Ikäjakauma Rollon oikiksessa?

SaanaJ

Aion hakea 2015 Rollon oikikseen ja näin "vanhana" opiskelijana kiinnostaa ikäjakauma. Minkä verran löytyy yli 30 v opiskelijoita? Entäs yli 40 v?
Itse olen 39 vuotias ja ois tietty kiva verkostoitua suurinpiirtein saman ikäistenkin kanssa :)

28

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maija31

      Moi, mä olen hakemassa, nyt 31- vuotias. Ollaanko me samaa ikäluokkaa? :) Mutta tosiaan kiva tietää, kuinka moni vanhempi hakee

    • SaanaJ

      Juu, kävin kattomassa tilastot ja kiva nähdä, että jakaumaa eri ikäluokkiin löytyy :)
      Maija31, mielellään vaihtaisin sun kanssa ajatuksia pääsykokeeseen valmistumisessa. Mun meili: [email protected]

    • Helsinkiin2015

      Tietääkö joku löytyykö näitä samoja ikäjakaumalukuja Helsingistä?

    • ----

      Minkälaista uraa te vanhemmat hakijat tavoittelette? Opiskeletteko vanhan tutkinnon päälle vai aiotteko yrittää vielä kokonaan uudelle uralle vaikkapa aa:ksi tai tuomariksi?

    • SaanaJ

      Mun nykyisessä työssä olisi hyötyä myös tästä tutkinnosta tai sitten ihan totaalinen alan vaihto. Oletettavasti tyytyisin asianajajaksi mutta mistäpä sitä koskaan tietää :) Mennään hetki kerrallaan...Kun pääsis nyt eka edes sisään oikikseen :)

    • oikis___

      Hienoa kuulla, että löytyy vielä tuonkin ikäisiä jotka haluavat alaa vaihtaa tai lähteä uudestaan opiskelemaan. :) Itse jo kerennyt monet kerrat huokaista, että olen liian vanha enää kouluttautumaan kun juuri saatu ammattikorkeakoulututkinto pakettiin, mutta ala ei ole se mitä kuitenkaan haluan. Ikää minulla on se 25 maaliskuussa.
      Ehkä mulla on siis hyvät mahikset päästä haluamalleni uralle. :)

    • SaanaJ

      Et todellakaan ole liian vanha. Mä sain tradenomin paperit tänä keväänä, opiskelin työ ohella :) Nyt sitten alkoi alkusyksystä mietityttään, että vielä korkeammat paperit ois vielä hyvä saada. Ensin ajattelin vaan jatkaa kaupallista alaa mutta sitten aloinkin pohtimaan, että mikä mua oikeasti kiinnostaa ja miksi ei hankkia ihan uusi tutkinto. Tässä sitä sitten ollaan ja katsotaan kuinka keväällä käy :)

    • juristimies

      Ei hätää, valmistuin Turusta OTM:ksi 48 vuotiaana. Taustana on KTM 20v aiemmin ja samassa firmassa edelleen töissä, nyt vaan juristina ja "veropuolella" kun ennen tilintarkastajana.

      Opiskelu ei koskaan ole turhaa eikä liian myöhäistä, voit avata vaikka oman toimiston, kyllä osaavalle töitä riittää!!!

    • Across the universe

      Oldie but goldie
      Minäkin haen Rovaniemelle oikikseen. Ikää vasta 36-vuotta ja ensimmäinen turtkinto edessä. Aiemmin olen työskennellyt kaupan kasssalla ja kampaajana.
      Onpas kivaa päästä opiskelemaan uusia asioita. Nyt voisi sanoa että on todella kovat opiskeluhalut päällä.
      Näemme syksyllä!

      • Loistavaa, että ainakin yksi ns. samaa ikäluokkaa oleva löytyi. Todellakin nähdään syksyllä :)
        Luitko muuten tuon keskustelun Rovaniemen poolijärjestelmästä? Vähän kauhistuttaa jos työmäärä on oikeesti vaan kasvanut entisestään :(

        Saana


    • Across the universe

      Valmistuin syksyllä vasta iltalukiosta ja nyt on niin kovat opiskeluhimot ettei pysty noin pitkälle ajattelemaan että mitä olen poolista mieltä. Enemmänki hieman jänskättää millainen rutistus tulee pääsykoekirjoista tulemaan. 21.01 julkaistaan tieto valintakoevaatimuksista, eli silloinko tulee kirja(t) tietoon?
      Meinaatko mennä valmennuskurssille?
      Minä mietin Artiklan intensiivikurssin ja luku - ja vastauskurssin väliltä. Onko mitään mielipidettä kummalle kannattaisi mennä?
      Elämä on ihanaa!

    • Hei,

      Joo, ymmärsin, että 21.1 julkaistaan myös pääsykoekirja mutta ilmeisesti se tulee myyntiin maaliskuussa.
      Mä käyn päivisin koko ajan töissä joten Valmennuskeskus suositteli, että aloitan nyt lukemaan viime vuoden pääsykoekirjaa (saan jo pohjaa tulevalle).
      Ajattelin, että otan Valmennuskeskuksen etäopiskelupaketin koska en pysty töiden takia osallistumaan intensiivikurssille.
      Minulla ei ole mitään tietoa tai kokemuksia noista firmoista. Tästä syysti aloitin keskusteluketjun noista firmoista jos kokeneilta sais mielipidettä :)

    • Across the universe

      Älä aloita vanhojen kirjojen lukua. Menee vaan nuppi sekaisin. Joka vuosi on kumminkin eri aiheet, kannattaa mielummin vaikka lukea kirja nimeltä, Haluatko juristiksi tai lukion yhteiskuntaopin lakikurssin kirjaa, että saa perusasiat kupoliin.
      Artikla on lapin oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys. Luku - ja vastaustekniikka on neljä kertaa ja maksaa 130e, intensiivikurssi 20 kertaa ja maksaa 585e.
      Otan varmaan halvemman vaihtoehdon tai olen kokonaan ilman. Artiklan kautta etäpaketti on 195e.

      • Fuksi 2014

        Kyllä vanhoista kirjoista on hyötyä, varsinkin, jos onnistuu ajoissa hankkimaan kirjasarjan, Oikeusjärjestys I-III (yht. n. 1800 sivua), (http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Oikeustieteiden-tiedekunta/OTK-kirjamyynti), jonka artikkelit käsittelevät Suomen eri oikeudenaloja. Tosin ainakin Lapin yliopiston kirjamyynnissä one on loppuunmyyty osaa II lukuun ottamatta. Myös vuosien 2013 ja 2014 valintakoekirjoista on luultavasti hyötyä, vaikka niissä käsitelläänkin vain osaa kyseisen sarjan oikeudenaloista (, minkä lisäksi ne tietysti on päivitetty).


      • Lisäys edelliseen
        Fuksi 2014 kirjoitti:

        Kyllä vanhoista kirjoista on hyötyä, varsinkin, jos onnistuu ajoissa hankkimaan kirjasarjan, Oikeusjärjestys I-III (yht. n. 1800 sivua), (http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Yksikot/Oikeustieteiden-tiedekunta/OTK-kirjamyynti), jonka artikkelit käsittelevät Suomen eri oikeudenaloja. Tosin ainakin Lapin yliopiston kirjamyynnissä one on loppuunmyyty osaa II lukuun ottamatta. Myös vuosien 2013 ja 2014 valintakoekirjoista on luultavasti hyötyä, vaikka niissä käsitelläänkin vain osaa kyseisen sarjan oikeudenaloista (, minkä lisäksi ne tietysti on päivitetty).

        Ja Artiklan kurssi kannattaa ehdottomasti käydä, varsinkin jos on vielä vastaustekniikka hukassa.


    • Juustomakkara

      Kyllähän noita vanhoja valintakoekirjoja (juurikin Oikeusjärjestys tai Oikeus tänään -teoksia) voi kirjastostakin löytää, jos ei halua omakseen jotain kautta ostaa.

    • Across the universe

      KIitos korjauksesta ja tiedoista.
      Kumpaa suosittelet, Artiklan vastaustekniikka vai intensiivikurssia?

    • Fuksi 2014

      Kävin Artiklan intensiivikurssin. Vastaustekniikkakurssikin riittänee, jos valintakoekirjallisuuteen tulevat oikeudenalat ovat itselle ennestään tuttuja tai muuten helpohkoja sisäistää. Toisaalta esim. vero-oikeus on ainakin omasta mielestäni haastavampaa.

      • Täältä tullaan, Rol

        Suosittelen Valmennuskeskuksen kurssia. Siellä on oikeat valmistuneet juristit opettamassa, joilla vuosien kokemus ja tieto, millaisia asioita kysytään.


    • J___

      SaanaJ, laitoin sulle meiliä koskien valmennuskurssimateriaalia. Odottelen vastaustasi :)

    • ninniih

      Täällä yksi 30v hakija, tilasin jo Rollon kirjat, mutta täytyy sanoa, että sen verran peloteltu tuolla tutkintorakenteen uudistuksella ja läsnäolopakkoa, että taidan hakeakin Turkuun ja Joensuuhun. Olen perheellinen ja työssäkäyvä ( aion kyllä hakea aikuiskoulutusrahason tukea alkuvaiheessa opintoihin ja olla pois töistä), joten jatkuva reissaaminen Oulu-Rovaniemi välillä ei ole mahdollista. Sinänsä harmittaa, että olen lisäpisteitä varten nyt opiskellut puoli vuotta ja hyvällä tuurilla pari vikaa tenttiä läpi mennessään toisi tarvittavat lisäpisteet Rovaniemelle. Ylioppilastutkinnosta ei mun tapauksessa pisteitä juuri heru, joten valintakoekiintiö on ainoa vaihtoehto. Onko muita mahdollisesti Turkuun tai Joensuuhun hakevia?

      • hakijako

        Samaa pohtinut jasama tilanne joskaan ei lisäpisteitä. Kirja tuli tänään mutta voi olla että myyn pois.


    • Joensuu_Vaasa

      Minäkin ajattelin hakea Rovaniemen sijaan muualle. Luultavasti Joensuuhun. Ei näin perheellisenä ole todellakaan mahdollista muuttaa kokonaan pitkäksi aikaa toiselle paikkakunnalle ja reissata joka viikkoa kodin ja Rovaniemen väliä. Olen todella pettynyt kuultuani opiskelijoiden poolikokemuksia.

      • 168

        En jättäisi hakematta vain tällaisen kommentoinnin takia. Sinnehän on kohta vähiten hakijoita kun kaikki on peloteltu muualle.


    • Fuski13

      Hyvä jos netissä poolikokemuksilla pelottelu ajaa hakemaan muualle... toivottavasti kokonaan eri alalle samantien. Alan arvostuksen kannalta parempi vaan, että ne jotka perustavat elämänvalintansa Suomi24-keskustelupalstan tietoihin, pysyvät mahdollisimman kaukana oikiksesta.

    • Mitä vähemmän hakijoita, sitä paremmat mahkut päästä sisään :)

      • Ainoista

        Niimpä! Hakekaa vaan kaikki muualle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe