut maksettuaa. En aio enää työllistää. Hyvä kun on Kokkotyösäätiö näille jota minä ennen autoin. Se on taas silkkaa vaalhetta että ne eivät saa enempää kuukaudessa käteen. Kokkotyösäätiö maksaa osan ja valtio loput. Sama kait se mistä kassasta se tulee. Eivät kuitenkaan makaa kotona niin kuin ammattiliitto haluaisi. Huutakaa tuonne liiton puolelle. Siellä ne miljoonia tuhlaa ja tienaa. Se vasta mätäpaise onkin . Tutkikaa sieltä. Petytte pahasti näihin köyhien ryöstäjiin.

    • sossu

      Eihän säätiö teetä ilmaistyötä, teillä kaikilla jotka olette siellä "ns työssä" on jokin syy siihen. Esim. kuntouttava työtoiminta. Tarkoitushan on että sieltä voisi sitten siirtyä tavallisiin töihin palkalla johonkin yritykseen. Tämänhetkinen tilanne vain tässä yhteiskunnassa on se että niitä töitä ei ole tarjolla niille muillekaan työttömille jotka ovat työkkärin listoilla. Onhan se hyvä että teillä siellä säätiöllä työskentelevät on jotain mielekästä tekemistä, rytmi elämässä, kun olette siinä kunnossa että pystytte tekemään. Pitäisikö teidän mielestä toimeentulo tulla kotona maatessa, tekemättä mitään. Olkaa iloisia että kelpaatte tekemään jotain hyödyllistä ja että teitä tuetaan työelämään.

    • Ylpeä_kokkotyöläinen

      Me jotka olemme kokkotyö säätiön kautta töissä kuka missäkin ni mekin olemme ihmisiä ja haluamme tehdä työtä! Antakaa meidän tehdä työtämme rauhassa ja älkää meitä haukkuko koska luuletteko todellakin että on kiva olla tois luokan kansalainen joka ei kelpaa oikeisiin töihin?! Ei ole kivaa!

      Eikö se kuitenkin ole parempi että olemme töissä ja saamme siitä edes jonkinlaisen palkan? Vai olisko parempi ettemme tekisi töitä jolloin täällä haukuttaisi että olemme laiskoja ja elämme yhteiskunnan varoilla!

      Jokainen ihminen on arvokas ja jokaisella on oikeus saada tehdä työtä!

      • SimoToini14

        Hyvä puheenvuoro. Nämä kateelliset ja tietämättömät täällä purkavat vain huonoa oloaan. Kysyisivät moniko on saanut ratkaisun elämäänsä säätiön kautta?
        Sen verran "voitosta". että yleishyödyllinen säätiö saa tuottaa sen verran että pystyy kehittämään toimintaansa. Ulos ei säätiöstä voi ohjata rahaa.


    • Böljä

      Hei kysyn sellaista että onko se muka työntekijöiden vika että heillä on huono palkka? Ei ole!

    • Nähnyt83

      Liekö sielläkään osa niin psyykkisesti sairaita ole ettei muka kunnon töitä pystyis hakemaan ja tekemään edes jonkin aikaa. Itse viilaillaan itselle sopivat tunnit viikossa ja sitten vaan nostetaan se raha millä pärjätään ja muuten käydään vähän hakemassa ilmaista leipää ja ihan hyvin menee.

      Perseelle sais osaa potkia..

      • Ylpeä_kokkotyöläinen

        Oikeasti onko se sinulta pois jos saan olla kokkotyö säätiön kautta töissä? Haluan tehdä työtä ja haluan saada rahani työni kautta koska minusta ihmiset jotka tahallaan eivät halua tehdä minkäänlaista työtä ovat vain laiskoja...

        Olen ylpeä työntekijä ja viihdyn omassa työssäni ja tottakai jos olisi minulla mahdollista työllistyä ilman kokkotyö säätiön apua ni niin tekisin.

        Onko se aivan liikaa pyydetty että kokkola tämän pienen käden ojennuksen antaa minulle ja antaa minun olla töissä...

        Minä en häpeä lainkaan myöntää sitä etten kelpaa normaali töihin koska työnantajat vaativat ihan liikaa.

        Heille ei kelpaa ihminen joka haluaa tehdä työtä mutta on hidas. Joten yhteiskunnan pitäisi muuttua ja voida hyväksyä sen ettei kaikki ole yhtä hyviä työntekijöitä.

        Tottakai ymmärrän sen että minun palkkani olisi huonompi kuin muiden ja enhän minä voi edes vaatia täyttä palkkaa kun olen hidas..

        Sen voin kuitenkin toivoa että ihmiset eivät väheksyisi meitä kokkotyö säätiön avulla työskenteleviä!

        Lopuksi sanon tämän jos olet kateellinen meidän työstä ja palkasta ni mikset itse tee samalla palkalla työtä?


    • Nähnyt83

      Mutta kun siellä on porukkaa jotka on niin saamattomia ettei edes viitsi hakea niitä töitä vaan koittaa päästä mahd. helpolla.

    • Ylpeä_kokkotyöläinen

      Onko se minun vika että porukassa on ihmisiä jotka haluaa päästä helpolla? Miksi minun pitäisi tuntea siitä syyllisyyden tunnetta etten pääse oikeisiin töihin? Miksi yhteiskunta ei tajua että se että olet hidas työntekijä tarkoita sitä että olet tahallaan hidas työntekijä?

      Miksi ihmiset eivät voi ymmärtää että on ihmisiä jotka ei kelpaa muualle vaikka haluaisi tehdä oikeita palkka työtä!

      Haluan tehdä työtä! Haluan mutta yhteiskunnan mielestä en kelpaa. Mitä muuta vaihtoehtoa ehtoa muka on? Ai olla päivät pitkät kapakassa. Sitä en halua. Olen ylpeä työstäni ja siitä että olen töissä edes kokkotyö säätiön avulla..

    • mustamaalarimårten

      judila ja roope haluavat lisää palkkaa

    • swäggiä

      Perho is pest

    • roopenkaverijudila

      onko roopea näkyny siellä

    • Juihannus

      onko autopuoli vielä olin joskus ennenmuinoin siellä kun se oli pienimuotosta toimintaa sillon siellä oli tekemisen meininki osaavaa porukkaa

    • njamijami

      Ei taida olla autopuolta. Takapuolta varsinkin naisten veecees ovat viimeaikoina katselleet. Mnee diakoneilla ja pastoreilla pasmat sekasin . Tunkeevat melojaan takapuoliin jeesuksen oppien sijaan

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe