millanen paikka asua?

tyttönen

Millanen paikka nuoria ajatellen asua? Etelästä päin suunnitteilla muutto sinne suunnille. Mikä olis hyvä kaupunki? Mimmosta yöelämää on tarjolla eripaikoissa? :)

34

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiksuSjk

      Tämä on vähän huono paikka kysellä koska suurin osa viesteistä on asiatonta roskaa ja trollausta. Pidetään peukkuja että saat myös asiallisia vastauksia.. :)

      Siihen miten viihdyt täälläpäin vaikuttaa tietysti se mistä tulet ja omat odotuksesi. Helsinkiläiselle Seinäjoki voi vaikuttaa ainakin aluksi kuolleelta ja sisäänpäinkääntyneeltä paikalta. Jos sinulla on ennestään tuttuja täällä tai voit harrastusten/töiden/opiskelun kautta tutustua ihmisiin tai olet äänekäs ja sosiaalinen niin tulet varmasti sopeutumaan paremmin. Luulisin että vaasassa porukka on keskimäärin sivistyneempää eikä niin jäykkää kuin Seinäjoella mutta omakohtaista kokemusta ei minulla ole siellä asumisesta. Tottakai täältä löytyy myös mukavia ja rentoja ihmisiä joskin niiden löytäminen ja niihin tutustuminen voi olla aluksi vaikeaa.

      Seinäjoella on kesällä lähes joka viikonloppu jotain tapahtumaa ja silloin kaupunkin onkin parhaimmillaan. Baareja on sopivasti tämän kokoiselle kaupungille eli niissä on yleensä myös porukkaa.

      Seinäjoki kasvaa tällä hetkellä hurjaa vauhtia eli siinä mielessä tulevaisuus näyttää valoisalta. :)

      • Kokemusta on

        Vaasassa vasta jäykkää porukka onkin ja sisäänpäin lämpiävää!


      • 16+15
        Kokemusta on kirjoitti:

        Vaasassa vasta jäykkää porukka onkin ja sisäänpäin lämpiävää!

        Mun kokemus on päinvastainen.
        Enemmän muualta Suomesta tulleita, ulkomaalaisia ja opiskelijoita, ei niin junttia.


      • 893yuhjdbbnc

        ja paskan marjat ,,älä vaan missään tapauksessa ny seinäjoell tai paremmin assjoelle muuta niinkuin niiden kylän nimi kuuluu maakunnan suussa.

        kyllä kantsii miettiä....Lapua on melko hyvä paikka varmaan ja lähellä assjoen hulinaa jos sitä kaipaa....


    • kokemusta on

      ÄLÄ hyvä tyttönen missään tapauksessa muuta sieltä etelästä tänne junttien pääkaupunkiin !

      • Tänne vaan

        Juntit on aitoja toisin kuin teeskentelevät etelän vetelät.
        Metrossa kun matkustaa se vaikuttaa enemmän tai vähemmän hullujen huoneelta.


      • huivi ja traktori

        Juuri näin junttien pääkaupunkiin. Seinäjokiset kuvittelevat asuvansa modernissa pääkaupungissa ja yrittävät käyttäytyä kuin punavuoren hipsterit. Tätä menoa on hetken hauska seurata, mutta siihen kyllästyy jo viikossa.


      • 434242
        huivi ja traktori kirjoitti:

        Juuri näin junttien pääkaupunkiin. Seinäjokiset kuvittelevat asuvansa modernissa pääkaupungissa ja yrittävät käyttäytyä kuin punavuoren hipsterit. Tätä menoa on hetken hauska seurata, mutta siihen kyllästyy jo viikossa.

        SEINÄJOKI ELÄÄ ASENTEISSA KESKIAIKAA. TIETYT ASIAT JUNNAA AINA PAIKALLAAN. KOKEMUSTA ON YLI VIIDENKYMMENEN VUODEN VERRAN.
        PIKKUKAUPUNKI IKUINEN SELLAINEN. AHDASMIELINEN SIITÄ EI PÄÄSE MIHINKÄÄN


    • Jokisei

      Seinäjoella on melko hyvät palvelut ja harrastusmahdollisuudet, mutta kaupungin tunnelma puuttuu. Maalaiskaupungin ilmapiiri on luonnollisesti erilainen kuin esim. isoissa opiskelijakaupungeissa. Ei ole kaupungin kuhinaa mutta onpa kuitenkin katuvalot (toistaiseksi) ;).

      Ravintolatarjonnassa on vähemmän mistä valita, mutta ketjuravintoloiden lisäksi Seinäjoella on onneksi muutama muukin ruokapaikka ja kahvila. Yöelämää pitää yllä muutama baari, AMK-opiskelijoiden tempauksia on jonkin verran.

      Millä alalla olette/opiskelette? Elintarviketeollisuus työllistää monia (Atria ym.), kun taas mm. tekniikan alan töitä on hyvin vähän verrattuna Tampereeseen ja Vaasaan.

      Paljon riippuu omista odotuksistasi, mitä toivotte asuinpaikalta?

    • ijipoäoå

      Kannattaa muuttaa Kokkolaan, ehdottomasti paras kaupunki.

      • ammatti mies

        Kokkolan työ paikat?


      • ijipoäoå

        Anteeksi, se oli vitsi. Älä vain Kokkolaan tai Seinäjoelle muuta. Muuta Kauhajoelle.


      • Sosiaalinen löytää...
        ijipoäoå kirjoitti:

        Anteeksi, se oli vitsi. Älä vain Kokkolaan tai Seinäjoelle muuta. Muuta Kauhajoelle.

        Se on enemmänkin ihmisen luonteesta kiinni missä tykkää asua, eikä niinkään siitä asuinpaikasta.
        Eiks ollukki nälli oivallus!?
        Hehee :-D


    • munmielipide

      Seinäjoelta muuttaneena sanoisin että pienenä kaupunkina mitä mainioin mm. palvelujen kannalta.

      Sjoelle muuttaa paljon porukkaa mm. maakunnasta ja tämä näkyy myös vähän joka paikassa. On niissä hyvääkin porukkaa, mutta pieni junttius kuuluu asiaan mm. viikonloppuisin. Talvella Seinäjoki tuntuu aavekaupungilta, mutta kesäisin paikka vaikuttaa isommalta kuin se todellisuudessa on.

      Korkeakoulutettujen työpaikkoja ei taida paljon olla, muita kuin terveydenhuollossa tai elintarviketeollisuudessa tai kaupan alalla. Muilla aloilla töitä pitää etsiä isommilta paikkakunnilta useimmiten.

      Ihan mukava paikka, mutta itse ehkä hakisin paikkaa jostain isommasta kaupungista. Varsinaisena opiskelijakaupunkina sitä en ole ikinä pitänyt.

      • ugh ugh uuugh

        Mitä helevetin korkeakoulutusta elintarviketeollisuures tarttee?? Ei se ny mitään rakettitiedettä ole. Kyllä sitä korkeaa koulutusta tarttee aivan muualla kuin atrian seinien sisällä. Businessta ei oikein ole Seinäjoella, sitä on Tampereella, Turussa, Oulussa, ja tietysti Helsingissä. Siinä se... Muut ovat enemmän tai vähemmän maalaiskuntien junttikeskuksia, Vaasakin. Aika nukkavierua porukkaa ne rantaruottalaisetkin on. Puhuuvat vaan ruottia, mutta haisoovat lehmänpaskalle johonakin Korsnääsis. Ei ne sen hienompia tai fiinimpiä ole, kieli vaan hämää.


    • Rottien uhri

      Aivan täyttä paskaa. Täällä ei ole hyvä asua ku kaupungin omat nuoret on ihan täysiä pellejä ja yrittää käyttää hyväksi jos ei miellytä. Paskin paikka ikinä. Ihmiset on niin arkoja siihen asti ku saa viinaa ja luulevat elävänsä jossain isossa kaupungissa. Pikku junttila tämä on, heinähatut ja heinänkorte suusta vaan puuttuu. Pikkumunasta sakkia koko seinäjoen väki. Rottia kaikki. Menomestat: karma, ilona ja muut paskat baarit. Muijatki on nii loppuu pantuja että voi laittaa kädet sisää ja läpsyttää lorttoonia. Vitun juntit ei vaa hiffaa et tää kylä on yks pieni pieru maailmankartalla. Alkuperäinen asukasluku n. 30-35 tuhatta että vaasaa pienempi. Itse suosittelisin isompaa kaupunkia. Ihmiset ei osaa keskustella asioista oikeilla nimillä. Kuolkaa juntit !!!

      • perkheles3

        Muuta helvettiin, jos ei miellytä! Ei se isommaskaa kaupungis elämä niin mahtavaa ole. Itse asunut turus ja tampereella mut silti elämä sjoella on mukavempaa ja vapaampaa.


      • notta!

        Niin suksihan kuuseen. Tänne texäsin pääkaupunkiin ei kaikki sopeudu.


      • penalissu
        notta! kirjoitti:

        Niin suksihan kuuseen. Tänne texäsin pääkaupunkiin ei kaikki sopeudu.

        eikös se texasin pääkaupunki ole Lapua !


    • uuno40

      ei seinäjoen junttilaan

      • perkheles3

        Mieluummin junttien seassa kuin mamujen.


      • Kokemusta on
        perkheles3 kirjoitti:

        Mieluummin junttien seassa kuin mamujen.

        Mieluummin mamujen seassa kuin junttien.

        Muslimit ei ryyppää, joten saa naapuritkin elää rauhassa.


      • MUFASA5
        Kokemusta on kirjoitti:

        Mieluummin mamujen seassa kuin junttien.

        Muslimit ei ryyppää, joten saa naapuritkin elää rauhassa.

        Muslimeilla on tapana möykätä yömyöhään. Ne mölisee porukalla pitkin öitä. Ja se on todella MÖLINÄÄ se kieli mitä ne puhua bäglättää. Ja niillä on tapana puhua kovalla äänellä. Kerrostalossa se niiden puhe kantaa naapurustoon. Niillä on vieraita ja ne valvoo yökahteen saakka, ja poistuvat sitten rappukäytävässä mölinää pitäen johonkin omiin ghettoihinsa. Sitten ne paistaa käryyttää kaikenlaista pahanhajuista ruokaa, joka löyhkää pitkin rappukäytävää, on pahempi kuin sipulikeiton tuoksu. Ja kyllä ne alkoholia käyttää auringonlaskun jälkeen, kun allah on nukkumassa niin se ei näe.


    • 35 vuotta asunu

      Seinäjoki on opiskelukaupunki. Ei ihan Jyväskylän tai Oulun vertainen jos tarkastellaan opintovaihtoehtoja mutta aika liki. Ammattikorkeasta löytyy opintolinjoja moneen makuun. Yliopisto vain puuttuu. Liikenneyhteydet on hyvät. Kesällä Seinäjoki voittaa monet muut kaupungit kesätapahtumillaan. On Provinssit , vauhtiajot , tangot ym. ym. Kirjasto on uusi ja hieno. Juntteja löytyy joo mutta mistäpä et niitä nykysuomessa löytäisi.

      • pitkäampuma

        Opiskelijakaupunki ei lähellekään.

        No tämä mun mielipide joka on asunut noissa isommissa yliopistokaupungeissa.

        Onhan tää iso paikka jostain jurvasta tulleelle. Opiskelijakaupunki? Ei.


    • dsfgfghfdghd

      Pysyhän eteläss. Ei kannata tänne susirajalle, hölmöläisten pariin muuttaa.
      Seinäjoki on surkea pieni kyläpahanen jossa ei asu muita kuin mörköperiltä muuttaneita, uusavuttomia siarusrakkauden tuotoksia. Sen huomaa siitä että paikallisilla naisilla on voimakas karvan kasvu ja silmät lähes toisissaan kiinni.
      Urospuoliset taas on kierosilmäisiä varpaisiin tuijottajia jotka eivät pysty muodostamaan yhtäkään järjellistä lausetta. Näin se on, valitettavasti.

    • Pysy poissa.

      Seinäjoki on niin ruma kaupunki, että parasta pysyä mahdollisimman kaukana, jos mielenterveyttäsi ajattelet.

      • ferqwreq

        SEINÄJOKI ON TOSI RUMA KESKUSTASTA JOS EI AALTO KESKUSTA OTETA
        HUOMIOON. KESKUSTA EI OLE KEHITTYNYT MIHINKÄÄN SITTEN 70-LUVUN.
        VAASA ON SUURKAUPUNKI SIENÄJOEN RINNALLA JA ARVOT KOHDALLAAN


    • Mikä on todistettu

      Näkee jo viestien surkeasta kieliopista, että seinäjokiset ovat muita suomalaisia tyhmempiä.

    • Perkheles3

      Vaasa suurkaupunki, missä ei ikinä tapahdu mitään :D Seinäjoki paljon aktiivisempi ja tapahtumia paljon!

      • oman maun mukaan

        Vaasaan kai muutetaan tekemään uraa ja rahaa.
        Seinäjoki on sitten enemmän sitä sirkushuviosastoa.

        Korkeakyldyyriä taitaa löytyä rannikolta, kamsanhuvit sisämaasta.


    • Mietiskeliä

      Saako ulkopaikkakuntalainen helposti turpaansa seinäjoen kuppilassa jos on hipin näkoinen?

      • totuus 7

        Ihan mukava paikka ja yöelämä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe