Oon 24 vuotias mies

Oon 24 mies. Tunnen itseni yksinäiseksi. Joskus lapsena leikin pihalla muiden lasten kanssa. Oon koko ikäni asunu kerrostalossa, ja lapsia on asunu naapurissa. Ja oli mulla yksi kaveri ala-asteella samalta luokalta. Käytiin toisteme luona kylässä. Enimmäkseen mä kävin hänen luona. Harvoin hän kävi mun luona. Ja kyläilyt oli enimmäkseen sitä, että katoin vierestä kun toinen pelaa pleikkaria. Joskus harvoin pelattiin kaksinpeliä mun pyynnöstä. Tää kaveri rupes oikeen kunnolla kiusaamaan mua, niin ei olla oltu sit enää tekemisissä.

Ylä-asteella mä kyllä joillekkin juttelin niitä näitä välituntisin. Ysillä juttelin paljon niitä näitä tyttöjenkin kanssa, joihin olin ihastunu. Mutta en sitten ujouttani kertonu mun ihastumisesta. Vapaa-aikana en ollu kenenkään koulukaverin kaa tekemisissä. Pelasin pleikkaria, katoin telkkaria, tai luin jotain kirjaa kotona.

Yläasteen jälkeen pääsin amikseen, jonne menin joka aamu bussilla. Käytyäni amiksen, menin armeijaan. Armeijan jälkeen vuonna 2011 keväällä sain olla lyhyen aikaa koulutusta vastaavassa työssä. Tuon jälkeen en oo ollu palkallisessa työssä, vaikka oon joihinkin paikkoihin hakenu.

2011 syksyllä pääsin puoleksi vuodeksi työttömien työpajalle työelämänvalmennukseen. 2012 pääsin uuestaan samaan paikkaan kuntouttavaan työtoimintaan, kun oon pitkäaikaistyötön. Ja siellä samassa paikassa oon vieläkin kuntouttavassa työtoiminnassa.

Illat ja viikonloput menee enimmäkseen koneella istuessa. Oon nyt kesästä asti käyny lähes päivittäin lenkillä, ettei elämä olis pelkkää koneella istumista. Muutenkin oon yrittäny alkaa pitämään kunnosta huolta. Limsojen sun muiden herkkujen ostoa oon vähentäny. Alkoholia oon aina juonu tosi vähän. Kännejä en oo juonu koskaan. Tupakkaa kokeilin armeijassa, mutta lopetin sen touhun aika äkkiä.

11

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerroin aloitusviestissä olevani kuntouttavassa työtoiminnassa. Saan siis työmarkkinatuen 9€ päivältä, kun osallistun kuntouttavaan työtoimintaan. Asun vielä vanhempieni luona. Äitini on vakituisessa työssä, isä on tukityöllistettynä. Isä ottaa joka tilistäni rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei itselleni jää paljon mitään. Tilistä jää itselle noin 100-200 euroa. Sitten niistä jäljelle jäävistä rahoista hän on pyytelee lainaa, joita sitten makselee takas, kun pystyy. Vanhemmillani on ulosotossa perittävää, en tiedä paljonko.

      Isälläni on peliriippuvuus. Hän pelaa ravia, ja meillä näkyy kesäisin maksullinen TotoTV-kanava. Lisäksi isäni pelaa netissä monilla eri kasinosivustoilla. Kaupoissa oleviin kolikkopeleihinkin hän pistää rahaa. Äiti sai isän jo aiemmin lopettamaan alkoholin. Ennen vanhaan isä veti kännit joka viikonloppu. Heillä oli jo erohakemus vireillä, mutta äiti lupasi jäädä, jos juominen loppuu. Eivät sitten eronneet, kun isä lopetti juomasta alkoholia. Hänen peliriippuvuutensa on puhjennut sen jälkeen, kun lopetti juomasta alkoholia.

      Olen laittanut pankkiin säästötilin, jonne säästän rahaa niin paljon, kuin on mahdollista. Isä ei tiedä säästöistäni. Niillä säästöillä sitten jonain päivänä maksan takuuvuokran yms, kun muutan omaan kämppään. Olen koittanut myydä jotain tavaroitani Huuto.netissä, ja olen saanutkin jotain myydyksi. Nekin rahat pistän säästötilille, jotta voisin muuttaa omilleni jonain päivänä.

    • tsemppari 10

      Hienosti olet suunnitellut tulevaisuuttasi, etkä ole jäänyt vain murehtimaan ja synkistelemään! Jatka vain säästämistä ja ajan tullen hanki oma pieni asunto, jolloin saat myös koko työttömyyskorvauksen omaan käyttöösi, etkä ole enää velvollinen vanhemmillesi maksamaan asuin- ym, kuluista.

      Sinulla on vielä hyvät mahdollisuudet välttää syrjäytyminen. Koita entista ahkerammin lähetellä hakemuksia koulutuksesi mukaiselle alalle ja jos vain voit, mene itse käymään mahdollisilla työpaikoilla, sillä se on hyvä tapa työllistyä, kun on itse aktiivinen.

      Toivotan sinulle hyvää jatkoa elämääsi ja kannustan yrittämään eteenpäin!

    • Olen arvioinut, että paljonko tarvitsen rahaa ensimmäisen kuukauden aikana, kun maksan takuuvuokran, muuttopalvelun, huonekalut yms. Olen kuntouttavassa työtoiminnassa kierrätyskeskuksessa. Saan huonekaluja sieltä halvalla. Lisäksi tällä kierrätyskeskuksella on muuttopalvelu, joten tavaroiden vieminen uuteen asuntoon ei ole ongelma. Saan vielä henkilökunta-alennusta 20%.

      Jotain tavaroita olen hankkinut jo valmiiksi omaan kämppään. Kattiloita, paistinpannuja, lautasia, mukeja ynnä muuta keittiötarviketta on ihan kiitettävästi. Lisäksi on jotain siivukseen liittyvää tarviketta jo valmiina.

    • sossu maksaa

      Varaa aika aikuissosiaalityöntekijältä. Kerro hänelle tilanteestasi ja pyydä takuuvuokraa häneltä. Saat sen sossusta!

    • tsemppiä sinulle

      Kyllä sinun kannattaa päästä heti omilleen sairaan isän koukusta. Isäsi on pakkomielteen orja ja kun ymmärtäisi hekeutua hoitoon.

    • Anonyymi

      No nyt on kulunut jo 8 vuotta. Onko asiat jo paremmin kun olet yli 30 v.

    • Oon asunut yksinään 2015 lähtien. Kun kerroin isälleni muuttavani pois, hän väitti etten tule saamaan asumistukea. No yhdessä täytettiin asumistuki laskuri kelan sivuilla. Kun oltiin tiedot täytetty laskuriin, niin väitti edelleen, etten saa asumistukea. Kun sanoin summan, niin kysyi mistä näen summan.

      Isä ja äiti joskus lainailevat multa joskus rahaa 20€ kerrallaan. Maksavat kyllä takaisin sinä päivänä, jolloin ovat luvanneet.

      Harrastuksena oon muunmuassa perehtynyt paikallishistoriaan. Katselen Netflixistä leffoja sekä sarjoja. Yle areenasta oon katsonut vanhoja kotimaisia sarjoja, kuten Tankki täyteen, Reinikainen, Sisko ja sen veli. DVD:nä multa löytyy sarjat Kyllä isä osaa, Blondi tuli taloon, sekä Team Ahma. Kuuntelen myös podcasteja eri aiheista.

    • Anonyymi

      Miten olet saanut henkilökohtaisen taloutesi tasapainoon. Saatko nykyisin Kelalta riittävästi esim. asuntotukea tai kaupungilta toimeentulotukea.

    • Oon paikallisessa museossa kuntouttavassa työtoiminassa. Saan työmarkkinatuen, sekä 9€ päivältä. Lisäksi saan asumistukea. Oon hankkinut S-etukortin sekä plussakortin. S-pankissa mulla on käyttötili, johon tulee tuet. Lisäksi oon laittanut s-pankkiin erillisen säästötilin, johon s-bonukset menee automaattisesti.

      • Anonyymi

        Se on hyvä että olet omaksunut sellaisen linjan, että pyrit kerryttämään itsellesi omaisuutta tilille. Niin meistä monet tekevät ja juuri sillä tavalla muodostuu pikku hiljaa sellainen puskurivarasto rahaa, mitä voi sitten käyttää hädän hetkellä tai yllätysmenoon.
        Erityisesti talvella kun ei ole isompia menoja eikä tule liikuttua paljoa, niin voi keskittyä keräämään pientä rahavarastoa. Ihan pikkusumma kuukaudessakin riittää kerryttämään sitkeästi säästettynä sellaisen summan mikä riittää vaikka fillarin ostoon.
        Kannattaa jatkaa vain samalla linjalla.


      • Anonyymi

        S-bonusten kerryttäminen on todella viisasta, vaikka sitä ei yhdellä henkilöllä niin
        runsaasti ehdikään kertymään. Mutta perhe tai porukka voi helposti saada
        kuukauden aikana 45 tai jopa 60 euroa kasaan. Se on vuodessa yli 500 tai 720 €.
        Sellaisella summalla hankkii jo itselleen tavallaan ilmaiset jouluruoat.
        K-orjaksi en ryhdy ikinä .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe