Koiran kanssa bussissa

saal

Olen muuttanut Ouluun vasta ja suuren koiran hankinta edessä, niin miten se periaatteessa toimii se bussilla liikkuminen?

Perheeni asuu Raahessa, joten aina viikonloppuisin kulkisin sinne bussilla, mutten ole koskaan ollut koiran kanssa bussissa, niin päästävätkö kuskit ylipäätään suuria koiria busseihin, ja jos päästävät niin maksaako koiran kuljetus mitään? Ja miten olette yleensä itse sijoittaneet koiranne siellä bussissa? Pentuna meinaan pitää sylissä koska luultavasti nukkuu paljon ja helpompi vahtia, ettei ala tarpeilleen, mutta tosiaan suurta koiraa olen hakemassa, että ei voi enää aikuisena pitää sylissä.

Muutenkin on vahtimisviettinen rotu tulossa, että mielellään en siinä käytävällä pidä, voiko tehdä niin, että esim. itse istuu käytävän puoleisessa penkissä ja koira sitten ikkunan puolella lattialla/tai sitten menee ihan bussin perälle?

12

1670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+31

      Hyvin toimii kun pennusta asti totuttaa ja tekee matkustelusta kivaa. Katso bussien liikennöitsijöiden tai paikallisliikenteen sivuilta mitä eläinkuljetuksista sanotaan, paikallisliikenne ei yleensä peri maksua.

      Koiran kanssa mennään sinne missä on tilaa. Keskiosan vaunupaikka on hyvä, mutta jos tulee vaunut, pyörätuoli, rollaattori tms, niin on siirryttävä muualle.

      Käytävällä koiran on huono olla, sillä voi joutua tallotuksi. Itse kun istuu käytävän puolella ja koira ikkunan puolella, on hyvä.

      • saal

        Kiitos vastauksesta, selvensi asiaa : ) Itsekkin vielä bussiliikenteeseen totuttelen, mutta tosiaan yhdessä pennun kanssa alusta asti matkustetaan, auto sitten hankitaan kun on varaa..

        Onko muuten kellään itse kokemusta siitä, että pentu tekisi tarpeitaan bussiin?
        Itse ajattelin aina ennen bussimatkaa leikkiä pennun kanssa ulkona niin, että tarpeet on tehty ja että on pentu väsynyt, niin luultavasti alkaisi nukkumaan matkan ajaksi (tunnin matka), mutta pidän kaiken varalta mukana laukussa siivoustarpeet jos vahinko meinaa sattua, oletteko saaneet pidettyä pennut tekemästä tarpeita samanlaisilla keinoilla kun itse ajattelen?


      • 4+31
        saal kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, selvensi asiaa : ) Itsekkin vielä bussiliikenteeseen totuttelen, mutta tosiaan yhdessä pennun kanssa alusta asti matkustetaan, auto sitten hankitaan kun on varaa..

        Onko muuten kellään itse kokemusta siitä, että pentu tekisi tarpeitaan bussiin?
        Itse ajattelin aina ennen bussimatkaa leikkiä pennun kanssa ulkona niin, että tarpeet on tehty ja että on pentu väsynyt, niin luultavasti alkaisi nukkumaan matkan ajaksi (tunnin matka), mutta pidän kaiken varalta mukana laukussa siivoustarpeet jos vahinko meinaa sattua, oletteko saaneet pidettyä pennut tekemästä tarpeita samanlaisilla keinoilla kun itse ajattelen?

        Meillä koira on päästänyt bussiin yhdet pissat nuorena, ja parit oksennukset. Mukana onkin ollut aina paperia näiden varalta, on siivottu pois. Pitemmillä matkoilla on ollut alustana myös pyyhe, joka onkin kätevä jos koiralta tulee vahinko. Ja likaisille papereille tietenkin oma likapussinsa.
        Noita keinoja en ole kokeillut, mutta varmasti toimii. Älä juota tai syötä pentua juuri ennen matkaa, myöskin namit kannattaa pitää ihan minimissä.


    • matkustellaan

      Täällä pohjoisessa on ainakin meidän koirat saaneet matkustaa bussissa takaosassa ja jos koira ehtii ennen allergista bussiin niin allerginen jää pysäkille tai hyväksyy sen koiran siellä bussissa. Kuski päättää ottaako vai ei. Ja jos on joku vahtirotu niin suosittelen käyttämään matkojen ajaksi kuonokoppaa vaikka koira ei olekkaan vihainen, rauhoittaa kanssamatkustajia. Virossa ei pääse edes pieni koira bussiin jos ei ole kuonokoppaa. Koirasta toisissa busseissa menee lemmikkimaksu ja toisissa ei riippuu bussiyhtiöstä.

    • Oulussanäin

      Ei täällä ole mitään erikoista tai ongelmia. Isosta koirasta menee matkalippu.

    • ????

      Miten kuljetatte koiraa kaukobussissa? Tavaratilaan ei voi eikä saakaan laittaa, talvella kylmä, meluista, ei koiran paikka, sitä turha ehdottaa. Kaukobussissa ei ole vaunutilaa, mahtuuko isompi koira penkin väliin vai onko mentävä ihan takaosaan?

      • Se selviää bussiyhtiön sivuilta, mitä maksaa tai ottavatko kyytiin.


    • tavaratilaan

      Siellä on hyvä matkustaa häiritsemättä ihmisiä kun vaan on sopiva häkki ettei kuset ja paskat pääse leviämään tavaratilaan. Parempi tietysti, että hommaat oman auton, eläinrääkkäystä olisi ainakin sisälle viedä, siellähän voi olla ties mitä dh:ta, paljon melua ja liikettä. Voi olla allergisia ihmisiä ja sitten kun vielä puree jotakin niin tulikin kallis matka ja hauveli lähtee piikille.

      • kuskilta kuultua

        Kuskit eivät laita koiria bussin tavaratilaan. Koirat matkustavat matkustamossa.


    • sml2

      Itse olen matkustanut koirani kanssa bussilla ihan pennusta asti! Itsellä on kultainennoutaja joten ei ole luutavasti yhtä iso koira joka sinulle on tulossa, mutta minun koirani matkustaa käytävällä koska bussissa jalkatila on hirveän pieni eikä koira mahdu siellä edes kunnolla kääntymään. Koiran kanssa mennään aina bussin takaosaan istumaan osa bussikuskeista siitä vielä erikseen mainitsee. Itse en opettaisi pentua matkustamaan sylissä etenkään, koska koirasta tulee iso eikä voi isona sylissä matkustaa. Se otetaanko koirasta maksua riippuu bussikuskista itseltäni on otettu muistaakseni kerran tai kaksi maksu koirasta (koira on nyt 1v 7kk) maksu oli muistaakseni jotain 3 e luokkaa. Eikä itseäni ole koskaan "häädetty" bussista koirani takia mielestäni olen lukenut jostain että jos lähtöasemalla tulee allerginen kyytiin voi hän pyytää bussikuskia pyytää koiran poistumaan, mutta jos allerginen tulee kesken matkaa kyytiin niin sillon sinua ei voida pyytää koirasi kanssa poistumaan

    • Näin olen ymmärtänyt

      Paikallisliikenteen linja-autoihin koira pääsee, mutta kuljettaja voi olla ottamatta kyytiin, jos siellä on jo allerginen matkustaja. Kaukoliikenteen autoihin isot koirat eivät valitettavasti pääse ollenkaan, vain pienet saavat tulla kyytiin ja nekin täytyy pitää koko matkan ajan kuljetuskopassa. Raaheen et siis voi koiraasi kuljettaa linja-autossa.

      • pääsee kyllä

        Voi kyllä pääsee, olen matkustanut kaukoliikenteen busseissa sakun ja bernin kanssa. Toki voi olla firmoja, joissa ei pääse. Sen voi selvittää ko. liikennöitsijän sivuilta tai kysyä toimipaikasta.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe