nouseeko paljon

mane77

Onko mielipiteitä miten talvivaaran osake kehittyy, jos tammikuun lopulla oikeus hyväksyy velkojen leikkauksen ja konkkaa ei tulekkaan,toivottavasti vain ne vastaavat jotka todella uskovat ymmärtävän,eihän palsta toisaalta ole kenenkään yksinoikeus.

5

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vesseli Umpio

      Onhan se selvä, että kurssi nousee ja paljon, jos yhtiö pelastuu ja saa toimintansa jotenkin kannattamaan. Osake laski pohjamutiin kolmen sentin tasolle juuri siksi, että tätä pidettiin niin äärimmäisen epätodennäköisenä. Eikä se kovin luultavaa ole vieläkään, mutta periaatteessa konkurssin välttäminen ei ole aivan mahdotontakaan.

    • 18+18

      En ole misään tapauksessa mikään asiantuntija, mutta veikkaisin, että velkoja ei leikata, vaan ne muutetaan osakkeiksi. (Muutenhan velkojen leikkaus olisi tulonsiirtoa velkojilta osakkeenomistajille.)

      Talvivaaran markkina-arvo on Kauppalehden sivujen mukaan 63 miljoonaa, kun osakkeen hinta on noin 3 snt. Kuinka paljon Talvivaaralla on velkaa? Talvivaaran osakekanta saattaa hyvin kaksin- tai kolminkertaistua. Tällöin vanhempien osakkeiden omistajien omistusosuus puolittuu tai putoaa kolmannekseen. -> Nykyisille osakkeenomistajille käy melko todennäköisesti huononsti.

      Veikkaan siis, että velkoja leikattaessa velkojat ottavat enemmän tai vähemmän yhtiön haltuunsa ja vanhat osakkeenomistajat jäävät nuolemaan näppejään. Mutta kuten sanoin, EN ole asiantuntija.

      • Paljon pelirahaa

        Eli kannattaako nyt ostaa hitosti Talvivaaran osakkeita?


    • lotto-lappu

      Juuri jonkin aikaa sitten leikin ajatuksella ostaa pienen pelilappu-siivun (ei vakavana sijoituksena) Talvivaaraa spekuloiden sillä, että sille lopulta löytyisi taloudellisesti kannattava perusta ja mieluusti uusi vetäjä ja rahoittaja.

      Sitten ehti pelätty ja uumoiltu nykytilanne realisoitumaan.

      Mikäli yritys saisi lisäaikaa velkojen osittaisellakin lekkauksella (avaaja olisi saanut laittaa aiheesta linkkejä selvennykseksi), niin tokihan se olisi positiivinen impulssi kursillekin, mutta missä määrin on spekulointia.

      Saattaisihan se lottolappuna toimia joskin saattaisi olla kannattavaa myydä voitolliset osakkeet pois liikaa odotamatta.

      Mikäli velkojille taasen luotaisiin lisäosakkeita, niin nykyomistajat dilutoituisivat kuten tuossa ylempänä jo toinen komentoija mainitsikin.

      Talvivaaran toiminta on melko "kuraisella" pohjalla, eli vaikea arvioida tuon moniongelmaisen toiminnan kestävyyttä pidemmällä aikavälillä vaikka saisikin pätevän uuden vetäjän, rahoituksen ja velkasuhteen parempaan kuntoon.

      "Ympäristövahinkojen estäminen maksaa kuukaudessa ainakin kymmenen miljoonaa euroa."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/12/01/talvivaara-sotkamon-konkurssi-julkisselvitykseen/201416610/170

      "Talvivaaran konkurssipesä julkisselvitykseen – "suuruudeltaan omaa luokkaansa"

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/11/28/talvivaaran-konkurssipesa-julkisselvitykseen-suuruudeltaan-omaa-luokkaansa/201416532/170?pos=related

      "Talvivaaran suurimman velkojan toimitusjohtaja erosi"

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/11/26/talvivaaran-suurimman-velkojan-toimitusjohtaja-erosi/201416393/170?pos=related

      Valitettava asia on jos Tavivaaran edesottamukset / edesottamattomuudet kaatuvat veronmaksajien harteille ja samaan aikaan itse vetäjä on kuorinut toiminnan hässimisellään itselleen todella mittavat tulot.

      "Talvivaaran Pekka Perä teki mahtitilin yrityksen vaikeuksista huolimatta: pääomatuloja lähes viisi miljoonaa euroa"

      - http://yle.fi/uutiset/talvivaaran_pekka_pera_teki_mahtitilin_yrityksen_vaikeuksista_huolimatta_paaomatuloja_lahes_viisi_miljoonaa_euroa/7593417

      Yritysjohdon palkkot tulisivat olla vähintäänkin osittain sidottuna yrityksen menestykseen.

      On kestämätön yhdistelmä miten jatketulla sarja-tunaroinnilla voi tienata miljoonia samalla kun yritys on täysin kuralla ja hankkinut itselleen aivan mittaamatomat taloudelliset rasitteet, ympäristön tunarointi-raiskaamisesta puhumattakaan.

    • lotto-lappu

      "Talvivaarasta neuvotellaan useiden ostajaehdokkaiden kanssa"

      - http://www.iltalehti.fi/talous/2014120318889388_ta.shtml

      Ps. Aloittaja olisi voinut typerän otsikoinnin sijaan tivistää jo heti otsikkoon, että asia koskee Talvivaaraa ja miten koskee.

      Otsikko nikkivalinnalla voi tehdä paljon ohjatakseen lukijan välittömästi oleelliseen ja tämän lisäksi haluttu asia on selkeästi havaittavissa myöhemminkin foorumin muiden otsikoiden joukosta.

      Esimerkki. Otsikkona: Kurssikehitys jos velkoja leikataan - nikkinä: Talvivaara

      Miten näiden sokeiden ja asiaan ohjaamattomien "idiootti-otsikoiden" takaa voi sitten (myöhemminkään) löytää itse asian.

      Milloin ihmiset oppivat kirjoitetun viestinnän edes aivan perusalkeet ja miettimään edes kaksi-viisi sekunttia ennen ketjun nimen ja nikin valintaa?

      Otsikolla ja jo heti ensimmäisellä lauseella tulee koettaa ohjata oleelliseen, jota sitten eritellään tekstin / kappaleiden muussa osassa lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe